• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 632
تعداد نظرات : 188
زمان آخرین مطلب : 4960روز قبل
كودك
در دل این شهر بزرگ‌ و در بین تمام مغازه‌های رنگی، مغازه‌هایی تیره و نسبتا تاریک وجود دارند ‌که با نام ‌ گیم‌نت تبدیل به مکانی برای جذب کودکان، نوجوانان و حتی جوانان شده‌اند تا جایی که این گروه‌های سنی ساعت‌ها جلوی جعبه رنگی (مانیتور) میخکوب می‌شوند.
درک این فضای غبار آلود برای کسانی امکان دارد که از دنیای حقیقی فاصله گرفته‌ و در دنیای مجازی غرق شده‌اند و این غرق‌شدگی سرانجام خوبی نخواهد داشت.
گیم نت به معنای بازی شبکه‌ای است؛ بازی‌هایی که برای انجام آنها به اینترنت نیاز داریم و به همین جهت مغازه‌هایی که این خدمات را ارائه می‌دهند گیم نت نام گرفته‌اند. کودکان و نوجوانان و حتی جوانان به انجام بازی‌های رایانه‌ای تمایل زیادی نشان می‌دهند و بیشتر آنها بازی‌های خشونت آمیز را انتخاب می‌کنند. گروه‌سنی کاربران اینترنتی (در بخش گیم نت)در محله‌ها و مناطق مختلف شهر تهران متفاوت است؛ به عبارت روشن‌تر در برخی مناطق و محله‌ها فقط جوانان از یک بازی استفاده می‌کنند و در محله یا منطقه‌ای دیگر، کودکان را هم می‌توان دید. بنا بر آمار‌های به دست آمده گروه سنی استفاده‌کننده از بازی‌های اینترنتی، ۸ تا ۲۸ سال است ضمن اینکه فضای گیم نت‌ها به‌گونه‌ای است که فقط پسرها در آن حضور دارند.
دکتر حسین باهر، رفتارشناس و مشاور امور رفتاری در رابطه با گرایش کودکان و نوجوانان به بازی‌های رایانه‌ای می‌گوید: «به‌طور کل این گروه سنی بازی‌های رایانه‌ای را دوست دارند زیرا این بازی‌ها هم کنجکاوی آنها را برمی‌انگیزد و هم برایشان سرگرمی محسوب می‌شود. این بازی‌ها به راحتی در دسترس بچه‌ها قرار می‌گیرد و به همین جهت طرفداران زیادی پیدا می‌کند. هیجانی که در برخی از بازی‌های رایانه‌ای وجود دارد عامل اصلی جذب کودکان و نوجوانان به این نوع بازی‌هاست. این بازی‌ها جای خودشان را در بین اقشار مختلف جامعه باز کرده‌اند و به‌دلیل تقاضای زیاد، روز به روز در حال افزایش هستند.»

خانه مغلوب شد

سرعت بالای اینترنت گیم نت‌ها نسبت به اینترنت خانگی باعث‌شده که کاربران برای انجام بازی‌های رایانه‌ای به گیم نت مراجعه کنند. باهر در رابطه با انتخاب گیم نت به جای محیط خانه می‌گوید:«در فضا‌هایی مثل گیم‌نت بحث نظارت والدین بسیار کمرنگ است و حتی می‌توان گفت که این نظارت وجود ندارد، به همین جهت بچه‌ها این فضا را نسبت به خانه ترجیح می‌دهند.
ارتباط با گروه همسالان، دلیل جذب کودکان، نوجوانان‌ و جوانان به این نوع مکان‌هاست و در برخی از این محیط‌ها علاوه بر تبادل موضوعات فرهنگی و اجتماعی تبادل سی دی‌های غیراخلاقی و. . . در بین این گروه سنی مشاهده می‌شود؛ چیزهایی که در محیط خانه کمتر اتفاق می‌افتد در این محیط‌ها وجود دارد. تمامی گروه‌های سنی آسیب پذیر هستند ولی گروه کودکان، به‌دلیل عدم‌مهارت‌های زندگی نسبت به سایر گروه‌ها آسیب‌پذیرترند. قرار گرفتن در فضای مجازی، به‌صورت مستمر در رشد شخصیت کودک
تاثیر سوء به همراه دارد، به‌طوری‌که کودک به گوشه‌گیری و دوری از فضای خانواده روی می‌آورد. »

من معتادم

کسانی که در گیم نت‌ها رفت‌وآمد می‌کنند معمولا چهره‌های تکراری دارند؛ به‌ عبارت دیگر گیم نت‌ها را می‌توان پاتوق نامید. بنا بر آمارهای به دست آمده‌ کمترین میزان استفاده از بازی‌های اینترنتی در گیم نت‌ها ۸ ساعت است. حتی‌ برخی از صاحبان گیم نت‌ها با تعرفه‌های تخفیفی، کاربران را به استفاده بیشتر از این بازی‌ها تشویق می‌کنند.
دکتر باهر در رابطه با اعتیاد به بازی‌های رایانه‌ای می‌گوید:«هر چیزی را که نتوانیم برای بلندمدت ترک کنیم، تبدیل به عادت می‌شود و عادت تکرار خواهد شد و در نهایت اعتیاد به‌وجود می‌آید. اعتیاد به بازی‌های رایانه‌ای بسیار مضر است به‌ویژه در بین کودکان و بر سلامت جسمی و روحی کودک تاثیر منفی می‌گذارد و در بین کودکانی که به این امر اعتیاد پیدا کرده‌اند شاهد افت تحصیلی هستیم. این کودکان از کانون گرم خانواده فاصله می‌گیرند و در نبود بازی‌های رایانه‌ای پرخاشگر می شوند.
استفاده از این بازی‌ها برایشان به یک نیاز تبدیل می‌شود که این نیاز علاوه بر خسارت‌های روحی، خسارت‌های مالی را هم به خانواده‌ها تحمیل می‌کند.»استفاده افراطی از بازی‌های رایانه‌ای مشکلات زیادی را برای کودکان، نوجوانان و حتی جوانان به‌وجود می‌آورد که این مشکلات در ۳ گروه فیزیکی، اجتماعی و روانی خلاصه می‌شوند. در گروه اجتماعی و روانی مسائلی چون کم شدن انگیزه برای ارتباط با دیگران و استرس و افسردگی مشاهده می‌شود. در گروه فیزیکی، نزدیک بینی چشمان و صدمه به سیستم اسکلتی بدن (به‌ویژه در افراد در حال رشد ) وجود دارد.

راه حل کجاست ؟!

نسل امروز به‌عنوان سرمایه‌های آینده کشور محسوب می‌شوند و برای داشتن جامعه‌ای سالم باید محیطی مناسب برای رشد و پرورش این گروه سنی فراهم کرد. بحث کنترل کودکان و نوجوانان به‌صورت افراط گونه هیچ اثری نخواهد داشت و تشدید این کنترل‌ها نه تنها کودک و نوجوان را از استفاده از بازی‌های رایانه‌ای باز نمی‌دارد بلکه آنان را نسبت به این کار تشنه‌تر می‌کند.
دکتر باهر درباره کاهش استفاده افراطی از بازی‌های رایانه‌ای می‌گوید:«تمامی رسانه‌های جمعی از جمله صداو سیما و مطبوعات می‌توانند در کاهش اثرات منفی این امر تاثیر‌گذار باشند. برای کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از بازی‌های اینترنتی باید فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی‌ صورت بگیرد و تا وقتی که این فرهنگ‌سازی شکل نگیرد هیچ کاری نمی‌توان انجام داد. گذاشتن کارگاه‌های آموزشی با موضوع بازی‌های رایانه‌ای در فرهنگسرا‌ها و پارک‌ها بسیار تاثیر‌گذار است. اگر این جلسات آموزشی توسط یک استاد فرهیخته و به‌صورت مستمر باشد قطعا کاربردی‌تر خواهد بود و می‌توان با شیوه‌های درست و منطقی این معضل را تا حد زیادی حل کرد.»
دوشنبه 16/9/1388 - 12:4
كودك
نقش بازی در زمینه رشد شناختی کودک، نخستین بار توسط روانشناسی به نام «پیاژه» مطرح شد. مطابق با نظر این روانشناس، بازی زمینه ساز رشد شناختی کودک و پیش نیازی برای کسب مهارت های مختلف در زندگی محسوب می شود.
نقش بازی در زمینه رشد شناختی کودک، نخستین بار توسط روانشناسی به نام «پیاژه» مطرح شد. مطابق با نظر این روانشناس، بازی زمینه ساز رشد شناختی کودک و پیش نیازی برای کسب مهارت های مختلف در زندگی محسوب می شود.
در واقع، کودک از طریق محرک های محیطی و اسباب بازی ها، برای پاسخ به پرسش های ذهن و ارضای کنجکاوی های خود استفاده می کند.
روانشناسان معتقدند، کودکان از طریق بازی می توانند بدون دخالت دیگران، تجربه بیاموزند و بهترین روش ها را برای رسیدن به هدف کسب کنند.
برای نمونه، کودکان در بازی پرتاب توپ در اثر تمرین و تکرار و انجام آزمون های مختلف ، مناسب ترین و کوتاه ترین راه را برای پرتاب یا رسیدن به توپ انتخاب می کنند. بطور کلی بازی، رشد هوشی کودکان را تسریع می کند.
مطابق با تحقیقات، افرادی که در دوران کودکی اسباب بازی نداشته یا از انجام بازی های فکری و پیشرفته محروم بوده اند، پس از ورود به مدرسه در زمینه آموزشی و تحصیلی با مشکل روبه رو شده اند و کودکانی که از لحاظ دسترسی به محرک های محیطی آزاد بوده و فعالیت های جسمی و ذهنی بیشتری در مقایسه با دیگر کودکان داشته اند، از توانایی های ذهنی و اجتماعی بیشتری برخوردار بوده و به راحتی قادر به یادگیری مهارت های مختلف شده اند.
اسباب بازی های مناسب به کودکان کمک می کند تا رفتارهای اجتماعی مطلوب را بیاموزند. در بازی های اکتشافی، مانند قایم باشک یا پازل، کودک راه های مختلف را امتحان کرده و بهترین گزینه را انتخاب می کند. اینگونه بازی ها، توانمندی های ذهنی کودک را افزایش داده و روش های حل مسئله را به او آموزش می دهد. بازی های سازنده مانند خانه سازی با مکعب های کوچک، مهارت های عملی و روش های کاربردی و استفاده از اشیا را به کودک آموزش می دهد. بازی های گروهی که اغلب کودکان نقش های بزرگترها را به عهده می گیرند، بهترین روش برای افزایش مهارت های اجتماعی کودک است.
امروز، بازی درمانی، یکی از شیوه های درمان بیماری های غیرفیزیکی، اختلالات یادگیری و نارسایی های فکری است و روانشناسان، نتایج رضایت بخشی را از این شیوه درمانی بدست آورده اند. گفتنی است تأثیر بازی در پویایی ذهن، شادابی و سلامت در بزرگسالان گزارش شده است. روانشناسان معتقدند، خانواده هایی که فرزندان خود را از انجام بازی محروم می کنند یا امکانات را در اختیار آنها قرار نمی دهند، صدمات جبران ناپذیری را در زمینه رشد و کسب مهارت های لازم به آنها وارد می کنند.
تحقیقات نشان می دهد، بازی هایی از قبیل خاک بازی یا شن بازی، در صورتی که تحت نظارت و کنترل والدین انجام گیرد، در تخلیه انرژی و پویایی ذهن کودکان نقش مؤثری دارد.
توصیه می شود، والدین حتی الامکان از دخالت در بازی های کودکانه خودداری کنند و در صورت انجام بازی های خطرناک و تهدیدآمیز برای سلامتی، با ذکر علت، کودکان را از انجام آن منع کنند. همچنین، برخی از والدین، دختر بچه ها را تشویق به انجام بازی های پسرانه و بالعکس می کنند که این عمل از لحاظ روانشناسی، مانع از رشد فکری و شناختی کودک می شود.
«بازی شغل کودک است» همه روانشناسان معتقدند کودکان به بازی نیاز دارند و هر عاملی که باعث شود کودک کمتر بازی کند، باید از زندگی او حذف شود.
ورزش های فردی یا گروهی، بازی های کامپیوتری و ویدئویی و یا حتی بازی های فکری، نباید جایگزین بازی های متداول مانند: قایم باشک، بگرد و پیدا کن و یا حتی بازی با ماشین و عروسک ها شود.
هیچ کس منکر تأثیر قابل توجه بازی های فکری بر رشد ذهن و استعدادهای کودک نیست، اما امروزه اکثر کودکان «بیش از حد» به چنین بازی هایی می پردازند، تا جایی که دچار بی علاقگی به بازی های حرکتی شده و تمایل به کم تحرکی پیدا می کنند. به نظر می رسد هر چیزی که کودک را به سمت سکوت سوق دهد، برای او خیلی مناسب نیست.
کودک حتی از ساده ترین بازی ها لذت می برد مثلاً زمانی که او روی یک صندلی می نشیند و یک قاشق را بارها روی زمین پرت می کند، ذهن او فعال تر می شود، چون سؤال هایی از این قبیل در ذهن او نقش می بندد: «مامان قاشق را دوباره به من می دهد»، «اگر قاشق را به سوی دیگری بیندازم، چه می شود»، «آیا هر بار افتادن قاشق یک صدا دارد !»
بد نیست بدانید کودکان به محض این که از چند روزگی، نسبت به محیط اطرافشان آگاه می شوند، نحوه حرکت و کارکرد هر شیء، برای آنها جالب می شود و قادر خواهند بود، مدت ها با اشیا سرگرم شوند و از طریق همین سرگرم شدن است که مهارت های اجتماعی را تمرین کرده و تفکر خلاق را می آموزند و از کشفیات خود لذت می برند.دکتر دیوید الکانید، روان پزشک معتقد است: بازی های بی تحرک مطلقاً تأثیر خوبی بر رشد ذهنی کودک ندارند. این قبیل بازی ها فقط باعث بروز بلوغ زودرس می شوند.
به علاوه اختصاص مدت زمان کم برای بازی کودک، از طرف والدین او تنها باعث ایجاد استرس، اضطراب و در نهایت افسردگی در وی می گردد. در عین حال باید به این نکته توجه داشت در نظر والدین، بازی نباید مبدل به یک «باید» برای کودک شود و ساعتی خاص به آن اختصاص یابد.کودک بازی می کند و از این کار لذت می برد زیرا چنین تفریحاتی برای او حالت خودانگیخته دارد، نه این که مانند یک تکلیف از پیش تعیین شده، انجام آن برای او از قبل مقرر شده باشد.تنها نقش مؤثری که والدین می توانند در مورد بازی کودک ایفا کنند، تشویق او و فراهم آوردن امکانات بازی، در حد مقدور است. باقی را باید به عهده خود او گذاشت.

● کودکان چگونه بازی می کنند

▪ نوزادان (از زمان تولد تا ۱۲ ماهگی)
لگد زدن به یک کاسه سوپ و یا گاز زدن یک اسباب بازی، شاید در نظر والدین به نظر یک نوع بازی نباشد، اما برای یک نوزاد فعالیتی شاد ی آور و حتی ضروری است. زمانی که او بازی می کند ذهن وی شروع به سازماندهی اطلاعات و درک مفاهیم ضروری کرده و می آموزد که کنترل بیشتری بر حرکات و محیط اطرافش داشته باشد.
▪ کودکان نوپا (یک تا سه سال)
دکتر الکانید معتقد است کودکان بین دو تا شش سال، بیشترین چیزها را از بازی هایی که خودشان پیدا کرده باشند، می آموزند. در واقع افزایش حس کنجکاوی و رشد توانایی های حرکتی کودک به این معناست که دنیایی برای اکتشاف در مقابل او قرار دارد؛ از کابینت های آشپزخانه گرفته تا مورچه هایی که در باغ رژه می روند!فراموش نکنید کودک در این سن مطلقاً نباید محدود شود، خصوصاً از لحاظ حرکتی و همچنین نباید کشفیات او را بی اهمیت تلقی کرد. زیرا این کار تأثیر نامطلوبی بر ذهن ناخودآگاه او می گذارد.
▪ کودکان پیش دبستانی (سه تا پنج سال)
کودک در این سنین مهارت های کلامی خوبی پیدا کرده و مبدل به یک قصه گوی کوچک می شود. از این به بعد بازی های او با کلام نیز همراه می شوند و وی می آموزد تا برای هم بازی اش - از گربه حیاط گرفته تا کودک همسایه و حتی والدین - نقشی تعریف کند.
کودک در این سن کم کم مفاهیم پیچیده ای مانند: زمان و ارتباط بین اشیا و افراد را درک می کند. بازی های او نیز بیشتر به زندگی عادی شبیه می شود.
▪ کودک در سنین مدرسه (پنج سال به بالا)
بزرگترین مشغولیت کودک در این سنین دوستانش هستند، خصوصاً آنهایی که علایق مشترکی با او دارند. همچنین در این طیف سن، مطرح کردن خود نیز در میان همسالان اهمیت خاصی پیدا می کند. در این مرحله قوانین واقعی در بازی های او جایگاه پیدا می کنند و همزادپنداری کودک با شخصیت های مهم زندگی اش بیشتر می شود
دوشنبه 16/9/1388 - 12:2
ازدواج و همسرداری

ازدواجهای فامیلی شایعترین دلیل تولد کودکان نابینا در ایران است.

بیماریهای ارثی درصد قابل توجهی از علل ابتلا به نابینایی را تشکیل می‌دهد که با اجتناب از ازدواجهای فامیلی و مشاوره ژنتیک می‌توان از پیدایش بسیاری از آنها پیشگیری کرد. این بیماریها طیف وسیعی از عوارض چشمی از قبیل نواقص پلکی ، چپ چشمی ، آب مروارید ، نواقص مردمک ، اشکالات گوناگون در شبکیه و عصب بینایی را شامل می‌شود که بسیاری از آنها علاج موثری ندارند، از اینرو بهتر است در صورت وجود سابقه بیماریهای ارثی در هر کدام از زوجین ، ابتلای یکی از فرزندان به بیماریهای چشمی ارثی و یا در صورت اقدام به ازدواج فامیلی ، مشاوره ژنتیک انجام شود، چرا که معمولا متخصص بیماریهای ژنتیک می‌تواند مشخص کند که تا چند درصد احتمال تولد فرزندان مبتلا به بیماری چشمی وجود دارد.

در بعضی موارد اقدامات درمانی کمکی از قبیل عینک ، جراحیهای روی قرنیه ، عدسی ، جراحی روی شبکیه کمکهای موثری در بازگرداندن بینایی به بیمار مبتلا می‌نماید، اما گذشته از مشکل بودن هر یک از این اعمال جراحی و بی‌فایده بودن بسیاری از آنها در سنین بالا به دلیل
تنبلی عصب چشم ، در بسیاری از موارد نیز به دلیل نوع ضایعه اقدامات درمانی موثر نخواهد بود. بنابراین بهترین روش در اغلب موارد پیشگیری است و برای پیشگیری از بیماریهای ارثی ، تنها راه منطقی اولا خودداری از ازدواجهای نامناسب فامیلی و ثانیا جلوگیری از حاملگی مجدد در صورت ابتلای یکی از فرزندان به بیماری ارثی است. در خانواده مستعد ، انجام مشاوره ژنتیک و عمل کردن به توصیه‌های مشاور ، راه منطقی برای جلوگیری از به دنیا آمدن کودکان معلول و نابینا است.

وظایف پزشک در قبال فرد مورد مشاوره

همان گونه که خصوصیت منحصر به فرد بیماری ژنتیکی ، تمایل آن به عود در داخل خانواده‌هاست، جنبه منحصر به فرد مشاوره ژنتیکی ، تمرکز آن نه تنها بر بیمار اولیه ، بلکه بر اعضای خانواده بیمار ، هم در حال حاضر و هم در آینده می‌باشد. مشاوره ژنتیکی که از فعالیتهای محوری در ژنتیک پزشکی است، نه تنها با اطلاع دهی به بیمار و خانواده‌اش ، بلکه با ایجاد مشاوره جهت‌دار از نظر روانشناسی برای کمک به سازگار شدن افراد و تطابق با تاثیرات اختلال در خانواده سروکار دارد.

استانداردهای تعیین شده مراقبت پزشکی مستلزم آن هستند که ارائه دهندگان خدمات ژنتیکی شرح حالی بدست آورند که شامل اطلاعات خانوادگی و نژادی باشد. در مورد مخاطرات ژنتیکی بیماران و اعضای خانواده‌شان به آنها توصیه‌های لازم را ارائه کنند. آزمایش ژنتیکی یا تشخیص پیش از تولد ، در صورت لزوم ، پیشنهاد دهند و درمان گوناگون یا راههای اداره و تدبیر جهت کاستن خطر بیماری را ذکر کنند. مشاوره ژنتیکی ، محدود به ارائه اطلاعات و محاسبه خطر بیماری نیست، بلکه نوعی روند ارتباطی است. توانایی تعریف و تعیین موضوعات روانی _ اجتماعی پیچیده مرتبط با نوعی اختلال ژنتیکی در یک خانواده ، نقش مرکزی را در این کار ایفا می‌کند. توجه به این موضوعات ، احتمالا به موثرترین وجه از طریق تماس دوره‌ای با خانواده در طول زمان و با مرتبط شدن موضوعات پزشکی یا اجتماعی با زندگی افراد مبتلا ، انجام می‌شود.
دوشنبه 16/9/1388 - 9:10
بیماری ها
آب مروارید یا (CATARACT) بیماری عدسی چشم است كه با بالا رفتن سن انسان بروز می‏كند.خوشبختانه این بیماری با عمل جراحی درمان می‏شود و امروز مشكل چندانی ندارد. ولی غیر از افراد سالمند، نوزادانی نیز ممكن است دچار آب مروارید شوند.در نوزادانی كه با آب مروارید به دنیا می‏آیند، باید به خاطر رشد كامل دید هر چه زودتر عدسی كدر شده را از چشم آنها خارج كرد و چون چشم نوزادان و شیرخواران قابل رشد است، در كشورهای پیشرفته از لنز برای رشد دید استفاده می‏كنند. باید توجه داشت كه كار عدسی چشم مثل دوربین عكاسی است كه نور را روی فیلم دوربین تنظیم می‏كند.در نزد بعضی‏ها با بالا رفتن سن، عدسی چشم تیره و كدر شده و شفافیت خود را از دست می‏دهد، در نتیجه این تغییرات نور به اندازه كافی به چشم نمی‏رسد و عدسی كدر و كدرتر شده و رنگ آن شبیه رنگ مروارید می‏شود كه به همین دلیل در ایران آنرا (آب مروارید) می‏نامند.ضمنا آب مروارید از یك چشم به چشم دیگر سرایت نمی‏كند مگر اینكه بیماری در هر دو چشم باشد.این بیماری سال‏ها طول می‏كشد و هیچ نوع مسئله بدخیمی در آن وجود ندارد. آب مروارید در سنین بالا ممكن است به علت كهولت و یا صدمه خوردن مستقیم به چشم بوجود می‏آید. همچنین وجود دیابت یا مرض قند و یا استفاده زیاد از داروهای كورتن‏دار (استروئید) سبب بروز آن می‏شود، ولی در كودكان و نوزادان علت آن ارثی و یا عفونی است.در دوران حاملگی مادر به دلیل وجود التهاب و عفونت ممكن است آب مروارید در جنین بروز كند. در هر صورت باید توجه داشت آب مروارید هنوز هم یكی از علل كوری در كشورهای عقب مانده و در حال توسعه جهان است و در كشورهای پیشرفته میلیونها نفر همه ساله تحت عمل جراحی قرار می‏گیرند و تكنیك‏های مدرنی برای درمان آن در دسترس جراحان چشم است و عمل آب مروارید یكی از موفقیت‏آمیزترین جراحی‏هاست.به همین دلیل تار شدن تدریجی چشم‏ها، دوتا دیدن یا سایه‏دار دیدن اجسام، احساس غبار جلو چشم، احتیاج مبرم به نور شدید به هنگام مطالعه، عدم تشخیص حروف ریز و درشت و تغییر رنگ مردمك چشم، ممكن است مقدمه بروز (آب مروارید) باشد و باید هر چه زودتر چشم‏ها را كه یكی از حساس‏ترین اعضاء بدن ما هستند، توسط چشم پزشك مورد معاینه قرار داد
چهارشنبه 11/9/1388 - 11:43
بیماری ها
تحقیقات یك گروه از دانشمندان كانادایی ارتباط هورمون استروژن با قدرت حافظ زنان را نشان می‏دهد. به گفته این دانشمندان هورمون استروژن باعث افزایش توانایی‏حافظه زنان می‏شود.آزمایش‏های قبلی نشان داده بود قرار گرفتن جنین در معرض هورمون استروژن در داخل رحم باعث می‏شود توانایی‏های ذهنی در دوران بزرگسالی افزایش یابد.شواهد علمی متعددی وجود دارد كه تاثیر مثبت شیوه هورمون درمانی در افزایش حافظه زنان یائسه و كاهش مخاطره ابتلاء این دسته از زنان به بیماری هایی مانند (آلزایمر)) را ثابت می‏كند. بیماری آلزایمر بیماری فراموشی دوران كهولت است.در شیوه هورمون درمانی در زنان یائسه، هورمونهای جنسی مورد نیاز، كه دیگر توسط بدن ساخته نمی‏شوند، با استفاده از برخی داروها تامین می‏گردند
چهارشنبه 11/9/1388 - 11:42
بیماری ها
بر اساس آخرین مطالعات انجام شده، آلرژی‏ها و بیماری‏های اتوایمبون (بیماری هایی كه سیستم دفاعی مبادرت به حمله بر ضد بافتهای بدن می‏كنند) مثل بیماری MS (مالتیپل اسكلروزیس) احتمال ابتلا به برخی از تومورهای مغزی را كاهش می‏دهند. هنوز مشخص نیست كه چرا این بیماری‏ها می‏توانند امكان بروز برخی از تومورهای مغزی را كاهش دهند ولی می‏دانیم كه در زمان وقوع بیماری آلرژی و اتوایمبون فاكتورهای دفاعی بدن به مبارزه برخاسته و به جای انجام وظایف واقعی به ایفای نقش كاذب می‏پردازند. یعنی در واقع سیستم ایمنی بدن این اشخاص دارای تحریك‏پذیری شدیدی است. بنابراین این بیماری‏ها از واكنش غلط سیستم دفاعی بدن ناشی می‏شوند. در مورد آلرژی‏ها، سیستم دفاعی به عوامل بی‏ضرر بیرونی (مثل گرده گلها در فصل بهار) پاسخ داده و در مورد بیماری‏های اتوایمبون این سیستم مبادرت به حمله بر ضد بافتهای خود بدن می‏كنند. مطالعات اخیر نشان می‏دهد كه امكان ابتلا به سرطان مغز در این افراد با چنین سیستم دفاعی تحریك پذیری، به مراتب كمتر است.برای بررسی اثر بازدارندگی این بیماری‏ها بر سرطان مغز، یك گروه به رهبری دكتر آلینا برنر از انستیتو بین المللی سرطان‏شناسی در مریلند، مبادرت به انجام سلسله‏آزمایشاتی كردند. آنها تحقیقات خود را بر روی دو گروه از بیماران بستری انجام دادند كه گروه اول شامل 782 بیمار مبتلا به تومور مغزی و گروه دوم یا گروه كنترل شامل 799 بیمار مبتلا به امراض گوناگون بوده است.برنر و دانشجویانش نتایج به دست آمده از این آزمایشات را در مجله بین‏المللی سرطان این گونه اعلام كردند: داشتن آلرژی یا یك بیماری اتوایمبون می‏تواند احتمال‏خطر ابتلا به تعدادی از تومورهای مغزی را كاهش دهد اما این دو مورد همه انواع تومورها صدق نمی‏كند.احتمال خطر ابتلا به نوعی تومور مغزی كه گلیوها نامیده می‏شود تا 33 درصد در افرادی كه دارای سابقه آلرژی هستند و همچنین تا 51 درصد در آنهایی كه مبتلا به یك‏نوع بیماری اتوایمبون هستند، كاهش می‏باید.همچنین در این گزارش آمده است كه خطر ابتلا به نوع دیگری از سرطان مغز به نام مننژیوما در افراد مبتلا به یك بیماری اتوایمبون كمتر است اما در بیماری‏های مبتلا به آلرژی چنین اثری دیده نشده است.برنر در این رابطه اظهار می‏دارد: از آن جایی كه فاكتورهای شناخته شده موثر در ابتلا به تومورهای مغزی از جمله گلیوما بسیار اندك است، كشف اخیر بسیار حائز اهمیت‏است، هر چند كه باید خاطر نشان كرد كه در این وهله خیلی زود است كه بخواهیم نتایج قطعی را به همه موارد تصمیم دهیم.به گفته برنر توضیحاتی برای فاكتورهای كاهش دهنده احتمال ابتلا به تومورهای مغزی وجود دارد. یكی از این فاكتورها ممكن است همان فاكتورهای ایمنی (دفاعی) بدن‏باشند كه فعال شده و زمینه را برای ابتلا به بیماری‏های آلرژی و اتوایمبون فراهم می‏سازند. فاكتور بعدی ممكن است همان داروهایی باشد كه برای درمان این بیماری مصرف می‏شوند. هم‏چنین فاكتورهایی كه با سیستم‏های ایمنی درگیر نمی‏شوند نیز وجود دارد.وی در خاتمه می‏افزاید: با وجود این كه هنوز علل و عوامل مربوطه كاملا مشخص نشده‏اند، اما نتایج به دست آمده دلگرمی خوبی در راستای تحقیقات بیشتر در زمینه تومورهای مغزی و راهكارهای درمانی آن خواهد بود.
چهارشنبه 11/9/1388 - 11:41
بیماری ها
حملات سقوط ناگهانی (attacks drop) به دلایل متعدد از جمله سنكوپ، حوادث عروقی مغز و صرع ایجاد می‏شود.نوع صرعی آن معمولا بین‏7 - 1 سالگی بروز می‏كنند گرچه گاهی در نوجوانان نیز ایجاد می‏شود در این نوع بیماری كودك مبتلا، حین راه رفتن یا ایستادن به علت از بین رفتن تونوس عضلات، ناگهان به زمین می‏خورد و بلافاصله بلند می‏شود گویی هیچ اتفاقی رخ نداده است و نشانه‏های دیگری مانند بی اختیاری ادرار و گازگرفتگی زبان ندارد. ممكن است به علت این حملات چانه یا پیشانی بیمار به زمین خورده و جراحاتی را بدنبال داشته باشد. در حین حمله عضلات بیمار شل شده زانوها تا شده و سرش به جلو خم می‏شود والدین بیمار به غلط ممكن است تصور نمایند كه همبازیهای كودك او را هل داده‏اند. گاهی اوقات حملات انقباضات غیر ارادی و ناگهانی عضلات موجب پرشهایی در اندامهای بیماران مصروع می‏گردد و بیمار را به زمین می‏زند. نوار مغزی برای تشخیص دادن حملات صرعی كه موجب سقوط ناگهانی می‏شوند كمك خواهد نمود مراجعه اینگونه بیماران به متخصصان مغز و اعصاب برای درمان مناسب و سودمند است‏
چهارشنبه 11/9/1388 - 11:40
بیماری ها
صرع چیست؟ منشا آن از كجاست؟
صرع یا اپیلپسی (epilepsy) (كه در گویش عامیانه به آن حمله، غش و باد حمله نیز می‏گویند، بیماری نسبتا شایعی است، شیوع آن‏9 - 7 مورد در هزار می‏باشد و در همه نژادها و در هر دو جنس بروز می‏كند. افرادی را صرعی یا مصروع می‏گویند كه اگر بیماری آنها درمان نشود به علت اختلالاتی كه منشا اولیه آنها در مغز است، در فواصل كم و بیش معینی دچار حملات ناگهانی مخصوص گردند.این مسئله كه حملات بارها تكرار شوند برای تشخیص صرع اهمیت دارد، چون هر كس ممكن است در شرایط خاصی - مثلا محرومیت از خواب - دچار یك حمله تشنجی شود. در این موارد بیمار مصروع محسوب نمی‏شود، چون با از بین رفتن عوامل مساعد كننده تشنج این حملات تكرار نمی‏شوند.در رابطه با منشا حملات صرعی به زبان ساده این طور می‏توان بیان نمود كه حملات صرعی به علت تخلیه‏های الكتریكی غیر طبیعی، شدید و ناگهانی یاخته‏های مغزی ایجاد می‏شود و بسته به اینكه تخلیه الكتریكی غیر عادی در چه ناحیه‏ای از قشر مغز ایجاد شده باشد، علائم و نشانه‏های متفاوتی ایجاد خواهد نمود. مثلا اگر این فعالیت الكتریكی غیر عادی در سلولهای قشر حركتی مغز رخ دهد، موجب تظاهرات حركتی مانند حركات شدید اندامها می‏شود و اگر در سلولهای قشر حسی مغز رخ دهد، علائمی مانند كرختی و سوزن سوزن شدن لبها و صورت یا انگشتان دست یا پا ایجاد می‏نماید، از دست دادن هوشیاری، حركات تشنجی اندامها، مات شدن، اختلالات دستگاه عصبی خودكار، ادراكات حسی غیر طبیعی، رفتار غیر عادی، نمودهای مختلف بالینی حملات صرعی هستند.متاسفانه به علیت باورهای غلطی كه وجود داشته و دارد، بسیاری از افرادی كه مبتلا به صرع هستند از مبتلا به صرع مانند بسیاری از بیماران دیگر با مصرف دارو بهبودیافته و می‏توانند به زندگی عادی خود ادامه دهند همانطور كه افراد مبتلا به بیماری فشار خون را سرزنش نمی‏كنند، بیمار صرعی و خانواده آنها باید بدانند كه صرع نیز مانند سایر بیماریهای دیگر علتی خاص و درمان ویژه خود دارد و نباید عامل خجالت و شرمساری بیمار گردند، بیماری صرع الزاما با بیماریهای روانی و عقب ماندگی ذهنی همراه نیست، برعكس، انسانهای برجسته و نابغه‏ای بوده و هستند كه حملات صرعی را تجربه كرده‏اند اما با توجه به فضل و كمالات خود اسباب حیرت همگان را فراهم آورده و مایه افتخار بشریت شده‏اند.
چهارشنبه 11/9/1388 - 11:39
ازدواج و همسرداری
اسدی گوید:
چو نیمه است تنها زن ارچه نكوست
دگر نیمه اش سایه شوی اوست
زنان را بود شوی كردن هنر
بر شوی زن به كه نزد پدر
بود سیب خوشبوی بر شاخ خویش
ولیكن بجامه دهد بوی بیش
زن ار چند با چیز با آبروی
نگیرد دلش خرمی جز به شوی
فردوسی گوید:

كه مرد از برای زنان است و زن
فزونتر ز مردش بود خواستن
ویس و رامین :
زنان را نیست چیزی بهتر از شوی
هم اكنون باز گرد و ویس را گوی

بنیسی گوید:
زنان را بگویم كه زیبنده چیست
زن خوب را بهتر از شوی نیست
به آن زن كه خوش خواهد و زندگی
بگویم بر او این سخن را به ویست
تو خواهی اگر زیست بهتر كنی !
برو شوی كن تا كه بهتر بزیست
فرودسی گوید:
زنی گر جهان شد به فرمان اوی
بر او بر نباشد گرامی شوی
ویس و رامین :
زنان نازك دلند و سست راءیند
بهر خو چون بر آریشان برآیند
زن ارچه زیرك و هشیار باشد
زبون مرد خوش گفتار باشد
بلای زن در آن باشد كه گوئی
تو چون خور روشنی چون مه نكوئی
ز عشقت من نژند و بی قرارم
ز درد دل همیشه زار و وارم
بزاری روز و شب فریاد خوانم
چو دیوانه به دشت و كوه دوانم
اگر رحمت نیاری من بمیرم
در آن گیتی تو را دامن بگیرم
ز من مستان ، ز بی مهری روانم
كه چون تو مردمم چون تو جوانم
زن ارچه خسرو است از شهریاری
و یا چون زاهدان پرهیزكاری
بر آن گفتار شیرین رام گردد
نیندیشد كز آن بدنام گردد
بنیسی گوید:
چه زیبا هست زنها هرچه زودتر
به (كفو) خود كنند زود شوهر
ز زهرا(س ) یاد گیرند زندگی را
علی (ع) را بر خودش بگرفت همسر
چهارشنبه 11/9/1388 - 11:38
ازدواج و همسرداری
ازدواج در دین مقدس اسلام مستحب مؤ كد است و گاهی به علت های مختلف واجب هم می گردد، ما در بخش های بعدی در این باره توضیحی خواهیم داد.
پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله و سلم ازدواج كردن را یكی از (سنت )های ثابت خود معرفی كرده و بر پیروانش (مسلمانان ) تاءكید فرموده كه به این سنت خوب عمل كنند.
پس هر مسلمانی چه مرده بوده باشد و چه زن به وظیفه مسلمان بودن باید از این سنت پیامبر گرامی اسلام پیروی نموده (ازدواج نمایند) و به دستورات اكید آن حضرت جامه عمل بپوشانند و الا...
((سنت : در لغت به معنی سیره سرشت سلوك دین مذهب شریعت طبیعت طریقت راه روش و پشت سر هم حركت كردن آمده است ، و اصطلاح علما همان (شریعت ) پیامبر گرامی اسلام صلی الله و علیه و آله و سلم است كه عمل كردن آن بر همه مسلمانان لازم است )).
درباره زنده نگهداشتن این سنت اصیل اسلامی روایات زیادی از خود رسول گرامی صلی الله علیه و آله و سلم و دیگر معصومین علیهم السلام وارد گردیده است.
ما بعنوان وظیفه خود برای احیای این سنت لازم و ترغیب و تشویق همه مسلمانان جهان روایات مشهور و معتبری را از كتابهای معتبری چون :
قرآن مجید، نهج الفصاحة ، نهج البلاغه ، المستدرك ، و سائل الشیعة ، بحار الانوار، محجة البیضاء، میزان الحكمة ، كنز العمال ، مكارم الاخلاق ، اصول كافی ، فروع كافی برای شما خوانندگان گرامی نقل می كنیم.
امید است كه خیلی خیلی مفید و مثمر واقع گردد، انشاءالله
چهارشنبه 11/9/1388 - 11:37
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته