• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 681
تعداد نظرات : 69
زمان آخرین مطلب : 5752روز قبل
موبایل
گوگل تایید کرد که یک سرویس دسترسی سریع و بی‌سیم به اینترنت برای اهالی ساختمان‌های اطراف دفتر مرکزی این شرکت برپا کرده است.
پس از آنکه منابع خبری گزارش دادند که گوگل یک سرویس دسترسی WiFi به اینترنت برای اهالی ساختمان‌های اطراف دفتر مرکزی این شرکت برپا کرده است، سخنگوی رسمی گوگل این خبر را تایید کرد.
نیت تایلر ضمن تایید این خبر افزود، گوگل به صورت آزمایشی برای یک پیتزا فروشی و یک ورزشگاه در همین محله، سرویس اینترنت بی‌سیم دائر کرده است.
استفاده از سرویس مذکور از طریق نصب یک نرم‌افزار کوچک و قابل دانلود به نام Google Secure Access امکان پذیر است.
سخنگوی گوگل این اقدام را بخشی از برنامه موسوم به "پروژه‌ی 20 درصد وقت" توصیف کرد و گفت: گوگل مهندسان خود را تشویق می‌کند که 20 درصد از زمان کار خود را به اجرای پروژه های ابتکاری مستقل اختصاص دهند و سرویس مذکور یکی از همین پروژه‌های جنبی است.
به عقیده تحلیلگران، علت توجه رسانه‌ها به این خبر آن است که تاکنون برخی از سرویس‌های مهم گوگل از دل همین پروژه‌های جنبی برخاسته‌اند. از جمله می‌توان به سرویس اخبار گوگل، سیستم نمایش آگهی AdSense و شبکه دوست‌یابی اورکات اشاره کرد.
برخی کارشناسان معتقدند که گوگل قصد دارد وارد بازار ارائه خدمات دسترسی به اینترنت شود و برای شروع، یکی از جدیدترین و استراتژیک‌ترین فناوری‌ها ، یعنی فناوری بی‌سیم را برگزیده‌است. این کارشناسان احتمال می‌دهند که گوگل مایل است در آینده نزدیک سرویس‌ها و خدماتی مشابه پورتال یاهو و شبکه MSN به کاربران اینترنت ارائه دهد.
دوشنبه 31/4/1387 - 9:30
موبایل

1 - همه‌چیز در نحوه نوشتن‌
با اطلاع از چگونگی نوشتن عبارات جستجو در موتورهای جستجو، می‌توانید اطلاعات موردنیازتان را به راحتی پیدا كنید. به عنوان مثال دستور <كلمه مورد نظر: Inurl> باعث می‌شود تا موتور جستجوی گوگل، همه صفحاتی كه در آدرس url آن‌ها، كلمه مورد نظر وجود داشته باشد را برایتان فهرست كند.
2 - نوار ابزار گوگل
با اضافه كردن نوار ابزار گوگل به مرورگرتان، از این پس می‌توانید كار جستجو را با سرعت و راحتی بیشتری انجام دهید. یكی دیگر از امكانات این نوار ابزار، جلوگیری از نمایش پنجره‌های تبلیغاتی است.
برای دریافت این برنامه و كسب اطلاعات بیشتر به نشانی toolbar.google.com مراجعه كنید.
3 - چه كسی به سایت شما لینك داده است‌
بسیاری از مدیران سایت‌ها علاقه‌مندند بدانند چه كسانی (از سایت خود) به سایت آن‌ها لینك داده است.
گوگل به این سوال پاسخ می‌دهد. می‌توانید در قسمت جستجو، عبارت <نشانی سایت:link> را وارد كرده و كلید Enter را بزنید. نتیجه این درخواست، فهرست سایت‌هایی است كه به سایت شما لینك داده‌اند.
4 - كاربردهای تجاری
دو موتور جستجو فرعی گوگل كه به تازگی راه‌اندازی شده‌اند و هنوز واژه كالاهای تجاری، مورد استفاده قرار می‌گیرند. موتور froogle.google.com فهرست محصولات فروشگاه‌های online را تهیه می‌كند و موتورcalatogs.google.com برای نمایش و درخواست كاتالوگ محصولات به‌كار می‌رود.
5 - نگاهی به آینده‌
مدیران گوگل همیشه نیم‌نگاهی به آینده دارند. اگر می‌خواهید بدانید چه در سر آن‌ها می‌گذرد و قرار است در آینده چه كارهایی انجام دهند، بهتر است سری به آزمایشگاه آن‌ها بزنید و خود از نزدیك با خدمات و محصولات آتی گوگل آشنا شوید. آدرس آزمایشگاه گوگل labsl.google.com/gvs.html می‌باشد.
6 - نتایج مطلوب‌تر
در اغلب موارد، زمانی كه جستجویی را با گوگل انجام می‌دهید، نتیجه آن هزاران سایت و وبلاگ و نشانی می‌باشد كه در واقع بسیاری از آن‌ها كاربرد چندانی ندارند و با موضوع موردنظرتان هماهنگ نیستند. یكی از روش‌های مؤثر در كاهش حجم نتایج جستجو، تعیین بازه‌های تاریخی است. مثلاً زمانی كه بازه‌ای را بین سال‌های 2002 تا 2004 تعریف می‌كنید، گوگل با تبعیت از آن، فقط آن دسته از صفحاتی كه دربازه مذكور ایجاد یا روزآمد شده‌اند را برایتان فهرست می‌كند (برای تعریف بازه‌های تاریخی به گزینه <جستجوی پیشرفته> مراجعه كنید).
7 - فقط صفحات جدید
جستجو بدون ذكر تاریخ، نتایج بی‌شماری در پی دارد. انبوه نتایج، نه تنها به یافتن مطلب موردنظرتان كمكی نمی‌كند، بلكه موجب سردرگمی‌تان نیز می‌شود. علاوه براین اگر بعد از یك بررسی طولانی بین نتایج جستجو، به اطلاعات موردنظرتان رسیدید و متوجه قدیمی بودن آن‌ها شدید، چطور؟ اگر به دنبال اطلاعات جدید و روزآمد هستید، در قسمت جستجوی پیشرفته، عبارات <3 ماه>، <6 ماه> و حتی <یك‌سال> را در مقابل گزینه Date وارد كنید تا گوگل بسته به تاریخ ذكر شده، فقط فهرست صفحات جدید را برایتان نمایش دهد. مثلاً اگر عبارت <3 ماه> را انتخاب كنید، گوگل تمامی صفحاتی كه در سه ماه گذشته ایجاد یا بروز شده‌اند را جستجو و آن‌هایی كه با موضوع موردنظرتان منطبق هستند را نمایش می‌دهد.
8 - مستثنی كردن كلمات
با مستثنی كردن كلمات، علاوه بر كاهش حجم نتایج جستجو، می‌توان به اطلاعات موردنظر نزدیك‌تر شد. با گذاشتن علامت <-> قبل از كلمه‌ دلخواه، گوگل آن كلمه را استثنا قلمداد كرده و از نمایش صفحاتی كه حاوی چنین كلمه‌ای باشند، پرهیز می‌كند. مثلاً نتیجه عبارت ، همه صفحاتی كه مربوط به ایران هستند و از تهران نامی نبرده‌اند را شامل می‌شود.
9- Wildcardها
زمانی كه به‌طور كامل از كلمات موضوع مورد جستجو آگاهی ندارید، بهتر است از كاراكتر كمكی ستاره <*> استفاده كنید. كاراكتر <*> معنی <هرچیز> می‌دهد. مثلاً عبارت می‌تواند نتایجی نظیر
، و یا نتایجی از این دست را حاصل شود.
10 - عناوین صفحات‌
معمولاً همه صفحات وب، عنوان دارند. گاهی‌اوقات استفاده از این عناوین، به شما در پیدا كردن مطالب مورد نیازتان كمك شایانی می‌كند. مثلاً عبارت <كلمه مورد نظر: intitle>، گوگل را بر آن می‌دارد تا فقط عناوین صفحات را برای یافتن كلمه ذكر شده، جستجو كند.
11 - شركت در گروه‌های خبری‌
اینترنت فراتر از ایمیل و صفحات وب است. به عنوان مثال گروه‌های خبری (News group) یكی دیگر از خدماتی است كه از طریق اینترنت ارایه می‌شود. گروه‌های خبری گوگل، گروه‌های معروف و معتبری هستند كه شركت در آن‌ها، به نوبه خود، كار لذت‌بخشی است. آدرس گروه‌های خبری گوگل از این قرار است: groups.google.com
12 - جستجوی خودكار
جستجو در اینترنت، قصه سوزن و انبار كاه است. گاهی‌اوقات ممكن است علیرغم صرف وقت زیاد، باز هم به نتیجه دلخواه نرسید. بنابراین هر ابزاری كه در این پروسه، از اتلاف وقت جلوگیری كند، بسیار باارزش است. یكی از این ابزارها، <پیغام‌دهنده> گوگل نام دارد. این ابزار با دریافت آدرس ایمیل و عبارت مورد جستجو، به طور خودكار و روزانه، جستجویی را براساس عبارت دریافتی ترتیب داده و هر زمان كه اطلاعات جدیدی را یافت نماید، آدرس آن را برایتان ایمیل می‌كند. آدرس پیغام‌دهنده گوگل به این ترتیب است: [url]www.googlealert.com[/url]
13 - جستجوگر اخبار
این ابزار نیز همانند پیغام‌دهنده گوگل، مشخصات اخبار موردنظر را به همراه آدرس ایمیل دریافت كرده و روزانه (بنا به درخواست كاربر، قابل تنظیم است). براساس عبارت دریافتی، جستجویی را در سایت‌های خبری ترتیب می‌دهد و در صورت یافتن اطلاعات مناسب، آن را برایتان ایمیل می‌كند. آدرس این ابزار [url]www.google.com/newsalerts[/url] است.
14 - ماشین‌حساب گوگل
گوگل برای حل معادلات ریاضی هم، ابزاری دارد كه بسیار سریع و با دقت عمل می‌كند. این ابزار علاوه بر حل معادلات ریاضی، قابلیت تبدیل انواع واحدها به یكدیگر را نیز دارد. برای آشنایی بیشتر با این ابزار كارآمد به آدرس زیر مراجعه كنید: [url]www.google.com/help/features.htm#calculator[/url]
15 - معنی كلمات
اگر معنی یا بهتر بگوییم، تعریف كلمه‌ای را نمی‌دانید، در كادر جستجو <كلمه موردنظر: define> را نوشته و كلیدEnter را بزنید.
در جواب این جستجو، علاوه بر تعریف كلمه، لینكی نیز نمایش داده می‌شود كه با كلیك روی آن، به جزییات بیشتری می‌رسید.
16 - ترجمه كنید
در حال حاضر، ماشین ترجمه‌ گوگل می‌تواند انگلیسی را به 5 زبان زنده دنیا ترجمه كند (امكان ترجمه بالعكس نیز وجود دارد). برای استفاده از این مترجم ماشینی به آدرس [url]www.google.com/lauguage-tools[/url] بروید.
17 - تصویریاب
من شخصاً همیشه گوگل را به خاطر ابزار تصویریاب‌اش ستوده‌ام. این ابزار با دریافت كلمه یا عبارتی، تصاویر موجود روی اینترنت را جستجو كرده و در نهایت آن‌هایی را كه با عبارت دریافتی منطبق هستند، فهرست می‌كند. برای استفاده از این ابزار به آدرس [url]www.google.com/imghp[/url] مراجعه نمایید.
18 - پرسش و پاسخ
تحقیق و جمع‌آوری مطالب از اینترنت، كار وقت‌گیری است. اگر برای انجام این‌كار وقت كافی در اختیار ندارید. سری به آدرس answers.google.com/answers بزنید و با مطرح كردن سوالاتتان و بررسی جواب‌ها، سریع‌تر به هدف‌تان برسید.
19 - نمایش پنجره تنظیمات‌
گوگل به شما این امكان را می‌دهد تا نحوه نمایش نتایج را مطابق میل‌تان تنظیم كنید. به عنوان مثال با مراجعه به آدرس [url]www.google.com/preferences[/url] می‌توانید تعداد نمایش نتایج در هر صفحه را تعیین نمایید. علاوه براین در قسمت تنظیمات امكانات دیگری نظیر Safe Searching نیز وجود دارد. با فعال كردن این گزینه، گوگل از نمایش سایت‌هایی كه به هر دلیلی غیرمجاز هستند، پرهیز می‌كند.
20 - آمار استفاده از گوگل
در سایت [url]www.google.com/press/zeitgeist.html[/url] آمار جهانی استفاده از گوگل موجود است. در این سایت جزییاتی از چگونگی استفاده ملل مختلف از گوگل و الگوهای جستجوی آن‌ها وجود دارد.
21 - جستجو در دسته‌بندی‌ها
علاوه بر جستجوی كلی وب، گوگل امكان جستجو در دسته‌بندی‌ها (Categories) را نیز می‌دهد. به عنوان مثال برای یافتن اطلاعاتی درباره هنر، تجارت، ورزش و ... می‌توانید ضمن مراجعه به نشانی [url]www.google.com/dirhp،[/url] جستجویی را در دسته‌بندی‌های گوگل ترتیب بدهید و سریع‌تر به هدف‌تان برسید.
22 - برای بلاگرها
وبلاگ داشته باشیم یا نه؟ ایده داشتن یك وبلاگ شخصی، بسیار جالب است و این‌كه با در اختیار داشتن یك وبلاگ شخصی حرف دلمان را به گوش جهانیان برسانیم، فكر بسیارخوبی است. برای ساخت یك وبلاگ شخصی، به آدرس [url]www.blogger.com/start[/url] مراجعه نمایید. این سایت متعلق به گوگل است.
23 - جستجوی داخل فایل‌ها
با كمك گوگل می‌توان داخل فایل‌های مشخصی را برای یافتن كلمه‌ای دلخواه جستجو كرد. مثلاً عبارت:
گوگل را برآن می‌دارد تا تمامی فایل‌های doc (مربوط به برنامه Microsoft word) را به منظور یافتن واژه‌ی Iran جستجو كرده و آن‌هایی كه دارای چنین كلمه‌ای هستند را فهرست كند.
24 - كلمات عمومی
برخی كلمات عمومی نظیر the ،to ،at و غیره، زمانی كه در عبارت مورد جستجو ذكر می‌شوند، توسط گوگل نادیده انگاشته می‌شوند و تاثیری در نتیجه ندارند. حال اگر می‌خواهید چنین كلماتی در نتیجه جستجو موثر باشند كافی است یك علامت <+> در مقابل آن‌ها بگذارید.
25 - موتورهای جستجوی تخصصی
با این ترفند می‌توانید ضمن معرفی منابع موردنظرتان به گوگل، از آن بخواهید كه نتایج جستجو را فقط از همان منابع بیاورید. مثلاً برای جستجو در سایت مایكروسافت به روش زیر عمل می‌شود:
[url]www.google.com/microsoft[/url]
دوشنبه 31/4/1387 - 9:30
موبایل
شرکت گوگل با اختصاص دادن مبلغ 350 هزار دلار کمک مالی به دو دانشگاه، از تلاش‌های این دو دانشگاه برای توسعه و تقویت جنبش اپن سورس حمایت کرد.
شرکت گوگل روز سه‌شنبه به عنوان بخشی از سیاست این شرکت در راستای حمایت از جنبش اپن سورس، مبلغ 350 هزار دلار به دو دانشگاه ایالتی اورگون و پورتلند در آمریکا کمک کرد.
بنا به گفته گوگل، اختصاص مبلغ فوق به این دو دانشگاه اولین کمک مالی این شرکت به یک موسسه آکادمیک به منظور تقویت جنبش اپن سورس است.
این دو دانشگاه که هم‌اکنون به میزبانی وب و ارائه دیگر خدمات به پروژه‌های اپن سورسی مشغولند، از سیستم‌عامل لینوکس ، مرورگر موزیلا (فایرفاکس) و نرم‌افزار وب سرور آپاچی استفاده می‌کنند. قرار است این پول برای پشتیبانی مالی از پروژه‌های کلان دانشگاه و پروژه‌های مستقل دانشجویان رشته کامپیوتر در عرصه اپن سورس مصرف شود.
کریس دیبونا، مدیر برنامه‌های اپن سورس در شرکت گوگل می‌گوید: گوگل یکی از مصرف‌‌کنندگان اصلی لینوکس، آپاچی و دیگر نرم‌افزارهای اپن سورسی نوشته شده توسط گروه‌های مختلف کاربران در شبکه اینترنت است.
مدیر بخش اپن سورس در گوگل می‌افزاید: حمایت این شرکت از پروژه‌های اپن سورس همچنین فشار را بر مایکروسافت و دیگر رقبا افزایش می‌دهد.
او تصریح می‌کند: فشارهای رقابتی واقعا به نفع مصرف‌کنندگان نهایی هستند.
دیبونا در تشریح دیدگاه خود می‌افزاید: مثلا محبوبیت مرورگر فایرفاکس موجب شده که مایکروسافت مرورگ اینترنت اکسپلورر خود را مرتب به روز و آن را کاربرپسندتر کند.
دیبونا یادآوری می‌کند که : هسته (کرنل) لینوکس فشار جدی به کل بازار سیستم‌عامل وارد کرده تا محصولات بهتری بیرون بدهد..
شایان ذکر است که شرکت گوگل با مایکروسافت در عرصه‌های مختلفی از جمله بازار تبلیغات آنلاین که از ارتباط تنگاتنگی با بازار موتورهای جستجوی اینترنتی برخوردار است، در رقابت و چالش به سرمی‌برد و پیش‌بینی می‌شود این رقابت به عرصه نرم‌افزارهای رومیزی نیز کشیده شود.
گوگل علاوه بر مصرف محصولات اپن سورس خود نیز دستی در این عرصه دارد و به گفته دیبونا گاه گاهی سورس کدهای خود را تحت لیسانس اپن سورسی Bsd و آپاچی عرضه می‌کند.
این شرکت طی سال گذشته یک دوجین نرم‌افزار و نزدیک به 20 هزار خط سورس کد از طریق سایت خود منتشر کرده است که بخش اعظم آن به کار برنامه نویسان می‌آید.
دوشنبه 31/4/1387 - 9:30
موبایل
گوگل ویژگی Virus Scan را بهGmail ، سرویس پستی شبکه اش افزود و بدین ترتیب سیستم محافظتی کنونی اش راکه مبتنی بر مسدود کردن انواع مشخصی از فایل های ضمیمه چون فایل های قابل اجرا بود را تکمیل کرد.
به گزارش بخش خبر شبكه [url]http://www.IRITN.com[/url] ، گوگل در وب سایت خود خبر افزودن این ویژگی حدید به Gmail را به اطلاع کاربران رساند.
هم اکنون Gmail قادر به اسکن کردن خودکار تمامی فایل های ضمیمه ای که کاربران ارسال یا دریافت می کنند می باشد.
Gmail بعد از یافتن ویروس اقدام به تمیز کردن یا حذف ویروس ها از فایل های ضمیمه آلوده می کند، یعنی کاربران دیگر قادر به دانلود فایل های ضمیمه آلوده نخواهد بود.
Gmail همچنین مانع ارسال پیام هایی دارای فایل های ضمیمه
آلوده ازسوی کاربر می شود.گوگل تاکنون برای محافظت از کاربران Gmail پیام هایی را که دارای فایل های ضمیمه ویروسی بودند مسدود می کرد.
گوگل این هفته این ویژگی جدید را را ه اندازی می کندتا تمامی کاربران از مزایای آن بهره مند شوند.
کمبود سرویس Virus Scan در Gmail احتمالا یکی از دلایل اصلی باقی ماندن این سرویس ایمیل در مرحله بتا بود. بنابراین امکان دارد با افزوده شدن این سرویس از مرحله آزمایشی بیرون بیاید.
دوشنبه 31/4/1387 - 9:29
کامپیوتر و اینترنت
جستجوگر اینترنتی گوگل با ربودن گوی سبقت از برخی رقبای صاحب نام خود به بزرگترین شرکت رسانه ای جهان از لحاظ ارزش بازار سهام تبدیل شده است.
درحال حاضر ارزش گوگل به ۸۰ میلیارد دلار رسیده و بدین ترتیب این شرکت اینترنتی بالاتر از تایم وارنر با ۷۸ میلیارد دلار می ایستد.
این رشد ارزش سهام در حالی اتفاق افتاده است که فروش سالیانه گوگل تنها به سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار رسید که با درآمد ۴۲ میلیارد دلاری تایم وارنر قابل قیاس نیست.
تایم وارنر پنج سال پیش بعد از آن تاسیس شد که شرکت آمریکن آنلاین توانست در معامله ای ۱۰۶ میلیارد دلاری تایم وارنر را بخرد.
برخی تحلیلگران متعقدند اکنون قیمت سهام گوگل بیشتر از ارزش واقعی آن و یادآور حباب کاذبی است که در اواخر دهه ۱۹۹۰ به رونق شرکتهای اینترنتی انجامید ولی دوام نداشت.
سایر کارشناسان اظهار می کنند که ارزش بالای سهام گوگل نشانگر سودآوری بالقوه آن است و حتی احتمال دارد قیمت آن به ۳۲۵ تا ۳۵۰ دلار برسد.
گوگل در حالی به با ارزش ترین شرکت رسانه ای جهان تبدیل شده است که تنها ده ماه از عرضه سهام آن می گذرد. اما در همین فاصله اندک این شرکت اینترنتی توانسته است بر رقبای اسم و رسم داری نظیر ویاکام و والت دیزنی سایه بیاندازد. ارزش مجموع سهام این دو شرکت به ترتیب ۵۴ و ۵۵ میلیارد دلار است.
حتی مجموع ارزش سهام یاهو، نزدیکترین رقیب گوگل در بازار جستجوگرها ۲۷ میلیارد دلار کمتر است.
هنگامی که سهام گوگل اولین بار در اوت ۲۰۰۴ پذیره نویسی شد، ارزش آن ۸۵ دلار برای هر سهم تعیین شده بود.
احترام به مشتری کوهستانی
گوگل برای تقویت سلطه خود بر بازار جستجوگرها ابتکارهای جالبی را اعلام کرده که یکی از آنها امکان جستجو در اینترنت به زبان رمانش است. تنها ۳۵ هزار نفر از ساکنان کوهستانهای جنوب شرقی سوئیس به این زبان صحبت می کنند.
همچنین ماه گذشته گوگل اعلام کرد که با براه انداختن خدمات شخصی وب عرصه رقابت با رقبای بزرگش یاهو و مایکروسافت را تنگ تر می کند ولی برخلاف این دو سایت رقیب نمی خواهد به یک پورتال اینترنتی تبدیل شود.
صفحات جدید گوگل به کاربران امکان می دهد سایتهای محبوب و منابع اطلاعاتی دلخواه را در یک فضای واحد گردآوری کنند. گوگل در پروژه ای موسوم به فیوژن قصد دارد طیف گسترده ای از مطالب را برای خدمات شخصی خود مانند اخبار بی بی سی و نیویورک تایمز را ارایه دهد.
تاکنون گوگل ترکیبی از خدمات پراکنده را مانند جی میل برای ایمیل و پیکاسا برای مبادله عکس ارایه داده است، اما رقبای این شرکت آمریکایی محتوای خود را در یک صفحه شخصی عرضه کرده اند.
گوگل بیشتر درآمدش را از محل آگهی های متنی بدست می آورد که در کنار نتایج جستجوهایش نمایان می شود.
گوگل در ماه آوریل خبر داد که درآمدش در سه ماهه نخست سال جاری میلادی شش برابر رشد کرده و به ۳۶۹ میلیون دلار رسیده است. این شرکت اعلام کرد که کاربران بیشتری روی آگهی های جستجوگر گوگل کلیک کرده اند و آگهی دهندگان بیشتری در آمریکا و سایر کشورها به تبلیغات اینترنتی روی آورده اند.
سود خالص گوگل در سه ماه اول ۲۰۰۵ از ۶۴ میلیون دلار به ۳۶۹ میلیون دلار افزایش یافت و یک دلار و ۳۹ سنت را نصیب هر سهم کرد. در همین مدت، درآمد ناخالص این شرکت آمریکایی از ۶۵۱ میلیون دلار به یک میلیارد و ۲۶۰ میلیون دلار بالغ شد.
درآمد گردانندگان موتورهای جستجو در اینترنت زمانی حاصل می شود که کاربران روی آگهی های متنی کلیک کنند.
ثروت و فروتنی
گوگل فضای تبلیغاتی خود را بر اساس یک سیستم حراج اینترنتی می فروشد. میانگین هزینه هر کلیک برای آگهی دهندگان در ماه مارس یک دلار و ۷۵ سنت بود که نسبت به فوریه نشانگر شش درصد رشد است.
در ماه مارس، گوگل بیش از دو میلیارد تقاضای جستجو داشت و حال آن که سهم سایت یاهو ۹۰۷ میلیون مورد بود.
گفتنی است که شرکت یاهو دو برابر گوگل پرسنل دارد و در سه ماهه اول امسال یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار درآمد و ۲۰۴ میلیون دلار سود خالص داشت.
اما برخی کارشناسان وابستگی درآمد گوگل به این نوع آگهی ها را یک عامل خطرآفرین ارزیابی کرده اند. این شرکت در سه ماهه اول امسال ۴۶۲ میلیون دلار کمیسیون به سایتهای شریک خود پرداخته است که از خدمات تبلیغاتی گوگل استفاده می کنند.
گوگل در سپتامبر ۱۹۹۸ توسط دو دانشجوی سابق رشته ریاضیات دانشگاه استنفورد به نام لری پیج و سرگئی برین تاسیس شد. آنها بعد از آن که یک میلیون دلار از دوستان و بستگان و سایر سرمایه گذاران گردآوری کردند، نخست شرکت شان را از گاراژ یکی از دوستان خود اداره می کردند.
اکنون این دو کارآفرین به رغم دستیابی به ثروتی هنگفت، ساده و بی تجمل زندگی می کنند.
دوشنبه 31/4/1387 - 9:29
کامپیوتر و اینترنت
به گزارش بخش خبر تراشه از systemgroup، این خدمات به استفاده‌‍كنندگان امكان می‌دهد كه بدون نیاز به شماره‌گیری تلفنی در صفحه جست‌وجوی گوگل با آگهی‌دهندگان تماس پیدا كنند.
اشخاص می‌توانند در منوی تلفن موجود در صفحه جست‌وجوی سایت گوگل، شماره تلفن خود را وارد و سپس آیكون «اتصال به صورت رایگان» را كلیك كنند. خدمات گوگل با شماره‌ی آگهی‌دهنده تماس پیدا می‌كند و زمانی كه استفاده‌‍‌كننده گوشی تلفن خود را بر می‌دارد صدای زنگ آگهی‌دهنده را در آن‌سوی خط تلفن خواهد شنید.
بر خلاف خدمات VoIP كه صدا از طریق اینترنت منتقل می‌شود، این خدمات امكان اتصال بین استفاده‌كننده و آگهی‌دهنده را از طریق خطوط تلفنی رایج فراهم می‌آورد.
سخن‌گوی گوگل می‌گوید: ما شماره تلفن استفاده‌كنندگان را در اختیار هیچ‌كس حتا شركت‌های آگهی‌دهنده قرار نخواهیم داد. موقعی كه مشتریان از طریق این خدمات با اگهی‌دهنده‌ها تماس پیدا می‌كنند، شماره تلفن آن‌ها مسدود می‌شود و بنابراین آگهی‌دهندگان قادر به دیدن آن بر روی صفحه نمایش تلفن خود نخواهند بود. همچنین این شماره تلفن از روی سرور گوگل پس از مدت زمان بسیار كوتاهی به طور اتوماتیك حذف خواهد شد.
گوگل گفته است كه هزینه مكالمات را خواهد پرداخت، ولی اگر این مكالمه با موبایل صورت گیرد استفاده‌كننده باید هزینه مكالمه را پرداخت كند.
گوگل در بیانیه‌ای كه به صورت الكترونامه منتشر كرده است می‌گوید: شركت گوگل همیشه روش‌های نوینی را برای افزایش اعتبار اگهی‌دهنده‌های خود عرضه می‌كند و این شركت به طور مكرر در حال انجام آزمایش‌هایی برای بهبود امكانات برای مشتریان و آگهی‌دهندگان است.
همچین خدماتی كه استفاده‌كنندگان را قادر به ارتباط مستقیم با آگهی‌دهندگان می‌كند می‌تواند ارزش آگهی‌های تبلیغاتی آن‌لاین را افزایش دهد و این می‌تواند برای یك شركت بزرگ مانند گوگل كه درآمد عمده‌اش از طریق همین آگهی‌هاست بسیار مهم باشد.
در ماه آگوست مایكروسافت اعلام كرده بود كه شركت Teleo را كه یك شركت مكالمه اینترنتی است خریداری كرده است تا بتواند خدمات click-to-call را در سایت MSN خود ارایه دهد.
IBM و Yahoo نیز آزمایش‌هایی برای ارایه این خدمات انجام داده‌اند.
Babak_King is offline اگاه كردن مدیریت از مخالفت      
دوشنبه 31/4/1387 - 9:29
کامپیوتر و اینترنت
ارزش سهام گوگل، بزرگترین شرکت رسانه ای جهان، در میان خوش بینی درباره افزایش تبلیغات اینترنتی در فصل تعطیلات و رشد سریع، برای اولین بار از مرز ۴۰۰ دلار گذشت.
این موتور جستجوگر در اوت ۲۰۰۴ سهام خود را به قیمت ۸۵ دلار شناور کرد و در این ۱۵ ماه همواره بهتر از پیش بینی تحلیلگران سود کسب کرده است.
در معاملات پنجشنبه ارزش هر سهم این شرکت به ۴۰۳ دلار رسید و بدین ترتیب ارزش بازاری اش به بیش از ۱۱۷ میلیارد دلار بالغ شد. این رقم به مراتب بیشتر از مجموع ارزش یاهو و آمازون است.
ارزش سهام گوگل در پایان داد و ستدهای ۱۷ نوامبر ۴۰۲ دلار و ۵۷ سنت است. سهام یاهو نیز بیش از سه درصد رشد داشت و بالای چهل و یک دلار ماند.
گوگل از زمانی که به شرکت سهامی عام تبدیل شده، با بحران مالی مواجه نشده و از همین رو سهامش مشتریان فراوانی دارد، هرچند مقامات این شرکت هشدار داده اند که رشد این جستجوگر خواه ناخواه کند خواهد شد.
تحلیلگران نیز نگرانند که اگر آن لحظه فرابرسد، سقوط ارزش سهام گوگل سرگیجه آور خواهد بود.
علاوه بر گوگل، ارزش سهام یاهو نیز به بالاترین حد در یک سال اخیر رسید که نشانگر اقبال سرمایه گذاران به سهام شرکتهای مرتبط با فناوری پیشرفته است. کارشناسان ارزش این شرکتها را کاذب نمی دانند ولی باز از تکرار تاریخ هراس دارند.
در اواخر دهه ۱۹۹۰ ترکیدن حباب شرکتهای اینترنتی سبب شد سهامداران هشت تریلیون دلار زیان کنند.
گوگل در اواخر اکتبر اعلام کرد سود خالصش در سه ماهه منتهی به ۳۰ سپتامبر از ۵۲ میلیون دلار در مدت مشابه سال پیش به ۳۸۱ میلیون دلار افزایش یافته و درآمدش در سه ماهه سوم با ۹۶ درصد جهش نسبت به سال پیش به بیش از یک و نیم میلیارد دلار بالغ شده است.
گوگل می گوید ارایه محصولات جدید از جمله چت و تقویت سرویس ارایه نقشه در خلال تابستان که فصل کم باری برای شرکتهای اینترنتی است، کاربران بیشتری را جذب کرده است. این شرکت همچنین امروز اعلام کرد که دو دفتر در برزیل و مکزیک دایر کرده تا به آگهی دهندگان آمریکای لاتین نزدیکتر شود.
بسیاری از درآمد گوگل را سایت خود این شرکت تامین می کند ولی مبلغ قابل ملاحظه ای نیز از مشارکت این جستجوگر با شرکتهای دیگر مانند آمریکن آنلاین برای به نمایش گذاشتن آگهی های گوگل حاصل می شود.
این جتسجوگر در حال حاضر این خدمات را ارایه می دهد: برخی از این خدمات عبارتند از: جستجوگر یکپارچه رایانه، جی میل برای ایمیل، پیکاسا برای ویرایش عکس، تلفن اینترنتی، خبرخوان Rss، فضا برای وبلاگ، اخبار، فروگل برای مقایسه قیمتها، نقشه، تصاویر ماهواره ای، ترجمه اینترنتی، جستجوگرهای تخصصی برای عکس، ویدئو، اطلاعات محلی و ....
دوشنبه 31/4/1387 - 9:29
اقتصاد
اشاره :
هنگامی كه چیزی را در موتور جستجوی گوگل جستجو می‌كنید، در كنار آن تبلیغات متنی شركت‌های ایرانی و از جمله شركت‌های بزرگ خودروسازی دیده می‌شود. در واقع گوگل كه تا دیروز فقط برایمان كلمات دلخواه را به رایگان جستجو می‌كرد، امروز دارد پیامی، هر چند تبلیغاتی را عرضه می‌كند؛ و این خود نكته‌ها در دل نهفته دارد كه خواهم گفت.
ز كنج صومعه حافظ مجوی گوهر عشق
قدم برون نه اگر میل جستجو داری
میل جستجو دارند ...
بسیار هم میل جستجو دارند؛ برای جستجو آمده‌اند. جستجوی كلمه. كلمات را می‌جویند، نه در كنج صومعه، كه در هر برگی كه در فضای مجازی می‌یابند. كلمه می‌جویند تا به دلار برسند. دلار می‌یابند تا به قدرت برسند. وحالا‌ قدرت تنها در دست آن‌ها نیست كه بر كرسی‌های عیان نشسته‌اند؛ قدرت امروز، در توانِ جستن و متصل كردن نهفته است. آنان می‌جویند و متصل می‌كنند؛ و این چنین، در چشم برهم‌زدنی، به غول‌هایی تبدیل می‌شوند كه توان آن دارند كه در هر گوشه این فضای تودرتو سرك بكشند، كلیك بكارند و دلار بردارند. آری، از گوگل می‌گویم و از یاهو، و دیگران. نام‌هایی كه تا چندی پیش برایمان تنها افسانه‌هایی بودند در دوردست‌ها؛ در قصه‌های قشنگ مدیریتی...
مطلب از این قرار است: از مدتی پیش، هنگامی كه چیزی را در موتور جستجوی گوگل جستجو می‌كنید، در كنار آن تبلیغات متنی شركت‌های ایرانی و از جمله شركت‌های بزرگ خودروسازی دیده می‌شود. در واقع گوگل كه تا دیروز فقط برایمان كلمات دلخواه را به رایگان جستجو می‌كرد، امروز دارد پیامی، هر چند تبلیغاتی را عرضه می‌كند؛ و این خود نكته‌ها در دل نهفته دارد كه خواهم گفت. و این را بگذارید در كنار خبری كه امروز شنیده‌ام و آن این‌كه، گوگل علامت تجاری خود را در ایران نیز به ثبت رسانده است.
كلیك، كلیك - سنت، سنت ...
چندی پیش هم لابد همه آن‌ها كه اخبارit را دنبال می‌كنند، خبردار شده‌اند كه گوگل بابت هر جستجو و یا هر كلیك بر روی آگهی‌هایش چقدر درآمد كسب می‌كند. 12 سنت بابت هر جستجو، و 62 سنت بابت هر كلیك روی آگهی. در جایی دیگر نیز خواندم كه هر كلیك برای آگهی‌دهندگان گوگل یك دلا‌ر‌‌ و‌‌ هفتاد‌وپنج سنت هزینه دربر‌‌دارد. سرمایه‌اش به بیش از یكصد میلیارد دلار رسیده است و ارزش سهامش نزدیك به 400 دلا‌ر (مقایسه كنید با سهام 25 دلا‌ری مایكروسافت، البته با در نظر گرفتن این نكته كه تعداد سهام مایكروسافت بسیار بیشتر است.)
آری، همین گوگل محجوب كه در صفحه جستجوی ساده آن تنها چند كلمه و یك كادر قرار دارد، از راه جستجو در میلیون‌ها سایت در دنیا و از قبل دریافت آگهی‌های تبلیغاتی به چنین قدرت اقتصادی عظیمی دست یافته است؛ هر روز سرویس جدیدی عرضه می‌كند، غول‌هایی چون مایكروسافت را به سختی به چالش‌ طلبیده است، با این‌همه، بازار كم‌رونق تبلیغات اینترنتی در ایران را نیز از یاد نبرده است. و این از مدل تجاری پیچیده و عجیب و غریبش حكایت می‌كند. واقعیت این است كه گوگل می‌داند كه كاربران چه چیزی را می‌پسندند، چه چیزی را بیشتر می‌پسندند و چه چیزی را اصلاً نمی‌پسندند. به عبارت دیگر، گوگل از آمار و اطلاعات مربوط به علایق كاربران اینترنت آگاه است و این آگاهی به نظرم، راز و رمز پیشرفت چشمگیر این شركت است كه در طول چند سال توانسته‌ از شركتی چند نفره به شركتی چند ده میلیاردی تبدیل شود.
آمد یكی آتش‌سوار ...
همه آن‌ها كه سایت‌های پربیننده‌ای دارند می‌دانند كه روزانه چند نفر از جانب گوگل به سوی سایت‌های آن‌ها هدایت می‌شوند. در واقع گوگل یكی از منابع تهیه بازدیدكننده برای سایت‌های پربیننده، از جمله سایت‌های ایرانی است؛ و اكنون نیز با جلب آگهی‌ برای خود، مزد این خدمت به ظاهر رایگان را می‌گیرد. اما سایه گوگل به نظر سنگین می‌آید. همان‌گونه كه سایه مایكروسافت در یك دهه پیش‌تر چنین بود. هر بازاری كه مایكروسافت به آن وارد می‌شد، چالش عظیم را به دیگر رقبا تحمیل می‌كرد (اگر چه امروزه هم تا حدودی چنین است). حضور گوگل نیز امروزه، می‌تواند دارندگان سایت‌های اینترنتی را به فكر فرو برد. تبلیغات اینترنتی در ایران هرگز بازار پررونقی نداشته است و اكنون گوگل می‌آید تا تكه بزرگی از این كیك كوچك را برای خود بردارد.
از دیگر سو، رسانه‌های سنتی مكتوب، كه هنوز درگیر چالشی فرساینده با رسانه‌های دیجیتال و به ویژه اینترنت هستند، اكنون رقیبی چالاك را در آوردگاه خود می‌بینند. گوگل هم اكنون نیز خبرنامه‌هایی پرخواننده را منتشر می‌كند كه در واقع گزیده پرخواننده‌ترین خبرهای دنیاست. شاید بسیاری از خبرگزاری‌ها و حتی رسانه‌های سنتی، رادیوها و تلویزیون ‌ها و ... نگران روزی هستند كه گوگل بخواهد در عرصه تولید محتوا نیز قدم بگذارد. و از آنجا كه از علایق و سلایق ساكنان دنیای مجازی به خوبی آگاه است، طبیعی است كه رقابت با آن بس دشوار خواهد بود. اگر چه، شاید آن روز، شأن خود را به عنوان یك موتور جستجوی برتر تا حدودی از دست بدهد.
شمشاد خانه‌پر‌ور ما از كه كمتر است...
حكایت ورود گوگل به بازار تبلیغات به ویژه در ایران و یا ورود احتمالی آن به عرصه تولید محتوا، تنها یكی از پدیده‌هایی است كه امروزه در برابر رسانه‌های سنتی و دیجیتال قرار دارد. طبیعتاً دیگران نیز از این خوان بهره‌هایی طلب خواهند كرد؛ البته شاید به شكل‌ها و شیوه‌هایی دیگر. آنچه مهم است این كه، حالا دیگر نگاه كردن به یك نشریه یا سایت دیگر و كپی‌برداری از مطالب و حتی ‌آگهی‌های آن، چندان كفاف نمی‌دهد. این ترفند، در دنیایی با وجود غول‌هایی چون گوگل و یاهو و دیگران، دیگر جواب نمی‌دهد. این عرصه، عرصه دیگری است، حریف، حریف دیگری و میدان مبارزه، وسعتی به پهنای دو دنیای واقعی و مجازی. شستن چشم‌ها هم شاید دیگر جواب ندهد! این‌بار جهان به سراغ ما آمده است. بخواهیم یا نخواهیم وارد بازی بزرگی شده‌ایم. بازیگرانی چیره‌دست، در‌آن سوی میدان، با پشتوانه‌ گرانی از تجربه، فن و سرمایه، صف‌آراسته‌اند.
من اما، به هیچ روی اعتقاد ندارم كه ما در این بازی، بازندهِ از پیش‌مُقدریم. اگرچه عرصه بسیار تنگ است و دست حریف بسیار فراخ، اما از یاد نباید برد كه همین حریف، خود با اتكا به نوآوری و پشتكار و خلاقیت، در برابر هیولایی همچون مایكروسافت سر برآورد. خلاقیت، اتكا به محتوای بومی برای برآمدن در عرصه ملی، مرعوب نشدن در برابر غول‌ها، می‌تواند در این عرصه كارگشا باشد. اگرچه همهِ این‌ها، شعار هم می‌تواند باشد!
بیایید بیندیشیم و با هم حرف‌و‌گفتی در این‌باره داشته‌ باشیم. صفحات ماهنامه شبكه و سایت آن به روی همه دوستداران این عرصه گشوده است.

دوشنبه 31/4/1387 - 9:29
اقتصاد
ایسنا-جانشین رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی با اشاره به اینكه طی سه ماهه نخست سال جاری حدود 26‌هزار دستگاه موتورسیكلت متخلف تنها در تهران توقیف شده است، گفت:</B>
بر اساس آمارهای موجود از 6‌میلیون‌ دارنده موتورسیكلت در كشور كمتر از 50‌درصد گواهینامه دارند.
سردار سید كمال هادیان‌فر روز گذشته با اشاره به اینكه طرح ساماندهی موتورسیكلت‌ها از حدود یك و نیم ماه آینده در سراسر كشور آغاز می‌شود افزود: بر این اساس پلاك موتورسیكلت‌ها تعویض شده و مالكان این دسته از وسایط نقلیه با پرداخت 70‌هزار ریال پلاك ملی می‌گیرند.
وی یكی از مشكلات موتورسیكلت‌سواران را گران بودن بیمه‌نامه شخص ثالث عنوان كرد و گفت: بیمه ارزان قیمت برای موتورسیكلت‌ها هم اكنون مراحل نهایی تصویب خود را سپری می‌كند. از سوی دیگر با اجرای طرح تعویض پلاك موتورسیكلت‌ها و طرح بیمه ارزان قیمت شخص ثالث آنها تمهیداتی اندیشیده شده است تا جرایم بیمه‌نامه شخص ثالث موتورها مورد بخشودگی قرار گیرد. جانشین رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به اینكه تعداد زیادی از موتورسیكلت سواران به دلیل نداشتن بیمه‌نامه شخص ثالث هم اكنون در زندان به سر برده و موتورسیكلت آنها در پاركینگ‌ها توقیف شده است، افزود: بر اساس طرح جدید بیمه ارزان قیمت موتورسیكلت‌ها، شركت بیمه گذار تا سقف 55‌میلیون‌ تومان دیه و 500‌هزار تومان خسارت تصادفات را پرداخت می‌كند.
وی با اشاره به اینكه بر اساس آیین نامه جدید راهنمایی و رانندگی، آموزش و آزمون موتورسواری باید توسط آموزشگاه‌های رانندگی انجام شود، افزود: مقدمات اجرایی این طرح فراهم شده و از سوی دیگر كتاب ویژه آیین نامه موتورسیكلت تدوین شده و هم اكنون در حال چاپ است كه متقاضیان دریافت گواهینامه موتورسیكلت می‌توانند با پرداخت كمتر از 2‌هزار تومان این كتاب را خریداری و مطالعه كنند.
وی در عین حال تاكید كرد: آمارها نشان می‌دهد از شش‌میلیون‌ دارنده موتورسیكلت در كشور تنها كمتر از 50‌درصد گواهینامه دارند و مابقی بدون گواهینامه موتورسواری می‌كنند.
وی در خصوص طرح تعویض پلاك در كشور گفت: آخرین مهلت طرح تعویض پلاك خودروها پایان شهریور ماه است و به هیچ عنوان دیگر این مهلت تمدید نمی‌شود. جانشین رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به اینكه مالكان خودروهای پلاك قدیمی باید حداكثر تا پایان مهلت تعیین شده برای تعویض پلاك به مراكز مراجعه كنند، گفت: بر اساس تسهیلات در نظر گرفته شده امكان انتقال جرایم تخلفات رانندگی تا مبلغ 5‌میلیون‌ ریال به پلاك‌های ملی وجود دارد.
وی با اشاره به اینكه از دو‌میلیون‌ پلاك قدیمی موجود در كشور 960‌هزار كارت سوخت به دلیل عدم مراجعه مالكان برای دریافت كارت ابطال شده است، افزود: در عین حال 370‌هزار خودرو نیز از رده خارج شده است.
سردار هادیانفر افزود: آمارها نشان می‌دهد حدود یك‌میلیون‌ و 40‌هزار خودروی پلاك قدیمی هنوز هم در كشور وجود دارد كه تمهیدات ویژه‌ای برای تعویض پلاك آنها درنظر گرفته شده است.
وی افزود: خودروهای زیر مدل 1357 كه فرسوده تلقی می‌شوند، در صورتی كه موفق به دریافت معاینه فنی شوند می‌توانند پلاك ملی بگیرند و در غیر این صورت باید در طرح تسجیل شركت كنند. جانشین رییس پلیس راهور ناجا به جزئیات طرح تسجیل اشاره كرد و گفت: اجرای این طرح از 10 روز آینده در كشور آغاز می‌شود و بر اساس آن مالكان خودروهای زیر مدل 57 كه نتوانسته‌اند برگه معاینه فنی دریافت كنند، باید به همراه مدارك با خودروی روشن به مراكز تعویض پلاك مراجعه كنند كه پس از بازدید فنی توسط كارشناسان از خودرو و مدارك بدون هیچ‌گونه هزینه‌ای یك عدد برچسب خودروی فرسوده به آنها داده می‌شود و مالكان این خودروها می‌توانند تا زمان ارائه تسهیلات برای تعویض خودروی فرسوده خود تردد كنند.
وی در عین حال تاكید كرد: با پایان یافتن مهلت تعویض پلاك خودروها، از اول مهرماه سال جاری ماموران راهنمایی و رانندگی تنها به خودروهای پلاك ملی یا خودروهایی كه دارای برچسب خودروی فرسوده باشند اجازه تردد می‌دهند و كارت سوخت سایر خودروهای پلاك قدیمی بر اساس مصوبه هیات نمایندگان ویژه رییس جمهور در ستاد مدیریت حمل‌و‌نقل و مصرف سوخت ابطال می‌شود.جانشین رییس پلیس راهور ناجا خاطر نشان كرد: بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده با اجرای این طرح موقعیت مكانی محل تخلف نیز با استفاده از GPS دستگاه‌های PDA ماموران در برگه جریمه الكترونیكی فرد ثبت خواهد شد.
دوشنبه 31/4/1387 - 8:19
اقتصاد
اتمام تعهدات تندر 90 ایران‌خودرو حداقل تا اواخر پاییز سال‌جاری طول خواهد كشید»
محمدرضا معتمد جانشین معاون مدیرعامل ایران‌خودرو در تولید تندر 90 با بیان این مطلب گفت: باتوجه به روند فعلی تولید تندر 90، اگر مشكل تازه‌ای پیش نیاید، تعهدات خود را تا اواخر پاییز امسال عملی خواهیم كرد.
وی كه در كنفرانس خبری مسوولان تندر 90 ایران‌خودرو با خبرنگاران، سخن می‌گفت ضمن اشاره به اینكه هنوز هم موضوع تامین قطعات، معضل اصلی تولید تندر است اظهار داشت: درحال حاضر هم در تامین قطعات CKD با مشكل مواجه هستیم و هم در قطعات تولید داخل؛ به‌طوری‌كه تولیدكنندگان داخلی نمی‌توانند قطعات پرسی و ورق‌های فولادی را برای تولید بدنه در آن حد كمی و كیفی مدنظر ما تامین كنند. معتمد با بیان اینكه در زمینه قطعات تزیینی نیز با مشكل روبه‌رو هستیم ادامه داد: طبق قرارداد، رنو پارس مسوولیت تامین درصدی از قطعات تندر 90 را برعهده گرفته، اما تاكنون نتوانسته است به نحو شایسته و در زمان معین تعهداتش را عملی كند.
اظهارات معتمد درحالی است كه هم‌اكنون بیش از یك سال از آغاز تولید تندر 90 در ایران می‌گذرد و قرار بود طبق وعده خودروسازان، 80 هزار متقاضی این خودرو تا پایان سال گذشته تندر 90 ثبت‌نامی خود را تحویل بگیرند اما تاكنون این وعده محقق نشده است.
معاون مدیرعامل ایران‌خودرو در تولید تندر 90 در جلسه دیروز عنوان كرد، كه اتمام تعهدات این شركت حداقل تا پایان پاییز سال‌جاری طول خواهید كشید. معتمد در این زمینه توضیح داد: باتوجه به شرایط فعلی كه روزانه 180 دستگاه تندر 90 به تولید می‌رسد، اگر مشكلات جدیدی پیش نیاید تعهدات خود را تا اواخر پاییز سال‌جاری به اتمام می‌رسانیم و اگر نه، این موضوع به زمستان نیز تعمیم داده می‌شود. این گفته معتمد درحالی است كه مدیرعامل ایران‌خودرو چندی پیش از اتمام تعهدات تندر 90 این شركت تا پایان تابستان امسال خبر داده بود.
85درصد تولید برای E2
ایران‌خودرو و سایپا در مجموع از 80 هزار متقاضی تندر 90 ثبت‌نام به عمل آوردند و نكته جالب در این زمینه اینكه، بیشتر این متقاضیان خواستار خرید مدل E2 (فول) تندر 90 بوده و هستند، درحالی كه برنامه‌ریزی كلی خودروسازان داخلی در جهت تولید مدل E0 و E1 این خودرو شكل گرفته بود. موضوعی كه حسین فقیه معاون مدیرعامل در تولید تندر90 از آن به عنوان اشتباهی تاثیرگذار در تولید و عرضه این خودرو یاد می‌كند و آن را به عدم شناخت از تغییر ذائقه مشتریان ایرانی مرتبط می‌داند. این در شرایطی است كه به گفته امیدی مدیر مهندسی تندر90 ایران‌خودرو هم‌اكنون 85 درصد از تولید تندر90 به مدل E2 این خودرو مربوط می‌شود.
معتمد نیز در زمینه تعداد تندر90های تحویل داده شده از سوی ایران‌خودرو تصریح كرد: از 50 هزار متقاضی كه ثبت‌نام به عمل آوردیم، بیش از 18 هزار نفر آنها تا به امروز تندر90 شان را تحویل گرفته و یك هزار و 500 نفر دیگر نیز در انتظار دریافت خودروی مذكور قرار دارند. وی افزود: تاكنون حدود 9 هزار دستگاه از دیگر محصولات خود را نیز به جای تندر90 تحویل متقاضیان داده‌ایم و سه هزار نفر هم از دریافت این خودرو انصراف داده و ودیعه‌شان را به همراه خسارت تاخیر پس گرفته‌اند.
معتمد در ادامه با اشاره به اینكه طرح تبدیل تندر90 به سایر محصولات ایران‌خودرو همچنان ادامه دارد تاكید كرد: از ابتدای سال‌جاری همزمان با تحویل تندر90 خسارت دیركرد آن را نیز پرداخته‌ایم.
نمی‌توانیم 60 هزار تندر90 تولید كنیم
ظاهرا سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در نظر داشته تا ایران‌خودرو طی سال جاری بین 60 الی 74 هزار دستگاه تندر90 را به تولید برساند و این در شرایطی است كه برنامه‌ریزی صورت گرفته روی سایت این سازمان از تولید 40 هزار دستگاه تندر90 برای ایران‌خودرو خبر می‌دهد. معتمد در این زمینه گفت: به دلیل آنكه ماه‌های ابتدایی سال جاری را كه فرصت مناسبی برای بالا بردن تیراژ تولید بود از دست دادیم. رسیدن به تیراژ تولید 60 هزار تندر90، هم تا پایان امسال ناممكن است و تولید ما در این زمینه كمتر از این رقم خواهد بود. وی ادامه داد: هم‌اكنون روزی 180 دستگاه تندر90 در ایران خودرو به تولید می‌رسد كه طی دو هفته آینده این میزان به 300 دستگاه در روز خواهد رسید!
R90 در گمرك مانده است
ایران‌خودرو در همان اوایل تولید تندر90 وعده تولید ون هفت نفره این خودرو را نیز به مشتریان داخلی داد، این در حالی است كه تا به امروز خبری مبنی بر تولید و عرضه این محصول به بازار كه به R90 شهرت دارد نیست.
معتمد در این‌باره گفت: پروژه تولید R90 در دو فاز میان رنو و ایران‌خودرو پیگیری می‌شود كه فاز اول آن به صورت واردات این محصول (CBU) انجام می‌گیرد و فاز دوم نیز به تولید R90 در ایران اختصاص دارد.
وی با اشاره به اینكه هم‌اكنون 300 دستگاه R90 به گمرك كشور رسیده است، تصریح كرد: متاسفانه با وجود گذشت مدت زمان زیادی از ورود این محصولات به گمرك، به دلیل یك‌سری مشكلات اسنادی میان ایران‌خودرو و رنو، هنوز موفق به ترخیص آنها نشده‌ایم، ولی امیدواریم تا دو سه هفته آینده مشكلات موجود را برطرف كنیم.
معتمد بدون اشاره به قیمت R90 تاكید كرد: اگر بازار داخل از لحاظ استقبال مشتریان و همچنین قیمت، كشش مناسبی برای R90 داشته باشد علاوه بر واردات 4هزار دستگاهی این خودرو نسبت به تولید آن نیز در داخل اقدام خواهیم كرد.
R90 از لحاظ ظاهر، جلوبندی شبیه به سواری تندر 90 داشته و عقب آن نیز به ون‌های معمولی شبیه است.
می‌توانیم تندر 90 با كیفیت تولید كنیم
چندی پیش برخی از مسوولان ایران‌خودرو مدعی شدند كه در پی طرحی مشترك با پارس‌خودرو در صدد در دست گرفتن زنجیره تامین قطعات تندر 90 هستند تا با حذف برخی نظارت‌ها یا به قول خود آنها دخالت‌های رنو پارس راه را برای تولید و عرضه هر چه بیشتر تندر90 هموارتر كنند و حتی ظاهرا جلسات مذاكره‌ای نیز در این زمینه با مسوولان رنو پارس برگزار شده است.
این در حالی است كه بنا به گفته جانشین معاون مدیرعامل ایران‌خودرو در تولید تندر – 90 این طرح هنوز در سطح طرح در وزارتخانه مانده و به‌رغم جلساتی نیز كه با رنو پارس برگزار شده نتیجه خاصی به دست نیامده است.
معتمد در این زمینه تاكید كرد: طبق این طرح ما خواستار حذف برخی مشكلات اداری در تامین قطعات تندر90 بوده و مسوولان رنو پارس نیز ظاهرا چندان مخالفتی با این موضوع ندارند.
اظهارات معتمد در حالی است كه برخی كارشناسان معتقدند به سرانجام رسیدن طرح پیشنهادی ایران‌خودرو و سایپا به معنای حذف رنو پارس از زنجیره تامین قطعات تندر90 بوده و این موضوع به لحاظ آن كه ممكن است نظارت رنو را بر قطعات تولیدی كمرنگ كند روی كیفیت تندر90های تولیدی تاثیر منفی خواهد گذاشت.
معتمد در این زمینه تاكید كرد: پذیرفته شدن پیشنهاد ما از سوی رنو پارس به معنای حذف این شركت و از بین رفتن نظارت آن نبوده و كیفیت تندر90 تولیدی نیز پایین نخواهد آمد چرا كه ما هم‌اكنون پژو 206 را نیز به همین نحو تولید می‌كنیم و این 206‌های تولیدی از لحاظ كیفیت ضعیف‌تر از تولیدات خود پژو نیست.
وی ادامه داد: هر چند كه ما نسبت به نحوه انتخاب قطعه‌سازان داخلی پروژه تندر90 از سوی رنو انتقاد داریم اما در كل معتقدیم توانایی فنی و كیفی این قطعه‌سازان به حدی است كه مشكلی برای كیفیت تندر 90 به وجود نخواهد آمد و شاخص مبانی تولید ما از رومانی و الجزایر كه آنها نیز تولیدكننده تندر 90 به حساب می‌آیند بهتر است.
به ما بگویید، پیگیری می‌كنیم
چندی است كه برخی مشتریان تندر90 ایران‌خودرو نسبت به مصرف سوخت بالای این خودرو اعتراض داشته و مدعی‌اند تندر 90 آنها مصرف سوختی در حدود 11لیتر دارد، در حالی كه تندر90های پارس‌خودرو از مصرف سوخت طبیعی در حدود 8لیتر برخوردار هستند.
امیدی در این زمینه تاكید كرد: مصرف سوخت تندر90های تولیدی ایران‌خودرو مطابق با كاتالوگ و برچسب سوخت آن است و موتور این خودرو همانی است كه روی تندر90های پارس‌خودرو سوار شده است. به نحوی كه اگر هر كدام از تولیدات ما مصرف سوختی بیش از معیار تعیین شده داشته باشند، اصلا اجازه تولید ندارند.
وی افزود: با این حال اگر مواردی در این زمینه پیش آمد به ما اطلاع دهید تا پیگیری كنیم.
امیدی همچنین تاكید كرد: تندر90 جزو آن دسته از خودروهایی است كه لزومی به استفاده از بنزین سوپر نداشته و می‌تواند از بنزین معمولی نیز برای سوخت‌گیری استفاده كند.
با پارس‌خودرو رفیقیم
اما در حالی كه برخی مواقع بنا به آمار كیفی سازمان گسترش مباحثی مبنی بر تفاوت كیفیت تندر90های ایران‌خودرو و پارس‌خودرو پیش می‌آید، معتمد ضمن رد این مباحث گفت: ما در تولید تندر90 با پارس‌خودرو رقابت نداشته و رفیق هستیم و تفاوتی میان تندر90های تولیدی‌‌مان با تندر90های این شركت وجود ندارد. هرچند كه طبق آمار هفتگی كیفیت سازمان گسترش ممكن است برخی هفته‌ها تندر90 ما بهتر باشد و برخی هفته‌ها تندر90 آنها!
دوشنبه 31/4/1387 - 8:19
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته