• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 681
تعداد نظرات : 69
زمان آخرین مطلب : 5752روز قبل
اقتصاد
خبرگزاری مهر - وزیر صنایع و معادن بر تولید موتور و خودرو كم‌مصرف برای تحقق سیاست کاهش مصرف سوخت که از محور‌های بزرگ طرح تحول اقتصادی است، تاکید کرد.
</B>
علی اکبر محرابیان در مراسم معرفی محصولات جدید اتوماتیک و تحویل سمند LX با موتور EF7 ایران خودرو گفت‌:‌ در برنامه تحول اقتصادی دولت‌، تمام هدف‌گذاری‌های لازم برای رفع خطا‌های موجود در زیرساخت‌های صنعت خودروسازی کشور انجام شده است.
وی با اشاره به رونمایی موتور ملی در سال گذشته افزود: امسال این موتور به روی سمند LX نصب و امروز شاهد تولید تجاری و تحویل این خودرو به مشتریان هستیم که این امر نشان‌دهنده عزم راسخ ایران است.
محرابیان از طراحی موتور سنگین دیزلی به دست متخصصان داخلی خبر داد و گفت: این اقدام در منطقه بی‌نظیر است و دولت و وزارت صنایع ومعادن از اجرای این طرح حمایت می‌کند.
وزیر صنایع و معادن در بخش دیگری از سخنان خود افزود‌: طراحی موتور و خودرو‌های گاز سوز و كم‌مصرف از جمله اهداف و سیاست‌های دولت در اجرای تبصره 13 است‌. وی در ادامه تصریح کرد: با استفاده از توانمندی نیرو‌های کارشناسی و متخصص داخلی قادر به کاهش مصرف سوخت و جلوگیری از خروج ارز از کشور خواهیم بود. محرابیان همچنین افزود‌: اجرای برنامه بودجه سنواتی و قانون مدیریت مصرف سوخت توفیقات خوبی را برای خودروسازان به همراه داشته؛ به‌طوری که خودرو سازان در اجرای کاهش مصرف انرژی‌، با تولید خودرو‌های كم‌مصرف و استفاده از گاز طبیعی پیشتاز بوده‌اند.
دوشنبه 31/4/1387 - 9:30
اخبار
در رتبه‌بندی جدید، خودروهای تولید داخل براساس كیفیت بالا به این ترتیب هستند:
بنز، ماكسیما، مزدا 3، ویتارا، زانتیا، پژو206، رونیز، ریو، هیوندا، فولكس‌گل، تندر-90، پژو پارس، ام‌وی‌ام، پژو 405، سمند، روآ، پراید 141.در تازه‌ترین رده‌بندی سطح كیفی خودروهای تولید داخل
بنز جای ماكسیما را گرفت؛ پراید 141 باز هم آخر شد
در تازه‌ترین رده‌بندی سطح كیفی خودروهای تولید داخل، بنز280 E به عنوان بهترین محصول در صدر جدول قرار گرفت و پراید 141 پارس‌خودرو نیز بار دیگر به انتهای جدول رفت.
در این رده‌بندی كه طبق آمار رسمی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به دست آمده و مختص خرداد ماه امسال است، در مجموع 23 خودرو تولید یا مونتاژ داخل مورد ارزیابی كیفی قرار گرفته و در سه دسته خیلی خوب، خوب و حداقل قابل قبول تقسیم‌ شده‌اند.
این در حالی است كه رده‌بندی سطح كیفی خودروهای تولیدی هر ماهه در نه معیار سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان، موتور،‌ترمز، تجهیزات الكتریكی، تزیینات داخلی و خارجی، صداهای غیرعادی، بدنه، نفوذ آب و رنگ انجام می‌گیرد و بر اساس مجموع نمرات منفی كه خودروها در هر كدام از معیارهای نام برده به دست می‌آورند، رتبه‌بندی می‌شوند به نحوی كه هر خودرویی كه نمره منفی آن بین صفر تا 120 باشد جزو دسته خیلی خوب به حساب آمده و خودروهای دارای نمره منفی 120 تا 200 نیز در دسته خوب‌ها قرار می‌گیرند، همچنین خودروهای جای گرفته در دسته قابل قبول‌ها باید نمره‌ای بین 200 تا 277 كسب كنند و آنهایی نیز كه نمره كیفی‌شان میان 277 تا 410 باشد جزو دسته‌ حداقل قابل قبول‌ها محسوب می‌شود.
این در شرایطی است كه خودروهای دارای نمره منفی بالای 410، غیرقابل قبول به حساب آمده و اجازه عرضه به بازار را نخواهند داشت. نكته قابل توجه در رده‌بندی خردادماه، بالاتر بودن سطح كیفی خودرو چینی MVM از محصولاتی چون سمند و پژو پارس است كه این موضوع یا نشان از پیشرفت چینی‌ها دارد و یا از عقب ماندن خودروسازان داخلی در صنعت خودروسازی دنیا حكایت می‌كند!
نكاتی درباره رتبه‌بندی اخیر
طبق شاخص‌های در نظر گرفته شده برای رتبه‌بندی سطح كیفی خودروهای تولید یا مونتاژ داخل، هر خودرویی كه امتیاز منفی آن بیش از 410 شود جزو دسته غیرقابل قبول‌ها به حساب آمده و قابل عرضه به بازار نیست. این در شرایطی است كه پراید 141 پارس‌خودرو به عنوان بدترین خودرو امتیازی منفی حدود 342 را به دست آورده و با توجه به آن، حدود 70 امتیاز منفی تا رفتن به دسته غیرقابل قبول‌ها فاصله دارد.
نكته دیگر در مورد رده‌بندی اخیر سطح كیفی خودروهای تولید یا مونتاژ داخل اینكه محصولاتی نظیر پژو 206 صندوق‌دار، پراید نسیم و پاژن GLV در این رده‌بندی، مورد ارزیابی كیفی قرار نگرفته‌اند و این در شرایطی است كه 206 صندوق‌دار معمولا در رده‌بندی‌های پیشین جزو دسته خیلی ‌خوب‌ها قرار داشت و پراید نسیم نیز دسته‌ای بهتر از حداقل قابل قبول‌ها نصیبش نمی‌شد.
همچنین طی رتبه‌بندی اخیر، در برخی موارد، ارتباطی میان قیمت خودروها و جایگاه كیفی آنها به چشم نمی‌خورد به عنوان مثال ریو 14 میلیونی دارای سطح كیفی بهتری نسبت به هیوندای آوانته 26میلیونی بوده یا MVM هفت میلیونی جایگاه بالاتری را در جدول سطح كیفی نسبت به محصولاتی چون سمند، پژو 405 و حتی پژو پارس كه همگی قیمت‌های بالایی دارند به دست آورده است.
بنز جای ماكسیما را گرفت
اما طبق رده‌بندی سطح كیفی خودروها طی خرداد، 9 خودرو
بنز 280E ، ماكسیما،‌ مزدا 3، سوزوكی گراندوتیارا، زانتیا، پژو 206، رونیز، ریو و هیوندای آوانته در دسته خیلی خوب‌ها جای گرفتند این در حالی است كه به جز مزدا 3، سایر اعضای این دسته در معیار فنربندی، تعلیق و فرمان هیچ امتیاز منفی نداشته‌اند اما در عوض تمامی آنها در معیار‌های بدنه، رنگ و تزئینات داخلی و خارجی حائز نمره منفی شده‌اند كه در این میان آوانته دارای بیشترین امتیاز منفی در قسمت بدنه است و بنز هم در این دسته و هم در بین كل خودروها، كمترین امتیاز منفی را در بدنه دارا است.
این خودرو همچنین در معیار تزیینات داخلی و خارجی نیز دارای پایین‌ترین امتیاز منفی بین تمام خودروها است.
نكته دیگر در مورد دسته خیلی خوب‌ها این كه ریو محصول كره‌ای و مونتاژی در سایپا به جز معیار فنربندی تعلیق و فرمان در باقی معیارها نمره منفی كسب كرده كه بیشترین آن به معیار تزیینات داخلی و خارجی مربوط می‌شود. همچنین این خودرو به همراه پژو 206 تنها اعضای دسته خیلی خوب‌ها هستند كه در معیار نفوذ آب و ترمز حایز نمره منفی شده‌اند.
تندر-90 ایران‌خودرو بهترین در رنگ
رتبه‌بندی دسته خوب‌ها طی گزارش اخیر سازمان گسترش در حالی است كه هیوندای ورنا همچون رده‌بندی‌های اخیر باز هم درصدر این دسته قرار دارد.
ورنا كه در شركت خودروساز خصوصی كرمان خودرو به مونتاژ می‌رسد تنها در معیارهای تزیینات داخلی و خارجی، بدنه و رنگ امتیاز منفی به دست آورده است كه بیشترین آن به بخش تزیینات مربوط می‌شود.
پس از این خودرو، فولكس گل دیگر محصول مونتاژی كرمان خودرو جای دارد كه علاوه بر معیارهای بدنه، رنگ و تزیینات در قسمت موتور نیز حائز امتیاز منفی شده كه بیشترین آن مربوط به معیار بدنه است. در رده‌های بعدی این دسته، تندر-90های پارس‌خودرو و ایران‌خودرو قرار دارند.
این در حالی است كه تندر ایران‌خودرو در معیارهای تزیینات و رنگ و موتور امتیاز منفی كمتری را نسبت به تندر پارس‌خودرو به دست آورده و در سایر معیارها امتیاز منفی‌اش بیشتر شده است كه بر این اساس تندر پارس‌خودرو از لحاظ سطح كیفی، شرایط بهتری را نسبت به تندر ایران‌خودرو دارد و جالب آن كه تندر تولیدی در ایران‌خودرو به جز معیار صداهای غیرعادی در تمام معیارهای دیگر حائز نمره منفی شده است.
در حالی كه تندر پارس‌خودرو تنها در چهار معیار موتور، تزیینات، بدنه و رنگ امتیاز منفی دارد.
نكته دیگر این كه تندر ایران‌خودرو در معیار رنگ كمترین امتیاز منفی را میان كل خودروهای مورد ارزیابی قرار گرفته به دست آورده است.
MVM بهتر از پژو پارس و 405
پژو پارس تولیدی ایران‌خودرو خراسان نیز در دسته خوب‌ها قرار دارد و به جز معیارهای ترمز و صداهای غیرعادی در سایر معیارها نمره منفی به دست آورده است كه بیشترین آن به بخش تزئینات مربوط می‌شود. پس از این خودرو، محصول چینی MVM جای گرفته و پس از آن نیز پژو پارس ایران‌خودرو قرار دارد كه به جز معیار صداهای غیرعادی و نفوذ آب در باقی معیارها حائز نمره منفی شده و بیشترین آن نیز به بخش بدنه مربوط است.
پژو 405 تولیدی در سایت ایران‌خودرو خراسان و سایت مركزی این شركت نیز جزو دسته خوب‌ها به حساب می‌آیند كه البته پژو 405 تولیدی سایت خراسان در مجموع امتیاز منفی كمتری را نسبت به 405 تولیدی در مركز به دست آورده و از كیفیت بهتری برخوردار است. نكته دیگر اینكه پژو 405 ایران‌خودرو در معیار فنربندی، تعلیق و فرمان بیشترین امتیاز منفی را میان كل خودروها دارا است.
سمند در مرز سقوط
هر چند كه سمند برند ملی ایران‌خودرو با كسب امتیاز منفی 4/193 آخرین عضو دسته خوب‌ها به حساب می‌آید، اما تنها هفت امتیاز منفی تا سقوط به دسته «قابل قبول»‌ها فاصله دارد.
این درحالی است كه سمند به نوعی سوگلی محصولات بزرگ‌ترین خودروساز خاورمیانه محسوب شده و به سایر كشورها نیز صادر می‌شود و از همه مهم‌تر واژه «خودرو ملی» را یدك می‌كشد. این محصول در میان 23 خودرو رده‌بندی شده از لحاظ سطح كیفی، جایگاه نوزدهم را به خود اختصاص داده است.
سمند در تمامی معیارها نمره منفی كسب كرده كه بیشترین آن در بخش تزیینات بوده و كمترین نیز به صداهای غیرعادی مربوط می‌شود. این در شرایطی است كه چندی پیش یكی از مسوولان ایران‌خودرو، سمند را بهترین خودرو كشور خوانده بود.
خودرو قابل قبول نداریم!
رده‌بندی سطح كیفی خودروها در خرداد به لحاظ آنكه هیچ كدام از محصولات مورد ارزیابی قرار گرفته امتیاز منفی میان 200 الی 277 كسب نكرده‌اند، فاقد دسته قابل قبول‌ها است كه البته سمند از دسته خوب‌ها و پژو روآ از دسته حداقل قابل قبول‌ها، به لحاظ نزدیكی امتیاز منفی‌شان به شاخص دسته قابل قبول‌ها، مستعد جای گرفتن در این دسته طی ماه‌های آینده هستند.
پژو روآ بدترین در بدنه و ترمز
دسته حداقل قابل قبول‌ها را باید به نوعی به بنام پراید سند زد چرا كه سه مدل از این خودرو با كسب امتیازهای منفی بین 277 تا 410 به عضویت آن درآمده‌اند. البته پرچم‌دار و صدرنشین این دسته پژو روآ محصول تقریبا بخت‌برگشته و ضررده ایران‌خودرو است كه امتیاز منفی حدود 290 را به دست آورده است. اعضای دسته حداقل قابل قبول‌ها در تمامی معیارها حائز نمره منفی شده و تقریبا در این زمینه ركورددار به حساب می‌آیند.
به نحوی كه روآ در معیارهای بدنه و ترمز بیشترین امتیاز منفی را در میان كل خودروها تولید یا مونتاژ داخل به دست آورده و پراید 141 پارس‌خودرو نیز در معیارهای تجهیزات الكتریكی، تزئینات داخلی و خارجی، صداهای غیرعادی و همچنین نفوذ آب ركورددار كسب امتیاز منفی محسوب می‌شود.
این در حالی است كه بیشترین نمره منفی مربوط به معیار رنگ را نیز یكی دیگر از اعضای دسته حداقل قابل قبول‌ها یعنی پراید صبا به نام خود ثبت كرده است.
دوشنبه 31/4/1387 - 9:30
اقتصاد

مراسم رونمایی از خودروهای مناسب‌سازی شده برای معلولان، روز گذشته در حالی برگزار شد كه مدیرعامل سایپا از ورود این خودروها به بازار طی آبان‌ماه امسال خبر داد.
در این مراسم كه در شیرخوارگاه آمنه برپا شد و مدیران عامل سایپا و پارس‌خودرو و همچنین رییس سازمان بهزیستی در آن حضور داشتند، از سه خودرو مگان، تندر-90 و پراید مناسب‌سازی شده برای معلولان، رونمایی شد.
در ابتدا رییس سازمان بهزیستی با بیان اینكه مناسب‌سازی در همه بخش‌ها از جمله حمل‌و‌نقل جزو آیین‌نامه و مصوبات 19گانه سازمان بهزیستی به حساب می‌آید، گفت: متاسفانه عملكرد در بخش حمل‌و‌نقل معلولان به‌رغم اهمیت بالایش تاكنون بسیار ضعیف بوده و چندان به آن توجه نشده است. فقیه در زمینه تولید خودروهای مناسب‌سازی شده در پارس‌خودرو و سایپا نیز افزود: هر چند كه در گذشته تولیداتی در این زمینه انجام شد، اما استاندارد نبوده و خدمات پس از فروش مناسبی را نداشت در حالی كه پروژه صورت‌گرفته در سایپا و پارس‌خودرو، استاندارد بوده و نكته مهم آن عدم‌توجه این دو شركت به سود محوری است.
اظهارات رییس سازمان بهزیستی در حالی است كه مدیرعامل سایپا قول قطعی درباره عدم‌افزایش قیمت خودروهای مناسب‌سازی شده نداد و گفت: سعی می‌كنیم افزایش قیمت نداشته باشیم چراكه هدف ما از این پروژه خدمت به معلولان است.
مهرداد بذرپاش با بیان اینكه تفاهم‌نامه تولید خودروهای مناسب‌سازی شده برای معلولان آذرماه سال گذشته میان پارس‌خودرو و سازمان بهزیستی امضا شد، تاكید كرد: این پروژه برای چهار خودرو پراید GTX، پراید 141، مگان و تندر-90 تعریف شده كه برای شرایط مختلف جسمی كاربرد دارد،‌ وی ادامه داد: البته برای برخی معلولیت‌های خاص به لحاظ آنكه نمی‌توانیم تیراژ تولیدی مشخص و خط تولیدی جداگانه داشته باشیم، سفارش‌ها را در این زمینه پذیرفته اما به صورت كارگاهی خودروهای موردنظر را به تولید می‌رسانیم.
مدیرعامل سایپا همچنین در زمینه زمان عرضه خودروهای مناسب‌سازی‌شده برای معلولان گفت: نیمه شعبان، ثبت‌نام از متقاضیان انجام می‌گیرد كه البته این كار بر عهده خود سازمان بهزیستی بوده و با توجه به اولویت‌هایی كه آنها به ما ارائه می‌كنند، آبان ماه سال جاری عرضه خودروهای مناسب‌سازی شده را آغاز خواهیم كرد.
اظهارات بذرپاش در حالی است كه وی اوایل سال جاری خبر از افتتاح و رونمایی از 30 پروژه در گروه خودرو سازی سایپا داده بود و به گفته وی تولید خودروهای مناسب‌سازی شده برای معلولان، چهاردهمین پروژه در این زمینه به حساب می‌آید.
مدیرعامل سایپا درباره نحوه فروش این خودروها به متقاضیان نیز تاكید كرد: بخشی از هزینه خرید را خود سازمان بهزیستی به صورت وام در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد و بخشی دیگر را نیز ما به صورت لیزینگ تامین می‌كنیم كه بدین ترتیب معلولان می‌توانند با آورده اندكی صاحب خودرو شوند.
این پروژه برای پارس‌‌خودرو است
همواره زمانی كه بحث تولید محصولات جدید در شركت‌های خودروساز داخلی پیش می‌آید، به تبع آن پرسش‌هایی نیز مبنی بر داخلی بودن طراحی و تولید آن مطرح می‌شود و به طور طبیعی پروژه تولید خودروهای مناسب‌سازی شده برای معلولان نیز از این قائده مستثنی نیست. این در حالی است كه مدیرعامل سایپا با بیان اینكه استفاده از مدل‌هایی كه دیگران بدان دست یافته‌اند، كپی‌برداری به حساب نمی‌آید، تاكید كرد: خودروهای تولیدی برای معلولان، كاملا توسط مهندسان داخلی گروه خودروسازی سایپا طراحی شده و نمونه‌های اروپایی هیچ چیز بیشتر از این‌ها ندارد. وی در عین حال گفت: پروژه مناسب سازی خودرو برای معلولان كاملا نوآوری به حساب آمده و متعلق به پارس‌خودرو است.
ظرفیت سایپا رادر نظر بگیرید
مدیرعامل سایپا همچنین با اشاره به اینكه پروژه مذكور اندكی كار را برای پارس‌خودرو سخت خواهد كرد گفت: ما برای تولید خودروهای مناسب‌سازی شده معلولان، ظرفیت پنج‌هزار دستگاهی را در سال اول در نظر گرفته‌ایم و از آنجا كه تیراژ تولیدمان در این زمینه با توجه به میزان سفارش‌های رسیده از سازمان بهزیستی برنامه‌ریزی می‌شود، امیدواریم كه این سازمان سفارش‌هایش را به میزانی مناسب ارائه كند تا توان انجام آن را داشته باشیم.
بذرپاش همچنین درباره احتمال تعمیم پروژه مناسب‌سازی به سایر محصولات سایپا و پارس خودرو تاكید كرد: سال آینده برای این كار، فراخوان می‌زنیم اما به لحاظ آنكه نمی‌توانیم خطوط تولید جداگانه‌ای در این زمینه در نظر بگیریم، سفارشات را به صورت كارگاهی انجام خواهیم داد.
بذرپاش همچنین درباره نحوه ارائه خدمات پس از فروش به خودروهای مناسب‌سازی شده گفت: این خودروها در كل شبكه خدمات پس از فروش گروه خودروسازی سایپا تعریف شده و مالكان آنها می‌توانند از خدمات امدادی این شبكه استفاده كنند.
در محصولاتی كه دیروز به صورت نمونه از آنها پرده‌برداری شد، تجهیزاتی مثل سیستم ریموت، صندلی گردان، گیربكس اتوماتیك، سیستم كنترل گاز و ترمز، سیستم تعویض پدال، كلاچ هوشمند AMT و سیستم بالابر ویلچر نصب شده است.
پروژه مبارك
اما در حالی كه مدیرعامل سایپا بارها پروژه تولید خودرو مناسب‌سازی شده برای معلولان را پروژه‌ای «مبارك» خواند در سخنرانی خود از مسوولان سازمان بهزیستی درخواست كرد تا طی فراخوان در میان معلولان عضو سازمان، نام‌های پیشنهادی آنان را جمع‌آوری كنند تا در زمان عرضه این خودروها، طبق قرعه‌كشی به دو نفر كه نام‌های مناسب‌تری را پیشنهاد داده‌اند خودرو مناسب‌سازی شده به عنوان جایزه تعلق بگیرد.
محصول ارزان‌قیمت را با ایران خودرو تولید نمی‌كنیم
اما حاشیه مراسم رونمایی از خودروهای مناسب‌سازی شده برای معلولان فرصت مناسبی بود تا مدیرعامل سایپا به چند پرسش حاشیه‌ای نیز پاسخ دهد. به نحوی كه وی در زمینه تولید خودرو ارزان قیمت به خبرنگار ما گفت: ما در گروه خودروسازی سایپا، تولید خودرو ارزان قیمت را در دستور كار قرار داده‌ایم كه این كار را به تنهایی و بدون شراكت با دیگر خودروسازان داخلی انجام خواهیم داد. این گفته بذرپاش در شرایطی است كه علی اكبر محرابیان وزیر صنایع و معادن چندی پیش به ایران خودرو و سایپا به عنوان دو خودروساز بزرگ كشور تاكید كرده بود تا با همكاری یكدیگر خودرویی ارزان قیمت را طراحی كرده و به تولید برسانند. بذرپاش در ادامه تاكید كرد: یادم نمی‌آید چنین قراری را با ایران خودرو داشته باشیم و بنده به شخصه در این زمینه اظهار نظری نكرده‌ام. وی در زمینه زمان عرضه محصول ارزان قیمت سایپا توضیحی ارائه نكرد.
خط تولید ریو فعال است
چندی پیش یكی از سایت‌های خبری اعلام كرد كه خط مونتاژ خودروی كره‌ای ریو در سایپا متوقف شده است و گرانی یكباره این خودرو نیز بر احتمال صحت این خبر بذرپاش از فعال بودن خط تولید ریو خبر داد و گفت: هیچ اتفاقی برای ریو نیتفاده و اگر اشتباه نكنم تولید سه ماه ابتدایی امسال این خودرو در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته دو برابر شده است.
دوشنبه 31/4/1387 - 9:30
اخبار
خبرگزاری فارس: دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه خودرو گفت: قطعه سازان برای تامین قطعات مورد نیاز جهت تولید 5/1 میلیون دستگاه خودرو طی سال جاری به 7800 میلیارد تومان سرمایه نیازمندند كه با توجه به وجود برخی مشكلات در تامین نقدینگی كارخانه‌ها تحقق این هدف با مانع روبرو خواهد شد.</B>
محمدرضا نجفی منش با اشاره به افزایش قیمت مواد اولیه مورد نیاز قطعه سازان تصریح كرد: از سال 76 تاكنون قیمت بیشتر محصولات به طور متوسط پنج برابر شده در حالیكه قیمت خودرو تنها 18 درصد افزایش داشته كه این ثبات قیمت خودرو مانع از افزایش نقدینگی خودروسازان و قطعه سازان شده است. وی افزود: طی سال‌های گذشته رشد تیراژ تولید تا حدی ثبات قیمت خودرو را جبران كرد ولی ادامه روند ثبات قیمت‌ها برای امسال امكان‌پذیر نیست و در صورت ادامه این روند فشار زیادی به قطعه سازان وارد خواهد شد.
نجفی‌منش در ادامه در مورد مشكلات ایجاد شده در زمینه تامین قطعات لازم برای تولید تندر-90 توضیح داد: سیاست شركت رنوپارس در خرید قطعه از سازندگان ایرانی سیاست تك محوری و خرید از یك منبع است و به همین دلیل اگر مشكلی برای یك سازنده ایجاد شود بقیه تولیدكنندگان نیز با مشكل روبرو می‌شوند زیرا با نبود یك قطعه امكان تولید خودرو وجود ندارد و در نتیجه سایر قطعه‌سازان با رسوب تولیدات خود روبرو می‌شوند.
به اعتقاد وی شركت رنوپارس بهترین قطعه‌سازان را در پروژه تندر-90 انتخاب كرده و دلیل اصلی تاخیر قطعه‌سازان در تحویل قطعات طولانی شدن مراحل ترخیص قطعات وارداتی در گمرك و مشكل تامین نقدینگی است.
دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه خودرو با اشاره به برگزاری جلساتی با حضور نمایندگان قطعه سازان و رنوپارس خاطر نشان كرد: در شروع پروژه تندر-90 در صورتیكه قطعه‌ای از نظر كیفی و فنی در سطح مناسبی قرار نداشت رنو پارس اجازه ادامه تولید را نمی‌داد و تولید این محصول باید اصلاح می‌شد كه همین مساله تولید را مقداری به تاخیر انداخت.
وی با بیان اینكه در زمان شروع اجرای طرح تندر- 90 قیمت هر كیلو ورق فولادی هزار تومان بود، تصریح كرد: هم‌اكنون این رقم به حدود دو هزار تومان رسیده و به این ترتیب قیمت مواد اولیه با افزایش قابل توجهی همراه بوده است.
وی افزود: در گذشته شركت‌های قطعه ساز با گشایش اعتبار به واردات مواد اولیه اقدام می‌كردند كه در حال حاضر بدلیل وجود برخی موانع گشایش اعتبار امكان‌پذیر نیست و تولید‌كنندگان برای واردات مواد اولیه باید تمام پول محصول را پرداخت كنند و پس از گذشت سه ماه قطعات خریداری شده را تحویل بگیرند.
دبیر انجمن قطعه‌سازان توضیح داد: هم اكنون شركت رنو پارس بدهی قطعه سازان را طی مدت 45 روز پرداخت می‌كند ولی از آنجا كه یك قطعه‌ساز با خودروسازان دیگر نیز در ارتباط است در تامین نقدینگی خود با مشكل روبرو خواهد شد.
وی اطمینان داد: قطعات مورد نیاز ایران خودرو برای تولید تندر-90 طی یك و نیم ماه آینده تامین شود و این شركت موفق به تحویل خودروهای پیش فروش شده به متقاضیان شود.
وی همچنین از برگزاری جلساتی با حضور قطعه سازان و وزیر صنایع به منظور حل مشكل كمبود نقدینگی تولیدكنندگان خبر داد و گفت: شركت رنو پارس قطعات تندر- 90 را به یك اندازه در اختیار ایران خودرو و پارس خودرو قرار می‌دهد و اینطور نیست كه قطعات پارس خودرو به موقع و به میزان كافی تامین شود و در مقابل ایران خودرو با مشكل تامین قطعه روبه‌رو باشد.
دوشنبه 31/4/1387 - 9:30
اخبار
ربیعیان مدیرعامل سازمان تاكسیرانی كل كشور ضمن بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: اواخر سال گذشته سازمان تاكسیرانی پیشنهاد ورود تندر-90 به ناوگان تاكسیرانی كشور را مطرح كرد و مقرر شد در صورتی كه این خودرو بتواند تست عملكردی و تست اولیه را پاس كند با موافقت شورای عالی ترافیك به ناوگان تاكسیرانی كشور بپیوندد. ربیعیان در ادامه می‌گوید در حال حاضر تست‌های عملكردی و اولیه بر روی خودروی تندر-90 انجام شده و این خودرو توانسته تست‌های مد نظر را پاس كند كه این امر نشان‌دهنده آن است كه این خودرو قابلیت ورود به ناوگان تاكسیرانی را دارد. به گفته ربیعیان با تایید شورای عالی ترافیك خودروی جدید جهت شماره‌گذاری به راهور ناجا معرفی می‌شود تا مراحل شماره‌گذاری و ورود به ناوگان تاكسیرانی را طی كند.
گفته ربیعیان در خصوص ورود تندر-90 به ناوگان تاكسیرانی در حالی است كه هم اكنون دو شركت سازنده این خودرو به دلیل كمبود قطعه با مشكل تولید مواجه هستند به طوری كه اجرای تعهدات خودروسازان در قبال ثبت‌نام كنندگان با تاخیر بسیار صورت می‌پذیرد، از سوی دیگر وزیر صنایع و معادن فروش فوری و پیش‌فروش مجدد این خودرو را منوط به اتمام تعهدات شركت‌های خودروساز دانسته كه با توجه به شرایط فعلی زمان اتمام تعهدات قبلی شركت‌های خودروساز نامشخص به نظر می‌رسد. اما آنچه مسلم است خودروی در نظر گرفته شده برای ورود به این ناوگان، تندر-90 مدل E0 یا E1 است كه در حال حاضر دو شركت سازنده تعهدات خود را در خصوص این دو مدل به اتمام رسانده‌اند.
ربیعیان در این خصوص می‌گوید: قرارداد تندر-90 هنوز با شركت‌های خودروساز نهایی نشده و در صورتی كه شركت‌های سازنده بتوانند به تولید انبوه دست پیدا كنند، اقدام به عقد قرارداد نهایی با خودروسازان خواهیم كرد. وی در ادامه می‌گوید: هم‌اكنون چهار خودروی سمند، پژو 405، پراید و البته پیكان در ناوگان تاكسیرانی كشور هستند كه با ورود تندر- 90 ناوگان تاكسیرانی كشور با تنوع بیشتری مواجه خواهد شد
دوشنبه 31/4/1387 - 9:30
اقتصاد
واحد مركزی خبر- تندر90 شركت ایران‌خودرو موفق به اخذ درجه سبز (عالی) از شركت رنو شد.
</B>
معاون كیفیت شركت ایران خودرو گفت: تندر90 ایران خودرو پس از نخستین ممیزی رسمی كیفیت از جانب شركت رنو به‌عنوان یكی از بهترین سایت‌های تولید این خودرو از لحاظ پیاده‌سازی و اجرای سیستم ارزیابی كیفیت شناخته شد.
اصغر جهانگرد افزود: رتبه عالی كیفیت پس از ارزش‌یابی موفقیت‌آمیز خطوط تولید تندر 90 از جانب تیم كیفی شركت رنو به ایران خودرو اعطا شده است.
وی گفت: شركت رنو به صورت ادواری ممیزی از سایت‌های تولید محصولات خود را در سراسر دنیا اجرا می‌‌کند.
معاون كیفیت ایران خودرو ضمن تاكید بر برابری شاخص‌های كیفی تندر90 تولید ایران‌خودرو با سایر سایت‌های رنو، افزود: نگاه رنو یك نگاه جهانی است و برنامه‌هایی در دست است كه قطعات تولیدی در ایران به سایر سایت‌های تولید تندر هم صادر شود و جوینت ونچرهایی نیز به همین منظور ایجاد شده است
دوشنبه 31/4/1387 - 9:30
اقتصاد
پژو 407 اواخر آذر ماه امسال به بازار می‌آید. یك منبع آگاه در گفت‌وگو با خبرنگار ما با بیان این مطلب گفت: ‌ایران خودرو واردات پژو 407 را به صورت CBU آغاز كرده و هم اكنون در حال اخذ مجوز شماره‌گذاری آنها است.</B>
وی با بیان اینكه هنوز تاریخ دقیق ثبت‌نام از متقاضیان این خودرو مشخص نیست افزود: بنابر پیش‌بینی‌های انجام شده، اواخر آذر ماه سال جاری پژو 407‌های وارداتی به بازار عرضه می‌شوند. این منبع آگاه همچنین درباره قیمت پژو407 تاكید كرد: هزینه واردات هر دستگاه پژو 407 برای ایران خودرو، حدود 48میلیون تومان است اما پیش‌بینی می‌شود قیمت آن در بازار به حدود 60میلیون تومان برسد. وی همچنین تصریح كرد: ایران خودرو پس از آنكه با توجه به نیاز بازار، پژو 407 را وارد كرد، مونتاژ این محصول را به صورت قطعات SKD یا CKD آغاز می‌كند كه البته هنوز سایت خاصی برای این كار در نظر گرفته نشده است. قرار است اوایل هفته آینده در جشنواره تابستانی ایران خودرو در ساری از پژو 407 رونمایی شود.
اظهارات این منبع آگاه در شرایطی است كه محصولات پژو در بازار ایران هم اكنون حضوری بسیار چشمگیر داشته و با ورود پژو 407 نیز این حضور پررنگ‌تر از قبل خواهد شد تنوع محصولات خودرویی آرزوی دیرینه شهروندان ایرانی بوده اما موضع برخی از مسوولان دولتی مبنی بر گسترش خودروهایی تنها با برند ملی، موجب كندی این امر می‌شود.
به طوری كه محرابیان چندی پیش عنوان كرد كه بازار خودرو ایران، بسیار گران‌بها است و نباید به ارزانی و راحت آن را در اختیار خارجی‌ها قرار داد. مخالفت با حضور چری چین در كشور و عدم حضور در مراسم افتتاح خط تولید مگان در پارس خودرو، نیز به خوبی گویای موضع مخالف وزیر صنایع و معادن در قبال حضور پررنگ خودروهای خارجی در بازار است هر چند كه رشد حدودا 90درصدی واردات خودرو طی سه ماه ابتدایی سال جاری و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از یك سو و تمایل خودروسازان داخلی به میزبانی محصولات خارجی از سوی دیگر به نوعی نشان‌دهنده تنوع‌طلبی و استقبال مشتریان ایرانی از برندهای خارجی است.
دوشنبه 31/4/1387 - 9:30
اقتصاد
خبرگزاری فارس- مدیرعامل ایران خودرو در واكنش به بحث‌های مطرح مبنی بر توقف تولید روا به دلیل كمبود قطعه گفت: بحث كمبود قطعه مطرح نیست و فقط با توجه به پایین بودن حاشیه سود حاصل از تولید روا، تولید این محصول در ایران خودرو حدود 60درصد كاهش یافته است.
</B>
منوچهر منطقی با بیان این مطلب افزود: عملكرد این خودرو نسبت به دیگر محصولات ایران خودرو منفی بود و به همین دلیل تصمیم گرفتیم تولید این خودرو را كاهش دهیم.
وی همچنین با اشاره به تصمیم‌گیری صورت گرفته در مورد اختصاص پنج‌میلیارد دلار به امر واردات مواد اولیه مورد نیاز صنایع گفت: با توجه به اینكه ظرفیت تولید خودرو در ایران طی سال‌جاری به بیش از یك میلیون دستگاه می‌رسد، درصورتی كه امكان تخصیص این اعتبار به صنعت خودروسازی فراهم شود ما نیز از این رقم برای افزایش تیراژ تولید خود استفاده خواهیم كرد.
وی ادامه داد: نیاز ما به این اعتبار برای سال‌جاری 200میلیون دلار ارزیابی می‌شود كه البته برخورداری از این تسهیلات به شرایط مختلفی بستگی دارد. مجتبی شیواپور، مدیرعامل ساپكو نیز درمورد وضعیت تولید روا گفت: هر خودرو ممكن است یك یا دو روز دچار كمبود قطعه شود ولی در حال حاضر كمبود قطعه روا نداریم و فقط تقاضای خرید این خودرو در بازار كم است.
دوشنبه 31/4/1387 - 9:30
اقتصاد

روابط‌عمومی ایران‌خودرو- كشور عراق می تواند نقش مهمی در صادرات محصولات ایران خودرو در منطقه داشته باشد.
</B>
غدیر العطار، معاون نمایندگی انحصاری فروش محصولات ایران خودرو در عراق در جریان دیدار از شركت ایران خودرو با بیان این مطلب گفت: این شركت در سال 2007 حدود چهار هزار دستگاه انواع خودروی روآ، سمند و پارس را در كشور عراق به فروش رسانده است.وی تصریح كرد: با توجه به نیاز بازار عراق این كشور امسال درخواست خرید برای بیش از 9هزار دستگاه خودرو از محصولات ایران خودرو را دارد.وی كه به همراه هیاتی از تجار عراقی از ایران خودرو دیدن می‌كرد، خاطرنشان ساخت: محصولات ایران خودرو به دلیل قیمت مناسب و كیفیت بالا از جایگاه مناسبی در بازار عراق برخوردار است.
دوشنبه 31/4/1387 - 9:30
اقتصاد

هیات‌دولت چندی پیش در راستای مدیریت مصرف سوخت، گسترش، بهسازی و نوسازی شبكه حمل‌و‌نقل عمومی، در تعرفه واردات خودروهای عمومی تجدیدنظر كرد به طوری كه طبق مصوبه مورخ یازدهم خرداد سال جاری خودروهای سواری وارداتی جمعی، «ون» بنزین‌سوز با پلاك تاكسی خودروهای گازوئیلی با پلاك عمومی و خودروهای با موتور پایه گازوسوز با پلاك عمومی از پرداخت عوارض معاف شدند این مصوبه در حالی از سوی هیات دولت به تصویب رسید كه از سال 85 و با تشكیل ستاد تبصره 13 توسعه و نوسازی ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی در كنار طرح‌هایی همچون طرح سهمیه‌بندی بنزین، افزایش سبد سوختی و ... در برنامه‌ این ستاد قرار گرفت. </B>
اما با اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین از تیرماه سال گذشته توسعه ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی به طور جدی‌تری از سوی این ستاد پیگیری شد به طوری كه این ستاد برای اجرایی كردن برنامه‌های خود هفت شركت داخلی را ملزم به تولید اتوبوس برای ناوگان عمومی كشور كرد.
اما با وجود گسترش فعالیت‌های شركت‌های اتوبوس‌ساز و ورود بیش از 2هزار و 700 دستگاه اتوبوس به ناوگان اتوبوسرانی طی سال گذشته به نظر تغییر قابل‌ملاحظه‌ای در شبكه حمل‌و‌نقل عمومی صورت نگرفته است، اختلاف میان ستاد تبصره 13 سابق و شهرداری تهران موید این نظریه است تا جایی كه ستاد تبصره 13 سابق واگذاری اتوبوس‌های جدید به شهرداری را منوط به ارائه گزارش و عملكرد شهرداری تهران اعلام كرد.
اما اختلاف میان مسوولان شهرداری و ستاد تبصره 13 سابق تنها به ضرر شهروندان تهرانی تمام شد.
به طوری كه در سرمای زمستان و در گرمای تابستان صف‌های طویل مسافران در ایستگاه‌های اتوبوس قابل‌توجه بود.
از سوی دیگر ستاد تبصره 13 سابق علاوه‌بر برنامه گسترش ناوگان اتوبوسرانی برنامه توسعه و نوسازی تاكسی را در سازمان تاكسیرانی و همچنین ساماندهی مسافربران شخصی را نیز در دستور كار خود قرار داد و شركت‌های خودروساز را ملزم به اجرای برنامه‌های خود كرد به طوری كه شركت‌های خودروساز برای اجرایی كردن برنامه‌های این ستاد ناچار به تخصیص بخشی از تولیدات خود به خودروهای عمومی شدند كه این امر كمبود خودرو در بازار داخلی را به همراه داشت و منجر به تعویق تعهدات شركت‌های خودروساز و كمبود خودرو در بازار داخلی شد به طوری كه طی یك سال گذشته قیمت خودرو در بازار با افزایش بی‌رویه مواجه بوده است.
اما با وجود ملزم كردن شركت‌های خودروساز به تخصیص بخشی از تولیدات خود به ناوگان حمل‌ونقل عمومی و در پی آن نمایش خودروهای عمومی تولید شده در جاده مخصوص كرج باز هم این ستاد نتوانست در این زمینه موفقیت چندانی به دست آورد به طوری كه طرح تزریق 30هزار تاكسی به ناوگان تاكسیرانی كه قرار بود در سال 85 اجرایی شود هنوز به اتمام نرسیده و طرح نوسازی تاكسی‌های فرسوده و تحویل 100هزار مسافربر شخصی كه قرار بود تا پایان سال 86 اجرایی شود نیز هنوز به اتمام نرسیده است.
با توجه به مطالب ذكر شده این امر مسجل می‌شود كه گسترش ناوگان حمل‌ونقل عمومی نیاز به مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح دارد و تنها اعلام مصوبه و بخش‌نامه نمی‌تواند مشكل حمل‌ونقل عمومی كشور را برطرف كند و با توجه به الزام خودروسازان مبنی بر تخصیص بخشی از تولیدات خود به ناوگان حمل‌ونقل عمومی صفر كردن تعرفه واردات خودروهای عمومی نیز به اعتقاد برخی كارشناسان معقول به نظر نمی‌رسد چرا كه اگر صفر كردن تعرفه نیز بدون برنامه‌ریزی صورت گیرد مشكلات خاص خود را به همراه دارد.
به طوری كه محمد ابطحی عضو سابق كمیسیون صنایع و معادن مجلس معتقد است، در صورت اجرایی كردن این مصوبه دولت باید خودروسازان را نیز از پرداخت برخی عوارض معاف كند تا خودروسازان توان رقابت با خودروهای عمومی خارجی را داشته باشند.
به گفته ابطحی دولت همچنین باید تنها برای برطرف كردن نیاز ناوگان حمل‌ونقل عمومی و كمبود موجود مجوز صادر كند و از صدور مجوز بیش از نیاز خودداری كند تا به این طریق خودروسازان داخلی با مشكل مواجه نشوند.
ابطحی در خصوص لزوم تصویب این مصوبه از سوی هیات دولت نیز می‌گوید: با اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین از تیر ماه سال گذشته گسترش ناوگان حمل‌ونقل عمومی در دستور كار قرار گرفت. اما بالا بودن قیمت خودروهای عمومی در كشور و پایین بودن توان خودروسازان برای تولید این گونه خودروها اجرای این طرح را با مشكل مواجه كرد كه هیات دولت به منظور پیشبرد اهداف خود و اجرایی كردن طرح توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی اقدام به حذف تعرفه واردات خودروهای عمومی كرد.
تعهدات خودروسازان برای تامین «ون»، اجرایی نشد
ربیعیان، مدیرعامل اتحادیه تاكسیرانی شهری كشور نیز در خصوص چرایی تصویب این مصوبه از سوی هیات دولت می‌گوید: در حال حاضر كشور با مشكل حمل‌و‌نقل عمومی مواجه است كه دولت به منظور برطرف كردن این مشكل سال گذشته استفاده از «ون» را در دستور كار خود قرار داد اما شركت‌های داخلی برنامه‌ای برای تولید «ون» در كشور نداشتند كه این امر موجب شد در همان ابتدا واردات «ون» در دستور كار قرار گیرد اما تعرفه بالا موجب شد كه این طرح سال گذشته با كندی بسیار اجرایی شود.
ربیعیان در ادامه می‌گوید: با حذف تعرفه واردات خودروهای عمومی «ون‌های» مورد نیاز در ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی با سرعت بیشتری تامین شده و گسترش ناوگان شتاب بیشتری خواهد گرفت.
طرح ورود «ون» به ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی سال گذشته و به منظور گسترش این ناوگان از سوی دولت مطرح و سازمان تاكسیرانی ملزم به اجرایی كردن این طرح شد به طوری كه در همان ابتدای امر ورود 15هزار دستگاه «ون» به ناوگان در دستور كار قرار گرفت اما با آغاز اجرای طرح، تامین ون‌های مورد نیاز از سوی شركت ایران‌خودرو دیزل كه یكی از چند شركت واردكننده «ون» در كشور بود با كندی بسیار صورت پذیرفت به طوری كه با اتمام سال 86 سازمان تاكسیرانی تنها موفق به ورود 11هزار دستگاه ون به ناوگان شد و بخشی از تعهدات ایران‌‌خودرو دیزل كه شامل ورود 4هزار دستگاه «ون» بود از سوی این شركت محقق نشد.
ربیعیان در پاسخ به این پرسش كه در مجموع كشور نیازمند چند دستگاه «ون است» نیز می‌گوید: ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی كشور در مجموع نیازمند ورود 60هزار دستگاه «ون» است كه ما امیدواریم با حذف تعرفه واردات خودروهای عمومی این نیاز سریع‌تر برطرف شود.
به گفته ربیعیان بر اساس «قانون توسعه ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی» تا سال 1390 توسعه این ناوگان باید از 16درصد به 25درصد گسترش یابد كه اجرایی كردن آن نیازمند حمایت دولت است.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش كه چه خودروی عمومی اجازه ورود به ناوگان تاكسیرانی را دارد می‌گوید: در صورتی كه خودرویی بتواند تاییدیه شورای عالی ترافیك را به دست آورد و استاندارد اولیه و استاندارد عملكردی را پاس كند می‌تواند وارد ناوگان تاكسیرانی كشور شود.
انجمن خودروسازان مخالف است
احمد نعمت‌بخش، دبیر انجمن خودروسازان نیز در خصوص حذف تعرفه واردات خودروهای عمومی می‌گوید: انجمن خودروسازان مخالف مصوبه جدید هیات دولت است. وی در ادامه می‌گوید: با توجه به امكاناتی كه در كشور به وجود آمده و برنامه‌های خودروسازان برای تولید تاكسی، ون و اتوبوس طی یكسال گذشته حذف تعرفه واردات خودروهای عمومی تولید آنها را در كشور غیراقتصادی می‌كند كه این امر تنها به ضرر خودروسازان است.
نعمت‌بخش معتقد است دولت برای ارزان كردن ناوگان حمل و نقل عمومی باید به جای حذف تعرفه واردات خودروهای عمومی خودروسازان را ازپرداخت تجمیع عوارض برای خودروهای عمومی معاف كند تا به این طریق قیمت خودروهای عمومی در كشور كاهش یابد و نیاز ناوگان حمل و نقل عمومی نیز به این طریق برطرف شود. طی سال‌های گذشته نیز دولت طرح واردات تاكسی‌های خارجی را در كشور به مرحله اجرا درآورد اما این طرح در همان ابتدای امر و به دلیل مشكلات به وجود آمده در ارائه خدمات پس از فروش متوقف شد. دبیر انجمن خودروسازان در این خصوص می‌گوید: تاكسی‌های وارداتی اصولا با تامین قطعات یدكی و ارائه خدمات پس از فروش مواجه هستند اما خودروسازان داخلی برای ارائه خدمات پس از فروش از آمادگی لازم برخوردار هستند و در صورتی كه دولت بخواهد اقدام به وارد كردن تاكسی‌های جدید به كشور كند در آینده نزدیك با مشكلات بسیاری مواجه خواهد شد.
تولید خودروهای عمومی سودده نیست
اما فرید زاوه در خصوص دلایل تصویب این مصوبه معتقد است ادعای سازمان تاكسیرانی مبنی بر عدم اجرای تعهدات خودروسازان برای تامین خودروهای عمومی موجب شد كه دولت به منظور تسریع در اجرای برنامه گسترش ناوگان حمل و نقل عمومی اقدام به حذف تعرفه واردات خودروهای عمومی كند.
وی در ادامه می‌گوید: طی یك سال گذشته و همزمان با الزام خودروسازان مبنی بر اختصاص بخشی از تولید خود به ناوگان حمل و نقل عمومی بازار خودروهای سواری نیز با مشكلاتی مواجه شد كه این امر نیز در تصویب این مصوبه تاثیرگذار بوده است.
زاوه در ادامه می‌گوید: طی سال‌های گذشته شركت‌های خودروساز بارها اعلام كردند كه تولید خودروهای عمومی برای آنها سودده نبوده و آنها تنها به منظور اجرای تعهدات ستاد تبصره 13 به تولید خودروهای عمومی روی آورده‌اند كه با توجه به گفته‌های خودروسازان حذف تعرفه نباید برای آنها مشكل‌ساز شود. وی معتقد است با وجود آنكه شركت‌های خودروساز تولید خودروهای عمومی را از لحاظ اقتصادی بدون صرفه می‌دانند اما طی دو سال گذشته خودروسازان سرمایه‌گذاری بسیاری در این زمینه صورت داده‌اند كه دولت باید برای حمایت از آنها به جای حذف تعرفه باید كاهش تعرفه را در برنامه خود قرار می‌داد
دوشنبه 31/4/1387 - 9:30
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته