• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4549
تعداد نظرات : 278
زمان آخرین مطلب : 3219روز قبل
اهل بیت

نام‌ گذاری‌ امام حسین(ع)


روایت‌های‌ فراوانی‌ كه‌ هم‌ از طریق‌ اهل‌ سنت‌ و هم‌ در منابع‌ شیعه‌ ذكر شده‌،تصریح‌ دارند كه‌ نام‌گذاری‌ این‌ مولود مبارك‌ به‌ وسیله‌ رسول‌ خدا(ص) بوده‌ كه‌ البته‌ در برخی‌ از آنها چنین‌ آمده‌ كه‌ حضرت‌ فرموده‌اند: این‌ نام‌ گذاری‌ به‌ دستور جبرئیل‌ و در نقل ‌دیگر به‌ دستور خداوند بوده‌ است‌. به‌ چند نمونه‌ توجه‌ كنید: الف‌) «ذخائر العقبی‌» از اسماء بنت‌ عُمیس‌ روایت‌ كرده‌ كه‌ حضرت‌ زهرا(س) فرزندبزرگوارش‌، حسن‌(ع) را به‌ خانه‌ من‌ آورد، درست‌ همین‌ لحظه‌ پیامبر اكرم‌(ص) تشریف ‌آوردند و فرمود: ای‌ اسماء! فرزندم‌ را بیاور امام حسن‌(ع) را در پارچه‌ای‌ زرد رنگ‌ نهاده‌بودم‌ و به‌ حضور مباركش‌ بردم‌، رسول‌ خدا(ص) فرمود: مگر به‌ شما نگفتم‌ كودك‌ را در پارچه‌ زرد رنگ‌ نپیچید. بلافاصله‌ كودك‌ را در پارچه‌ سفیدی‌ گذاشتم‌ و به‌ حضورش‌ بردم‌. رسول‌ خدا(ص) كودك‌ را از من‌ گرفت‌ و در گوش‌ راست‌ او اذان‌ و در گوش‌ چپش‌ اقامه‌ گفت‌. آن‌ گاه‌ از علی‌(ع) پرسیدند: این‌ فرزند را چه‌ نامیده‌اید؟ علی‌(ع) گفت‌: من‌ بر شما پیشی‌ نمی‌گیرم‌، رسول‌ خدا(ص) فرمود: من‌ هم‌ در نام‌ گذاری‌ او، بر خدا سبقت‌ نمی‌جویم‌. در این‌ هنگام‌ جبرئیل‌ نازل‌ شد و گفت‌: ای‌ محمد! پروردگار سلام‌ می‌رساند و می‌فرماید:موقعیت‌ علی‌ در نزد تو، مانند منزلت‌ هارون‌ به‌ موسی‌ است‌؛ با این‌ تفاوت‌ كه‌ پیامبری‌پس‌ از تو مبعوث‌ نمی‌شود، اسم‌ فرزند را حسن‌ نام‌ گذاری‌ كن‌. پس‌ از یك‌ سال‌ امامحسین(ع) متولد شد. پیامبر اكرم‌(ص) به‌ خانه‌ اسماء آمد و جریان‌ را آن‌ سان‌ كه‌ بیان‌كردیم‌، به‌ وی‌ گفت‌ و قصه‌ نام‌ گذاری‌ را متذكر شد تا آن‌ جا كه‌ «جبرئیل‌» گفت‌: نام‌ این‌كودك‌ را حسین بگذار. مشابه‌ همین‌ حدیث‌ در منابع‌ شیعه‌ ذكر شده‌ است‌. ب‌) مرحوم‌ صدوق‌ با اسناد خودش‌ از امام رضا(ع) و ایشان‌ هم‌ از پدران‌ بزرگوارش‌ از امام زین‌ العابدین‌ از اسماء بنت‌ عمیس‌ روایت‌ كرده‌ كه‌ وقتی‌ امام حسین(ع) به‌ دنیا آمدند رسول‌ خدا(ص) به‌ علی‌(ع) فرمودند: «اسم‌ فرزندت‌ را چه‌ گذاشتی‌؟» علی‌(ع) گفتند: من‌ در نام‌ گذاری‌ او از شما پیشی‌نمی‌گیرم‌... رسول‌ خدا(ص) فرمود: من‌ هم‌ در نام‌ گذاری‌ او از خدا پیشی‌ نمی‌گیرم‌. آن‌ گاه‌جبرئیل‌ فرود آمد و گفت‌: ای‌ محمد خدای‌ علی‌ اعلی‌ به‌ تو سلام‌ می‌رساند و می‌گوید:جایگاه‌ علی‌ نزد تو همانند جایگاه‌ هارون‌ نسبت‌ به‌ موسی‌ است‌ و این‌ فرزند را به‌ اسم ‌فرزند هارون‌ نام‌ گذاری‌ كن‌. رسول‌ خدا(ص) فرمودند: اسم‌ پسر هارون‌ چه‌ بوده‌؟ جبرئیل‌گفت‌: شبیر. رسول‌ خدا(ص) فرمودند: زبان‌ من‌ عربی‌ است‌ و جبرئیل‌ در جواب‌ گفت‌: نام‌ او را حسین بگذار...» البته‌ روایات‌ با این‌ مضمون‌ فراوان‌ نقل‌ شده‌ چه‌ در كتاب‌های‌ اهل‌ سنت‌ و چه ‌شیعه‌، گرچه‌ برخی‌ مطالب‌ دیگر در تعدادی‌ از آن‌ روایات‌ وجود دارد كه‌ قابل‌ بحث ‌می‌باشد، ولی‌ آن‌ چه‌ از مجموع‌ این‌ روایات‌ برمی‌ آید این‌ كه‌ نام‌ گذاری‌ این‌ مولود شریف ‌به‌ وسیله‌ رسول‌ خدا(ص) بوده‌ و ایشان‌ هم‌ به‌ امر خداوند این‌ كار را انجام‌ داده‌اند. كمتر دیده‌ شده‌ و یا شاید سابقه‌ نداشه‌ باشد كه‌ نام‌ گذاری‌ كسی‌ با این‌ ترتیب‌ و تشریفات‌ خاص‌ و الهی‌ انجام‌ گرفته‌ باشد و این‌ نشان‌ از عظمت‌ و بزرگی‌ این‌ وجود مقدس‌ دارد.
 

منبع :

http://www.vaares.com

دوشنبه 23/8/1390 - 13:18
ورزش و تحرک

ستاره آلمانی رئال مادرید در تصویر منتشر شده‌ای، در حال کشیدن سیگار است و این برخلاف ادعای بازیکن در قرارداد منعقد شده است.
فارس: به نقل از اسپورت کاتالونیا نوشت: مسعود اوزیل که در قرارداد خود با رئال مادرید قسمت مربوط به استعمال دخانیات را خالی گذاشته و ادعا کرده هرگز در عمرش سیگار نکشیده با توجه به تصویر منتشر شده از او در یک سایت آلمانی باید به رئال مادرید پاسخ بدهد.

 

 


عکسی که یک فوتبالیست را به دردسر انداخت! +(تصویر)

بازیکنانی که در تعطیلات و فصول نقل و انتقالات اسپانیا مرتکب خطاهای تعریف شده در اساسنامه باشگاه‌ها از قبیل استعمال دخانیات، شرب مشروبات الکلی و حضور در باشگاه‌های شبانه می‌شوند باید جریمه سنگینی پرداخت کنند.

شاید رضا فاضلی مدیربرنامه اوزیل بتواند این دردسر پیش آمده که در سایت‌های کاتالونیایی به شدت به آن پرداخته شده را از بین ببرد.

 

دوشنبه 23/8/1390 - 13:11
رمضان

شیرینی‌ها و تلخی‌های زولبیا:
 زولبیا و بامیه از جمله شیرینی‌های سنتی ایرانیان برای ماه مبارک رمضان است.همه ما ماه رمضان را با زولبیا و گاه صف‌های طویل برای خرید آن به یاد داریم.اما در خوردن این شیرینی خوشمزه کمی هم باید دقت کرد.
هنوز بسیاری از قنادی‌ها برای سرخ کردن زولبیا و بامیه از روغن جامد استفاده می‌کنند.روغن نباتی جامد به علت داشتن مقادیر بالای اسید‌های چرب اشباع عامل مهمی در بروز بیماری‌های قلبی عروقی به شمار می‌آید.
از آن گذشته استفاده مکرر از روغن‌هایی که به رنگ سیاه درآمده‌اند برای سرخ کردن زولبیا و بامیه حتی می‌تواند سرطان‌زا باشد بنابراین لازم است پس از هر بار سرخ کردن،روغن استفاده شده دور ریخته شود و برای نوبت بعدی از روغن جدید استفاده شود.(اتفاقی که کمتر رخ می‌دهد)کالری بالای زولبیا و بامیه به علت داشتن قند و روغن فراوان زمینه‌ساز چاقی و اضافه وزن است.از طرفی این ماده موجب سیری زودرس،کاهش اشتها و حذف وعده اصلی می‌شود.به همین دلیل فرد نمی‌تواند دیگر مواد مورد نیاز بدن خود را تامین کند زیرا سیر شده و تمایل به غذا نخواهد داشت.این امر موجب کمبود‌های تغذیه‌ای بویژه ریزمغذی‌ها نیز می‌شود.
مصرف زولبیا و بامیه به معنای مصرف قند با حجم زیاد است.افطار کردن با حجم بالای قند در بیماران مبتلا به ریفلاکس (بازگشت اسید معده به داخل مری) موجب تشدید علائم آنها شده و سلامت آنها را به خطر می‌اندازد.چربی موجود در این شیرینی نیز زیاد است و همین موضوع سبب کندی تخلیه معده می‌شود که برای سلامت مضر است.
مصرف زیاد زولبیا و بامیه برای سلامت مضر است و در یک لحظه میزان زیادی از کالری، چربی و قند را وارد بدن می‌کند. البته اگر مصرف این ماده غذایی در حد مناسبی باشد مشکلی نیست ولی در ایران استفاده از این ماده در ماه رمضان بسیار زیاد است.

۱۰ توصیه برای زولبیا خورها:
۱- محصول را از قنادی‌های معتبر که سابقه ساخت و عرضه محصولات بهداشتی دارند و تحت نظارت وزارت بهداشت فعالیت می‌کنند، تهیه کنید.


۲- از خرید زولبیا و بامیه که حالت سوخته دارد یا بیش از حد معمول خمیرگونه بوده یا مانده و مزه آن تغییر کرده است،پرهیز کنید.


۳- از خرید زولبیا و بامیه که به صورت رو باز و در معرض آلاینده هاست،پرهیز کنید.


۴- مصرف زولبیا و بامیه موجب تشنگی می‌شود و به طور غیرطبیعی نیاز به آب را افزایش می‌دهد بنابر این از مصرف بیش از اندازه آن دوری کنید.


۵- زولبیا و بامیه را در یخچال یا محل خشک و خنک نگهداری کنید.

۶- در وعده سحری از مصرف زولبیا و بامیه خودداری کنید زیرا به علت شیرینی بالای آن،قند خون را به سرعت افزایش داده و سپس ایجاد گرسنگی زودرس در ساعات ابتدایی روز می‌کند.

۷- در ماه مبارک رمضان،کشمش و خرما را که از سودمندترین قندهای طبیعی هستند، جایگزین زولبیا و بامیه کنید.


۸- افراد مبتلا به دیابت،چاقی و چربی خون بالا تا حد ممکن از مصرف این نوع شیرینی پرهیز کرده و در صورت تمایل در حداقل مقدار ممکن مصرف کنند.

۹- از نگهداری طولانی مدت زولبیا و بامیه در منزل خودداری کنید.

۱۰- از قراردادن زولبیا و بامیه در پشت شیشه و مجاورت نور خورشید خودداری کنید

دوشنبه 23/8/1390 - 13:9
آموزش و تحقيقات

دیابت و مسافرت
دیابت نوعی بیماری است که به علت نانوانی بدن برای تولید یا مصرف قند ایجاد می شود . انسولین ماده ای است که در بدن توسط لوزالمعده تولید می گردد و باعث می شود قند یا به عبارتی مهمترین منبع انرژی بدن مورد استفاده قرار گیرد .
هنگام مسافرت به علت تغییر برنامه های روزانه کسب آمادگی لازم برای پیشگیری از مشکلات احتمالی ضروری است . بیماران با برنامه ریزی مناسب و رعایت نکات پیشنهادی می توانند مسافرت خود را مانند دیگر افراد خانواده سپری سازند .

با توجه به استرس های مسافرت ، تغییر میزان فعالیت و نیز تغییر عادات زندگی و نوع تغذیه ،‌به بیماران دیابتی به ویژه در نوع وابسته به انسولین توصیه می شود که دستگاه سنجش قند خون ویا نوارهای سنجش قند و کتون ادرار را به همراه داشته باشند و با فواصل کمتری نسبت به روزهای عادی قند خون خود را بررسی نمایند . در غیر اینصورت بهتر است در اولین فرصت ممکن در سفر به آزمایشگاه مراجعه و نسبت به اندازه گیری قند خون اقدام نمایند . به همراه داشتن کارت هویت بیماری ، که بیانگر دیابتی بودن شخص باشد ، برای تمام بیماران ضروری است . این کارت باید حاوی اطلاعاتی مبنی بر نوع درمان و شماره تماس در موارد فوریتی ( اورژانس باشد .
وسایل مورد نیاز هنگام مسافرت
۱ – انسولین مورد نیاز و قرص مصرفی برای تمام مدت سفر
۲ – سرنگ های تزریق انسولین
۳ – در صورتی که گلوکومتر دارید ، لانست (‌ تیغ مخصوص ) برای نمونه گیری و نوارهای آزمایش قند خون
۴ – نوارهای آزمایش قند و کتون ادرار
۵ – قند حبه ای ، نبات ، بیسکویت و آب میوه برای درمان کاهش احتمالی قند خون
۶ – میان وعده های مناسب برای چند روز ( مانند میوه و ساندویچ های کوچک )‌
۷ – سایر داروهای مصرفی
همیشه مقداری انسولین و قرص خود را به صورت اضافی در جای جداگانه ای همراه داشته باشید تا درصورت گم شدن سایر وسایل دچار مشکل نشوید . در صورتی که در طی سفر دچار تهوع و استفراغ ( بیماری حرکت ) می شوید . از پزشک خود بخواهید داروی لازم را برایتان تجویز کند .
نگهداری و حمل انسولین در مسافرت
انسولین را تا یک ماه در دمای طبیعی اتاق می توان نگهداری کرد . از این رو در سفر به مناطق معتدل نیازی به نگهداری انسولین در یخچال نیست . طی مسافرت مراقب باشید که شیشه انسولین در معرض نورمستقیم آفتاب قرار نگیرد . از قرار دادن آن پشت شیشه عقب اتومبیل یا کنار پنجره آفتاب گیر خودداری کنید . بهتر است انسولین در تاریکی نگهداری شود .
انسولین در اثر حرارت زیاد یا یخ زدن صدمه می بیند ، به همین علت نباید انسولین نباید در قسمت جایخی یخچال قرار داده شود .
در صورت فاسد شدن انسولین ، نوع شفاف آن ( کریستال ) کدر می شود و نوع شیری رنگ ( ان پی اچ ) نیز یکنواختی خود را از دست می دهد و به صورت دانه دانه با دیواره شیشه می چسبد . اگر انسولین در معرض نور خورشید قرار گرفته باشد ، گاه تغییر رنگ قهوه ای نشان می دهد که در این موارد نباید از آن استفاده کنید .
طی مسافرت بهتر است انسولین را در کیف دستی خود حمل کنید نه در چمدانی که به قسمت بار می سپارید این نکته به ویژه در مسافرت با هواپیما اهمیت دارد ؛ زیرا که در ارتفاع بالا ممکن است انسولین در قسمت بار هواپیما یخ بزند .
تغذیه
ورزش یا افزایش سایر فعالیتها طی سفر ممکن است باعث کاهش قند خون شود . از سوی دیگر تنش ( استرس )‌ ، نشستن طولانی و عدم فعالیت در مسافرت ممکن است باعث افزایش قند خون گردد . در صورت امکان قند خون را با فواصل کمتری وارسی (‌چک ) کنید .
مقادیر زیادی غذاهای حاوی کربوهیدرات را به صورت بسته بندی در کیف دستی خود داشته باشید به گونه ای که به راحتی در دسترس باشد . به خاطر داشته باشید که همیشه مسافرت طبق برنامه پیش نمی رود . ممکن است ساعتها در ترافیک بمانید یا دچار مشکلات دیگر در جاده شوید ویا قطار ، کشتی یا هواپیمای شما تأخیر داشته باشد و یا ممکن است مغازه یا رستوران مناسبی پیدا نکنید ؛ بنابراین هر چه میان وعده های مناسب با خود بردارید کمتر دچار عارضه خواهید شد .
در بیشتر کشورها چای ،‌قهوه و شیشه های آب نوشیدنی در دسترس هستند . از مصرف نوشیدنی های شیرین شده جز در مواقع افت قند خون خودداری کنید .
در مسافرت با کشتی هواپیما بهتر است از غذای معمولی استفاده کنید و درخواست غذای دیابتی ننمایید زیرا غذای معمولی اغلب مناسب بوده ، در حالی که غذای دیابتی ممکن است کربوهیدارت کمی داشته باشد .
مراقبت از پاها
در صورتی که خونرسانی به پاها خوب بوده و مشکل خاصی ندارید کافی است فقط به صورت روزانه پاهایتان را وارسی کنید . اگر قصد دارید برای مسافرت کفش جدیدی بخرید ، مواظب باشید که کاملاً راحت و اندازه باشد و قبل از شروع مسافرت آن را امتحان کنید . از پا برهنه راه رفتن بپرهیزید . در کنار دریا از دمپایی پلاستیکی استفاده کنید و در هنگام شنا جورابهای شنا بپوشید . از آفتاب سوختگی به ویژه در پا جلوگیری کنید .
اگر پاهایتان اختلال خونرسانی داشته یا احساس بی حسی دارید علاوه بر رعایت نکات فوق به خاطر داشته باشید که :
اگر پوستتان خشک است از کرم مرطوب کننده استفاده کنید ؛‌ به پاشنه پاها دقت خاصی داشته باشید ؛ اگر پاهایتان عرق می کنند ، ‌با دستمال یا پنبه آنها را خشک کنید ؛‌ بعد از شنا نیز پاها را خشک نمایید ( به ویژه لای انگشتان را ) . هر روز پاهایتان را از نظر وجود زخم ، تورم یا تغییر رنگ معاینه کنید . در صورت وجود هر مشکلی به پزشک مراجعه نمایید . هر تاول کوچک ، بریدگی یا خراشیدگی را با ماده ضدعفونی کننده تمیز و پانسمان کنید .
مسافرت به مناطق خیلی گرم :
در مسافرت به مناطق خیلی گرم بهتر است انسولین در یخچال نگهداری شود . طی مسافرت به مناطق خیلی گرم از کیسه یخ و یا فلاسک حاوی یخ استفاده نمایید . در این موارد از تماس مستقیم انسولین با یخ جلوگیری کنید . می توانید شیشه انسولین را از جعبه مقوایی خارج و در یک پارچه مرطوب بپیچید . در صورت عدم دسترسی به این وسایل انسولین را در پارچه خیسی گذاشته و با خود حمل کنید . اما به خاطر داشته باشید حتی در مناطق خیلی گرم می توان انسولین را تا شش ماه نگهداری کرد . اما ممکن است اثر دارو کاهش یابد که در این صورت با اندازه گیری قند خون می توانید به اثر انسولین مصرفی پی ببرید .
در آب و هوای خیلی گرم انسولین از محل تزریق سریعتر جذب می شود ، از این باعث افت قند خون می گردد ؛ بنابراین قند خون خود را به طور مرتب وارسی کنید . هیچگاه مدت طولانی در آفتاب نمانید .
دراز کشیدن طولانی در ساحل آفتابی ممکن است قند خونتان را بالا ببرد . اگر قند خونتان بالاست ، ممکن است با حضور در یک منطقه گرم سریع آب بدن خود را از دست بدهید . از این رو حتماً‌ مقدار زیادی مایعات غیرشیرین بنوشید . جهت جلوگیری از آفتاب سوختگی ، از کرم های ضدآفتاب استفاده نمایید .
مسافرت به مناطق خیلی سرد :
در آب و هوای خیلی سرد ، انسولین کندتر جذب می شود . انرژی مورد استفاده در هنگام لرزیدن در هوای سرد باعث افت قند خون می شود .
اگر در آب و هوای سرد قرار گرفتید و اشکال خونرسانی یا بی حسی در پا پیدا کردید حتماً مراقب یخ زدگی باشید . نوارهای آزمایش قند خون را در دمای اتاق قرار دهید چرا که در هوای سرد ممکن است قند خون را به طور کاذب کمتر از معمول نشان ندهند .
مسافرت به دیگر کشورها :
مسافرت به کشورهای شمال یا جنوب ایران ( از جمله عربستان ) مشکل  خاصی ایجاد نمی نماید اما در مسافرت به شرق یا غرب به دلیل تغییر ساعات روز ، باید مصرف انسولین و قرص در صورت لزوم تغییر یابد .
در صورتی که اختلاف ساعت کشور مقصد با کشور خودمان کمتر از ۴ ساعت باشد ( از جمله سفر به کشورهای همسایه ، کشورهای اروپایی مانند فرانسه ، آلمان و … ) به تغییر خاصی نیاز نیست .
دقت کنید که در مسافرت به شرق روزها کوتاهتر می شود و مقدار انسولین و کربوهیدارت مورد نیاز کاهش می یابد اما در مسافرت به غرب طولانی تر می گردد و ممکن است شما به وعده غذای اضافی و انسولین بیشتری نیازمند باشید .
اغلب غذاهایی که در هواپیما داده می شود کافی است ولی بهتر است چند میان وعده همراه داشته باشید تا در صورت تأخیر در زمان ارائه غذا ، آنها را مصرف نمایید .
بیمار شدن حین مسافرت
در صورت بروز بیماری حاد ممکن است قند خون افزایش یابد ، بنابراین در این موارد اندازه گیری قند خون ضروری است . اگر بیماری شما    روز طول کشیده یا همراه با استفراغ و اسهال باشد ، ممکن است نیازمند تغییر درمان قبلی یا داروهای اضافی باشید . در این موارد حتماً کتون ادرار را نیز ( اگر وابسته به انسولین هستید ) بررسی کنید . در صورت وجود کتون در ادرار ، سریع به پزشک مراجعه نمایید . در صورت وجود بی اشتهایی و یا استفراغ ، مواد غذایی را به صورت مایعاتی مانند سوپ ، آب میوه یا شیر جایگزین کنید تا دچار کاهش قند خون نشوید . برای جلوگیری از اتلاف آب بدن مقدار فراوانی مایعات بدون قند بنوشید .
رانندگی و دیابت
در مورد رانندگی بیماران دیابتی منعی وجود ندارد اما به منظور حفظ سلامت خودتان و نیز افراد جامعه رعایت نکات زیر ضروری است :
۱ – هنگام دریافت گواهینامه رانندگی ، حتماً بیماری خود را  ذکر کنید ، همچنین در زمان بیمه کردن خوروی خود ، طرف قرار داد بیمه را نیز از این امر مطلع سازید .
۲ – بیماران دیابتی وابسته به انسولین نمی توانند به عنوان راننده تاکسی ، اتوبوس و نیز به عنوان راننده ماشین های سنگین فعالیت نمایند .
۳ – مراقبت های لازم برای پیشگیر یاز کاهش قند خون طی رانندگی را رعایت کنید .
۴ – بیماران دیابتی در موارد زیر نمی توانند رانندگی کنند :
الف ) حملات شدید یا مکرر افت قند خون
ب ) نداشتن علامتهای هشداردهنده افت قند خون
ج ) عدم توانایی در درمان سریع افت قند خون یا عدم مراجعه منظم به پزشک جهت کنترل قند خون
د ) آسیب های چشمی ناشی از دیابت مانند کاهش دید
هـ ) آسیب شدید عصبی ناشی از دیابت
به منظور پیشگیری از افت قند خون حین رانندگی ، رعایت نکات زیر توصیه می شود ؛
۱- اگر انسولین مصرف می کنید قبل از شروع رانندگی ، غذا یا میان وعده خود را مصرف نمایید و در صورت امکان ( در دسترس داشتن گلوکومتر ) قند خونتان را بررسی کنید .
در مسافرتهای طولانی هر دو ساعت توقف کنید و میان وعده خود را مصرف نمایید .
هیچگاه در زمانی که وضعیت کنترل قند خونتان ثابت نیست رانندگی نکنید . پس از انجام ورزش یا فعالیت جسمی بیش از معمول که قند خون پایین می افتد یا هنگام غروب که از محل کار برمی گردید ، نمونه چنین زمانهایی هستند .
۴ – هیچگاه عجله نکنید .
۵ – همیشه در اتومبیل خود مواد غذایی مانند قند ، نبات ، بیسکویت یا آب میوه داشته باشید .
۶ – هر گاه متوجه نخستین علامتهای کاهش قند خون شدید ، به سرعت توقف کنید و مواد غذایی کافی میل نمایید تا علامتها از بین بروند . طی این مدت از خودروی خود خارج نشوید.
۷ – پس از اطمینان کامل از بهبود حالتان رانندگی را ادامه دهید ( حداقل ۰۲ دقیقه بعد یا پس از رسیدن قند خون به بالای ۰۱۱ میلی گرم در دسی لیتر )‌
۸ – هیچگاه قبل یا طی رانندگی الکل ننوشید . مصرف الکل علاوه بر کاهش تمرکز در تمام افراد،  در فرد دیابتی میتواند افت شدید قند خون ایجاد نماید

دوشنبه 23/8/1390 - 13:8
سينمای ایران و جهان

هموطن-کارگردان معروف فیلم«قاچاق» و بازیگر مطرح سینمای هالیوود، جانی دپ، قرار است در فیلمی جدید با یکدیگر همکار شوند. همکاری مان و جانی‌دپ در دشمن ملت
مایکل مان و جانی دپ، در این پروژه که در رابطه با وقایع سال ۱۹۳۳ تا ۱۹۳۴ آمریکا است، در مورد تلاش مستمر دولتمردان آمریکا برای مواجه با رکود بزرگ اقتصادی این دهه است که نیمی از مردم آمریکا را بیکار و با مشکلات زیادی مواجه کرد.
دپ در این فیلم نقش یک گانگستر معروف و بدنام را به نام" جان دیلینگر" را در دهه ۳۰ میلادی ایفا می کند. گروه تولید این فیلم علاوه بر مایکل مان، کوین میشر و کمپانی میشر هستند. قرار است فیلم مذکور را اواسط سال ۲۰۰۸ میلادی اکران کنند. مان بر این عقیده است که
بازی و حضور دپ در این فیلم، تماشاگران را به دیدن این فیلم ترغیب می کند.

دوشنبه 23/8/1390 - 13:7
عقاید و احکام

سلام
دوست عزیز، یکی از مبطلات نماز، خوردن چیزی در حال نماز است، بنابراین چنان که جویدن آدامس با مزه شیرین باشد ـ که صدق خوردن کند ـ نماز را باطل می نماید.
اگر جویدن به قدری باشد که از حالت نمازگزار خارج شود، نماز باطل است.

funpatogh . com

دوشنبه 23/8/1390 - 13:6
ازدواج و همسرداری

آیین همسرداری در احادیث اسلامی

 

یکی از موضوعات مهمی که هر مؤمنی خواهان فهم آن از کلام درربار معصومین علیهم السلام است، موضوع «آیین همسرداری » است . بدین منظور، بر آن شدیم تا به «آیین همسرداری در احادیث اسلامی » نظری بیفکنیم و «40 حدیث » در این زمینه را برگزینیم و با ترجمه هایی دقیق و روان همراه سازیم و با عنوان هایی زیبا و تفکر برانگیز زمینه تدبر فراهم کنیم و این نکته را نیز خاطرنشان کنیم که ۲۰ حدیث آغازین آن ها مربوط به «اخلاق شوهر نسبت به همسر» و ۲۰ حدیث پسین آن ها مربوط به «اخلاق زن نسبت به همسر» است .

چشمان امید ما می گوید که این «حدیث گزینی » مطبوعتان می آید و مقبولتان می افتد; اما «خواجه شیراز» نیز چه در سفته است که گفته است:

صالح و طالح متاع خویش نمودند

تا که قبول افتد که در نظر آید

یادآوری می شود که مبلغان محترم می توانند در ماه مبارک رمضان این موضوع را در قالب سخنرانی کوتاه (۱۰ دقیقه ای) بین دو نماز یا بعد از نماز صبح مطرح کرده و هر روز یک یا دو مورد از وظایف زن یا مرد را بیان کنند . البته مبلغان هنرمند با طرح مقدمه و ارائه توضیح و سپس نتیجه گیری مطلوب از این احادیث، جلسات با برکت و پرفیضی خواهند داشت .
اخلاق شوهر نسبت به همسر اظهار محبت بیشتر: ایمان بیشتر

۱- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«کلما ازداد العبد ایمانا ازداد حبا للنسآء (۱) ; هر چه ایمان بنده زیاد شود، محبت [وی] به زن ها نیز زیاد می شود .»
دوستدار اهل بیت علیهم السلام دوستدار همسر است

۲- امام صادق علیه السلام می فرمایند:

«کل من اشتد لنا حبا اشتد للنساء حبا (۲) ; هر کس بیشتر دوستدار ما (خاندان عصمت و طهارت) باشد، به زن ها (همسرش) نیز بیشتر دوستی می کند .»
صفای زندگی اینجاست، اینجا

۳- حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام می فرمایند:

«فدارها علی کل حال واحسن الصحبة لها فیصفو عیشک (۳) ; همیشه با همسرت مدارا کن، و با او به نیکی همنشینی کن تا زندگیت باصفا شود .»
از تکبر و خشونت بپرهیز

۴- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«خیر الرجال من امتی الذین لایتطاولون علی اهلیهم و یحنون علیهم ولا یظلمونهم (۴) ; بهترین مردان امت من، آن کسانی هستند که نسبت به خانواده خود خشن و متکبر نباشند و بر آنان ترحم و نوازش کنند و به آنان آزار نرسانند .»
سیلی، هرگز!

۵- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«فای رجل لطم امراته لطمة، امرالله عزوجل مالک خازن النیران فیلطمه علی حر وجهه سبعین لطمة فی نار جهنم (۵) ; هر کس به صورت زنش سیلی بزند، خداوند به آتشبان جهنم دستور می دهد تا در آتش جهنم هفتاد سیلی بر صورت او بزند .»
من تو را دوست دارم

۶- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«قول الرجل للمراة انی احبک لا یذهب من قلبها ابدا (۶) ; این گفتار مرد به همسرش که «من تو را دوست دارم » ، هرگز از قلب زن بیرون نمی رود.»
تامین سعادت دینی و دنیایی همسر

۷- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«للمراة علی زوجها ان یشبع بطنها، و یکسو ظهرها، ویعلمها الصلاة والصوم والزکاة ان کان فی مالها حق، ولاتخالفه فی ذلک (۷) ; حق زن بر شوهرش این است که او را سیر کند، لباس بپوشاند، نماز و روزه و زکات را – اگر در مال زن حق زکاتی است – به او یاد دهد، و زن نیز در این کارها با او مخالفت نورزد .»
این هم جهاد در راه خداست

۸- امام رضا علیه السلام می فرمایند:

«الکآد علی عیاله من حل کالمجاهد فی سبیل الله (۸) ; کسی که از راه حلال برای تامین رفاه خانواده اش تلاش می کند، همچون مجاهدی است که در راه خدا جهاد می کند .»
آیا هدیه هم می خری؟

۹- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«من دخل السوق فاشتری تحفة فحملها الی عیاله کان کحامل صدقة الی قوم محاویج ولیبدا بالاناث قبل الذکور فان من فرح ابنته فکانما اعتق رقبة من ولد اسماعیل ومن اقر بعین ابن فکانما بکی من خشیة الله ومن بکی من خشیة الله ادخله الله جنات النعیم (۹) ; هر کس به بازار رود و هدیه ای برای خانواده اش بخرد و ببرد، [پاداش او ] مانند کسی است که برای نیازمندان صدقه می برد [ . و هنگامی که هدیه را به خانه می برد]، باید، قبل از پسران، به دختران بدهد، زیرا کسی که دخترش را شادمان کند، مانند کسی است که یک بنده از فرزندان اسماعیل را آزاد کرده است . و هر کس [با دادن هدیه ای ] چشم پسری را روشن کند، گویا از ترس خدا گریسته است و هر کس از ترس خدا بگرید، خداوند او را داخل نعمت های بهشت کند .»
بازار و خرید گوشت

۱۰- امام سجاد علیه السلام می فرمایند:

«لان ادخل السوق ومعی درهم ابتاع به لحما لعیالی وقد قرموا الیه احب الی من ان اعتق نسمة (۱۰) ; برای من به بازار رفتن و خرید یک درهم گوشت برای خانواده ام که میل به گوشت دارند، از بنده آزاد کردن دوست داشتنی تر است .»
سوغاتی را فراموش نکن

۱۱- امام صادق علیه السلام می فرمایند:

«اذا سافر احدکم فقدم من سفره فلیات اهله بما تیسر (۱۱) ; هرگاه یکی از شما به مسافرت رود و سپس از سفر برگردد، پس باید برای خانواده خود به اندازه ای که توانایی دارد سوغاتی بیاورد .»

برای او آرایش می کنی؟

۱۲- امام باقر علیه السلام می فرمایند:

«النسآء یحببن ان یرین الرجل فی مثل ما یحب الرجل ان یری فیه النسآء من الزینة (۱۲) ; همان گونه که مردان دوست دارند زینت و آرایش را در زنانشان ببینند، زنان نیز دوست دارند زینت و آرایش را در مردانشان ببینند .»
خانه را گرم نگه دار

۱۳- امام رضا علیه السلام می فرمایند:

«بنبغی للمؤمن ان ینقص من قوت عیاله فی الشتآء ویزید فی وقودهم (۱۳) ; سزاوار است که مؤمن در زمستان از خوراک خانواده اش کم کند، و بر [چوب و زغال و] وسیله گرم کننده آنان بیفزاید .»
شاد ساختن خانواده در مناسبت های فرخنده

۱۴- راوی می گوید به امام صادق علیه السلام عرض کردم: حق زن بر شوهرش چیست؟ حضرت فرمودند:

«. . . ولاتکون فاکهة عامة الا اطعم عیاله منها ولایدع ان یکون للعید عندهم فضل فی الطعام وان یسنی لهم فی ذلک شی ء ما لم یسن لهم فی سآئر الایام (۱۴) ; . . . هر میوه ای که همه مردم از آن می خورند، باید به خانواده اش بخوراند و در روزهای عید خوراک آنان را افزایش دهد، و چیزهایی برای آنان فراهم کند که در روزهای دیگر فراهم نمی کرده است .»
تهمت و سوء ظن هرگز

۱۵- امام صادق علیه السلام می فرمایند:

«لا تقذفوا نسآءکم فان فی قذفهن ندامة طویلة وعقوبة شدیدة (۱۵) ; به زنان خود تهمت نزنید [و نسبت ناروا ندهید]، زیرا در این کار، [برای شما] پشیمانی طولانی و کیفر سختی خواهد بود .»
خدا کند تو بیایی

۱۶- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«هلک بذی المروة ان یبیت الرجل عن منزله بالمصر الذی فیه اهله (۱۶) ; از جوانمردی دور است که [مردی] در شهری که خانواده اش هستند باشد، ولی در غیر خانه خود بخوابد .»
آداب ورود به خانه

۱۷- امام صادق علیه السلام می فرمایند:

«یسلم الرجل اذا دخل علی اهله واذا دخل یضرب بنعلیه ویتنحنح یصنع ذلک حتی یؤذنهم انه قد جآء حتی لا یری شیئا یکرهه (۱۷) ; هنگامی که مرد با خانواده اش برخورد می کند، [به آنان] سلام کند و هنگام ورود با صدای کفش و با سرفه کردن، خانواده اش را از آمدن خود با خبر کند، تا اینکه چیزی نبیند که او را ناخوش آید .»
در کنار همسر نشستن

۱۸- پیامبر عزیز اسلام صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«جلوس المرء عند عیاله احب الی الله تعالی من اعتکاف فی مسجدی هذا (۱۸) ; نشستن مرد در کنار خانواده اش، نزد خدای بزرگ دوست داشتنی تر از اعتکاف [و نشستن] در این مسجد من است .»
تا کنون لقمه در دهانش گذاشته ای؟

۱۹- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«ان الرجل لیؤجر فی رفع اللقمة الی فی امراته (۱۹) ; مرد در برابر لقمه ای که در دهان زنش می گذارد پاداش می برد .»
کتک نزن، فریاد نکش!

۲۰- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله به یکی از زنان درباره حق زن بر شوهرش می فرمایند:

«حقک علیه ان یطعمک مما یاکل ویکسوک مما یلبس ولا یلطم ولا یصیح فی وجهک (۲۰) ; حق تو بر شوهرت این است که از آنچه خود می خورد به تو غذا دهد، و از آنچه خود می پوشد تو را نیز بپوشاند، و به روی تو سیلی نزند و فریاد نکشد .»
اخلاق زن نسبت به همسر زیور اطاعت به گردن آویز

۲۱- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«ان للرجل حقا علی امراته اذا دعاها ترضیه واذا امرها (۲۱) لا تعصیه ولا تجاوبه بالخلاف ولا تخالفه (۲۲) ; مرد حقی بر زنش دارد [و آن حق این است که] چنانچه او را صدا زند پاسخ دهد، و هنگامی که او را دستوری دهد سرپیچی نکند و پاسخ مخالف ندهد و با او مخالفت نورزد .»
باران عشق و محبت

۲۲- امام رضا علیه السلام می فرمایند:

«اعلم ان النسآء شتی فمنهن الغنیمة والغرامة و هی المتحببة لزوجها والعاشقة له … (۲۳) ; بدان که زنان گوناگونند، برخی از آنان دستاوردی گرانبها و تاوان [رنج های آدمی] هستند و این زن کسی است که به شوهرش محبت می کند و عاشق اوست .»
رضایت و شفاعت

۲۳- امام باقر علیه السلام می فرمایند:

«لا شفیع للمراة انجح عند ربها من رضا زوجها (۲۴) ; برای زن هیچ شفیعی نزد پروردگارش به اندازه رضایت شوهرش سودمندتر نیست .»
عطر مهر و محبت

۲۴- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«للرجل علی المراة ان تلزم بیته وتودده وتحبه وتشفقه وتجتنب سخطه وتتبع مرضاته وتوفی بعهده ووعده (۲۵) ; حق مرد بر زن این است که [زن] ملازم خانه او باشد، و به شوهرش دوستی و محبت و دلسوزی کند، و از خشم وی دوری گزیند، و آنچه را مورد رضایت اوست انجام دهد، و به پیمان و وعده وی وفادار باشد .»
سرانجام ناسپاسی

۲۵- امام صادق علیه السلام می فرمایند:

«ایما امراة قالت لزوجها: ما رایت قط من وجهک خیرا فقد حبط عملها (۲۶) ; هر زنی به شوهرش بگوید: من از تو هرگز خیری ندیدم، [ثواب] کارش از بین می رود .»
لجبازی هرگز

۲۶- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«خیر نسائکم الودود الولود المؤاتیة وشرها اللجوج (۲۷) ; بهترین زنانتان زنی است که با محبت، فرزندآور و سازگار باشد، و بدترین آنان زنی است که لجباز باشد .»
خشمگین کردن شوهر هرگز

۲۷- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«طوبی لامراة رضی عنها زوجها (۲۸) ; خوشا به حال زنی که شوهرش از او راضی باشد .»
اذیت نکن

۲۸- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«من کان له امراة تؤذیه لم یقبل الله صلاتها ولا حسنة من عملها حتی تعینه وترضیه وان صامت الدهر وقامت واعتقت الرقاب وانفقت الاموال فی سبیل الله وکانت اول من ترد النار ثم قال: وعلی الرجل مثل ذلک الوزر والعذاب اذا کان لها مؤذیا ظالما (۲۹) ; کسی که زنی دارد که [آن زن] به او آزار می رساند، خداوند نماز و کارهای نیک زن را نمی پذیرد تا اینکه به مرد کمک و او را راضی کند، اگر چه این زن تمام عمر را روزه بگیرد و نماز بخواند و بندگان را آزاد و دارایی [اش] را در راه خدا انفاق کند . و این زن نخستین کسی است که وارد آتش جهنم می شود . سپس حضرت فرمودند: مرد نیز چنین گناه و عذابی دارد اگر زنش را آزار رساند و [به او] ستم کند .»
چگونه می توانی او را غمگین ببینی؟

۲۹- امام صادق علیه السلام می فرمایند:

«. . . سعیدة سعیدة امراة تکرم زوجها ولا تؤذیه وتطیعه فی جمیع احواله (۳۰) ; خوشا به سعادت و خوشا به سعادت آن زنی باد که شوهرش را بزرگ دارد و به او آزار نرساند و همیشه از شوهرش فرمانبری کند .»
چشمداشت بجا و منطقی

۳۰- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«لا یحل للمراة ان تتکلف زوجها فوق طاقته (۳۱) ; برای زن جایز نیست که شوهرش را به بیش از توانایی اش مجبور کند .»
مهمان، با اجازه شوهر

۳۱- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«ایها الناس ان لنسآءکم علیکم حقا ولکم علیهن حقا حقکم علیهن [ . . . ان ] لا یدخلن احدا تکرهونه بیوتکم الا باذنکم (۳۲) ; مردم! زن های شما بر شما حقی دارند و شما هم بر آنان حقی دارید . حق شما بر آنان این است که کسی را که شما رضایت ندارید، بدون اجازه به منزلتان وارد نکنند .»
هم به استقبالش برو و هم او را بدرقه کن

۳۲- مردی خدمت رسول خدا صلی الله علیه و آله آمد و عرض کرد: همسری دارم که هرگاه وارد خانه می شوم به استقبالم می آید، و چون از خانه بیرون می روم بدرقه ام می کند و زمانی که مرا اندوهگین می بیند می گوید: اگر برای رزق و روزی [و مخارج زندگی ] غصه می خوری، بدان که خداوند آن را به عهده گرفته است و اگر برای آخرت خود غصه می خوری، خدا اندوهت را زیاد کند [و بیشتر به فکر آخرت باشی . ] رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: «ان لله عمالا و هذه من عماله لها نصف اجر الشهید (۳۳) ; برای خدا کارگزارانی [در روی زمین] است و این زن یکی از کارگزاران خداست که پاداش او برابر با نیمی از پاداش شهید است .»
در این کارها نیز به او کمک کن

۳۳- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«ایما امراة اعانت زوجها علی الحج والجهاد او طلب العلم اعطاها الله من الثواب ما یعطی امراة ایوب علیه السلام (۳۴) ; هر زنی که در حج و جهاد و دانش اندوزی به شوهرش کمک کند، خداوند آن پاداشی را که به زن حضرت ایوب علیه السلام داده است، به او می دهد .»
شهری در بهشت خدا

۳۴- امام صادق علیه السلام می فرمایند:

«ما من امراة تسقی زوجها شربة من مآء الا کان خیرا لها من عبادة سنة صیام نهارها وقیام لیلها ویبنی الله لها بکل شربة تسقی زوجها مدینة فی الجنة وغفر لها ستین خطیئة (۳۵) ; هر زنی که به شوهرش مقداری آب دهد، برای او بهتر از عبادت یک سال است که روزهایش روزه باشد و شب هایش عبادت کند . و خداوند به جای هر مقدار آبی که به شوهرش بنوشاند، شهری در بهشت برایش می سازد و شصت گناهش را می آمرزد .»
تامین امنیت روانی همسر

۳۵- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«حق الرجل علی المراة انارة السراج واصلاح الطعام وان تستقبله عند باب بیتها فترحب وان تقدم الیه الطست والمندیل وان توضئه وان لاتمنعه نفسهآ الا من علة (۳۶) ; حق مرد بر زن این است که چراغ خانه را روشن سازد; غذای مطبوع فراهم کند; و تا در خانه اش به پیشواز او برود و به او خوشامد بگوید; و تشت آب و حوله را برای او آماده کند و دست های او را بشوید; و بدون دلیل (عذر شرعی) مانع شوهر نسبت به نفس خودش نشود .»
رحمت خدا از آن کدبانویان است

۳۶- امام صادق علیه السلام از پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله روایت می کند:

«ایما امراة دفعت من بیت زوجها شیئا من موضع الی موضع ترید به صلاحا نظر الله الیها ومن نظر الله الیه لم یعذبه (۳۷) ; هر زنی که در خانه شوهرش چیزی را برای سامان دادن وضع خانه جابه جا کند، خداوند نظر [رحمت] به او می کند . و هر کس مورد نظر [رحمت] خدا قرار گیرد، خدا عذابش نمی کند .»
خوشبوترین عطر، زیباترین لباس، نیکوترین زینت

۳۷- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله درباره حق شوهر بر زن می فرمایند:

«علیها ان تطیب باطیب طیبها وتلبس احسن ثیابها وتزین باحسن زینتها (۳۸) ; بر زن است که [برای شوهرش ] خوشبوترین عطرهایش را بزند و قشنگترین لباس هایش را بپوشد، و از زیباترین زینت هایش استفاده کند .»
هنر آشپزی

۳۸- امام صادق علیه السلام می فرمایند:

«خیر نسآءکم الطیبة الریح الطیبة الطبیخ التی اذا انفقت انفقت بمعروف وان امسکت امسکت بمعروف فتلک عامل من عمال الله وعامل الله لایخیب ولایندم (۳۹) ; بهترین زنان شما زنی است که دارای بویی خوش و دست پختی خوب باشد . هنگامی که خرج می کند، بجا خرج کند، و هنگامی که خرج نمی کند بجا از خرج کردن خودداری ورزد . چنین زنی کارگزاری از کارگزاران خداست و کارگزار خدا نه ناامید می شود و نه پشیمان .»
آرایش فقط برای شوهر

۳۹- پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند:

«ان من خیر نسآءکم . . . المتبرجة من زوجها الحصان عن غیره (۴۰) ; بهترین زنان شما آن زنی است که برای شوهرش آرایش و زینت می کند، اما از بیگانگان خود را می پوشاند .»
از تو سپاسگزارم

۴۰- امام صادق علیه السلام می فرمایند:

«خیر نسآءکم التی ان اعطیت شکرت وان منعت رضیت (۴۱) ; بهترین زنان شما آن زنی است که چون به او چیزی داده شود، سپاسگزاری کند و اگر به او چیزی داده نشود راضی باشد .»

پی نوشت ها:

۱) بحار الانوار، ج ۱۰۳، ص ۲۲۸ .

۲) همان، ج ۱۰۳، ص ۲۲۷ .

۳) مکارم الاخلاق، ص ۲۱۸ .

۴) همان، ص ۲۱۶ .

۵) مستدرک الوسائل، ج ۱۴، ص ۲۵۰ .

۶) وسائل الشیعة، ج ۱۴، ص ۱۰ .

۷) مستدرک الوسائل، ج ۱۴، ص ۲۴۳ .

8) بحارالانوار، ج ۱۰۴، ص ۷۲ .

۹) وسائل الشیعة، ج ۱۵، ص ۲۲۷ .

۱۰) همان، ج ۱۵، ص ۲۵۱ .

۱۱) همان، ج ۸، ص ۳۳۷ .

۱۲) مکارم الاخلاق، ص ۸۰ .

۱۳) وسائل الشیعة، ج ۱۵، ص ۲۴۹ .

۱۴) همان، ج ۱۵، ص ۲۲۷ .

۱۵) بحارالانوار، ج ۱۰۳، ص ۲۴۹ .

۱۶) وسائل الشیعة، ج ۱۴، ص ۱۲۲ .

۱۷) بحارالانوار، ج ۷۶، ص ۱۱ .

۱۸) میزان الحکمة، ج ۴، ص ۲۸۷ .

۱۹) المحجة البیضاء، ج ۳، ص ۷۰ .

۲۰) مکارم الاخلاق، ص ۲۱۸ .

۲۱) البته دستورهای شوهر باید مخالف با موازین اسلامی نباشد .

۲۲) مستدرک الوسائل، ج ۱۴، ص ۲۴۳ .

۲۳) همان، ج ۱۴، ص ۱۶۱ .

۲۴) سفینة البحار، ج ۱، ص ۵۶۱ .

۲۵) مستدرک الوسائل، ج ۱۴، ص ۲۴۴ .

۲۶) وسائل الشیعة، ج ۱۴، ص ۱۱۵ .

۲۷) مستدرک الوسائل، ج ۱۴، ص ۱۶۲ .

۲۸) وسائل الشیعة، ج ۱۴، ص ۱۵۵ .

۲۹) همان، ج ۱۴، ص ۱۱۶ .

۳۰) بحارالانوار، ج ۱۰۳، ص ۲۵۲ .

۳۱) مستدرک الوسائل، ج ۱۴، ص ۲۴۲ .

۳۲) بحارالانوار، ج ۷۶، ص ۳۴۸ .

۳۳) وسائل الشیعه، ج ۱۴، ص ۱۷ .

۳۴) همان، ص ۲۰۱ .

۳۵) وسائل الشیعة، ج ۱۴، ص ۱۲۳ .

۳۶) مستدرک الوسائل، ج ۱۴، ص ۲۵۴ .

۳۷) وسائل الشیعة، ج ۱۵، ص ۱۷۵ .

۳۸) الکافی، ج ۵، ص ۵۰۸ .

۳۹) وسائل الشیعة، ج ۱۴، ص ۱۵ .

۴۰) بحارالانوار، ج ۱۰۳، ص ۲۳۵ .
۴۱) همان، ج ۱۰۳، ص ۲۳۹ .

دوشنبه 23/8/1390 - 13:3
اهل بیت

  حرامخوارى، دیگر خصوصیت قاتلان امام حسین (ع)


روابـط درسـت اقـتـصـادى از پایه‌هاى مهمّ ادیان الهى و حكومت اسلامى و جامعه دینى است و روى آوردن بـه روابـط اقتصادى نامشروع، نشانه بیمارى جامعه و تباهى افراد است و این بیمارى در روزگار امام حسین (علیه السلام) آشكارا خودنمایى مى‌كند. چون امام حسین (علیه السلام) در روز عاشورا كوشید تا بـا نـصـیـحـت و موعظه سپاه كفر را از زشتكارى‌شان آگاه كند و از ادامه راهى كه در آن لغزیده‌اند، بازدارد، آنان با غوغا و جنجال، مانع رسیدن صداى امام به گوش خود شدند. امام حسین (علیه السلام) رو بدانان كرد و فرمود: «كـُلُّكُمْ عاصٍ لاَِمْری غَیْرُ مُسْتَمِعٍ قَوْلى فَقَدْ مُلِئَتْ بُطُونُكُمْ مِنَ الْحَرامِ وَ طُبِعَ عَلى قُلُوبِكُمْ وَیْلَكُمْ اَلا تَنْصِتُونَ؟ اَلاتَسْمَعُونَ؟»(1) ؛ همه شما فرمان مرا سرپیچى مى‌كنید، به سخنم گوش فرا نمى‌دهید؛ زیرا شكم‌هایتان از حرام پر شده و بر دل‌هایتان مُهر خورده است. واى بر شما چرا ساكت نمى‌شوید؟ چرا نمى‌شنوید؟! گـرد آوردن مـال و ثـروت از راه نـامـشـروع و حـرامـخـوارى، بـر عـقـایـد، اخـلاق و اعمال آدمى تاثیرى بسیار زیانبار دارد و راه سعادت و خیر و فلاح را بر او مى‌بندد و چنان او را سـرگرم دنیا و سرسپرده شیطان مى‌كند كه حتى حاضر نمى‌شود به سخنان عبد صالح و حجّت خدا گوش فرادهد و در برابر از ناپاكانى چون یزید، عبیدالله و عمر سعد، بدون چون و چرا فرمان مى‌بَرَد. حیف و میل بیت المال از زمان عثمان به بعد در دستگاه خلافت رواجى بسیار یافت و خـلفـا از ایـن رهـگـذر فریاد اعتراض بسیارى افراد را خاموش ساختند و افرادى بسیار را با خـود هـمـراه كـردنـد و یـزیـد نـیـز بـا اسـراف و تـبـذیـر و دسـت بـردن در بـیـت المـال، حـكومت خویش را سامان مى‌داد و حاتم بخشى‌هایش در منابع تاریخى بسیار مشهور است .(2) آنان كه به دستور یزید به جنگ امام حسین (علیه السلام) برخاستند، همگى به حرامخوارى آلوده بودند و ایـن خـصـلت شـیـطـانـى بسان سرطان، چشم و دل و اندیشه آنان را در هم نوردیده و نقش حقیقت و صـداقـت را از ذهـنشان زدوده بود. نقل است كه چهار نفر از خواص جبهه حق در نزدیكى كوفه به امـام پـیـوسـتـنـد. امـام اخـبـار كـوفـه را از آنان پـرسـیـد. در پـاسـخ گـفـتـنـد: رؤسـاى قـبـایـل و سـرشـناسان شهر، رشوه‌هایى كلان گرفته‌اند و به سختى از بنى‌امیه حمایت مى‌كـنـنـد و امـیـد نـمـى‌رود مـددى بـه شـمـا رسـانـنـد. اما مـردم، گـرچـه در دل به شما علاقه‌مندند، به روز حادثه بر شما شمشیر خواهند كشید.(3)

منبع:

http://www.vaares.com/Imam%20Hossein/vghatelan/vghatel.asp?id=8

دوشنبه 23/8/1390 - 13:0
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

بیوگرافی خسرو شکیبایی:

در شناسنامه اسمش «خسرو» است ولی خانواده و بچه محل ها «محمود» صداش می کردند. خسرو شکیبایی متولد فروردین ۱۳۲۳ در خیابان مولوی تهران.
پدر خسرو سرگرد ارتش بود و وقتی او ، ۱۳-۱۴ ساله بود _ظاهرا بر اثر سرطان _ از دنیا رفت و باعث شد اون پیش از پایان کودکی وارد زندگی بزرگسالانه بشود.
او قبل از اینکه وارد عرصه تئاتر شود ، تو خیاطی و کانال سازی وآسانسور سازی کار می کند. در ۱۹ سالگی برای اولین بار روی صحنه تئاتر میرود و بعد از مدتی به عباس جوانمرد ، معرفی و به صورت کاملا حرفه ای بازیگر تئاتر میشود. بازی در تئاتر ادامه داشت تا
بازی در نقش کوتاهی در فیلم خط قرمز (مسعود کیمیایی، ۱۳۶۱) به سینما آمد. و تا سال ۱۳۶۸ در نقشهایی ظاهر شد. از جمله در فیلمهای دزد و نویسنده، ترن و رابطه خوب ظاهر شد. اما از بازی در فیلم هامون (داریوش مهرجویی، ۱۳۶۸) بود که نام خسرو شکیبایی سر زبانها افتاد. او برای بازی بسیار زیبایش در همین فیلم از هشتمین جشنواره فیلم فجر، سیمرغ بلورین دریافت کرد و تحسین منتقدان و مردم را برانگیخت.
خسرو شکیبایی از سال ۱۳۶۸ به بعد، دیگر نتوانست از جلد حمید هامون بیرون بیاید و حمید هامون را در انواع و اقسام لباسها و تیپهای مختلف تکرار کرد. اما توانایی هایش انکارناپذیرش را در چند فیلم به معرض نمایش گذاشت: بازی تاثیرگذار او در دو فضای کاملا متفاوت در فیلم کیمیا (احمدرضا درویش، ۱۳۷۳) و بازی متفاوت او در فیلم کاغذ بی خط (ناصر تقوایی، ۱۳۸۰).
خسرو شکیبایی در تلویزیون هم موفق بود. از همان زمان که در نقش مدرس بازی کرد و آن مونولوگ طولانی معروفش را اجرا کرد تا بازی در مجموعه تلویزیونی روزی روزگاری، خانه سبز، کاکتوس، تفنگ سر پر و این اواخر هم که مجموعه تلویزیونی در کنار هم را روی آنتن دارد.
او آخرین جایزه اش را از ششمین جشن ماهنامه دنیای تصویر برای بازی در فیلم کاغذ بی خط دریافت کرد.
پس از گذشت نزدیک به ۲۲ سال از اولین حضورش در سینمای مسعود کیمیایی، بار دیگر و اینبار در کنار استاد عزت الله انتظامی در فیلمی از مسعود کیمیایی ایفای نقش کرد: « حکم » (1383)

با بازی در نقش کوتاهی در فیلم خط قرمز (مسعود کیمیایی، ۱۳۶۱) به سینما آمد. و تا سال ۱۳۶۸ در نقشهایی ظاهر شد. از جمله در فیلمهای دزد و نویسنده، ترن و رابطه خوب ظاهر شد. اما از بازی در فیلم هامون (داریوش مهرجویی، ۱۳۶۸) بود که نام خسرو شکیبایی سر زبانها افتاد. او برای بازی بسیار زیبایش در همین فیلم از هشتمین جشنواره فیلم فجر، سیمرغ بلورین دریافت کرد و تحسین منتقدان و مردم را برانگیخت.
خسرو شکیبایی از سال ۱۳۶۸ به بعد، دیگر نتوانست از جلد حمید هامون بیرون بیاید و حمید هامون را در انواع و اقسام لباسها و تیپهای مختلف تکرار کرد. اما توانایی هایش انکارناپذیرش را در چند فیلم به معرض نمایش گذاشت: بازی تاثیرگذار او در دو فضای کاملا متفاوت در فیلم کیمیا (احمدرضا درویش، ۱۳۷۳) و بازی متفاوت او در فیلم کاغذ بی خط (ناصر تقوایی، ۱۳۸۰).
خسرو شکیبایی در تلویزیون هم موفق بود. از همان زمان که در نقش مدرس بازی کرد و آن مونولوگ طولانی معروفش را اجرا کرد تا بازی در مجموعه تلویزیونی روزی روزگاری، خانه سبز، کاکتوس، تفنگ سر پر و این اواخر هم که مجموعه تلویزیونی در کنار هم را روی آنتن دارد.
او آخرین جایزه اش را از ششمین جشن ماهنامه دنیای تصویر برای بازی در فیلم کاغذ بی خط دریافت کرد.
پس از گذشت نزدیک به ۲۲ سال از اولین حضورش در سینمای مسعود کیمیایی، بار دیگر و اینبار در کنار استاد عزت الله انتظامی در فیلمی از مسعود کیمیایی ایفای نقش کرد: « حکم » (1383) و چقدر عالی بازی کرد. او در سال ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ چهار بازی قدرتمند دیگر نیز به کارنامه سینمایی اش افزود: چه کسی امیر را کشت؟، اتوبوس شب، رئیس و دست های خالی

مجموعه آثار:

- خط قرمز (مسعود کیمیایی – ۱۳۶۱)
– دادشاه (حبیب کاووش – ۱۳۶۲)
– صاعقه (۱۳۶۴)
– رابطه (پوران درخشنده – ۱۳۶۵)
– دزد و نویسنده (کاظم معصومی – ۱۳۶۵)
– ترن (امیر قویدل – ۱۳۶۶)
– شکار (مجید جوانمرد – ۱۳۶۶)
– هامون (داریوش مهرجویی – ۱۳۶۸)
– عبور از غبار (پوران درخشنده – ۱۳۶۸)
– ابلیس (احمدرضا درویش – ۱۳۶۸)
– جستجو در جزیره (مهدی صباغزاده – ۱۳۶۹)
– سارا (داریوش مهرجویی – ۱۳۷۱)
– پرواز را بخاطر بسپار (حمید رخشانی – ۱۳۷۱)
– یکبار برای همیشه (سیروس الوند – ۱۳۷۱)
– بلوف (ساموئل خاچیکیان – ۱۳۷۲)
– کیمیا (احمدرضا درویش – ۱۳۷۳)
– پری (داریوش مهرجویی – ۱۳۷۳)
– درد مشترک (یاسمین ملک نصر – ۱۳۷۳)
– لژیون (سیدضیاءالدین دری – ۱۳۷۳)
– سایه به سایه (علی ژکان – ۱۳۷۴)
– خواهران غریب (کیومرث پوراحمد – ۱۳۷۴)
– سرزمین خورشید (احمدرضا درویش – ۱۳۷۴)
– عاشقانه (علیرضا داودنژاد – ۱۳۷۴)
– روانی (داریوش فرهنگ – ۱۳۷۶)
– زندگی (اصغر هاشمی – ۱۳۷۶)
دختردایی گمشده (داریوش مهرجویی – ۱۳۷۷)
– میکس (داریوش مهرجویی – ۱۳۷۸)
– دختری بنام تندر (حمیدرضا آشتیانی پور – ۱۳۷۹)
– کاغذ بی خط (ناصر تقوایی – ۸۰/۱۳۷۹)
– مزاحم (سیروس الوند – ۱۳۸۰)
– اثیری (محمدعلی سجادی – ۱۳۸۰)
– صبحانه برای دو نفر (مهدی صباغزاده، ۱۳۸۲)
– ازدواج صورتی (منوچهر مصیری، ۱۳۸۳)
– سالاد فصل (فریدون جیرانی، ۱۳۸۳)
– حکم (مسعود کیمیایی، ۱۳۸۳)
– پیشنهاد پنجاه میلیونی (مهدی صباغزاده، ۱۳۸۳)
– ستاره ها: ستاره بود (فریدون جیرانی، ۱۳۸۴)
– عروسک فرنگی (فرهاد صبا، ۱۳۸۴)
– چه کسی امیر را کشت؟ (مهدی کرم پور، ۱۳۸۴)
– اتوبوس شب (کیومرث پوراحمد، ۱۳۸۵)
– دست های خالی (ابوالقاسم طالبی، ۱۳۸۵)
– رئیس (مسعود کیمیایی، ۱۳۸۵)

مجموعه های تلویزیونی:
– مدرس
– روزی روزگاری (امرالله احمدجو، ۱۳۶۸)
– خانه سبز (مجموعه – بیژن بیرنگ، مسعود رسام – ۱۳۷۵)
– کاکتوس (مجموعه سری اول – محمدرضا هنرمند – ۱۳۷۷)
– تفنگ سرپر‌ (مجموعه – امرالله احمدجو – ۷۹/۱۳۷۸)
– در کنار هم (مجموعه تلویزیونی – فتحعلی اویسی- ۱۳۸۱)

جشنواره ها و جوایز:

- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از هشتمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم « هامون » – 1368
– برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از سیزدهمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم « کیمیا » – 1373
– برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از بیست و سومین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم « سالاد فصل » – 1383
– برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد از بیست و پنجمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم « اتوبوس شب » – 1385
– کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از یازدهمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم « یکبار برای همیشه » – 1371
– کاندید تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از دهمین جشن خانه سینما برای بازی در فیلم « چه کسی امیر را کشت؟ » – 1385
– دومین بازیگر نقش اول مرد سال به انتخاب نویسندگان و منتقدان سینمایی برای بازی در فیلم « کاغذ بی خط » – 1381
– کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از پانزدهیمن جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم « سایه به سایه » – 1375
– کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از بیستمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم « کاغذ بی خط » – 1380

 

  عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی   عکس و بیوگرافی خسرو شکیبایی - عکس خسرو شکیبایی -  بیوگرافی خسرو شکیبایی

 

 

 

دوشنبه 23/8/1390 - 12:56
آموزش و تحقيقات

جام جم آنلاین: مجمع زبانشناسان آمریکا گوگل را به عنوان واژه دهه اول نخستین قرن هزاره سوم و واژه “توییت” را به عنوان کلمه سال ۲۰۰۹ انتخاب کرد.

انجمن گویش آمریکا اجلاس سالانه خود را با حضور زبانشناسان آمریکایی در بالتیمور برگزار کرد.این انجمن معتبر که ۱۲۱ سال قبل ایجاد شده است به صورت سنتی همه ساله “واژه سال” را انتخاب می کند.

برای سال ۲۰۰۹ واژه “توییت” (پیامهایی که روی میکروبلاگ توییتر نوشته می شوند) انتخاب شد اما امسال این مجمع باید واژه دهه را نیز بر می گزید.

به گزارش واشنگتن پست، به همین منظور سرانجام پس از بررسیهای طولانی “گوگل” به عنوان “واژه اولین دهه قرن ۲۱″ معرفی شد.

گوگل در سال ۲۰۰۹ دیکشنری آنلاین خود را راه اندازی کرد که به نظر می رسد مورد توجه زبانشناسان این انجمن قرار گرفته است.

این دیکشنری تلفظ صوتی، معانی، مترادفها و متضادهای یک واژه را بیان می کند. همچنین می تواند معنی واژه را به ۲۸ زبان زنده دنیا به اضافه چینی ماندارین، چینی ساده، عربی و گجراتی نیز ارائه کند. تمام نتایج به دست آمده می توانند ذخیره شوند.

دوشنبه 23/8/1390 - 12:52
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته