• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4549
تعداد نظرات : 278
زمان آخرین مطلب : 3223روز قبل
اهل بیت

پ1) کدام روز نیرومندترم؟ مولا علی (ع) فرمود: آن روزی که بر هوای نفس خود مسلط شوی.

2) کدام خواری خوارتر است؟ روزی که حرص دنیا بر تو چیره گردد.

3) کدام فقر سخت‌تر است؟ روزی که کفر بر تو چیره گردد.

4) کدام رفیق بهتر است؟ رفیقی که تو را در معصیت خدا قرار ندهد. و بدترین رفیق آن کسی است که تو را در معصیت خدا قرار بدهد.

5) کدام مردم بدترند؟ کسی که دینش را به دنیای دیگران بفروشد.

6) کدام کس زیرک‌تر است؟ کسی که راه حق را بشناسد و راه باطل را بشناسد، و باطل را رها کند.

7) کدام شخص بردبارتر و آقاتر است؟ آنکه خشم خود را برای رضای خدا خاموش کند.

8) کدام کس رأیش ثابت‌تر است؟ فرمودند: آن کسی که گول زمان را نخورد و چاپلوسی مردم را باور نکند، و دینش ثابت بماند.

9) کدام کس احمق‌تر است؟ آنان که زیرورو شدن دنیا را می‌بینند و باز فریب می‌خورند.

10) کدام مردم افسوس‌‌خورترند؟ آن که از دنیا و آخرت محروم است.

11) کدام مردم کورترند؟ آنکه در کارهای عبادی ریاکار باشد.

12) کدام قناعت بهتر است؟ آنکه به داده‌های خدایی قانع باشد.

13) کدام معصیت سخت‌تر است؟ معصیت در دین. یعنی به میل خود، یا زمان، یا نفس زندگی کند.

14) کدام عمل پیش خدا محبوب‌تر است؟ انتظار ظهور امام زمان (عج) نه احمقانه، بلکه با تربیت عقل و نفس.

15) کدام عمل پیش خدا بزرگ‌تر است؟ اولاً تسلیم خدا بودن و بعد با وقار و با ادب اسلامی و حیاء و نماز زندگی کردن.

جمعه 4/9/1390 - 17:28
آموزش و تحقيقات

حیوانات حلال گوشت ضوابط و معیارهای مشخصی دارند که گاهی بی اطلاعی از این موضوع موجب می‌شود مشتریانی که در پی مزه‌ها و غذاهای متفاوت هستند غذاهایی را که از نظر شرع اسلام حرام است مصرف کنند.

آیت الله دکتر مهدی هادوی تهرانی مجتهد علوم حوزوی و رئیس مؤسسه رواق حکمت در گفت و گو با مهر تأکید کرد: تنها راه مقابله با فروش لابستر اطلاع رسانی و مقابله قانونی است. مراجع قانونی باید مانع فروش گوشت حرام در شوند.

آیت الله هادوی تهرانی با اشاره به پرورش حیوانات حرام گوشت دیگری چون قورباغه و خرگوش آنغوره گفت: برخی علما از جمله خود من برای مثال با پرورش و فروش گوشت قورباغه و خرگوش آنغوره و فروش آن به غیرمسلمانان مخالف نیستم اما خوردن گوشت آن برای مسلمان حرام است.

وی یادآور شد: مسئله حرمت خوردن گوشت خرچنگ مسئله اختلافی نیست که یکی از علما آن را جایز بداند و دیگری حرام.

در بخش استفتائات پایگاه اینترنتی آیت الله مکارم شیرازی در پاسخ به اینکه آیا خوردن گوشت خرچنگ حلال است این گوشت حرام توصیف شده است.

آیت الله هادوی تهرانی هم در سایت استفتائات خود تأکید کرده است: در تعابیر فقها معیاری برای حلیت گوشت آبزیان بیان شده است. آنها فرموده اند: آنچه از روایات بدست می آید این است که گوشت حیوانات دریایی خورده نمی شود یعنی خوردن آن حرام است مگر آن نوع از ماهی که پولک (فلس) داشته باشد و خرچنگ از چنین ویژگی برخوردار نیست.

علاوه بر اینکه برای حرمت گوشت خرچنگ دلیل خاصی هم در روایات وجود دارد. امام موسی بن جعفر (ع) می فرمایند: خوردن جرّی (نوعی ماهی) و لاک پشت و خرچنگ حرام است.

آیت الله مجتبی تهرانی نیز در بخش مرتبط با استفتائات خود در پاسخ به خوردن گوشت خرچنگ پاسخ داده اند که حرام است.

جمعه 4/9/1390 - 17:26
قرآن

سوره 33 آیه 39
همان كسانى كه پیامهاى خدا را ابلاغ مى‏كنند و از او مى‏ترسند و از هیچ كس جز خدا بیم ندارند و خدا براى حسابرسى كفایت مى‏كند.

خدارا منشاء تمامی قدرت ها و اراده ها قراردادن آرمش بخش دلهاست -زیراوقتی همه قدرتها را تحت كنترل و اراده او ببنیم دیگر از هیچ ترس نخواهیم داشت مادرحضرت موسی را بیاد بیاوریم صرفا به دستورخداوند نوزادخویش را بدون ترس و نگرانی به رود نیل سپردزیرابراین یقین بود كه حتی آب روان رودنیل و تمامی درندگان تحت فرمان صاحب هستی خواهند بود و صدمه ای به نوزادنخواهد رسید فرعون و همسر او كه دركناررود نیل نوزادرا مشاهده كردند ناخود آگاه به امر صاحب هستی درصددكمك و یاری رساندن به فرستاده خدامبادرت ورزیدند.
مومن می بایست تنها از خداوند ترس داشته باشد ولاغیر. وتبلوربیرونی ترس خداوند چیزی نیست حزء اطاعت اوامر او.
__________________


"گفتم خسته ام !گفتی هرگز از رحمت خدا ناامید نشوید!(زمر53) گفتم کسی را ندارم گفتی از رگ گردن به تو نزدیکترم(سوره ق آیه 16) گفتم ولی انگار مرا فراموش کردی؟ گفتی مرایاد کنیدتا شمارایاد کنم (بقره/152) گفتم تاکی باید صبرکرد؟ گفتی :وتو چه میدانی ؟شاید آن ساعت نزدیک باشد(احزاب 63)
جمعه 4/9/1390 - 17:24
آلبوم تصاویر
جمعه 4/9/1390 - 17:17
آلبوم تصاویر

جمعه 4/9/1390 - 17:14
آلبوم تصاویر
رسوم و سنت ها از آن دسته پدیده هاییست که در هر گوشه از این کره خاکی حکایت خاص خود را دارد. مردم هر گوشه از زمین پهناور با گرامیداشت سنت های خود به نوعی به گذشتگانشان احترام می گذارند.

به گزارش ایران ناز به نقل از بانکی ، معمولا اجرای سنت ها و آداب و رسوم در سراسر دنیا کاری پسندیده به شمار می آید و مردم نسل اندر نسل و سینه به سینه آن را به نسل های بعدی خود انتقال می دهند که سنت شان از بین نرود.

اما حکایت خطرناک ترین سنت های دنیا که حتی بعضا تلفات و خسارت های فراوان به چای گذاشته، داستانی خواندنی است که در این گزارش آن را می خوانید:

در این رسم خطرناک که در اصطلاح Hazing  گفته می شود، کسانی که تازه وارد کالج شده اند، با صحنه های نه چندان خوشایندی مواجه می شوند. در این خوشامد گویی نامتعارف تازه واردها به چیزی بسته می شوند و با شوخی های خطرناک، آزار و اذیت و حتی آب پاشی مورد استقبال با سابقه تر ها قرار می گیرند. با اینکه اجرای این رسم ممنوع شده و حتی یک کشته هم برجای گذاشته اما اجرا کنندگان حاضر نیستند، دست از این کار خطرناک خود بکشند.
این سنت نیز هیچ دست کمی از آن خوشامدگویی عجیب و غریب ندارد. عاشقان و دلباختگان گاوبازی در اسپانیا از سال 1910 تا همین امسال در یک جشنواره یک روزه به استقبال یا بهتر است بگوییم به جنگ گاوها می رفتند و با تحریک و تهیدید، آنها را به سمت خود می کشاندند و خود باید از دستشان در می رفتند!
آخرین مسابقه گاوبازی همین امسال در ایالت پامپلونا برگزار شد و در طول یک قرن برگزاری این رقابت خطرناک 15 نفر کشته و البته بسیاری هم زحمی شده اند.
این رسم که معنای تحت اللفظی آن ستون های غرورانگیز است و هر شش سال یکبار در پایتخت ژاپن برگزار می شود، دو بخش به نام های یاماداشی و ساتوبیکی دارد که اولی در ماه می و دومی در ماه آوریل انجام می گیرد.
در مراسم ماه می که بخش خطرناک این سنت محسوب می شود، مردان به جنگل می روند، درختان را قطع می کنند، به تنه درخت ریسمانی می بندند، سوار آن می شوند و بعد از بالای کوه به سمت پایین می آیند.
جمعه 4/9/1390 - 17:11
آلبوم تصاویر

یک گرافیک‌کار فرانسوی دست به ساخت تصویر انیمیشن ترکیبی زده که صدها چهره را به طور یکپارچه و پشت سر هم در یک تصویر جمع کرده است.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این آمیختگی تصاویر توسط میشل ریناود، گرافیست حرکتی فرانسوی با عکس‌های سیاه و سفیدی که توسط مایکل جانگ، ‌عکاس آمریکایی گرفته شده، به وجود آمده است.
این فایل گیف (GIF) با فشرده‌سازی چندین تصویر در یک انیمیشن شکل گرفته که بخشی از یک ویدئوی یک و ۲۴ دقیقه‌ای را شکل می‌دهد.

گیف یک فرمت تصویر بیت‌مپ است که برای اولین بار در سال ۱۹۸۷ معرفی شد. از این فرمت بیشتر برای انیمیشن‌های کوچک یا کلیپ‌های وضوح پایین از تلویزیون یا فیلم استفاده می‌شود.
این مجموعه با یک سری چهره تار از پرتره‌های «هوای تابستان» جانگ که از شرکت‌کنندگان یک رقابت برای ارائه گزارش هواشناسی در یک تلویزیون محلی در سال ۱۹۸۳ گرفته شده، آغاز می‌شود.
در این تصاویر با چهره‌های پیر و جوان، خندان و جدی روبرو می‌شویم که به طور چشمگیری وسعت داده شده و منقبض می‌شوند. چهره‌های زنانه به چهره مردانی با سبیل چخماقی و نوجوانان کک ‌ومکی با پوزخندی بر چهره تبدیل می‌شوند.
ریناود در گفت‌وگو با میل‌آنلاین اظهار کرد: من گیف را به عنوان یک رشته خاص خود دوست دارم. آنها یک گروه کوچک تصاویر منتخب را برای چندین بار در هم پیچانده و بر جزئیات مانند یک فیلم کوتاه هیپنوتیزمی به شدت تاکید دارند. من با نسخه گیف آمیختگی، توانستم یک شکل‌گیری (مورفینگ) را درون یک شکل‌گیری دیگر قرار داده و سپس آمیختگی ویدئویی را به آن اضافه کردم.
ریناود از طریق شرکت خود با نام «دونون» به آفرینش و ساخت آنچه خود پروژهای بدیع، تعاملی و جالب می‌نامد، می‌پردازد.

جمعه 4/9/1390 - 17:8
اهل بیت

ثواب کسى که به امید اجر از خدا به زیارت حضرت امام حسین علیه السّلام برود

الباب السابع و الخمسون من زار الحسین‏ ع احتسابا

۱- حَدَّثَنِی أَبِی وَ عَلِیُّ بْنُ الْحُسَیْنِ وَ مُحَمَّدُ بْنُ الْحَسَنِ جَمِیعاً عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ یَحْیَى الْعَطَّارِ عَنْ حَمْدَانَ بْنِ سُلَیْمَانَ النَّیْسَابُورِیِّ قَالَ حَدَّثَنَا عَبْدُ اللَّهِ بْنُ مُحَمَّدٍ الْیَمَانِیُّ عَنْ مَنِیعِ بْنِ الْحَجَّاجِ عَنْ یُونُسَ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ [عَبْدِ الرَّحْمَنِ‏] عَنْ قُدَامَةَ بْنِ ملک [مَالِکٍ‏] عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: مَنْ زَارَ الْحُسَیْنَ مُحْتَسِباً لَا أَشَراً وَ لَا بَطَراً وَ لَا رِیَاءً وَ لَا سُمْعَةً مُحِّصَتْ عَنْهُ ذُنُوبُهُ کَمَا یُمَحَّصُ الثَّوْبُ بِالْمَاءِ فَلَا یَبْقَى عَلَیْهِ دَنَسٌ وَ یُکْتَبُ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ حِجَّةٌ وَ کُلِّ مَا رَفَعَ قَدَماً عُمْرَةٌ.

باب پنجاه هفتم ثواب کسى که به امید اجر از خدا به زیارت حضرت امام حسین علیه السّلام برود

ترجمه حدیث اوّل: پدرم رحمة اللَّه علیه و علىّ بن الحسین و محمّد بن الحسن جملگى از محمّد بن یحیى عطّار از حمدان بن سلیمان نیشابورى وى مى‏ گوید: عبد اللَّه بن محمّد یمانى از منیع بن حجّاج، از یونس بن عبد الرّحمن، از قدّامه بن مالک براى ما از حضرت ابى عبد اللَّه علیه السّلام حدیث نقل نمود، وى گفت:

حضرت امام صادق علیه السّلام فرمودند: کسى که به امید ثواب و اجر به زیارت حضرت‏ امام حسین علیه السّلام برود نه از روى تکبّر و نخوت و نه ریاء و سمعه گناهانش پاک شده همان طور که جامه با آب پاک و طاهر مى‏ گردد، بنا بر این هیچ آلودگى و لغزش بر او باقى نمى‏ ماند و به هر قدمى که برداشته ثواب یک حج به او داده و هر گاه گام و قدمش را از روى زمین بلند مى‏ کند ثواب یک عمره دارد.

http://arbaeen.net/?p=1565

جمعه 4/9/1390 - 17:6
آلبوم تصاویر
جمعه 4/9/1390 - 17:3
آموزش و تحقيقات

نتیجه یك بررسی ۹۰ ساله در آمریكا كه روی زندگی ۱۵۲۸ نفر در این كشور انجام شده نشان می‌دهد این نظریه كه رئیس باعث می‌شود كارمندش زود‌تر از موعد راهی آن دنیا شود افسانه‌ای بیش نیست. «هاوارد فریدمن» و «لزلی مارتین» یافته‌های جدیدشان را در مورد زندگی در كتابی به نام «پروژه عمر طولانی» در دسترس همگان قرار داده‌اند.


هسته اصلی پژوهش‌های این دو دانشمند 20 سال است آغاز شده و آنها به بررسی شماری از افسانه‌های رایج میان مردم درباره زندگی طولانی و سلامتی پرداخته‌اند.

افسانه اول: فكر كردن راجع به چیزهای خوب زندگی را دراز می‌كند
واقعیت: در این بررسی مشاهده شد فرزندانی كه پدر و مادرشان آنها را بچه‌های بسیار شاداب و خوش‌بینی می‌دانند، بچه‌هایی كه نیمه تاریك را نمی‌بینند، یا هیچ وقت نگران نیستند، كمتر از دیگر بچه‌ها به سن بالا رسیدند. پژوهشگران تاكید می‌كنند كه این یكی از «بزرگ‌ترین یافته‌های حیرت‌انگیز این بررسی» است.

افسانه شماره دو: باغبانی و پیاده‌روی برای تندرستی كافی نیست. نویسندگان این پژوهش می‌گویند كه راهبردهای مراكز دولتی در مورد دست‌كم ۳۰ دقیقه پیاده‌روی، چهار روز در هفته و مصرف انرژی به صورت متعادل، مشورت بهداشتی خوب و هنوز درستی است اما كافی نیست.


واقعیت: فعال بودن در دوران میانسالی رمز زندگی طولانی است اما به جای اینكه كاری بكنید كه بدن شما را متعادل نگه دارد و بعد از مدتی فعالیت تان را متوقف كنید، كاری را كه دوست دارید انجام دهید.

افسانه سوم: اخم نكنید، جدی بودن برای آدم خوب نیست.
واقعیت: پژوهشگران عقیده دارند یكی از عوامل عمر كوتاه محتاط بودن است. این پژوهشگران می‌گویند دلیل روشن این نتیجه‌گیری این است كه آدم‌های محتاط كارهایی می‌كنند كه در راستای محافظت كردن از سلامت خود است و كمتر در فعالیت‌هایی وارد می‌شوند كه خطری برایشان داشته باشد.

افسانه چهارم: كار‌ها را ساده بگیرید و خودتان را با كار خسته نكنید تا زندگی طولانی داشته باشید.
واقعیت: كسانی كه در كارشان موفق‌تر بودند، زندگی بلندتری داشتند. كسانی كه كاری را رها می‌كردند و بی‌‌آن كه آینده‌ای در انتظارشان باشد، سراغ كار دیگری می‌رفتند در مقایسه با انسان‌های مسئولیت‌پذیر زندگی بلندی نداشتند.

در میان كسانی كه هنوز در 70 سالگی كار می‌كردند، زنان و مردان كاری بیش از همكاران بازنشسته خود زندگی كرده بودند. این ویژگی بیش از دیگر چیز‌ها در زندگی مانند روابط اجتماعی بر احساس خشنودی آنها از زندگی اثر داشت. نتیجه این است: «انسان‌های شاد‌تر و بی‌خیال لزوماً زندگی درازی نداشتند. بلكه كسانی این موهبت را داشتند كه لحظه‌ای از دنبال كردن هدف‌های خود غافل نبودند.»

افسانه پنجم: ازدواج كن و عمر طولانی داشته باش.
واقعیت: این پژوهشگران پس از بررسی افراد متاهل تفاوت‌های زیادی میان گروه‌ها و جنس‌های مختلف مشاهده كردند.
ازدواج موفق نشانه خوبی است كه از احتمال زندگی بلند نوید می‌دهد اما تنها بودن برای خانم‌ها به اندازه ازدواج سلامت‌بخش است، به‌ویژه كه برای خود برنامه‌های اجتماعی مختلف داشته باشد.

جمعه 4/9/1390 - 15:23
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته