• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 609
تعداد نظرات : 775
زمان آخرین مطلب : 4207روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه
مطالعه کردن و آرتروز گردن

شما چقدر اهل مطالعه‌اید؟ چند ساعت از روز مشغول خواندن و نوشتن هستید؟ درباره اصول صحیح مطالعه چه می‌دانید؟


اصلا به نظر شما خواندن و نوشتن هم می‌تواند به استخوان و مفاصل آسیب برساند؟ برای پاسخ به این سوال‌ها با دکتر علی ترکمان، ارتوپد، جراح و متخصص بیماری‌های استخوان و مفاصل، فوق‌تخصص جراحی زانو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گفت‌وگویی کرده‌ایم....
 ایشان به نکته‌های مهمی درباره اصول صحیح مطالعه اشاره کردند که خواندنش را به دانش‌آموزان، دانشجویان و همه افرادی که اهل مطالعه هستند و چند ساعت از روز را مشغول خواندن و نوشتن‌اند پیشنهاد می‌کنیم.

 آقای دکتر! بعضی‌ها عادت دارند در حالت خوابیده و روی زمین مطالعه کنند. بهترین حالت بدن هنگام خواندن، نوشتن و مطالعه چه حالتی است؟
هنگام مطالعه سر نباید بیشتر از 20 تا 25 درجه خم شود. میزان خم و راست شدن سر را هم می‌توان این‌طور تشخیص داد که اگر مدادی را با دندان بگیرید و بین دندان‌های جلو قرار دهید این مداد باید به طور طبیعی موازی زمین باشد و اگر سر را 20 تا 25 درجه خم می‌کنید، مداد بیشتر از 20 تا 25 درجه خم نشود. هنگام مطالعه باید به خم و راست شدن سر و زاویه گردن توجه داشت. سر نباید خیلی به طرف پایین خم شود چون این حالت پس از مدتی دانش‌آموزان و دانشجویان را دچار درد گردن می‌کند و در طولانی‌مدت می‌تواند مشکلاتی مانند آرتروز گردن ایجاد کند.

اما خواندن و نوشتن در حالت صاف سخت است و اغلب افراد هنگام مطالعه برای نوشتن یا خواندن کتاب به سمت جلو خم می‌شوند! برای رفع این مشکل می‌توان از میزهای مهندسی که سطح آنها زاویه‌دار و مورب است، استفاده کرد. در این صورت کتاب روبه‌روی صورت قرار می‌گیرد و دیگر لازم نیست فرد سرش را به سمت پایین خم کند.

بعضی دانش‌آموزان عادت دارند در حالت خوابیده روی شکم مشق بنویسند و کتاب بخوانند. مطالعه در این حالت می‌تواند موجب درد و آسیب شود؟
بله. این حالت هم اشتباه است. هنگام مطالعه در وضعیت خوابیده روی شکم سر به عقب می‌رود که در طولانی‌مدت می‌تواند موجب خستگی گردن و درنهایت مشکلات گردن شود. حتی برخی افراد هنگام مطالعه به پشت می‌خوابند، یک بالش زیر سرشان می‌گذارند و کتاب را روی سینه‌شان قرار می‌دهند. این حالت‌های غلط مطالعه نباید عادت شود چون در طولانی‌مدت به بدن آسیب می‌رساند.

پس بهتر است افراد هنگام مطالعه روی میز و صندلی بنشینند؟
بله. با میز و صندلی راحت‌تر می‌شود مطالعه کرد. البته اصول صحیح مطالعه باید رعایت شود.

 چه اصولی؟
به عنوان نمونه وقتی فرد روی صندلی می‌نشیند کف پاها راحت روی زمین قرار بگیرد. در این حالت زاویه ران و تنه حدود 90 درجه باشد. پشتی صندلی در ناحیه گودی کمر قوس و برآمدگی داشته باشد. (بسیاری از صندلی‌های راحتی برآمدگی دارند و اگر صندلی فاقد این ویژگی بود، می‌توان از یک بالش کوچک استفاده کرد.) فرد هنگام مطالعه صاف بنشیند و قوز نکند. پشتی صندلی قابل‌انعطاف باشد تا فرد برای رفع خستگی بتواند به سمت عقب متمایل شود. بهتر است صندلی برای استراحت آرنج و ساعد دسته داشته باشد و قسمت سر و گردن صندلی محافظ داشته باشد. ارتفاع صندلی قابل تنظیم باشد و متناسب با اندازه افراد بالا و پایین برود. درنهایت هم وقتی فرد با این شرایط روی صندلی نشست ارتفاع میز کار در حد آرنج‌های او قرار بگیرد.

 یک سوال ویژه دانش‌آموزان سختکوش! گاهی کنار ناخن انگشت سوم‎ بعضی دانش‌آموزان که زیاد مشق می‌نویسند یک برآمدگی ایجاد می‌شود که موجب نگرانی والدین می‌شود. علت چیست؟
علت این برآمدگی شاخی شدن سلول‌های پوست در محل تماس با مداد و خودکار است. این حالت موقتی است و وقتی مقدار نوشتن کمتر شود پس از مدتی برطرف می‌شود.

آیا لوازم‌التحریر می‌تواند به استخوان و مفاصل آسیب برساند؟ در انتخاب نوشت‌افزار به چه نکته‌ای باید توجه کرد؟
نه، معمولا لوازم‌التحریر ایجاد مشکل نمی‌کند اما باید با اندازه دست متناسب باشد و فرد هنگام نوشتن و در دست گرفتن آنها احساس راحتی کند.

 این روزها مطالعه کتاب و نوشتن با قلم و کاغذ کمتر شده و در عوض مطالعه از طریق خواندن صفحات وب و نوشتن از طریق تایپ با صفحه کلید کامپیوتر انجام می‌شود. در این نوع نوشتن و مطالعه باید چه اصولی را رعایت کرد؟
افرادی که شغلشان طوری است که روزی 7 تا 8 ساعت با رایانه کار می‌کنند، ممکن است در انگشتان و مچ دست دچار درد و ناراحتی و خستگی شوند اما در مورد دانش‌آموزان و دانشجویان و افراد عادی که این زمان زیاد نیست مشکل خاصی ایجاد نمی‌شود و رعایت همان اصولی که ذکر شد کافی است. ضمن اینکه مانیتور باید روبه‌روی صورت قرار بگیرد و سر هم به طرف عقب یا جلو خم نشود.

و نکته آخر؟
به افرادی که زیاد مطالعه می‌کنند به ویژه آنهایی که در مقاطع کارشناسی به بالا مطالعات سنگینی دارند و روزی 10 تا 15 ساعت مطالعه می‌کنند توصیه می‌کنم اصول صحیح مطالعه را رعایت کنند. با توجه به اینکه ساعت‌های طولانی مشغول درس خواندن و نوشتن و مطالعه هستند به مدت طولانی در یک حالت نمانند. هر 15 دقیقه یا نیم ساعت یک بار برای رفع خستگی از جایشان بلند شوند و با انجام یک فعالیت دینامیک سر و گردن و دست و پاها را حرکت دهند.

منبع : salamat.ir
دوشنبه 5/2/1390 - 12:59
آموزش و تحقيقات

خوردن شکلات فشار خون را پایین می آورد!

خوردن روزانه مقداری شكلات تیره می‌تواند باعث كاهش فشار خون شود و در نتیجه خطر سكته مغزی را كاهش دهد.


خوردن شكلات تیره باعث كاهش فشار خون می‌شود
وزارت بهداشت اعلام كرد: خوردن روزانه مقداری شكلات تیره می‌تواند باعث كاهش فشار خون شود و در نتیجه خطر سكته مغزی را كاهش دهد.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، مصرف گاه به گاه خوراكی های مورد علاقه‌تان بهتر از محروم كردن خودتان از آنهاست. در واقع افرادی كه سعی می‌كنند راجع به خوردن شكلات فكر نكنند، دو سوم بیشتر از افرادی كه درمورد آن آزادانه صحبت می‌كنند، شكلات می‌خورند.

براساس این گزارش مصرف چند تكه شكلات تیره در روز خیلی آسان‌تر از تغییرات ناگهانی در عادات غذایی برای كاهش فشارخون است.

گفتنی است كه شكلات علاوه بر خاصیت‌های خود پر از چربی و كالری است بنابراین زیاده روی در خوردن آن برای قلب خوب نیست.

بر اساس این گزارش وزارت بهداشت، توصیه می‌شود بیشتر از هر چیزی از خوردنی‌های مفید و سالم مثل میوه‌ها استفاده كنید چرا كه خوردن میوه میل به خوردن خوراكی‌های شیرین را از بین می‌برد و كم كالری است ولی متاسفانه بعضی از افرادی كه رژیم می‌گیرند، خوردن این خوراكی كم كالری را نادیده می‌گیرند.

به گفته این گزارش میوه‌ها و سبزیجات طیفی از پلی فنول‌ها را علاوه بر ویتامین‌ها و مواد معدنی به بدن می‌رسانند، بنابراین مصرف روزانه 5وعده میوه و سبزیجات در روز بهترین راه حفاظت از قلب است.

 

همچنین خوردن میوه با كاهش وزن همراه است به طوری كه در یك مطالعه‌ای، خانم‌هایی كه 3 عدد سیب كوچك به غذای روزانه شان اضافه كردند طی 10 هفته بدون گرفتن رژیم 2 پوند (حدود 500 گرم) وزن كم كردند.

این گزارش می‌افزاید: اگر چه میوه حاوی مواد قندی طبیعی است اما سطح قند خون را بالا نمی‌برد. علاوه بر این میوه حاوی مقدار فراوانی آب و فیبر است و كالری كمی نیز دارد. حتی الامكان روزانه 3 واحد میوه بخورید اما هرگز آبمیوه های پركالری مصرف نكنید. در ضمن، میانگین كالری در هر فنجان لیموی تازه 50، انگور60، توت فرنگی 70 و مركبات 75 است.

منبع : isna.ir
دوشنبه 5/2/1390 - 12:56
خواص خوراکی ها

صبحانه ای برای تقویت مغز

این صبحانه مغز شما را تقویت می کند و ذهن شما را برای فعالیت روزمره آماده می کند و ...

تخم‌مرغ؛ صبحانه‌ای برای تقویت مغز

استفاده از تخم‌مرغ به عنوان صبحانه برای تقویت مغز و بالا بردن سطح هوشیاری، نقشی اساسی دارد.

تخم‌مرغ‌ها سرشار از پروتئین هستند و هضم پروتئین‌ها در بدن وقت بسیاری را می‌گیرد و به این خاطر است که مدت بیشتری احساس سیری می‌کنیم و در طی روز کمتر به خوردن تنقلات ناسالم روی می‌آورید.

این امر باعث می‌شود تا نه تنها دچار اضافه وزن نشده، بلکه میزان قند خونتان را در سطحی متعادل نگه داشته و سطح هوشیاری‌اتان را نیز افزایش دهید.

سفیده تخم‌مرغ دارای فرم خالص‌تری از پروتئین است. پروتئین تخم‌مرغ به خاطر کیفیت بالایی که دارد بهتر و راحت‌تر جذب بدن می‌شود.

تخم‌مرغ‌ها همچنین سرشار از ویتامین و مواد معدنی مختلفی هستند که باعث می‌شوند ذهن و جسم با هم کار کنند.

منبع : Hamshahrionline.ir

دوشنبه 5/2/1390 - 12:54
بهداشت روانی

خودبیمارانگاری!؟

خود‌بیمارانگاری در اصطلاح روان‌شناسی و روان‌پزشکی به شخصی اطلاق می‌شود که با وجود برخورداری از سلامت بدنی اما خود را بیمار می‌داند.


خود‌بیمارانگاری یا هیپوکند‌ریا، در اصطلاح روان‌شناسی و روان‌پزشکی به شخصی اطلاق می‌شود که باوجود برخورداری از سلامت بدنی اما خود را بیمار می‌داند و همواره از دردهای فرضی شکایت می‌کند. این تصور خودبیمارانگارانه، زمانی بیماری تلقی می‌شود که حدود شش‌ماه از آغاز آن بگذرد و با‌وجود تأیید سلامت بدن توسط پزشک، شخص هم‌چنان بر بیمار بودن خود اصرار ‌‌ورزد و درنهایت، ترس از بیمار بودن، شخص را مدام به کلینیک‌ها و درمانگاه‌های مختلف جهت آزمایش و تجویز دارو می‌کشاند که از آن به سندرم بیمار خیالی نیز یاد می‌شود. دو علت عمده‌ی این بیماری، یکی اضطراب می‌باشد و دیگری افسردگی و درمان آن نیز از طریق مشاوره‌ی روان‌شناسی و داروهای ضداضطراب امکان‌پذیر است.

شخص خودبیمارانگار همیشه دچار یک نوع وسواس فکری و ترس از یک بیماری جدی است. افراد خودبیمارانگار، همیشه دچار این وسواس هستند که در مورد عملکرد بدن خویش، شک و تردید دارند و احساسات و عواطف ‌طبیعی مانند ‌ضربان قلب و عرق کردن و مسائل جزئی و غیرطبیعی هم‌چون آب‌ریزش بینی، یک گلودرد ساده و یا جوش‌ها و دمل‌های کوچک را نشانه‌ی شرایط بد بیماری خود می‌دانند. آنان حتی ممکن است روی یک‌سری اعمال مبهم و پیچیده تمرکز کنند. برای نمونه می‌گویند بدن‌مان خسته است یا دل‌مان درد می‌کند.

یک شکل این اختلال، این است که افراد روی یک عضو خاص مانند کلیه‌ها و یا یک بیماری مانند سرطان تمرکز دارند و نسبت به آن، وسواس به‌خرج می‌دهند. با وجود جواب منفی این‌گونه آزمایشات، فرد مبتلا به این بیماری، هیچ توجهی به کم‌کردن اضطراب خویش ندارد و هم‌چنان با مراجعه‌ی مکرر، سعی‌می‌کند سلامت خود را باز‌یابد. از آن‌جایی که این‌گونه افراد به‌جای مراجعه به روان‌شناس، به‌دنبال راه‌هایی غیرمجاز هم‌چون مصرف قرص‌‌های گوناگون برای معالجه‌ی جسم خویش هستند، بنابراین نمی‌توان آمار دقیقی از این‌گونه افراد به‌دست داد اما نسبت شیوع آن بین زن و مرد، به یک اندازه می‌باشد.‌ تشخیص بیماری هیپوکندریا، حدود شش‌ماه طول می‌کشد. افرادی که دچار این بیماری هستند، از اختلالات روانی دیگری نیز رنج می‌برند. دوسوم این افراد دارای افسردگی حاد، اختلال اضطراب، اختلال وسواس فکری- عملی و اضطراب فراگیر هستند. یک بیمار‌ ‌هیپوکندریاک‌، ممکن است برای مدتی طولانی دارای علائم ‌هیپوکندریا‌ باشد ولی بعد از آن، ممکن است برای مدتی این علائم ناپدید شوند. به‌طور تقریبی حدود یک‌سوم این افراد به‌طور فزاینده‌ای بهبود پیدا می‌کنند. افرادی که از موقعیت اجتماعی و اقتصادی بالاتری برخوردارند، استرس و اضطراب‌شان‌ با روش‌های روان‌شناسی، به‌راحتی قابل درمان است و افرادی که دچار خودبیمارانگاری هستند اما از سایر اختلالات شخصیت رنج‌ نمی‌برند، ممکن است شانس بالاتری برای بهبود داشته باشند.

 

ریشه‌ی این بیماری چیست و چگونه شروع می‌شود؟

هیچ‌کس به‌طور دقیق نمی‌داند چرا «هیپوکندریا» رشد می‌کند و توسعه می‌یابد اما عوامل بیماری وجود دارند که در این‌باره ایفای نقش می‌کنند. این بیماری در اوایل بزرگ‌سالی شروع می‌شود و نشانه‌های آن ممکن است برای نمونه ‌بعد از بیماری جدی فردی که دوستش داریم و یا بعد از مرگ یک دوست صمیمی و یا اعضای خانواده رخ‌دهد. فشارهای روانی و استرس نیز ممکن است مزید بر علت باشد و یا وقتی که افراد درباره‌ی یک بیماری اطلاعات دقیق و کافی داشته باشند نیز ممکن است بر روی تفسیر آنان از علائم فیزیکی و نشانه‌های بیماری در خودشان اثر بگذارد و این در‌حالی‌ست که هریک از این موارد ممکن است جرقه‌ای برای شروع بیماری «هیپوکندریا» باشد. یک سری خلق‌و‌خوهای شخصیتی و ارثی نیز ممکن است ‌فرد را آسیب‌پذیر کند. برای نمونه افراد عصبی (‌خودمنتقد، درون‌گرا و خودشیفته) بیش‌تر مستعد خودبیمارانگاری هستند. این عقیده و باور که سالم بودن مساوی است با این‌که فرد هیچ درد و ناراحتی نداشته باشد، ممکن است فرد را به یک نتیجه‌گیری اشتباه وادار کند که عملکردهای بدن را به‌‌عنوان علائم و نشانه‌ی بیماری قلمداد کند. این‌قبیل افراد به‌طور معمول، آستانه‌ی تحمل پایین‌تری نسبت به دیگران دارند بنابراین احساسات درونی را که دیگر افراد ممکن است ‌حتی آن‌ها را احساس نکنند، به‌درستی درک و لمس می‌کنند.

 

عوامل تشدیدکننده‌ی خودبیمارانگاری

عواملی که باعث می‌شوند ‌شخص خودبیمارانگار با‌ وجود آن‌که پزشک از سلامت او اطمینان حاصل کرده، به نگرانی خویش در مورد بیماری ادامه دهد، عبارتند از: ‌

1- عوامل فیزیولوژیک: شامل احساسات فیزیکی هستند که موجب می‌شوند شخص فکر کند بیمار ‌است. نه‌تنها زمانی که پزشک می‌گوید آنان ‌بیمار نیستند، آن احساس از بین نمی‌رود، بلکه گاهی آنان بدتر نیز می‌شوند.

برای نمونه اضطراب، بسیاری از علائم فیزیکی را نشان می‌دهد که شامل افزایش ضربان قلب، تغییر در سیستم تهویه‌ی بدن، تنگی نفس، احساس خفگی، درد سینه و یا گیجی، دید تار، آشفتگی و جوش‌ها می‌باشد. از دیگر علائم می‌توان به افزایش تعرق بدن، دهان خشک و اختلال در عملکرد هضم غذا، سفت شدن ماهیچه‌ها (که ممکن است در اثر درد، لرزش و خستگی به‌وجود آید) اشاره داشت. هرقدر که بیمار نسبت به سلامت خود حساسیت نشان‌دهد، این علائم بیش‌تر بروز می‌کنند و موجب می‌شوند که بیمار نیز به عقیده‌ی خویش پای‌بندتر شود.

2- عوامل ادراکی: شامل این مسأله می‌شود که چگونه بیمار در مورد مسائل مربوط به سلامت خویش فکر می‌کند. وقتی اضطراب بیمار زیاد می‌شود، او به‌دنبال اطلاعات برای تصدیق و یا رد کردن ترس خود می‌گرد‌د و سعی‌می‌کند فکر کند بیمار می‌باشد تا این‌که سالم و این درحالی‌ست که او بیمار نیست.

3- عوامل رفتاری: افراد دچار خودبیمارانگاری، هر نوع شک و شبهه‌ای را در مورد سلامت خویش به‌عنوان ناسازگاری درنظر می‌گیرند. آنان می‌خواهند اطمینان حاصل کنند که بیمار نیستند و اگر پزشک به آنان تضمین ندهد، به‌دنبال راه‌های دیگری می‌گردند و در آخر، راهی را در پیش می‌گیرند که موجب اضطراب‌شان‌ می‌شود. برای نمونه کسی که فکر می‌کند ورزش کردن موجب سرطان کلیه می‌شود، از انجام آن اجتناب می‌ورزد و هیچ‌گاه متقاعد نمی‌شود که ورزش کردن، برا‌یش سودمند است.

 

درمان خودبیمارانگاری

«هیپوکندریا» به‌طور معمول ممکن است توسط مراقبت‌های اولیه‌ی یک پزشک عمومی که از یک روان‌شناس مشورت می‌گیرد، مورد معالجه قرارگیرد. اولین قدم این است که مطمئن شوید ‌هیچ‌گونه احساس فیزیکی مانند بیماری، جراحت و... وجود ندارد. بیمار باید در مورد اختلالاتی مانند افسردگی، اضطراب و وسواس، با استفاده از روان‌درمانی و سپس دارودرمانی، مورد معالجه قرارگیر‌د.

 
تهیه شده توسط: مجله شادکامی و موفقیت- سعید عبدالملکی (روان‌شناس، مشاور، عضو هیأت علمی دانشگاه)
دوشنبه 5/2/1390 - 12:52
بهداشت روانی

چگونـه با گذشـتـه خـود صلـح کنیـم و آینـده را بسـازیـم؟

گاهی وقت‌ها ما با دیگران مشکلی نداریم، با کسی دعوایی نداریم، از کسی ناراحت نیستیم و تنها مشکل‌مان با خودمان است. بهتر است بگوییم با گذشته خودمان....


 ما با خودمان قهر هستیم، از خودمان خسته هستیم و نمی‌دانیم چه باید بکنیم. اگر شما هم این مشکل را دارید باید بدانید مشکل شما تا حدود زیادی قابل‌حل است مخصوصا مشکلاتی که خود را در آنها مقصر نمی‌دانید و به نوعی خود را یک قربانی به حساب می‌آورید مثلا قربانی مشکلات خانوادگی، بیماری‌های موروثی، اتفاق‌های غیرقابل پیش‌بینی و...
نمی‌خواهیم بگوییم این راه‌هایی که در ادامه می‌آید به طور کامل می‌تواند مشکل شما را حل کند اما این موارد می‌توانند روابط زندگی شما را تا حد زیادی تغییر دهند و مرهمی باشد بر دردهای کهنه شما.

1 راه جدیدی پیش بگیرید؛
اولویت خودتان را پیدا کنید: شاید تکراری باشد اما اهمیت دارد. شما باید به رویاهایتان جامه عمل بپوشانید وگرنه این رویاها در روح شما سرگردان می‌مانند. آنها به دنیا نیامده می‌میرند و مرگ رویاهای ما مرگ خود ماست. پس رویاهایتان را که در اولویت قرار دارند بیابید و به آنها جان بدهید. حتی اگر این جان دادن در تصور شما باشد!

2 به خودتان اعتماد کنید؛
به خرد درونی‌تان گوش دهید: همه ما از درونمان ندایی را می‌شنویم؛ ندایی که با ما حرف می‌زند و ما نمی‌شنویم، یعنی می‌شنویم اما گوشمان را به روی آنها می‌بندیم. این بار این کار را بکنید و به صدای درون‌تان و آنچه می‌خواهد با مهربانی گوش دهید. شاید جواب در درون شماست و شما بیهوده در دنیای بیرون و دیگران جست‌وجوگر آن هستید.

3 یک قدم عقب‌ بروید؛
خودتان را از ناراحتی‌ها دور کنید: گاهی وقت‌ها ما در یک دایره از اشتباهاتمان قرار می‌گیریم و به جای اینکه پا را بیرون از دایره بگذاریم با این توجیه که دیگر کار از کار گذشته خودمان را درگیر مشکلات بیشتری می‌کنیم در حالی که به جای جلو رفتن بهتر است به عقب بازگردیم.

4 دنبال امتیاز بالاتر نباشید؛
به استانداردهای خودتان برسید: برخلاف باور بسیاری از ما زندگی برد و باخت نیست؛ بلکه شما در همان سطحی که هستید می‌توانید آدم موفقی باشید. گاهی موفق بودن نفر اول در میدان بودن است، گاهی راه رفتن است و گاهی توان ایستادن و حتی گاهی تحمل همیشه روی صندلی چرخ‌دار نشستن و ادامه زندگی.
منبع : salamat.ir
دوشنبه 5/2/1390 - 12:50
سلامت و بهداشت جامعه

چگونه حافظه کوتاه‌مدت را تقویت کنیم؟

این بدان معنی است که در عمل، حافظه کوتاه‌مدت شما از هفت مورد به هشت مورد گسترش می‌یابد. با این وجود، تاثیر این گسترش بر روی فهم و درک انسان بسیار مورد بحث است.


حافظه کوتاه‌مدت سنگ بنای تمام توانایی‌های ادراکی انسان محسوب می‌شود. اما علی‌رغم اهمیت آن، تلاش دانشمندان برای بهبود و گسترش آن به موفقیت چشمگیری نرسیده است. آیا راهی برای بهبود و تقویت آن وجود دارد؟

مهم نیست که شما چقدر در یادگیری یک زبان خارجی یا یک درس خاص مهارت دارید، چرا که اغلب ما در به یادآوردن مسائلی مانند ترتیب کارهایی که در یک مهمانی انجام داده‌ایم، دچار مشکل می‌شویم. دلیل این مساله این است که حافظه کوتاه‌مدت و فعال ما در هر زمان، تنها می‌تواند بین پنج تا هفت قطعه اطلاعات را در خود نگهداری کند. این محدودیت، بسیاری از کارهایی را که شما می‌خواهید با ذهن خود انجام دهید تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. بنابراین اگر بتوان به نحوی بر این مشکل غلبه کرد، بسیار عالی خواهد شد.

به گزارش نیوساینتیست، متاسفانه تلاش‌های گذشته متخصصان علوم شناختی برای افزایش حافظه کوتاه‌مدت افراد با شکست مواجه شده است. دانشمندان به افرادی که در آزمایش‌ها شرکت می‌کردند استراتژی‌های خاصی مانند تکرار کردن یک رشته از اعداد را آموزش می‌دادند. اگرچه این آموزش‌ها باعث می‌شد تا کارایی آنها در یکسری از وظایف ساده و خاص بهبود یابد، اما در سایر مسائل تفاوتی در توانایی آنها ایجاد نمی‌کرد.

با توجه به شکست‌های گذشته، محققان اکنون تاثیر کارهایی با متغیرهای بیشتر و دشوارتر را آزمایش می‌کنند. برای مثال، جیسون چین از دانشگاه تمپل پنسیلوانیا، از نرم‌افزاری استفاده می‌کند که از افراد می‌خواهد تا ‌همزمان با پاسخگویی به سوالاتی درباره یک رشته جملات متوالی، آخرین لغت هر جمله را به یاد آورند.

با توجه به اینکه توسعه میان‌برهای هوشیاری برای مواجهه با دو منبع اطلاعاتی متضاد بسیار دشوار است، بنابراین مغز مجبور می‌شود تا تغییرات طولانی‌مدت‌تری را ایجاد کند. محققان تصور می‌کنند که این تغییرات سپس شما را قادر می‌سازند تا در سایر وظایف ذهنی، عملکرد بهتری داشته باشید.

تکنیک‌های جدید عموما باعث می‌شوند تا پس از گذراندن یک دوره آموزشی پنج هفته‌ای، محدوده حافظه فعال شما به میزان 15 درصد افزایش یابد. این بدان معنی است که در عمل، حافظه کوتاه‌مدت شما از هفت مورد به هشت مورد گسترش می‌یابد. با این وجود، تاثیر این گسترش بر روی فهم و درک انسان بسیار مورد بحث است.

 

برخی از محققان شک دارند که یک حافظه کوتاه‌مدت بهتر بتواند در سایر حوزه‌های ادراکی به انسان کمک کند. اما سایر محققان به این نکته اشاره می‌کنند که حافظه کوتاه‌مدت، سنگ‌بنای توانایی‌های ادراکی ما را، از استدلال منطقی و ریاضی گرفته تا مهارت‌های کلامی و درک مطلب پی‌ریزی می‌کند. علاوه بر آن، مطالعات فراوانی وجود دارد که نشان می‌دهد این مهارت‌های ذهنی، با آموزش‌های حافظه کوتاه‌مدت بهبود می‌یابند.
منبع :tabnak.ir
دوشنبه 5/2/1390 - 12:47
آموزش و تحقيقات

این خوراکی حافظه شما را تقویت می کند!

مصرف این خوراکی موجب افزایش حافظه، كاهش كلسترول بد و افزایش كلسترول خوب می‌شود.


مصرف لوبیای سویا موجب افزایش حافظه می‌شود.

 یك متخصص تغذیه گفت: مصرف لوبیای سویا موجب افزایش حافظه، كاهش كلسترول بد و افزایش كلسترول خوب می‌شود.

سید ضیاءالدین مظهری  افزود: مصرف لوبیای سویا موجب كاهش كلسترول بد خون LDL می‌شود و از اكسیداسیون كلسترول( HDL )جلوگیری می‌كند.

وی گفت: مصرف سویا رادیكال‌‌های آزاد را خنثی می‌كند و مانع از تشكیل پلاك‌ در عروق خونی می‌شود. سویا یكی از موادی است كه سرشار از فیتو استروژن‌ است كه در تقویت حافظه و افزایش هوش بسیار مفید است.

این متخصص تغذیه افزود: فلزاتی مانند روی و منیزیم نیز در افزایش حافظه و تقویت آن مؤثر است كه این گونه مواد در سبزی‌ها و میوه‌ها به وفور یافت می‌شود.

مظهری اضافه كرد: برای افزایش حافظه و تقویت آن می‌توان از منابع غذایی حاوی كولین استفاده كرد. كولین بر سلول‌های عصبی تأثیر می‌گذارد و موجب ساخته شدن استیل‌كولین می‌شود.

وی گفت: استیل كولین برای افزایش حافظه و فعالیت‌های عضلانی بسیار مفید است. كولین در مواد غذایی مانند شیر، جگر، تخم‌ مرغ و بادام ‌زمینی وجود دارد.

منبع : farsnews.com
دوشنبه 5/2/1390 - 12:44
طنز و سرگرمی

فال روز ( 5 اردیبهشت _ 25 آوریل )

از صبح تا پایان شب بر شما چه خواهد گذشت؟!...

فروردین: امروز تمام تعهدات خود را به خوبی انجام خواهید داد. شما به گونه ای کار می کنید که برای دیگران جالب است و دوست دارند که به شما ملحق شده و در کارهایتان به شما کمک بکنند. هر کسی می تواند کار و مسئولیتش را به گونه ای انجام داده و روز خوبی را سپری بکند اما آنچه که در پایان مهم است، دوستی و احساس رفاقتی است که باید بین خود و دیگران بوجود بیاورید.

اردیبهشت: امروز می خواهید اطلاعات و توانایی های خود را به دیگران نشان بدهید، به گونه ای که گویا رهبر و پیشرو دیگران هستید. برای اینکه همیشه یک قدم از بقیه جلوتر باشید، باید مسئولیت پذیر نیز بوده و وظایف تان را به خوبی انجا بدهید. با اینکه دوست دارید به عنوان رهبر انتخاب شوید اما تمایلی ندارید که مسئولیت های زیادی به عهده بگیرید! درمورد نگرانی هایتان باید بدانید که دلواپس بودن چیزی را برطرف نمی کند، بهترین تصمیم موجود را گرفته و به آن عمل کنید، خواهید دید که مشکلات برطرف خواهند شد.

خرداد: امروز فکر کردن درمورد آینده برای شما راحت خواهد بود اما اگر به نقش دیگران در آینده خود توجه کرده و آنها را نیز در نظر بگیرید، مسئله پیچیده تر می شود. در ابتدا ممکن است که از اینکه آینده خود را در کنار دیگران و با حضور آنها تجسم می کنید، لذت ببرید اما اینکه بتوانید طرح و برنامه های خود با دیگران درمیان گذاشته و به مرحله اجرا درآورید، با چالش مواجه خواهید شد. ممکن است از دست دوستان و همکاران خود عصبانی بشوید چرا که آنها همانند اعضای یک تیم با شما هماهنگ نیستند و شما را همراهی نمی کنند. اگر دچار سرخوردگی شده اید،‌ نگران نباشید و با اعتماد به نفس، به راه خود ادامه بدهید.

تیر: شما باید تلاش کنید که بین نیازهای شخصی و مسئولیت های اجتماعی که دارید، یک هماهنگی و تعادل ایجاد کنید چرا که هم اینک درگیر یک سری مسائل با شریک زندگی یا دوست خود شده اید. درمورد مسائل و مشکلاتی که وجود دارند نباید فقط به ظاهر توجه کرد بلکه باید تلاش کنید که آنها را عمیق تر بررسی نمایید. درحال حاضر سعی کنید احساسات و تفکرات خود را بدون در نظر گرفتن نتیجه آنها بیان نمایید. خواهید دید که از میزان فشار وارد شده بر شما کاسته شده و بر ترس ها و نگرانی هایتان غلبه خواهید کرد.

مرداد: با ورود ماه به هفتمین خانه یعنی خانه شریک و همراه زندگی، کاملا نسبت به رابطه ای که آغاز کرده اید، امیدوار خواهید بود. تلاش کنید که به دیگران اعتماد کرده و به آنها آزادی بخشید، همانطور که دوست دارید دیگران نیز به شما اعتماد نمایند!

شهریور: اگرچه امروز احساس دلهره و دلواپسی می کنید اما نباید تمرکز خود را از دست بدهید؛ سعی کنید کارهای روزمره را به بهترین نحو انجام داده تا از بوجود آمدن هر تنش و مشکلی جلوگیری نمایید. متاسفانه امروز تمرکز کردن برای شما کار دشواری خواهد بود چرا که شرایطی در پیش روی شما قرار خواهد گرفت که تمرکز کردن را با مشکل مواجه خواهد کرد. نگران اتفاقاتی که ناخواسته رخ می دهند نباشید چرا که آینده شما دقیقا طبق آنچه که میخواهید رقم خواهد خورد.

مهر: شما فکر می‌کنید که مدام سختی‌ها و مشکلات دنیا در هر روز و هر ساعت تنها به سر شما می‌ریزد، بهتر است عاقلانه و منطقی به زندگی تان بنگرید نه این که مدام با احساسات تان تصمیم بگیرید زیرا علت تمام مشکلات تان همین موضوع است که شما احساس را در تمام تصمیم گیری‌های مهم تان جایگزین عقل تان کرده اید، توصیه می‌کنیم تا بیش از این آسیب ندیده اید این کار را ترک کنید.

آبان: با ورود ماه به چهارمین خانه یعنی خانه امنیت و آسایش، شما به احساسات عاطفی خود بی اعتماد می شوید. همچنین زمانی که عقل و منطق شما، دستور می دهد که کاری را بدون در نظر گرفتن قلب و احساس خود انجام دهید، احساس ناخوشایندی خواهید داشت، باید مراقب باشید که از احساسات و عواطف خود دور نشوید. امروز یافتن نقطه تعادل بین احساسات و منطق، کاری دشوار خواهد بود چرا که در نظر نگرفتن احساسات تان می تواند شما را به دردسر بیاندازد. با این وجود بهتر است قبل از انجام هرکاری، اول فکر کرده تا در آینده پشیمان نشوید.

آذر: ممکن است دوستان و همکاران شما نسبت به شما کمی بدبین شده باشند. آنها معتقدند که پشت خنده شما، حیله و نیرنگ وجود دارد! خوشبختانه آنها اشتباه می کنند، اگر چه ممکن است در چند روز آینده نیز چنین حسی را داشته باشند اما شما می توانید ذات خوب خود را به آنها نشان بدهید. درباره افکار دیگران نسبت به خود، نگران نباشید، فقط هرچیزی که درست و صحیح است را انجام بدهید.

دی: شما وارد یک دوره و زمانی شده اید که نسبت به مسائل مالی خود اطمینان ندارید. حتی زمانیکه تصمیم به خرید یک وسیله ساده و ارزان می گیرید، حس بدی را تجربه کرده و احساس می کنید که پول های شما در حال تمام شدن می باشند! هرچند که خود شما نیز از این حالت و رفتار خرسند نیستید اما به مدت زمانی نیاز دارید تا به حالت عادی خود بازگردید.

بهمن: امروز از اینکه رفتار و عملکردهای شما، تاثیری برروی دیگران ندارد ناراحت می شوید اما این مفید نخواهد بود که از افرادی که معمولا از شما حمایت می کنند، دلخور باشید. اگر بیش از حد محتاط باشید نسبت به دیگران نیز سوءظن پیدا خواهید کرد، بهتر است توانایی های خود را شناخته و فقط در زمان مناسب از آنها بهره ببرید.

اسفند: امروز در افکار و توهمات خود به سر می برید و از آنها لذت خواهید برد چرا که ماه وارد دوازدهمین خانه یعنی خانه توهم و خیال شده است. این توهمات به قدری شدید خواهد بود که از بازگشت به زمان حال و توجه کردن به مسئولیت هایتان، غافل خواهید شد. بهتر است یک برنامه ریزی موقت کرده و براساس آن عمل نمایید تا زمانیکه به زندگی و شرایط واقعی بازگردید.

تهیه و ترجمه: گروه سرگرمی سیمرغ
دوشنبه 5/2/1390 - 12:38
شخصیت ها و بزرگان
فقیرترین رئیس جمهور دنیا+عکس

"خوزه ماجیکا" رییس جمهور اروگوئه در حال حاضر فقط یک خودروی فولکس واگن مدل beetle متعلق به سال ۱۹۸۷ را دارد.

 
 
  پیمانه:ارزش این خودروی ۲۳ ساله یک هزار و ۹۰۰ دلار عنوان شده است.

بر اساس این گزارش، ماجیکا هیچ حساب بانکی نداشته و مزرعه خانواده او نیز به نام همسرش است.

 

منبع:peymane.ir
دوشنبه 5/2/1390 - 12:24
سلامت و بهداشت جامعه

دندان‌قروچه و دردهای ناحیه سر و صورت از مهم‌ترین علائم ایجاد نارسایی و اختلال در مفصل گیجگاهی-فكی است.

 

 دكتر مجید ناصرخاکی گفت: «وظیفه مفصل گیجگاهی-فکی شامل حرکت فک پایین، باز شدن دهان، جلو و عقب بردن فک پایین و ایجاد حرکات فک به طرفین است و به طور کلی جویدن و تکلم توسط این مفصل کنترل و اجرا می‌شود بنابراین تشخیص و درمان هرگونه اختلالی که در این عضو پدیدار شود از روی علائمی مانند دندان قروچه و دردهای مبهم ناحیه سر و صورت قابل اهمیت است.»

وی تشخیص به موقع این نارسایی را راهی برای جلوگیری از فرسایش دندان‌ها و همچنین درمان این بیماری عنوان کرد و افزود: «یکی از مشکلات شایع، دردهای ناحیه سر و صورت است که بیمار را دچار سردرگمی در مراجعه به پزشکان مختلف از جمله متخصصان گوش و حلق و بینی، متخصصان اعصاب و حتی روان‌پزشکان می‌کند.» عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دندان‌قروچه و نارسایی مفصل گیجگاهی-فکی را یک بیماری قابل درمان ذکر کرد و به بیماران توصیه کرد: «در صورت مشاهده درد و ناراحتی هنگام باز و بسته شدن دهان، خمیازه کشیدن و درد صبحگاهی در عضلات جونده باید هر چه زودتر به مراکز تخصصی دندان‌پزشکی مراجعه و درمان را شروع کنند.»
منبع : salamat.ir
دوشنبه 5/2/1390 - 12:20
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته