• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 648
تعداد نظرات : 191
زمان آخرین مطلب : 5999روز قبل
دانستنی های علمی
ایا میدانستید علاوه بر جامد مایع و گاز و پلاسما حالت پنجم ماده چگالش بوز انیشتین است كه به اثرات كوانتومی این دسته مواد مربوط است. در این حالت ماده فاقد چسبندگی، كشش سطحی است و میخواهد خود را در حداكثر سطح بگستراند و از دیواره های ظرف خود بالا میرود. ظاهری شبیه مایع دارد و لی كاملا مثل كاز ایده ال عمل میكند و اگر آنرا به حركت در آوریم تا ابد به حركت خود ادامه میدهد. هلیم ۴ در دماهای بسیار پایین نمونه ای از آن است. حالت ششم ماده هم اخیرا كشف شده است.

جالب است بدانید كه انرژی حاصل از تبدیل یك گرم از هر ماده به انرژی برابر با انرژی پتانسیل موجود درسد آبی به ارتفاع 100 متر كه در پشت آن نود میلیون متر مكعب آب جمع شده باشد.
يکشنبه 7/11/1386 - 14:8
دانستنی های علمی
لکه کور چشم نقطه ای است روی شبکیه که محل خروج رشته های عصبی چشم از آن است و در این محل کوچک هیچ گونه سلول بینایی وجود ندارد (چه مخروطی و چه استوانه ای) لذا وقتی تصویر روی این محل بیفتد دیده نخواهد شد. سازوکار مغز طوری است که این محل خالی را با استفاده از تصویر سایر نقاط حدس میزند و ما معمولا متوجه این نقطه تاریک نمی شویم ولی اگر دقیقا یک تصور کوچک در این محل بیفتد ما واقعا آنرا نخواهیم دید.
يکشنبه 7/11/1386 - 14:8
دانستنی های علمی
آیا می دانید داستان اشعه ایكس (X) بیشتر از یكصد سال پیش آغاز شد؟ درنیمه سده ی نزدهم مردی به نام هاینریش گایسلر كشف كرد كه اگر لوله ای كه فاقد هواست تحت ولتاژ بالا تخلیه ی الكتریكی شود نورهای زیبایی درون لوله تولید خواهد شد. مدتی پس از آن ویلیلم كروس اثبات كرد كه علت درخشندگی ذرات الكتریكی است. پس از آن هاینریش هرتز نشان داد كه این اشعه می تواند از لایه های نازك طلا و یا پلاتین عبور كند. شاگرد وی به نام لنارد پنجره هایی از مواد ساخت بطوری كه اشعه توانست از راه پنجره باز لوله خارج شود. اكنون به كشف اشعه ایكس می پردازیم :
در سال 1895 ویلهم رونتگن با یكی از این لوله ها كه بدون پنجره بود آزمایشی انجام می داد وی متوجه شد كه بلورهای نزدیك لوله درخشیدند. جون او می دانست اشعه ای كه قبلا كشف شد (اشعه كاتدی ) از شیشه عبور نمی كند تا چنین اثری داشته باشد. گمان برد باید نوع دیگری از اشعه وجود داشته باشد. چون این اشعه نامرئی كه از نور و اشعه دیگر بسیار متفاوت بود قابل تشریح نبود. آن را اشعه ایكس ( به معنی اشعه مجهول ) نامید. بعد ها دانشمندان آن را اشعه رونتگن نام نهادند و اكنون نیز این نام را بسیاری از دانشمندان به كار می برند.
يکشنبه 7/11/1386 - 14:7
دانستنی های علمی
از ایام قدیم تا قرن 18 میلادی ، قدیمی ترین شکل قفل ، قفلی است که در ویرانه های خرساباد نزدیکی نینوا، پیدا شده است و حدود 4 هزار سال قدمت دارد. این قفل چوبی است و چند میله چوبی قابل حرکت دارد که در سوراخ هایی مناسب روی کلون می افتند و کلون را در وضعیت بسته نگه می دارند. کلید آن هم چوبی است و میله هایی دارد و می توان آن را در شیاری در کلون داخل کرد. میله های کلید، میله های قابل حرکت قفل را به ارتفاع مناسب بالا می برند و بیرون کشیدن کلون ممکن می شد. مصریان قدیم ، این نوع قفل را می شناختند و نمونه هایی از آن در ژاپن و نروژ نیز به دست آمده است. در حفره های تپه چغازنبیل در استان ایلام ، کلون و میله هایی سنگی پیدا شده که قدمت آن به قرن سیزدهم میلادی می رسد. رومیان ، قفلها و کلیدهای فلزی را اختراع کردند و برای اولین بار از ضامن ها برای ایمنی قفل استفاده کردند. قفلهای ضامن دار صدها سال ، تنها وسیله اطمینان بخش برای مردمان به شمار می رفت. در واقع ضامن ها همان برآمدگی های اطراف سوراخ کلید در قفل هستند، به طوری که اگر کلیدی ، شیارهایی متناظر با ضامن ها نداشته باشد، گردانیدن و حرکت آن در قفل ممکن نیست. طی قرنهای متمادی ، قفل سازها ابتکارهای فراوانی در طرح ضامن ها ارائه کردند و در نتیجه ، کلیدهای پرپیچ و خمی پیدا شد. رومیان ، کلیدهای کوچکی هم می ساختند و آنها را به عنوان انگشتر به دست می کردند؛ همچنین علاوه بر قفلهای ثابت ، قفل قابل انتقال را هم وارد کار کردند. قفل سازان قرون وسطی ، بخصوص در کشور آلمان ، در ساختن قفلهای ظریف تبحر خاصی داشتند. کلیدها و قسمتهای متحرک قفل را بسیار پرکار و ضامن ها را بسیار در هم پیچیده می ساختند و ظاهر قفلها رابه طور بسیار زیبایی تزیین می کردند. با این همه ، توجه و نیاز فراوانی که در آن روزگاران پرآشوب به قفلهای مطمئن بود، در سازوکار قفلها چندان پیشرفتی حاصل نشد. درهم پیچیدگی ضامن ها و پنهان کردن سوراخ کلید، تنها وسیله ایمنی به شمار می رفت.
يکشنبه 7/11/1386 - 14:5
دانستنی های علمی
1. آیا می دانید شاتل ها از مغرب به مشرق فرستاده می شوند؟
زیرا زمین از مغرب به مشرق حرکت می کند به همین دلیل از سرعت زمین برای پرتاب شاتل هااستفاده می شود در غیر اینصورت شاتل به ۳۲۰۰km/h سرعت بیشتر نیاز داشت.یک ۱۶۰۰km/h تا سرعت زمین را خنثی کند و یک ۱۶۰۰km/h تا به سرعت ۲۸۰۰۰km/h برسد.)

۲.آیا همه کشورهای صاحب تکنولوژی فضایی موشک ها و شاتل های خودرا از کشور خودشان به فضا پرتاب می کنند؟
جواب این سوال منفی است . زیرا بسیاری از کشورها از جمله روسیه و فرانسه که موشک ها و شاتل های خود را به ترتیب از قزاقستان و گینه به فضا پرتاب می کنند شرایط جوی مناسب را برای انجام دادن این کار از داخل کشور خودشان ندارند به همین دلیل از کشورهایی که دارای شرایط مناسب می باشند استفاده می کنند.

۳.چرا حرکت ماهواره ها از شمال به جنوب است؟
زیرا هر یک دور چرخش این ماهواره ها به دور زمین حدود ۱.۵ ساعت طول می کشد و در طول این مدت ماهواره یک نوار مشخص از سطح زمین را پوشش می دهد و از آنجایی که در طول این مدت زمین هم در حال چرخش است در ۱.۵ ساعت دوم یک نوار دیگر از زمین را پوشش می دهد ، در نتیجه در هر ۱۶ ساعت یک عکس کامل از کره زمین گرفته می شود. از آنجایی که ماهواره های جاسوسی باید همه زمین را زیر نظر داشته باشند آنها را از شمال به جنوب می فرستند. نکته جالب توجهی که وجود دارد این است که اگر ۲۰ هزار کیلومتر از سطح زمین بالا برویم به مکانی می رسیم که از آنجا هر دور چرخش حول زمین دقیقآ ۲۴ ساعت طول می کشد و همانطور که می دانیم در عرض این ۲۴ ساعت زمین هم یک دور به دور خودش می چرخد به همین دلیل از آن مکان همواره یک نقطه از زمین را می بینیم و بر این اساس همه ماهواره های مخابراتی را آنجا قرار می دهند. این ماهواره های مخابراتی ۳ عدد هستند که در فضا ۱۲۰ درجه با یکدیگر فاصله دارند و کل زمین را پوشش می دهند.( البته تعداد شرکتهای فرستنده این ماهواره ها زیاد است و هر یک از این شرکتها از ۳ ماهواره استفاده می کنند. )
يکشنبه 7/11/1386 - 14:4
دانستنی های علمی
بهتر است سوال را به این صورت بپرسیم: چرا جهت فعلی حرکت عقربه ها، به عنوان جهت استاندارد ساعت پذیرفته شده است؟ جواب این سوال را با یک کلمه می توان داد؛ ساعت آفتابی ، ساعت آفتابی یکی از اولین ساعتهای مورد استفاده بشر به معنی واقعی آن بود؛ یعنی به جای اندازه گیری یک بازه زمانی مثل ساعت شنی یا آبی می توانست به هر لحظه روزه یک زمان نسبتا مطلق ، نسبت بدهد و از این نظر، می توان آن را پدر ساعتهای امروزی به حساب آورد. این ساعت نخستین بار در عرضهای میانی نیمکره شمالی که محل بیشتر تمدنهای باستان بود ابداع و به کار گرفته شد. در این عرضها، خورشید همواره از جنوب می آید و بنابراین با توجه به حرکت شرق به غرب آن ، سایه یک شاخص در طول روز، یک سیر ساعتگرد را می پیماید. به نظر می رسد دلیل انتخاب جهتی که در حال حاضر به آن ساعتگرد می گوییم ، به عنوان جهت استاندارد حرکت عقربه های ساعت نیز همین باشد. در واقع ، اگر تمدنهای بشری سازنده تاریخ در نیمکره جنوبی بودند، به احتمال زیاد الان عقربه ها برعکس می چرخیدند.
يکشنبه 7/11/1386 - 14:4
دانستنی های علمی
لوله آبریز زیر ظرف شوئی آشپزخونه اصولا" همیشه خمیدگی داردد موقعی که آب زیادی توی این لوله بریزید ، آب از لوله پایین میرود و در خمیدگی اول وارد میشود و سپس بطرف بالا رفته و از خمیدگی دوم بطرف پایین می رود و بعد از آنجا خارج شده و یا اینکه وارد چاه منزل میشود قسمت زیاد آب در هر بار از خمیدگی لوله عبور میکند ولی قسمت کمی از آن در خمیدگی لوله باقی می ماند ، این باقیمانده بسیار مهم است زیرا نقش سرپوشی را بازی میکند که مابین لوله فاضلاب کار گذاشته باشند معمولا" هوای واقع در فاضلاب بعلت فساد فضولات بوی بدی میگیرد و ضمنا"ممکن است گازهای بدبوئی هم در فاضلاب وجود داشته باشد و اگر این گازها از طریقی وارد خانه شوند شما را بیمار خواهند کرد ولی آن قسمت آبی که در خمیدگی لوله باقی میماند مانند سرپوشی باعث جلوگیری از نفوذ بوی بد فاضلاب بداخل خانه میشود و همچنین شما را از ضرر گاز فاضلاب در امان نگاه میدارد
يکشنبه 7/11/1386 - 14:3
دانستنی های علمی
در مورد دید حیوانات چه میدانید مثلا" میدانستید که یک شاهین مثل این است که دنیا را با یک دوربین قوی نگاه میکند د یک شاهین میتواند مثلا" از فاصله سی متری روزنامه بخواند شیر به تیز بینی انسان است مثلا یک بز کوهی را از فاصله هزار و پانصد متری تشخیص میدهد فیلها و کرگدنها یا به عبارت دیگر گیاهخوارانی که در سنین بزرگی و بلوغ از هیچ دشمنی ترس ندارند ، قدرت دیدشان بسیار کم است ، آنها از فاصله سی متری دیگر نمیتوانند فرقی بین یک بوته و گورخری که ثابت ایستاده ، بگذارند ، آنها محیط اطراف خود را به صورت مات می بینند

ایا میدانستید اگر ریشه های یک درخت جوان صنوبر را به هم وصل کنیم طول ان به دو یا سه متر خواهد رسید.در حالی که طول ریشه های یک ساخه گندم به ۶۰۰ متر و طول ریشه های نیشکر به ۲۰ کیلو متر میرسد!
يکشنبه 7/11/1386 - 14:3
دانستنی های علمی
اختراعات سالانه در آمریکا به پنجاه هــــــزار مورد در سال میرسد و در ژاپن سی هــزار و آلمان و فراسنه و انگلیس هر یک ده هـــزار مورد میرسد اما در صد و سی کشور در حال توسعه جهانی در مجمـــــــوع حدود پانصد اختراع واقعی دارند دلیل این امر سرمایه گذاری کم روی تحقیقات و پژوهش و توسعه است و متاسفانه تعداد کارکنان و متخصصین در بخش تحقیق و توسعه خیلی کمتر از هزار نفر در هر میلیون است در حالی که در کشورهای صنعتی به دو هزار و ششصد نفر در هر میلیون میرسد
يکشنبه 7/11/1386 - 14:2
دانستنی های علمی
ایا میدانستید که اولین ماده ای که در هنگام فعالیت در بدن میسوزد کربوهیدروتها هستند بعد چربی !برای همین برای کسانی که میخواهند لاغر شوند نخوردن کربوهیدرتها (مثل نان و برنج و ... ) از نخوردن چربی ها مهمتر است!!

آیا میدانستید قله دماوند بیست و سومین قله بلند جهان است
يکشنبه 7/11/1386 - 14:2
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته