• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 681
تعداد نظرات : 69
زمان آخرین مطلب : 5755روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
در آینده ای نزدیک MMS مانند سرویس SMS یکی از پرمتقاضی ترین سرویس های مخابرات خواهد شد. وفا غفاریان ، رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران با اعلام این خبر ،گفت: بیش از 80درصد شبکه فعلی مخابرات به آسانی سرویس - MMS ارسال صوت ، تصویر و دیتا از طریق تلفن همراه - را پشتیبانی می کند و این سرویس مانند سرویس SMS یکی از پرمتقاضی ترین سرویس های مخابرات خواهد شد.
غفاریان درباره راه اندازی سرویس MMS توسط اپراتور اول تلفن همراه ، اظهار داشت: سرویس MMS یکی از اولین خدمات شبکه GPRS(نسل 2.5 تلفن همراه) است و این امکان را به مشترکان اپراتور اول می دهد تا مانند SMS که فایل متنی ارسال می کنند، بتوانند فایل های تصویری و صوتی را نیز انتقال دهند.
او خاطرنشان کرد: تنها 20درصد از شبکه برای راه اندازی این سرویس باید به روز شود که در فاز چهارم توسعه شبکه مخابرات در نظر گرفته شده است.
غفاریان گفت: در حال برنامه ریزی هستیم که در یک زمان مشخص GPRS را در شبکه اپراتور اول فعال کنیم ، همچنین MMSاولین سرویس این سیستم خواهد بود.
وی درباره هزینه ارایه این سرویس خاطرنشان کرد: به طور دقیق هزینه این سرویس را برآورد نکرده ایم ، اما سعی می کنیم تا هزینه قابل قبولی برای مشترکان در نظر گرفته شود.
پیش از این وحید صدوقی - مدیر عامل ارتباطات سیار - درباره وضعیت شبکه GPRS ، گفته بود: امسال برای 20 هزار مشترک در تهران ، استفاده از این شبکه در نظر گرفته شده است که ابتدا در منطقه خاصی مورد بهره برداری خواهد گرفت.
اما دکتر علی علویان - رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات سیار - مدتی قبل از اظهارات صدوقی ، خاطرنشان کرده بود: تا پایان سال آینده ، ظرفیت استفاده از نسل دوونیم تلفن همراه برای حدود یک ونیم میلیون مشترک ایجاد خواهد شد و درصدی از مشترکان تلفن همراه امسال صاحب این سرویس شده و می توانند از خدمات آن برای ارسال دیتا با سرعت بالا استفاده کنند.
از سوی دیگر رسول سراییان - مدیر عامل پیشین شرکت ارتباطات سیار - نیز در تیرسال 84 ، اعلام کرد: اولین پروژه آزمایشی نسل 2.5 تلفن همراه (GPRS) ، با ظرفیتی برای پنج هزار مشترک در اطراف ساختمان شرکت ارتباطات سیار، ایجاد شده و پیش بینی کرده ایم که این سرویس از سال آینده و در فاز اول ، برای 250 هزار مشترک در برخی از نقاط کشور، راه اندازی شود.
حال باید منتظر بمانیم و ببینیم عملا این پروژه چه زمانی عملیاتی می شود و در فاز اول به چه تعداد از مشترکان سرویس می دهد.

سه شنبه 1/5/1387 - 10:54
کامپیوتر و اینترنت
درست 12 سال پیش بود که برای اولین بار در خیابانهای تهران مردمانی را دیدیم که گوشی های زمخت و بزرگ نوکیا 1611 ، نوکیا 2110 را با فخر فروشی از دست و کمرشان آویزان کرده بودند یا با زاویه خاصی آن را به گوش خود چسبانده و مشغول فریاد کشیدن بودند !
شبکه تلفن همراه دولتی کشور بوسیله شرکت مخابرات ایران در مردادماه سال 1373 و با نصب و راه اندازی 176 سلول فرستند و گیرنده در قالب 24 ایستگاه BTS برای تنها 9 هزار و 200 شهروند تهرانی و مبتنی بر فناوری نسل دوم شبکه های سلولی (GSM) در باند فرکانس 900مگاهرتز درست با 10 سال تاخیر از کشورهای دیگر درتهران راه اندازی شد.
در آن زمان مدیران و مشاوران سید محمد غرضی -وزیر وقت پست و تلگراف و تلفن- فکر نمیکردند قیمت سیم کارت 500هزارتومانی ای که با یک گوشی 180 تا 240 هزارتومانی اجباری به متقاضیان تحویل میدهند در بازار آزاد به 2میلیون و چهارصدهزار تومان برسد! این قیمت نجومی نشان دهنده بازار پرعطش و نوپایی بود که حالا ما دیگر آن را به نام "بازار موبایل" میشناسیم،بازاری که مثل باقی بازارهای سنتی ایران برای خود "آداب و رسوم" و "فرهنگ" و حتی "مافیا" و "جنجال های گاه و بیگاه" دارد.
- گستره:
اداره ارتباطات سیار که امروز دیگر "شرکت ارتباطات سیار" نامیده میشود بعد از تهران و در پاییز 1374 شهرهای تبریز، مشهد، اهواز، اصفهان و شیراز زیر پوشش شبکه تلفن سیار خود قرار داد. سال بعد نیز 28 شهر دیگر به شهرهای تحت پوشش این شبکه اضافه شد. تا جایی امروزه و بوسیله 6680 ایستگاه آنتن BTS، تعداد 210 مرکز BSC و 60 مرکز MSC مجموعا 1016 شهر و روستا و 27300 کیلومتر از جاده های کشور را تحت پوشش خدمات خود قرار داده است.
همچنین تا لحظه تنظیم این گزارش امکان استفاده از سیم کارت های شبکه دولتی تلفن همراه کشور در 91 اپراتور از 53 کشور مختلف جهان با استفاده از سرویس رومینگ بین الملل ممکن است.
باید جالب باشد که بدانید شهر تهران بعنوان پرترافیک ترین و پیچیده ترین سگمنت این شبکه 1547 سایت BTS از این 6680 ایستگاه آنتن BTS را به خود اختصاص داده است.
- تعداد مشترکان:
شبکه دولتی تلفن همراه شرکت ارتباطات سیار که با نام اختصاری MCI خوانده میشود تا زمان تهیه این گزارش دقیقا هشت میلیون و پانصد و سی و چهار هزار و دویست و نود و یک سیم کارت به متقاضیان خود تحویل داده است که از این تعداد بیش از 7میلیون و 600هزار مشترک فعال دارد.
استان تهران با 3میلیون و 489هزار و 979 سیم کارت عرضه شده و بیش از 2میلیون هشتصدهزار مشترک فعال بیشترین تعداد مشترک و درعین حال پر اختلال ترین بخش این شبکه را تشکیل میدهد.
کیفیت:
وضعیت و کیفیت شبکه تلفن همراه را بوسیله شاخصه های مختلفی در غالب KPI میسنجند که برخی از آنها بسیار تخصصی میباشند به همین دلیل از آن میان و بوسیله چهار شاخصه ای که در ذیل به آنها اشاره خواهم کرد وضعیت شبکه دولتی تلفن همراه در کلان شهر تهران -بعنوان پیچیده ترین و حساسیت برانگیزترین سگمنت شبکه- بررسی میکنیم:
- Call Setup Success Rate:
میزان موفقیت درخواست مکالمات در شبکه MCI بطور میانگین 94 و 27صدم درصد است در حالی که میزان استاندارد این شاخصه باید عددی بین 95 تا 98 درصد باشد.
لازم به ذکر است که متاسفانه این میزان در بدترین شرایط حتی به 81 درصد هم میرسد.
- Answer Seiture Ratio:
درصد موفقیت پاسخ به مکالمات درخواستی در این شبکه بطور متوسط 45درصد
میباشد که با توجه به نرخ استاندارد جهانی آمار قابل قبولی نیست.
- Answer Bid Ratio:
درصد پاسخ به درخواست ها در شبکه MCI حدود 40درصد میباشد.
- Handover Success Rate:
میزان موفقیت در جابجایی و دست به دستی مشترکان میان سلول های شبکه بطور میانگین 86 و 28صدم درصد است که با وضعیت نورمال که بین 95 تا 98 درصد است فاصله نسبتا زیادی دارد. ضمن آنکه این میزان در بدترین وضعیت به 84 درصد هم میرسد.
- Call Droped rate:
طبق ادعای شرکت ارتباطات سیار میزان قطع مکالمات در حال انجام در شبکه چیزی در حدود یک و هفتاد و پنج صدم درصد است.
شایان ذکر است که میزان استاندارد این شاخصه چیزی بین یک و نیم تا دو درصد است در حالی که این نرخ در بدترین وضعیت شبکه به 2 و چهارصدم درصد هم میرسد.
- پیمانکاران عمومی کلید بدست:
در مناقصه سال 83 شرکت مخابرات،سه شرکت همیشه برنده خارجی در مناقصات MCI برنده مناقصه پیمانکاران عمومی (GC) شرکت ارتباطات سیار شدند: زیمنس تحت عنوان شركت بهین ارتباط مهر نصب هزار و 843، نوکیا تحت عنوان پارس ایراتل هزار و 938 و اریکسون با نام شرکت سیستم و خدمات اریكسون نصب و راه اندازی 900 آنتن BTS در سطح کشور را متعهد شده بود كه طبق اطلاعات واصله این سه شركت به ترتیب موفق به تملیک تنها 2هزار و 300 محل و نصب تنها 176 ، 265 و 129 آنتن شده اند كه از میان این 570 آنتن BTS نصب شده در تست QA کارشناسان شركت ارتباطات سیار تاکنون تنها به نصب 64 آنتن تاییدیه داده شده است.
طبق قرارداد اجرایی این GCهای بدقول جریمه خواهند شد. اما این بدقولی به نوعی باعث عقب ماندگی و بدقولی شرکت ارتباطات سیار در واگذاری نزدیک به 8میلیون سیم کارت ثبت نامی این دوره خواهد شد. تا جایی که دکتر وفا غفاریان –معاون وزیر و رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران- در این زمینه گفت "اگر GCها مطابق زمان بندی تعهدات خود را انجام می‌‏دادند ، ظرف سه ماه كل 8 میلیون سیم كارت ثبت نامی را واگذار می‌‏كردیم"!
- مشاوران:
واگذاری مشاوره اصلاح و توسعه شبکه تلفن همراه كشور به شركت انگلیسی ایركام با هزینه‌ای معادل 17 میلیون دلار، آنچنان مورد انتقاد قرار گرفت كه حتی مدیران جدید وزارت ICT نیز آن را تقبیح كردند ولی هم‌اكنون شركت آلمانی T-System جایگزین ایرکام شده است و بار دیگر تمامی اطلاعاتِ شبكه تلفن همراه كشور در اختیار یک شرکت خارجی قرار داده شده است.از طرف دیگر هم شركت فرانسوی سوفلكوم مشاوره‌ای بهینه‌سازی شبكه تلفن همراه تهران را برعهده گرفته است.
از نتیجه و اثر مشاوره ایرکام گزارش قابل قبولی دردست نیست. دکتر وفا غفاریان –معاون وزیر و رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران- مشکل اصلی شبکه تهران را در اختلال 700سگمنت رادیوی شبکه میداند که در میان چهل و چند بند پیشنهادی ایرکام پنهان شده بود که طی ماههای آینده با قرنطینه کردن این BTSها به مرور این اختلالات و همپوشانی های نابجا برطرف خواهد شد.
- خدمات ارزش افزوده:
سرویس ارسال و دریافت پیام های کوتاه (SMS) از زمستان سال 81 به صورت محدود به متقاضیان عرضه شد تا آنکه در نوروز 84 و با افزایش تعداد و ظرفیت مراکز SMS Center امکان استفاده از این سرویس برای کلیه مشترکین فراهم شد. در حال حاضر چهار مرکز کوته پیام (SMS Center) شرکت ارتباطات سیار در شهرهای تهران، مشهد و شیراز با مجموع ظرفیتی معادل هشت و نیم میلیون مشترک راه اندازی و زیر بار هستند. دو مرکز SMS در شهرهای ارومیه و شهرکرد هم با مجموع ظرفیتی در حدود چهار و نیم میلیون مشترک آخرین مراحل راه اندازی و تست خود را میگذرانند.
همچنین طی مناقصه ای که نتایجش در تابستان سال گذشته اعلام شد سه شرکت رهیاب، مرکز گسترش فناوری اطلاعات (مگفا) متعلق به سازمان گسترش و نوسازی صنایع وزارت صنایع و آتیه داده پرداز با تعهد ارسال ماهانه حداقل 5میلیون SMS بعنوان عرضه کننده خدمات ارزش افزوده مبتنی بر SMS با استفاده از لینک SMPP به مرکز SMS شرکت ارتباطات سیار معرفی شدند که تا به امروز جز ارسال پیام های تبلیغاتی کار چندانی نکرده اند.
بر عکس SMS از سرویس صندوق پست صوتی (VMS) استقبال چندانی از سوی مشترکین بعمل نیامد. بطوری که MCI تاکنون موفق به جذب تنها 219هزار و 808 مشترک شده است.
از طرفی طبق اطلاعات رسیده به خبرنگار آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) تجهیزات شبکه هوشمند (IN) شبکه تلفن همراه کشور در حال نصب و آزمایش است و تا آخر خردادماه تحویل میشود. شبکه GPRS بر روی شبکه تلفن همراه دولتی کشور در حال نصب و تست های اولیه است که به راه اندازی این دو شبکه طی ماههای آینده خدمات ارزش افزوده مختلف و کاربردی بسیاری به مشترکان قابل عرضه خواهد شد.
- دورنما:
اختلالات شبکه تلفن همراه دولتی کشور بر کسی پوشیده نیست و نزدیک به 12 سال است که مردم به این اختلالات و نارسایی ها کم و بیش عادت کرده اند. همانطوری که به وعده های گاه و بیگاه و عمل نشده مسئولین پیشین در اصلاح این اختلالات عادت کرده اند.
MCI درحال حاضر دقیقا 8میلیون و 534هزار و 291 مشترک دارد و از نظر تعداد و گستره پوشش بزرگترین شبکه ارتباطی سیار کشور میباشد.
شرکت ارتباطات سیار در بهمن ماه گذشته از هفت میلیون و نهصد هزار متقاضی جدید ثبت نام کرد و متعهد شده است که حداکثر تا خردادماه سال آینده کل این سیم کارت ها را واگذار کند و از این بابت آزمون سخت و پیچیده ای را در پیش روی خود دارد که با کم کاری انجام گرفته از سوی پیمانکاران عمومی (GC) برای توسعه شبکه از طریق نصب و راه اندازی 4 هزار و 681 آنتن BTS و عمل به وعده بهبود وضعیت کیفی شبکه مشکلات و استرس های مدیرانش دوچندان خواهد شد.
از سوی دیگر با نصب و راه اندازی شبکه هوشمند (IN) بر روی شبکه MCI امکان واگذاری سرویس های پیشتاز و ارزش افزوده جدیدی به مشترکین ممکن میشود. یکی از ویژگیهای شبکه IN امکان عرضه سیم کارت های پیش پرداخته میباشد که بر اساس طرحهای که در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تهیه شده و به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارسال شده تا پس از تایید به شورای عالی اقتصاد عرضه شود احتمالا تا پایان سال جاری عرضه شود. از طرفی دیگر امکان استفاده از شبکه GPRS هم برای بخشی از مشترکان ظرف ماههای آینده ممکن میشود و به این ترتیب امکان تبادل پرسرعت دیتا، پیامهای چندرسانه ای (MMS)، صوت، تصویر، ویدئو و انیمیشن و اتصال به اینترنت بعنوان یک سرویس ارزش افزوده پیشتاز برای بخشی از مشترکان ممکن میشود.
شبکه تلفن همراه دولتی کشور مبتنی بر تکنولوژی نسل دوم تلفن سلولی (GSM) میباشد و با استفاده از محصولات نوکیا، اریکسون و زیمنس درحال حاضر تنها در باند فرکانسی 900مگاهرتزی سرویس دهی میکند اما به زودی با راه اندازی شبکه GPRS به نسل 2/5 ارتقا پیدا میکند و تجهیزات لازم برای سرویس دهی در باند فرکانسی 1800مگاهرتزی هم در حال نصب و راه اندازی میباشد.
هزینه ثبت نام سیم کارت های شبکه تلفن همراه دولتی کشور 360هزار تومان میباشد.
پیش شماره های شبکه تلفن همراه اعتباری کشور طی عملیات تغییر نامبرینگ ملی (کاری که از روز اول باید میشد!) به 8 منطقه تقسیم شد که از 0911 تا 0918 میباشد.
· شبکه تلفن همراه اعتباری تالیا:
شرکت تعاونی مجتمع صنعتی رفسنجان در فروردین ماه سال 82 بعنوان برنده مناقصه انتخاب پیمانکار شبکه سراسر تلفن همراه اعتباری کشور معرفی شد. قرارداد رسمی این پروژه بعد از جنجالها و ابهامات مختلف در تاریخ 28 بهمن ماه همان سال میان مجتمع صنعتی رفسنجان و شرکت مخابرات ایران (TCI) امضا شد و پیمانکار متعهد شد تا دوسال بعد یعنی 28 بهمن 1384 دو میلیون سیم کارت پیش پرداخته تلفن همراه در 28 مرکز استان کشور توزیع کند. بیش از سه ماه از پایان زمان مورد تعهد تالیا میگذرد و این شبکه در تهران کمتر از 475هزار سیم کارت توزیع کرده و تازه دور دوم واگذاری سیم کارت به متقاضیان باقی مانده از ثبت نام مرحله قبل در تهران را با نظارت شدید و محتاطانه شرکت مخابرات ایران آغاز کرده و اعلام کرده که از 16خردادماه تصمیم دارد در چند مرکز استان از متقاضیان ثبت نام کند.
- وضعیت:
طبق اعلام شرکت مخابرات ایران تالیا تا پایان سال 84 دقیقا 426 هزار و 983 مشترک فعال داشته که بوسیله 366 ایستگاه آنتن BTS، دو مرکز MSC و چهار مرکز BSC به مشترکان خود در تهران سرویس میدهد و تاکنون موفق به راه اندازی تنها 129 آنتن BTS ، 5مرکز BSC و یک مرکز MSC در شهرستانها شده است.
- کیفیت:
به منظور سنجش میزان کیفیت و وضعیت خدمات شبکه تلفن همراه اعتباری تالیا در دوره های زمانی مختلف کیفیت خدمات بر اساس شاخصه های KPI توسط تیم های بازرسی شرکت مخابرات ایران اندازه گیری و با موارد مورد تعهد در سند SLA و KPI تطابق و در صورت ضعف موارد برای رفع به پیمانکار اعلام میشود.
به گفته سید احمد علمایی –مدیر کل دفتر مشارکت های غیر دولتی شرکت مخابرات ایران- در آغاز دور اول واگذاری سیم کارت های تالیا زمانی که تعداد مشترکان به عدد 100هزار رسید کیفیت شبکه به شدت افت نمود. تا جایی که روی شبکه تلفن همراه دولتی کشور را سفید کرد. این درحالی بود که طبق اعلام مجری شبکه تالیا این شبکه در تهران برای سرویس دهی به نزدیک به دومیلیون مشترک طراحی شده است.
توسعه شبکه در مراکز استانها هم با کندی پیش میرود و تعداد اندکی از سایت های BTS در این شهر ها تاییدیه کارشناسان ناظر شرکت مخابرات ایران را دریافت نموده اند.
- تعرفه:
بهای پاکت سیم کارت تالیا 000/452 ریال ، شامل موارد ذیل می باشد:
000/240 ریال قیمت سیم کارت تالیا (000/200 ریال بعلاوه 20% مالیات و عوارض )
000/212 ریال بهای اعتبار اولیه (000/200 ریال اعتبار مکالمه بعلاوه 6% مالیات و عوارض)
نرخ تعرفه مکالمه شبکه تلفن همراه اعتباری تالیا به صورت زیر است:
همراه به همراه : نرخ یک دقیقه مکالمه از ساعت 8 صبح تا 21 تعداد: ۶۷۰ریال ، پالس در یک دقیقه: 10
همراه به ثابت و بالعکس: نرخ یک دقیقه مکالمه از ساعت 8 صبح تا 21 :670 ریال ، تعداد پالس در یک دقیقه :10
همراه به همراه: نرخ یک دقیقه مکالمه از ساعت 21 تا 8 صبح: 6/53 ریال ، تعداد پالس در یک دقیقه: 8
همراه به ثابت و بالعکس: نرخ یک دقیقه مکالمه از ساعت 21 تا 8 صبح : 6/53 ریال ، تعداد پالس در یک دقیقه: 8
تلفن بین شهری: نرخ یک دقیقه مکالمه از ساعت 8 صبح تا 21: 1117
تلفن بین شهری: نرخ یک دقیقه مکالمه از ساعت 21 تا 8 صبح و روزهای تعطیل: 804 ریال
- خدمات ویژه:
سرویس های ویژه انتظار مکالمه (Call Waiting)، نمایشگر (Caller Line Identification)، انتقال مکالمه دریافتی به شخص دیگر(Call Diverting)، پیغام صوتی (VMS) و پیغام کوتاه(SMS) فهرست خدمات ویژه ارائه شده به مشترکان تالیا را تشکیل میدهد.
از طرفی دیگر بر اساس تعهد مجری، تالیا تا واگذاری 2میلیون سیم کارت مورد تعهد خود باید امکان استفاده از خدمات مبتنی بر شبکه GPRS را برای دستکم 5درصد مشترکینش مهیا سازد.
- دورنما:
توسعه کند شبکه تالیا در عمل به تعهدات، به همراه تاخیرهای طولانی، دیر یا زود و طبق قرارداد مجازات جریمه را برای مجری این شبکه به ارمغان خواهد آورد که طبق اظهارات دکتر علمایی –مجری شبکه تالیا در شرکت مخابرات ایران- و دکتر وفا غفاریان –معاون وزیر و رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران- سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در حال بررسی و هماهنگی به منظور اخذ تصمیم نهایی است. ضمن اینکه پس از بررسی دقیق و اعلام نتیجه از سوی رگولاتوری در مورد این تاخیرات ممکن است شرایط عدم کارایی و توانایی مجری احراز شود و تالیا با خطر فسخ قرارداد مواجه شود.
از طرفی خبرنگاران حوزه ICT بیاد میآورند که دکتر داوود زارعیان –مدیرکل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران- در مراسم قرعه کشی تعیین اولویت واگذاری دور دوم تالیا در تهران، تعداد مراجعان به ایستگاههای تالیا برای دریافت سیم کارت خود در دور اول واگذاری ها را چیزی در حدود 350هزار نفر اعلام کردند در حالی که تعداد سیم کارت های واگذار شده 475هزار عدد سیم کارت میباشد که طبق اعلام دکتر سید احمد علمایی –مجری شبکه تلفن همراه اعتباری- اداره بازرسی شرکت مخابرات بدنبال یافتن علت این اختلاف 125هزار تایی و همچنین علت وجود سیم کارت صفر تالیا در بازار آزاد است که به این ترتیب شائبه تخلف از سوی تالیا مطرح میشود.
از سوی دیگر تالیا با رقیبان سرسخت و تازه نفسی از قبیل سیم کارت اعتباری دولتی، شبکه پیش و پس پرداخته ایرانسل و تلفن ثابت بیسیم WLL در سال جاری مواجه خواهد شد.
سیم کارت تالیا به مبلغ 45هزار و دویست تومان عرضه میشود که این مبلغ شامل 20هزار تومان بهای سیم کارت، 20هزار تومان اعتبار اولیه مکالمه که تا 90 روز اعتبار دارد و 5هزار و دویست تومان مالیات و عوارض قانونی است.
پیش شماره مشترکان شبکه تلفن همراه اعتباری تالیا 0932 میباشد.
· شبکه تلفن همراه اعتباری اصفهان:
شركت مشاركتی مخابرات سیار اصفهان MTCE اولین شـركت مخـابرات غیر دولـتی ایران است كه در زمیـنه ارائه خدمات ارتـباطی تـلفن همراه استـاندارد GSM در محدوده استـان اصـفهان فعالیت میکند.این شركت با مشاركت شركت مخابرات استان اصفهان (TCE) ، شركت TMI مالزی و شركت صنایع مخابراتی راه دور ایران ، با هدف طراحی ، نصب ، راه اندازی ، توسـعه ، ارائـه خدمات و بهره برداری از شبكه اعتباری تلفن همراه وانجام كلیه فـعالیتهای مربوط تاسیس گردیده است.
تاریخچه:
پیرو توافقات انجام گرفته در جریان سفر آیت ا... هاشمی رفسنجانی –رئیس جمهور وقت- به مالزی در سال 73 و بر اساس قانون جذب و حمایت از سرمایه گذاری خارجی مجوز راه اندازی شبکه تلفن همراه اعتباری در استان اصفهان با ظرفیت اولیه 20هزار و قابلیت افزایش به 35هزار مشترک در تاریخ 29 اردیبهشت ماه سال 1380 و برای 15 سال به شرکت سلکوم مالزی اعطا شد و شركت صنایع منابع فن آوری كشور مالزی مجوز استفاده از پهنای باند 12.24مگاهرتز شبكه تلفن سیار GSM در محدوده استان اصفهان را دریافت كرد. در سال 1377، تحت قوانین جدید ، با مشاركت شركت صنایع منابع فن آوری كشور مالزی، شركت مخابرات استان اصفهان و شركت صنایع مخابراتی راه دور ایران شركت مشاركتی مخابرات سیار اصفهان تاسیس شد و در سال 81 نخستین سری سیم کارت های اعتباری خود را توزیع کرد. شایان ذکر است که در سال 1384 ، سهام طرف مالزیایی از شركت صنایع منابع فن آوری كشور مالزی به شركت TM International انتقال یافت.


سه شنبه 1/5/1387 - 10:54
کامپیوتر و اینترنت
شركت نوكیا‌ - بزرگ‌ترین عرضه‌كننده‌ی گوشی‌های تلفن همراه در جهان - گوشی جدیدی را طراحی كرده است كه با قدرتی دو برابر یك آهن‌ربا، كاربر را قادر می‌سازد تا دسته كلید گم شده، كابل‌های الكترونیك مخفی شده و یا تفنگی پنهان شده را پیدا كند.
شركت فنلاندی نوكیا اعلام كرد: این دستگاه تلفن همراه مجهز به یك سیم‌پیچ آهن‌ربایی است كه استفاده‌ی اصلی آن برای دریافت سیگنال‌های صوتی واضح مخصوص افرادی است كه دارای مشكلات شنوایی هستند.
در گزارش هفته‌ی نامه‌ی انگلیسی " نیوساینتیست" آمده است كه این گوشی جدید علاوه بر مفید بودنش برای افرادی كه دارای مشكلات شنوایی هستند، می‌تواند فلزات را در فاصله‌ی كوتاه كشف كن
سه شنبه 1/5/1387 - 10:53
کامپیوتر و اینترنت
"سوپر"3G می تواند از سال 2009 به بعد توانائی های شبکه 3G را به نحوی چشمگیر افزایــش دهــد
ت به موازات افزایش علاقه مندی مردم به فنـاوری های جدید و جایگزین، مثـل DVB-H و WiMAX،فناوری نسل سوم تلفن همراه یا 3G هم خود را آماده نبردی سخت برای بازگشت به بازار کرده است، ولی این بار با نسخهء جدیدش به نام 3G LTE، معروف به "سوپر"3G.
بنا بر گــزارش جــدید مؤســسـه تحقیقاتی Analysys، "سوپر"3G می تواند از سال 2009 به بعد توانائی های شبکه 3G را به نحوی چشمگیر افزایــش دهــد. HSPA- high-speed packet access - و MBMS - multimedia broadcast and multicast service - امکانــات گستــرده ای را در اخــتیار فناوری W-CDMA برای بهبود و ارتقاء شبکه قرار داده اند. با این حال، آنها با فنـاوری های شبکه های پخش اطلاعات ( مثل (DVB-H و یا سیستم های دسترسی به پهن باند ((broadband، مثـل WiMAX، که از آنها برای ارسال امواج تلویزیونی روی گوشی تلفن های همراه، دسترسی به اینترنت، و سایر سرویس های مهمّ استفاده می شود هماهنگ نیستند.
برای حفظ قابلیـّت رقابت، 3G ممکن است احتیاج به جهشی عمده در زمینهء توانمندی هایش داشته باشد. استاندار نسبتا نا آشنای 3G LTE، که اغلب تحت عنوان "Super 3G" از آن یاد می شود، می تواند زمینهء این جهش ضروری را فراهم بیاورد و تا سال 2009 امکان ارائهء گسترهء وسیعی از خدمات جدید را به وجود بیاورد.
3G LTE با استفاده از خیلی از همان تکنیک هائی که در تکنولوژی های جایگزین ارتباطات بی سیم از آنها استفاده می شود، مانند WiMAX، در نظر دارد به سرعت انتقال اطـّلاعاتی که معادل با 100 مگابیت در ثانیه ((100Mbit/s باشد، برسد. این به معنای سه تا پنج برابر کردن پهنای باند در مقایسه با HSPA (با همان پهنای باند) و میزان تأخیری به پائینی 20 میکروثانیه است.
در حالی که برای قضاوت در خصوص عملکرد این سیستم در یک شبکه واقعی لازم است مدّتی صبر کنیم، از هم اینک می توان انتظار داشت که این گونه امکانات توانائی بالقوّه افزودن سرویس های چشمگیری را به شبکه ها فراهم بیاورد.
به هر تقدیر، جایگزین کردن سرویسی به جای خدمات مکالمه صرف با تلفن های همراه برای اپراتورهای تلفن همراه و برای زمانی که مشترکین دیگر استفاده از گوشی ها بدین منظور کاملا کنار بگذارند، بسیار غنیمت خواهد بود. با این حال، لزوم توانائی رقابت باDSL ، از جهت عملکرد و قیمت گزاری، انتظارات از تکنولوژی بی سیم را به شدّت بالا می برد.
سیستم HSPA نه توان رسیدن به ظرفیت ارائه خدمات ثابت DSL را در یک رقابت مستقیم دارد، نه قدرت ارائه قیمت هائی قابل رقابت با آن و نه حتـّی امکان ارائهء خدماتی سریع تر را. امـّا بنا بر اظهارات نویسندهء دیگر گزارش، مارک هیث، "3G LTE می تواند به اپراتور های تلفن های همراه امکان واقع گرایانهء ارائه خدمات جدید مورد انتظار را علاوه بر امکان برقراری ارتباط صوتی صرف، بدهد."
اپراتور های موبایل امروز به طور فزاینده ای به این نتیجه می رسند که فراهم آوردن سرویس های تلویزیونی و ویدئویی موبایلی برای باقی ماندن آنها در بازار رقابت از ضروریات است. با این حال تا زمانی که اکثریـّـت کاربران به شبکه های 3G مهاجرت کرده باشند، HSPA فقط توان حمایت از ارسال پیام های صوتی تصویری را تا حدّ اکثر چند دقیقه در روز با سیستم unicast خواهد داشت.
به علاوه، با در نظر گرفتن محدودیـّت های فعلی امکانات فرکانس های اعتباری 3G، توانائی پخش MBMS تنها چند کانال محدود در مقایسه با DVB-H را خواهد داشت. امـّا به نظر مارک هیث، "3G LTE می تواند به اپراتور های تلفن همراه این امکان را بدهد که ترکیبی جذاب از پخش برنامه های تلویزیونی به شیوه معمولی، و پخش به روش unicast را بدون نیاز بــه DVB-H به مشترکین خود ارائه کنند.
ظهور 3G LTE همچنین می تواند برای نخستین بار ارائهء تجاری VoIP یا سرویس های اینترنت تلفنی موبایل را عملی کند. سرویس VoIP می تواند منــافع عمــده ای بــرای اپــراتورهای تلفن همراه داشته باشد، که شامل صرفه جوئی در هزینه ها، و توانائی ادغام سرویس های انتقــال صــدا و چنــد رســانه ای (multimedia) می شود.
به نظر هیث، با آنکه توجیه منطقی کافی برای استفاده از VoIP به جای HSPA, به خاطر وجود overhead های سیستم IP وجود ندارد، در مورد 3G LTE وضع فرق می کند .
گرچه 3G LTE می تواند انقلابی در زمینهء امکانات شبکه های 3G به حساب بیاید، چالش هائی هم هستند که لازمست بر آنها فائق آییم. به نظر یکی از نویسندگان گزارش، آلیستر بریدون، "امکان استفاده از تمام منافع 3G LTE تنها زمــانی فراهم خواهد آمد که اپراتور ها بتوانند آن را روی باندی به پهنای 20 مگاهرتز ارائه کنند، که این امر نیازمند اختصاص گسترهء وسیعی از تجهیزات جدید خواهد بود."
این بدان معناست که اپراتور ها مجبور خواهند بود از گسترهء تجهیزات جدیدی همچون باند های گسترده تر GSM، استفاده کنند، و ضمنا اطمینان حاصل کنند که تکنولوژی های دیگر، یا تازه واردان، امکان دسترسی به این گسترهء گرانبها را نداشته باشند.
بریدون می افزاید، "با آنکه 3G LTE با این هدف دارد طرّاحی می شود تا هزینه های ارتقای شبکه های تلفن همراه را تا حد اقلّ ممکن پائین بیاورد، هنوز در خصوص میزان سرمایه گذاری های زیر بنائی که اپراتور ها باید متحمّل بشوند، و گسترهء آنها، تردید های زیادی وجود دارد."
اگر بناست پروژهء 3G LTE موفقیـّت آمیز باشد، جامعهء کنونی 3G لازمست از هم اکنون برای این گونه تردید ها پاسخ هائی قانع کننده داشته باشد.
سه شنبه 1/5/1387 - 10:53
کامپیوتر و اینترنت
دارندگان تلفن همراه در انگلیس می‌توانند به اخبار و ایی‌میل‌های گوگل دسترسی داشته باشند.
بر اساس گزارش روز چهارشنبه پایگاه اینترنتی نیوز اینترنشنال، شركت آمریكایی گوگل بر آن است تا دامنه پیشرفت‌های خود را فراتر برده و دسترسی به سایت را از طریق تلفن همراه هم امكان پذیر كند به همین خاطر مشتركین تلفن همراه در انگلیس قادر خواهند بود تا با استفاده از گوشی خود و همچنین با منحصر به فردساختن فورمت آن در سیستم جستجوی صفحه اصلی اینترنتی، از خدماتی نظیر دسترسی به اخبار و ایی‌میل‌های اینترنتی در سایت گوگل بهره‌مند شوند.
با توجه به افزایش فروش قابل ملاحظه گوشی تلفن همراه و با درنظر گرفتن این مطلب كه مقوله فوق اصلا با رشد فروش كامپیوترها قابل برابری و مقایسه نیست، گوگل به شدت در خصوص ارائه خدمات اینترنتی از طریق تلفن‌های همراه علاقه نشان داده است.
به گفته برخی از متخصصان میزان تجهیزات و وسایل مربوط به تلفن همراه دو برابر میزان كامپیوترها است .
این درحالی است كه در بسیاری از بازارهای جهانی مردم بیشتر از طریق تلفن‌های همراه به اطلاعات و اخبار جهان دسترسی پیدا می‌كنند.
به این ترتیب مصرف‌كنندگان كه نمی‌خواهند با اپراتورهای پیچیده كار كنند ترجیح می‌دهند به سایت‌هایی كه از قبل می‌شناختند رجوع كنند.
سه شنبه 1/5/1387 - 10:53
کامپیوتر و اینترنت
اگر شما تاکنون نام G3 را شنیده باشید ولی ندانید که معنای آن چیست، باید گفت این روش نوعی سرویس پهن باند برای گوشی موبایل شماست
زمانی که با استفاده از خط تلفن به شبکه اینترنت وصل شده‌اید و برای بازشدن یک صفحه اینترنتی مدّتی طولانی منتظر می‌مانید یکی از عذاب ‌آورترین لحظات را سپری می‌کنید. هرکس که به وسیله خطوط پهن باند از اینترنت استفاده کرده باشد دیگر هیچ‌ گاه به سایر روش‌ ها برنخواهد گشت. اگر شما تاکنون نام G3 را شنیده باشید ولی ندانید که معنای آن چیست، باید گفت این روش نوعی سرویس پهن باند برای گوشی موبایل شماست.
این سرویس جدید را سه شرکت خدمات تلفن همراه به نام‌ های اوپتوس (Optus)، وادافون (Vodafone) و تلسترا (Telstra) ارائه کرده‌اند. به کمک این سرویس می‌توان ارتباط صوتی- تصویری با مخاطب برقرار کرد، فیلم‌های مختلف مانند برنامه‌های تلویزیونی یا مسابقات ورزشی تماشا کرد و آهنگ ‌های موسیقی را از شبکه اینترنت دریافت کرد
به کمک این سرویس می‌توانید آگاه شوید که در سینماها چه فیلم‌هایی نمایش داده می‌شود و در حالی که به سوی سینما می‌ روید بخش کوتاهی از آن فیلم ها را به عنوان نمونه بر روی گوشیتان ببینید. همچنین می‌توانید با کمک حرکت انگشتان خود و فشردن چند کلید، از اخبار سیاسی، ورزشی و وضع هوا آگاه شوید
بازرگانان و کسانی که به امر تجارت اشتغال دارند نیز می‌توانند با نصب یک کارت روی رایانه شخصی خود در مناطق تحت پوشش این سرویس به اطلاعات و اینترنت پرسرعت دسترسی داشته باشند. منطقه تحت پوشش این سرویس در حال حاضر به مناطق پرجمعیّت محدود می‌شود. ولی به صورت مستمر در حال گسترش است.
اگرچه با سرویس قبلی یعنی 2.5 Gنیز قادر به دریافت این اطـّلاعات و فایل‌ها بودیم ولی بدون سرعت 3G ارتباط بسیار دشوار و خسته ‌کننده بود.
تا سال آینده و با استفاده از فناوری HSDPA این سرعت به ۱۰ برابر افزایش پیدا می‌کند. همانند مقایسه ارتباط اینترنتی با استفاده از خط تلفن با خطوط پهن باند که در سطور پیشین ذکر شد، بازگشت به سرویس 3G هم بسیار دشوار خواهد بود.
تحلیل‌ گران معتقدند اگرچه تا پایان این دهه از ویژگی چندرسانه ‌ای سرویس 3G استقبال می‌کنیم ولی شرکت‌های مخابرات تمایل اندکی برای بازاریابی این فناوری دارند و نمی‌خواهند مشتریان به خدمات تلفنی ارزان ‌قیمت دسترسی داشته باشند.
نیل آندرسون مدیر بخش تحقیقات آووم (Avum) می‌گوید: اگر شما به چگونگی جذب مشترکان توسط شرکت هاچینسون بنگرید در خواهید یافت که این عمل از طریق ارائه خدمات تلفنی ارزان‌قیمت در یک مجموعه انجام شده است. بیشتر مشتریان به دنبال امکانات و قابلیت‌های اصلی 3G مانند ارتباط تصویری، خدمات دریافت فیلم‌های ویدئویی با دریافت اطلاعات با سرعت بالا نیستند، بلکه آنان در پی دسترسی به خدمات تلفنی ارزان ‌قیمت هستند. شرکت‌های مخابراتی در پی جذب مشتری در شبکه اینترنت هستند تا سود خود را تأمین کنند، سپس تلاش می‌کنند به مشتریان خود خدمات اطلاعاتی بفروشند.
جرسون یائو (Jerson Yau) تحلیل‌گر شرکت IDC می‌گوید: شرکت‌های مخابراتی در پی جلب توجه و علاقه مشتریان به خدمات چندرسانه‌ای (مالتی مدیا) هستند. این شرکت‌ها تلاش می‌کنند در مشتریان علاقه ایجاد کنند، آنها را به استفاده از خدمات 3G ترغیب نمایند، تلفن‌های همراه خود را همچون رایانه هایی کوچک تلقی کنند و نهایتاً برای دریافت اطلاعات و موسیقی پول خرج کنند. اگر مبنای قضاوت خود را رشد آمارهای شرکت هاچینسون قرار دهیم باید گفت سرویس 3G به خوبی در حال گسترش است. این شرکت نخستین شرکتی است که در استرالیا به همراه شرکت موبایل۳ ( (mobile3 بازاریابی این سرویس را انجام داد. شرکت موبایل 3 سه سال است که در این عرصه فعالیت می‌کنند ولی شرکت تلسترا (Telstra) این سرویس را در سپتامبر سال گذشته ارائه کرد. شرکت وادافون و شرکت اوپتوس نیز قبل از کریسمس این سرویس را ارائه کردند.
آندرسون می‌گوید: رقابت در حال افزایش است زیرا شرکت هاچینسون اعلام کرده که به ارائه خدمات G2 پایان می‌دهد و این تصمیم به خاطر این بوده که شرکت تلسترا تصمیم گرفته شبکه G2 خود را با استفاده از HSDPA به 3.5 G تغییر دهد. وی می‌افزاید با تصمیم مصرف‌کنندگان درباره تعویض گوشی‌های خود و ارتقاء سرویس آن به3G ، ضریب نفوذ این سرویس نیز افزایش می‌یابد.
آندرسون معتقد است استرالیایی‌ها گوشی موبایل خود را هر دو سال یک بار عوض می‌کنند و از این نظر از کره‌ای‌ها و ژاپنی ‌ها عقب ‌تر هستند. ژاپنی ‌ها و کره‌ ای‌ ها بیشتر با تکنولوژی خو گرفته‌اند. آنان برای یافتن اطلاعات همان‌طور که ما (استرالیایی‌ها) از خطوط ثابت اینترنت استفاده می‌کنیم، از تلفن‌های همراه خود استفاده می‌کنند. البته ما نیز به تدریج به همین سو حرکت خواهیم کرد. یکــی از مشــکلات موجود ایــن است که برنامه‌های کنونی شرکت‌ های استرالیایی درباره ارائه اطلاعات هزینه زیادی به مشترکان تحمیل می‌کند. وی می‌افزاید وضعیت کنونی شبیه مسئله مرغ و تخم ‌مرغ است. از یک سو مشترکان زیادی برای استفاده از شبکه اطلاعات روی گوشی‌های تلفن همراه وجود ندارد و از سوی دیگر هزینه زیاد استفاده از اطلاعات شبکه تلفن همراه سبب کاهش اقبال به آن می‌شود.
یائو می‌گوید شرکت‌های مخابراتی در پی این هستند که مردم را تشویق کنند برای استفاده از این خدمات هزینه کنند. شعار این شرکت‌ها دیگر این نیست که اعلام کنند: با دوستانتان خیلی ارزان تماس بگیرید. ۱۰ دقیقه یا ۱۰۰ دقیقه.
این شرکت ‌ها تلاش می ‌کنند سرعت ارتباطات اینترنتی را افزایش دهند .آنان در پی ارائه خدماتی هستند که مردم آنها را بسیار مفید خواهند یافت به گونه ‌ای که بگویند روزی هرگز نمی ‌توانستند تصور کنند چنین فرمانی را روی تلفن ‌های موبایل خود دریافت کنند. یائو معتقد است شرکت‌های مخابراتی باید آنچه را که مشتریان می‌خواهند به آنها عرضه کنند. اگر چنین خدماتی جالب توجه باشد، مردم برای آن هزینه می‌کنند.
شرکت‌های مخابراتی هنوز درباره بهترین روش محاسبه بهای خدمات ارائه شده تلاش می‌کنند. برای مثال در پخش مسابقات ورزشی مستمر آنها می خواهند بدانند آیا مشتریان در پی این هستند که بهای هر مسابقه به صورت جداگانه محاسبه شود یا اینکه مجموع مسابقات یک فصل یا براساس زمانی که از هر مسابقه مشاهده می‌شود؟
یائو معتقد است که مشتریان در پی معیّن و مشخــّص بودن بهای خدمات هستند آیا می‌خواهند بدانند دریافت هر آهنگ موسیقی چه بهایی دارد و نه اینکه فقط بهای مجموعه آهنگ‌ها مشخص شده باشد.
مزایای استفاده از گوشی تلفن همراه برای دریافت خدمات چند رسانه‌ای به جای کامپیوتر چیست؟ آندرسون می‌گوید مزیّت گوشی تلفن همراه این است که در مقایســه با کامپیوتــر خصوصی ‌تر و شخصــی‌ تر است. علاوه بر آن شرکت‌ های مخابراتی نیز خدمات را به صورت شخصی ‌تر می‌توانند ارائه کنند، برای یک نفر مسابقه کریکت پخش کنند و برای دیگری کارتون.
در کنفرانس اخیر تلفن موبایل GSM3 که در بارسلونا برگزار شد، شرکت موتورولاّ فناوری screen 3 را عرضه کرد. این فناوری برای ارائه خدمات اطـّلاعات است و متن و تصویر را نیز به صفحه نمایش گوشی تلفن همراه منتقل می‌کند. اگرچه ممکن است چنین خدماتی به ظاهر شبیه هرزنامه (spam) باشد ولی فقط اطلاعاتی که شما مشترک شده‌اید مانند اطلاعات مربوط به بازار بورس یا مسابقات زنده فوتبال، برای شما پخش می‌شود.
بازی‌های رایانه ‌ای جدید روز مانند عصر امپراتوری‌ها (Age of Empires) ، نئوپتس و سانیک (Neopets and Sonic) خارپشت (Hedghog) روی گوشی‌های تلفن همراه می‌آیند. گوشی‌های تلفن نیز هوشمند می‌شوند و این امکان را برای ما فراهم می‌سازند تا داخل اتوبوس از آنها برای پرداخت کرایه استفاده کنیم یا براساس یکی از نوآوری‌های شرکت موتورلا به حساب‌های بانکی خود دسترسی پیدا کنیم.
به طور خلاصه می‌توان گفت همه چیز امکان‌پذیر می‌شود.
یائو می‌گوید بازار خدمات بیشتر متعلق به جوانان ۱۵ تا ۳۵ سال است که به خدماتی مانند دریافت موسیقی و یا دوست‌ یابی علاقه دارند و از سیستم G3 استفاده می‌کنند. اما بازار بالاتر از ۴۰ ساله‌ ها به خدمات ثابت، خدمات مربوط به راهنما ها و نقشه ‌یابی علاقه دارند.
تمامی این خدمات با به بازار آمدن نسل جدید گوشی‌های تلفن همراه G3 مشتریان بیشتری پیدا خواهد کرد زیرا صفحه نمایش این گوشی‌ها بزرگ‌ترو شفــاف‌ تــر هستند، حافظه بیشتری دارند و مدّت کارکرد باتری آنها نیز طولانی‌ تر است.
گسترش بازار نرم‌افزارهای تلفن‌های هوشمند
تلفــن‌ های هوشمنــد برای شرکت‌ های ارائه‌ کننده نرم‌افزار همان اهمیّت رایانه ‌های رومیزی و کیفی را پیدا می‌کنند زیرا تلفن‌های هوشمند حتی بیش از آنکه تلفن همراه باشند به رایانه ‌های کوچکی تبدیل شده ‌اند.
مسئله اصلی در این خصوص سیستم عامل است. سیستم عامل شامل مجموعه‌ای از برنامه‌ های پایه ‌ای، کارکردها و امکاناتی است که به کاربر امکان می‌دهد وسیله مورد نظر را هدایت کند. سیستم عامل در رایانه ‌های رومیزی و کیفی عمدتاً ویندوز یا مکینتاش و در برخی موارد لینوکس است. سیستم عامل در تلفن‌های هوشمند سیمبیان (Symbian) در گوشی‌های نوکیا، سونی ـ اریکسون و غیره است. سیستم عامل دیگر پالم است که در گوشی‌های Palm نصب شده و نهایتاً می‌تواند ویندوز باشد که روی رایانه ‌ای جیبی نصب شده باشد.
تقاضای بیشتر
کاربران رایانه‌های شخصی از امکانات موجود در سیستم عامل و نرم‌افزار آفیس مثل پردازشگر کلمات (word)، صفحه گسترده و پست الکترونیک چندان راضی نیستند. آنان معمولاً با خرید و نصب نرم‌ افزارهای دیگر نیازهای خود را برطرف می‌کنند. این نرم‌افزارها می‌تواند مثلاً شامل فتوشاپ، فلایت سیمیلاتور [شبیه ساز پرواز] و مانند اینها باشد یا می‌تواند شامل نرم‌افزارهای ساده‌ای مانند win zip، ضدویروس، پردازشگر صدا و مواردی مانند این باشد.
کاربران تلفن‌های هوشمند نیز امروزه خود را در چنین وضعیتی می‌بینند. آنان به ندرت از آنچه که فروشنده به‌ ‌آنها اراده کرده و معمولاً فقط شامل سیستم عامل است، راضی هستند. بازی‌های اضافی، نرم‌افزارهای برای پشتیبانی (Back Up) اطلاعات، نرم‌افزارهای بانک‌های اطـّلاعاتی، امکانات مربوط به امنیـّت سیستم، برخی از بسته‌ های نرم‌ افزاری هستند که شرکت‌ های دیگر ارائه می‌کنند و به راحتی در انیترنت قابل دسترسی هستند
کسانی که از تلفن هوشمند خود برای ارسال و دریافت پست الکترونیک استفاده می‌کنند دریافته‌اند که همانند رایانه رومیزی به نرم‌افزار ضدّ ویروس نیاز دارند. در واقع ویروس‌ ها می‌توانند تلفن‌های همراه را نیز آلوده کنند. من نرم‌افزار بسیار جالبی را یافته ام که در صورت نصب روی تلفن هوشمند می‌تواند مانع دریافت کوته ‌پیام‌هایی (SMS) شود که شماره آنها در دفتر تلفن گوشی من ذخیره نشده است.
نکته جالب درباره قیمت این نرم‌افزارهای اضافی است. قیمت هریک از آنها در آمریکا بین ۱۴ تا ۴۲ دلار است. می شود گفت قیمت آنها به اندازه کافی پایین هست تا مشتریان را جذب کند. علاوه بر آن باید قیمت این نرم‌ افزارها را با قیمت گوشی اصلی مقایسه کرد. آخرین گوشی تلفن همراه هوشمند که شرکت سونی ـ اریکسون ارائه کرده و P990 نام دارد به قیمت ۱۴۱.۱ دلار به فروش می‌رسد که معادل بهای یک کامپیوتر است.
سه شنبه 1/5/1387 - 10:53
کامپیوتر و اینترنت
نسخه جدید Webaroo با سیستم عامل ویندوز موبایل 5 سازگار بوده و اولین بار بر روی گوشی همراه هوشمند BenQ-Siemens P51 آزمایش شده است
چندی قبل نرم افزاری موسوم به Webaroo عرضه شد که با شناسایی صفحات اینترنتی مورد علاقه کاربران و ذخیره سازی مرتب آنها به کاربران امکان می داد حتی به صورت آفلاین هم به اینترنت دسترسی داشته باشند. اما هم اکنون استفاده از این نرم افزار بر روی تلفن های همراه هم ممکن شده.
نسخه جدید Webaroo به مالکان تلفن های همراه امکان می دهد تا با ایجاد بسته های وب یا "web packs" ها با موضوعات مختلف – اعم از خبر، فوتبال و غیره - بر روی گوشیشان به صورت آفلاین به جدیدترین اطلاعات منشتر شده در وب در مورد این موضوعات دسترسی داشته باشند.
نسخه جدید Webaroo با سیستم عامل ویندوز موبایل 5 سازگار بوده و اولین بار بر روی گوشی همراه هوشمند BenQ-Siemens P51 آزمایش شده است.
گفتنی است که با استفاده از این نرم افزار می توان محتویات مورد نظر را نیز جستجو کرد و با هر بار وصل شدن به اینترنت صفحات ذخیره شده به روز می شوند.

سه شنبه 1/5/1387 - 10:53
کامپیوتر و اینترنت
دارندگان گوشی تلفن همراه هنگام رعد و برق نباید در فضای بیرون از گوشی تلفن همراه خود استفاده كنند به دلیل اینكه این امر خطر رعد و برق گرفتگی را افزایش می‌دهد.
گروی از پزشكان با اعلام این خبر، گزارشی در باره یك دختر 15 ساله دادند كه در هنگام رعد و برق در حال استفاده از تلفن خود بوده است كه دچار صاعقه‌زدگی می‌شود. این فرد با اینكه اكنون زنده است ولی بسیاری مشكلات جسمانی را تحمل می‌كند و بعد از این حادثه از صندلی چرخ‌دار استفاده می‌كند.
Swinda Esprit پزشك بیمارستان Park Hospital انگلیس می‌گوید: این حادثه نادر یك موضوع بسیار مهم است و تحقیقات علمی لازم باید برای كشف میزان خطرات استفاده از گوشی تلفن همراه در هنگام رعد و برق صورت گیرد تا از حوادث و خطراتی كه در آینده ایجاد می‌كند، جلوگیری كند.
این پزشكان اعلام كرده‌اند كه زمانی كه فردی در معرض رعد و برق قرار می‌گیرد، مقاومت بالای پوست بدن سبب انتقال جریان الكتریكی صاعقه از طریق بدن به زمین می‌شود كه به این امر تخلیه الكتریكی می‌گویند. اما اگر یك شی فلزی، مانند گوشی تلفن همراه، با پوست بدن تماس داشته باشد تخلیه الكتریكی كامل را مختل می‌كند و این امر سبب افزایش صدمه و آسیب‌های ناشی از رعد و برق می‌شود.
این گروه اعلام كردند كه تا كنون سه مورد مشابه از كسانی كه در حال استفاده از گوشی تلفن در رعد و برق دچار حادثه شده‌اند در كشورهای چین، كره جنوبی و مالزی گزارش شده است.
موسسه «محافظت در برابر صاعقه» استرالیا به مردم این كشور توصیه كرده است كه از حمل یا استفاده از وسایل فلزی از جمله گوشی تلفن همراه در فضای بیرون در زمان رعد و برق خود‌داری كنند.
سه شنبه 1/5/1387 - 10:53
کامپیوتر و اینترنت
شركتی در سنگاپور سیم كارت‌های جدیدی را به بازار عرضه كرده است كه با داشتن یكی از آنها می‌توان به طور همزمان صاحب دو شماره تلفن در یك گوشی تلفن شد.
این سیم كارت كه اصطلاحا 2 در 1 خوانده می‌شود، كاربران را قادر می‌كند تا از هر دو شماره تلفن در یك زمان به وسیله یك گوشی تلفن استفاده كنند و توسط هر دو شماره تماس بگیرند و SMS بفرستند.
همچنین می‌توان یكی از خطوط را فعال و دیگری را غیر فعال كرد یا تماس‌های گرفته شده با خط غیرفعال را به صورت خودكار به خط فعال منتقل كرد.
این شركت به تمامی مشتریان و افراد پر مشغله كه مجبورند به خاطر مسایل كاری و تجاری چندین خط تلفن داشته باشند پیشنهاد می‌كند كه با استفاده از این سیم كارت‌ها، خود را از تهیه چندین سیم كارت و چند خط تلفن و گوشی تلفن راحت كنند

سه شنبه 1/5/1387 - 10:53
کامپیوتر و اینترنت
اگرچه تلفن‌های همراه و برخی دستگاه‌های قابل حمل پخش موسیقی شامل جزئیات کامل یه ساعت کامپیوتری می‌شوند، یک شرکت ژاپنی به‌تازگی ساعت مچی روانه بازار کرده که علاوه بر داشتن امکانات کامل تلفن‌همراه از امکانات یک حافظه فلش کامل نیز برخوردار است.
شرکت ژاپنی Citizen اعلام کرد که از ماه ژوئیه دو ساعت جدید خود را که می‌تواند امکان برقراری تماس بین مشترکان تلفن‌همراه را فراهم آورد و همچنین به ارسال و دریافت پیغام های کوتاه تلفنی(SMS) بپردازد.
نوع مردانه این ساعت که به شکل مستطیل طراحی شده مجهز به صفحه‌ای شب‌تاب است که با کمک گرفتن از فناوری بلوتوث به انتقال اطلاعات می‌پردازد.
هردو نوع زنانه و مردانه این ساعت‌ها می‌توانند در صورت تمایل کاربر ظاهر خود را تغییر دهند و شبیه به تلفن‌های همراه معمولی شوند.
شرکت Citizen اعلام کرده که از تاریخ 7 ژوییه سال جاری 5 هزار عدد از مدل زنانه این ساعت‌ها را به بازار عرضه می‌کند. دو شرکت Seiko و Casio که از رقبای اصلی Citizen محسوب می‌شوند اعلام کرده‌اند که از سال آینده محصولی مشابه را وارد بازار خواهند کرد.

سه شنبه 1/5/1387 - 10:53
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته