• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3170
تعداد نظرات : 1048
زمان آخرین مطلب : 4388روز قبل
دانستنی های علمی
امام على عليه‏السلام : مَنْ ساءَ خُلْقُهُ ضاقَ رِزْقُهُ؛(غررالحكم، ح 8023.)
هر كس بد اخلاق باشد، روزى‏اش تنگ مى‏شود. 
 
دوشنبه 24/2/1386 - 14:56
دانستنی های علمی

 امام على عليه‏السلام : فى سَعَةِ الاَْخْلاقِ كُنوزُ الاَْرْزاقِ؛(كافى، ج 8 ، ص 23. )

گنج‏هاى روزى در وسعت اخلاق، نهفته است.

دوشنبه 24/2/1386 - 14:54
آموزش و تحقيقات


    در فضيلت خاموشي
    روزي مردي كه صداي خوبي نداشت با صداي بلند قر‌آن مي‌‌خواند. اهل دلي از آن كوچه مي‌‌گذشت، صداي مرد را شنيد و از او پرسيد: درآمدت از قرآن خواني چقدر است؟ مرد پاسخ داد: هيچ. اهل دل گفت: پس چرا به خودت زحمت مي‌‌دهي.
    مرد گفت: زحمتي نيست، براي خدا مي‌‌خوانم. اهل دل گفت: مخوان، براي خاطر خدا مخوان. چرا كه خلق خدا نيز صدايت را مي‌‌شنوند و مي‌‌پندارند مسلماني اين گونه است و از مسلمان شدن منصرف مي‌‌شوند.

    
                                                                                    گلي از گلستان

دوشنبه 24/2/1386 - 14:50
دانستنی های علمی
 امام صادق عليه‏السلام : اِنَّ لاَِهْلِ الْجَنَّةِ اَرْبَعَ عَلاماتٍ: وَجْهٌ مُنْبَسِطٌ وَ لِسانٌ لَطيفٌ وَ قَلْبٌ رَحيمٌ وَ يَدٌ مُعْطيَةٌ؛(مجموعه ورام، ج 2، ص 91. )
 

بهشتى‏ها چهار نشانه دارند: روى گشاده، زبان نرم، دل مهربان و دستِ دهنده.


 

دوشنبه 24/2/1386 - 14:47
دانستنی های علمی


    پسر ثروتمند
    پسر مرد ثروتمندي را ديدم كه بر سر گور پدر نشسته و با پسركي فقير از مال و اموال پدر صحبت مي‌كرد و مي‌گفت: سنگ پدر من سنگي است با مرمر سفيد صاف و خطي كه به رويش حك شده نستعليق است اما بر سر خاك پدر تو جز مشتي گل و خاك ديده نمي‌شود.پسرك فقير كه اين جمله را شنيد در جواب گفت: تا پدرت زير آن سنگ‌هاي گران قيمت مرمر به خودش بجنبد پدر من به بهشت رسيده است.(كسي كه در زندگي آسايش و راحتي زياد داشته باشد و رنج و سختي در زندگي به خود نديده باشد ممكن است در هنگام مرگ مردنش سخت باشد.)

(اگر بار كمتري به روي اسب بگذارند حتما رفتارش با صاحبش بهتر خواهد بود.)

برگرفته از گلستان سعدي
   

دوشنبه 24/2/1386 - 14:45
دانستنی های علمی

پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله : ثَلاثٌ مَنْ لَمْ تَكُنْ فيهِ فَلَيْسَ مِنّى وَ لا مِنَ اللّه‏ِ عَزَّوَجَلَّ. قيلَ: يا رَسولَ اللّه‏ِ، وَ ما هُنَّ؟ قالَ: حِلْمٌ يَرُدُّ بِهِ جَهْلَ الْجاهِلِ وَ حُسْنُ خُلْقٍ يَعيشُ بِهِ فِى النّاسِ وَ وَرَعٌ يَحْجُزُهُ عَنْ مَعاصِى اللّه‏ِ عَزَّوَجَلَّ؛(خصال، ص 145، ح 172. )

سه چيز است كه هر كس نداشته باشد نه از من است و نه از خداى عزّوجلّ. عرض شد: اى رسول خدا! آنها كدامند؟ فرمودند: بردبارى كه به وسيله آن جهالت نادان را دفع كند، اخلاق خوش كه با آن در ميان مردم زندگى كند و پارسايى كه او را از نافرمانى خدا باز دارد.

دوشنبه 24/2/1386 - 14:41
دانستنی های علمی


    انسان حريص
    ده آدم بر سر سفره‌اي مي‌توانند گرد آيند و غذا بخورند اما حيوانات بر سر لاشه حيواني با هم نمي‌توانند كنار بيايند و انسان حريص هم همه چيز را فقط براي خودش مي‌خواهد و حاضر نيست ذره‌اي را با كسي تقسيم كند و هميشه گرسنه است اما انسان قانع با تكه‌اي نان سير مي‌شود (روده‌اي كه تنگ و باريك است با تكه‌اي نان پر مي‌شود اما انسان حريص اگر دنيا را هم داشته باشد باز هم سير نخواهد شد.)
   

 بزرگان گفته‌اند: بهتر است از راه قناعت به ثروت برسي تا سرمايه‌اي داشته باشي يا مال‌اندوزي كني و به هيچ كس روا نداشته باشي. 

دوشنبه 24/2/1386 - 14:39
دانستنی های علمی

امام حسين عليه‏السلام : لا تَقولَنَّ فى اَخيكَ المُؤْمِنِ اِذا تَوارى عَنْكَ اِلاّ ما تُحِبُّ اَنْ يَقولَ فيكَ اِذا تَوارَيْتَ عَنْهُ؛(بحارالأنوار، ج 78، ص 127. )

وقتى كه برادر دينى‏ات از تو جدا شد، سخنى پشت سر او نگو، مگر اين كه دوست دارى او در پشت سر تو آن را بگويد.

دوشنبه 24/2/1386 - 14:37
دانستنی های علمی


    بچگي كردن
    
جواني شوخ، شيرين سخن و چالاك در جمع دوستانه ما حضور داشت كه با شوخ زباني‌هايش مجلس ما را شيرين كرده بود. گويي در دلش هيچ غمي وجود نداشت و لبش هميشه به خنده آراسته بود.
    روزگاري گذشت و ما از حال هم خبر نداشتيم تا اين‌كه برحسب اتفاق در بازار ديدمش و فهميدم ازدواج كرده و فرزنداني دارد. ديگر گل خنده پژمرده بود و نشاطش خفته بود.از احوالش پرسيدم، گفت: زماني كه خدا به ما لطف كرد و بچه‌اي به ما عطا كرد ديگر نتوانستم بچگي كنم و بچه باشم. وقتي كه پير شدي از كودكي دست بردار و بازي و شيطنت را به نوجوانان بسپار و زمان پيري دنبال نوجواني نباش چرا كه آبي رفته كه ديگر به جوي بر نمي‌گردد.

برگرفته از گلستان سعدي
    

دوشنبه 24/2/1386 - 14:33
دانستنی های علمی
امام حسن عسكرى عليه‏السلام : كَفاكَ اَدَبا تَجَـنُّـبُكَ ما تَـكْرَهُ مِنْ غَيْرِكَ؛(بحارالأنوار، ج 78، ص 377. )
براى ادب تو همين بس كه آنچه را از ديگران نمى‏پسندى، از آن دورى كنى.
دوشنبه 24/2/1386 - 14:30
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته