• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1227
تعداد نظرات : 536
زمان آخرین مطلب : 5085روز قبل
بیماری ها

در بسیاری از خانواده‌ها خوردن آبنبات، شكلات و بخصوص كاكائو در میان كودكان حرف اول را می‌زند و گاهی اوقات به قدری در مصرف آن زیاده‌روی می‌شود كه دیگر اشتهایی برای وعده‌های غذایی نمی‌ماند، ولی آنچه كه بیش از بدغذایی و بی‌اشتهایی، مادران را نگران می‌كند چاقی و خرابی دندان فرزندان است، به همین دلیل اكثر مادران بی‌توجه به یافته‌های دانشمندان، خوردن شكلات فرزندان را بسیار محدود می‌كنند، در صورتی كه ثابت شده است هر چیز نافعی اگر افراطی مصرف شود، می‌تواند عواقب و دردسرهایی را به همراه داشته باشد و بنابراین فقط مصرف زیاد كاكائو نمی‌تواند مشكل‌ساز باشد، پس بهتر است قبل از این كه كاكائوی در دست كودكتان را از او دور كنید، مطلب ذیل را بخوانید و به جای این كار با یك برنامه غذایی اصولی، شكلات را نیز در برنامه غذایی خود و فرزندانتان جای دهید.


دانه كاكائو یكی از مواد غذایی باارزشی است كه بومی مناطقی از آمریكای مركزی، جنوبی و قسمت‌هایی از آفریقا به شمار می‌رود. ساحل عاج بزرگ‌ترین تولیدكننده دانه كاكائو در جهان است و به تنهایی 40 درصد كاكائوی جهان را تأمین می‌كند و كشورهایی مانند غنا، اندونزی و برزیل در رده‌های بعدی قرار دارند.

بومیان قاره آمریكا، به ویژه مایاها، ارزش ویژه‌ای برای این ماده قائل بودند و از اولین مصرف‌كنندگان كاكائو در جهان به شمار می‌روند. آنها كاكائو را غذایی از جانب خداوند می‌دانستند، تقدس ویژه‌ای برای آن قائل بودند و در مراسم مذهبی خود از آن نوشیدنی خاصی تهیه می‌كردند.

این ماده برای اولین بار توسط یك تاجر اسپانیایی در اوایل قرن شانزدهم از قاره آمریكا به اروپا آورده شد. در آن زمان به دلیل گران بودن دانه كاكائو و شكر، مصرف آن بیشتر در میان اشراف دیده می‌شد. در سال 1847 اولین شكلات در انگلستان به صورت تجاری تولید و به بازار معرفی شد و پیرو آن تولید و مصرف آن گسترش یافت.

سوئیسی‌ها با سرانه مصرف 6/11 و آلمانی‌ها با 4/10 كیلوگرم شكلات در سال بیشترین مصرف‌كننده كاكائو در جهان هستند. بررسی‌ها نشان می‌دهد مردان در سنین 12 تا 19 سال و زنان در سنین 30 تا 39 سال تمایل بیشتری برای مصرف شكلات از خود نشان می‌دهند.

كاكائو، دوست قلب شما

بسیاری از پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها به اقتضای سن و سالی كه دارند از خوردن كاكائو پرهیز می‌كنند و بر این ایده‌اند كه كاكائو می‌تواند مشكلات عدیده‌ای را برای سلامتی آنها به وجود آورد، ولی باید به این عزیزان این مژده را داد كه كاكائو برای سلامت قلب نافع است. علی میلانی بناب، كارشناس ارشد تغذیه در گفتگو با جام‌جم می‌گوید: از مهم‌ترین تركیباتی كه در كاكائو وجود دارد، فلاوونئیدها هستند كه خواص آنتی‌اكسیدانی دارند. این تركیبات جزو گروه تركیبات باارزش پلی‌فنولی هستند و از مهم‌ترین انواع آن كه در كاكائو یافت می‌شوند فلاوونول، كاتچین، اپی‌كاتچین و پروسیانیدین را می‌توان نام برد كه در حدود 10 درصد وزن خشك دانه كاكائو را به خود اختصاص می‌هند. این مقدار تقریباً دو برابر تركیبات فلاوونئیدی موجود در گردو است و ارزش ویژه‌ای به آن می‌دهند. این تركیبات با از بین بردن رادیكال‌های آزاد موجود در بدن، قادرند از بروز سرطان‌ها و همچنین بیماری‌های قلبی و عروقی، آلزایمر و گرفتگی عروق جلوگیری كنند. ظرفیت خنثی‌سازی رادیكال‌های آزاد توسط آنتی‌اكسیدان‌های كاكائو در حدود 13000 واحد است و این ویژگی به آن ارزش بالایی به لحاظ پیشگیری از بروز بیماری‌های مزمن بخصوص سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی می‌دهد.

فلاوونول موجود در دانه كاكائو از چندین راه می‌تواند باعث ارتقای سلامت قلب و عروق شود. این تركیب ارزشمند با كاهش اكسیداسیون كلسترول بد در جداره عروق، مانع از بروز گرفتگی عروق و تصلب شرایین می‌شود و از این طریق از بروز پرفشاری خون و نارسایی قلب و كلیه‌ها ممانعت می‌كند. علاوه بر این، این تركیبات فلاوونوئیدی از تجمع پلاكت‌های خون نیز جلوگیری كرده و مانع از ایجاد لخته‌های خونی و پیرو آن سكته‌های قلبی و مغزی می‌شوند. مشاهده شده است كه مصرف كاكائو باعث افزایش تولید اكسیدنیتریك در بدن می‌شود. این ماده شیمیایی باعث بهبود جریان خون و تنظیم فشارخون می‌شود و از این رو می‌تواند برای افراد مبتلا به پرفشاری خون مفید باشد.

مصرف شكلات تلخ در افراد مبتلا به زخم معده، زنان مبتلا به كیست سینه، افرادی كه زیاد تبخال می‌زنند، افراد مبتلا به ریفلاكس مری و سنگ كلیه چندان توصیه نمی‌شود
علاوه بر این تركیبات موجود در كاكائو با افزایش سطح كلسترول خوب)HDL( خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را كاهش می‌دهند. پروسیانین موجود در كاكائو نیز با كاهش سطح برخی از عوامل التهابی در بدن كه معمولا در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید بالا می‌روند، آسیب‌های عروقی را كاهش داده و از بروز سختی جداره عروق خونی و بروز پرفشاری خون پیشگیری می‌كند. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد فلاوونول موجود در كاكائو از پوست بدن در برابر اشعه‌های مضر آفتاب نیز محافظت می‌كند و می‌تواند پیری پوست را به میزان قابل توجهی كند كند و احتمال بروز سرطان پوست را كاهش دهد.

به گفته این كارشناس ارشد تغذیه، كاتچین و اپی‌كاتچین موجود در كاكائو كه در موادی مانند چای سبز و دارچین نیز یافت می‌شود، میزان حساسیت سلول‌های بدن به انسولین را افزایش می‌دهد. كاهش حساسیت سلول‌ها به انسولین (مقاومت به انسولین) یكی از اختلالاتی است كه در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 دیده می‌شود. در این بیماران به علت كاهش حساسیت سلول‌ها به این هورمون، سطح انسولین خون افزایش می‌یابد كه این مساله به نوبه خود باعث اختلال در سوخت و ساز مواد قندی، چربی‌ها و پروتئین‌ها در بدن می‌شود. كسانی كه مبتلا به چاقی‌های شكمی هستند بیشتر مستعد ابتلا به مقاومت به انسولین هستند و بیشتر به دیابت نوع 2 مبتلا می‌شوند. البته باید توجه داشت كه این موضوع به این معنی نیست كه مصرف محصولات معمولی حاوی كاكائو می‌تواند از بروز این اختلالات پیشگیری كند. مواد قندی موجود در این محصولات خود عامل بروز بسیاری از این اختلالات است. از این رو مصرف شكلات تلخ به جای شكلات شیری و حاوی قند و رعایت تعادل در مصرف آن برای این بیماران مناسب است.

كاكائو حاوی مقدار قابل توجهی از اسید آمینه تریپتوفان است. این اسید آمینه در بدن تولید میانجی‌های عصبی مانند سروتونین و اندورفین را افزایش می‌دهد. این میانجی‌های عصبی می‌توانند باعث كاهش اضطراب، استرس و درد شوند. البته با توجه به این‌كه كاكائو حاوی تركیبی به نام تیرامین نیز است، مصرف آن در افراد مبتلا به سردردهای میگرنی چندان توصیه نمی‌شود.

شكلات، تلخ یا شیرین

نتایج تحقیقات اخیر نشان می‌دهد كه خواص آنتی‌اكسیدانی شكلات تلخ بسیار بیشتر از شكلات‌های شیری و شیرین است. به لحاظ محتوای تركیبات آنتی‌اكسیدانی ارزش بیشتری نسبت به شكلات شیری و شیرین دارد. شكلات تلخ و تیره به شكلات‌هایی گفته می‌شود كه میزان ماده خشك كاكائو در آن به 75 درصد می‌رسد و مقدار شكر و شیر اضافه شده به آن بسیار كم است. این نوع شكلات‌ها به مراتب غلیظتر از دیگر شكلات‌ها هستند و قادرند سطح تركیبات آنتی‌اكسیدانی گفته شده را تا 20درصد در خون بالا ببرند. این در حالی است كه شكلات‌های كاكائو حاوی شیر چنین اثری ندارند زیرا پروتئین‌های موجود در مواد لبنی در تركیب با تركیبات آنتی‌اكسیدانی موجود در كاكائو، جذب آنها را كاهش می‌دهند. البته این تداخل جذب درخصوص تركیبات آنتی‌اكسیدانی مشابه در دیگر مواد غذایی مانند میوه‌ها، سبزی‌ها، چای و... نیز مطرح است. اضافه كردن مواد لبنی و شكر به كاكائو ظرفیت خنثی سازی رادیكال‌های آزاد آن را به نصف كاهش می‌دهد. علاوه بر این اضافه كردن شكر با بالا بردن محتوای انرژی محصول، ضمن آن‌كه باعث اضافه وزن و چاقی در مصرف‌كنندگان می‌شود، خطر ابتلا به دیابت را نیز افزایش می‌دهد. این در حالی است كه مصرف آن به صورت تلخ و كم شكر می‌تواند بسیاری از عوارض قلبی و عروقی و كلیوی بیماران مبتلا به دیابت را كاهش دهد.

بسیاری از افراد در خانواده با بالا رفتن سن و سالشان دچار فراموشی و علائم شایع آلزایمر می‌شوند به طوری كه گاه از انجام كارهای روزانه خود باز می‌مانند و تا كاغذ و قلمی برای یادداشت نداشته باشند، روزشان به هم خواهد ریخت، بنابراین بهتر است پیش از آن كه دچار این گونه فراموشی‌ها شوید، خوردن یك تكه هر چند كوچك كاكائو را در روز فراموش نكنید، میلانی بناب در این خصوص می‌افزاید: مصرف شكلات تلخ برای عملكرد مغزی نیز بسیار مناسب است. بررسی‌ها نشان می‌دهند اكثر افراد مبتلا به آلزایمر و زوال عقل، مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی نیز هستند. واقعیت اینجاست كه سلامت سیستم قلبی و عروقی به معنی تأمین بهتر مواد مغذی مورد نیاز برای فعالیت دستگاه‌های مختلف بدن از جمله مغز است. با توجه به این‌كه تركیبات فلاوونوئیدی موجود در كاكائو باعث ارتقاء سلامت دستگاه گردش خون می‌شود، عملكرد مغز نیز با دریافت تركیبات فلاوونوئیدی بهبود می‌یابد. شواهدی وجود دارد كه حاكی از اثر پیشگیری‌كنندگی تركیبات موجود در دانه كاكائو از بروز آلزایمر است. علاوه بر این افزایش تولید سروتونین و اندورفین در اثر مصرف كاكائو نیز عملكرد دستگاه عصبی را بهبود می‌بخشند.

شكلات حاوی تركیبات دیگری مانند مس، منیزیم، پتاسیم، كلسیم، آهن، فسفر و روی نیز هست. البته مقدار اكثر این مواد مغذی به اندازه‌ای نیست كه بتوان انتظار داشت درصد قابل توجهی از مقدار نیاز روزانه را تأمین كند. البته نوع تلخ آن به لحاظ تأمین ریزمغذی‌ها نیز از اهمیت بالاتری برخوردار است. به عنوان مثال مقدار مس موجود در 28 گرم شكلات شیری و شیرین در حدود 5 درصد نیاز روزانه به مس را تأمین می‌كند. این در حالی است كه شكلات تلخ در حدود 22 درصد این نیاز را مرتفع می‌سازد. همین مقدار كاكائو تلخ 5/11 درصد نیاز روزانه به منیزیم، 3/13 درصد آهن و 9 درصد روی را تأمین می‌كند. ولی در صورت اضافه شدن شیر و شكر در حین فرآیند به آن، این مقادیر به ترتیب به 8/5، 8/1 و 7/2 درصد تنزل می‌یابد كه به طور عمده به دلیل ایجاد تداخل جذب در آنها است.

موارد منع مصرف

مصرف شكلات تلخ در افراد مبتلا به زخم معده، زنان مبتلا به كیست سینه، افرادی كه زیاد تبخال می‌زنند، افراد مبتلا به ریفلاكس مری و سنگ كلیه چندان توصیه نمی‌شود. افراد عادی نیز بهتر است در مصرف این محصول اعتدال را رعایت كنند زیرا بیش از 20 تا 25 گرم شكلات تلخ در روز مزایای اضافه‌تری را برای بدن ایجاد نمی‌كند. با توجه به این‌كه كاكائو حاوی مقداری كافئین است، باعث افزایش سطح هوشیاری می‌شود. از این رو استفاده از این ماده در ساعات پایانی شب می‌تواند باعث اختلال در خواب شود.

سه شنبه 15/10/1388 - 13:24
بیماری ها

یک بررسی جدید نشان می‌دهد که بدن انسان ممکن است با یک دستگاه حسی جدا از اعصابی که به ما توانایی لمس و احساس را می دهند،‌ مجهز باشد.
 در بدن اغلب ما میلیون‌ها نوع پایانه عصبی که درست زیر پوست قرار دارند، با ما امکان می‌دهند که محیط اطراف‌مان را احساس کنیم . اما  یک حس پوستی پیش از این شناخته‌نشده،‌ اخیرا در دو بیمار یافت شد، که در طول عروق خونی و غدد عرقی قرار دارد و اغلب ما حتی متوجه آن نیستیم.

  به گزارش لایوساینس فرانک رایس، استاد علوم اعصاب در کالج پزشکی آلبانی در نیویورک که سرپرست این تحقیق بوده است، در این باره می‌گوید: "این حس تقریبا مانند شنیدن صدای پنهانی یک ساز در میانه یک سمفونی است. تنها هنگامی که تمرکزمان را از پایانه‌های عصبی که با حس پوستی طبیعی را ایجاد می‌کنند، برمی‌داریم،  می‌توانیم این حس پنهان‌شده در پس‌زمینه را درک کنیم."

به نظر می‌رسد پوست ما که بزرگترین اندام بدن است، خصوصیات غیرعادی دیگری هم دارد، از جمله بررسی جدیدی که نشان داد پوست می‌تواند بشنود.

یافته‌های جدید که در شماره 15 دسامبر ژورنال Pain منتشر شد، می‌تواند به دانشمندان کمک می‌کند تا عوارض دردهای اسرارآمیز مانند سردردهای میگرنی و فیبرومیالژی را درک کنند.

این گروه پژوهشی هنگامی که دو بیمار را با عدم توانایی احساس درد – یک عارضه بسیار نادر مادرزادی - متولد شده بودند، مورد بررسی قرار می‌دادند، این دستگاه حسی را کشف کردند. افراد مبتلا به این عارضه معمولا دچار پوست بسیار خشک هستند، به طور تصادفی باعث آسیب دیدن خودشان می‌شوند و معمولا معلولیت ذهنی شدید دارند.

اما این دو بیمار به خاطر عدم توانایی احساس درد نبود که مورد بررسی پژوهشگران قرار گرفتند، مشکل تعریق بیش از حد آنها بود."

 دیوید بروشر، ازموسسه پژوهش درد دانشگاه لیورپول که این بررسی را انجام داده است،
گفت: "تعجب‌آور این بود که آزمایش‌‌های معمول ما با ابزارهای حساس نشان داد حس پوستی این افراد به شدت مختل است، از جمله پاسخ‌شان به درجه ‌حرارت‌های مختلف و تماس مکانیکی."

"اما با وجود این وضعیت، آنها به اندازه کافی حس داشتند تا زندگی روزمره‌شان را بگذرانند و می‌توانستند بگویند، چه چیزی گرم و چه چیزی سرد است، و چیزی که آنها را لمس می‌کند زبر یا نرم است."

نتایج شگفت‌آور

 بوشر از این افراد بیوپسی‌های پوستی برداست و آنها را برای تجزیه و تحلیل میکرسکوپی پایانه‌های عصبی به آزمایشگاه رایس فرستاد.

رایس می‌گوید: "با تعجب بسیار، متوجه شدیم نمونه پوستی که برای ما ارسال شده است،‌ فاقد پایانه‌های عصبی است که به طور معمول با حس‌های پوستی مرتبط هستند."

 رایس گفت: "ظاهرا این افراد منحصر به فرد می‌توانند چیزها را از طریق پایانه‌های عصبی باقیمانده‌ حس کنند. برای سال‌ها من و همکارانم انواع متفاوت پایانه‌های عصبی را روی عروق خونی و غدد عرقی شناسایی کرده‌ایم، و تصور می‌کردیم این پایانه‌ها صرفا تنظیم جریان خون و تعریق را به عهده دارند."

 رایس افزود: "ما فکر نمی‌کردیم که این پایانه‌ها در حس خودآگاه هم نقش داشته باشند. اما در حالیکه هیچکدام از پایانه‌های عصبی دیگر در پوست غیرمعمول این افراد وجود نداشتند،‌عروق خونی و غدد عرق هنوز انواع طبیعی پایانه‌های عصبی را دارا بودند."

سه شنبه 15/10/1388 - 13:22
بیماری ها

 دستمال كاغذی از جمله محصولاتی است كه جزو نیازهای اولیه هر خانه‌ای محسوب می‌شود. متاسفانه برخی از خانواده‌ها بدون اطلاع از ویژگی و كیفیت محصولات بهداشتی اقدام به خرید این كالا می‌كنند، بنابراین آگاهی از ویژگی‌های یك دستمال كاغذی با كیفیت مطلوب می‌تواند در سلامت افراد خانواده بسیار تاثیرگذار باشد.
به طور كلی یك دستمال كاغذی مرغوب و مناسب بعد از خیس شدن نباید پودر و ریز ریز شود. خرد شدن دستمال هنگام استفاده در زمان سرماخوردگی می‌تواند منجر به ورود پرز و یا الیاف كاغذ به مجاری تنفسی گشته و موجب عفونت سینوس‌ها گردد.

دستمال كاغذی‌هایی كه بوی نامطبوعی دارند و معمولا تیره‌رنگ هستند و روی آنها ذرات و لكه‌های ریزی به صورت تك نقطه‌ای مشاهده می‌شود از انواع مرغوب به شمار نمی‌روند. این نوع دستمال‌ها از كاغذهای غیربهداشتی تهیه شده‌اند كه در صورت تماس با دست مرطوب و یا دهان می‌توانند مخاطره‌آمیز باشند. برخی تولیدكنندگان متخلف جهت پوشاندن رنگ تیره برخی از دستمال‌ها از سفیدكننده‌ها و رنگ‌های غیرمجاز استفاده می‌كنند.

این رنگ‌ها بسیار شیمیایی بوده و می‌توانند منجر به بروز بیماری‌های خطرناك پوستی و تنفسی شوند. از سوی دیگر دستمال‌هایی كه به صورت فله‌ای و بدون مجوز بهداشتی و گاها با قیمت‌های بسیار پایین عرضه می‌شوند به دلیل مواد اولیه نامرغوب می‌توانند باعث بروز سرفه و آلرژی در مصرف‌كننده گردند.

همچنین برخی تولیدكنندگان متخلف برای كاهش هزینه تولید جهت تهیه جعبه دستمال كاغذی از مقواهای بازیافتی كه گاهی بوی نامطبوع آنها به مشام می‌رسد استفاده می‌كنند. این نوع مقواها به دلیل دارا بودن تركیبات نامطلوب در مواردی كه رطوبت هوا بالا باشد انواعی از قارچ‌ها كه با چشم دیده نمی‌شود روی آنها رشد كرده كه در اثر تماس با دست برای سلامت مصرف‌كننده زیان‌آور خواهند بود.

نكته دیگر استفاده صحیح از دستمال كاغذی در حین سرماخوردگی و آنفلوآنزا بوده كه بسیار حائز اهمیت است به طور معمول دستمال‌های كاغذی، یكبار مصرف هستند و در صورت كثیف شدن نباید در جیب یا دست نگه داشته شوند. همچنین این نكته را به یاد داشته باشیدكه از تماس مستقیم دستمال كاغذی با داخل چشم و دهان جدا خودداری كنید.

بسیار دیده می‌شود كه در اثر سهل‌انگاری برخی والدین، كودكان به بازی و خوردن دستمال می‌پردازند كه این كار می‌تواند در درجه اول موجب خفگی كودك و درجه دوم منجر به ورود شیرابه حاصل از خمیر كاغذ و تركیبات شیمیایی موجود در آن به بدن كودك شده و به طور جدی سلامت كودك را به مخاطره اندازد.

نكته آخر آن كه دستمال كاغذی را براساس نیاز خود انتخاب كنید. دستمال توالت به دلیل استحكام بالا بسیار زبر است لذا در صورت بروز آب ریزش بینی ، زبری این دستمال‌ها بر اثر استفاده مكرر باعث ایجاد خراش، قرمزی و سوزش پوست بینی می‌شود. همچنین اگر از دستمال‌های مرطوب پاك‌كننده آرایش استفاده می‌كنید صرفا برای همین منظور از آنها استفاده نمایید. استفاده نامطلوب از این دستمال‌ها به دلیل دارا بودن مواد ویژه می‌توانند منجر به بروز خطرات و آلودگی‌های جانبی در مصرف‌كننده گردند.

توجه: هنگام خرید محصولات بهداشتی به نام كارخانه تولیدكننده محصول، آدرس، تاریخ تولید و انقضا و خصوصا پروانه ساخت و مجوز بهداشت روی جعبه توجه نمایید. همچنین به یاد داشته باشید دستمال‌های كاغذی با وجود آن كه به صورت بهداشتی تولید می‌شوند صددرصد استریل نبوده لذا استفاده از آنها برای زخم‌های باز توصیه نمی‌شود.

سه شنبه 15/10/1388 - 13:21
هوا و فضا

رئیس آژانس فضایی روسیه خبر از ارسال یک سفینه به فضا برای نابود کردن یک شهاب‌سنگ عظیم داد که احتمال دارد تا سال 2029 با زمین برخورد کند
به گزارش اسوشیتدپرس، آناتولی پرمینوف در مصاحبه با رادیو گولوس روسی گفت که به زودی نشستی برای این منظور تشکیل خواهد شد که از ناسا، سازمان فضایی اروپا و آژانش فضایی چین و چند کشور دیگر نیز برای شرکت در آن دعوت خواهد شد.

شهاب سنگ 270 متری "آپوفیس" برای اولین بار در سال 2004 شناسایی شد و احتمال برخورد آن به زمین در سال 2029، یک به 39 تخمین زده شد.

با این حال مطالعات بیشتر محققان نشان داد که به احتمال زیاد این شهاب‌سنگ کمتر از 29450 متر به زمین نزدیک نخواهد شد و احتمال برخورد بسیار کم است.

مدتی بعد ناسا احتمال برخورد آپوفیس به زمین در سال 2036 را یک به 45هزار اعلام کرد ولی در ماه اکتبر 2009 این میزان به 250 هزار اصلاح شد.

ناسا در آن زمان همچنین اعلام کرد که احتمال برخورد دیگری در سال 2068، یک به 330 هزار خواهد بود.

دانشمندان ناسا علت پایین بودن این احتمال را در مسیر حرکت آپوفیس می‌دانند.

برخورد شهاب‌سنگ با زمین و تلاش برای منهدم و یا منحرف کردن آن برای سال‌ها یکی از دغده‌های دانشمندان بوده‌است. بعضی از آن‌ها معتقد هستند که ارسال یک مدار گرد و تلاش برای تغییر مسیر آن راه مناسبی برای برطرف کردن خطر برخورد با زمین است و بعضی دیگر ارسال یک سفینه برای برخورد با آن و در نتیجه ایجاد تغییر در اندازه حرکت آن را موثرتر از روش‌های دیگر می‌دانند.

سه شنبه 15/10/1388 - 13:20
بیماری ها

ورود بی‌مهار کفش‌های خارجی با کیفیت پایین، از جمله کفش‌های چینی، مشکلاتی را به دنبال داشته که از شایع‌ترین آنها بروز آلرژی است. شایع‌ترین آلرژی‌های کفش به لاستیک، مواد شیمیایی و کرومات (درچرم) و نیکل موجود در سگک کفش رخ می‌دهد. چسب هم از جمله مواد موجود در کفش است که می‌تواند باعث بروز حساسیت شود. لایه خارجی کفش می‌تواند چرم، لاستیک یا مواد صناعی باشد. تخت کفش از ترکیبات مشابه و یا سایر فرم‌های جامد لاستیک ساخته می‌شود. لایه داخلی تخته کفش نیز از همین ترکیبات ساخته می‌شود. ترکیبات متفاوتی می‌تواند باعث بروز واکنش‌ آلرژیک شود مثل لاستیک، رزین‌های فرمالدیید، بیوسیدها و روغن کاج. چسب معمولا باعث بروز آلرژی نمی‌شود ولی سایر ترکیبات از جمله لاستیک، آلرژن هستند.


شیوع آلرژی به کفش در 3 تا 11 درصد از بیمارانی که از طریق تست پوستی ارجاع شده‌اند، دیده می‌شود. تعریق باعث می‌شود آلرژن‌های کفش مهاجرت کنند و درماتیت می‌تواند به‌صورت نقطه‌ای و محدود یا وسیع‌تر باشد و روی اگزمای قبلی سرشتی سوار شود ولی توزیع آن با توجه به حضور مواد آلرژن در لایه خارجی یا تخت کفش متفاوت است. درماتیت لایه بالایی از ناحیه پشت شست پا شروع شده و به پشت پا و سایر انگشتان کشیده می‌شود درماتیت ناشی از عوامل رنگ کننده (کرومات و گیاهان) و چسب غالبا همین فرم را دارد. چسب و ترکیبات لاستیکی معمولا باعث بروز درماتیت منطقه‌ای محدود به پنجه پا می‌شود. آلرژی به نیکل ناشی از سگک کفش باعث بروز التهاب لوکالیزه در پوست نزدیک آن می‌شود. صندل‌های هندی غالبا فرم خاصی از درماتیت را ایجاد می‌کند که اکثرا شدید است. در کفش‌های ورزشی چون کفش باید فیت پا باشد ممکن است تخت کفش تمام سطح پا یا ناحیه تخت کفش را و یا فقط جلوی پا را درگیر کند. افرادی که درماتیت کفش دارند در سایر نقاط بدن به خصوص دست هم درگیر هستند. چکمه (بوت‌ها) فرم مشابهی از درماتیت کفش ایجاد می‌کند و حتی روی ساق پا هم گسترش پیدا می‌کند. آلرژی می‌تواند نسبت به جوراب‌های کوتاه و یا بلند یا اسپری خوش‌بو کننده و یا پودرهای ضدقارچ موجود در کفش‌ها ایجاد شود. افرادی که به ترکیبات ذکر شده آلرژی دارند باید مراقب پوشیدن کفش‌های سنتتیک باشند. بسیاری کارخانه‌ها کفش‌های خود را گارانتی نمی‌کنند که عاری از لاستیک یا مواد شیمیایی باشند. بیماران حساس به این ترکیبات باید کفش تمام چرم بدون وجود مواد پلاستیکی تزریق شده در آن را بپوشند. کفش‌های فاقد آلرژن توسط بعضی کارخانه‌ها تولید می‌شود ولی بسیار گران هستند. افرادی که به مواد رنگی کفش حساسیت دارند نباید کفش‌های با الیاف نایلون بپوشند. جوراب‌های قدیمی می‌تواند به عنوان مخزنی از آلرژن عمل کند و باید تعویض شود. افزایش بیش از حد تعریق در درماتیت ناشی از کفش شایع است و با درمان لازم تعریق بیش از حد و به دنبال آن درماتیت بهبود پیدا می‌کند. سایر درمان‌ها شامل پوشیدن جوراب‌های نخی یا جوراب‌های جاذب عرق است.

 

 

سه شنبه 15/10/1388 - 13:19
موبایل

در گذشته اخبار بسیار زیادی درباره هک شدن سایت های مختلف شنیده می شد که در آن یک مهاجم با استفاده از روش های بعضاً ابتدایی صفحه اول یک سایت را دستکاری می کرد. هدف عمده این دسته از مهاجمان شهرت و اعتبار بود که از این طریق در صدد جذب آن بودند.
در آن زمان یکی از اموری که باعث می شد اینگونه هکرها در کار خود جدی تر شوند اطلاع رسانی سایت های خبری درباره آنها بود و همین موضوع باعث برافروخته تر شدن آتش شهرت طلبی آنها می گشت و آنها را در اهداف خود جدی تر می کرد.

● همین حالا شروع کنید!
بعد از گذشت یک دوره تقریباً دو ساله خواسته های مهاجمان تغییر کرد و خواسته های شهرت طلبی به خواسته های اقتصادی و بعضاً سیاسی تبدیل شد. یکی از تبعات این رویکرد باز شدن سایت های خرید و فروش اکسپلویت ها بود. هدف این دسته از سایت های خرید و فروش حفره های پیدا شده توسط محققان امنیتی است. شاید باورکردنی نباشد که ارقامی که برای هر کد اکسپلویت پرداخت می شود تا ۲۰۰۰۰ دلار نیز بوده است. هر چند در دنیای زیرزمینی هکرها ارقام پیشنهادی بالاتر نیز پیدا خواهید کرد.
کافی است در زمینه فروش کدهای مخرب یک سوال ساده از دکتر گوگل بپرسید تا لینک های فراوانی از سایت های معروف و غیر معروف و بعضاً زیر زمینی برای شما به نمایش بگذارد.
بسیار خب، برنامه نویس های حرفه ای می توانند از همین الان کار خود را شروع کنند، البته قبل از شروع باید یک سری تخصص های مربوط به این تجارت را داشته باشید و تمرینات زیادی انجام دهید. اما بعد از این سختی ها شما هم می توانید در بازار خرید و فروش کدهای مخرب (اکپسلویت ها) وارد شوید و شانس خود را آزمایش کنید و در کنار کار اصلی خود به سرگرمی آنالیز نرم افزارها بپردازید و پول های هنگفتی را از این طریق به جیب بزنید.
با پیشنهاد این مبالغ هنگفت بسیاری از کارشناسان و محققان امنیتی به سمت اینگونه تحقیقات گسیل شدند و هنوز هم این تجارت به قوت خود باقیست و همه می توانند در آن شرکت کنند.

● هرزنامه ها؛ خانمان برانداز اما پردرآمد!
اما دنیای هکرهای بداندیش به گونه ای دیگر رقم خورد. آنها از کدهای خود در صدد تجهیز شبکه های Bot بر آمدند. حتما می دانید که شبکه های Bot لشگری از قربانی هایی هستند که به آنها زامبی گفته می شود. خود کلمه زامبی معنای جالبی دارد. زامبی به بدنی گفته می شود که یک روح دیگر در آن رسوخ کرده است و آن را تحت کنترل خود در آورده است.
کامپیوترهای زامبی نیز به سیستم هایی گفته می شود که توسط رییس خود و به صورت متمرکز کنترل می شود. در گذشه از زامبی ها فقط در جهت حملات DDoS استفاده می شد اما امروزه روش کاری فرق کرده است و هکرها ترجیح می دهند از لشگر زامبی های خود درآمد کسب کنند! حتما می پرسید چگونه؟
امروزه هرزنامه ها برای تمامی شبکه ها معضل بزرگی شده اند. دریافت روزانه ده ها هزار هرزنامه باعث شده است که مدیران شبکه در صدد صرف هزینه های زیادی برای خلاصی از آنها برآیند. بررسی ها نشان می دهد که بیش از نیمی از پهنای باند یک سرور ایمیل صرف پردازش هرزنامه ها می گردد. اگر بخواهیم این هزینه را در ایران بررسی کنیم شاید بتوان گفت شرکتهای متوسط به بالا به طور سالانه بیش از ۵ میلیون تومان هزینه دریافت هرزنامه می پردازند و این فقط ضرر مالی حاصل از اشغال بیهوده پهنای باند است.
اما تا به حال از خودتان پرسیده اید که چه آدم های بیکاری با چه روشی این همه ایمیل ارسال می کند؟ در گذشته این کار توسط برخی برنامه های ارسال هرزنامه و به صورت متمرکز انجام می شد که نیاز به یک پهنای باند زیاد جهت ارسال هرزنامه ها داشت. هرچند هکر ها این پهنای باند را از طریق برخی سرورهای هک شده تامین می کردند اما این سرور ها به سرعت شناسایی می شدند و در لیست سیاه ضد هرزنامه ها قرار می گرفتند.
اما هکرها همیشه راههای جدیدی را پیدا می کنند که نشان دهنده نبوغ فکری آنهاست. امروزه هکرها فقط با چند دستور ساده ده ها هزار هرزنامه را در کمتر از چند دقیقه ارسال می کنند! تعجب نکنید زیرا این بار لشگری از زامبی ها نیز آنها را برای رسیدن به این هدف کمک می کنند.
همه چیز به صورت خودکار برای آنها فراهم است. روش کار بسیار ساده است اما مقابله با آن بسیار سخت و ناممکن!
شناسایی اینگونه هرزنامه ها برای برنامه های ضد هرزنامه مشکل و ناممکن است زیرا که این بار ایمیل ها از سمت اشخاص حقیقی (زامبی ها) ارسال می گردد و همه چیز طبیعی و واضح است!
کرمهای آنها که به صورت موروثی رشد می کنند و تمام خصوصیات پدران خود را به ارث می برند قوی تر از روزهای قبل، در خدمت رییس، شبکه Bot را گسترش می دهند و روحهای بیشتری را تسخیر می کنند. رییس فقط پشت سیستم خود و یا هر سیستم دیگر به شبکه (احتمالا IRC) متصل می شود و دستورات لازم را برای سربازان خود ارسال می کند. آنها نیز بدون چون و چرا گوش به فرمان رییس هستند.
همه چیز برای کسب درآمد چند میلیون دلاری مهیاست. فقط کافی است سفارش های بیشماری را جهت ارسال هرزنامه بگیرند و فقط با چند دستور ساده پولهای هنگفتی را به جیب بزنند!

● وب سایت های آلوده، معضل جدی
بد نیست کمی هم به روش های جدید نفوذ به سیستم ها و بزرگ کردن شبکه های Bot بپردازیم.
راههای سنتی روش های نفوذ به سیستم ها و بزرگ کردن شبکه های Bot، ایجاد کرم های اینترنتی مختلف و موروثی می باشد که در بالا بخشی از آن ذکر شد.
اما هکر ها این بار نیز روش های جدیدی را به کار برده اند.
در گذشته وقتی یک سایت اینترنتی تحت کنترل یک هکر قرار می گرفت، با تغییر صفحه اول سایت و فقط جهت کسب شهرت آن را در بوق و کرنا می کرد که این سایت توسط گروه و یا شخص من هک شد. هر چند هنوز این فرهنگ در ایران پا برجاست اما در دنیای حرفه ای سایبر، با تغییر اهداف هکر ها اینگونه روش ها نیز منسوخ شده است و آنها ترجیح می دهند از بازدید کنندگان این سایت ها در جهت اهداف اقتصادی خود بهرمند شوند!
امروزه عمده کاربران برای جستو و مرور اینترنت از دو مرورگر IE متعلق به مایکروسافت و Firefox متعلق به موزیلا، استفاده می کنند. از این رو تیر تحقیقات هکر ها جهت یافتن حفره های امنیتی به سمت این دو مرورگر شلیک شده است. به گونه ای که ابزارهای خودکار زیادی برای یافتن کدهای مخرب در این دو مرورگر منتشر شده است و پدیده هایی همچون "یک ماه حفره در مرورگر... " به وجود آمدند.
بسیار خب، همه چیر مهیاست برای نفوذ و تجهیز شبکه های Bot با لشگری از سیستم های آسیب پذیر بی گناه! کافی است ابتدا یک سایت (یا یک سرور میزبان) تحت کنترل یک مهاجم قرار گیرد. هکر، کدهای مخرب خود را که اغلب ناشناس و به اصطلاح ۰-day است را به طور گسترده در لابه لای سایت های اصلی اضافه می کند. کدهای مخرب بی سرو صدا و بدون هیچ پیغام خاصی روی سیستم های بازدیدکنندگان نصب می شوند و فاجعه ای را شروع می کنند.
کم کم وب سایت های آلوده در حال تبدیل شدن به یک معضل بزرگ برای مدیران شبکه ها و کاربران است. این مشکل آنقدر حاد است که محققان امنیتی اعتراف کردند که اینگونه حملات از پوشش رادارهای امنیتی آنها خارج شده اند و کنترل آنها در بعضی مواقع ناممکن است.
بنا بر تحقیقات برخی شرکت های امنیتی، بیش از ۵۰ درصد کدهای مخربی که توسط هکرها در این سایت ها استفاده می شوند ناشناس است و آنتی ویروس ها توانایی شناسایی آنها را ندارند و این یعنی فاجعه!!
ابعاد این فاجعه زمانی بزرگ تر می شود که سایت های جستجو نیز به کمک هکر ها بیایند و کدهای مخرب آنها را در پشت سرور های خود پنهان کنند. بنا بر تحقیقاتی که توسط یک شرکت امنیتی صورت گرفته است نشان می دهد هفته ها و ماهها طول می کشد تا سایت ها و صفحات آلوده ای که در موتورهای جستجو ذخیره شده اند با نسخه های پاک و غیر الوده جایگزین شوند. این مشکلی است که در سال گذشته شرکت فینجان نیز به آن اشاره کرده بود و اسم آن را cache Poisoning گذاشته بود.

● جنگ سرد دولت ها روی تارهای عنکبوت
اما دنیای سایبر فقط به هکرهایی ختم نمی شود که اهداف اقتصادی را دنبال می کنند. اجازه بدهید سری هم به دنیای سیاست بزنیم. جایی که میلیون ها دلار صرف می شود تا اطلاعات مختصری از دشمن جمع آوریگردد‍!
در خبرهای چند ماه قبل خواندیم که چگونه هکرهای چینی سیستم های پنتاگون را مورد حمله قرار دادند و اطلاعات محرمانه ای را به سرقت بردند. چند هفته بعد نیز برخی سیستم های دولت بریتانیا نیز مورد نفوذ قرار گرفت این بار هم چینی ها در این نفوذ دست داشتند. هر چند دولت چین دخالت خود را در این حملات به شدت انکار کرده است اما وقتی این حمله به سیستم های بانکی و دولتی کشور آلمان در زمان ملاقات مرکل و جیانگ زمین نیز سرایت کرد همگان باور کردند که جریانی در راه است!
شاید هکرهای چینی اولین کسی نباشند که قصد نفوذ به سیستم های دولتی رقبای خود را داشته باشند. دولت ایالات متحده و دولت بریتانیا هر کدام به صورت رسمی نیز اعلان کرده اند سایتهایی را جهت انجام امور جاسوسی از کشورهای دیگر ایجاد کرده اند. این سایتها در زمینه جاسوسی از طریق دنیای سایبر فعالیت می کنند.
با این روالی که کشورهای قدرتمند دنیا در پیش گرفته اند حتما در سال آینده شاهد جنگی سرد در پهنه کابلهای مسی و فیبر های نوری خواهیم بود. جنگی که امروز از آزمایشگاههای حساس وزارت دفاع امریکا شروع شده است، اما پایان آن نامشخص است!
در این میان ما در کجا قرار داریم؟ این سوالی است که همه باید به آن فکر کنیم.

 

 

سه شنبه 15/10/1388 - 13:17
بیماری ها

به گفته یک متخصص قلب این احتمال وجود دارد که بیماران سالها قبل از وقوع حمله قلبی ، درد قلب را تجربه کنند که به علت بیماری دیگری است.   

به گزارش روز سه شنبه ایرنا و به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس، دکتر "کام پاترسون" از "دانشگاه کارولینای شمالی" می گوید: یک نمونه احتمالی درد قلب که حمله قلبی تلقی نمی شود، بیماری عروق کوچک است.
پاترسون می گوید: بیماری عروق کوچک به اندازه انسداد شریان های بزرگ قلب خطرناک نیست و الزما نیازی به بستری کردن بیمار ندارد ، اما می تواند به بیماری قلبی منجر شود.
پاترسون تاکید کرد: ترک سیگار ، ورزش ، داشتن رژیم غذایی سالم و کاهش تنش و استرس از عوامل اساسی برای حفظ سلامت قلب است.
وی افزود: تنش و استرس می تواند موجب افزایش فشار خون و آزاد سازی آدرنالین شود که خود می تواند موجب بروز سکته قلبی شود.
وی همچنین ادامه داد که شاد بودن روش خوبی برای کاهش استرس است.
این پزشک همواره بیماران خود را به یک برنامه اینترنتی شادی بخش در این زمینه ارجاع می دهد.

سه شنبه 15/10/1388 - 13:16
بیماری ها

اگر به‌صورت یا پوست بدن خودتان نگاهی بیندازید احتمالا متوجه خال‌های متعددی خواهید شد. البته هر تغییر رنگی که قهوه‌ای یا سیاه باشد لزوما خال نیست؛ مثلا کک و مک، لنتیگوها و سبورئیک کراتوزها از جمله ضایعات پوستی هستند که توسط افراد غیرمتخصص ممکن است با خال اشتباه گرفته شوند. بیشتر خال‌ها در 20 سال اول زندگی ظاهر می‌شوند و بعد از سن 35 سالگی پیدایش خال جدید نادر است.

 


خال‌ها معمولا ابتدا سطحی صاف دارند و رنگ‌شان قهوه‌ای یا سیاه است. با گذشت زمان به کندی بزرگ و برجسته شده و رنگ‌شان کمی ملایم‌تر می‌شود. در سنین بالاتر خال‌ها به رنگ پوست در می‌آیند. دوره متوسط این تغییرات حدود 50 سال است. بعد از تماس با نور خورشید، در سنین نوجوانی و جوانی، هنگام بارداری و یا به دنبال مصرف برخی داروها یا هورمون‌ها، خال‌ها می‌توانند بزرگ‌تر و تیره‌تر شوند و یا خال‌های جدیدی ظاهر شوند.

 

 

ماجرای برداشتن‌ خال‌ها در مطب


متخصصان پوست و مو به کرات با بیمارانی مواجه می‌شوند که تقاضای برداشتن خال‌هایشان را دارند. بسیاری از آنها از پزشک خود تقاضای استفاده از لیزر را دارند اما باید ببینیم که چه روش‌هایی برای برداشت خال وجود دارد و اصولا بهترین روش درمانی کدام است؟ اکثر خال‌ها خوش‌خیم و غیر سرطانی هستند و تنها زمانی نیاز به اقدامات درمانی دارند که به نحوی غیر عادی باشند یا بیمار به لحاظ زیبایی نیازمند برداشتن خال‌هایش باشد. هر لکه یا خالی که به طور ناگهانی دچار تغییراتی در اندازه، شکل و یا رنگ شود و یا دچار خون‌ریزی، خارش یا درد شده و یا زخمی گردد، نیاز به بررسی بیشتری دارد. همچنین خال‌هایی که بعد از 20 سالگی ظاهر می‌شوند نیاز به توجه دارند. تنها متخصص پوست است که می‌تواند متوجه شود که آیا یک خال خطرناک است و یا خطرناک‌ نمی‌باشد و به همین دلیل تنها متخصص پوست مجرب است که می‌تواند مجوز درمان غیرجراحی خال‌ها را داشته باشد.


اول، نمونه‌برداری


پزشک متخصص پوست و مو به محض اینکه شک کند یک خال ممکن است غیرمعمولی باشد برای کسب اطمینان، تمام یا قسمتی از خال را برای نمونه‌برداری برمی‌دارد و آن را برای آزمایش به آزمایشگاه آسیب‌شناسی می‌فرستد. اگر فقط قسمتی از خال برداشته شده باشد و جواب آسیب‌شناسی، سرطان پوست باشد؛ بایدکل ضایعه همراه با قسمتی از پوست سالم اطراف آن مجددا برداشته شود. نمونه‌برداری از یک خال هرگز به سرپوشی آن منجر نمی‌شود.

 

 

بهترین روش برداشتن خال


بهترین و علمی‌ترین راه برای برداشتن خال‌ها، جراحی و خارج کردن کل خال تا چربی زیر جلدی و سپس دوختن پوست توسط بخیه است و اگر جراح (متخصص پوست و یا جراح پلاستیک) ماهر باشد، عموما نتیجه زیبایی عمل بسیار قابل قبول خواهد بود. روش دیگر، تراشیدن ضایعه توسط تیغ جراحی است و قسمت تراشیده شده نیز بهتر است برای آزمایش برای آسیب‌شناسی فرستاده شود. البته این روش احتمال عود مجدد دارد که در این صورت باید به متخصص پوست جهت درمان تکمیلی مراجعه کرد.


از لیزر هم می‌شود کمک گرفت؟


امروزه از لیزرها نیز برای برداشتن خال‌ها استفاده می‌شود. تاکید می‌کنم که هرگز این روش و سایر روش‌های غیرجراحی مثل سوزاندن خال توسط دستگاه کوتر یا توسط برخی اسیدها نباید توسط افراد غیرمتخصص انجام شود؛ زیرا تنها متخصصان پوست می‌توانند از ابتدا تشخیص دهند که آیا یک خال کاملا خوش‌خیم است و یا نه و در صورت شک به هرگونه بدخیمی هرگز استفاده از روش‌های غیرجراحی مثل لیزر صلاح نیست. به هر حال اگر متخصص تشخیص داد که خالی از نظر بالینی کاملا خوش‌خیم است با احتیاط فراوان می‌تواند از لیزرهای لایه‌بردار برای برداشتن خال استفاده کند. نقص بزرگ این روش این است که نمونه‌ای برای فرستادن به آزمایشگاه آسیب‌شناسی باقی نمی‌ماند. در صورتی که به عنوان یک قانون هر بافتی از بدن به خصوص خال که برداشته می‌شود باید برای آسیب‌شناسی به آزمایشگاه فرستاده شود. استفاده از لیزرهای مورد استفاده برای پاک کردن خال‌کوبی‌ها در مورد خال‌ها به هیچ‌وجه صلاح نیست زیرا فقط رنگ فعال از بین می‌رود و هنوز سلول‌های خال باقی می‌مانند ولذا اگر روزی سرطانی شوند، تشخیص آن بسیار مشکل و دیررس خواهد بود. به هر حال توجه کنید که اغلب مجامع علمی دنیا، برداشتن خال با لیزر را مورد تایید قرار نمی‌دهند زیرا تاثیر اشعه لیزر روی سلول‌های رنگدانه‌ساز خال در درازمدت هنوز کاملا مشخص نیست.

 

 

خال‌هایتان را سرسری نگیرید


برای خال‌های مادرزادی (که اغلب نیز مودار می‌باشند) بهترین راه، جراحی و برداشتن کامل آنها است زیرا خطر سرطانی شدن این خال‌ها در صورت باقی ماندن از سایر خال‌ها بیشتر است. هرچه اندازه خال مادرزادی بزرگ‌تر باشد، خطر تبدیل آن به ملانوم نیز بیشتر می‌شود. در مورد روش‌هایی مثل سوزاندن توسط کوتر یا دستگاه رادیوفرکوئنسی نیز همان مسایلی که در مورد لیزر ذکر شد، صدق می‌کند؛ یعنی این روش‌ها فقط توسط افراد متخصص پوست و فقط در بعضی بیماران خاص قابل استفاده است و این طور نیست که هر پزشکی مجاز باشد که با هر روش غیرجراحی خال‌های بیمار را بردارد زیرا کوچک‌ترین اشتباه در تشخیص اولیه می‌تواند به مرگ بیمار بینجامد. پس لازم است افراد در مورد خال‌های خود توجه بیشتری داشته باشند و در مورد نحوه برداشتن آنها بیشتر تحقیق کنند.


کدام خال‌ها خطرناکند؟


معیارهای زیر به شما کمک می‌کنند خال‌های خطرناک (ملانوم) را از خال‌های معمولی و بی‌خطر تشخیص بدهید:• عدم تقارن: خال‌های معمولی اغلب مدور و قرینه هستند ولی ضایعات ملانوم معمولا شکلی نامتقارن دارند؛ یعنی اگر خطی فرضی از وسط ضایعه ترسیم کنیم، قادر به تقسیم ضایعه به دو قسمت متقارن نخواهیم بود. • نامنظمی لبه‌ها: لبه‌های ضایعات خوش‌خیم معمولا یکنواخت هستند ولی لبه‌های ضایعات بدخیم (ملانوم) اغلب نامنظم و دندانه‌دار هستند. • رنگ: ضایعات خوش‌خیم معمولا به طور یکنواخت رنگ قهوه‌ای روشن یا تیره دارند اما در ضایعات بدخیم معمولا طیفی از رنگ‌های مختلف وجود دارد ؛ قهوه‌ای روشن یا تیره، سیاه و حتی آبی یا قرمز.


• قطر: خال‌های معمولی اکثرا کمتر از شش میلی‌متر قطر دارند اما ملانوم‌ها بزرگ‌ترند و اغلب بیش از 6 میلی‌‌متر قطر دارند.

سه شنبه 15/10/1388 - 13:15
هوا و فضا

وجود آب به صورت مایع در دمای 167- از نظر علمی امكان ندارد. در نتیجه باید در مكان‌هایی سرد نظیر قطب‌های ماه آب به شكل یخ تجمع كرده باشد.
اما فضا‌پیمای LCROSS ناسا در مهر ماه امسال پس از برخورد با چنین گودالی در سطح ماه، بنام كابئوس (Cabeus)، آب پیدا كرد.

اما رصدهای اخیر مدار‌گرد اكتشافی ماه (LRO)، نشان می‌دهد كه بسیاری از مناطقی كه در نزدیكی قطب جنوب همیشه در سایه هستند خشك و مناطقی كه نور دریافت می‌كنند مرطوب می‌باشند.

به گزارش ماهنامه نجوم،‌ این رصدها به دنبال آزمایش‌های "آشكارساز نوترونی ماه" (LEND) كه با سنجش میزان نوترون‌هایی كه از ماه ساتع می‌شود امكان وجود آب را بررسی می‌كند، انجام شد. آب و مواد دیگری كه در ساختار آنها هیدروژن وجود دارد باعث كاهش تعداد نوترون‌های پایدار می‌شوند.

LEND به بررسی 37 گودال در مناطق همیشه تاریك كه نزدیك به قطب جنوب هستند پرداخت و تنها در 3 گودال به نام‌های كابئوس، فاستینی و شوماخر، مقادیر قابل توجهی هیدروژن یافت شد. چند منطقه آشكار دیگر نیز وجود هیدروژن را نشان می‌دهند.

   

سه شنبه 15/10/1388 - 13:13
سياست

هموطنان به اهداف شوم و دام‌هایی که دشمنان برای ملت و کشور گسترانیده‌اند، با بصیرت عمل کنند و با حساسیت و هوشیاری، همکاری لازم را با وزارت اطلاعات در جهت صیانت از کشور و خنثی سازی برنامه‌های بیگانگان و جریان فتنه انگیز به عمل آورند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، معاون خارجی وزارت اطلاعات در گفتگوی خبری با رسانه‌ها با اشاره به توطئه‌های بیگانگان و سرویس‌های جاسوسی به ویژه آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی که در مقابله با انقلاب اسلامی، استراتژی تهاجم و براندازی نرم علیه جمهوری اسلامی ایران را پی‌ریزی نموده‌اند اظهار داشت: سربازان گمنام امام زمان (عج) طی سالیان گذشته تاکنون با پیگیری‌های اطلاعاتی توانسته‌اند با شناسائی اهداف و برنامه‌های دشمنان انقلاب اسلامی و سرشاخه‌های آنان در داخل و خارج کشور که در جهت اهداف براندازانه عمل می‌کنند، ضربات قابل توجهی به روند حرکتی آنان وارد ساخته، استکبار را در دستیابی به مقاصد شومشان ناکام گذارند.

وی با معرفی اسامی برخی از بنیادها و مؤسسات فعال بین المللی در حوزه جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران، خاطر نشان کرد: شبکه های رسانه ای، ماهواره ای و اینترنتی معاند و مخالف نظام جمهوری اسلامی مانند BBC، VOA ، رادیو زمانه ، رادیو فردا، رادیو رژیم صهیونیستی ، همچنین شبکه‌های ماهوارهای ضد انقلاب همچون منافقین، سلطنت طلب، پارس، رنگانگ، کانال یک و سایت‌های اینترنتی ضد انقلاب و همسو با جریان فتنه مانند جرس، مصداق سازمان‌های برانداز بیگانه محسوب می‌شوند.

این مقام امنیتی در همین رابطه تأکید کرد: هر گونه ارتباط، عقد قرارداد و اخذ امکانات از جانب اشخاص حقیقی و حقوقی با این مؤسسات و بنیادهای جریان جنگ نرم غیرقانونی و ممنوع است. همچنین دریافت هر گونه کمک‌های نقدی و غیرنقدی از خارج کشور برای جریانات و احزاب و گروه‌های سیاسی، غیرقانونی است.

معاون خارجی وزارت اطلاعات ضمن تبیین یافته‌های اطلاعاتی در خصوص علل و عوامل جریان فتنه اخیر، ارتباطات بی‌ضابطه برخی عناصر و عوامل فتنه با بیگانگان را زمینه ساز ایجاد بخش عمده‌ای از اقدامات ضد امنیتی پس از انتخابات ریاست جمهوری برشمرد و بر این اساس قشرهای مختلف مردم را از برقراری هرگونه ارتباط غیرمتعارف با سفارتخانه‌ها، اتباع بیگانه و مراکز وابسته به آن‌ها برحذر داشته و اعلام کرد، هموطنان به اهداف شوم و دام‌هایی که دشمنان برای ملت و کشور گسترانیده‌اند، با بصیرت عمل کنند و با حساسیت و هوشیاری، همکاری لازم را با وزارت اطلاعات در جهت صیانت از کشور و خنثی سازی برنامه‌های بیگانگان و جریان فتنه انگیز به عمل آورند.

معاون خارجی وزارت اطلاعات اسامی 60 بنیاد و مؤسسه مرتبط با جنگ نرم را بدین شرح اعلام کرد:

1- بنیاد سوروس یا بنیاد جامعه باز

2- مرکز وودرو ویلسون

3- خانه آزادی

4- صندوق اعانه ملی برای دموکراسی N.E.D

5- مؤسسه دموکراتیک ملی N.D.I

6- مؤسسه جمهوری خواه ملی N.R.I

7- مؤسسه برای دموکراسی در اروپای شرقی (مقر ورشو) I.D.E.E

8- مرکز دموکراتیک اروپای شرقی (مقر ورشو) E.E.D.C

9- بنیاد فورد

10- بنیاد برادران راکفلر

11- مؤسسه هوور دانشگاه استانفورد

12- مؤسسه هلندی هیووس

13- مناز انگلیس

14- انجمن سازمان ملل ایالات متحده آمریکا

15- بنیاد کارنگی

16- ویلتون پارک انگلیس

17- سازمان جستجو برای زمینه های مشترک

18- شورای جمعیت

19- انستیتو واشنگتن برای مسائل خاورمیانه نزدیک

20- انستیتو اسپن

21- مؤسسه آمریکن اینترپرایز

22- بنیاد نو آمریکا

23- بنیاد اسمیت ریچاردسون

24- صندوق ژرمن مارشال آمریکا (دارای دفاتر در آلمان، بلژیک و...)

25- مرکز بین المللی برای حل مسالمت آمیز

26- بنیاد عبدالرحمن برومند

27- دانشگاه یل

28- مرکز مردین

29- بنیاد دموکراسی در ایران

30- انستیتو بین المللی جمهوریخواهان

31- انستیتو ملی دموکراتیک

32- انستیتو ابتکار آمریکایی

33- انستیتو دموکراسی در اروپای شرقی

34- مرکز کمک رسانی آمریکا

35- مرکز بین المللی تجارت خصوصی

36- مرکز آمریکایی برای همبستگی بین المللی کارگران

37- مرکز بین المللی برای انتقال دموکراسی

38- انجمن تشکل دموکراسی

39- انستیتو آلبرت انشتین

40- جنبش جهانی برای دموکراسی

41- شبکه فعالان جوان دموکراسی

42- گروه اطلاعات دموکراسی و تکنولوژی ارتباطات

43- جنبش بین المللی پارلمانی برای دموکراسی

44- انستیتو شبکه جستجو دموکراسی

45- مؤسسه ریگا

46- مؤسسه برگمن

47- شورای روابط خارجی آمریکا

48- انجمن سیاست خارجی آلمان

49- مؤسسه اسرائیلی ممری

50- مرکز مطالعات دموکراسی انگلیس

51- انستیتو مریدین

52- دانشگاه یل و کلیه مراکز و مؤسسات تابعه

53- دانشگاه دفاع ملی آمریکا

54- مرکز مستندسازی اسناد حقوق بشر ایران

55- مرکز آمریکایی فلتا فعال در آسیای مرکزی و قفقاز

56- کمیته خطر حاضر

57- انستیتو بروکینگز

58- مرکز سابان وابسته به بروکینگز

59- دیده بان حقوق بشر

60- بنیاد آمریکای جدید

سه شنبه 15/10/1388 - 13:12
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته