• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 632
تعداد نظرات : 188
زمان آخرین مطلب : 4965روز قبل
هوا و فضا
دانشمندان علوم فضایی با ارائه مستندات علمی جالب توجه، از فرآیندی موسوم به آ«جیغ های خورشیدیآ» پرده برداشتند. دانشمندان علوم فضایی با ارائه مستندات علمی جالب توجه، از فرآیندی موسوم به آ«جیغ های خورشیدیآ» پرده برداشتند. به گفته آنها توفان های خورشیدی سریع که حامل میلیاردها تن گازهای باردار در فضا هستند، پیش از رها کردن توفان های رادیویی که به میدان مغناطیسی زمین برخورد می کنند، جیغ های صاعقه واری در فضا رها می کنند. گروهی از اخترشناسان در گزارشی که در نشست اخیر جامعه اخترشناسسی آمریکا منتشر کردند، اعلام کردند که یافته جدیدشان می تواند به فضانوردان و مهندسان علوم فضایی پیش آگاهی در خصوص وقوع نوعی آ«پرتاب توده تاج خورشیدیآ» یا همان جیغ خورشیدی به سوی زمین دهد که می تواند به واسطه انتشار پرتوهای خطرناک، به فضاپیماها و مسافران فضایی خسارات جدی وارد کند. بر اساس گزارش msnbc ، پرتاب توده تاج خورشیدی در حقیقت خروج های صاعقه واری است که حامل حجم قابل توجهی از گازهای باردار الکتریکی موسوم به پلاسما از اتمسفر خورشید است. هنگامی که این پرتاب صورت می گیرد، ابرهای پلاسمایی از خورشید دور شده و با سرعتی بالغ بر یک میلیون مایل بر ساعت به اطراف منتشر می شوند. به گفته گوپالسمی، محقق اصلی این پروژه از مرکز فضایی گودارد ناسا در آمریکا، برخی از این پرتاب های توده ای یا همان جیغ های خورشیدی توفان های پرتویی تولید می کنند و برخی هم نه یا آن که سطوح پرتویی آنها پایین است.
دوشنبه 12/11/1388 - 10:26
هوا و فضا

بی‌شک این بزرگ‌ترین گیتار در تمام کهکشان راه‌شیری است. تپ‌اختر گیتار، بقایای انفجار ستاره‌ای است که به‌سرعت، ابرهای هیدروژنی را از هم می‌درد و طرحی گیتار مانند از هیدروژن‌های داغ را برجای می‌گذارد.

ستارگانی که سنگینی آنها بیش‌از 1.5 برابر خورشید باشد، معمولا در پایان عمر خود منفجر می‌شوند و مانند ستاره‌ای نوظهور در کهکشان می‌درخشند. در این انفجار که انفجار ابرنواختری نام دارد، هسته ستاره به شدت فشرده می‌شود و اتم‌ها در هم شکسته می‌شوند. اگر ستاره کمتر از 3 برابر خورشید سنگینی داشته باشد، الکترون‌ها درون هسته جمه می‌شوند و ستاره‌ای به قطر 30 کیلومتر تشکیل می‌شود که تقریبا فقط از نوترون تشکیل شده است.

این موجود عجیب و غریب که ستاره نوترونی نامیده می‌شود، بسیار چگال است و در هر ثانیه چند ده بار به دور خود می‌گردد. میدان مغناطیسی ستارگان نوترونی بسیار بسیار قوی است و اگر برحسب اتفاق، اطراف آنها ابری از مواد میان ستاره‌ای وجود داشته باشد، ذرات باردار در اطراف ستاره نوترونی شروع به گردش می‌کنند و با شتاب‌گرفتن در راستای خطوط میدان مغناطیسی، پرتوهای الکترومغناطیس منتشر می‌کنند. این چنین است که ناظر احساس می‌کند ستاره نوترونی همانند فانوس دریایی، امواج الکترومغناطیسی را به‌شکلی منظم منتشر می‌کند.



[تپ اختر گیتار در راستای قطر مربع، به سوی گوشه بالا-چپ درحرکت است]

اطلاعات بسیار اندکی درمورد این نوع بقایای مرگ ستارگان و منشا آنها در دست است. اما نینا تتزلاف از دانشگاه ژنا در آلمان و همکارانش حدس می‌زنند که توانسته‌اند محل تولد این تپ‌اختر را پیدا کنند. آنها برای یافتن منشا این تپ‌اختر، مسیر حرکت 140 گروه ستاره‌ای زمینه تصویر را که طی پنج میلیون سال گذشته در فاصله نسبتا نزدیکی از این تپ‌اختر قرار داشتند، بررسی کردند.

مطالعات پیشین مشخص کرده بود که این تپ‌اختر با سرعتی بیش‌از 1500 کیلومتر بر ثانیه شلیک شده بود. تتزلاف و همکارانش نیز با بررسی مسیر حرکت این تپ‌اختر، نشان داده‌اند که این ستاره هشت‌صدهزار سال پیش از خوشه ای از ستارگان سنگین که امروز در فاصله 6500 سال‌نوری از آن واقع شده، پرتاب شده است.

هنوز مشخص نیست که این تپ‌اخترها چگونه به این سرعت های بسیار بالا دست پیدا می‌کنند؟
دوشنبه 12/11/1388 - 10:25
آموزش و تحقيقات
دانشمندان سوئیسی با استفاده از ایزتوپهای فلز تنگستن موفق شدند دقیق ترین تخمین را در مورد زمان تشكیل شدن كره ماه كه در حدود 62 میلیون سال پس از شكل گیری منظومه شمسی بوده ارایه دهند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری رویترز، اختر شناسان موسسه فنی زوریج در سوئیس توانستند با استفاده از ایزتوپهای فلز تنگستن اطلاعات بسیار با ارزشی را در مورد كره ماه بدست آورند كه مهمترین آنها دقیق ترین تخمین انجام شده در مورد تعیین سن كره ماه بوده است.

بنابراین گزارش و به گفته دانشمندان اختر شناس كره زمانی تشكیل شده است كه سن منظومه شمسی در حدود 50 تا 150 میلیون سالگی خود بسر می برده و همه فرضیه های علم فیزیك این نظریه را تایید می كند.

یادآور می شود، نتایج تحقیقات گذشته دانشمندان بیان می كند در حدود 567/4 میلیارد سال پیش منظومه شمسی تشكیل شده است
دوشنبه 12/11/1388 - 10:21
هوا و فضا

ثبت ستاره غول‌پیكر توسط تلكسوپ هرشل

 

تلسکوپ هرشل موفق شد ردپای ستاره ای بسیار غول پیکر را ثبت کند .


ستاره

  تلسکوپ فضایی جدید اروپا موسوم به هرشل با بهره گیری از تجهیزات پیشرفته خود موفق شده است انواع مختلفی از مولکول ها و اتم هایی را شناسایی کند که از ستاره ای 30 تا 40 برابر بزرگتر از خورشید منظومه شمسی جدا می شوند .

این ستاره که حدود 4500 سال نوری از زمین فاصله دارد ممکن است به صورت یک ابرنواختر منفجر شود .

اگر این ستاره غول پیکر در قلب منظومه شمسی ما جای می گرفت، فضایی تا مدار گردش سیاره زحل را اشغال می کرد .

تلسکوپ هرشل به طیف سنج هایی مجهز است که می توانند اطلاعاتی را درباره ترکیب شیمیایی منابع نوری دریافت شده، فاش کنند .

پروفسور مَت گریفین د دانشگاه کاردیف انگلیس گفت: "یکی از رایج ترین ملکول هایی که در این طیف نوری مشهود است، مونواکسید کربن است ".

تلسکوپ هرشل در 14 می با موشک اریان به مدار زمین فرستاده شده است .

این فضا پیما به گونه ای طراحی شده و در موقعیتی قرار گرفته است که تصاویری از اعماق فضا را ارائه کند .  



سلامت باشید
دوشنبه 12/11/1388 - 10:19
هوا و فضا
 

آرتور سی. کلارک


 

 

آرتور چارلز کلارک (1917-2008)، نویسنده داستان‌های علمی- تخیلی، از مشاهیر عصر حاضر است که در اغلب کشورها او را به دلیل رویاهای بلندپروازانه‌اش می‌شناسند؛ خصوصاً به این خاطر که بسیاری از رویاهای او در زمان زندگی‌اش رنگ واقعیت به خود گرفت. وی تالیفات بسیاری در زمینه علوم و کاربردهای فناوری فضایی دارد که بسیاری از آنها الهام‌بخش هم‌عصرانش در بهره‌مندی از موهبت فضا بوده است.


 

آرتور سی كلارك، شانزدهم دسامبر 1917 در مزرعه‌ای در ماینهد، شهری ساحلی در غرب سامرست انگلستان، در خانواده‌ای كشاورز به دنیا آمد. از همان سال‌های نخستین زندگی‌اش مجذوب داستان‌های تخیلی و نجوم بود و به مجلات علمی- تخیلی مانند "داستان‌های شگفت‌انگیز" علاقه زیادی داشت.

http://www.isa.ir/enc/library/upload/article/42_0_Arthur_C_Clarke.jpgنام : سِر آرتور چارلز كلارك
شغل : نویسنده ژانر علمی- تخیلی
تولد : 16 دسامبر 1917، انگلستان
وفات : 19 مارس 2008، سریلانكا

 

به گفته دوستانش، آرتور همیشه در کتابفروشی محل پرسه می‌زد و کتاب‌های علمی- تخیلی مثل "جنگ دنیاها" اثر "اچ. جی. ولز" را ورق می‌زد و آنها را تا مرز از بین رفتن می‌خواند. در مزرعه، او دائم در حال آزمایش بود و برای خودش موشک‌های کوچک درست می‌کرد. او حتی یك‌بار یکی از همکلاسی‌هایش را راضی کرد موشکی را به هواپیمای مدل او ببندد که بعد از جهشی فشفشه‌وار سقوط کرد و سوخت.

 

وقتی كلارك شانزده ساله بود، "انجمن بین‌سیاره‌ای بریتانیا" در لیورپول تاسیس شد. چندی نگذشت كه كلارك یكی از اعضای فعال آن شد.

آرتور پس از گذراندن دوران مدرسه در زادگاهش، در سال 1936 به لندن رفت و با پیوستن به این انجمن، علاقه‌اش را به علوم فضایی دنبال كرد. او با نوشتن مطالب علمی- تخیلی همكاری‌اش را با این انجمن آغاز كرد. تحصیلات پیش از دانشگاه را در سامرست گذراند و به عنوان ممیز حسابداری در بخش بازنشستگان هیأت آموزشی مشغول به كار شد.

در زمان جنگ دوم، او نیز مانند بسیاری از مردان جوان دیگر، درگیر جنگ و مسائل مربوط آن شد. در سال 1941 در نیروی هوایی سلطنتی انگلستان نام‌نویسی كرد و در آنجا به عنوان تكنسین و سپس مربی رادار تا سال 1946 خدمت نمود. 

سامانه دفاعی هشدار راداری از جمله برنامه‌هایی بود كه كلارك در آنها شركت داشت و همین موضوع باعث علاقه جدی او به مسائل ارتباطات راداری شد. او در مه 1943 به عنوان افسر خلبان (رده فنی) گماشته شد و در نوامبر همان سال به سمت افسر پرواز ترفیع یافت. سپس به سمت مربی ارشد در آرای‌اف (رویال ایرفورس یا نیروی هوایی سلطنتی) منصوب شد.

كلارك بعدها رمان گلاید پث (مسیر پرواز) را بر اساس تجربه دوران خدمتش نوشت. آن‌طور كه كلارك در این زندگی‌نامه نوشته، در زمان جنگ بیشتر وقت خود را در بخش رادار كنترل زمینی گذرانده است. شیوه كنترل زمینی یا سی‌جی‌اِی، اگرچه در جنگ خیلی كارآمد نبود، چند سال پس از اختراع در خلال سال‌های 1948 تا 1949 در حمل و نقل هوایی بسیار مفید واقع شد. گلاید پث تنها رمان غیرعلمی- تخیلی كلارك است.

 

در سال 1945، ژورنال علمی وایرلس ورلد (دنیای بی‌سیم) مطلبی از كلارك با عنوان "رله‌های فرازمینی: آیا ایستگاه‌های راکتی می‌توانند جهان را تحت پوشش رادیویی قرار دهند؟" به چاپ رساند. امروزه "ایستگاه‌های راکتی" موردنظر آقای کلارک، همان ماهواره‌ها هستند. كلارك در این مقاله، استفاده از سه ماهواره مخابراتی در مدار استوایی را توصیف كرده بود كه برقراركننده ارتباط در سراسر دنیا بودند.

 

كلارك در این نوشتار، مداری با ارتفاع 35786 كیلومتر را برگزیده بود چراكه در این ارتفاع سرعت چرخش زمین با سرعت گردش ماهواره به دور آن یكسان است. در نتیجه، ماهواره در نقطه ثابتی از فضا در بالای زمین قرار می‌گیرد. دوازده سال پس از آن، بشر برای نخستین‌بار در تاریخ، اولین ماهواره دست‌ساز خود، اسپوتنیک-1، را به مدار زمین فرستاد. با ارسال این ماهواره عصر فضا آغاز شد. هفت سال بعد، در 1964، سینکام-3 نخستین ماهواره‌ای بود که عازم مداری شد که کلارک پیش‌بینی کرده بود. به دلیل تلاش‌های كلارك در این زمینه، اتحادیه بین‌المللی ستاره‌شناسی، مدار زمین‌ثابت را مدار كلارك نامید.

 

http://www.isa.ir/enc/library/upload/article/42_1_Arthur_C_Clarke.jpg

آرتور كلارك پس از ارایه پیشنهاداتی در مورد مخابرات ماهواره‌ای، مقاله خود را در مجله وایرلس ورلد در سال 1945 منتشر كرد.

 

نخستین‌باری كه كلارك ایده قرارگیری ماهواره‌ها در مدار زمین‌ثابت را مطرح كرد، به نظر بسیاری فکری احمقانه بود، به‌طوری كه رئیس مجله وایرلس ورلد نیز در ابتدا نویسنده آن مقاله را دیوانه خطاب كرد و در نهایت مقاله با نظر مثبت سردبیر چاپ شد. اگرچه وی اولین كسی نبود كه ایده ماهواره‌های زمین‌ثابت را مطرح كرد، اما یكی از بهترین ایده‌های وی كه بسیار مفید واقع شد، این بود كه این ماهواره‌ها برای مقاصد مخابراتی استفاده شوند. او این نظریه را در مقاله‌ای كه خود در بین اعضای گروه هسته‌ای بریتانیا در سال 1945 پخش كرد، دنبال نمود. بیست سال پس از طرح این ایده، اِرلی‌برد، برای نخستین بار شبكه مخابراتی جهانی برای تلفن، تلویزیون و مخابرات دیجیتالی پرسرعت شامل اینترنت را برقرار كرد.

به بیان دیگر، کلارک کاربردی را پیش‌بینی کرده بود که دو دهه پس از آن امكان‌پذیر شد. به همین دلیل است که کلارک را دارای اندیشه‌ای والا و ادراکی آینده‌نگر می‌دانند. پیشنهاد سال 1945 كلارك، در زمینه سامانه ارتباطی ماهواره‌ای، در سال 1963 مدال طلای استوارت بالانتین موسسه فرانكلین و نامزدی دریافت جایزه نوبل ادبیات در سال 1999 را برایش به ارمغان آورد.

 

دوشنبه 12/11/1388 - 10:17
هوا و فضا
ستاره دنباله دار هر ستاره دنباله دار، هسته ای متشكل از یخ و غبار (موسوم به گلوله برفی كثیف) دارد كه پهنای آن حدود 20 كیلومتر (12 مایل) است. هنگامیكه این ستاره به خورشید نزدیك می گردد، هسته اش تبخیر شده و سری درخشان و دنباله ای طولانی شكل می گیرد. بخش اعظم میلیاردها ستاره دنباله دار منظومه شمسی، در محدوده های دور دست آن قرار دارند، اما مدار بعضی از این ستارگان از نزدیكی خورشید عبور می كند و این امر موجب می شود تا شب هنگام در آسمان بخوبی دیده شوند. تمام منظومه شمسی ما از جمله دنباله دارها حدود4.5 میلیون سال پیش از رمبیدن یك توده ی بزرگ ابر و گاز به وجود آمد.این توده ابتدا به آرامی می چرخید ولی هر چه رمبش ادامه پیدا كرد ،چرخش سریعتر شد و دمای آن بالا رفت.(درست مثل این كه یك اسكیت باز با جمع كردن دستانش سریعتر می چرخد). این چرخش سریع از ریختن همه ی مواد به داخل هسته جلوگیری كرد.در عوض این ابر و مواد موجود در آن به شكل یك صفحه ی تخت متراكم گشت.در همین زمان دمای هسته ی این ابر بالا رفت تا آن جا كه همجوشی هسته ای آغاز گشت و بدین گونه خورشید به وجود آمد. با وجود این مناطق خارجی این صفحه كاملا سرد بود .به علت كم بودن دما دانه های یخ شكل گرفتند و با تجمع آن ها توده های یخی با بزرگی چند كیلومتر شكل گرفتند،و توده های بزرگتر نیز سیاره ها را شكل دادند. پهنای هسته یك ستاره دنباله دار فقط چند كیلومتر می باشد، اما دنباله آن بسیار طولانی است. ستاره دنباله دار عظیمی كه در سال 1843 دیده شد، دارای دنباله ای بطول 330 میلیون كیلومتر (205 میلیون مایل) بود. چگالی این دنباله ها حتی از بهترین خلئی كه در شرایط آزمایشگاهی در روی زمین ایجاد شده، كمتر است. چرا ستاره های دنباله دار دنباله دارند؟ دنباله ی یك دنباله دار بارزترین مشخصه آن است. همچنانكه دنباله دار به خورشید نزدیك تر می شود دم درخشانی در امتداد آن و در جهت مخالف خورشید گسترش می یابد. در فاصله ای زیاد از خورشید هسته دنباله دار ها سرد و مواد داخل آن منجمد می باشند. با نزدیك شدن به خورشید باد های شدید خورشیدی قسمتی از هسته را تصعید می كنند كه این مواد كما را تشكیل می دهند. فعل و انفعالاتی كه باد های خورشیدی روی كما انجام می دهند باعث به وجود آمدن هسته می شوند. ساختار شیمیایی كما مواد تشكیل دهنده دنباله را تعیین می كند. ممكن است به نظر آید كه دنباله داری دم ندارد ولی واقعا این طور نیست بلكه دنباله آن قدر شفاف است كه دیده نمی شودولی دانشمندان با استفاده از فیلتر های مخصوص قادر به دیدن آن ها هستند.مثلا دم دنباله دار هیل پاب(1997)به راحتی در نور مرئی دیده می شد ولی عكس هایی كه با فیلترتهییه شده بودند وجود تعدادی دنباله تشكیل شده از غبار و گاز های یونیده را نشان دادند. انواع دنباله ها: دو نوع دنباله وجود دارد:غبار و گاز یونیده.یك دم تشكیل شده از غبار محتوی ذراتی به بزرگی ذرات موجود دردود می باشد.این نوع دم هنگامی تشكیل می شود كه یك باد خورشیدی مقداری ماده از كما جدا می كند.چون این ذرات بسیار كوچكند با كوچكترین نیرویی جابجا می شوند در نتیجه این دنباله ها مامولا پخش و خمیده اند.دنباله های گازی وقتی تشكیل می شوند كه نورخورشید مقداری از مواد كما را یونیده می كند و سپس یك باد خورشیدی این مواد یونیده را از كما دور میكند.دنباله های یونی معمولا كشیده تر و باریك ترند.هر دوی این دنباله ها ممكن است تا میلیون ها كیلومتر در فضا پراكنده شوند.وقتی كه دنباله دار از خورشید دور میشود دم و كما ازبین میروند و فقط مواد سرد و سخت درون هسته باقی می مانند.تحقیقات راجع به ستاره دنباله دار هیل پاب وجود نوعی دم رانشان داد كه شبیه دنباله های تشكیل شده از غبار بود ولی از سدیم خنثی تشكیل شده بود.(همان طور كه گفتیم مواد موجود در هسته نوی كما و دنباله را تعیین می كنند). دنباله دار ها از كجا می آیند؟ دنباله دار ها در دو جا به طور بارز یافت می شوند :كمر بند كوییپر و ابر اورت.دنباله دار های كوتاه مدت معمولا از ناحیه ای به نام كمربند كوییپر می آیند.این كمربند فراتر از مدار نپتون قرار گرفته است.اولین جرم متعلق به كمربند كوییپر در سال 1922 كشف شد.این اجسام معمولا كوچك هستند و اندازه ی آن ها از 10 تا 100 كیلومتر تغییر می كند.طبق رصد های هابل حدود 200میلیون دنباله دار در این ناحیه وجود دارد كه گمان می رود از ابتدای تشكیل منظومه ی شمسی بدون تغییر مانده اند.دنباله دار های با تناوب طولانی مدت از ناحیه ای كروی متشكل از اجرام یخ زده به نام ابر اورت سرچشمه می گیرند.این اجرام در دورترین قسمت منظومه ی شمسی قرار دارند و از آمونیاك منجمد ، متان ، سیانوژن ، یخ آب و صخره تشكیل شده اند.معمولا یك اختلال گرانشی باعث راه یافتن آن ها به داخل منظومه ی شمسی می شود. مسیر حركت دنباله دارها مدار سیارات نزدیك به دایره است حال آن كه مدار دنباله دار ها به شدت بیضوی است. به علت تاثیرات گرانشی دنباله دار ها در حضیض سریعتر حركت می كنند تا در اوج.دنباله دار ها از مدت چرخششان یه دور خورشید طبقه بتدی می شوند: دنباله دار ها بامدت تناوب كوتاه و متوسط-مانند هالی با دوره تناوب 76 سال- بیشتر در بین خورشید و پلوتون به سر می برند.این دنباله دارها ابتدا در كمربند كوییپر هستند ولی نیروی گرانش یكی از سیارات به خصوص مشتری آن ها را نزدیك خورشید می راند و دوره تناوب آن ها كمتر از 200 سال است.(شومیكر-لوی 9 یكی از این دنباله دارها بود كه عاقبت در مشتری سقوط كرد). دنباله دار های بلند مدت با تناوبی بیش از 200 سال كه بیشتر در ابر اورت هستند. هیل پاب نمونه ای از این دنباله دار ها است كه تناوبی برابر با4،000 سال دارد. ستارگان دنباله دار بر اساس دوره تناوب مداری شان به دو دسته تقسیم میشوند: ستارگان دارای دوره تناوب مداری بیش از 200 سال و ستارگانی كه دوره تناوب مداری شان كمتر از 200 سال می باشد. گروه اول، ستارگان با دوره تناوب طولانی و گروه دوم ستارگان با دوره تناوب مداری كوتاه هستند. این ظن وجود دارد كه ستارگان دارای دوره تناوب مداری كوتاه، زمانی در ابر اوپتیك - اورت دارای دوره تناوب طولانی بوده اند. بسیاری از ستارگان دارای دوره تناوب مداری كوتا ، در فواصل زمانی منظمی دیده شده اند كه معروفترین آنها ستاره دنباله دار هالی است. ستاره دنباله دار انكی كوتاهترین دوره تناوب مداری را دارد كه 5/3 سال می باشد. ستارگان دنباله دار با هر بار گذشتن از كنار خورشید، مقداری از مواد خود را بر اثر تبخیر از دست می دهند. دنباله ستارگان دارای دوره تناوب مداری كوتاه، بسیار درخشان است، اما با هر بار گذشتن از كنار خورشید، مواد خود را از دست داده و بدین ترتیب، امكان رویت آنها كمتر می شود. بعضی از این ستارگان قبل از متلاشی شدن فقط یك بار دیده می شوند، هر چند كه طول عمر معمولی یك ستاره دنباله دار با دوره تناوب كوتاه حدود 10000 سال است. گردش بسیاری از ستارگان دنباله دار دارای دوره تناوب طولانی بدور خورشید هزاران یا حتی میلیونها سال طول می كشد. بنابر این، طول عمر این ستارگان بسیار بیشتر از نوع دیگر است
دوشنبه 12/11/1388 - 10:15
اخبار
کشف سلاح و مهمات از انبار شیخ تندرو

ماموران در حین بازرسی از یک انبار متعلق به هادی غفاری تعداد 57 قبضه سلاح کمری، 98 قبضه کلاشینکف و مقدار زیادی فشنگ را کشف کردند.به گزارش راسخون به نقل از شبکه ایران تعداد زیادی سلاح گرم و فشنگ در یک انبار...


 
ماموران در حین بازرسی از یک انبار متعلق به هادی غفاری تعداد 57 قبضه سلاح کمری، 98 قبضه کلاشینکف و مقدار زیادی فشنگ را کشف کردند.به گزارش  راسخون به نقل از شبکه ایران تعداد زیادی سلاح گرم و فشنگ در یک انبار متعلق به هادی غفاری کشف شد.
این خبر را سایت جوان اعلام کرده و گفته که این انبار در مسجد الهادی تهران که وی امام جماعت آن است کشف شده است. غفاری ریاست موسسه الهادی را نیز بر عهده دارد.
بر اساس این گزارش در روز پنج شنبه 8 بهمن ماه با اعلام خبری مبنی بر احتکار برخی اقلام قماش از جمله برنج و … در مسجد الهادی(ع) (خیابان دماوند) در تحقیق و تفحص تیم بازرسی وزارت بازرگانی مشخص شد برنج کشف شده مربوط به آقای هادی غفاری است.
اما مأمورین در حین بازرسی از مسجد مذکور، به یک باب انبار مشکوک شدند که پس از اصرار و پیگیری‌های به عمل آمده و باز کردن قفل ورودی، تعداد 57 قبضه سلاح کمری، 98 قبضه کلاشینکف و مقدار زیادی فشنگ را در آنجا کشف کردند.
همچنین از منزل خادم این مسجد، یک قبضه سلاح یوزی، دو قبضه سلاح کمری، یک قبضه کلاشینکف ، یک قبضه ژ3 و یک قبضه قناسه و 7 عدد خشاب کشف شده است.
هادی غفاری از اصلاح طلبان تندرو و حامی مهدی کروبی در انتخابات دهم ریاست جمهوری بود که تاکنون مواضع تندی را علیه نظام و مقام معظم رهبری اتخاذ کرده بود. وی در انتخابات مجلس هشتم کاندیدا شد اما از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شد.

دوشنبه 12/11/1388 - 10:9
کنکور
جوان و استرس کنکور چگونه خود را برای کنکور آماده سازیم؟ دلایل عدم اجراء برنامه‌ریزی:یکی از عوامل استرس‌زا برای هر دانش‌آموز کنکوری، عدم اجراء برنامه‌های اوست. دانش‌آموز پیش از دیگران از اجراء نکردن برنامه‌های خود دچار نگرانی و پشیمانی می‌گردد. هر چند که تکرار این موضوع به‌تدریج به یک عادت تبدیل می‌شود.
پس لازم است بدانیم چه دلایل مهمی مانع اجراء برنامه‌های ما می‌شود. بدیهی است عدم توجه به نکات گفته شده در بحث قبلی از مهم‌ترین عوامل مؤثر در این مورد هستند، به‌طور مثال دانش‌آموزی که توان مطالعاتی او در روز یک ساعت است به یک‌باره تصمیم می‌گیرد، روزانه شش ساعت مطالعه کند.
برای افزایش ساعات مطالعه باید به یک مدل افزایش تدریجی متناسب با توان شخصی روی آوریم. ”هفته اول (
۱ ساعت)، هفته دوم (۱ ساعت و نیم)، هفته سوم (۲ ساعت و نیم)، هفته چهارم (۳ ساعت و نیم)، هفته پنجم (۴ ساعت و نیم)، هفته ششم (۵ ساعت و نیم تا ۶
ساعت).
▪ دلیل دیگر، عدم توجه به واقعیات روزمره و یا ضعف در آینده‌نگری است:
به این معنی که پیش‌بینی نکردن اتفاقاتی که در طول روز یا هفته می‌تواند مانع اجراء برنامه باشند قطعاً دانش‌آموز را دچار مشکل می‌سازد.
عدم توجه به واقعیات روزمره و یا ضعف در آینده‌نگریمثلاً دانش‌آموزی که می‌داند هفته آینده در روز پنج‌شنبه به عروسی یکی از بستگان نزدیک خود دعوت شده است، باید برای آن روز میزان ساعت مطالعاتی کمتری را لحاظ کند در غیر این‌صورت او قادر نخواهد بود به آن برنامه عمل نماید.
تعارف با دوستان و نزدیکان نیز یکی دیگر از این دلایل است. بسیاری از دانش‌آموزان ما هنگام اجراء برنامه‌های خود با اطرافیان دچار تعارف می‌شوند. یعنی در حالی‌که می‌دانند امروز نمی‌توانند با دوستان خود به گردش یا تفریح بپردازند، اما با اولین پیشنهاد از طرف آن‌ها ترجیح می‌دهند برای حفظ دوستی (یا به اصطلاح معرفت!) از اجراء برنامه پرهیز کنند و به خواسته دوستان خود توجه نمایند.
پس بهتر است که به‌طور غیر مستقیم برنامه‌های تنظیمی خود را به اطلاع دوستان و اطرافیان نزدیک خود برسانیم (مثلاً با نصب این برنامه‌ها در روی دیوار اتاق و یا کمک گرفتن از خود آن‌ها برای برنامه‌ریزی).
ناهماهنگی در اجزاء برنامه نیز می‌تواند مانع اجراء صحیح برنامه باشد، چرا که بارها با دانش‌آموزانی روبه‌رو شده‌ایم که به‌دلیل پراکندگی و از هم گسیختگی در اجزاء برنامه‌های خود نمی‌توانند به‌درستی آن را اجراء کنند.
مثلاً یا آن‌قدر تعداد زیادی درس را در یک روز برای مطالعه در نظر گرفته‌اند و یا دروسی را برای مطالعه انتخاب کرده‌اند که با هیچ‌یک از برنامه‌های کلاسی فردا و یا امروز خود هماهنگی ندارند. بنابراین این برنامه حتی در صورت اجراء، بازدهی مطلوبی برای آن‌ها نخواهد داشت.
الف) برنامه‌ریزی گروهی:گاهی اوقات با مشاورانی روبه‌رو می‌شویم که به‌دلایل معقول و یا نامعقول برای تمام دانش‌آموزان یک کلاس (با توان‌ها و ویژگی‌های گوناگون) یک برنامه درسی واحد را ارائه می‌دهند.
یک دانش‌آموز باید بداند این‌گونه برنامه‌ها، کلیات را شامل می‌شود و لازم است خود او با فکر و اندیشه نسبت به تعدیل و یا تغییرات لازم در برنامه (براساس شرایط و مشخصات فردی خود) اقدام نماید یا قابلیت اجرائی آن تضمین گردد.
ب) عواطف و احساسات:

بارها شاهد بوده‌ایم که به‌دلیل وابستگی‌های عاطفی دوران جوانی برنامه‌های مطالعاتی اجراء نمی‌شوند. مثلاً به‌راحتی برنامه یک دانش‌آموز به سبب یک اتفاق ناگوار عاطفی نظیر دعوا دچار اختلال می‌گردد و به اصطلاح معروف برای دانش‌آموز هیچ حس و حالی برای درس خواندن باقی نمی‌ماند.
برای ایجاد یادگیری، آزمون یکی از عوامل تاثیرگذار است بنابراین در این زمینه به نکات زیر توجه کنید:
الف) هدف خود را در آزمون‌های موضوعی، پیدا کردن نقاط ضعف و نواقص علمی خود قرار دهید، به‌عبارت دیگر با گرفتن کارنامه، در پی درصدها و رتبه‌ها نباشید، بلکه مشخص نمائید که در چه سئوالاتی دچار اشتباه شده‌اید و یا در چه سئوالاتی ضعف علمی داشته‌اید. سپس نسبت به رفع این مشکلات اقدام کنید (هر چند که دانش‌آموزی قوی و عالی قبل از گرفتن کارنامه نیز به این‌کار اقدام می‌کنند).
اما در آزمون‌های جامع که معمولاً در اواخر دوره آمادگی کنکور برگزار می‌شود، به‌دنبال کسب درصد و رتبه‌های مناسب باشید تا بتوانید تا حد مناسبی رتبه واقعی خود را در آینده پیش‌بینی نمائید و از خطاهای تاکتیکی جلوگیری کنید.
این در حالی است که اکثر دانش‌آموزان در هدف‌گذاری برعکس عمل می‌کنند به این معنی که با کسب درصدهای پائین در آزمون‌های موضوعی به‌تدریج ناامید می‌شوند و در انتها نیز معمولاً در آزمون‌های جامع شرکت نمی‌کنند.
در حالی‌که کسب درصدهای پائین در آزمون‌های ابتدائی باید منجر به تلاش دانش‌آموزان برای رفع نواقص شود که نهایت این تلاش‌ها در طول دوره، منجر به افزایش توان علمی او خواهد شد، به‌عبارت دیگر آزمون، خود یک جلسه آموزشی محسوب می‌گردد.
ب) از شرکت در آزمون‌های متعدد و گوناگون پرهیز کنید چرا که اگر تعداد آزمون‌ها زیاد باشد، منجر به کاهش انگیزه می‌گردد و ارزش شرکت در آزمون برای دانش‌آموز کم‌رنگ خواهد شد تعداد مناسب و متعادل آزمون‌ها در طول دوره آمادگی کنکور بین
۱۲ـ۱۰ آزمون است که از این تعداد ۳ـ۲
آزمون باید به‌صورت جامع برگزار شود.
ج) اگر حداقل
۸۰ـ۷۰
درصد موضوعات آزمونی را مطالعه نکرده‌اید در آن آزمون شرکت نکنید زیرا کسب هر نتیجه‌ای (چه خوب و چه بد) کاذب است. به‌عبارت دیگر این نتیجه نمی‌تواند آینده را برای شما پیش‌بینی کند.
د) دفترچه سئوالات و پاسخ‌های تشریحی هر آزمون را حفظ کنید تا در هنگام مرور مطالب، مجدداً به آن‌ها رجوع نمائید و نسبت به پاسخ‌گوئی سئوالاتی که قبلاً در آن‌ها دچار مشکل بوده‌اید، اقدام کنید.
و) برای شرکت در آزمون و در حین برگزاری آزمون، از تغذیه مناسبی بهره‌مند شوید (حداقل در آن روز صبحانه مناسبی میل کنید).
ه) از مسئولان برگزارکننده آزمون بخواهید تشویق‌های مناسبی را برای نفرات برتر هر آزمون در نظر بگیرند.
ی) از شرکت در آزمون‌هائی که طراحان سئوالات آن، به تٲلیف تست‌های سخت و دشواری می‌پردازند، پرهیز کنید.

 
شنبه 10/11/1388 - 12:22
کنکور
استرس کنکور و مقابله با آن «علی متأسفانه جزوه ات را گم كرده ام ». وقتی احمد این خبر را به علی  داد ، ترس و تشویش تمام وجود علی را فرا گرفت زیرا او پس فردا امتحان داشت و به جزوه ها نیاز مبرم. در چنین لحظاتی آدرنالین وارد جریان خون علی می شود . تنفس او تندتر شده و قلبش به تپش می افتد ؛ واكنش “ستیز یا گریز” در او ظاهر می شود . او به این فكر می كند كه در امتحان موفق نخواهد بود .لحظاتی این چنین در زندگی ما اتفاق افتاده است . احساس تشویش و ناراحتی كه در این لحظات بر ما مستولی می شود همان حالتی است كه در اصطلاح علمی  به آن تنش (Tension) گویند.بعبارتی دیگر ،تنش بازتاب نحوه نگرش و تفكر ما به رویدادها و حوادث گوناگون زندگی است . مشكلات و تنشها حقایق زندگی اند و با زندگی انسان همراهند ولی اگر با برنامه عمل كنیم می توانیم بگونه ای صحیح و مؤثر با هر نوع مشكلی در طی طریق زندگی مقابله نمائیم .چنانچه تنش از كنترل خارج شود ،روی افكار و رفتار و حتی جسم شما به طرق مختلف تأثیر می گذارد و  فعالیت ، سلامت و روحیه فردرا تحت تأثیر قرار  می‌دهد . مطالعات اخیر نشان داده  كه هر حادثه یا رویداد تنش زا می تواند به اندازه كشیدن یك نخ سیگار عروق كرنر قلب را تنگ سازد.تنش یك احساس است و هرگاه كه بین آنچه می خواهیم و آنچه بدست می‌آوریم فاصله باشد و ما این حالت را درك كنیم  تنش بوجود می آید . بدیهی است هر اندازه كه این فاصله بیشتر باشد و موضوع مهمتر باشد  تنش شدیدتر است.با این همه چنانچه تنش در حد پائینی وجود داشته باشد تا اندازه ای مطلوب است . تنش مطلوب زمانی است كه به فرد آگاهی بیشتری بدهد و در او انگیزه ایجاد كند تا با نیروی بیشتری به فعالیت بپردازد . برای نمونه تشویش و نگرانی  در سطح بسیار پائین راجع به امتحان تلاش شما را در رسیدن به موفقیت دو چندان می سازد .¢ عوامل مؤثر بر مقاومت در برابر تنش ها :1-سلامت جسمی               2-كنترل فكری و احساسی 3-صفات شخصیتی انسان . اینكه نوعاً انسان چگونه به تنش توجه می كند و چگونه در بارة آن می اندیشددر كل می توان گفت انسان قادر است مقاومت خود را در برابر تنش ها افزایش دهد .¢ راههای مقابله با تنش .1-در هنگام مواجهه با لحظات تنش زا آرام و خونسرد عمل كنید. آرام باشید و به خود بگوئید كه می توانم این مشكل را بگونه مؤثر و آرام حل كنم . فوراً كنترل خود را بدست بگیریدبا آرامش كامل و مؤثر و كنترل شده پاسخ بدهید.2-موقعیت را با دید مثبت نگاه كنید و با آن كنار بیائید . با مثبت نگری به سوی لحظات تنش زا بروید . این عمل را با گفتن جملاتی مانند « این موضوع ساده ای است » « اصلاً مهم نیست »و. انجام دهید . بیاد داشته باشید كه این تكنیك بیانگر ندیدن موارد منفی زندگی نیست بلكه تبدیل موارد منفی به مثبت است . راز شاد زیستن در این است كه انسانها با نگرش مثبت خود را از لحظاتی منفی و تنش زا رهایی می بخشند.3-هر گونه قضاوت شتابزده را متوقف كنید . همواره در صدد شناخت و فهم موضوع برآئید . سعی كنید در این لحظات خود را بیرون از صحنه تصور كنید و از بالا به قضیه نگاه كنید تا به راه حل مؤثرتری برسید.4-تنش را در درون خود نگه ندارید . راجع به لحظة تنش زا صحبت كنید و فشار را از روی خود بردارید .5-در طول روز استراحت كافی داشته باشیدو بخود آرامش دهید.6-ذهن خود را در طول روز بیشتر بر موضوعات آرامش بخش و فرح انگیز متمركزكنید .7-به موسیقی آرام گوش كنید .8-هر روز صبح روی ملاكهای شایستگی و مؤثر بودن خود تمركز كنید.¢ روشهای جنبی برای كنار آمدن با موقعیت تنش زا :1-      تعیین وقت برای فكر كردن.2-      تنظیم واكنش های عاطفی .3-      روی آوردن به كار ، همراه با حس مقاومت در برابر سختیها .4-      تعهد قوی نسبت به آنچه انجام می دهید .5-      داشتن نگرش وسیع ، قابل درك در مورد محیط پیرامون  .6-      تقاضای حمایت اجتماعی و تكیه بر آن .7-      ورزش مرتب .8-      داشتن برنامه غذایی سالم و نشاط بخش .9-      خوابیدن به حد كافی .10-داشتن برنامه تفریحی فرح بخش و منظم . 
شنبه 10/11/1388 - 12:20
کنکور
استرس قبل از كنكور من چند وقت دیگه کنکور دارم . کمی استرس دارم . چه کار کنم ؟ دعایم کنید تا در رشته مورد نظرم قبول شوم.


شهاب مرادی : سلام/ ان شاءالله
ولی کنکور به معنی تمام زندگی نیست!
این ترس به خاطر "مبهم بودن نتیجه" ، "انتظار و توقع والدین یا اطرافیان" و یا "موثر دانستن نتیجه این آزمون در زندگی آینده" پیش می آید.
بهر حال علت آن هر چیز که باشد باید بدانید اضطراب یکی ازموانع اصلی یادگیری و مانع موفقیت در آزمون است و برای کاهش دادن آن توجه به نکات زیر میتواند مفید باشد:
-
در روزهای باقیمانده با برنامه ریزی دقیق مهمترین مطالبی را که باید بدانید مرور کنید.
-
هر روز قبل از شروع درس خواندن چند دقیقه نرمش سبک انجام دهید.
-
به تغذیه خود اهمیت بیشتری بدهید و از خوردن غذاهای سنگین خودداری کنید.
-
زیاد با دوستانتان درباره ی حجم مطالبی که خوانده اید گفتگو نکنید و سعی کنید برنامه خودتان را دنبال کنید.
-
توجه داشته باشید هر آزمونی ممکن است نتیجه دلخواه را به همراه نداشته باشد ولی این به معنی پایان همه چیز نیست. همیشه می توان از اول شروع کرد.
-
یاد خداوند، مستقل از هر نتیجه ای و در هر حالی؛ پیروزی و شکست ، آرامش بخش دلهاست. 
شنبه 10/11/1388 - 12:19
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته