• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 6580
تعداد نظرات : 457
زمان آخرین مطلب : 3522روز قبل
اهل بیت
صورت بر تربت امام حسین علیه السلام
امام صادق علیه السلام در زمان حیات خویش سجده كنان و گریان، هر كسى را كه چهره بر تربت حسین علیه السلام مى نهد، و هر كسى را كه بر او اشك مى ریزد و هر كسى را كه در سوگ او شیون مى كند همه را دعا مى فرمود
يکشنبه 24/10/1391 - 12:58
اهل بیت
همراه داشتن تربت امام حسین علیه السلام
همراه داشتن تربت سید الشهداء علیه السلام ایمنى بخش است، چنانكه فرمودند: هرگاه از سلطان یا دیگرى ترس داشتى از منزلت بیرون میا مگر اینكه تربت همراهت باشد.
يکشنبه 24/10/1391 - 12:57
اهل بیت
اولین نمازگزار بر تربت امام حسین علیه السلام
اولین امامى كه بر تربت امام حسین علیه السلام نماز گزارد، امام زین العابدین علیه السلام بود بعد از آنكه از دفن پدر و اهل بیت و پدر گرامیش ‍ فارغ شد، یك مشت از خاك زیر جسد شریف پدر كه شمشیرها آن را مانند گوشت روى تخته قصابان پاره پاره كردند برداشت و آن را در كیسه اى بست آنگاه از آن مهر و تسبیحى درست كرد و این تسبیح همان تسبیحى است كه هنگام ورود به شام در دست داشت و مى گرداند. یزید از او سوال مى كند كه این چیست كه در دستانت مى چرخانى؟
امام علیه السلام در جواب از حضرت رسول خدا صلى الله علیه و آله خبرى را نقل مى كنند به این مضمون كه، كسى كه تسبیحى در دست داشته باشد و دعاى مخصوص را بخواند تمام آن روز براى او ثواب ذكر سبحان الله نوشته مى شود، اگر چه ذكرى هم نگفته باشد.
و هنگامى كه امام علیه السلام با اهل بیتشان به مدینه برمى گردند با این تربت خود را متبرك و بر آن سجده و بعضى از بیمارى هاى اهل بیتشان را معالجه مى نمایند. از آن پس این عمل نزد علویین و اتباع و پیروان آنان رایج شد.
يکشنبه 24/10/1391 - 12:57
اهل بیت
بوى شهید با تربت امام حسین علیه السلام
این خاك پاك به گونه اى است كه ذكر گفتن با تسبیح ساخته شده و با سجده كردن ثواب فراوانى دارد، اگر كسى بخواهد از خاك شهید تبرك بجوید از خاك حسین بن على علیه السلام تهیه مى كند ما كه مى خواهیم نماز بخوانیم، و از طرفى سجده بر فرش و بر مطلق ماءكول و ملبوس را جایز نمى دانیم، با خود خاكى یا سنگى برمى داریم؛ ولى پیشوایان ما به ما گفته اند:
حالا كه باید بر خاك سجده كرد، بهتر كه آن خاك، از خاك تربت شهیدان باشد.
اگر مى توانید از خاك كربلا براى خود تهیه كنید كه بوى شهید مى دهد.
تو كه خدا را عبادت مى كنى سر بر روى هر خاكى بگذارى نمازت درست است، ولى اگر سر بر روى آن خاكى بگذارى كه تماس كوچكى، قرابت كوچكى، همسایگى كوچكى با شهید دارد و بوى شهید مى دهد اجر و ثواب تو صد برابر مى شود.
يکشنبه 24/10/1391 - 12:56
اهل بیت

تسبیح از مرقد امام حسین علیه السلام
امام كاظم علیه السلام مى فرماید:
لا تستغنى شیعتنا عن اربع خمرة یصلى علیها و خاتم یتختم به و سواك یستاك به وسبحة من طین قبر ابى عبدالله علیه السلام؛
پیروان ما از چهار چیز بى نیاز نیستند:
1- سجاده اى كه بر روى آن نماز خوانده مى شود.
2- انگشترى كه در انگشت باشد.
3- مسواكى كه با آن دندان ها را مسواك كنند.
4- تسبیحى از خاك مرقد امام حسین.

مام صادق علیه السلام مى فرماید:
و من كان معه سبحة من طین قبر الحسین علیه السلام كتب مسبحا و ان لم یسبح بها؛
كسى كه تسبیحى از خاك مرقد حسین علیه السلام با خود داشته باشد تسبیح گوى حق محسوب مى شود گرچه با آن تسبیح نگوید.

در حدیثى دیگر امام صادق علیه السلام مى فرماید: یك ذكر یا استغفار كه با تسبیح تربت حسین علیه السلام گفته شود برابر است با هفتاد ذكر كه با چیز دیگر گفته شود.

يکشنبه 24/10/1391 - 12:56
اهل بیت
تسبیح با تربت امام حسین علیه السلام
تسبیح فاطمه الزهراء علیها السلام هدیه اى از طرف پدر بزرگوارش بود كه مستحب است بعد از نماز یا در وقت خواب خوانده شود.
دختر رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم كنار قبر عموى بزرگوارش ‍ جناب حمزة بن عبد المطلب و از تربت شهید براى خود تسبیح درست كرد؛ اینها معنى دارد!
یعنى چه؟ خاك شهید محترم است قبر شهید محترم است، من براى عبادت خدا كه مى خواهم اذكار خود را بشماریم نیازمند به سبحه ام (تسبیح)، چه فرقى مى كند دانه هاى تسبیح از سنگ باشد یا چوب یا خاك، و از هر خاكى آدم بردارد، برداشته است ولى من این را از خاك تربت شهید برمى دارم و این نوعى احترام به شهید و شهادت است، نوعى به رسمیت شناختن قداست شهادت است، تا آنكه بعد از شهادت وجود مقدس امام حسین علیه السلام، خود به خود لقب سید الشهدا از جناب حمزه گرفته شد و به نوه برادر بزرگوارش حسین بن على علیه السلام داده شده و بعد از آن دیگر اگر كسى بخواهد به خاك شهید تبرك بجوید از خاك حسین بن على علیه السلام تهیه مى كند.
يکشنبه 24/10/1391 - 12:55
اهل بیت
نماز مقدس اردبیلى كنار قبر امام حسین علیه السلام
درباره زهد مقدس اردبیلى نقل شده كه در سفر زیارت مخصوصه حضرت امام حسین كه از نجف مشرف مى شد نماز خود را جمع مى نمود (هم شكسته و هم تمام مى خواند) و مى فرمود: مى ترسم سفرم سفر معصیت باشد؛ چون كه طلب علم واجب است و زیارت امام حسین علیه السلام سنت است.
البته مقدس اردبیلى در این سفرها حتى الامكان از مطالعه و تفكر در مشكلات علوم فارغ نبود.
يکشنبه 24/10/1391 - 12:54
اهل بیت

نماز بر رفع حوائج
از امام حسین علیه السلام روایت شده است كه، (در حوائج مهمه) چهار ركعت نماز مى گزارى، قنوت و اركان آنها را نیكو انجام مى دهى، در ركعت اول حمد را یك بار و حسبنا الله و نعم الوكیل را هفت بار مى خوانى و در ركعت دوم حمد را یك بار و ماشاء الله لا قوة لا بالله ان ترن اءنا اقل منك مالا و ولدا را هفت بار مى خوانى و در ركعت سوم حمد را یك بار و لا اله الا انت سبحانك انى كنت من الظالمین را هفت بار مى خوانى، و در ركعت چهارم حمد را یك بار، و اءفوض امرى الى الله ان الله بصیر بالعباد را هفت بار مى خوانى، سپس حاجت خود را مى طلبى.


----------------------------------------
-فرهنگ جامع سخنان امام حسین علیه السلام ، ص 759.

يکشنبه 24/10/1391 - 12:54
اهل بیت
نماز زائر امام حسین
اگر انسان زائر، حق امام را شناخته و با معرفت و ولایت او در كنار قبر مطهرش نماز گزارد مورد قبول حق تعالى قرار مى گیرد. چنانكه امام حسین علیه السلام در شان و مقام كسى كه به مرقد و بارگاه شریف حضرت مشرف شده و نماز بخواند فرمود: خداوند متعال اجر نمازش را قبولى آن قرار مى دهد.(3)
136- نماز حاجت
هرگاه حاجت مهمى داشتى در روز جمعه چهار ركعت نماز امام حسین علیه السلام را كه هشتصد مرتبه حمد و اخلاص دارد بخوان، در ركعت اول پس از توجه (و تكبیرة الاحرام) پنجاه مرتبه حمد را و پنجاه مرتبه هم اخلاص را بخوان پس در ركوع ده بار حمد را، و ده بار اخلاص را بخوان، پس از ركوع، باز هم حمد را ده بار و اخلاص را ده بار، و اینچنین در احوال دیگر نماز ادامه بده تا در هر ركعتى دویست بار حمد و اخلاص تمام شود.
سپس دعاى نقل شده را مى خوانى (و حاجت خویش را مى طلبى
يکشنبه 24/10/1391 - 12:52
اهل بیت
حرم امام حسین علیه السلام.
در روایت آمده كه: ((ابن شبل از امام صادق علیه السلام پرسید: آیا قبر امام حسین علیه السلام را زیارت كنم؟
فرمود: پاك و خوب زیارت كن و نمازت را در حرمش تمام بخوان.
پرسید: نماز را تمام بخوانم؟
فرمود: تمام.
عرض كرد: بعضى از اصحاب و شیعیان شكسته مى خوانند؟
فرمود: اینان دو چندان عمل مى كنند.(1)
و در رساله هاى عملیه آمده كه در حرم امام حسین علیه السلام مى توان نماز را هم شكسته خواند و هم به بركت آن حضرت تمام به جا آورد.
يکشنبه 24/10/1391 - 12:51
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته