• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3184
تعداد نظرات : 132
زمان آخرین مطلب : 3399روز قبل
دانستنی های علمی
عهد عقلانیت‌ كه‌ پس‌ از رنسانس‌ شروع‌ شده‌ و تا عهد مدرن‌ ادامه‌ دارد، معنویت‌ را با ابزار سنجش‌ و پژوهش‌ شناخته‌ و با آفرینش‌ در حوزه‌‌ی علم‌ و فلسفه‌ بیان‌ می‌كند. عهد عقلانیت، با پیمایش‌ دانش‌ و پژوهش‌ به‌ معنویت ‌می‌رسد و آن‌ را با آفرینش‌ فلسفه‌ و علم‌ تبیین‌ می‌كند. چرا كه‌ با ابزار كاویدن‌ و پژوهیدن‌ است‌ كه‌ آن‌ را دست‌یافتنی‌ می‌سازد. در این‌ عهد، معنویت‌ با تكامل‌ خود در شناختی‌ آگاهانه‌ و گفتاری‌ سنجشگر است‌ كه‌ موجودیت‌ می‌یابد و با عقل‌ و مشاهده‌ از دو سوی‌، آن‌ را تحقق‌ می‌بخشد كه‌ به‌ اوج‌ فلسفه و علم‌ می‌رسد. در این‌ عصر، معنویت‌ در یكی‌ از كاملترین‌ صور خود متجلی‌ می‌شود كه‌ با آفرینش‌ در علم‌ و فلسفه‌، معقول ‌می‌گردد. در آثار این‌ دوره‌، معنویت‌ با گفتارهای‌ آگاهانه‌، تفكر و تعقل‌ می‌گردد و احساس‌ مقدس‌ و امر دینی‌ و معنوی‌، در «خود» به‌ «آگاهی» می‌رسد.
چهارشنبه 15/12/1386 - 19:8
دانستنی های علمی
دانشمندان پس از تحقیقات متعدد به این نتیجه رسیده اند كه ماهی ها بسیار باهوش تر از سگ ها هستند و سرعت فراگیری آنها بسیار بیشتر است. پیش از این مردم تصور می كردند كه ماهی ها به دلیل مغز كوچك خود تنها برای چند لحظه قادر به حفظ كردن اطلاعات هستند اما هم اكنون مشخص شده كه این موجودات قادرند چندین ماه اطلاعات را در مغزشان ذخیره كنند به گونه ای كه ماهی های آكواریومی حتی صاحبان خود را می شناسند
چهارشنبه 15/12/1386 - 19:5
دانستنی های علمی
ساخت یك سد روی رودخانه تارای مونته‌نگرو كه در فهرست میراث جهانی یونسكو نیز ثبت شده است، اعتراض اهالی این كشور را برانگیخته است. رودخانه تارا كه بیش از صد كیلومتر طول دارد از میان یكی از عمیق‌ترین و زیباترین دره‌های دنیا می‌گذرد. معترضان به طرح ساخت سد معتقدند كه سد بوك‌بیِلا كه قرار است بخشی از برق مونته‌نگرو و بوسنی را تأمین كند بخش اعظم تارا را به زیر آب خواهد برد و آن را به یك دریاچه تبدیل خواهد كرد
چهارشنبه 15/12/1386 - 19:4
دانستنی های علمی
یک ماده چسبناک بدست آمده از پوست قوربقه را می توان برای ترمیم اتصالات زانو بکار برد. محققان استرالیائی پارگی غضروفی در زانوی 10 گوسفند را با این چسب طبیعی که قوربقه ها از آن برای به تله انداختن حشرات استفاده می کنند ، ترمیم کره اند.
چهارشنبه 15/12/1386 - 19:4
دانستنی های علمی
طبق گزارشات اخیر یكی از مناره‌های تاج محل به طرز خطرناكی كج شده است و گروهی از كارشناسان در حال تحقیق در این مورد هستند كه آیا خشك شدن رود یامونا كه در نزدیكی این مقبره قرن هفدهمی قرار دارد بر پایه‌های آن اثر گذاشته است یا خیر. تاج محل كه 4 مناره ظریف دارد به دستور شاه‌جهان به یاد همسر دومش، ممتاز محل، كه به هنگام زایمان از دنیا رفت ساخته شد. یکی از کارشناسان معتقد است كه بستر رود یامونا باید بار دیگر پر شود تا مناره بیش از این كج نشود. انگلیسی‌ها در سال 1940 تحقیقی انجام دادند كه نشان داد این مناره در حدود 11 سانتی‌متر كج شده است. بنا بر یك تحقیق  دیگر در سال 1965 كجی این مناره تا 15 سانتی‌متر افزایش یافته بود. با گذشت زمان به احتمال زیاد خمیدگی این مناره افزایش یافته و نیاز به تصمیم جدی دارد. تاج محل روی سكویی بلند قرار گرفته و 4 مناره 13 متری در 4 گوشه آن باعث تعادل آن هستند. این مناره‌ها عمداً با قدری خمیدگی به بیرون ساخته شده‌اند تا در صورت وقوع زلزله روی خود مقبره سقوط نكنند.
چهارشنبه 15/12/1386 - 19:2
دانستنی های علمی
براساس آخرین تحقیق انجام شده در كشور انگلستان، حیوانات خانگی این كشور هر روز چاق تر می شوند و سلامتی شان را از دست می دهند. دامپزشكان ،تغذیه بیش از حد حیوانات، كم تحركی آنها و رژیم غذایی نامناسب را عامل این پدیده می دانند . به همین دلیل یك پنجم حیوانات خانگی از بیماری های انسانی از جمله آرتوروز و دیابت رنج می برند.
چهارشنبه 15/12/1386 - 19:1
دانستنی های علمی

انسان ها چه در گذشته و عصر نو با از دست دادن اقارب شان در ذهن خود تسلی را به اشکال مختلف میپروراند گمانا فرزند ما شهید شد و یا اینکه او مستقیم به بهشت ابدی پیوست و روزی او را از نزدیک خواهیم دید.


که این ایدیا نه تنها در ایدیالوژی اسلامی بلکه در عقاید غیر اسلامی مثل هندوئیزم، بودائیزم،  و مسیحی ها وجود دارد. هرکسی بهشت و رفتن برای زنده گی ابدی را برای خود نقاشی میکند چه آنهاییکه در جنگ های صلیبی کشته شدند و چه آنهاییکه در غزوات اسلامی.  یکی در انتظار ملاقات در جنت دیگری دیدن در پرادایس  Paradise و عده دیگر هم در باردو       Bardo یا بهشت هندوها.


که  تئوری جنت و دوزخ  بزرگترین نظریه  بوده  تا امروز که توسط خدایان و پیامبران مثل کرشنا، زرتشت، عیسی و حضرت محمد (ص) در اذهان بشر حکاکی شد تا امیدی برای انسانیکه در قرآن آمده


 (لقد خلقنالانسان فی کبد)  ما انسان را برای سختی آفریدیم،  تا به جهان ماورای دیگری امید بدهد و بعد از مرگ مایوس نشوند.  که حتی این نوع تئوری ها ما را  در جهان امروز هم تحت تاَثیر قرار داده که حاضریم برای بدست آوردن جهان ابدی و رفتن به باردو  ،جنت یا پرادایس جوی های شیر و عسل ویا حوران بهشتی راه پیدا کنیم  خود را انتحار میکنیم تا از جهانیکه ما را برای سختی خدا آفریده راحت شویم.


 


ولی وجود ان تئوری های قدیم نزد انسان های خردگرا بخصوص آنهاییکه جهان را  یک عامل فزیکی یا بگ بنگ میدانند کاملا تحت سوال بوده از باردو  Bardoهندوئیزم شروع تا جنت الفردوس. اگرچه دانشمندان فزیک  هم تا امروز به پدیده مرگ و فرار روح از بدن  بعد از مرگ متعجب هستند وقتی انسانی از بین میرود روح اش در کدام عالم بر میگردد ایا به باور خدایان هند به حیوانات بر میگردد یا اینکه به بهشت یا دوزخ میرود، این تصورات مغز تمام انسان های گذشته و حال را در واقع مغشوش کرده است.


ولی اگر ما از یک زاویه علمی ویا میشود گفت فلسفی به مرگ و فرار روح  نگاه کنیم میبینیم که ما انسان ها وقتی در تاریکی کاملا بی سرو صدا در شکم مادر مدتی را سپری میکنم  و از شریان و انرژی مادر استفاده میکنیم که خود ما هم نمی دانیم که روزی ما وارد یک جهان دیگری پر از روشنائی و حوادث است و جهانی به این بزرگی وجود دارد. و ما در آن زنده گی میکنیم وقتی بیرون از رحم مادر میایم متعجب میشویم، و به کلمه زنده و زنده گی کردن، مادر و عزیزان برخورد میکنیم  و دوست هم نداریم که بمیریم چیزهاییکه ما هرگز با ان اشنا نبودیم  در فضای تاریک مادر،  پس  بنابر این وجود یک جهان دیگر که روح ما انسان ها وارد آن خواهد شد را میتوان در حدی ثابت کرد که ما بعد از مرگ وارد جهان چه روشن یا تاریک مثل رحم مادر خواهیم شد.


و همچنان اگر نگاه به اوقیانوس و جهان در اعماق دریاها کنیم، هم میتواند  تا اندازه ای سوالات ما را جوابگو باشد. ماهیان و دیگر حیوانات دریائی اکثراً آگاهی از وجود حیات در بیرون از محوطه خود را ندارند آنها به جز آب که حیات در زیر آب به انها داده فکر میکنند و به مجردیکه از بین آب بیرون نگاه میکنند به جهان ما برخورد میکنند  چون انها زنده گی در زمین خشک را از خود نمیدانند شاید انها واخت شوند بعد از پریدن از آب و دیدن یک هستی دیگر. ما انسان ها هم اگر روشن بینانه تر بنگریم ما بعد از مرگ وارد یک مرحله تازه خواهیم شد یا جهان ابدیت،   گمانا ما انسان ها روزی بیدار میشویم و با یکدیگر رابطه دوستانه برقرار میکنیم و انهایکه عصیان کرده اند میسوزند و انهاییکه عمل نیک انجام داده اند را حوران بهشتی نصیب خواهد شد.

چهارشنبه 15/12/1386 - 19:0
دانستنی های علمی

انسانهای زیادی در گوشه و کنار کشورمان هستند که گاه و بیگاه  مطلبی می نویسند ، چند خبر از این طرف و آن طرف می فرستند و خودشان را روزنامه نگار می دانند. اگر واقعا آنان روزنامه نگارهستند ، چگونه می توان آنها را از افراد حرفه ای که بطور منظم برای روزنامه ها و مجله ها کار می کنند جدا کرد؟


یک روزنامه نگار واقعی را به راحتی می توان شناخت. او به واقع در استخدام یک روزنامه است ، که به آن تعهد دارد ، برای آن روزنامه مطلب تهیه می کند و نسبت به هر چه که از سوی او چاپ می شود احساس مسوولیت می کند.


ممکن است مقاله بنویسد یا به ادیت مطالب بپردازد. یک روزنامه نگار حرفه ای با عناوین و نامهای مختلفی شناخته می شود: گزارشگر ، خبرنگار ، ادیتور ، دبیر سرویس ، ارزیاب ، معاون سردبیر، سردبیر و مدیر مسوول. دامنه کارهایی که او انجام می دهد به وسعت دنیای پیرامون اوست.او در مورد هر چیزی که ارزش خبری داشته داشته باشد خبر ، گزارش ، گزارش خبری ، گفت وگو و مقاله تهیه می کند.


البته باید اذعان داشت که وسعت کار یک روزنامه نگار بیش از اینهاست. او نوشته دیگران (خارج از مجموعه روزنامه) را مطالعه و تصحیح می کند ، اخبار را تفسیر ، انتقاد و جمع بندی می کند و......


قبل از هر چیز ، روزنامه نگاری ، برای کسی که آموزشهای لازم و تخصصی را در زمینه کار پیچیده انتشار یک روزنامه دیده است یک شغل محسوب می شود و این مساله در مورد آماتورها مصداق پیدا نمی کند. در گذشته این مساله زیاد مطرح می شد که یک روزنامه نگار به طور ذاتی روزنامه نگار است و چنین نیست که یک نفر را به مدرسه روزنامه نگاری بفرستند و او در پایان روزنامه نگار شود.


اما باید صادقانه عرض کنم که برای  روزنامه نگار، شدن گذراندن دوره های آموزشی یک الزام است. امروزه با پیشرفت علم روزنامه نگاری و رشد عرصه ارتباطات نمی توان بدون گذراندن دوره های تخصصی به اسب زین کرده خبرنگاران جوان و علاقمند به این فن رسید.


 عرصه ارتباطات یک عرصه جوان و نوپاست. به نسبت علوم دیگر هنوز در ابتدای راه قرار دارد ، بنابراین برای موفقیت در این عرصه وکمک به رشد و توسعه آن باید علمی کار کرد و به زعم من فعالیت تجربی در عرصه روزنامه نگاری محکوم به شکست است


مدیران نشریات کشورمان نیز باید به این مساله توجه داشته باشند که برای رشد و شکوفایی نشریه شان از آموزش اعضای تحریریه غفلت نکنند. با تمام اینها یک فرد که پا به عرصه ژورنالیسم می گذارد باید دارای یک سری خصایص شخصیتی و ذاتی نیز باشد ، ویا این که سعی کند آنها را در خود ایجاد کند.

چهارشنبه 15/12/1386 - 18:58
دانستنی های علمی

آزادی یکی از پرارزش ترین و زیباترین کلمه ایست که تا امروز در اذهان بشر نقش بسته است،  و حتی سمبول ارزش های انسانی از آزادی در کشور های آزاد  بر افراشته شده است،  تا پاسخی باشد برای تاریک اندیشان که به نحوی میخواهند آزادی های فردی را از آدم ها سلب کنند.


آزادی یک فرایند فکری است که هر انسان  برای هویت بخشیدن به انسان بودن  و آزاد زیستن خویش سعی میکند که آن را داشته باشد، تا بتواند در محیطی که زنده گی میکند برای خویش ارزش و هویت ببخشد.


  


اگرچه انسان ها را نمی توان بطور مطلق آزاد گفت،  چون تعریف آزادی خود در حقیقت محدود کردن آزادی است.  و اما این آزادی در محدودیت است که ما در حوزهای  سیاسی و علوم اجتماعی نیازمندیم،  یعنی در واقع محدودیت درون کلمه آزادی تعریف میشود،  و اختلاف بر سر کلمه آزادی در واقع اختلاف بر سر تعریف این محدودیت هاست.


بنابر این آزادی ارتباط تنگاتنگ با قوانینی دارد که انسان ها برای حذف آزادی ها طراحی و ساخته اند،  تا بتوانند تحت قوانینی انسان ها را سلب آزادی کنند . مثلاً  مرز بندی های که انسان ها برای انسان های دیگر درست کرده اند،  و یا  با رفتن به کشور ها  و سال ها  منتظر ماندن تا اجازه  ورود کشور را دریاف کردن  که خود تعرف آزادی را تحت سوال میبرد،  حتی برای آنهایی که ادعای زنده گی در جهان پست مدرن را دارند، حتی برای آنهایی که سمبول آزادی را در کشور های خود بر افراشته اند و حتی برای آنهایی که ادعای تعریف و دادن  آزادی را  برای جهان سومی ها دارند. در حالیکه آزادی و استقلالیت در خوی و عادات هر شخص وجود دارد،  بعضی ها نا خود آگاه در قفس های مثل شریعت، باورها و توکل گیر داده اند،  که در واقع خود خواسته اند و  از آزادی هایی که حق داشتن او را دارند پرهیز کنند. و بعضی ها هم اسیر بود و نبود هایی که در ذهن خود میپرورانند  شده اند.

چهارشنبه 15/12/1386 - 18:57
دعا و زیارت

لغت: عَكَفَ یَعکُفُ ویعکِفُ عکفاوعکوفا 1- علی الامر: بر آن کار روی آورد وآن را ترک نکرد،بدان معتاد شده 2- القوم حوله اوبه: مردم گرد سراوجمع شدند دورش را گرفتند 3- فی المکان: در آنجا اقامت گزیدوماندگار شده در آنجا گوشه گیر شد.عکف یعکُفُ ویعكِفُ عكفا 1- علی کذا: اورا به آن کار بند کرد،بست ملزم ساخت 2- عن حاجته اورا از مقصودش باز داشت.عَكَفَ واعتَکَفَ وتَعَکّفَ :خود را بند کردن وباز داشتن وگوشه نشین شدن .عَکَفَ علی کذا:لازمه:معتاد شد، آموخته شد عَکَفَ علیَّ:انكب علی:سرگرم شد،سخت مشغول كار گردید عَکَفَ عَكَّفَ عن :منع:بازداشت جلوگیری کرد عَكَفَ،تَعَکَّفَ،اِعتَکَفَ فی المکان منزوی شد .


عَکَفَ تَعَکّفَ اعتَکَفَ عن الناس :از مردم کناره گیری کرد.اعتَکَفَ فی غرفته :در اطاق خودماند. در بعضی از لغت نامه ها اعتکاف (چه مصدر ثلاثی مجرد آن وچه ثلاثی مزید آن که باب افتعال باشد) را لغویان ومترجمان لغت نامه ها ترجمه لغوی ما هوی نکرده اند؛ بلکه برگردان اصطلاحی کرده اند:الاعتکاف:اعتکاف گرفتن،الاعتکاف فی المسجد: الاعتکاف(ع ک ف) مصدر اعتکف:ماندن در مسجد یا معبد برای عبادت 4،3،2،1


اما اصل لغت عکف بمعنی حبس است ودیگر معانی که برای این واژه معادل گذاری کرده اند نوعا لازمه ی معنای آن لغت است مثل کناره گیری از مردم، مشغول کاری شدن، معتاد شدن وتعلیم دادن نفس خود. اینها یا لازمه معنای لغت عکف وحبس می باشدویالازمه اصطلاحی اعتکاف در فقه وعرف عرفا ومسفورات آنان هست.

چهارشنبه 15/12/1386 - 18:52
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته