• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 681
تعداد نظرات : 69
زمان آخرین مطلب : 5752روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

 

كارشناسان پیش‌‌بینی می‌كنند در آینده نزدیك تلفن‌ اینترنتی در میان كاربران كشورهای دنیا عمومیت پیدا كرده و به جایگاه خوبی می‌رسد.

آینده سعی دارد حضورش را با تغییرات بزرگ و كوچك در زندگی روزمره ثابت كند.

ما از گذشته دور می‌شویم و در این میان تغییر ساختار ارتباطات و نفوذ تكنولوژی در آن بیشتر از هر چیز دیگری این موضوع را یادآور می‌شود.

این روزها حتی شكل استفاده از تلفن به عنوان یكی از اولین ابزار ارتباطی هم در حال تغییر است تا جایی كه براساس آمار و تحقیقات، حدود یك‌سوم مردم دنیا تا سال 2009 به استفاده از سیستم‌‌های ارتباطی بی‌سیم و به خصوص تلفن اینترنتی روی می‌آورند.

به این ترتیب كارشناسان پیش‌‌بینی می‌كنند در آینده نزدیك تلفن‌ اینترنتی در میان كاربران كشورهای دنیا عمومیت پیدا كرده و به جایگاه خوبی می‌رسد.

آنها معتقدند روزی می‌رسد كه این اتفاق با یك قطعه كوچك به وجود می‌آید.

تحلیلگران موسسه تحقیقاتی Gartner در این مورد پیش‌بینی كرده‌اند كه تا سال 2009 بیش از 70درصد ارتباطات تلفنی در سراسر جهان از طریق سیستم‌‌های بی‌سیم انجام می‌شود و این موضوع ناشی از كاهش قیمت‌ گوشی‌های موبایل و نفوذ بیشتر آن در كشورهای بزرگی مانند چین و هند خواهد بود.

این تحقیقات نشان می‌دهد قیمت تلفن‌های دستی تا سال 2010 به حدود 14 یورو برای هر گوشی می‌رسد.

«دیوید نیل» مدیرعامل موسسه Gartner در این باره می‌گوید: «در میان شركت‌های ارائه دهنده خدمات تلفن اینترنتی، Skype با عرضه نرم‌افزاری برای استفاده از تلفن اینترنتی از طریق كامپیوترهای شخصی توانسته به مقبولیت بیشتری در میان كاربران این خدمات برسد.

حقیقیت این است كه تلفن اینترنتی و كاربرد آن به عنوان یك تكنولوژی مفید و موثر در میان مردم پذیرفته شده و كم‌كم به شكل یك منبع درآمد پرسود برای ارائه كنندگانش درآمده است.»

همان اتفاقی كه سال‌ها پیش برای عرضه‌كنندگان خدمات تلفن‌های ثابت افتاد.

با این همه براساس تحقیقات Gartner تعداد كاربران موبایل تا سال 2010 به سه میلیارد نفر می‌رسد و این روند رو به رشد به بررسی و توجه بیشتر به سیستم‌های بی‌سیم در میان برنامه‌ریزی‌های كلان آینده، نیاز دارد.

«نیل» در این مورد می‌گوید: «در واقع شركت‌ها باید به فكر یك استراتژی عملی برای جایگزینی سیستم‌های بی‌سیم به جای خدمات تلفن‌های ثابت خود كنند تا به این ترتیب كاربران به راحتی و با داشتن یك وسیله، برای تماس‌های انجام شده توسط موبایل و تلفن ثابت خود تنها یك صورتحساب دریافت كنند.»

این موضوع می‌تواند مقدمه خوبی برای متقاعد كردن كاربران به استفاده از تنها یك خط تلفن در خانه باشد كه با كاهش قیمت گوشی‌های موبایل و هزینه‌ استفاده از تلفن اینترنتی اتفاق می‌افتد. اتفاقی كه می‌رود تا به حضور تكنولوژی در تمام عرصه‌های زندگی روزمره بینجامد.

 

 

 

سه شنبه 1/5/1387 - 11:3
کامپیوتر و اینترنت

شرکت موتورولا، دومین سازنده بزرگ گوشی های تلفن همراه در جهان، اختراعی جالب را با موفقیت به ثبت رسانده که شیوه Silent کردن گوشی را به طور کامل تغییر می دهد.

هم اکنون با قرار گرفتن گوشی ها در حالت Silent امکان پی بردن به تماس دیگران یا دریافت SMS جز با دیدن گوشی امکان ندارد و راه حل موجود قرار دادن گوشی در حالت لرزنده یا به اصطلاح ویبره است.

اما با استفاده از فن آوری جدید گوشی به جای لرزیدن یا روشن وخاموش شدن صفحه اش در حالت Silent، یک سیگنال بی سیم را برای یک صفحه الکترونیک که بر روی پوست کاربر قرار می گیرد، ارسال می کند. این سیگنال یک شوک الکترونیکی کوچک را به کاربر منتقل می کند و او را بی سروصدا از تماس دریافتی مطلع می کند.

جالب آنکه فرکانس و سطح قدرت این سیگنال نیز قابل تنظیم است و لذا مالک گوشی می تواند برای هر یک از اشخاصی که با او تماس می گیرند یک زنگ Silent اختصاصی طراحی کند.

اگر چه در نظر اول این اختراع خیلی مهم و حیاتی تلقی نمی شود، اما به طور قطع ایده جالبی است و در آینده بر نحوه دریافت تماس های تلفن همراه تاثیر خواهد گذاشت. به عنوان مثال شاید در آینده شاهد راه اندازی سرویس های بارگذاری زنگ های گوشی الکتریکی اختصاصی بر مبنای نیازهای کاربران باشیم!

سه شنبه 1/5/1387 - 11:2
کامپیوتر و اینترنت

 

شركت خدمات رسانی همراه MOBILE ONE ، یكی از سه اپراتور خدمات رسانی موبایل سنگاپور و استودیو رسانه ای این كشور اخیرا سرویس جدیدی را راه اندازی كرده اند.

به گزارش موج، شركت خدمات رسانی تلفن همراه M1 اخیرا با كمك استودیو رسانه ای این كشور سرویس های نوینی را راه اندازی كرده اند كه با استفاده از آن كاربران تلفن همراه قادر خواهند بود از خدمات نسل سومی بهره مند شوند و به تماشای برنامه های تلویزیونی محلی از طریق تلفن همراه بپردازد.

این سرویس تلویزیونی برنامه های محلی را در اختیار كاربران قرار می دهند و گفتنی است این برنامه ها به صورت سایز كوچك و هماهنگ با صفحه نمایش تلفن همراه می باشد.كشور سنگاپور در فوریه سال گذشته خدمات نسل سومی خود را در اختیار كاربران قرار داده است و از این رو تقریبا 744 هزار و 800 نفر برای بهره مندی از این خدمات تا سال 2009 ، اقدام كرده اند. و این میزان تقریبا 20 درصد از جمعیت كل این كشور می باشد.در ماه نوامبر سال گذشته نیز شركت ارتباطاتی این كشور SING TEL سرویس تلویزیونی نسل سومی 3GTV را در اختیار كاربران قرار داده است.

سه شنبه 1/5/1387 - 11:2
کامپیوتر و اینترنت

 

اگر چه امکان اتصال به اینترنت برای بیشتر صاحبان رایانه‌های شخصی مهیاست، میزان استفاده از دنیای مجازی در تلفن‌های همراه لحظه به لحظه افزایش می‌یابد.

در حالی که کاربران با رایانه‌های قابل حمل می توانند در هر مکان و زمانی به اینترنت متصل شوند، بررسی ها نشان داده که کاربران تمایل زیادی به اتصال به اینترنت از طریق تلفن همراه دارند.

در این بررسی ها مشخص شده کاربران دو قاره اروپا و آسیا بیش از دیگر مناطق دنیا با تلفن همراه خود به اینترنت متصل می شوند و این در حالیست که بیشتر رشد نفوذ اینترنت در تلفن همراه مربوط به کشور های فرانسه، بریتانیا و ژاپن می شود.

این مطالعه که توسط محققان مرکز Ipsos صورت گرفته همچنین نشان می دهد: بیشترین تعداد مشترکان تلفن همراه مربوط به افراد بالای 35 سال می شود و روز به روز بر تعداد آنها افزوده می شود.

برین کروکشاین مدیر موسسه Ipsos گفت: در حالی که تا چند سال پیش دسترسی به اینترنت در هر مکان و زمانی برای کاربران غیرممکن بود، پیش بینی می کنیم تا مدتی دیگر این امر به کمک تلفن های همراه تحقق یابد.

ما در تلاشیم دستگاه هایی جدید روانه بازار کنیم که کاربران به کمک آنها بتوانند به ارسال و دریافت پست الکترونیکی در هر موقعیتی بپردازند.

 

سه شنبه 1/5/1387 - 11:2
موبایل

شرکت فنلاندی نوکیا با راه‌اندازی سامانه جدید خود به نام M-Blog به کاربران امکان می‌دهد کلیه اطلاعات خود را با اطلاعات، افکار و عقاید دیگر کاربران در سراسر دنیا به اشتراک بگذارند.

کاربران تلفن‌های همراه نوکیا با M-Blog می‌توانند تفکرات، عقاید، تجارب و تصاویر خود را با سرعتی بسیار بالا وارد وبلاگ خود کرده و به افراد اجازه دهند آنها را تماشا کنند.

با این سرویس جدید کاربران مستقیما بر روی M-Blog قرار گرفته و در مقابل، دیگر افراد علاقه‌مند می‌توانند این تصاویر یا نوشته‌ها را در صورت تمایل وی روی گوشی خود مشاهده کنند.

به عقیده کارشناسان تلفن‌همراه، درحالی‌که کاربران با اقبال بسیار زیاد به سمت وبلاگ‌نویسی روی آورده‌اند، امکان عکاسی با کیفیت بالا از طریق تلفن‌همراه و به اشتراک‌گذاری آنها می‌تواند پدیده وبلاگ‌نویسی را در بین مشترکان تلفن‌همراه به امری عمومی و محبوب تبدیل کند. سرویس M-Blog تنها برای کاربران گوشی‌های سری N نوکیا طراحی شده است.

طبق برخی آمارهای ارسالی، هم‌اکنون تعداد وبلاگ‌نویسان در جهان نزدیک به 5 میلیون نفر تخمین زده می‌شود که احتمال می‌رود بیشتر آنها از این سرویس جدید استقبال کنند.

سه شنبه 1/5/1387 - 11:2
کامپیوتر و اینترنت

 

بنا به گزارشی که به تازگی توسط موسسه Unstrung Enterprise Insider ارائه شده ،گوشی های هوشمند و وسایل ارتباطی بی سیم پیشرفته که در حال حاضرنقش مهمی را درتوسعه صنعت ارتباطات سیار ایفاء می کنند، درمعرض خطرات امنیتی مهمی قرار دارند.

تیم کریدل از تحلیلگران موسسه تحقیقاتی مذکور معتقد است که به کارگیری سریع وسایل بی سیم پیشرفته در حالی که این وسایل هنوز امتحان خود را از لحاظ کیفی پس نداده اند ، منجر به ایجاد یک سری اختلالات می شود و در واقع تهدیدی جدی برای دیگر تجهیزات مخابراتی می باشد.

وی همچنین اظهار می دارد: " سیستم های عامل تلفن همراه از قبیل سیمبین (Symbian ) و ویندوز موبایل شرکت مایکروسافت که امروزه در تلفن های همراه به کار می روند ،موجب گسترش ویروس ها شده اند و خطر آنها میلیون ها نفر از کاربران تلفن همراه را تهدید می کند.

کریدل اظهار می دارد: " برنامه نویسانی که ویروس طراحی می کنند به خوبی می دانندکه نقل و انتقال اطلاعات در وسایل بی سیم چگونه صورت می گیرد و از اطلاعاتشان برای حمله به شبکه های تلفن همراه استفاده می کنند.

وی همچنین اظهار می دارد :" اغلب بازیهای کامپوتری که توسط کاربران تلفن همراه از طریق شبکه بی سیم بارگذاری می شوند، ویروسی هستند. به علاوه نرم افزارهای ویروسی از طریق فن آوری بلوتوث به گوشی تلفن همراه منتقل می شوند و یا وقتی که کاربر درحین دریافت پیام کوتاه بر روی یک لینک کلیک می کند این نرم افزارهای ویروسی بر روی گوشی تلفن همراه بارگذاری می شوند.

شایان ذکر است که این نرم افزارهای ویروسی می توانند به طرق مختلف وارد گوشی تلفن همراه شده ویا از آن به گوشی دیگری منتقل شوند.

به منظور مقابله با این معضل، کاربران تلفن همراه باید گوشی های خود را به برنامه های ویروس یاب مجهز کنند تا بتوانند از آنها در مقابل ویروسهای تلفن همراه محافظت کنند.

سه شنبه 1/5/1387 - 11:2
طنز و سرگرمی

از تازه ترین ها
مردانی که همیشه ماشین هایشان را دوست دارند
نوشته شده در جالب, ماشین by محمد کشوری در می 29th, 2008
این مردایی که تو این عکسها می بیند یه مزیت نصبت به بقیه ماشین سوارا داران اونم اینه که از اول تا به حال ماشینشون همین بوده و احتمالا خواهد بود اگه می دونستم که این افراد ماشین های دیگه ای هم دارن یا نه اونموقع به نظرم جالب تر می شد . این عکسهایی که اینجا ملاحظه میکنید حاصل تلاش Matteo Ferrari بوده و میتونید عکسهای بیشتری هم تو گالریش پیدا کنید .

سه شنبه 1/5/1387 - 10:58
دانستنی های علمی
این آدامس یه آدامس معمولی نیست درسته طعم های متفاوتی داره (44 طعم) ولی خوردنی نیست و فقط برای چسبوند به آهن ازش استفاده میشه. این طرح رو Winnif Pang داده و به درد خیلی از کارهای روزانه شما میخوره، البته توی دنیای آهنی امروزی. شما می تونید برای نگهداری نوشته های یادآوری روی یخچال یا سر کلاس درس ازش استفاده کنید.  هر بسته از این محصول دارای 4 آهن ربای قوی آدامسی است.
سه شنبه 1/5/1387 - 10:57
کامپیوتر و اینترنت

 

 

سال گذشته را بدون شک می توان سال تجربه های فراموش نشدنی و بزرگ برای نوکیا قلمداد کرد سالی که ارائه N95 و محصولات طوفانی پس از آن، سهم بازار را برای این تولید کننده بسیار افزایش داد و با اینکه اصرار فراوان بر محصولات هوشمند، همچنان نوکیا را از سمت دیگر بازار یعنی گوشی های رده متوسط و پائین برکنار نگاه داشته است، اما در عین حال موفقیت های پیاپی و فراوانی را برای این شرکت در رده اسمارت فون ها به ارمغان آورده است. گذشته از این، در سال گذشته، نوکیا به یک تجربه جدید نیز دست یافت: استفاده از امکانات سطح بالا در قالب یک گوشی میان قیمت، که مهم ترین نمود این ماجرا را در قالب محصول فوق محبوبی چون 6120Classic می توان مشاهده کرد. دستگاهی که با تجمع امکانات بسیار مطلوب (البته در زمان خود) و قیمت بسیار مناسب، طرفداران پر و پا قرصی برای خود دست و پا کرد و این موفقیت، آنچنان سیگنال های پر قدرتی را به نوکیا فرستاد که در فاصله ای نسبتا کوتاه برادر بزرگتر این گوشی با امکاناتی در حد و اندازه های N96، متولد گردید، 6220Classic رویای تمام عیاری ست که نه تنها تمامی عاشقان 6120، بلکه تمامی کاربران رده متوسط و بالا را به شدت به خود جذب می کند. 

 

با اینکه ظاهر گوشی در مقایسه با 6120 بسیار تغییر کرده است اما اندازه و وزن آن تفاوت چشمگیری را نشان نمی دهد، در اینجا با ابعاد 15×47×108 میلیمتر با وزن 90 گرم روبرو هستیم که تنها تغییر مهم در آن افزایش سه میلیمتری ارتفاع دستگاه می باشد. اما گذشته از این مطمئنا بزرگترین اختلافی که با در دست گرفتن 6220 به سرعت مشخص می گردد، کیفیت پائین ساخت قطعات و استفاده از مواد نسبتا بی کیفیت در آن می باشد بطوریکه در قیاس با ظاهر شیک و قابل قبول 6120 بسیار کم ارزش تر و ارزان تر نشان داده می شود، که بزرگترین دلیل این ماجرا احتمالا پائین نگاه داشتن هرچه بیشتر قیمت تمام شده دستگاه می باشد. صفحه نمایش 2.2 اینچی گوشی دارای رزولوشن 320×240 پیکسل و قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ می باشد، که برای یک Cameraphone نسبتا کوچک قلمداد می شود، کارکرد این قسمت در نور مستقیم خورشید به واسطه استفاده از صفحه ضد تابش بهبود قابل ملاحظه ای پیدا کرده است. کیفیت تصاویر به نمایش درآمده توسط این قسمت با اینکه در سطح بسیار بالایی قرار دارد اما در قیاس با بزرگان نوکیا در این زمینه حرف چندانی برای گفتن ندارد و در بسیاری از مواقع سایه ای آبی رنگ در تصاویر به نمایش درآمده توسط آن دیده می شود. قابلیت فوق العاده این قسمت در جذب اثر انگشت از دیگر نقاط منفی آن محسوب می شود. 

بر بالای صفحه نمایش به سبک 6120 دوربین دوم تماس های ویدئویی گوشی دیده می شود که این بار نیز بسیار بزرگ و غیر عادی می باشد که حتی از دوربین اصلی بسیاری از مدل های ارزان قیمت بزرگتر به نظر می رسد. وجود این دوربین سند محکمی بر پشتیبانی از 3G در 6220 می باشد. از دیگر موارد قابل ذکر در این قسمت، اسپیکر برقراری تماس در مرکز به همراه سنسور تنظیم نور صفحه نمایش و صفحه کلید می باشد. در زیر صفحه نمایش صفحه کلید بحث برانگیز گوشی قرار گرفته است که اگر نام نوکیا بر بالای گوشی نقش نبسته بود امکان نداشت آن را یک نوکیائی اصیل بنامیم چرا که با وجود ابعاد بزرگ و مناسب این قسمت، کیفیت ساخت قطعات آن حتی در حد محصول ارزان قیمتی همانند 3110Classic نیز نمی باشد در اینجا با کلیدهای لرزانی روبرو می شویم که برای فشردن آنها به فشار نسبتا زیادی احتیاج داریم، بدترین قسمت ماجرا در کلیدهای ورود به منو و C است که به صورت ابتکاری در دو سمت D-Pad جای داشته و بگونه ای طراحی شده اند که از بقیه کلیدهای این قسمت بالاتر قرار گرفته اند که این نوع طراحی، فرم قسمت کنترلی را به مقدار زیادی تحت تاثیر قرار داده است. دیگر کلیدهای بخش کنترلی شامل دو Soft-Key در زیر صفحه نمایش به همراه کلیدهای برقراری و رد تماس در پائین می باشد. برش هایی منحصر به فرد افقی و عمودی صفحه کلید عددی یکی از نقاط مثبت در این بخش محسوب می شود و علاوه بر ایجاد تفکیک مناسب ظاهر خاصی نیز به آن بخشیده است. نور پس زمینه تمامی کلیدهای این بخش آبی یکنواختی ست که شامل D-Pad گوشی نیز می شود.

 

 

دور تا دور دستگاه را نوار نقره ای رنگی فرا گرفته که تمامی کنترلر های استفاده شده در دورتادور گوشی در آن جای گرفته اند و در مجموع شباهت فراوانی با 6210Navigator بوجود آورده است. در سمت راست دستگاه دو جزء کلیدی این قسمت یعنی Rocker تغییر حجم صدا به همراه دکمه اختصاصی شاتر دوربین دیده می شود و در سمت چپ نیز به جز محل قرار گیری اسلات کارت حافظه Micro SD گوشی که با یک پوشش پلاستیکی محافظت می شود، دکمه جدید نوکیا با نام My Own Key قرار دارد که در حالت پیش فرض برنامه Nokia Maps را احضار می نماید ولی وظیفه آن همانطور که از نام آن بر می آید با توجه به نیاز کاربر کاملا قابل تغییر است. چراغ LED  آبی رنگ خاصی که بر بالای این کلید جای گرفته است شباهت این قسمت را با 6210Navigator کامل می کند.
با اینکه در قسمت بالای گوشی تنها جزء قابل مشاهده کلید Power آن می باشد اما در پائین به المان های فراوان ترین روبرو می شویم که شامل پورت Micro USB گوشی یه همراه محل اتصال شارژر و پورت 2.5 میلیمتری اتصال هدست می گردد که این آخری یکی دیگر از نکات منفی قابل ذکر در ساختار گوشی است و استفاده از یک پورت 3.5 میلیمتری می توانست جذابیت دو چندانی را برای این بخش به ارمغان بیاورد.اما بدون شک اصلی ترین چدابیت دستگاه در پشت آن قرار گرفته است، جائیکه گذشته از دوربین پنج مگاپیکسلی ساخت کارل زایس ، برای اولین بار پس از N82 از فلش زنون در ساختار دستگاه استفاده شده است و این بار حتی با عملکردی بهتر از N82 . یکی دیگر از برتری های این قسمت استفاده از کاور بسیار مناسب به سبک N82 است که با اینکه در استفاده کمی با سختی و شدت گشوده می شود اما در هر حال برای دوربینی با این کیفیت جزء بسیار مهمی به شمار می رود. آینه عکاسی از خود تنها جزء غایب این ماجرا ست که این بار نیز همانند N82 فراموش شده است.
کاور باتری بیش از دو سوم فضای پشت گوشی را به خود اختصاص داده است که با کنار زدن آن باتری 900mAh دستگاه ظاهر می شود که از لحاظ حجمی به 6120Classic شباهت دارد تا N82. این باتری که بر طبق اعداد رسمی دارای ماندگاری 250 ساعت در حالت Stand-by و 3.5 ساعت در هنگام مکالمه می باشد، در دنیای واقعی به علت برخورداری از سیستم عامل جدید و کاهش چشمگیر مصرف انرژی در آن به راحتی تا 3 روز پاسخگوی یک استفاده متوسط رو به بالا می باشد و در مواردی همچون پخش موسیقی و ویدئو کاملا از محصولی همانند N82 پیشی می گیرد جائیکه ماندگاری این باتری در پخش مداوم ویدئو و موسیقی به ترتیب 3:55 ساعت و 17:30 ساعت می باشد که در قیاس با اعداد 3:40 و 11:20 موجود در N82 برتری بی چون و چرائی را نشان می دهد و ماجرا زمانی جالب تر می شود که بدانیم N82 با باتری BP-6MT خود چیزی در حدود 150mAh ساعت از باتری BP-5M بکار گرفته شده در 6220Classic ظرفیت بیشتری نیز دارد که این به روشنی نشان دهنده نقش پلتفرم و سیستم عامل در مصرف بهینه انرژی می باشد.
سیستم عامل مورد استفاده در 6220 همانطور که اشاره شد ورژن جدید سیستم عامل Symbian S60 با نام 9.3FP2 می باشد که تغییرات و اصلاحات صورت گرفته در آن را می توانید در تغییرات در قالب سیستم عامل جدید مطالعه کنید اما در کل چشمگیرترین تغییرات صورت گرفته در اینجا گذشته از مصرف بسیار پائین این اینترفیس، شامل Active Stand-by عمودی به همراه افزایش کلید های Soft-Key به سه عدد و  Task Manager تغییر یافته و بهینه شده دستگاه می باشد که برای دسترسی به آن دیگر نیازی به فشردن طولانی مدت دکمه منو نیست چرا که این بخش در تمامی منوها از طریق Soft-Key سمت چپ و زیر عنوان Show Open apps قابل دسترس است که ظاهر آن پشتیبانی کاملی از Multitasking را نشان می دهد.
گالری نمایش تصاویر نیز از دیگر موارد قابل ذکر در این قسمت است که برخلاف سری N از نمایش چرخان در آن خبری نیست. Theme های پیش فرض موجود در دستگاه با عنوان Classic گوشی همخوانی کاملی دارد و در آنها سعی شده است با وجود زیبائی ظاهری، از فرم های ساده ای استفاده شود. از دیگر تفاوت های مشهود در ساختار سیستم عامل جدید می توان به امکان اختصاص Profile های زمان دار که پس از یک زمان مشخص Expire می شوند، اشاره کرد. دفترچه تلفن و منوی ذخیره تماس ها از نقاط نسبتا بدون تغییر در این اینترفیس محسوب می شوند جائیکه تعداد کنتاکتهای قابل ذخیره در دفترچه تلفن همانند قبل تنها به میزان حافظه داخلی گوشی وابسته است و در منوی ذخیره تماس ها نیز تا 30 عنوان قابل ذخیره کردن است. مشخصات سخت افزاری دستگاه را در نگاه اول می توان با محصولی همانند N81 برابر دانست: در اینجا از پردازنده ARM11 با فرکانس 369 مگاهرتز به همراه 128 مگابایت حافظه RAM بهره گرفته شده است. میزان حافظه داخلی موجود در گوشی نیز رقمی در حدود 120 مگابایت می باشد که بوسیله کارت حافظه Micro SD به راحتی تا 8 گیگابایت قابل افزایش است، قرار است به همراه گوشی یک کارت حافظه 512 مگابایتی نیز ارائه شود. . در اینجا با اینکه از شتاب دهنده گرافیکی OMAP به سبکی که در محصولی همانند N82 دیده می شود خبری نیست اما امتیاز های مناسبی که 6220 در Benchmark های مختلف از لحاظ عملکردی بدست می آورد آن را در سطحی کاملا بالاتر از N82 قرار می دهد و تنها در چند عنوان بسیار کوچک است که N82 بالاتر از 6220 جای گرفته است.
پلیر پخش موسیقی بکار گرفته شده در دستگاه نمونه استاندارد نوکیا در این کلاس می باشد و گذشته از موارد جزئی همانند تغییر در اکولایزر های این بخش، تغییر آنچنان مهمی در آن رخ نداده است. فرمت های مورد پشتیبانی توسط این پلیر مواردی همچون MP3، WMA، AMR و خانواده AAC را در بر می گیرد که نگفته پیداست می توان با نصب پلیر های دیگر این لیست را گسترش داد. پلیر پخش ویدئو در دستگاه نیز قادر به پخش فرمت های پر کاربردی همچون 3GP و MPEG-4 می باشد.
اما قسمت جذاب ماجرا بدون شک دوربین 5 مگاپیکسلی گوشی ست که استفاده از سخت افزاری مشابه برترین Cameraphone نوکیا یعنی N82 بر این جذابیت بیش از پیش افزوده است.این دوربین اتوفوکوس که به گواهی اعداد F2.8/5.6 حک شده بروی آن تفاوتی با دوربین N82 ندارد قادر به ثبت تصاویری با حداکثر رزولوشن 1944×2592 پیکسل می باشد و علاوه بر این از یک کاور فوق العاده محکم نیز سود می برد. منوی عکاسی در این گوشی تغییر چندان مهمی نسبت به قبل نکرده است و شاید مهم ترین تغییری که در آن می توان اشاره کرد امکان سفارشی سازی و تغییر میانبرهای منوی عمودی تنظیمات است که بصورت pop-up در سمت چپ صفحه نمایش ظاهر می گردد. در منوی عکاسی با تنظیمات فراوان و پر و پیمانی روبرو می شویم که از هر لحاظ قابل مقایسه با N82 می باشند. تنظیمات این بخش شامل چندین حالت عکاسی مختلف (اتوماتیک، ماکرو، پرتره، دو حالت عکاسی در شب، منظره، ورزشی و Custom)، تنظیمات فلش، تنظیمات تایمر، عکاسی پی در پی (هر 10 ثانیه تا 30 دقیقه یک عکس)، تنظیمات نوردهی، تنظیمات نور سفید، افکت های رنگی، تنظیمات ISO،امکان محو و واضح نمودن عکس (Sharpen/soften)، تنظیمات کنتراست و روشنائی می گردد که لیست بسیار کاملی ست و گذشته از قابلیت های نوظهوری همچون تشخیص چهره و لبخند، غایب عمده دیگری را در آن نمی توان پیدا کرد. کیفیت عکس های گرفته شده توسط 6220 از تمامی جهات همانند داستانی که در N82 اتفاق افتاده است کاملا از رقیبان این دوربین که هر روزه بر تعداد آنها نیز افزوده می شود، بالاتر است و از این لحاظ در کنار N82 و یکی دو مدل دیگر از سامسونگ و سونی اریکسون یکی از برترین پنج مگاپیکسلی های موجود در بازار نام می گیرد. کارکرد فلش زنون این گوشی نیز کاملا مشابه نمونه ای ست که در N82 دیده می شود و از لحاظ نوردهی بسیار موفق عمل می کند. فیلمبرداری این دوربین نیز در سطح فوق بالایی قرار دارد چرا که در اینجا نیز پشتیبانی کاملی از فیلمبرداری در رزولوشن 480×640 پیکسل (VGA) با 30 فریم در ثانیه انجام گرفته و تصاویر شفاف و کاملا قابل قبولی ایجاد می نماید. از دیگر امکانات قابل ذکر در ساختار این قسمت خروچی تلویزیون  به همراه امکان Geo-Tagging برای عکس های گرفته شده می باشد.
یکی از امکانات غافلگیرانه موجود در 6220 گیرنده داخلی GPS دستگاه است که گنجاندن این قابلیت در دستگاهی در این کلاس نشان دهنده اهمیتی ست که نوکیا برای این بازار قائل است چرا که تقریبا در تمامی گوشی های هوشمند نوکیا که در چند ماه اخیر معرفی شده اند از GPS استفاده شده است و اهمیت این قطعه سخت افزاری برای نوکیا وقتی معلوم می شود که به آمار فروش گوشی های مجهز به GPS نوکیا از سال گذشته تا کنون نگاهی بیاندازیم جائیکه با رقم باور نکردنی 35 میلیون نسخه روبرو می شویم که خود به تنهائی از آمار فروش کل دستگاه های اختصاصی GPS در سال 2007 بالاتر است. نرم افزار استفاده شده در حالت پیش فرض همانند همیشه Nokia Maps 2.0 می باشد که نسبت به نسخه قبلی خود تغییرات فراوانی را تجربه کرده است که یکی از این تغییرات افزوده شدن حالت عابر پیاده در آن می باشد که در این حالت رزولوشن نقشه در بالاترین حد خود تنظیم می شود و علاوه بر این امکان استفاده از راهنمای صوتی (که هکرهای مهربان، آن را نیز به یک کالای رایگان تبدیل کرده اند) فراهم می گردد. اینترفیس جستجو نیز بهبود قابل ملاحظه ای یافته است و برای یک جستجوی سریع نیازی به ورود به منوی آن نبوده و مستقیما از منوی اصلی می توان عملیات جستجو را انحام داد. از این گذشته امکان استفاده از حالت Hybrid Maps با قابلیت نمایش دو نمای مختلف بروی هم نیز در اینجا فراهم آمده است.

 

سه شنبه 1/5/1387 - 10:57
کامپیوتر و اینترنت
فکر کنم چند مدت اخیر سمت و سوی وبلاگ کمی شبکه ای شده. چند علت برای این قضیه وجود داره. اولیش اینه که وبلاگ تخصصی در زمینه ی شبکه بین فارسی زبان ها به اون صورت وجود نداره و این وسط یک خلای بزرگ حس میشه و دلیل دوم مربوط به جذابیت های زیاد این مبحث است. اگر توجه کرده باشین در این مدت سعی کردم به نوعی تنوع در ارائه مطلب ایجاد کنم تا مطالب شبکه ای به درد تمامی دوستان بخورد.
قضیه سهمیه بندی بنزین جنبه ها و حواشی های بسیار زیادی داشت. اصلن به نویسنده ی این وبلاگ ربطی ندارد که این کار درست بوده یا نه اما بعد فنی این پروژه به نویسنده ی این وبلاگ خیلی مربوط است. فکر کردم بهترین راه برای درک کردن مزایای شبکه برای کسی که چیزی از این مبحث نمی داند، بیان مثال های عینی و ملموس است. نحوه ی عملکرد کارت های سوخت می تواند نمونه ی بسیار خوبی در این زمینه باشد. باید اعتراف کرد با توانایی های بسیار کم ایران در زمینه ی پروژه های IT، قصه ی کارت سوخت یکی از شاهکار های ایران در این زمینه بود.
قضیه کارت سوخت به این ترتیب است که یک سرور مرکزی در تهران وجود دارد که تمامی اطلاعات مربوط به ماشین های ما و شما را در خودش ذخیره کرده است. هر جایگاه سوخت هم دارای یک کامپیوتر است که به عنوان سرور عمل می کند و پمب ها را مدیریت می کند. هر پمب، حاوی یک کارت شبکه بیسیم است. در اتاقی که کامپیوتر سرور وجود دارد نیز یک Access Point وجود دارد که به یک سوییچ متصل و سوییچ نیز به سرور محلی متصل است. به این ترتیب پمب ها به کامپیوتر مرکزی جایگاه سوخت متصل می شوند و تبادل اطلاعات می کنند. اگر آشنایی در یکی از جایگاه های سوخت دارید می توانید به اتاق سرور بروید و تمامی این تشکیلات را ببینید. اگر هم آشنا ندارید می توانید به یک جایگاه مراجعه کنید و بگویید کارت سوختتان گم شده است و می خواهید بدانید مثلن دیروز در فلان ساعت آیا  از کارتم استفاده شده است یا نه! در همین حین که به اتاق سرور رفتید و متصدی در حال چک کردن است می توانید تشکیلات را دید بزنید! گفته باشم من خودم این کارو نکردم و هیچ گونه مسئولیتی را در قبال این موضوع بر عهده نمیگیرم.
شبکه ی یک پمب بنزین
شبکه های پمب بنزین، بر خلاف شبکه های ATM بانک ها،همیشه با سرور مرکزی در اتباط نیستند. در واقع یکی از افتخارات این پروژه هم همین است. فعالیت به صورت آفلاین! قضیه از این قرار است که تمامی کامپیوتر های تمامی جایگاه های سوخت، هر روز صبح به سرور مرکزی متصل می شوند و اطلاعات خود را به روز می کنند. تصور کنید شما در ساعت 10 صبح به یک جایگاه سوخت رفتید و می خواهید 20 لیتر بنزین بزنید. در کارت سوخت شما از روز های قبل ثبت شده است که شما چند لیتر بنزین دارید. وقتی شما کارت را وارد می کنید سرور محلی اطلاعات شما را دریافت می کند. مثلن اگر شما 300 لیتر بنزین داشته اید و حالا 20 لیتر از آن را مصرف کرده اید، در سرور تمامی این اطلاعات ذخیره می شود. در کارت سوخت شما هم این اطلاعات ذخیره می شود و 20 لیتر از حساب شما کم می شود.
حال در نظر بگیرید در ساعت 5 غروب هم تصمیم گرفته اید سری به یک جایگاه سوخت دیگر بزنید و این بار 30 لیتر بنزین بزنید. این بار هم به صورتی که قبلن اتفاق افتاد اطلاعات شما ثبت می شود با این تفاوت که این بار اطلاعات شما در یک سرور محلی دیگر، ذخیره شده است. تا الان تمامی اتفاقات به صورت آفلاین و بدون نیاز به یک سرور مرکزی اتفاق افتاد. تمامی اطلاعات در کامپیوتر های محلی و همچنین کارت شما ذخیره شده اند.
اگر تا کنون ساعت 6 صبح به جایگاه های بنزین مراجعه کرده باشید حتمن دیده اید که اجازه ی بنزین زدن به شما نمی دهند و می گویند اطلاعاتمان دارد به روز می شود. و نکته ی اساسی قصه ما هم همین جاست! تمامی سرور های محلی جایگاه های سوخت، راس ساعت 6 صبح (حالا جدیدن ساعتش تغییر کرده باشد نمی دانم) به سرور تهران وصل می شوند و شروع به همسان سازی اطلاعات می کنند. تمامی اطلاعات به سرور تهران منتقل می شود و بعد از پردازش، دوباره اطلاعات مورد نیاز به کامپیوتر های محلی باز می گردد. مثلن چه مقدار از سهمیه شما باقی مانده است و یا  اگر سهمیه جدیدی به شما تعلق بگیرد به این صورت از سرور تهران به سرور های محلی منتقل و سپس به کارت شما نقل مکان می کند.
سه شنبه 1/5/1387 - 10:57
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته