• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2545
تعداد نظرات : 151
زمان آخرین مطلب : 3893روز قبل
اخبار
معرفی فعالیت وبگاه «كارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه»

گروه فضای مجازی: پایگاه اینترنتی «كارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» internet.ir امكان ارتباط مستقیم با این كارگروه را فراهم ساخته است.

به گزارش خبرگزارش بین‌المللی قرآن(ایكنا)، با توجه به نقش مؤثر و غیرقابل انكار نظارت عمومی كاربران در فضای مجازی، دبیرخانه كارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه از سال 1389 اقدام به راه‌اندازی درگاه دریافت گزارشات مردمی از تخلفات تارنماهای اینترنتی بر روی سایت پیوندها كرده است.

تاكنون قریب نیم میلیون گزارش مردمی از مشاهده محتوای مجرمانه و درخواست پالایش تارنماهای متخلف به این دبیرخانه واصل و برای بررسی به كارشناسان مربوطه ارجاع شده است.

در حال حاضر نیز این ‌درگاه در پرتال اصلی كارگروه به نشانی internet.ir با عنوان «درخواست فیلتر» در دسترس بوده و تمامی كاربران می‌توانند از طریق اعلام و گزارش كردن تارنماهایی كه دارای محتوای مجرمانه هستند و سلامت فضای مجازی را تهدید می‌كنند، برای دستیابی به اینترنت پاك به سهم خود گام بردارند.

 

پایگاه اینترنتی «كارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه»، باعث شده است تا امكان ارتباط مستقیم كاربران و فعالان فضای مجازی با این كارگروه فراهم شود.

با گسترش روزافزون فناوری‌های نوین ارتباطی و پیشرفت‌های شگرف در علوم رایانه‌ای و با پیشرفت‌های قابل توجهی كه در عرصه فناوری اطلاعات و علوم رایانه‌ای حاصل شده و با گسترش روزافزون فناوری‌های نوین ارتباطی در جوامع بشری، امروزه شاهد ایجاد و شكل‌گیری نوعی زندگی مجازی در فضای سایبری شده‌ایم كه ابعاد متنوعی از زندگی انسانی از امور اداری، دولت الكترونیك و كسب و كار مجازی گرفته تا قلمرو دانش و فناوری، كتابخانه‌های مجازی و حتی تفریح و سرگرمی را در برمی‌گیرد.

اگرچه تأثیرات شگرف و منحصر به فرد فضای سایبری در افزایش سرعت انتقال اطلاعات تا حذف مرزهای جغرافیایی و فاصله‌های فیزیكی میان انسان‌ها، انكارناپذیر است؛ اما از سوی دیگر به دلیل ویژگی پنهان پذیری و هویت مجازی كاربران، ذاتاً مستعد شكل‌گیری انواع جرایم سایبری نظیر هك، دسترسی غیر مجاز، جعل و كلاهبرداری رایانه‌ای و یا جرایم محتوایی نظیر انتشار تصاویر پرنوگرافی و یا سایر مواردی كه قانون‌گذار انتشار آن را جرم دانسته است شده است.

علاوه بر این ویژگی بدون مرز و گستردگی فضای مجازی سبب می شود تا این محیط از سوی برخی از قدرت‌های استعمارگر به عنوان رسانه‌ای فراگیر برای مدیریت افكار عمومی جامعه هدف و اجرای عملیات‌های جنگ روانی و یا به عنوان ابزار جاسوسی علیه كشورهای مستقل مورد سوءاستفاده قرار گیرد.

بر این اساس كشورهای مختلف جهان با توجه به سطح تهدیدات و آسیب‌های موجود، اقدام به جرم‌انگاری و تدوین قوانین مرتبط با جرایم رایانه‌ای از یك سو و از سوی دیگر ایجاد نهادها و تشكیلات نظارتی نموده‌اند.

در كشور ما نیز در دو دهه اخیر مطالعات و اقدامات قابل توجهی درباره آسیب شناسی و جرم انگاری فضای سایبری انجام شده است و نهایتا این تلاش‌ها در سال 1388 با تصویب قانون جرایم رایانه‌ای كه به عنوان یكی از جامع‌ترین قوانین كشور در خصوص جرایم سایبری مطرح شد، به ثمر نشست.

internet.ir؛ با هدف ارتباط فعالان فضای مجازی

در این سایت كه به نظر می‌رسد با هدف ارتباط هر چه موثرتر با كاربران ایرانی اینترنت و فعالان فضای مجازی تأسیس شده است، قسمت‌هایی با عنوان «درخواست فیلتر»، «درخوایت رفع فیلتر»، «درخواست معرفی در پیوندها»، «پرسش‌های متداول» و «پیشنهادات و انتقادات» در نظر گرفته شده است.

پایگاه اینترنتی كارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه شامل بخش‌های مختلفی است كه در هركدام از این بخش‌ها مطالب كامل و دقیق در رابطه با بخش مورد نظر منتشر شده است. ازجمله این بخش‌ها می‌توان به قانون جرائم رایانه‌ای، فهرست مصادیق محتوای مجرمانه، فیلترینگ در سایر كشورها، ضوابط و دستورالعمل ها و فهرست تارنماهای مفید اینترنتی اشاره كرد.

سایت مذكور در حالی با نشانی Internet.ir به جمع پایگاه‌های اینترنتی پیوسته است كه بعد از ماجرای فیلترینگ سرویس جی‌میل، بعضی از رسانه‌های خبری داخلی و خارجی، فضاسازی هدفمندی را در حاشیه فعالیت «كارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» انجام داده‌اند.

كارگروه مصادیق محتوای مجرمانه براساس ماده 22 قانون جرائم رایانه‌ای تشكیل و مسئولیت نظارت بر فضای مجازی و پالایش تارنماهای حاوی محتوای مجرمانه و رسیدگی به شكایات مردمی را به عهده دارد.

اعضای این كارگروه عبارتند از دادستان كل كشور (رئیس كارگروه)، وزیر یا نماینده وزیر اطلاعات، وزیر یا نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر یا نماینده وزیر دادگستری، وزیر یا نماینده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر یا نماینده وزیر علوم تحقیقات و فناوری، وزیر یا نماینده وزیر آموزش و پرورش، فرمانده نیروی انتظامی، كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، یك نفر از نمایندگان عضو كمیسیون قضائی و حقوقی به انتخاب این كمیسیون به تائید مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان صدا و سیما و نماینده دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

جمعه 5/7/1392 - 20:58
اخبار
جشنواره «وبلاگ‌نویسی رضوی» فردا به كار خود پایان می‌دهد

گروه فضای مجازی: آیین پایانی جشنواره وبلاگ‌نویسی رضوی، فردا، ششم مهرماه در ایوان شمس تهران برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، آیین پایانی جشنواره وبلاگ‌نویسی رضوی، فردا، ششم مهرماه، ساعت 8 صبح در تالار ایوان شمس برگزار می‌شود.

هشتمین جشنواره بین‌المللی وبلاگ‌نویسی رضوی از مجموعه برنامه‌های جشنواره‌ بین‌المللی امام رضا(ع) ﻫﻤﺰﻣﺎن ﺑﺎ دﻫﻪ ﻛﺮاﻣﺖ به همت ناحیه مقاومت بسیج حضرت ولی‌عصر(عج) برگزار می‌شود.

پیگیری منویات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در حوزه جنگ نرم و ترویج فرهنگ ناب رضوی، گسترش فعالیت‌های فرهنگی، هنری و مذهبی مرتبط با سیره ائمه معصومین به ویژه امام رضا(ع) از اهداف این دوره از جشنواره به شمار می‌رود.

جوایز بخش وبلاگ‌نویسی ملی شامل نفر اول مبلغ ۲۰ میلیون ریال جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر و تندیس جشنواره، نفر دوم مبلغ ۱۸ میلیون ریال جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر و تندیس جشنواره، نفر سوم مبلغ ۱۶ میلیون ریال جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر و تندیس جشنواره، نفر چهارم مبلغ ۱۴ میلیون ریال جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر، نفر پنجم مبلغ ۱۲ میلیون ریال جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر، نفر ششم مبلغ ۱۰ میلیون ریال جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر، نفر هفتم مبلغ ۸ میلیون ریال جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر و نفر هشتم مبلغ ۶ میلیون ریال جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر است.

همچنین جوایز بخش وبلاگ‌نویسی بین‌المللی شامل نفر اول ۱۵۰۰ دلار جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر و تندیس جشنواره، نفر دوم ۱۵۰۰ دلار جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر و تندیس جشنواره و نفر سوم ۱۵۰۰ دلار جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر و تندیس جشنواره است.

كاربران برای اطلاعات بیشتر می‌توانند به وبگاه‌های اینترنتی همچون www.farsimatch.ir و valiasr.ghasam.ir مراجعه كنند.

جمعه 5/7/1392 - 20:55
اخبار
حدود توانمندی، جغرافیای فعالیت مراکز و ویژگی‌های سخت‌افزاری آنها از جمله معیارها برای تعیین سطح مؤسسات قرآنی است؛ در مجموع باید شرایطی تعریف شود که بین مراکز قرآنی تفاوت قائل شود.

مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با این که سطح‌بندی مؤسسات قرآنی چه تأثیری در سرعت‌بخشی ورود قرآن‌آموزان به مرحله کسب مهارت‌های تخصصی قرآن دارد، گفت: سطح‌بندی مؤسسات قرآنی تأثیرات بسیاری دارد که یکی از این موارد می‌تواند شامل سرعت‌بخشی ورود قرآن‌آموزان به مرحله کسب مهارت‌های تخصصی قرآن باشد.

وی در ادامه توضیح داد: این که هر مؤسسه‌ای جایگاهش از نظر حقوقی، توانمندی و موضوعاتی که می‌‌تواند در آن حیطه‌ها ورود پیدا کند، مشخص شده و مرزبندی شود، قطعاً در کیفیت فعالیت مراکز قرآنی تأثیرگذار خواهد بود.

انجام سطح‌بندی مؤسسات قرآنی با رعایت اصول منطقی و برنامه‌ریزی صحیح

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به کیفی‌سازی فعالیت مؤسسات قرآنی گفت: وقتی مؤسسات قرآنی سطح‌بندی شوند، کیفیت کار آنها ارتقاء می‌یابد و مخاطبان آموزه‌هایی که می‌گیرند، آموزه‌های کیفی و با پشتوانه علمی دقیق خواهد بود، لذا باید حدود توانمندی، اختیارات، سطح فعالیت و جغرافیای فعالیت مؤسسات قرآنی مشخص شود.

این قاری بین‌المللی قرآن ضمن تأکید بر این که سطح‌بندی فعالیت‌های مؤسسات قرآنی باید به‌صورت اصولی و با برنامه‌ریزی صورت پذیرد، بیان کرد: سطح‌بندی مؤسسات قرآنی علاوه بر این که موجب ارتقای فعالیت این مراکز می‌شود، زمینه‌ای را ایجاد می‌کند که مؤسسات قرآنی انگیزه‌ای برای پیشرفت داشته باشند.

وی در ادامه افزود: اگر مؤسسات قرآنی احساس کنند که در سطوحی بالاتر، افقی وجود دارد که می‌توانند خود را به آنجا برسانند، تلاش می‌کنند ویژگی‌هایی را در خود ایجاد کنند که مرحله به مرحله ارتقاء یابند؛ در واقع سطح مؤسسات قرآنی، انگیزه‌ای را در این مراکز ایجاد می‌کند که همیشه در حال تکاپو و کسب ویژگی‌های بهتر برای ارتقای سطح مؤسسه خود باشند.

تعیین سطح مؤسسات قرآنی با توجه به تاریخچه فعالیت این مراکز

قره‌شیخلو با اشاره اساس و معیار نحوه سطح‌بندی قرآن‌آموزان در مؤسسات قرآنی، تصریح کرد: معیارها برای تعیین سطح مؤسسات قرآنی، می‌تواند متفاوت باشد؛ از جمله آنها می‌توان به معیارهای عمومی و شرایط و ویژگی‌های سخت‌افزاری اشاره کرد که باید به این موارد توجه کنیم و در مجموع شرایطی را تعریف کنیم که بتوانیم بین مراکز قرآنی تفاوت قائل شویم.

وی همچنین عنوان کرد: در سازمان دارالقرآن در رابطه با مؤسسات قرآنی که از این مرکز مجوز گرفته‌اند، این سطح‌بندی‌ها انجام شده است، البته بایک نگاه همراه با اغماض، زیرا مؤسسات قرآنی در کشور خیلی از عمرشان نمی‌گذرد و نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که همه مراکز از تمامی امکانات برخوردار باشند.

قره‌شیخ‌لو با اشاره به نقش برجسته اساتید و مدیران در سطح‌بندی مؤسسات قرآنی، اظهار کرد: در سطح‌بندی مؤسسات قرآنی باید به گونه‌ای عمل کنیم که فرصت برای مراکز به وجود آید که خود را تقویت کنند و هم حداقل‌ها در فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی مؤسسه دیده شود.

ایجاد انگیزه پیشرفت در مؤسسات قرآنی با سطح بندی

وی عنوان کرد: در این راستا با سطح‌بندی مؤسسات قرآنی، این مراکز در سه سطح 1، 2 و 3 دسته‌بندی شده‌اند و تأکید نهادها بر این است که مؤسسات سطح پایین‌تر تلاش کنند که فعالیت خود را ارتقاء دهند.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به سطوح آموزشی مؤسسات قرآنی، گفت: طبق برنامه‌ریزی‌ها طی برنامه سه ساله، انتظار می‌رود که مؤسسه درجه سه نداشته باشیم و حداکثر مؤسسات درجه 1 و 2 باشند و این موارد برای مؤسسات قرآنی انگیزه ایجاد می‌کند که فعالیت خود را ارتقاء دهند.

وی با اشاره به تأثیر سطح‌بندی مؤسسات قرآنی بر فضاسازی قرآن و تقویت معلمان و مدرسان قرآنی، اظهار کرد: هر چه توانمندی مؤسسات قرآنی ارتقاء یابد، قطعاً اساتیدی که در این مراکز فعالیت می‌کنند باید تلاش کرده که خود را همراه کنند و وقتی سطح کار بالا رود، سطح انتظارات مخاطبان نیز افزایش می‌یابد و اساتید هم خود را با این سطح انتظار مخاطبان همراه کنند تا شرایط یک مؤسسه ایده‌آل فراهم شود.

این قاری بین‌المللی قرآن در پایان خاطرنشان کرد: به هر حال یک بخش مهم مؤسسات قرآنی مربوط به حوزه نرم‌افزاری مراکز می‌شود و در این حوزه، یک بخش مهم، اساتید این مؤسسات قرآنی هستند که سواد و نوع تسلط آنها به روش‌های آموزشی و تدریس و نوع ارتباط برقرار کردن آنها با متعلم بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

http://hamshahrionline.ir/details/232458

جمعه 5/7/1392 - 20:54
اخبار
نگاهی به بیست و هشتمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان

گروه فعالیت‌های قرآنی: اختتامیه بیست و هشتمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان 11 آبان‌ماه سال جاری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین برگزار و از برگزیدگان بخش‌های مختلف این جشنواره تقدیر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، بیست و هشتمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر كشور ، مهر و آبان‌ماه سال جاری در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار و مراسم اختتامیه آن نیز آبان‌ماه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین برگزار و از برگزیدگان بخش‌های مختلف این جشنواره تقدیر می‌شود.

اهداف برگزاری بیست و هشتمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان

بنابر این گزارش، توسعه و ترویج فرهنگ قرآن اعم از قرائت، حفظ، تدبر، فهم و عمل به معارف و دستورات آن، اعتلای اخلاق، ایمان و بصیرت دینی دانشجویان و تقویت و توسعه فضای معنوی و قرآنی در دانشگاه‌ها زمینه‌سازی در راستای انس و الفت دانشجویان با قرآن كریم و سیره معصومین(ع)، گسترش مفاهیم و آموزش‌ها و پژوهش‌های قرآنی در فضای دانشگاه، تقویت جنبه الگویی دانشجویان قرآنی در دانشگاه‌ها برای الگوگیری سایر اقشار، شناسایی و معرفی دانشجویان برجسته و برتر در زمینه فعالیت‌های مربوط به قرآن و عترت(ع) اهداف برگزاری این جشنواره را تشكیل می‌دهند.

بخش‌های مختلف بیست و هشتمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان

این جشنواره در دو بخش كتبی و شفاهی برگزار می‌شود و دارای بخش‌های جنبی نیز خواهد بود كه بخش كتبی این جشنواره به همت معاونت فرهنگی واحد اراك از ساعت 10 صبح 29 مهرماه در چهار رشته آشنایی با مفاهیم قرآنی، ترجمه موضوعی قرآن و عترت(ع)، قرآن‌شناسی و حدیث‌شناسی آشنایی با ادعیه در واحد شهرری دانشگاه آزاد اسلامی آغاز و 63 نفر از برگزیدگان دانشگاه‌های كشور در هر یك از این رشته‌ها شركت كرده و به رقابت با یكدیگر می‌پردازند كه در مجموع 315 نفر را تشكیل می‌دهند.

تعداد سوالات هر رشته 90 سوال چهار گزینه‌ای است كه بر اساس استانداردهای آزمون‌های علمی تهیه شده و به منظور آشنایی اجمالی دانشجویان بخش كتبی با روخوانی قرآن نیز علاوه بر آزمون كتبی آزمونی شفاهی نیز همزمان با روز برگزاری آزمون كتبی به عمل می‌آید كه سوالات كتبی 90 و سوالات شفاهی 10 نمره خواهد داشت.

اختتامیه 11 آبان ماه از ساعت 9 تا 13 با حضور شخصیت‌های برجسته قرآنی و كشوری برگزار و از نفرات برتر بخش‌های مختلف اصلی و جنبی تجلیل می‌شود و از مجموع برگزیده‌ها تقدیر می‌شوند

بخش شفاهی این جشنواره نیز پنجشنبه و جمعه، نهم و دهم آبان‌ماه در واحد قزوین دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود تا در مجموع 254 نفر از بانوان و آقایان در بخش شفاهی و در محورهای قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ پنج جزء، حفظ 10 جزء، حفظ 20 جزء و حفظ كل قرآن كریم به رقابت با یكدیگر بپردازند و در محور سوم نیز كه شامل مدیحه‌سرایی آقایان و دكلمه بانوان است به ترتیب 19 و 10 نفر با یكدیگر رقابت می‌كنند.

داوری در بیست و هشتمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان

گفتنی است، داوران این جشنواره نیز از میان بهترین داوران كشور انتخاب شده‌اند تا این جشنواره در بالاترین سطح برگزار شود و تاكنون چندین جلسه با هیئت رئیسه واحد قزوین در تهران برگزار و شخصیت‌های برتر كشوری اعم از رئیس نهاد رهبری دانشگاه‌ها، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد و تعدادی از شخصیت‌های كشوری در اختتامیه این جشنواره حضور خواهند داشت و مسئولان و اعضای كمیته‌های علمی و اجرایی این جشنواره نیز مشخص شده‌اند.

لازم به ذكر است، واحد قزوین دانشگاه آزاد اسلامی، سال گذشته نیز تجربه برگزاری هجدهمین دوره مسابقات سراسری قرآن دانشگاه آزاد اسلامی را داشته و بخش شفاهی و اختتامیه بیست و هشتمین دوره جشنواره ملی قرآنی دانشجویان سراسر كشور نیز در این واحد برگزار می‌شود.

برنامه‌های جانبی این جشنواره نیز شامل تكریم شخصیت‌های قرآنی استان قزوین، اردوهای سیاحتی و زیارتی دانشجویان شركت كننده، نشست علمی با اساتید استان قزوین و محفل انس با قرآن كریم در دانشگاه آزاد قزوین با دعوت از قاریان بنام در این جشنواره در قزوین پیش‌بینی شده است.

این جشنواره دارای بخش جنبی با عناوین هنری، ادبی و پژوهشی است كه بخش هنر آن شامل خوشنویسی، نقاشی، نماآهنگ، عكاسی، شعر بوده و 240 نفر برگزیده آثار هنری همه دانشگاه‌ها در این بخش مشاركت و اثار خود را ارسال كرده‌اند كه این بخش جنبی نیز در واحد شهرری دانشگاه آزاد اسلامی برگزار و آثار آن داوری می‌شود.

همچنین 80 اثر برگزیده ادبی شامل شعر، فیلم‌نامه‌نویسی و نمایشنامه‌نویسی در واحد شهرری تجمیع و داوری می‌شود و 160 اثر پژوهشی برتر شامل تالیف و انتشار كتاب نرم‌افزار و وبلاگ‌نویسی از كل دانشگاه‌ها در شهرری گردآوری می‌شود كه در هر یك از این رشته‌های جانبی هم سه اثر برتر را گزینش و و در اختتامیه معرفی می‌كنیم.

جمع‌آوری آثار در رشته‌های جنبی هنری، ادبی و پژوهشی در حال حاضر نیز ادامه دارد و دستگاه‌های مختلف تا 13 مهرماه فرصت دارند آثار برتر را جمع‌آوری و تا 29 مهرماه نسبت به ارسال آنها به دبیرخانه جشنواره در دانشگاه آزاد اسلامی اقدام كنند.

11 آبان‌ماه؛ اختتامیه بیست و هشتمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان

بنابر این گزارش، اختتامیه 11 آبان‌ماه از ساعت 9 تا 13 با حضور شخصیت‌های برجسته قرآنی و كشوری برگزار و از نفرات برتر بخش‌های مختلف اصلی و جنبی تجلیل می‌شود و از مجموع برگزیده‌ها تقدیر می‌شوند.

دبیرخانه دائمی این جشنواره در دفتر نمایندگی نهاد معظم رهبری در دانشگاه‌ها است و هر دوره یكی از دستگاه‌ها متولی برگزاری این جشنواره است به طوری كه برگزاری این دوره جشنواره بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی، دوره قبلی بر عهده بسیج داشجویی كشور، بیست و ششمین دوره بر عهده وزارت علوم و بیست و پنجمین دوره بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی بوده است و برگزاری بیست و چهار دوره قبلی را نیز سازمان فعالیت‌های دانشجویی كشور بر عهده داشته است.

مشاركت‌كنندگان بیست و هشتمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان

همچنین مشاركت كنندگان این جشنواره را دانشجویان برگزیده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، آموزش و پرورش، دانشگاه پیام نور و دانشگاه جامع علمی و كاربردی و دانشجویان برگزیده دانشكده‌های علوم قرآنی سازمان اوقاف و فنی و حرفه‌ای و دانشگاه آزاد اسلامی تشكیل می‌دهند.

لازم است دستگاه‌های مختلف شركت كننده با همكاری به موقع، برگزیدگان خود رامعرفی كنند و با ارسال به موقع آثار برگزیده به پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی برای برگزاری هر چه بهتر این جشنواره اقدام كنند.

جمعه 5/7/1392 - 20:53
اخبار
آیت‌الله علم‌الهدی در گفت‌وگو با ایكنا:
رسانه‌ها تنها به گفتن خاطرات دفاع مقدس اكتفا نكنند

گروه سیاسی: عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینكه 8 سال دفاع مقدس باید به درستی برای نسل چهارم انقلاب معرفی و تبیین شود، اظهار كرد: در این زمینه رسانه‌‌ها باید خصوصیات رزمندگان اسلام را به خوبی تبیین كرده و فقط به گفتن خاطره‌ها اكتفا نكنند.

آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) شعبه خراسان رضوی، با بیان اینكه 8 سال دفاع مقدس باید به درستی برای نسل چهارم انقلاب معرفی و تبیین شود، اظهار كرد: نسل چهارم باید بدانند اگرچه جنگ تمام شده ولی همچنان دشمن در حال دشمنی بوده و جوانان باید خود را در خط دفاع قرار دهند.

آیت‌الله علم‌الهدی با اشاره به نقش رسانه‌ها در این زمینه، ابراز كرد: رسانه‌‌ها باید خصوصیات رزمندگان اسلام را به خوبی تبیین كرده و فقط به گفتن خاطره‌ها اكتفا نكنند.

رزمندگان دفاع مقدس؛ الگوی بیداری اسلامی

وی در پاسخ به این سؤال كه دفاع مقدس و رزمندگان چه تأثیری در بیداری اسلامی گذاشته‌اند، عنوان كرد: رزمندگان 8 سال دفاع مقدس در واقع جرقه شروع جریان بیداری اسلامی را زدند تا بیداری اسلامی به شكل كنونی ایجاد شود؛ این رزمندگان بودند كه مظهر و الگو شدند به گونه‌ای كه دیگر مسلمانان جهان را مقابل جبهه استكبار بیدار و هوشیار ساختند.

آیت‌الله علم‌الهدی با اشاره به تحولات سوریه، ابراز كرد: یك عده افراد جانی در سوریه مشغول به مزدوری برای بیگانگان هستند اما به‌خاطر مزدوریشان از حمله و یورش كناره‌گیری نمی‌كنند.

وی با بیان اینكه استكبار باید بداند تصمیم‌گیر نهایی در كشور سوریه، ملت سوریه است، تصریح كرد: هرچه استكبار علیه این ملت بجنگد، جز وخامت اوضاع خودشان نتیجه‌ای حاصل نخواهند كرد و چهره‌شان بیش از پیش در نزد مسلمانان منفور خواهد شد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به عقب‌نشینی آمریكا برای حمله به سوریه، گفت: آمریكا به خاطر این از موضع قبلی خود كناره گرفت چون نتوانست كشورهای دنیا را با خود همراه سازد و ترسید تنها بماند و گمان كرد كه از این تنهایی به شدت ضربه خواهد خورد.

جمعه 5/7/1392 - 20:52
اخبار
رئیس‌‌جمهور:
طرح «جهان علیه خشونت و افراطی‌گری» در دستور كار سازمان ملل متحد قرار گیرد

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام روحانی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: پیشنهاد می‌كنم طرح «جهان علیه خشونت و افراطی‌گری» در دستور كار سازمان ملل متحد قرار گیرد و همه دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی و نهاد مدنی تلاش‌های جدیدی را برای سوق دادن جهان به این سو سامان دهند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایكنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در سخنان مهمی در شصت‌و‌هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ضمن تبیین دقیق شرایط و اوضاع كنونی منطقه و نظام بین‌الملل، پیشنهادات و راهكارهایی از سوی جمهوری اسلامی ایران در راستای برون‌رفت از اوضاع پیش روی جامعه جهانی ارائه كرد.

متن كامل سخنان حجت‌الاسلام روحانی به شرح زیر است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

«الحمدلله رب العالمین و الصلوه و السلام علی سیدنا و نبینا محمد و اله الطاهرین و صحبه المنتجبین»

آقای رئیس، آقای دبیركل، عالیجنابان، خانم‌ها و آقایان

در آغاز مایلم تبریكات صمیمانه خود را به مناسبت انتخاب شایسته جنابعالی به ریاست مجمع عمومی ابراز نموده و از تلاش‌های جناب آقای بان كی مون نیز تقدیر نمایم.

آقای رئیس

جهان ما جهانی پر از بیم و امید است: بیم جنگ و مناسبات خصومت‌آمیز منطقه‌ای و جهانی، بیم رویارویی هویت‌های مرگ‌بار مذهبی، قومی و ملی، بیم نهادینه‌شدن خشونت و افراطی‌گری، بیم فقر و تبعیض خُردكننده، بیم تباهی و نابودی منابع حیاتی، بیم بی‌توجهی به كرامت و حقوق انسان و بیم غفلت از اخلاق.

در برابر همه این بیم‌ها، امیدهای جدیدی نیز وجود دارد: امید اقبال مردم و نخبگان در سراسر جهان به «آری برای صلح و نه برای جنگ»، و امید به ترجیح گفت‌وگو بر ستیز، و اعتدال بر افراط.

یك نمونه زنده، گزینش هوشیارانه امید و تدبیر و اعتدال توسط مردم بزرگ ایران در انتخابات اخیر است كه با تبلور مردم‌سالاری دینی و انتقال آرام قدرت اجرایی، نشان داد كه ایران لنگرگاه ثبات در دریای ناآرامی‌های منطقه‌ای است. اعتقاد راسخ حكومت و مردم ما به صلح پایدار، ثبات، آرامش، حل مسالمت‌آمیز مناقشات و تكیه بر آراء عمومی به عنوان پشتوانه قدرت، مقبولیت و مشروعیت، نقشی والا در فراهم‌كردن چنین محیط امنی داشته است.

آقای رئیس، خانم‌ها و آقایان

دوران حساس انتقالی كنونی در روابط بین‌الملل مشحون از خطرات، و البته توأم با فرصت‌های كم‌نظیری است. هرگونه محاسبه نادرست از وضعیت خود و دیگران، آسیب‌های تاریخی را در بر دارد تا جایی كه خطای یك بازیگر، اثرات منفی بر همگان خواهد داشت. آسیب‌پذیری، پدیده‌ای جهانی و فراگیر شده است.

در این گذر حساس در تاریخ مناسبات جهانی، عصر بازی‌های با حاصل جمع صفر پایان یافته است؛ ولی هنوز معدودی از بازیگران روش‌ها و ابزارهای كهنه شده، و عمیقاً ناكارآمد را به‌كار می‌گیرند تا برتری و سلطه پیشین خود را حفظ كنند. نظامی‌گری و استفاده از ابزارهای نظامی و خشن برای انقیاد دیگران، نمونه ناكارآمدی از تداوم كنش‌های كهنه در شرایط نوین است.

اقدامات زورمدارانه اقتصادی و نظامی برای حفظ و تداوم سلطه و برتری گذشته، با مجموعه‌ای از قالب‌های مفهومی همراه شده كه همگی ضد صلح، ضد امنیت، ضد كرامت انسانی و ضد آرمان‌های بشری می‌باشند. از جمله این قالب‌های مفهومی، یكسان‌سازی جوامع و تعمیم ارزش‌های غربی به‌عنوان ارزش‌های جهانی است. قالب دیگر، حفظ فرهنگ جنگ سرد و تقسیم دو اردوگاهی جهان به «مای برتر» و «دیگران دون‌تر» می‌باشد. قالب دیگر مفهومی، ایجاد ترس و تهدید، از برآمدن بازیگران نوظهور در جامعه جهانی است.

در چنین فضایی، خشونت‌های دولتی و غیردولتی، مذهبی و فرقه‌ای و حتی نژادی افزایش یافته و هیچ تضمینی وجود ندارد كه دوران آرامش بین قدرت‌های بزرگ نیز در دام گفتمان‌ها، رفتارها و كردارهای خشن گرفتار نیاید. تأثیر فاجعه‌بار روایت‌های افراطی و خشن را نباید دست كم گرفت.

در این میان، خشونتِ راهبردی كه در تلاش برای حذف بازیگران منطقه‌ای از فضای عمل طبیعی آنها، سیاست‌های موسوم به مهار، تغییر نظام‌های سیاسی از بیرون مرزها، و تلاشی كه برای بر هم زدن حدود و ثغور سیاسی متبلور می‌شود، بسیار خطرناك و تنش‌آفرین است.

در گفتمان متعارف سیاسی بین‌المللی، یك مركز متمدّن با حاشیه‌های غیرمتمدن به تصویر در آمده است. در این تصویر نسبتِ كانون قدرت جهانی و حاشیه‌ها، نسبتی آمرانه قلمداد شده است. گفتمان مركزگرایی شمال و حاشیه‌گرایی جنوب سبب استقرار نوعی نظم تك‌گویی و مونولوگ در سطح روابط بین‌المللی شده است. ایجاد مرزهای نادرست هویتی و بیگانه‌ستیزی‌های خشن رایج نتیجه قهرمانی این گفتمان است. گفتمان‌های تبلیغاتی و بی‌اساس دین‌ستیزانه، اسلام‌هراسانه، شیعه‌هراسانه و ایران‌هراسانه به واقع تهدیدی جدی علیه ثبات جهانی و امنیت انسانی است.

این گفتمان تبلیغاتی، با طرح و القای تهدیدات فرضی و خیالی شكل خطرناكی به خود گرفته است. یكی از این تهدیدات خیالی، خطر موهوم ایران است. به بهانه این تهدید موهوم، چه اقدامات ناهنجار و چه جنایت‌ها در سه دهه گذشته صورت نگرفته است؟ تسلیح صدام حسین به سلاح‌های شیمیایی و حمایت طالبان تنها نمونه‌ای از این جنایت‌هاست. صریحاً و با قاطعیت تمام و با استناد به مدارك و شواهد متقن اعلام می‌دارم كه آنهایی كه دم از تهدید ایران می‌زنند، یا خود تهدید علیه صلح و امنیت بین‌المللی‌اند یا به تهدید دامن می‌زنند. ایران نه فقط تهدید نیست، بلكه در آرمان و عمل، پیوسته منادی صلحِ عادلانه و امنیت همه‌جانبه بوده است.

آقای رئیس؛ خانم‌ها؛ آقایان

دركمتر نقطه‌ای از جهان، خشونت مانند غرب آسیا و شمال آفریقا خانمان‌سوز بوده است. مداخله نظامی در افغانستان، جنگ تحمیلی صدام حسین علیه ایران، اشغال كویت، مداخله نظامی علیه عراق و رفتار خشن سركوب‌گرانه علیه مردم فلسطین، ترور شخصیت‌های سیاسی و مردم عادی در ایران و بمب‌گذاری در كشورهای منطقه نظیر عراق، افغانستان و لبنان نمونه‌هایی از خشونت در سه دهه گذشته در این منطقه‌اند.

آنچه بر مردم مظلوم فلسطین می‌رود، چیزی جز یك خشونت ساختاری نیست. سرزمین فلسطین در اشغال است. حقوق اولیه فلسطینیان به طور فاجعه‌باری نقض می‌شود و آنها از بازگشت به خانه، محل تولد و دسترسی به سرزمین مادری محرومند. جنایاتی كه بر مردم بی‌گناه فلسطین می‌رود، خشونت نهادینه‌ای را به نمایش می‌گذارد كه برای توصیف آن، آپارتاید مفهوم و واژه كم‌وزنی به نظر می‌آید.

فاجعه انسانی در سوریه نمونه دردناكی از گسترش فاجعه‌آمیز خشونت و افراط در منطقه ماست. از ابتدای بحران و از زمانی كه برخی از بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی با سرازیر كردن منابع تسلیحاتی و اطلاعاتی و تقویت گروه‌های افراطی، سعی در نظامی كردن این بحران داشتند، ما تأكید كردیم كه بحران سوریه راه حل نظامی ندارد. نمی‌توان اهداف استراتژیك و توسعه‌طلبانه و بهم ریختن توازن و تعادل‌های منطقه‌ای را با پنهان شدن پشت كلمات بشردوستانه تحقق بخشید. هدف مشترك جامعه بین‌المللی باید خاتمه سریع به كشتار مردم بی‌گناه باشد. ما ضمن محكوم‌كردن هرگونه استفاده از سلاح‌های شیمیایی، از پذیرش كنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی توسط سوریه استقبال می‌كنیم و بر این باوریم كه دستیابی گروه‌های افراطی و تروریست به این سلاح‌ها بزرگ‌ترین خطر فراروی منطقه است كه باید مدنظر قرار گیرد. همزمان استفاده غیر قانونی و غیركارآمد از تهدید یا استفاده از زور، تنها به گسترش خشونت و بحران در منطقه دامن خواهد زد.

تروریزم و كشتن انسان‌های بی‌گناه، اوج افراط و خشونت است. تروریزم، بلایی خشن، فراگیر و فرامرزی است. اما خشونت‌ها و افراط‌هایی كه تحت عنوان مبارزه با تروریزم و از جمله استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین علیه مردم بی‌گناه صورت می‌گیرد نیز محكوم است. در اینجا باید از ترور دانشمندان هسته‌ای ایران توسط جنایتكاران نیز سخن بگویم. آنها به چه جرمی ترور شدند؟ سؤالی كه از ملل متحد و شورای امنیت باید پرسید این است كه آیا تروركنندگان محكوم شدند؟

تحریم‌های غیر عادلانه، به عنوان جلوه دیگری از خشونت، ذاتاً ضد صلح و ضد بشری هستند كه برخلاف تبلیغات تحریم گران، دولت‌ها و نخبگان سیاسی را هدف قرار نمی‌دهند، بلكه بیش از همه، مردمان عادی را قربانی دعواهای سیاسی خود می‌كنند. میلیون‌ها عراقی را فراموش نكنیم كه در اثر تحریم‌هایی كه با زَروَرق‌های حقوقی در نهادهای بین‌المللی پیچیده شده بودند، آسیب دیدند، جان باختند و هنوز عده قابل توجهی از آنها در سرتاسر زندگی باید زجر بكشند. این تحریم‌ها خشونت آمیزند. هوشمند و غیر هوشمند و یك‌جانبه و چندجانبه ندارند. این تحریم‌ها ناقض حقوق مسلم بشری، از جمله حق صلح، حق توسعه، حق دسترسی به بهداشت، حق آموزش و فراتر از همه حق حیات می‌باشند. نتیجه تحریم‌ها، علی‌رغم هرگونه لفاظی و بازی با واژه‌ها، همان آتش‌افروزی و جنگ‌طلبی و نابودی انسان‌هاست. این آتش فقط دامن قربانیان تحریم را نمی‌گیرد، بلكه به اقتصاد وزندگی مردمِ جوامع تحریم‌كننده نیز لطمه وارد می‌كند.

آقای رئیس، خانم‌ها و آقایان

خشونت و افراط امروز نه تنها ابعاد مادّی، بلكه ابعاد معنوی زندگی انسان و جامعه امروز را در بر گرفته است. خشونت و افراط جایی برای مدارا و تفاهم كه لازمه زندگی انسان و جامعه مدرن است نمی‌گذارد. نابردباری مسئله امروز جهان ماست؛ باید بردباری را در پرتو اندیشه‌های دینی، رویكردهای فرهنگی و رهیافت‌های سیاسی تقویت كرد. جامعه انسانی را باید از مرحله بردباری منفی به مرحله تعاون مشترك ارتقا داد. دیگران را نباید فقط تحمّل كرد بلكه باید با دیگران كار كرد.

مردم جهان از جنگ، خشونت و افراط خسته‌اند و این فرصتی بی‌نظیر است. آنها امید به تغییر وضعیت كنونی دارند. جمهوری اسلامی ایران باور دارد كه با تركیب هوشمندانه‌ای از امید و اعتدال می‌توان همه چالش‌ها را مدیریت كرد. جنگ‌افروزان می‌خواهند امیدها را بخشكانند. در حالی‌كه امید به تغییر مثبت، مفهومی فطری، دینی، فراگیر و جهانی است.

زیربنای امید، باور به اراده عمومی مردم جهان برای مبارزه با خشونت و افراط، تغییرپذیری، مخالفت با ساختارهای تحمیلی، بهادادن به گزینش و عمل مسئولانه انسانی است. امید، بی‌تردید یكی از بزرگ‌ترین نعمت‌های خداوند مهربان به همه انسان‌هاست. اعتدال نیز به معنای حركت خردمندانه، هوشمندانه، زمان‌مند و مكان‌مند در تلفیق آرمان‌های والا، گزینش راهبردهای اثرگذار و در نظر گرفتن واقعیت هاست.

مردم ایران در انتخابات اخیر در حركتی هوشمندانه به گفتمان امید و تدبیر و اعتدال رأی دادند. تركیب امید و تدبیر و اعتدال در سیاست خارجی به آن معناست كه جمهوری اسلامی ایران به عنوان یك قدرت منطقه‌ای نسبت به امنیت منطقه و جهان، مسئولانه برخورد می‌كند و آمادگی همكاری چندجانبه و همه‌جانبه با سایر بازیگران مسئول در این عرصه‌ها را دارد. ما از صلح مبتنی بر دموكراسی و صندوق رأی در همه جای جهان از جمله در سوریه و بحرین و دیگر كشورهای منطقه دفاع می‌كنیم و معتقدیم را‌ه‌های خشونت‌آمیز برای بحران‌های جهانی وجود ندارد و تنها به كمك خرد انسانی و با تعامل و اعتدال می‌توان بر واقعیت‌های تلخ جامعه بشری غلبه كرد. لذا تضمین صلح و دموكراسی، و تأمین منافع مشروع همه كشورها در جهان، و از جمله در منطقه خاورمیانه، با نظامی‌گری محقق نمی‌شود.

ایران به دنبال راه حل مسائل و نه تولید مشكلات است. هیچ پرونده و موضوعی نیست كه با امید و اعتدال، با احترام متقابل و با نفی خشونت و افراط قابل حل نباشد. اجازه دهید به پرونده هسته‌ای ایران اشاره كنم. پذیرش حق طبیعی، قانونی و مسلم ایران، به فرموده رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، ساده‌ترین راه حل این موضوع است. این یك شعار سیاسی نیست، بلكه بر اساس شناخت عمیق وضعیت فناوری در ایران، شرایط بین‌المللی و پایان بازی‌ها با حاصل جمع صفر و ضرورت یافتن اهداف و منافع مشترك برای رسیدن به تفاهم و امنیت مشترك است. به عبارت دیگر، ایران و دیگر كنش‌گران باید دو هدف مشترك را به عنوان دو قسمت غیرقابل تفكیكِ راه حل سیاسی پرونده هسته‌ای ایران دنبال نمایند.

1- برنامه هسته‌ای ایران و همه كشورهای دیگر می‌باید تنها در جهت اهداف صلح‌آمیز باشد. من اینجا به صراحت اعلام می‌كنم كه این هدف، صرف نظر از مواضع دیگر بازیگران، هدف جمهوری اسلامی ایران بوده و خواهد بود. سلاح هسته‌ای و كشتار جمعی هیچ جایگاهی در دكترین دفاعی ایران نداشته و با باورهای بنیادین مذهبی و اخلاقی ما در تعارض است. منافع ملی ما ایجاب می‌كند كه هر گونه نگرانی منطقی پیرامون برنامه هسته‌ای ایران را مرتفع نماییم.

2- هدف دوم یعنی پذیرش اعمال حق غنی‌سازی و سایر حقوق هسته‌ای در خاك ایران تنها راه تأمین هدف اول است. دانش هسته‌ای در ایران بومی شده و فناوری هسته‌ای از جمله غنی‌سازی به مرحله تولید انبوه رسیده است. لذا تصور اینكه با مانع شدن از برنامه هسته‌ای ایران از طریق اعمال فشارهای غیرقانونی می‌توان صلح‌آمیز بودن چنین برنامه‌ای را تضمین كرد موهوم و به غایت غیر واقع‌بینانه است.

لذا جمهوری اسلامی ایران ضمن پافشاری بر اعمال حقوق خود و ضرورت احترام و همكاری بین‌المللی در اعمال این حقوق، آماده گفت‌وگوهای بدون تأخیر برای اعتمادسازی متقابل و رفع دوسویه ابهامات از طریق شفافیت كامل می‌باشد.

ایران به دنبال تعامل سازنده بر اساس احترام متقابل و منافع مشترك با دیگر كشورهاست و در این چارچوب در پی افزایش تنش با ایالات متحده آمریكا نیز نیست. من سخنان امروز پرزیدنت اوباما را با دقت دنبال كردم؛ در صورت عزم سیاسی رهبران آمریكا و خودداری از دنبال كردن منافع گروه‌های فشار جنگ‌‌طلب، می‌توان به چارچوبی برای مدیریت اختلافات رسید. در این چارچوب موضع برابر، احترام متقابل و اصول مسلم شناخته شده بین‌المللی باید مبنا باشد؛ البته در این زمینه انتظار ما از واشنگتن شنیدن صدای واحد است.

آقای رئیس، خانم‌ها و آقایان

در این سال‌ها، یك صدای مسلط پیاپی شنیده شده است كه «گزینه جنگ روی میز است»، اما امروز بگذارید در برابر این سخن ناكارآمد و غیر قانونی بگویم «صلح در دسترس است». پس به نام جمهوری اسلامی ایران در گام نخست پیشنهاد می‌كنم طرح «جهان علیه خشونت و افراطی‌گری» در دستور كار سازمان ملل متحد قرار گیرد و همه دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی و نهاد مدنی تلاش‌های جدیدی را برای سوق دادن جهان به این سو سامان دهند. باید به جای گزینه ناكارآمد «ائتلاف برای جنگ» در مناطق مختلف جهان به «ائتلاف برای صلح پایدار» در سراسر جهان اندیشید. امروز جمهوری اسلامی ایران شما و همه جامعه جهانی را به برداشتن گامی فراپیش می‌خواند؛ دعوتِ «جهان علیه خشونت و افراطی‌گری»؛ ما باید بپذیریم و بتوانیم در اینجا افقی را بگشاییم كه در آن به جای جنگ، صلح، به جای خشونت، مدارا، به جای خون‌ریزی، پیشرفت، به جای تبعیض، عدالت، به جای فقر، برخورداری و به جای استبداد، آزادی در سراسر جهان بهتر دیده شود. به گفته فردوسی، شاعر بلند‌آوازه ایران: «بكوشید نیكی به كارآورید؛ چو دیدید سرما، بهار آورید»

علی‌رغم همه مشكلات، من عمیقاً به آینده امیدوارم. با همبستگی جهانی علیه خشونت و افراط، تردیدی ندارم كه آینده روشن است. اعتدال، آینده جهان را درخشان خواهد كرد. امید من، علاوه بر تجارب شخصی و ملی، از این باور مشترك همه ادیان آسمانی نشأت می‌گیرد كه جهان را سرانجامی نیكوست و روشن كه : «و لقد كتبنا فی الزبور من بعد الذكر ان الارض یرثها عبادی الصالحون».

آقای رئیس متشكرم

جمعه 5/7/1392 - 20:52
اخبار
امرائی خبر داد:
جلد 30 تفسیر «تسنیم» در آستانه ورود به بازار نشر

گروه ادب: مدیر مركز نشر اسراء از انتشار جلد سی‌ام تفسیر «تسنیم» آیت‌الله العظمی جوادی‌آملی در آینده نزدیك خبر داد.

 

مصطفی امرائی، مدیر انتشارات مركز نشر اسراء در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، از اتمام نگارش جلد سی‌ام تفسیر «تسنیم» خبر داد و گفت: این اثر حاصل سخنرانی‌های حضرت آیت‌الله العظمی جوادی‌آملی است و پس از انقلاب اسلامی به رشته تحریر درآمده.

وی افزود: تاكنون 29 مجلد از این تفسیر منتشر و روانه بازار نشر شده و مجموعه تفسیر قرآنی تسنیم در قالب تفسیر آیه‌ به آیه و ترتیبی تألیف شده است و تاكنون 29 جلد آن كه در برگیرنده نخستین سوره قرآن كریم تا آیه 126 سوره اعراف می‌شود به چاپ رسیده است.

امرائی در ادامه اظهار كرد: در حال حاضر نگارش جلد سی‌ام به پایان رسیده و در حال طی مراحل چاپ است و به عنوان یكی از بهترین كتب تفسیری است كه پیش‌بینی شده تعداد آن به 80 جلد برسد.

گفتنی است مدیر مركز نشر اسراء، اوایل امسال از آماده بودن جلد پنجاهم تفسیر تسنیم خبر داده بود كه آیت‌الله العظمی جوادی‌آملی در حال بازنگری آن است و سالی چهار تا پنج جلد آن به مخاطبان عرضه می‌شود

جمعه 5/7/1392 - 20:51
اخبار
همزمان با هفته دفاع مقدس؛
گروه جهاد و حماسه خبرگزاری ایكنا افتتاح می‌شود

گروه جهاد و حماسه: مراسم افتتاحیه گروه جهاد و حماسه خبرگزاری بین‌المللی قرآن روز یكشنبه، 7 مهرماه، با حضور فرمانده كمیته جستجوی مفقودین ستاد كل نیروهای مسلح برگزار می‌شود.

 

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، این خبرگزاری در نظر دارد همزمان با فرارسیدن هفته دفاع مقدس، مراسم رونمایی از گروه جهاد و حماسه خود را در روز یكشنبه، 7 مهرماه در محل سالن اجتماعات سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان كشور برگزار كند.

بر این اساس در مراسم افتتاحیه كه با حضور اصحاب رسانه برگزار می‌شود، سردار سیدمحمد باقرزاده، فرمانده كمیته جستجوی مفقودین ستاد كل نیروهای مسلح به سخنرانی خواهد پرداخت.

گفتنی است كه در مراسم افتتاحیه سرویس جهاد و حماسه خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، علاوه بر فرمانده كمیته جستجوی مفقودین ستاد كل نیروهای مسلح، جمعی از ایثارگران، پیشكسوتان دفاع مقدس و همچنین خانواده معزز شهدا حضور خواهند داشت.

این مراسم از ساعت 10 روز یكشنبه، 7 مهرماه در محل خبرگزاری ایكنا واقع در خیابان انقلاب اسلامی، خیابان قدس، خیابان بزرگمهر، پلاك 85 برگزار می‌شود.

لازم به ذكر است كه سرویس جهاد و حماسه خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) از ابتدای تیرماه جاری در راستای رسالت خود مبنی بر زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا، معرفی ارزش‌های دفاع مقدس و ترویج الگوهای ایثار و شهادت، به صورت آزمایشی آغاز به كار كرده است.

جمعه 5/7/1392 - 20:42
اخبار
علی جنتی:
قرآن جمهوری اسلامی میان حجاج توزیع می‌شود/ استفاده از یارانه برای چاپخانه‌های قرآن

گروه ادب: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از توزیع قرآن جمهوری اسلامی میان حجاج خبر داد و با اشاره به متضرر شدن چاپخانه‌های قرآن كشور در تلاطم‌ قیمت كاغذ اظهار كرد: این موضوع جزء مواردی است كه حتماً باید برای آن از یارانه استفاده كنیم.

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، در رابطه با قرآن جمهوری اسلامی توضیحاتی ارائه داد و گفت: در دفتر مقام معظم رهبری با حضور مسئولان فرهنگی كشور كارگروهی تشكیل شده است كه هر گاه قرآنی قرار باشد توسط دستگاه‌های مختلف كشوری به مسلمانان خارج از كشور اهدا شود، باید با این كارگروه هماهنگ شده و استانداردهای لازم را از این كارگروه جویا شوند.

وی با بیان اینكه این قرآن به چاپ رسیده است، ادامه داد: این قرآن با نمادهای جمهوری اسلامی و به نام قرآن جمهوری اسلامی در مناطق مختلف جهان و میان مسلمانان توزیع می‌شود كه اولویت اول ما، منطقه بیداری اسلامی است.

جنتی عنوان كرد: این قرآن به صورت مستمر در حال چاپ است و تعدادی از آنها به مكه ارسال شده تا در میان حجاج توزیع شود.

اهمیت شیوه توزیع به اندازه تهیه و چاپ

وی با بیان اینكه از شمارگان قرآن جمهوری اسلامی كه تاكنون به چاپ رسیده است اطلاع دقیق ندارد، افزود: چاپ این قرآن با شكل كنونی مورد تائید همه مسئولان كشور و قرار است تا قرآن جمهوری اسلامی با همین عنوان چاپ و توزیع شود.

جنتی همچنین در مورد اینكه برای ایجاد یك برند بین‌المللی از این قرآن در میان مسلمانان جهان، به چند میلیون نسخه نیاز داریم، اظهار كرد: حداقل یك میلیون نسخه نیاز داریم و باید با استفاده از مناسبت‌های گوناگون به توزیع آن بپردازیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اهمیت شیوه توزیع را به اندازه تهیه و چاپ این مصحف شریف توصیف و عنوان كرد: چاپ این قرآن به تدریج و از طریق رایزنی‌های فرهنگی جمهوری اسلامی، دانشگاه‌های ایرانی در كشورهای مختلف با عنوان جامعةالمصطفی(ص) و حوزه‌های دینی كه داریم توزیع شود.

جنتی همچنین به موضوع متضرر شدن چاپخانه‌های قرآن كشور در تلاطم‌ قیمت كاغذ اشاره و اظهار كرد: این موضوع جزء مواردی است كه حتماً باید برای آن از یارانه استفاده كنیم.

جمعه 5/7/1392 - 20:42
اخلاق
نقد و بررسی قرآن‌پژوهی مستشرقین/ 24
فروغ پارسا عنوان كرد:
نخستین ترجمه لاتینی قرآن؛ دستاویزی برای پنج قرن تبلیغ برضد اسلام

گروه اندیشه: قدیمی‌ترین ترجمه قرآن به زبان لاتین به تشویق پیرلوونرابل، كشیش كلیسای كلونی با هدف تبلیغ ضد اسلام صورت گرفته و منحصر به ابراز عقیده درباره بعضی آیات بوده و به مدت 5 قرن دستاویز تبلیغ مسیحیان بر ضد دین اسلام قرار گرفته است.

فروغ پارسا، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) به مباحثی در مورد سیر مطالعات قرآن‌پژوهی در اروپا پرداخت و در این زمینه گفت: باید دانست آئین مقدس اسلام كه در جامعه نسبتاً بدوی عربستان پدیدار شد، در اندك زمانی توانست با تكیه برآموزه‌های قرآنی، مرزهای خود را در شرق و غرب عالم بگستراند و فرهنگ و تمدن توانمندی را بنیاد گذارد.

وی افزود: تمدن اسلامی به گواهی تاریخ، تأثیر سازنده‌ای بر روند حیات بشری داشته و ملل مختلف از آن بهره‌ها برده‌اند. نفوذ اسلام به اروپا از اواخر قرن هفتم میلادی آغاز شد و به‌تدریج اسپانیا و سیسیل و بخش‌های دیگری از اروپا به تصرف اسلام درآمد. و به این ترتیب بخش‌هایی از اروپا در گستره اسلام قرار گرفت و بخش‌های دیگری از آن در همسایگی دولت اسلامی بود. بی‌تردید آشنایی غرب با فرهنگ و تمدن اسلامی از آن دوران آغاز شده بود.

اضطرار روی آوردن به شرق توسط غربیان

این پژوهشگر عرصه مطالعات اسلامی ادامه داد: با آغاز جنگ‌های صلیبی در قرون وسطی، از اواخر قرن یازدهم تا اواخر قرن سیزده، اروپائیان به‌طور اجباری و اضطراری به شرق روی نمودند و به گنجینه‌های نهان و اسرار نهفته شرق و دانش مسلمانان پی‌برده، درصدد كندوكاو و پژوهش در این فرهنگ عظیم برآمدند. بسیاری از مورخان بسط تمدن و تجمل در غرب را نتیجه جنگ‌های صلیبی می‌دانند.

 فروغ پارسا:
اطلاع و آگاهی غربیان از تمدن مسلمین از دلایل پیدایش عصر تجدد یا رنسانس است

پارسا گفت: برخی معتقدند یگانه عامل نهضت جدید اروپا و پیدایش عصر تجدد یا رنسانس، اطلاع و آگاهی غربیان از تمدن مسلمین است كه با مطالعه و تحقیق در كتب و آثار تمدن شرقی و اطلاع از بدایع و اختراع مسلمانان درصدد تكمیل و تقسیم این اختراعات برآمده پیشرفت‌های عظیمی در عالم علم و هنر از خود آشكار نمودند.

وی افزود: اروپائیان قسمت عمده دوره قرون وسطی را به نقل آثار و ترجمه افكار دانشوران اسلامی گذرانده و شماره كتبی كه دانشمندان اروپا در این دوره از كتب مسلمین نقل و ترجمه كرده‌اند بالغ بر 300 عنوان بوده است.

پاپ سیلوستر دوم نخستین متعلم زبان عربی

این عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در ادامه گفت: در این زمان بود كه دانشمندان غربی به آموزش زبان عربی همت گماشتند. نخستین كسی كه زودتر از همه مترجمان به كار ترجمه و نقل مبادرت نموده و در این راه شهرتی زیاد داشته، پاپ سیلوستر دوم است كه در فاصله سال‌های 999 تا 1003 میلادی به این كار مبادرت كرده است. بعد از وی «هرمان» متوفی 1054 میلادی این كار را به عهده گرفت. در سال 1130 در طلیطله، انجمنی از مترجمان تحت ریاست رئیس اسقف‌ها یعنی (ریمون) تشكیل شد و به ترجمه مهم‌ترین كتاب‌های علمی عرب‌ها اقدام كردند.

وی ادامه داد: از گزارش‌های تاریخی درخصوص مواجهه غربیان با تمدن اسلامی مشاهده می‌شود كه به طور اخص در ارتباط با كتاب مقدس اسلام یعنی قرآن خصومت ویژه‌ای از خود بروز داده‌اند. از جنگ‌های صلیبی به این سو راهبان، اسقف‌ها و مبلغان مسیحی با هدف خدشه وارد كردن براسلام و تغییر معنای قرآن كریم و وارد كردن انواع شبهه‌ها به‌قرآن، به ترجمه قرآن مبادرت كردند. قدیمی‌ترین ترجمه قرآن به زبان لاتین ترجمه‌ای است كه به تشویق «پیرلوونرابل»، كشیش كلیسای كلونی طی سال‌های 1141 تا 1143 میلادی صورت گرفته است.

 فروغ پارسا:
پس از رنسانس ارتباط دانشمندان غربی با اسلام و قرآن تا حدودی معتدل شد، ولی اساس و مبنای آگاهی و شناخت اروپا از قرآن به طور قابل ملاحظه‌ای از اندیشه‌های افراطی ضداسلامی روحانیون قرون وسطی متأثر بود

تجدیدنظر در متون مترجم به لاتین

پارسا افزود: كار این ترجمه را گروهی به سرپرستی «روبردو رو تین» انجام دادند، ولی ایشان كار خود را به ابراز عقیده درباره بعضی آیات قرآن منحصر كردند. گفته‌اند مترجم واقعی شخصی به نام «پیرتولدوئی» بوده است كه ظاهراً از دین اسلام به مسیحیت درآمده بوده است و عربی را بهتر از لاتینی می‌دانسته و به همین جهت دستیاری كه نام او هم «پیر» بود، به او دادند تا در انشای لاتینی وی تجدید نظر كند.

وی ادامه داد: این ترجمه كه با هدف تبلیغ و ضد اسلام بوده است، چهار سال پیش از دومین جنگ صلیبی تقدیم قدیس برنارد كلونی شده است. این ترجمه به مدت 5 قرن وسیله تبلیغ مسیحیان بر ضد دین اسلام بوده است و اروپائیان طی قرن‌ها این ترجمه را مطابق قرآن واقعی می‌شناختند.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: پس از رنسانس، ارتباط دانشمندان غربی با اسلام و قرآن تا حدودی معتدل شد، ولی اساس و مبنای آگاهی و شناخت اروپا از قرآن به طور قابل ملاحظه‌ای از اندیشه‌های افراطی ضداسلامی روحانیون قرون وسطی متأثر بود. از اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، دانشمندان غربی فعالیت‌های ارزنده‌ای در راستای قرآن‌پژوهی انجام دادند، ولی در مسیر پژوهش‌های خود بیشتر در نقد و نفی اصالت این كتاب مقدس كوشیدند تا شناخت بی‌طرفانه و منصفانه از آن. به تدریج با دگرگونی‌ها و تحولاتی فرهنگی سیاسی، شاهد آن بوده‌ایم كه روند پژوهش‌های قرآنی خاورشناسان نیز دگرگون شده و مطالعات جدید قرآن‌پژوهان غربی تا حدود زیادی در جهت شناساندن معارف قرآن به اروپائیان موفق بوده است.

ادامه دارد...

جمعه 5/7/1392 - 20:40
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته