• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2545
تعداد نظرات : 151
زمان آخرین مطلب : 3891روز قبل
اخلاق


آدم تبهکار میرود ولی شر او باقی می ماند. شکسپیر

 

آدم خشمگین نمیتواند حقیقت را بگوید. ضرب المثل چینی
شنبه 6/7/1392 - 20:25
اخلاق

آدم بی فضیلت و بی هنر را ستودن چنان است که به او دشنام دهند . لاروشفوکولد

 

آدم پرحرف تخم میکند و آدم خاموش درو میکند. اقلیدس

 

سخن بزرگان ، اندیشه ما را ، پولادین می سازد . حکیم ارد بزرگ
شنبه 6/7/1392 - 20:20
اخلاق

کارآفرینان ، دستان یاری بخش آدمیان هستند .  حکیم ارد بزرگ



اندیشه ها بزرگترین جنگنده های جهانند و جنگی که اندیشه ای در دنبال دارد چیزی جز وحشیگری نیست . گارفیلد
شنبه 6/7/1392 - 20:8
اخلاق
همیشه به خود اعتماد داشته باشید. اگر یک بار کاری را با موفقیت انجام داده باشید، باز هم می توانید. آنتونی رابینز
شنبه 6/7/1392 - 20:7
اخلاق

سرپرست ناتوان ، کارش هرز نیروهاست . حکیم ارد بزرگ



شما بدون تسلط بر خود نمی توانید فاتح دیگران باشید.کیم وو چونگ
شنبه 6/7/1392 - 20:7
اخبار
بررسی راه‌كارهای افزایش تولید بازی‌های رایانه‌ای اسلامی ـ ایرانی/46
یوسف نوری:
آموزش و پرورش مانع ورود بازی‌های رایانه‌ای ضد اسلامی به مدارس می‌شود

گروه فضای مجازی: رئیس مركز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش اجازه ورود بازی‌های ضد اسلامی را به مدارس نمی‌دهد و ما براساس نظام تعلیم و تربیت كشور حركت می‌كنیم.

یوسف نوری، رئیس مركز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش

یوسف نوری، رئیس مركز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرگزاری با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) با اشاره به قابلیت تبدیل قصص قرآن به بازی رایانه‌ای، اظهار كرد: قطعاً هر قصه‌ قرآنی می‌تواند سوژه‌ای برای تبدیل به یك بازی‌نامه و بازی‌رایانه‌ای شود. اگر در تولید بازی، قصه‌های قرآنی را با توجه به معارفی كه در آن وجود دارد، برای انسان‌سازی ما به عنوان الگو و معیار و سوژه انتخاب كنیم، قطعاً برای دانش‌آموزان و جامعه ما قابل استفاده خواهد بود و آنها را در مسیر تعالی حركت می‌دهد.

وی افزود: استفاده از ظرفیتی كه در آموزش و پرورش وجود دارد، می‌تواند بازی‌های رایانه‌ای را شكوفا كند. البته ما از سال گذشته این حركت را با برگزاری جشنواره و نمایشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات آغاز كردیم. برای این جشنواره فراخوانی را میان معلمان و دانش‌آموزان اعلام كردیم كه براساس آن چیزی بالغ بر 850 بازی به دست‌مان رسید كه از این تعداد 220 بازی در حوزه دانش‌آموزی است كه به صورت آماتور قابلیت ارزیابی كشوری را داشتند كه در نهایت 14 بازی انتخاب شد. این امر آغازگر یك حركت خوبی بود كه در سال آینده آن را ادامه خواهیم داد.

بازی‌های رایانه‌ای اسلامی، تعالی‌‌بخش خواهند بود

رئیس مركز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش با اشاره به تأثیر بازی‌های رایانه‌ای اسلامی در اعتقادات كاربران تصریح كرد: طبیعی است بازی‌های اسلامی، بازی‌های انسان‌سازی هستند و بیش از همه بازی‌ها تأثیر خواهند گرفت چرا كه هدف از خلقت انسان، تعالی است و این بازی‌ها می‌توانند زمینه ارتقاء كاربر را فراهم كنند.

وی بیان كرد: تلاش‌مان را خواهیم كرد تا بخشی از بازی‌های رایانه‌ای، بازی‌های اسلامی و قرآنی باشد. همچنین یكی از بازی‌هایی كه در جشنواره تجلیل شد، بازی بیداری اسلامی بود كه به كوشش هنرستان قم تولید شده بود.

تولید بازی‌های رایانه‌ای غربی با اهداف لیبرال دموکراسی و انسان‌محوری است

نوری با اشاره به مقابله با بازی‌های رایانه‌ای ضد اسلامی اظهار كرد: بخشی از این موضوع به فرهنگسازی مربوط می‌شود، آشنایی مردم، اولیا، دانش‌آموزان و معلمان با بازی‌هایی كه بر‌اساس ایده دیگران ساخته می‌شود. بخشی از بازی‌های غرب اهداف لیبرال دموكراسی و برخی دیگر اهداف انسان‌محوری را پیگیری می‌كنند. باید این بازی‌ها را بشناسیم و با آن مقابله كنیم.

وی یادآور شد: نباید اجازه دهیم كه بازی‌های ضد اسلامی وارد داخل كشور شوند و در حوزه‌های آموزش و پرورش ورود یابند. البته آموزش و پرورش اجازه ورود به این بازی‌ها را به مدارس نمی‌دهد و ما براساس نظام تعلیم و تربیت خودمان حركت می‌كنیم. متأسفانه آمار كاربران زیر 17 سال كه تعداد بیشتری از جامعه هستند، بالاست بنابر این لازم است كه این صنعت بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

جمعه 5/7/1392 - 21:18
اخبار
معرفی نرم‌افزار «دانشنامه علوی» مركز نور

گروه فضای مجازی: نرم‌افزار دانشنامه علوی مشتمل بر 110 عنوان كتاب به همت مركز تحقیقات كامپیوتری علوم اسلامی(نور) منتشر شد.

 

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، نرم‌افزار «دانشنامه علوی - منهج النور» دایرة‌المعارف سخنان امام علی(ع) به همت مركز تحقیقات كامپیوتری علوم اسلامی www.noorsoft.org منتشر شد.

این نرم‌افزار مشتمل بر كتابخانه‌ای شامل ۱۱۰ عنوان كتاب در ۲۸۱ جلد از ۱۷۶ مؤلف، نمایش متن نهج‌البلاغه براساس پنج نسخه معتبر، قرائت كامل متن نهج‌البلاغه فیض‌ الاسلام، ۳۳ عنوان شرح و تعلیقه در ۱۶۳ جلد به زبان‌های فارسی، انگلیسی و فرانسوی، ۲۶ عنوان ترجمه به زبان‌های فارسی، انگلیسی و فرانسوی، ۷ شرح و ترجمه منظوم است.

نمایش، جستجو، فهرست‌ها و كتابخانه از امكانات نرم‌افزار دانشنامه علوی به‌شمار می‌رود و كاربران با خرید اینترنتی این نرم‌افزار از وبگاه مركز تحقیقات كامپیوتری علوم اسلامی(نور) می‌توانند از مطالب آن بهره‌مند شوند.

همچنین قابلیت اتصال متن با شعر، ترجمه و شرح، عرضه فهرست‌های متنوع همچون آیات، احادیث، ادعیه، اعلام، امثال و اشعار موجود در نهج‌البلاغه، جستجوهای مختلف در متن و فهرست با امكان فهرست‌سازی، كتابنامه‌ای تفصیلی از كتاب‌های برنامه با قابلیت بازیابی‌های گوناگون و لغت‌نامه لسان‌العرب از دیگر محتویات این نرم‌افزار به‌شمار می‌رود.
برای خرید اینترنتی نرم‌افزار اینجا را كلیك كنید!

جمعه 5/7/1392 - 21:18
اخبار
«باشگاه مخاطبان»؛ فرصتی برای جذب كاربر رسانه‌های دینی

گروه فضای مجازی: مدیر روابط عمومی معاونت مجازی صدا و سیما گفت: شبكه مجازی باشگاه مخاطبان صدا و سیما iribcloob.ir می‌تواند به فرصتی مناسب برای تمامی نهاد‌ها و رسانه‌های دینی مبدل شود تا به جذب كاربر بپردازند.

 

علی ساوجی، مدیر روابط عمومی معاونت مجازی صدا و سیما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) با اشاره به راه‌اندازی باشگاه مخاطبان صدا و سیما گفت: این باشگاه مجازی، فضایی است كه به تازگی سازمان در آن ورود پیدا كرده است و در ارتباط با بحث تعامل، مبحث جدیدی را به محك آزمایش و عمل رسانده است.

مدیر روابط عمومی معاونت مجازی صدا و سیما افزود: در این باشگاه تمام معاونت‌ها، شبكه‌ها و بخش‌های مختلف سازمان وجود دارند و مردم به راحتی به عنوان كاربر می‌توانند در این باشگاه حضور پیدا كنند و این رسانه اجتماعی را به عنوان یك عضو كاربری داشته باشند. در واقع آنچه كه خواسته‌ خودشان است در قالب انتقاد و پیشنهاد و یا مباحث دیگر مطرح كنند.

ساوجی با بیان اینكه مخاطب، محور اصلی تمامی فعالیت‌های این باشگاه است و می‌تواند مسئولان و سازمان‌ها و یا نهادهای دولتی را از تمامی نظرات و بازخورد‌های مردم آگاه سازد افزود: محوریت این كار بحث كاربرمحوری است و محتوای آن هم به صورت كامل به ارائه، دید و نظر مخاطب خواهد رسید تا بتوان از نظرات و بازخورد‌های كاربران بیشترین استفاده را كرد.

وی با اشاره به اینكه این شبكه مجازی فرصتی مناسب برای تمامی نهاد‌های قرآنی و مذهبی كشور است تا بتوانند با كاربران خود و دیگر كاربران در تعامل باشند گفت: این یك فرصت برای تمامی خبرگزاری‌ها، رسانه‌ها، نهاد‌ها و حتی وزات‌خانه‌ها و دیگر نهادها مذهبی و قرآنی است كه می‌توانند حضور پیدا كنند و با ایجاد صفحه اختصاصی در این باشگاه به عنوان یك عضو در این مجموعه كاربری داشته باشند و اطلاع‌رسانی‌های لازم؛ بازخورد‌ها، ذائقه‌سازی‌ها و سایر فعالیت خودشان را كه در فضای مجازی مد نظرشان است، به انجام برسانند.

جعبه جادویی چندرسانه‌ای

 

مدیر روابط عمومی معاونت مجازی صدا و سیما تصریح كرد: امروزه، عضویت جدیدی در خانواده‌ها به وجود آمده یعنی تلویزیون كه قدیم از آن به عنوان جعبه جادو، نام برده می‌شد. این جعبه جادو امروزه چندرسانه‌ای شده است به این معنی كه عضوی از خانواده به شكل نوین خودش در اجتماعات گوناگون وجود دارد و در كنار كاركرد‌های خاص خودش، چرخش افكار پیدا كرده است. چون این عضو در همه خانواده‌ها است، می‌تواند تأثیرپذیر و هم تأثیرگذار باشد. در كنار این امر اصحاب رسانه، نهاد‌ها و شبكه‌های مذهبی، می‌توانند با استفاده از این باشگاه تمامی بازخوردها و نتایج مدنظر خودشان را به دست آورند.

ساوجی افزود: رسانه‌های اجتماعی، شكل‌های گوناگونی پیدا كرده‌اند و در این میان بعضی از آنها جنبه تخصصی و بعضی دیگر جنبه عمومی دارند. در مجموع می‌توان گفت نتایج ویژه‌ای را كه از این رسانه‌ها استخراج كرد كه مدنظر رسانه‌ها هم می‌تواند باشد كه نتایج مطلوب و خوبی است. البته با هزینه و زمان كمتر و همچنین نتایج مطمئن‌تر؛ به‌خاطر اینكه عضو و كاربر این رسانه‌های اجتماعی خوداظهاری خواهد كرد و در این صورت می‌توان برنا‌مه‌ریزی خوبی را برای آنها انجام داد كه این مطلوب نظر رسانه‌ها هم خواهد بود.

علاقه‌مندان برای عضویت در این شبكه اجتماعی و همچنین دریافت اطلاعات بیشتر و چگونگی ثبت‌نام در باشگاه می‌توانند به پایگاه مجازی باشگاه مخاطبان صدا و سیما به نشانی www.iribcloob.ir مراجعه كنند.

http://www.iqna.ir/fa/news_detail.php?ProdID=1284357

جمعه 5/7/1392 - 21:15
اخبار
فیس‌بوك؛ محیطی سرشار از فعالیت‌های معارض ارزش‌های اسلامی

گروه فضای مجازی: شبكه اجتماعی فیس‌بوك محیطی را ایجاد كرده است كه در آن بسیاری از ایده‌ها و افكارهای معارض با ارزش‌های اسلامی اعم از بی‌حجابی، بی‌فرهنگی و بی‌دینی در آن موج می‌زند.

 

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، جنگ نرم، راهبرد كنونی آمریكا و متحدان او در مقابله با جمهوری اسلامی ایران است. این پروژه، حوزه‌ها و ابزارهای مختلفی دارد، یكی از ابزارهایی كه نقش مهمی در پیشبرد پروژه جنگ نرم علیه ایران و انتشار افكار غربی در اذهان جامعه و به نوعی اسلام‌زدایی دارد، استفاده از شبكه جهانی اینترنت و در كنار آن شبكه‌های اجتماعی همچون فیس بوك است.

محیط اینترنت یكی از پدیده‌های مهمی است كه بسیاری از كاربران را جذب كرده است، در كنار آن شبكه‌های اجتماعی مجازی همچون فیس‌بوك، تویتر، یوتیوب و... از جمله این پدیده‌ها هستند. در میان این شبكه‌ها، پایگاه اینترنتی فیس‌بوك به عنوان یك شبكه اجتماعی از ویژگی‌های خاصی برخوردار است كه زمینه ارتباط چندجانبه فرد را با ابزارهای نوشتاری، صوتی و تصویری فراهم می‌كند كه می‌‌تواند نقش مهمی در ترویج شاخص‌های جنگ نرم داشته باشد.

اینترنت؛ رسانه‌ای با قابلیت انتشار

در این میان كشور‌های غربی در جهت عملیاتی‌كردن جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران، طی سال‌های اخیر از ابزارهای مختلفی استفاده كرده‌اند. اینترنت به ‌عنوان رسانه‌ای با قابلیت انتشار محتوای صوتی، تصویری و متنی، نقش مهمی در جنگ نرم علیه كشورهای مسلمان از جمله جمهوری اسلامی ایران داشته است.

یكی از فضاهای معروف اینترنت، شبكه‌های اجتماعی مجازی است كه توجه زیادی را به خود جلب كرده‌اند. پدیده اینترنت و شبكه‌های اجتماعی موجود در آن، جزو دستاوردهای علمی پژوهشی غرب و آمریكا محسوب می‌شود و امروزه شبكه‌های اجتماعی بزرگ و پرطرفداری همچون فیس‌بوك، تویتر و یوتیوب رسانه‌های آمریكایی هستند كه در جهت نشاندن اهداف و افكار آنها ایجاد شده است.

در بین شبكه‌های اجتماعی مجازی، شبكه فیس‌بوك یكی از پرطرفدارترین شبكه‌هاست. برمبنای آخرین آمار اعلام شده توسط كارشناسان فضای مجازی افراد عضو فیس‌بوك از مرز 900 میلیون نفر گذشته است كه حضور ایرانیان در این پایگاه نیز افزایش یافته است. اما مهم‌تر از این ارقام، این است كه فیس‌بوك در مقایسه با یوتیوب و تویتر محیطی با قابلیت‌های چندگانه است و فرد در این محیط یك سوژه منفعل نیست، بلكه این محیط با قابلیت‌های موجود، كنش و تحرك فرد را در ابعاد مختلف برمی‌انگیزد كه شاید این ویژگی‌ها سبب جذب بیشتر افراد شود.

با توجه به فراگیر شدن استفاده از اینترنت در جامعه ایران و عضویت پررنگ ایرانیان در شبكه‌های اجتماعی مجازی، این شبكه‌ مجازی، معانی و محتوایی را به فرد منتقل می‌كنند كه این معانی و محتوا هیچ نسبتی با ارزش‌های اسلام و نظام جمهوری اسلامی ندارند و بیشتر سعی دارد تا فرهنگ بیگانه غرب را در اذهان جوانان و كاربران ایرانی و مسلمان جای بیاندازد.

با نگاهی به تصاویر به نمایش درآمده از بانوان و دختران جوان ایرانی در فضای فیسبوك، می‌توان دریافت اطلاعات و محتوای ارائه ‌شده در این فضای مجازی چگونه در مقابل ارزش‌های جامعه‌ ما قد علم كرده و تا چه اندازه نیز موفق بوده است. اینكه چرا بر روی ارزش‌هایی همچون حجاب و حیا سرمایه‌گذاری می‌شود و بانوان جامعه‌ ما مورد هدف قرار می‌گیرند نیز امری بدیهی است. باید دانست كه با تغییر نگرش‌ها و سبك زندگی بانوان، به عنوان مسئولان اصلی زاد و ولد و پرورش نسل آینده، می‌توان هویت ایرانی را دستخوش تغییر كرد.

هر‌چند ارتباطات در فضای مجازی را به عنوان نسل جدیدی از ارتباطات اجتماعی باید پذیرفت، اما این فضا به كاربر امكان داشتن یك هویت مجازی را هم می‌دهد. در واقع می‌توان گفت حضور بیش از اندازه‌ كاربران در فضای مجازی می‌تواند آنان را از هویت حقیقی‌شان دور كند و این دور شدن از دنیای واقعیت‌ها، بر تمام لایه‌های زندگی افراد اثرگذار خواهد بود.

اغلب محتواهای، فیس‌بوك دارای زمینه‌های انحرافی هستند

بسیاری از محتواهای ارائه‌شده در فضای مجازی، به خصوص شبكه‌های اجتماعی نظیر ‌فیسبوك و اتاق‌های گفت‌وگو، بدون در نظر گرفتن اقتضای سنی مخاطب، در معرض دید و برداشت و تحلیل كاربر قرار می‌گیرد. اغلب این محتواها، اعم از متن، عكس و فیلم نیز دارای زمینه‌های انحرافی هستند. بنابر این می‌توانند جوان و نوجوان را كه در شرایط خاص جسمی و غرایز جنسی قرار دارد، دچار سردرگمی كند و از مسیر ارزش‌ها و اسلام منحرف سازد.

این موضوع تا حدی اهمیت دارد كه حتی، رئیس‌جمهور آمریكا به فرزندان خود اجازه‌ فعالیت در فیسبوك را نمی‌دهد. این در حالی است كه شبكه‌های اجتماعی نظیر فیسبوك یا اتاق‌های گفت‌وگو مروج سبك زندگی غربی هستند، اما انگار مأموریت این شبكه‌ها بیشتر برای تغییر ارزش‌ها و سبك زندگی حاكم در كشورهای مسلمان و دیگر كشورها است.

با نگاهی آگاهانه و دقیق برای ما روشن می‌شود كه شبكه اجتماعی فیس‌بوك محیطی است سرشار از انگاره‌های معارض انقلاب و جمهوری اسلامی كه فعالیت‌های بسیاری را بیش از همه علیه جمهوری اسلامی و ترویج بی‌دینی انجام می‌‌دهد.

اولین گام برای مقابله با اسلام‌زدایی در این شبكه‌ها، شناخت بیشتر این پایگاه‌ها و تهدیدات فرهنگی آنها و سپس چاره‌اندیشی برای مقابله با این تهدیدات به‌ویژه در بین قشر جوان و مذهبی جامعه است. این موضوع در ارتباط با خانواده‌های نیروهای مسلح و پاسدار كه باید حافظ ارزش‌های دین و انقلاب باشند، اهمیتی دوچندان دارد.

مرحله اول، برای مقابله همان جلوگیری از تهدیدات فرهنگی و اعتقادی است و در مرحله دوم، توجه به بعد جاسوسی اینترنت و به­ویژه شبكه‌های اجتماعی مجازی است. از آنجا كه این شبكه‌ها از حمایت دولت آمریكا برخوردارند، بدیهی است كه در قبال این حمایت باید یاری‌دهنده سیاست‌های آمریكایی نیز باشند.

فراهم آمدن زیرساخت‌های فرهنگی كلید كنترل فضای مجازی است، زیرا كنترل این فضا از طریق پلیس سایبری هر چند راهكاری لازم است، اما در اینجا نیز اصل كلی قدرت بازدارنده‌های درونی قابل اعتمادتر است. ابلاغ رهبر معظم انقلاب برای تشكیل شورای عالی فضای مجازی را می‌توان بهترین راهكار برای فراهم آمدن زیرساخت‌های لازم برای برقراری امنیت در فضای اینترنت است.

در پیام حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای برای تشكیل این شورا همچنین آمده است:‌ این شورا وظیفه دارد مركزی به نام مركز ملی فضای مجازی كشور ایجاد نماید تا اشراف كامل و به‌روز نسبت به فضای مجازی در سطح داخلی و جهانی و تصمیم‌گیری نسبت به نحوه‌ مواجهه فعال و خردمندانه‌ كشور با این موضوع از حیث سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و محتوایی، در چارچوب مصوبات شورای عالی و نظارت بر اجرای دقیق تصمیمات در همه‌ سطوح تحقق یابد.

در این میان آموزش‌ و ‌پرورش، به عنوان بنیادی‌ترین نهاد آموزشی، وظیفه‌ نهادینه‌سازی ارزش‌ها و پاسخ‌گویی به سؤالات كودكان، ‌نوجوانان و جوانان را دارد. این نهاد همچنین از طریق ارتباط با اولیا، در افزایش آگاهی‌ها و تبیین لزوم بالا رفتن سواد كامپیوتری آن‌ها برای نظارت بر عملكرد فرزندانشان، نقش مهمی دارد. ضمن آنكه این نهاد یكی از اصلی‌ترین سازمان‌هایی است كه می‌تواند از طریق برنامه‌های آموزشی و كتب درسی، سبك زندگی ایرانی ‌اسلامی را در كودكان نهادینه كند و آنان را در برابر فرهنگ غربی واكسینه نماید. وزارت علوم نیز ادامه‌دهنده‌ این وظیفه و روند در سنین حساس جوانی است.

فضای مجازی و اینترنت در دنیای امروز ما به گونه‌ای نفوذ كرده است كه نمی‌توان زندگی بدون آن را تصور كرد، اما همین فضا آسیب‌های متعددی را با خود به دنبال داشته است كه یكی از اصلی‌ترین این آسیب‌ها، تغییر سبك زندگی و شكستن مرز باورها و ارزش‌هایی همچون حجاب و حیا در میان بانوان و دختران جوان ماست؛ قشری كه قرار است مولد و پرورش‌دهنده نسل‌های بعدی باشند و با تغییر در هویتشان، می‌توان هویت نسل ایرانی را استحاله كرد. غرب و حاكمان فضای مجازی برای نیل به چنین هدفی، برنامه‌ریزی گسترده دارند.

رهبر فرزانه‌ انقلاب می‌فرمایند: برای بنده حوزه‌ فضای مجازی به اندازه‌ انقلاب اسلامی اهمیت دارد. در برابر این مهم اما مسئولان وظایف متعدد و مهمی دارند، از جمله افزایش آگاهی‌های عمومی،‌ تقویت آموزش‌ و پرورش و جدی‌تر پرداختن به فعالیت‌های مركز ملی فضای مجازی كه در این صورت می‌توان از فضای مجازی به عنوان یك فرصت استفاده كرد.

جمعه 5/7/1392 - 21:14
اخبار
حضور پررنگ پایگاه‌های مجازی اسلامی؛ زمینه‌ساز فرهنگ انتظار و اشاعه دین

گروه فضای مجازی: حضور پررنگ سایت‌ها، وبلاگ‌ها و در كل پایگاه‌های مجازی، می‌تواند در امر ترویج مهدویت و فرهنگ انتظار در كنار اشاعه دین، زمینه‌ساز فرهنگ انتظار باشد.

 

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا)، كارآمدی سایت‌ها و در كنار آن وبلاگ‌ها، وب‌سایت‌ها و در كل پایگاه‌های مجازی فرهنگی، آموزشی و مذهبی در فضای مجازی محیطی را به‌وجود خواهد آورد كه می‌تواند تأثیر بسیار مثبت و محسوسی را برای ابلاغ پیام‌های دینی و تبلیغ اسلام و در كنار آن اشاعه فرهنگ انتظار در میان جامعه بگذارد.

براى اشاعه فرهنگ انتظار باید مؤلفه‌هاى انتظار در بین جامعه رواج پیدا كند. در تفكر شیعى، انتظار موعود به عنوان یك اصل مسلم اعتقادى مطرح است و در بسیارى از روایات بر ضرورت انتظار قائم(عج) تصریح شده است.

در رابطه با فرهنگ انتظار امام صادق(ع) به اصحاب خود فرمودند: آیا شما را خبر ندهم به آنچه خداى صاحب و عزت و جلال، هیچ عملى را جز به آن سه از بندگان نمى‌پذیرد؟ گفتم چرا. فرمود: گواهى دادن به این كه هیچ شایسته پرستش جز خداوند نیست و این كه محمد(ص) بنده و فرستاده اوست، و اقرار كردن به آنچه خداوند به آن امر فرموده و ولایت ما و بى‌زارى از دشمنانمان و تسلیم شدن به آنان‌ و پرهیزگارى و تلاش و مجاهدت و اطمینان و انتظار قائم(عج).

در این فرهنگ همان‌طور كه ایمان به مفهوم واقعى خود عبارت از علم و عمل، عقیده و تلاش و اعتراف و كوشش است، انتظار نیز مفهومى است با اصالت و سازنده و از عالى‌ترین مكتب‌هایى است كه مى‌تواند جامعه ‌اسلامى را در راه پیشرفت و تكامل جلو ببرد و به تمامی تلاش‌ها ارزش و اصالت بخشد.

جامعه‌ای كه امروزه با پیشرفت علم و تكنولوژی باید پیش رود تا بتواند در میدان عمل نیز از دشمنان خود پیشی گیرد و در برخورد با فعالیت‌های علیه خود به مقابله و ستیز برخیزد. جامعه‌ای كه باید فرهنگ ناب انتظار را در فضایی كه امروز شاید به نوعی بیشترین تأثیر را بر جامعه دارد بگذارد فضایی كه امروزه از آن به عنوان مجازی نام‌برده می‌شود.

حضور پررنگ و قوی دستگاه‌های تبلیغی دین همچون سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه‌های علمیه در عرصه تبلیغ مجازی، می‌تواند زمینه‌ساز نشر عقاید فرهنگی و معارف اسلامی و اهل بیت(ع) نیز باشد. با وجود فعالیت‌های این مؤسسات باید دانست كه امر تبلیغ دین زمانی تآثیرگذار خواهد بود كه مدیریت صحیح بر مطالب منتشر شده دینی در فضای مجازی به لحاظ دارابودن اطلاعات پربار و برای مخاطب جذاب باشد؛ در این صورت است كه نقش هركدام از این پایگاه‌ها مذهبی در امر ترویج دین و فرهنگ به خوبی احساس خواهد شد.

وبلاگ‌‌ها، سایت‌ها و انجمن‌های مجازی می‌توانند به‌عنوان پایگاه‌های اشاعه و تبلیغ دین در فضای مجازی بسیار مؤثر باشند و در كنار این فعالیت‌ها با نقشی كه برای هر كاربر و فعال مجازی ایجاد می‌شود به نوعی می‌تواند در اشاعه فرهنگ انتظار با انتشار مطالب پیرامون انتظار و فرهنگ مهدویت تأثیرگذار باشد.

یكی از فضاهای مجازی گسترده كه در بالا نیز به آن اشاره شد وبلاگ‌ها هستند كه قابلیت بالایی برای ماندگاری موضوعات دینی دارند. حضور پررنگ كاربران مذهبی و فعالان مجازی در اینگونه از فضا‌ها برای آنان زمینه‌ای را ایجاد كرده است كه با ارجاع به فضای مجازی و درج مطلب، تأثیر مثبتی در اشاعه دین و فرهنگ داشته باشند.

تبلیغ گسترده دین در فضایی زیبا

وبلاگ‌ به‌عنوان فضایی برای تبلیغ دین در میان قشر جوان نقش قابل محسوسی دارد، این در حالی است كه مراجعان اصلی وبلاگ‌ها را جوانان تشكیل می‌دهند و با توجه به نیازهای آنها می‌توان به تبلیغ گسترده دین در فضایی زیبا و انعكاس پیام‌های غنی دینی براساس فراخور نیازهای مخاطب پرداخت.

ایجاد سایت یكی دیگر از فضاهایی است كه به‌راحتی می‌توان از آن بهره‌برداری كرد. سایت‌های مختلف و متنوع با موضوع تبلیغات اسلامی برای گروه‌ها و قشرهای گوناگون می‌تواند امر تبلیغ را در این فضا سهولت دهد.

قدم اول در امر تبلیغ دین از طریق به كارگیری فضای چند رسانه‌ای

نهاد‌های اینترنتی و مجازی نیز به عنوان قدم اول در امر تبلیغ دین از طریق به كارگیری فضای چندرسانه‌ای می‌توانند آموزش را بهبود بخشند. ایجاد محتوای پربار و دلنشین، فضایی زیبا با طراحی اسلامی و دركنار آن، نشان دادن زیبائی‌های اسلام با هدف اشاعه فرهنگ انتظار و تعاملات با كاربران این فضا را برای پذیرفتن این زیبایی‌ها می‌تواند سامان دهد.

حال باید گفت ورود به عرصه‌های نوین ترویج دین، در جهان امروز در صورتی تحقق خواهد یافت كه كاربران با نگرش و نگاهی دقیق و حضور پرشور در این فضا به فعالیت و تحقیق در امور دینی بپردازند و سازمان‌ها و فعالان با مدیریت صحیح این امر را برای كاربران آسان، جذاب و قابل دسترسی قرار دهند.

برای اینكه فضای مجازی بتواند با هدف تبلیغ دین و فرهنگ انتظار، روش خود را از دست ندهد و كاركرد دینی داشته باشد، بهتر است مطالب دینی را در این فضا به صورتی منتقل كنیم كه طراحی‌های مناسب و نیازسنجی در سلایق گوناگون را هدفدار انجام دهیم و سعی كنیم با نگاهی دقیق كاربران را به سمت مسائل معنوی و اخلاقی هدایت كنیم تا با عملكرد صحیح خود، از طریق مدیریت صحیح و اصولی، به آموزش دین و فعالیت در فضای مجازی بپردازیم.

در این حال فعالان عرصه مجازی می‌توانند با محتوای بهتر و آموزنده بودن تأثیر بیشتری بر ارتباطات و اشاعه فرهنگ انتظار داشته باشند، و این مهم از طریق چندرسانه‌ای كردن انتقال اطلاعات قرآنی، معارف اسلام و نیز داشتن مدیریت فضای مجازی كاربران، امكان‌پذیر خواهد بود.

محتوای مذهبی كه در فضای مجازی منتشر می‌شود نیز باید ساختارمند، به روز و معرف زیبایی‌ها، ناب بودن و كارمدی دین باشد. بدین‌منظور مدیران سایت‌ها، وبلاگ‌ها و در كل پایگاه‌های مذهبی باید چارچوبی هدفمند با رویكرد دقیق اسلامی و كارشناسی شده داشته باشد.

«شفاف بودن» مطالب مهم‌ترین نقاط قوت در امر تبلیغ دین در فضای مجازی است

«شفاف بودن» مطالب در كنار نشان دادن زیبای‌های اسلام از مهم‌ترین نقاط قوت در امر تبلیغ دین در فضای مجازی است. افرادی كه در این فضا با چشم باز، با تمهید و تعریف فرآیند و با آماده‌سازی نیروهای مناسب فعالیت می‌كنند، می‌توانند موجب تقویت دین شوند. بنابراین این شفاف بودن باید به كمك مبلغان آگاه به ذائقه مخاطب، برای ارائه محتوای مطلوب در این حوزه انجام شود.

با توجه به اینكه جنگ امروز، جنگ نرم است و حفظ فرهنگ انتظار، در دوران غیبت بر عهده‌ شیعیان و منتظران فرج قائم(عج) است؛ در این میان كسب آمادگى‌هاى نظامى، بالا بردن و مهیا كردن تسلیحات و استفاده از فناوری‌های مناسب در هر عصر براى یارى و نصرت امام غائب است. چنانكه در روایتى كه نعمانى از امام صادق(عج) نقل كرده، آمده است: «باید هر یك از شما براى خروج قائم(عج) اسلحه تهیه كند، اگرچه یك نیزه، چون وقتى خداوند ببیند كسى به نیّت یارى مهدى اسلحه تهیه كرده است، امید است عمر او را دراز كند تا ظهور را درك نماید و از یاوران مهدى باشد.»

یادداشت از وهاب خدابخشی

جمعه 5/7/1392 - 21:12
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته