• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1392
تعداد نظرات : 123
زمان آخرین مطلب : 6081روز قبل
اخبار
شرکت اپل نسخه به روز شده 1.1.1 نرم افزار ثابت تلفن همراه "آی فن" را با ویژگی های جدید عرضه کرده است که پایانه هایی را که قفل آنها در هفته های گذشته شکسته شده بود را مسدود می کند. به گزارش خبرگزاری مهر، نسخه به روز شده این نرم افزار ثابت دارای گزینه فروشگاه آنلاین "آی تیونز" برای خرید آهنگ مستقیما از روی این تلفن همراه و همچنین به روزسازی امنیت برنامه های جانبی میل در مرورگر سافاری و حمایت بلوتوث است. همچنین در این نرم افزار ثابت جدید عملکردهای دیگری هم اضافه شده است که برای مثال می توان به "دو لمس تپش اصلی" اشاره کرد که بدون نیاز به وارد شدن به منوی اصلی مستقیما کاربر را به امکانات مورد نظر خود و یا پخش کننده موسیقی هدایت می کند. به علاوه، نسخه جدید نرم افزار ثابت آی فن امکان افزایش صدای آهنگ ها، مشاهده درصد شارژ باتری گوشی های بلوتوث در منو، حمایت خاموش کردن تلویزیون، آهنگ های جدید، قفل اتصال EDGE و امکان مشاهده ضمیمه های ایمیل از دیگر امکانات این نرم افزار ثابت هستند. براساس گزارش کاتاوب، به گفته مقامات اپل، این نرم افزار ثابت از طریق برنامه های مختلف، قفل سیم کارت اپراتور آمریکایی AT&T را که در هفته های گذشته شکسته شده بود، دوباره قفل می کند.
يکشنبه 8/7/1386 - 3:44
اخبار
خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: با توجه به اینکه مناره از بخشهای اولیه و اصلی ساخت مسجد به شمار نمی رود، اما مسلمانان طی دورانهای مختلف و طی سالها سعی کردند با ساخت مناره هنر معماری اسلامی را به نمایش گذاشته و با رنگهای مختلف، زیبایی و تزئینات شایسته ای به مساجد بیفزایند. در تاریخ و روایات آمده که حضرت محمد (ص) از بلال خواست مردم را به نماز فراخواند، پس بلال از بالاترین سطح مجاور مسجد شروع به اذان گفتن کرد. اولین مناره جهان اسلام به وسیله زیاد بن ابیه از عاملان معاویه در شهر بصره در سال 45 هجری ساخته شد. از این رو ساخت مناره را به معاویه نسبت می دهند، اما همچنان میان مورخان اختلاف نظر وجود دارد . با توجه به اینکه ادیان دیگر اعم از مسیحیان و یهودیان برجها، کلیساها و معابدی داشتند که به سبک بیزانسیها تزئین می کردند، این مسئله عاملی شد تا مسلمانان نیز خواستار مناره شوند تا به واسطه آن هنر معماری اسلامی خود را به نمایش گذارند. گفته می شود بر اساس این مسئله ولید بن عبدالملک خواست از این نوع برجها داشته باشد از این رو مسجد اموی دمشق را در سال 96 هجری ساخت و برای آن مناره هایی قرار داد. برای اولین بار در دمشق مناره به شکل برجی مربع شکل بنا شد و به آن "مئذنة" مشتق از اذان به عنوان مکانی که از آن اذان گفته می شود، ساخته شد. در برخی از کشورهای اسلامی از مناره به عنوان جایی برای اشاعه نور و روشنایی استفاده می کردند. که بیشتر در شمال آفریقا بود چرا که مناره از کلمه آتش و نور گرفته شده است. حتی برخی از ساکنان مراکش نیز به جای کلمه مئذنه از عساس به معنای مراقبت و نگهداری استفاده می کردند و مانند برجهای دیده بانی در آن کار نگهبانی و حفاظت را انجام می دادند چرا که ارتفاع بالاتر از سطح زمین به بیننده اجازه می داد تا امکان دورتر را بدون مانع ببیند . اما در عین حال، مناره های اسلامی که ساخته می شد از زیبایی خاصی برخوردار بودند . از قدیمی ترین مناره های باقی مانده از دوران اسلامی مناره عیسی در دانشگاه اموی دمشق است که برجی مربع شکل با نقشهای زیبا آراسته شد. این مناره با سنگهای تراشیده شده تزیین شده است که با وجود حوادث روزگار و آتش سوزی دانشگاه بیشتر از یکبار همچنان باقی مانده است. ارتفاع این مناره 48 متر است، 5/37 آن به شکل برج مربع شکل است که سر آن به شکل مخروطی است. این مناره تنها مناره ای است که به مناره سامراء شباهت دارد، برای ساخت این مناره حدود سه سال از سال 234 تا 237 هجری زمان صرف شد که نظیر آن در کشورهای اسلامی وجود ندارد. نقش مناره ها زمانی پررنگ می شد که نمایانگر هنر معماری اسلامی بود و مسلمانان از آن به عنوان ارائه هنر معماری خود بهره می بردند، از این رو سعی می کردند تا با رنگهای مختلف زیبا، با ادوات و وسایل مختلف آنها را تزیین کرده و به زیبایی مساجد بیفزایند. بنابراین می توان گفت هر کشوری با توجه به رویکرد و نگاه خود به معماری در صدد بود تا معماری اسلامی را به نمایش بگذارد از این رو کشورهای اسلامی با توجه به هنر اصیل اسلامی خود و با توجه به فرهنگ و تمدن دیرینه ای که داشتند از این هنر بهره می بردند و با ادوات و وسایل خاص به تزئین آن اقدام می کردند. به طوری که در برخی از کشورهای اسلامی در بالای برخی از مناره ها هلال ماه وجود دارد که جهت قبله را نشان می دهد و این مسئله به ویژه در شهرهای بزرگ در مسائل اجتماعی آنها تأثیر به سزایی دارد. به طوری که می توان گفت وجود مناره در مساجد منجر به جذب نمازگزار و گردشگر می شود .
يکشنبه 8/7/1386 - 3:41
اخبار
واتیکان دیروز جمعه 6 مهر ماه در پیامی به مناسبت تبریک پایان ماه روزه‌داری و عید فطر، مسلمانان و مسیحیان را به همبستگی و ترویج فرهنگ صلح دعوت کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری زنیت، در پیامی که دیروز توسط کاردینار ژان لوئی توران و اسقف اعظم پیر لویجی سلاتا رئیس و دبیر شورای پاپی گفتگوی بین ادیان فعالیت برای خیر مشترک مورد تأکید قرار گرفت. در این پیام آمده است: این امر حائز اهمیت است که تمام ما اعتقادات دینی خود را در زندگی یکپارچه، برطبق نقشه الهی تجربه کنیم و طی آن به خدمت کردن به برادران و خواهران خود ، انسجام با پیروان ادیان دیگر، افراد دارای حسن نیت را مورد توجه قرار داده و برای فعالیت در راستای خیر مشترک اشتیاق نشان دهیم. این پیام تصریح می کند که تمام مؤمنان دینی دارای وظیفه ای برای فعالیت در راه صلح هستند که این امر به واسطه نشان دادن احترام نسبت به اعتقاد افراد و جوامع از طریق آزادی دینی امکان پذیر است. پیام واتیکان می افزاید: آزادی دینی نباید تنها به آزادی عبادت محدود شود، بلکه آزادی دینی یکی از ابعاد ضروری آزادی وجدان است که حق تمام موجودات و بنیاد حقوق بشر تلقی می شود. واتیکان تصدیق کرد که فعالیت در راه ترویج فرهنگ صلح و انسجام می تواند به تقبیح و امتناع از منابع خشونت شود، خشونتی که هرگز نمی توان عامل آن را دین دانست چرا که خشونت به انسانی صدمه می زند که همان تصویر خداوند است. می دانیم خشونت به ویژه تروریسم که کورکورانه انجام می شود و بیگناهان بی شماری را قربانی کرده و نمی تواند راه حل خاتمه مناقشات شود و تنها به زنجیر مهلکی از انزجار مخرب تبدیل می شود. پیام شورای پاپی گفتگوی بین ادیان از مسلمانان و مسیحیان می خواهد با یکدیگر متحد شده تا کودکان را برای ترویج فرهنگ صلح آموزش دهند. در بخشی از این بیانیه آمده است: همه به عنوان اعضای سنتهای دینی مختلق باید تعالیمی که به تمام انسانها احترام گذاشته را گسترش داده و پیام عشق را میان افراد و مردم توسعه دهیم. ما مسئول تضمین دادن به جوانانی هستیم که متصدی امور دنیای فردا خواهند بود. شورای پاپی گفتگوی بین ادیان افزود: از این رو ضروری است که به نسلهای جوان ارزشهای اساسی انسانی، اخلاقی و مدنی را که برای زندگی اجتماعی و شخصی ضروری هستند آموزش دهیم.
يکشنبه 8/7/1386 - 3:41
اخبار
خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: ماه مبارک رمضان با ارزشها و برکاتش بر ما جاری است و هر کس به قدر پیمانه خویش می تواند از این رود جاری پربرکت بهره گیرد و بی تردید سرچشمه این رود آسمانی را می توان در شب قدر یافت . از آیات قرآن به خوبی استفاده می شود که قرآن کریم در ماه مبارک رمضان نازل شده است: " شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن. بقره /185 " و ظاهر این تعبیر آن است که تمام قرآن در این ماه نازل گردید. و در نخستین آیه سوره قدر می افزاید: " انا انزلناه فی لیلة القدر، ما آن را در شب قدر نازل کردیم". نزول قرآن در شب قدر همان شبی که مقدرات و سرنوشت انسان ها تعیین می شود دلیلی بر سرنوشت ساز بودن این کتاب بزرگ آسمانی است. اما در این مورد که بر اساس تاریخ، قرآن کریم طی23 سال بر پیامبر اسلام نازل شده و مغایرت آن با آیات قرآنی، بسیاری از محققان گفته اند قرآن کریم دارای دو نزول بوده است، یکی دفعی و در یک شب تمام آن بر قلب پیامبر نازل شد و دیگر تدریجی که طی 23 انجام شده است . لیلة القدر خیر من الف شهر؛ شب قدر شبی است که از هزار ماه بهتر است. این تعبیر نشان می دهد که عظمت این شب به قدری است که حتی پیغمبر اکرم با آن علم وسیع و گسترده اش قبل از نزول این آیات به آن واقف نبود. سلام هی حتی مطلع الفجر؛ شبی است آکنده از سلامت و خیر و رحمت تا طلوع صبح. هم قرآن در آن نازل شده و هم عبادت و احیاء آن معادل هزار ماه است، هم خیرات و برکات الهی در آن شب نازل می شود، هم رحمت خاصش شامل حال بندگان می گردد و هم فرشتگان و روح در آن شب نازل می گردند . بنابراین شبی است سراسر خیر و برکت و رحمت است . شب قدر به این جهت " قدر" نامیده شده که جمیع مقدرات بندگان در تمام سال در آن شب تعیین می شود، شاهد این معنی سوره دخان است که می فرماید: " انا انزلناه فی لیلة مبارکة انا کنا منذرین فیها یفرق کل امر حکیم"؛ ما این کتاب مبین را در شبی پر برکت نازل کردیم و ما همواره انذار کننده بوده ایم، در آن شب که هر امری بر طبق حکمت خداوند تنظیم و تعیین می گردد( دخان/3 و4) این بیان هماهنگ با روایات متعددی است که می گوید: در آن شب، مقدرات یک سال انسانها تعیین می گردد و از ارزاق و سرآمد عمرها، و امور دیگر در آن شب مبارک تعیین می شود. البته این امر هیچگونه تضادی با آزادی اراده انسان و مسئله اختیار ندارد چرا که تقدیر الهی به وسیله فرشتگان بر طبق شایستگی ها و لیاقت های افراد و میزان ایمان و تقوا و پاکی نیت و اعمال آنها است. یعنی برای هر کس آن مقدر می کنند که لایق آن است، یا به تعبیر دیگر زمینه هایش از ناحیه خود او فراهم شده و این نه تنها منافاتی با اختیار ندارد و بلکه تاییدی بر آن است.
يکشنبه 8/7/1386 - 3:41
اخبار
شورای روابط اسلامی- آمریکایی سمینار آموزشی برای مسلمانان آمریکا به ویژه دانشجویان و جوانان برگزار کرد تا به آنها چگونگی مبارزه با باورهای نادرست را آموزش دهد . به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه ساووت تاون، نادیا احمد از دانشجویانی که در این سمینار آموزشی شرکت می کند گفت: باید این باورهای نادرست اصلاح و مردم از حقیقت ما مطلع شوند. این سمینار آموزشی که از سوی شورای روابط اسلامی - آمریکایی به عنوان بزرگترین گروه مدافع حقوق مدنی مسلمانان آمریکا در مدرسه یونیورسال در بریچ ویو برگزار شد به موضوعاتی چون تفکر غیر مسلمانان درباره زنان محجبه و منشاء باورهای نادرست پرداخت . این سمینار همچنین از دانشجویان مسلمان خواست اسنادی درباره زندگی مسلمانان تهیه کرده و برنامه مکاتباتی را با سایر دانشجویان در سایر دانشگاه ها توسعه دهند تا به ارائه چهره مثبت از اسلام و مسلمین بپردازند، چرا که بسیاری از فعالان مسلمان اعتقاد دارند باورهای نادرست اصولا از ترس و سوء تفاهم ناشی می شوند. حنان عبدالله مشاور مدیر این مدرسه گفت: همه دانشجویان برای خدمت به جامعه و تربیت به عنوان رهبران فردا از این برنامه الهام می گیرند. شرکت کنندگان در این کارگاه اظهار داشتند که چنین برنامه هایی می تواند به ایجاد تغییرات اساسی در دیدگاه غیر مسلمانان و انگیزه دار کردن فعالیت مسلمانان منتهی شود، چرا که پس از یازدهم سپتامبر موانع بسیاری در راه مسلمانان ایجاد شده اما اکنون زمان پر کردن شکافهای ایجاد شده است. سمینار آموزشی رفع باورهای نادرست توسط دانشجویان مسلمان پنجشنبه 5 مهر ماه در شهر بریج ویو از ایالت ایلینویز برگزار شد.
يکشنبه 8/7/1386 - 3:41
اخبار
خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: مسلمانان فیلیپین در ماه مبارک رمضان آداب و رسوم خاص و اصیلی دارند که آنها را از تاجرهای مسلمانی که اسلام را به این کشور آوردند، فرا گرفتند و اینک با گذشت زمان بسیار طولانی آن را حفظ کرده و با این نگاه بر هویت دینی و اسلامی خود تأکید می کنند. با توجه به اینکه اسلام از طریق تجار مسلمان که حاملان تعالیم اسلام بودند به کشور فیلیپین وارد شد، آنها دارای آداب و رسوم خاص و اصیلی هستند که از همین تجار مسلمان فراگرفته اند و سعی دارند با رؤیت هلال ماه مبارک رمضان هویت اسلامی خود را حفظ و بر آن تأکید کنند. از برجسته ترین عادات آنها تزئین مساجد و مفروش کردن مساجد است. چرا که آنها این ماه را ماه عبادت و تقرب به خداوند می دانند و اعتکاف و اقامه نماز از مهمترین مسائل آنان در این ایام به شمار می رود. آنها از مساجد به عنوان خانه ای برای عبادت و شناخت دیگر مسلمانان و دیدار با یکدیگر یاد می کنند. اقامه نماز تراویح میان مسلمانان فیلیپین در ماه مبارک رمضان از اهمیت به سزایی برخودار است، به گونه ای که از فرزندان خود نیز می خواهند تا این نماز را به منظور اشاعه تعالیم دینی و پایبندی به آداب و رسوم اسلامی خود برگزار می کنند. مسلمانان در ماه مبارک رمضان به آموزش قرآن به فرزندان خود اقدام می کنند، به طوری که برخی از زنان و مردان خانواده قرآن را تلاوت می کنند و سپس برای بچه ها معانی آیات را گفته و آیات را برای آنها تفسیر می کنند. آنچه که در این میان برای مسلمانان ارزش بسیاری دارد، ارائه خدمات اجتماعی به نیازمندان است، یعنی افراد غنی برای فقراء و مستضعفان سفره های رمضانی می گسترانند و صدقات خود را در ماه مبارک رمضان در نیمه های شب توزیع می کنند. ائمه مساجد در جمع آوری زکات فطریه به آنها کمک کرده و با شناختن افراد مستحق به آنها اعطا می کنند. مهمترین مسئله میان مسلمانان فیلیپین مانند کشورهای اسلامی دیگر فراهم آوردن لوازم و ادوات خاص برای ماه مبارک رمضان است . چرا که آنها در این ایام آداب خاصی درباره سفره های خود دارند و سفره های افطار و سحری خود را با غذاهای مخصوصی تزئین می کنند . آنها غذاهای خاص محلی مانند " کاری کاری" که گوشت درست می شود، همچنین نوشیدنیهایی مانند شیر آمیخته با شکر، موز و بادام هندی دارند. حلواهایی شبه قطائف مصری و یا آب میوه های مختلف در این ایام رواج بسیاری دارد. شیرینی " الایام" از شیرینی هایی است که هم در زمان سحر و هم افطار خورده می شود. کودکان نیز غذاهای خاص خود را پس از افطار می خورند. پیش از سحر کودکان لباسهایی با رنگها و تزیینات خاص می پوشند، سپس فانوس و یا چیزی شبیه آن در دست می گیرند و شروع به سحرخوانی می کنند، از مکانی به مکان دیگر رفته و مسلمانان را برای خوردن سحری در ماه مبارک رمضان بیدار می کنند. این کودکان آوازهای محلی می خوانند و با هر فرقه و مذهبی که هستند به مساجد نزدیک می شوند و از نمازگزاران با سرودها و آوازهای خود استقبال می کنند. اما آنچه اهمیت دارد این است که ماه رمضان فرصتی برای تازه مسلمانان را فراهم می کند تا آنها در ایمان خود ثابت شوند. از این رو میلیونها مسلمان در فیلیپین به شنیدن سخنرانیهای دینی توجه می کنند و از ابتدای ماه رمضان این ایام فرصتی برای اسلام آوردن آنها به شمار می رود. یکی از مسیحیانی که در فیلیپین مسلمانان شده بود، گفت: رمضان عاملی است تا بتوانم ایمان خود را تقویت و به اسلام گرایش پیدا کنم .عبادت روزه در اسلام با روزه در دین مسیحیت تفاوت دارد و بسیار سخت تر از مسیحیت است؛ اما روحانیت بیشتری دارد.
يکشنبه 8/7/1386 - 3:40
اخبار
خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: ویتگنشتاین در حیطه زیبایی شناسی بسیار کم مطلب نوشته است. واقعیت اینجاست که تنها یادداشتهایی از سخنرانی‌های او درباره زیبایی‌شناختی برای گروه محدودی از دانشجویان در کلاس خصوصی در دانشگاه کیمبریج و همچنین یادداشتهای مور از سخنرانی های او در سال های33 -1930 در زمینه زیبایی شناختی باقی مانده‌اند. به قلم شخصی وینگنشتاین اظهار نظرهایی درباره ادبیات، شعر، هنرهای تجسمی، خصوصا موسیقی، و فلسفه فرهنگ را بینابین نوشته های او درباره فلسفه زبان، ذهن، ریاضیات، و همچنین بیش از همه در یادداشت های شخصی اش می توان یافت. شماری از این اظهار نظرها در کتاب " فرهنگ و ارزش " جمع آوری شده اند. البته از نگاه دیگر این مسئله چندان عجیب نیست، خصوصا اگر بدانیم او نگاه متمرکزی بر زیبایی شناختی داشته است. در نوشته هایش درباره فلسفه ذهن ( که تمام زندگی از نگارش نخستین اثرش با نام " تراکتاتوس " تا نوشته ای که در آخرین هفته زندگی با نام " در باب یقین " منتشر کرد به آن پرداخت )، در نوشته هایش درباره ادراک ( بخش دوم " پژوهش های فلسفی "، جلد اول و دوم " ملاحظاتی در ماهیت فلسفه روان شناسی " و جلد اول " آخرین نوشته ها در ماهیت فلسفه روان شناختی " )، و در نوشته هایش درباره لزوم بستری برای پیدایش مفهوم در فلسفه ذهن و زبان، به زیبایی شناسی نیز پرداخته است. در بین سوالاتی که در باب معنا، ادراک، و مفهوم مطرح می کند نگاه اش به سمت زیبایی شناختی است. و نوشته های او در این زمینه ها برای پاسخگویی به سوالات مطرح در معنا و تفسیر هنری دارای اهمیت خاصی هستند. ویتگنشتاین زیبایی شناختی را به حاشیه نمی برد و البته آن را در مرکز این مسائل فلسفی نیز قرار نمی دهد، بلکه جایگاه ویژه این مبحث را به آن اختصاص می دهد. او در نوشته هایش چنان شاخه های مختلف و متنوع را در هم می آمیزد که لایه های ارتباطی بین مباحث زیبایی شناختی و سایر مباحث فلسفی گاهی کاملا واضح اند، اما در اکثر موارد به طور ضمنی قابل دریافت اند. آخرین نوشته های ویتگنشتاین دوپهلوی اند: او در عین اینکه زیبایی شناختی را بسیار وسیع می داند معتقد است زیبایی شناختی کاملا مورد سوء تعبیر قرار گرفته است. چنین به نظر می رسد که منظور او از بسیار وسیع در هم تنیدگی زیبایی شناختی با سایر فلسفه ها و همچنین گستردگی آن در تمام زندگی است به طوری که در ورای تمام محدودیت ها قرار می گیرد. سرتاسر جهان مملو از تجلی های فهم و یا علاقه زیبای شناختی است در حالی که شمار آثار هنری بسیار کمتر از آن است. از این شیوه تفکر می توان دریافت که او معتقد است باید به همه نگاه های زیبایی شناختی توجه داشت. منظور ویتگنشتاین از مورد سوء تعبیر قرار گرفتن در درجه نخست این است که سوالات زیبایی شناختی در زمره سولات مفهومی می گنجند و به همین سبب مشخصا از سوالات تجربی متمایزند. در واقع پاسخ مفهومی که ما برای آن ارائه می دهیم از پاسخی که بر اساس تجربه حاصل آمده و در ازای سوال تجربی داده می شود متفاوت است. در درجه دوم ویتگنشتاین با این تعبیر به این اشاره می کند که شیوه سنتی فلسفی در تعاریف بنیادین ( تعیین جوهری که تمام مکاتب هنری سعی در نشان دادن آن دارند و دلیل وجود چنین مکتب بندی ) بیش از آنکه آشکار کننده باشد پوشاننده است. از اولین سخنرانی های ویتگنشتاین مشخص است او به تمام شیوه هایی که باعث ایجاد اشتباه گرامری در ساختار جمله می شوند حمله می برد. اگر درست در آغاز پژوهش، با صفت زیبایی برای توصیف چیزی مواجه شویم، خیلی سریع اولین سوالی که ممکن است از ذهن بگذرد این است که جوهر ویژگی زیبایی استفاده شده در اینجا چیست. بخش سخن یک کتاب پژوهشی فلسفه ( و البته بخش های زیادی از یک کتاب گرامر ) را در نظر بگیرید، در اینجا توجه ظریف و جزئی نگرانه ای نسبت به " دیدن "، " حس کردن "، به همراه شماری دیگر از افعال بیان کننده تجربیات شخصی و همچنین کلمات شمارشی مانند " همه "، " هیچ کدام "، و " برخی " شده است. ویتگنشتاین معتقد است در چنین کتاب هایی باید توجه کافی نسبت به پیچیدگی متنی موجود در گرامر به کار برده شده داشت و نسبت به اغتشاش احتمالی که ممکن است زبان ما را درگیر آن کند آگاه بود.
يکشنبه 8/7/1386 - 3:40
اخبار
مرکز مطالعات اسلامی آکسفورد لندن به مدت دو روز میزبان برگزاری نمایشگاهی از آثار خوشنویسی و تذهیب قرآنی دو هنرمند برجسته ایرانی بود. به گزارش خبرگزاری مهر، در این نمایشگاه که شامگاه پنجشنبه 5/7/86افتتاح شد، ‪۳۰اثر از استاد "یدالله کابلی" و استاد "محسن آقامیری" در معرض تماشای علاقمندان قرار گرفتند. دکتر "فرحان نظامی" مدیر مرکز مطالعات اسلامی آکسفورد در آیین افتتاح این نمایشگاه با استقبال از این مناسبت، آن را اولین برنامه فرهنگ اسلامی ایرانی نامید که در تاریخ فعالیت ‪۲۶ساله مرکز تحت مدیریت وی برگزار می‌شود. دکتر "علی محمد حلمی" رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بریتانیا نیز با تبریک ماه رمضان، آن را فرصتی برای کسب معنویت بیشتر و اندیشیدن در راههای ارتقای جایگاه مسلمانان معرفی کرد. حلمی نمایش این آثار را فرصتی برای تقویت پیام انسجام و وحدت اسلامی و نیز هدایت انسانها به کمال، تعالی و بندگی خدا توسط ادیان آسمانی دانست و هنر را یکی از راههای ارتباطی انسان با خالق هستی معرفی کرد. همچنین دکتر "دیوید برونینگ" مدیر مواد آموزشی مرکز مطالعات اسلامی آکسفورد گفت که هنر اسلامی بدون آثار هنرمندان ایرانی، معنایی ندارد. بخش پایانی آیین گشایش این نمایشگاه سخنان استاد کابلی بود که در آن توضیحاتی را درباره آثار به نمایش درآمده، برای حاضران در مراسم از میان دانشگاهیان و پژوهشگران مسایل اسلامی ارایه کرد. کابلی و آقامیری، اساتید هنرمند خالق آثار به نمایش گذاشته شده که برای این مناسبت به لندن دعوت شده‌اند، همچنین جداگانه برای بازدیدکنندگان درباره آثار خود توضیح دادند.
يکشنبه 8/7/1386 - 3:40
اخبار
کتاب "یک مانیفست فیزیکالیسم: ماتریالیسم کاملاً مدرن" تألیف آندره ملنیک از سوی انتشارات دانشگاه کیمبریج منشتر شده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اینترنتی انتشارات دانشگاه کیمبریج، این کتاب در صدد است این آموزه را که هر چیز مادی است و این تقریری از فیزیکالیسم است به بحث بگذارد. ملنیک از این نکته بحث می کند که این دیدگاه کاملاً مبا فهوم تحقق یافتن گره خورده است و نه سوپرونینس که دیدگاهی تقلیل‌گرایانه است. دو فصل از این کتاب از این نکته بحث می‌کنند که علم جدید هیچ شاهدی تجربی علیه فیزیکالیسم ارائه نمی کند. عناوین پاره ای از فصول کتاب بدین قرارند: تحقق‌گرایی، علیت و تبیین در جهان تحقق یافته، شاهدی علیه فیزیکالیسم و شاهدی برای فیزیکالیسم.
يکشنبه 8/7/1386 - 3:39
اخبار
همایش "جهان اسلام در حال گذار" با تأکید بر اندیشه‌های فتح الله گولن روشنفکر نوجو و مسلمان ترک 3 تا 5 آبان در لندن برگزار می‌شود. به گزارش خبرگزاری مهر، چندین موسسه از جمله دانشگاه بیرمنگام، موسسه گفتگو، موسسه خاورمیانه لندن و مرکز مطالعات شرق و افریقای دانشگاه لندن برگزارکننده این همایش هستند. شرایط جهان اسلام هم اکنون شرایطی خاص است و اسلام به یکی از نیروهای تأثیرگذار در همه عرصه های جهان ما تبدیل شده است. این همایش بنا دارد این شرایط را به بحث بگذارد و راههای گفتگوی جهان اسلام با مغرب زمین را بسط دهد. در این زمینه اندیشه های فتح الله گولن به عنوان یکی از محققان جهان اسلام هم مورد توجه خواهد بود. این متفکر ترک واجد آرا و نظراتی است که هم اکنون در مغرب زمین بسیار مورد توجه هستند و برگزاری این همایش با توجه به این توجه غربیان به وی قابل توجیه است. گولن معتقد است که میان آموزه های اسلام و آموزه های مدرن تعارضی وجود ندارند و سازگاری برقرار کردن میان آنها براحتی ممکن است.
يکشنبه 8/7/1386 - 3:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته