• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1392
تعداد نظرات : 123
زمان آخرین مطلب : 6085روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

  کنگره جهانی 3GSM  که در بارسلونا اسپانیا برگزار می شود از رویدادهای مهم امسال در زمینه صنعت تلفن همراه است .

 

در این کنگره که مورد توجه رسانه هاست اکثر شرکتهای بزرگ تولید کننده گوشی تلفن همراه جدیدترین تولیدات خود را به نمایش می گذارند .

مهمترین محصول نوکیا در این کنگره که توجه بازدید کنندگان را نیز به خود جلب کرده است  بی شک E90 Communicator است . این مدل دارای سیستم عامل سیمبین ورژن 9.1 همراه با رابط کاربری نسل 3 سری 60 است که مشابه سایر مدلهای اسمارت فون نوکیاست .

E90 دارای تمامی تکنولوژیهای ارتباطی امروزی شامل  GSM/EDGE/GPRS, UMTS, HSDPA, Wi-Fi, miniUSB, Bluetooth 2.0 and Infrared port است . صفحه نمایش خارجی این مدل دارای 16 میلیون رنگ و وضوح QVGA می باشد در حالیکه صفحه نمایش داخلی نیز دارای 16 میلیون رنگ و رزولوشن 352*800  پیکسل است .
این مدل همچنین دارای دوربین 3.2 مگاپیکسل همراه با فوکوس خودکار و رادیوی FM و شکاف مموری کارد است .

یک وسیله شیک تجاری (a stylish business tool )  بهترین عبارتی است که این مدل را بطور کامل معرفی می کنند . این مدل واقعا تاثیر گذار است . شاید به نظر شما بهتر است بجای این مدل یک لپ تاپ بخرید ولی باور کنید که  قلب شما را تسخیر خواهد کرد .

علیرغم اینکه E90 کمی بزرگ به نظر می رسد ولی براحتی می توان با آن کار کرد و خوش دست است . قرار است این مدل در Q2 سال 2007 و با قیمت تقریبی 700 تا 800 یورو وارد بازار شود . 


 Nokia 6110 Navigatorدیگر اسمارت فون معرفی شده در این کنگره است . این مدل شبیه مدل موفق 6110 است ولی از نظر فنی شباهتی به هم ندارند .

به نظر می رسد نوکیا در حال به روز کردن مدلهای قبلی خود است . این مدل از 3G و HSDPA پشتیبانی می کند و نام آن کاملا مناسب با کاربردش انتخاب شده است .

این مدل همچنین دارای صفحه نمایش TFT دارای 16 میلیون رنگ و وضوح QVGA و دوربین 2 مگاپیکسل است . همچنین قابلیت فیلمبرداری با وضوح QVGA را نیز داراست . برنامه های مخصوص این مدل (integrated Nokia 6110 Navigator application ) با مشارکت Route 66 و استفاده از نقشه های Navteq توسعه یافته اند. این مدل لغزشی بسیار خوش دست است . کلیدهای این مدل نیز براحتی توسط کاربر استفاده می شود .

مدل بعدی نوکیا E65 است که مدلی است شیک و لغزشی و دارای quad-band GSM/GPRS/EDGE and UMTS support ، دوربین 2 مگاپیکسل  ، صفحه نمایش TFT دارای 16 میلیون رنگ و وضوح QVGA می باشد .

ویژگی منحصر بفرد این اسمارت فون باریک بودن ان است . پلاستیک بکار رفته در ساخت این مدل بسیار با کیفیت است . پلاستیک پشت گوشی به نظر چرم می اید . این مدل قبلا معرفی شده است و در Q1 سال 2007 با قیمت حدود 400 یورو بیشتر وارد بازار خواهد شد .

در این کنگره نوکیا مدل E61i را که مدل موفق و به روز شده E61 است را نیز معرفی کرد . این مدل هم اکنون دارای دوربین 2 مگاپیکسل در پشت گوشی می باشد . نوع مموری کارد هم عوض شده است بقیه ویژگیها مشابه مدل قبلی خود است . این مدل نیز در Q2 سال 2007 وبا قیمت 400 یورو وارد بازار خواهد شد .

مدل بعدی N77 است که بر تکنولوژی DVB-H متمرکز شده است . طراحی این مدل مشابه N73 است و دارای بلوتوث استریو  ، شکاف مموری کارد ، دوربین 2 مگاپیکسل و پشتیبانی از 3G و تماس ویدیویی است .

مهمترین ویژگی این مدل صفحه نمایش بزرگ 2.4 اینچی ودارای 16 میلیون رنگ می باشد . این مدل در Q2  سال 2007 وارد بازارخواهد شد. این مدل خوش دست کارکرد سریع دارد . ظاهر این مدل دقیقا مشابه N73 است اما صفحه کلید آن متفاوت می باشد .

 این مدل تا 30 ثانیه از برنامه های در حال پخش را بافر می کند و لزومی برای نگرانی ندیدن یک گل در فوتبال وجود ندارد چون می توانید برنامه را به عقب برگردانید .

با وجود این همه پیشرفت در صنعت گوشی تلفن همراه و ورود انواع گوشیهای تلفن همراه جدید برخی افراد همچنان گوشیهای کلاسیک با کارکرد معمولی را می پسندند . برای این افرا مدل 3110 که براساس سری 40 طراحی شده است معرفی شد . همانطور که می بینید این مدل نیز دارای شماره مدلی است که تقریبا منسوخ شده است مدل نوکیا 3110 . این مدل دارای دوربین 1.3 مگاپیکسل و رادیوی استریوFM و بلوتوث و اینفرارد و پشتیبانی از GSM/GPRS/EDGE می باشد . این مدل دارای صفحه کلید راحت و طراحی زیباست و بی شک به دلیل قیمت ان در سری 40 محبوب و پرفروش می شود .

نوکیا N95 مدلی بود که قبلا معرفی شده بود و برای تیم ما اولین بار بود که از نزدیک با ان روبرو می شدیم . این اسمارت فون لغزشی یک دستگاه جالب است که دارای HSDPA, GPS receiver, Wi-Fi, TV-out port و دوربین 5 مگاپیکسل می باشد .

N95 دارای سیستم عامل سیمبین ورژن 9.2 می باشد . اولین نکته ایی که دراین مدل جلب توجه می کند شباهت ان با N80 است . البته کمی بزرگتر از انست .

بر خلاف مدل Nokia 6110 Navigator این مدل با برنامه نقشه های نوکیا  کار می کند در واقع نقشه های مورد نیاز شما را از طریقGPS  دانلود می کند . نکته جالب در مورد برنامه نقشه های نوکیا رایگان بودن انهاست ولی برای مسیریابی پول می پردازید . این برنامه قابلیت کارکرد با صدا را نیز داراست که برای این امکان نیز پول می پردازید و نقشه های نوکیا ازنقشه های Tele Atlas استفاده می کند .

دوربین 5 مگاپیکسلی این مدل نیز هم در اجرا و هم در فوکوس خودکار سریع عمل می کند .

نوکیا N76 دیگر اسمارت فون تاشو معرفی شده در این کنگره است که multimedia-oriented می باشد . این مدل یک دستگاه 3G  است  که دارای صفحه نمایش TFT و 2.4 اینچی و دارای 16 میلیون رنگ و وضوح QVGA و دوربین 2 مگاپیکسل و جک 3.5 میلیمتری و دکم های اختصاصی مالتی مدیا است . نکته های بحث برانگیز این مدل بزرگ بودن و براق بودن است ولی با این حال خوش دست است .  

منبع: ICTIr.NET

دوشنبه 29/5/1386 - 2:33
کامپیوتر و اینترنت

ممكن است مجبور شوید فایل‌ها و مقالات بسیاری را در كامپیوتر ذخیره كرده و در مواقع لزوم آنها را مورد استفاده قراردهید.

در نگاه اول ممكن است انجام تحقیقات در موضوع موردنظر، كار دشواری به نظر برسد، ممكن است مجبور شوید فایل‌ها و مقالات بسیاری را در كامپیوتر ذخیره كرده و در مواقع لزوم آنها را مورد استفاده قراردهید.
اما در این مقاله به روش‌هایی اشاره می‌كنیم كه به شما امكان می‌دهند تا بتوانید حجم انبوه اطلاعات خود را مدیریت كنید. این موارد عبارتند از: فهرست الكترونیكی مقالات (eTOC)، سرویس‌های ارسال خودكار خلاصه مقالات، مطالب ارزیابی شده، مدیریت فهرست مراجع، لیست مراجع موضوعی و لیست آدرس‌های پست‌الكترونیكی افرادی كه به موضوع موردنظر شما علاقمند هستند. (eLists)


فهرست الكترونیكی مقالات (eTOC)
این فهرست به شكل یك نامه الكترونیكی خودكار از سوی مجله موردنظر شما ارسال می‌شود و حاوی فهرست مقالات این مجله است. اغلب مجلات این سرویس را به صورت رایگان ارائه می‌كنند. این فهرست الكترونیكی به شما كمك می‌كند تا مطالب موردنظر خود را برگزینید و از آخرین و جدیدترین مطالب در زمینه موضوع موردنظر خود مطلع شوید. برای آگاهی از چگونگی عضویت در این سرویس، به وب‌سایت مجله موردنظر خود مراجعه كنید تا دستور‌العمل‌های لازم را دریافت كنید.


سرویس‌های ارسال خودكار خلاصه مقالات
این سرویس، به صورت خودكار، خلاصه جدیدترین مقالات منتشر شده مجلات موردنظر شما را در اختیارتان قرار می‌دهد. اغلب این سرویس‌ها به شكل رایگان هستند.


مطالب ارزیابی شده
این مطالب شامل مقالات مستدلی هستند كه در خصوص موضوعات مختلف توسط گروه‌ها و یا افراد بسیار مجرب مورد بررسی قرار گرفته‌اند. این قبیل مطالب به صورت رایگان در اینترنت موجودند.


مدیریت فهرست مراجع / لیست مراجع
شما می‌توانید شیوه خاص مدیریت مراجع را خودتان ایجاد كنید. فرضاً می‌توانـید مـقالاتی را كه توسـط برنامه واژه‌پرداز Word ایجاد شده‌اند، مقالاتی كه در پست‌الكترونیكی شما قرار دارند، مقالاتی كه با قالب PDF و html هستند و همچنین مقالات چاپی كه در كمد اتاقتان قرار دارند را دسته‌بندی كرده و در جایی ذخیره كنید. فرضاً مقالات PDF و اسناد Microsoft Word را برحسب موضوع در كـامپیوتر ذخیره كـرده و مقـالات چاپی را كه نسخه‌های الكترونیكی آنها را در اختیار ندارید، در پوشه‌ای نگهداری كنید.
در ضمن می‌توانید لیست مراجع متعددی را برای موضوعات مختلف ایجاد كنید؛ در نتیجـه هر گاه به دنبال اطلاعات خاصی در مورد موضوعات مختلف هستید، یك لیست از پیش آماده شده در اختیار دارید كه می‌توانید آن را بررسی كنید. همچنین می‌توانید فهرستی از مقالات موردنظر را به همراه آدرس اینترنتی آنها در كامپیوترتان ذخیره كنید تا در مواقع لازم به راحتی به آن مقالات دسترسی یابید. بدین منظور می‌توانید از برنامه Endnote بهره گیرید.
eList به لیست آدرس پست‌الكترونیكی افرادی با علاقمندی‌های یكسان اطلاق می‌شود. این لیـست‌ها به افراد امكان می‌دهـند تا در صورت لزوم با یكدیگر به گفت‌وگو بپردازند. فرضاً اگر یك سوال علمی داشته باشید و به سرعت به پاسخ آن نیاز داشته باشید، می‌توانید سوال خود را به یك لیست پستی ارسال كرده و جواب آن را به سرعت دریافت كنید.


نحوه انجام كار
بهتر است همیشه از فهرست الكترونیكی مقالات و سرویس‌های ارسال خلاصه مقالات استفاده كنید تا در جریان آخرین اخبار و موضوعات مربوطه باشید. هنگامی كه سوالی برایتان پیش آمد، ابتدا مطالب ارزیابی شده‌ای را كه در فایل‌های خود سازماندهی كرده‌اید،‌ بررسی كنید. اگر این كار به شما كمكی نكرد،‌ از لیست مراجع خود بهره گیرید، اما اگر زمان كافی در اختیار نداشتید، سوال خود را به لیست‌های پستی ارسال كنید تا پاسخ آن را دریافت كنید.

 

منبع: وب ایران

دوشنبه 29/5/1386 - 2:31
کامپیوتر و اینترنت

سرعت ، این روزها بر همه شوون زندگی انسان سایه افکنده است. بشر تا آنجا که بتواند می خواهد مرزهای تعریف شده سرعت را در عرصه های مختلف درهم شکند و به حدود جدید این مرزها دست یابد.

در چنین شرایطی ، خودروها، هواپیماها و ابزارهای محاسبه در این راه هر روز متحول می شوند و اگر در این بحبوحه ، از روشی جدید که به این روند شتاب بخشد، خبری منتشر شود، توجه خاصی به آن خواهد شد. خبری که چندی پیش در نشریات معتبر علمی به چاپ رسید، از این دست بود.

چندی پیش گروهی از دانشمندان دانشگاه UCLA موفق به اختراع لیزر سیلیکونی شدند تا به سوی رایانه های نوری گامی بلند برداشته شود.

سیلیکون ، عنصری ویژه است و بسیاری از قطعات الکترونیکی که مبنا و پایه ای برای گسترش توانایی رایانه ها به حساب می آیند بر مبنای خواص این عنصر ساخته شده اند.

امروزه با استفاده از خواص این فلز توانسته ایم بیش از یک میلیارد ترانزیستور را روی یک چیپ الکترونیکی کوچک نصب کنیم و آن را به تولید انبوه برسانیم و با قیمت مناسب در بازار بفروشیم.

کاربردهای وسیع این عنصر باعث شده است پایه و بستری مناسب برای تولید هرگونه ساختار الکترونیکی به حساب آید حتی برای ساخت لیزر، توانایی های سیلیکون از یک سو و توانایی های ویژه لیزر از سوی دیگر ترکیب این دو را به گامی بلند برای پیشرفت های فناوری تبدیل می کند.

در این راه مشکل کوچکی وجود دارد. بر مبنای متون کتب درسی ، تهیه لیزر از سیلیکون امکان پذیر نیست. باوجود این منع نظری ، هیچ وقت تلاشها برای انجام این فرآیند غیرممکن متوقف نشد.

در سالیان گذشته ، تلاشها برای تولید این لیزر از سوی محققان گوناگون بی نتیجه ماند. بسیاری از آنها تلاش می کردند با افزودن ناخالصی هایی به سیلیکون یا استفاده از روشهای پیچیده و ترکیبی به ساخت این لیزر نایل شوند، اگرچه همه تلاشها ناکام ماند حتی اگر به موفقیت دست می یافت به دلیل روشهایی که در تهیه آن به کار رفته بود با ساختارهای فناوری سیلیکونی استاندارد ناسازگار می ماند، بخصوص آن که این روشها نور لیزر را تنها در طول موج خاصی تولید می کرد که معمولا با طول موج موردنظر متفاوت بود.

تلاشهای فراوانی برای تهیه این لیزر ادامه یافت ، به طوری که می توان تهیه این لیزر را هدف اصلی بیشتر موسسات تحقیقات لیزر در دهه گذشته دانست.

دکتر بهرام جلالی ، مدیر تیم تحقیقاتی دانشگاه UCLA یکی از این محققان است که مدرک کارشناسی خود را در رشته فیزیک دانشگاه ایالتی فلوریدا و کارشناسی ارشد و دکتری را در فیزیک کاربردی از دانشگاه کلمبیا اخذ کرده است.
او که تاکنون بیش از 200 اثر تحقیقی منتشر کرده ، عضو موسسه نانو سیتای کالیفرنیا (CNST) است. او جایزه دریج گیت 20 را نیز دریافت کرده و در گروههای علمی فراوانی عضویت دارد.به دلیل تلاشهای گسترده و البته نافرجام گذشته ، وقتی گروهی از دانشمندان دانشگاه UCLA به سرپرستی دکتر بهرام جلالی ، چند سال گذشته اعلام کردند موفق به اختراع لیزر سیلیکونی شده اند، توجه منابع معتبر علمی به آن جلب شد.
 
بر مبنای اصول و مفاهیم مربوط به لیزر و سیلیکونی ، علت این که تاکنون نتوانسته ایم به لیزر سیلیکونی دست پیدا کنیم ، به آنجا بازمی گردد که تولید لیزرهای معمول که به لیزرهای دیود معروف اند با تکیه بر انتقال سطح انرژی الکتریکی درون مواد صورت می گیرد.

لیزرهایی که در پخش کننده های دی وی دی یا وی سی دی یا نشانگرهای لیزری استفاده می شود، از همین رویکرد استفاده می کنند.

وقتی این رویکرد در تولید لیزر استفاده می شود، عنصر مورد استفاده باید ساختار مستقیم الکترونیکی داشته باشد. direct electronic bands true ture نیروی لازم این انتقال را تامین می کند. ترکیبات نیمه رسانا از چنین باندی برخوردارند و به همین دلیل ، لیزرهای نیمه رسانا براحتی بر این اساس تولید می شوند.

متاسفانه سیلیکون دارای باند غیرمستقیم است و به همین دلیل ، ماده دیگری باید نقش واسطه را برای انتقال الکترونیکی ایفا کند.

مشکل اصلی آنجاست که این واسطه خود باعث جذب انرژی می شود که باید نور تولید کند. به گفته دکتر جلالی ، این موقعیت شبیه نقل و انتقالات تجاری است. در یک حالت ، رابطه مستقیمی میان خریدار و فروشنده وجود دارد و در حالت دیگر شخصی به عنوان دلال بین این دو قرار می گیرد و معامله بدون حضور این واسطه امکانپذیر نخواهد بود. متاسفانه این واسطه ، بخشی از هزینه مورد نقل و انتقال را که درباره لیزرها همان انرژی است به خود اختصاص می دهد. به زبان فنی ، نقش این واسطه و سوداگر را یک فونون (phonon) ایفا می کند و این ذره ای است که برای توصیف لرزشهای اتمی به کار گرفته می شود.

این تیم تحقیقاتی از همین قانون ها برای تولید نور استفاده می کردند. براساس گزارشی که دانشگاه UCLA در این باره منتشر کرده است ، کشف این لیزر کاربردهای فراوانی در حوزه های مختلف خواهد داشت ؛ مقوله هایی چون تشخیص بیوشیمی ، ایمنی ارتباطات و... از این دست است.
به دلیل خواص ویژه این نوع لیزر، طول موج نور تولید شده دارای بازه متفاوتی نسبت به لیزرهای کلاسیک است و همین مساله ، سبب کاربردهای فراوان آن خواهد شد. بویژه برای انجام عملیاتی که در میانه پنجره مادون قرمز طیف الکترومغناطیس تعریف می شود.در این ناحیه ، با این که کاربردهای فراوانی قابل تعریف است ، اما تاکنون با کمک لیزرهای موجود امکان تعریف عملکرد روی آنها میسر نیست.

تفکیک های بیوشیمی در ناحیه مادون قرمز یعنی جایی است که بیشترین جذب در آن ناحیه اتفاق می افتد و نکته دوم ، کاربردهایی است که در ارتباطات بی سیم نوری خواهد داشت ؛ چرا که امکان برقراری این ارتباطهای نوری که سازگار با ساختارهای فیبرهای مرسوم هم هستند، با قیمت مناسب فراهم می شود.

گذشته از تمام این کاربردها، بسیاری از دانشمندان علوم رایانه ای نسبت به این اختراع واکنش نشان دادند و آن را گامی بزرگ به سوی رایانه های نوری دانسته اند. دکتر جلالی درباره نقش این لیزر در آینده رایانه ها معتقد است که در دو بازه زمانی می توان این تاثیر را مطرح کرد.

در یک بازه زمانی کوتاه مدت می توان انتظار داشت از این لیزر سلیکونی برای سوییچ های الکترونیکی در مدارها استفاده کرد، تا بر محدودیت سرعت پردازشگرهای رایج غلبه شود.
 
در آینده ای دورتر اتفاق متفاوتی رخ خواهد داد و ممکن است پردازشگرهای نوری و بر مبنای این لیزر ساخته شود و همین نکته است که مورد توجه جدی قرار دارد، اما رسیدن به این نقطه ، پایان تحقیقات نخواهد بود. دکتر جلالی معتقد است گام بعدی در این راه افزایش کارایی و منطبق کردن بیشتر خواص این لیزر با کاربردهایی است که مورد نیاز است.

در حال حاضر، این لیزر تنها می تواند پالسهایی را تولید کند و گام بعدی ، تولید پرتوی پیوسته نور لیزر خواهد بود. آن زمان ، لیزر سلیکونی به طور رسمی افقهای جدیدی را در فناوری روشن خواهد کرد.

اگر رویای تولید لیزرهای سیلیکونی بتواند با رویای دیرینه تولید رایانه های نوری پیوند بزند باید در انتظار رویدادی بی نظیر در عرصه ارتباطات باشیم ؛ رویدادی که سرعت ارتباطات را به طرز شگفتی افزایش خواهد داد. باید منتظر چنین روزی بود. هر چه باشد ما هنوز در دوره شکوفایی فناوری ارتباطات و در میانه انقلابی قرار داریم که تمام شوون زندگی ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.


منبع: JamejamOnline

دوشنبه 29/5/1386 - 2:30
کامپیوتر و اینترنت

  در جدیدترین گزارش آزمایشگاه های امنیتی پاندا، از وضعیت امنیت رایانه ها و شبكه های سرتاسر جهان، در خصوص دو كد مخرب جدید به نام های PayRob.A و Chasnab.A و نیز یك ابزار تخریبی با عنوان IcePack، به كاربران خانگی و مدیران شبكه هشدار داده شده است.

بر اساس این گزارش PayRob.A، تروجانی ست كه برای سرقت اطلاعات حساس و محرمانه از حساب های PayPal طراحی شده كه به محض فعال شدن، با استفاده از خصوصیات فایل های غیر قابل نمایش و پنهان ساختن خود، تغییراتی را در رجیستری سیستم عامل ایجاد می كند.
 
این كد، علاوه بر آدرس C:\WINDOWS\MSAPPS\، خود را به همراه یك فایل با نام modeexpinovo.txt در پوشه حاوی فایل های موقت اینترنتی، كپی می كند كه این فایل متنی حاوی كلیه رمزهای عبور و اطلاعات محرمانه مربوط به حساب PayPal كاربر می باشد و از طریق یك میزبان اینترنتی ویژه، توسط هكرها و مجرمان اینترنتی قابل دسترسی و استفاده است. لازم به ذكر است كه PayPal، یكی از مشهورترین سیستم های پرداخت و تبادل اینترنتی پول می باشد. كرم رایانه ای Chasnah.A، با نمایش پی در پی پیغام ها و صفحاتی خاص به زبان اندونزیایی/انگلیسی، كاربران مورد حمله خود را به شدت آزار داده و موجب سردرگمی آنها می شود.

این كد از طریق فایل های به اشتراك گذاشته شده و نیز حافظه های جانبی قابل اتصال به سیستم منتشر شده و قادر است علاوه بر ایجاد تغییر در رجیستری ویندوز و غیرفعال ساختن برخی از نرم افزارهای امنیتی، تعداد بسیار زیادی پوشه و فایل در درایوهای مختلف سیستم ایجاد كند. همچنین این كرم، به محض اتصال یك حافظه جانبی به رایانه، خود را در آن كپی می نماید تا بتواند سایر رایانه ها و سیستم ها را نیز آلوده كند.
 
اما مهمترین تهدید اینترنتی در هفته گذشته، كه توسط PandaLabs كشف شد، ابزار جدید تخریب سیستم و شبكه های رایانه ای با عنوان IcePack می باشد كه با استفاده از ردیابی نقاط آسیب پذیر و حفره های امنیتی، قادر به عبوردادن كدهای مخرب از لایه حفاظتی سیستم و نصب آنها در رایانه است. IcePack، از طریق دسترسی به صفحه ای كه به آن یك مرجع iframe افزوده شده و این مرجع مجدداً به سرور حاوی IcePack، مربوط می شود، رایانه ها و شبكه ها را مورد حمله قرار می دهد.
 
روش نوین این ابزار جدید در آلوده كردن رایانه ها و حمله به شبكه های محلی به علت قابلیت افزایشiframe به صفحات وب می باشد. در ابزارهای مشابهی كه پیشتر توسط آزمایشگاه های امنیتی كشف شده بودند، مثلاً در Mpack، هكرها می بایست فرآیند آلوده سازی را به صورت دستی و با دسترسی مستقیم به صفخات وب، انجام می دادند. با مراجعه كاربر به یكی از صفحات دارای iframe غیر امن، سیستم وی توسط Icepack، بررسی شده و در صورت وجود حفره و یا نقص امنیتی خاصی در برنامه های كاربردی، انواع مختلفی ازكدهای مخرب توسط این ابزار تخریبی و از طریق نقاط آسیب پذیر ردیابی شده، در آن نصب می شود. یكی دیگر از خلاقیت ها و نوآوری های طراحان IcePack، ایجاد قابلیت تركیب یك FTP checker با یك iframe دراین ابزار مخرب می باشد كه موجب دریافت اطلاعات مهم در خصوص حساب های FTP سرقت شده كاربران، بررسی صحت و اعتبار این اطلاعات و نیز انتقال آنها به iframe ناامن در حساب FTP مورد نظر می گردد.

منبع: Panda Software
دوشنبه 29/5/1386 - 2:29
کامپیوتر و اینترنت

  در تازه ترین گزارش منتشر شده توسط آزمایشگاه های امنیتی پاندا، ابزار مخرب Shark2 و كرم های رایانه ای Addon.B و MSNPoopy.A، بعنوان جدیدترین و مهمترین ابزار حملات مخرب رایانه ای در هفته گذشته معرفی شده اند.

 بر اساس این گزارش، Shark2، ابزار ساده ای برای ساخت تروجان های جدید و یا ایجاد تغییرات دلخواه در آنها، كه به صورت كاملاً مخفیانه بین خرابكاران و مجرمان اینترنتی رد و بدل می شد، در هفته گذشته شناسایی و كشف شد. سادگی كاربرد و قابلیت دسترسی عمومی به این ابزار، موجب شد كه كاربران اینترنت در سرتاسر جهان، براحتی در معرض نفوذهای غیر مجاز و سرقت اطلاعات محرمانه قرار بگیرند.
 
علاوه بر این، تروجان های ساخته شده توسط Shark2، قادر به فعال كردن وب كم ها و مشاهده فعالیت های خصوصی كاربر، تعریف سرورهای مورد اتصال، تنظیم خودكار برای فعالیت مجدد در هر بار راه اندازی سیستم، ایجاد اختلال در هنگام اجرای فایل ها و نیز غیرفعال كردن بسیاری از عملكردهای ضروری در سیستم می باشند.
 
این تروجان ها به محض نفوذ در رایانه، به یك سرور از پیش تعریف شده متصل گردیده و به خرابكاران اینترنتی امكان می دهند تا اعمال مخرب خود را برنامه ریزی و اجرا كنند. اجرای فرامین و دستورات خرابكارانه برای سرقت اطلاعات حساس و محرمانه، تغییر رجیستری ویندوز و فایل میزبان برای هدایت كاربران مورد حمله به وب سایت های مخرب،‌ مشاهده و ضبط تصویر،‌ صدا و حتی كلیدهای فشرده شده بر روی صفحه كلید، تنها بخشی از فعالیت های خرابكارانه كدهای ساخته شده توسط Shark2 می باشد.
 
بنا بر گزارش پاندا، بدافزار جدید و مهم دیگر در هفته گذشته با عنوان Addon.B، یك كرم رایانه ای ست كه با ارسال یك فایل فشرده با پسوند .zip و با عنوان Foto_celular به كاربران برنامه های چت، منتشر می گردد. با كلیك كاربر بر روی این فایل، Addon.B تحت عنوان Foto_celular.scr در كلیه درایوهای دیسك سخت رایانه كپی می شود و در هنگام برقراری اتصال به اینترنت، فابل های مخرب دیگری را نیز در سیستم دانلود كرده و خود را نیز بروز رسانی می كند.
 
اما كد جدید و مهم دیگری كه با عنوان MSNPoopy.A در هفته گذشته ردیابی و كشف شد، یك كرم رایانه ای ست كه از طریق برنامه MSN Messenger منتشر می شود. این كرم با نمایش جملاتی در خصوص ارائه عكس ها و تصاویری از ارسال كننده خود به كاربر و تحریك وی به كلیك بر روی آنها،‌ رایانه ها را آلوده كرده و به فعالیت های تخریبی خود می پردازد. این كد مخرب، با یافتن كلیه آدرس های پستی در رایانه مورد حمله،‌ خود را به این آدرس ها نیز ارسال كرده و قادر است از طریق سایر برنامه های چت نیز آنها را آلوده سازد. استفاده از برنامه های چت به سبب استفاده گسترده و پی در پی در بین كاربران اینترنت به یكی از بهترین و ساده ترین راه های نفوذ و اجرای حملات مخرب در رایانه ها تبدیل شده است.

منبع: پاندا
دوشنبه 29/5/1386 - 2:29
کامپیوتر و اینترنت

  با وجود قدمت نه چندان طولانی خود، شاهد پیشرفت های خیره كننده ای بوده، كه روش های ذخیره، پردازش و تبادل اطلاعات را بارها و بارها دگرگون كرده اند.

مسیری نادرست در ابتدای هزاره سوم: اما به نظر می رسد، مسیری كه پیشرفت های فن آوری اطلاعات، برای تولید سیستم ها و دستگاه های جدید و در نتیجه نرم افزارهای متناسب با آنها طی می كند، اكنون با وجود سایر دستاوردهای تكنولوژیك مانند فن آوری نانو، روندی صحیح و منطقی نباشد. متخصصان نرم افزار، در هنگام كار با نخستین رایانه الكترونیكی قابل برنامه ریزی، با نام ENIAC، باید كاملاً محتاط و با توجه عمل می كردند، ‌زیرا تنها یك اشتباه كوچك در برنامه نویسی، منجر به صرف كار و زمان بسیار زیادی برای مرور، بازبینی و عیب یابی كارت های پانچ حاوی اطلاعات و داده ها می شد.
 
علاوه بر این، برنامه های قابل نگارش توسط رایانه های ENIAC، به علت كم بودن حافظه این سیستم ها، لزوماً باید بسیار كم حجم و سبك طراحی می شدند. به مرور، ظرفیت و سرعت رایانه ها، رو به افزایش گذاشت و اولین كامپیوتر خانگی (IBM 5150) قادر به ذخیره كردن 16384 رقم در حافظه ترانزیستوری خود شده بود. در آن هنگام، مایكروسافت نیز، بعنوان شركتی كوچك و نوپا، یك مبدل زبان Basic برای این رایانه های خانگی طراحی كرد كه تنها با استفاده از 4 كیلو بایت حافظه در ROM، عملكردهای خود را انجام میداد!
 
پیشرفت های بیشتر، ریزپردازنده های سریعتر و ابزار مطمئن تری را برای پردازش و ذخیره اطلاعات، به كاربران رایانه معرفی كرد. در سال 1981و با معرفی IBM 5150، چه كسی گمان می كرد كه بشر، شاهد تحولی چنین عظیم در فن آوری اطلاعات و ارتباطات باشد: سیستم هایی با پردازنده های فوق پیشرفته، دارای سرعت بسیار بیشتر و هزینه ی بسیار كمتر. حجم و پیچیدگی زیاد نرم افزارها: اما براستی دستاورد این همه پیشرفت و فن آوری برای بشر چه بوده است؟ آیا اكنون كاربران رایانه، می توانند یك صفحه متن را سریعتر از گذشته (مثلاً در هنگام كار با Word 97) تایپ كنند؟ سیستم های رایانه ای و كاربرد آنها با ظهور فن آوری های جدید، و به نسبت پیشرفتی كه این فن آوری ها داشته اند، آن قدر كه جذاب، زیبا و پر زرق و برق شده اند، مؤثر و مفید واقع نشده اند.
 

به جرات میتوان گفت كه اكثر كاربران فعال رایانه قادر به استفاده از 80 درصد قابلیت های برنامه Word نیستند!! اكنون برنامه ها و نرم افزارهای رایانه ای، بسیار پیچیده تر و پرحجم تر نوشته می شوند، در بیشر اوقات تنها به این دلیل كه سیستم های سخت افزاری مورد استفاده آنها، دارای ظرفیت و منابع كافی برای پردازش این نرم افزارها، می باشند. پیشرفت فن آوری در طراحی و ساخت سیستم ها و سخت افزارهای مدرن، سطح استفاده از منابع و ظرفیت آنها را نیز به طرز چشمگیری افزایش داده است. حافظه، دیسك های سخت، پردازشگر، كارت های گرافیك و سایر سیستم های سخت افزاری تنها به اقتضای پیشرفت علم و فن آوری، ارتقا یافته و برنامه ها و نرم افزارهای رایانه ای نیز به تبع آنها و به صورت كاملاً غیر ضروری، پیچیده، سنگین و حجیم شده اند.
 

در این شرایط، بسیاری از سیستم های قدیمی و نیز تجهیزات سخت افزاری مربوط به آنها، ناگهان به ابزاری بی مصرف و بیهوده تبدیل شده و موجب ایجاد خسارت های سنگیتی گردیدند. برای مثال MS-DOS 3.3، یكی از نخستین سیستم های عامل، تنها به ظرفیتی در حدود 700 كیلو بایت نیاز داشت یعنی چیزی در حدود نیمی از یك فلاپی دیسك معمولی. این مقدار برای MS-DOS 6 به 16 برابر افزایش یافت، یعنی ظرفیت 4 فلاپی دیسك معمولی. برای ویندوز 95 همه چیز تغییر كرد و این سیستم عامل با نیاز به ظرفیت 13 فلاپی دیسك در نوعی از دیسك های سخت با فرمت و شكل جدید یعنی همان CD-ROM به بازار عرضه شد. و اكنون مایكروسافت، ‌برای عرضه ویندوز ویستا كه اخرین نسل از سیستم های عامل پركاربرد در جهان محسوب می شود، چاره ای جز انتخاب DVD (با حجم 4.7 گیگابایت!) ندارد. این یعنی ظرفیتی معادل 13000 فلاپی دیسك كه زمانی نیمی از آن برای نصب MS-DOS 3.3 كفایت می كرد. باید پرسید كه دستاورد این همه پیشرفت چه خواهد بود و عاقبت كار به كجا خواهد انجامید؟ ابزار و تجهیزات غیر ضروری در سیستم های عامل و برنامه های كاربردی، محیط های گرافیكی سه بعدی، تصویرهای دارای وضوح بالا و كیفیت حقیقی، برنامه های پیچیده و حجیم كه كاربرد مؤثری را ارائه نمی دهتد، همگی موجب استفاده بی رویه، بی منطق و لجام گسیخنه از منابع و ظرفیت های انرژی موجود در جهان می گردند؛ گویا فردایی برای نسل های بعدی وجود نخواهد داشت.
 

به مدد همین پیشرفت كاذب، ویروس هایی چون Friday 13th با حجمی در حدود 2 كیلو بایت و آلودگی به میزان 1813 بایت، به بدافزارهای غول پیكری چون Brontok.FT بدل شده اند كه حجم آنها دست كم به 12 مگابایت می رسد! راهكار: در دنیایIT همه چیز دیوانه وار در حال پیشرفت است. دیسك های سخت، حافظه های سیستم، عملكردهای سیستم های عامل و ... . اما آیا واقعاً نمی توان به موازات این پیشرفت، برنامه هایی را طراحی كرد كه ساده تر و سبك تر و در عین حال مؤثر و كاربردی باشند؟ استفاده از فن آوری نانو اما، در این یورش بیرحمانه انسان به منابع و ظرفیت های مهم طبیعت، می تواند گره گشا و نجات بخش باشد. این نوع فن آوری با استفاده اندك از انرژی و منابع آن، اثرات و كاربردهای بسیار مفید و مؤثرتری در زندگی بشر خواهد داشت.


دنیای فن آوری اطلاعات و جنبه های مختلف آن نیز بی شك از تأثیرات مثبت نانوتكنولوژی بی بهره نخواهد ماند. هم اكنون از این فن آوری می توان برای كاربردهای بسیار ساده اما در عین حال سریع، دقیق و مؤثر استفاده كرد. NanoScan، فن آوری جدیدی ست كه با توجهی خاص به نانو تكنولوژی پا به دنیای IT و امنیت آن نهاده و قادر است صدها و هزاران كد مخرب فعال در سیستم های رایانه ای را بدون اشغال بخش زیادی از حافظه و ظرفیت سیستم ردیابی و كشف كند. با ظهور این فن آوری، دنیای امنیت IT، ناچار است كه دیر یا زود استفاده از روش های سنتی و نرم افزارهای پیچیده و حجیم را فراموش كرده و روند ایجاد پیچیدگی های غیر ضروری و فربه كردن نرم افزارهای امنیتی را متوقف سازد.
 
متاسفانه، نرم افزارهای معمول به گونه ای طراحی و تولید میشوند كه در سیستمی پر از برنامه،‌ عملكرد و محیطهای اجرایی مختلف به كار گرفته شده؛‌ عملكردهای متنوع و فراوانی را به كاربران خود ارائه داده و در عین حال كاربردی و مؤثر نیز واقع شوند؛ فارغ ازاین كه، برای كلیه این فعالیت ها، منابع و ظرفیت های قابل توجهی از سیستم و انرژی مورد نیاز است كه افزایش استفاده از آنها مطمئناً به سود انسان نخواهد بود.
 
با ورود فن آوری نانو به دنیای IT، برگی جدید از تاریخ این دانش ورق خواهد خورد و كاربران قادر خواهند بود درست مانند لحظه های آغازین تولد رایانه ها، یك برنامه كاربردی مفید را با استفاده از ظرفیت یك فلاپی دیسك روی رایانه های خود نصب كنند و یا با استفاده از یك برنامه امنیتی 400 كیلوبایتی، تمام كدهای مخرب موجود در كلیه قسمت های رایانه خود را تنها در عرض 60 ثانیه، ردیابی و كشف نمایند.
منبع: Panda Software

دوشنبه 29/5/1386 - 2:28
کامپیوتر و اینترنت

  «راوا كاووما» مدیركل شركت MCN هنگامی كه تابستان سال ۸۲ برای گفت وگو پیرامون راه اندازی شبكه تلفن همراه موازی با تلفن همراه ITC به تهران سفر كرده بود پذیرای خبرنگاران بود.

«راوا كاووما» مدیركل شركت MCN هنگامی كه تابستان سال ۸۲ برای گفت وگو پیرامون راه اندازی شبكه تلفن همراه موازی با تلفن همراه ITC به تهران سفر كرده بود پذیرای خبرنگاران بود. مركزیت این شركت بزرگ در كشور آفریقای جنوبی است. او بسیار با حرارت درباره قابلیت های سیستم پیشرفته شركت خود حرف می زد و این قول را به خبرنگاران داد كه در مدت زمان كوتاهی پس از راه اندازی شبكه تلفن همراه مورد نظر، سیستم جدید ارسال عكس و فیلم را نیز به عنوان قابلیت جدیدی در فناوری این نوع تلفن همراه به مردم ایران هدیه كند.

در جریان این نشست خبری یكی از خبرنگاران از او درباره این كه آیا قبل از آموزش زیرساخت های فرهنگی استفاده از این فناوری برای مردم و جامعه ایران مشكل ساز نمی شود؟ گفت: ما این سیستم را در شماری از كشورهای آفریقایی راه اندازی كرده ایم و مشكلات آنچنانی هم به وجود نیامده است.

این مدیركل در پایان صحبت هایش به خبرنگاران قول داد در مدت زمانی كمتر از ۶ ماه پس از راه اندازی سیستم جدید، با برنامه ریزی های كارشناسانش درباره فراهم آوردن زیرساخت های فرهنگی جهت استفاده درست از این سیستم در جامعه ایران اقدام كند.

حالا از آن زمان حدود ۴ سال می گذرد و سیستم MMS بر روی سیم كارت های جدید طراحی شده است. شركت مورد نظر در سطح بسیار گسترده ای در رسانه ها و مطبوعات درباره آن به تبلیغات پرداخته، به نوعی كه جامعه نسل جوان بی صبرانه انتظار می كشند تا این فناوری جدید را نیز تجربه كنند. بی آن كه بدانند در صورت استفاده غیراصولی و نادرست از آن ممكن است چه اتفاقات ناخوشایندی را در آینده شاهد باشیم.

سال ۸۵ جامعه ایران شاهد یكی از جنجالی ترین حوادث از نوع جدیدش بود. افراد سودجو با نشانه گرفتن شخصیت های معروف، هنرمندان و ورزشكاران سرشناس و ورود به حریم خصوصی آنان آرامش و آسایش آنها را سلب كردند.

این رخداد كم نظیر چنان در میان قشرهای مختلف مردم حالت اپیدمی پیدا كرد كه هر روزه در كوچه و خیابان های مركزی شهر سی دی های اتفاقات خصوصی آنان با صدای بلند برای فروش عرضه می شد. در چنین اوضاع و احوالی بود كه مسئولان و دست اندركاران دستگاه قضایی كشور به چاره اندیشی پرداختند و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نیز به تصویب قوانینی درباره تشدید مجازات انتشاردهندگان سی دی ها همت گماردند.

تمامی این اتفاقات شاید یك علت شاخص داشت كه لایه هایی از افراد جامعه ما برای پذیرفتن این گونه فناوری های دنیا از نظر فرهنگی آمادگی لازم را پیدا نكرده بودند.

هر چند كه اتصال به فناوری های مدرن و پیشرفته جهان شرایط لازم برای زندگی راحت تر را برای مردم فراهم می كند و گریز از پذیرش آن هم در طولانی مدت امكانپذیر نیست، اما آگاهان به مسائل اجتماعی براین باورند باید بسترهای لازم برای پذیرش و ورود این گونه اتفاقات را نیز از قبل فراهم كرد. اكنون كه سیستم MMS راه اندازی شده و هر شخص با خرید یك گوشی تلفن همراه مجهز به دوربین های فیلمبرداری، خود را قادر می بیند همزمان با تهیه تصاویر و فیلم از صحنه مورد نظرش آن را با فشردن یك دكمه به هر تلفن همراه دیگری كه این قابلیت را دارد، ارسال كند، بار دیگر ترس و دلهره بر چهره مردم سایه انداخته است. آنان از خود می پرسند آیا بیم آن نمی رود كه این بار ورود افراد سودجو به حریم خصوصی شان سهل الوصول تر از گذشته و در مدت كمتری صورت گیرد؟

سردار علیپور كه مسئولیت پلیس امنیت را در پایتخت برعهده دارد، از تشدید مبارزه با واردشوندگان به حریم خصوصی افراد صحبت به میان می آورد و می گوید: طرح های مختلفی را پلیس به اجرا درآورد وشبكه های مختلفی از این گونه سوء استفاده كنندگان بازداشت شدند. یكی از این اقدامها كه هم اكنون نیز ادامه دارد، كنترل های بدون تعیین وقت قبلی است؛ در این طرح مأموران با لباس فرم پلیس به صورت سرزده وارد مراكز مختلف تعمیر رایانه می شوند و سیستم ها را چك می كنند.

با راه اندازی اینگونه تدابیر بود كه پلیس در مدت زمان كوتاهی باراندازهای تكثیر و انتشار سی دی های مستهجن را شناسایی و متهمان آن را دستگیر كرد. با انتشار اخبار مربوط به بازداشت متهمان و وضع قانون مجازات سنگین برای متهمان تب این بحران اجتماعی كمی فروكش كرد. ولی آیا برای فناوری های جدید هم پلیس راهكاری ارائه خواهد داد؟ به نظر می رسد به دلیل جدیدالورود بودن برخی فناوری ها تهیه پادزهر آن كمی پلیس و دستگاه قضایی را با چالش روبه رو كند. هر چند برای همه واضح است كه فناوری مدرن وقتی در كشورهای پیشرفته تولید می شود، متناسب با فرهنگ آن منطقه است. مثلاً هنگامی كه در یك كشور اروپایی یا آمریكایی خانه ای ساخته می شود، دیوارهای حمام آن از شیشه مات است، در حالی كه این گونه ساخت وسازها در فرهنگ ما از حد كپی برداری از دیوار اوپن برای آشپزخانه فراتر نرفت.

جامعه شناسان براین باورند كه فرهنگ مدرنیته و سنتی با تولید هر فناوری پیشرفته به تقابل با هم می پردازند. در جوامعی كه مردمش هنوز با سنت های خود بیگانه نشده اند، در تعامل این دو فرهنگ، فرهنگی مخلوط از آنها به وجود می آید كه هم ابزار مدرن را دارد و هم سنت ها را حفظ كرده است.

اما دكتر «صفا محمدی» روانشناس اجتماعی در این باره به نكات جالبی اشاره می كند. او عقیده دارد، خانواده ها درباره چگونگی برخورد با دیگران در محیط بیرون از خانه آموزش ها و گوشزدهای لازم را به فرزندان خود نمی دهند. مثلاً اگر دختر جوانی آگاهی داشت كه گرفتن یك عكس یادگاری ممكن است چه اتفاقات ناخوشایندی را برایش به دنبال داشته باشد، هرگز به این كار رضایت نمی داد. هیچ انسانی حاضر نیست كسی حیثیت و شرف خانوادگی اش را به بازی بگیرد.

وی می افزاید: جامعه نیز با انتشار اخبار گوناگون از این گونه حوادث در حقیقت از قبح آن كاسته است. به طوری كه جوانان حتی از سر كنجكاوی هم كه شده این فكر در ذهنشان خطور می كند كه یك بار آن را تجربه كنند.

و سرانجام این كه جامعه شناسان و آگاهان امر بر این باورند برای حل این معضل به بگیر و ببند نیازی نیست. علاوه بر این كه باید برای آگاهی دادن به مردم در زمینه استفاده صحیح و درست از این نوع فناوری بسترهای فرهنگی لازم را فراهم كرد، باید در مواجهه با پدیده ورود به حریم خصوصی ریشه ای تر موضوع را دید، در غیر این صورت برخوردهای سطحی مثل مسكنی است كه آثار بیماری را در كوتاه مدت ممكن است تسكین دهد ولی پس از رفع آثار دارو، بیماری مجدداً خود را نشان خواهد داد. نمونه ای كه این روزها جنجالی شده جلوه ای از ناامنی است. ناامنی فقط این نیست كه دزدی سنتی رواج داشته باشد و یا این كه جان شهروندان در معرض آسیب جانیان و زورگویان باشد. ناامنی با احساس آن شكل می گیرد. به عبارت دیگر اگر مصادیق ناامنی سنتی در جامعه ای ظهور و بروز نیابد، ولی در عین حال احساس ناامنی وجود داشته باشد، نمی توان جامعه را امن دانست. بلكه باید موجبات به وجود آورنده آن احساس را كشف و درمان كرد.
 
برخی معتقدند حتی احساس ناامنی از خود ناامنی زیان بخش تر و در نتیجه مهم تر است. امنیت را باید احساس و باور كرد. ضمن آن كه جامعه نیز از آسیب های بعدی مصون نخواهد بود. امنیت و احساس آن از حیاتی ترین نیازهای بشری است و اصولاً یكی از ضرورت های ایجاد دولت ها تأمین امنیت برای شهروندان و پایداركردن آن است. هر بزهی كه در جامعه اتفاق می افتد تهدیدی در جهت گسترش ناامنی هاست.
 
اگرچه گسترش ناامنی ها نسبت به گذشته از عوارض اجتناب ناپذیر جوامع شهری جدید و مدرن است، ولی نوع مواجهه دولت ها با جرائم هم در گسترش حسن امنیت در میان شهروندان بسیار مهم است. امروزه در بسیاری از كشورهای صاحب فناوری با تدابیری كه ارائه شده و تبلیغات و آموزش و بیمه های جبرانی كارآمد و پلیس حرفه ای و امثال آنها توانسته اند در جامعه در حد بالایی احساس امنیت ایجاد كنند. انتشار اینگونه فیلم ها مصداق ناامنی در حوزه حریم خصوصی است و خواه ناخواه در افزایش احساس ناامنی در جامعه مؤثر است.

این احساس هم با توصیه های اخلاقی و باید و نبایدهای بی مربوط برطرف نمی شود. باید ضریب امنیت را افزایش داد تا این احساس هم تقویت شود. سهل است كه ناامنی به سهولت ایجاد می شود ولی به دشواری قابل جبران خواهد بود.

منبع: Iran NewsPaper
دوشنبه 29/5/1386 - 2:28
کامپیوتر و اینترنت

  مدل جدید دیگری از سری گوشی های مجهز به دوربین قدرتمند شرکت سامسونگ در راه است. اطلاعاتی غیر رسمی در مورد این مدل فاش شده است.

سامسونگ G800 مجهز به دوربین 5مگا پیکسلی است که از قابلیت هدف گیری خودکار و قدرت بزرگنمایی تا حد 3x  بر خوردار است و به نظر می رسد جانشینی برای مدل G800 باشد.

سامسونگ G800 به دلیل طراحی بنده و ظاهر و بهره بردن از طراحی برتر دوربین ، نسبت به مدلهای قبلی برتری دارد. در پشت گوشی شاهد عناصری هستیم که به نظر می رسد جهت استفاده بهتر از دوربین طراحی شده اند و برای جلوگیری از صدمه به لنز دوربین و فلش آن می باشند.

در جلوی گوشی ، شاهد صفحه نمایشی بزرگ هستیم که توجه بیننده را جلب می کند. به نظر می رسد که دکمه های زیر صفحه نمایش ، مانند مدل های قبلی به صورت لمسی طراحی شده باشند.

این مدل قابلیت های مدل های قبلی را کاملا به ارث برده است با این حال هنوز اطلاعات دقیقی در مورد کیفیت ضبط تصاویر و دیگر امکانات جانبی این گوشی ارائه نشده است. قدرت بزرگ نمای امکان جدیدی در گوشی های موبایل نیست ، همان طور که ما در مدل نوکیا n93و sharp902 و sharp904 شاهد این امکان بوده ایم.

به نظر می رسد که سامسونگ G800 به مدلی پرطرفدار تبدیل شود ، باید منتظر ماند تا این مدل در اویل سال 2008 میلادی در دسترس علاقه مندان و خریدارن قرار گیرد.

منبع: ICTIr.NET
دوشنبه 29/5/1386 - 2:26
کامپیوتر و اینترنت

  این روزها كمتر كسی را می‌توان بدون یك هم‌نشین به نام تلفن‌همراه مشاهده كرد. هم‌نشینی كه گویا زندگی كردن بدون او برای مردمان این عصر امكان‌پذیر نیست.

اكثریت مردم بیشترین ساعات شبانه‌روز را یا در حال صحبت كردن با این وسیله ارتباطی هستند یا اینكه در حال خواندن و ارسال پیام كوتاه و اگر اعتیاد نیز شدید باشد حتی در خواب و بیداری نیز گوشی‌بازان حرفه‌ا‌یی مشغول رمزگشایی از امكانات گوشی خود هستند.

به هرحال اعتیاد به این وسیله ارتباطی هر روز نسبت به روز دیگر در میان قشر وسیعی از مردم در حال همگیر شدن است و شاید در روزهای اولیه ورود این پدیده به كشورمان هیچ كس تصور چنین روزی را حتی به ذهن خود راه نمی‌داد همان دورانی كه به دلیل عرضه محدود و قیمت بالای تلفن همراه برخورداری از آن برای هر قشری امكان‌پذیر نبود و به همین دلیل عرضه گوشی تلفن همراه نیز حداقل در بازار ایران نهایتا به دو یا سه مدل ختم می‌شد آن هم گوشی‌های كه نهایت امكان آن به برقراری تماس خلاصه می‌شد (برعكس تلفن‌های امروزی كه به نوعی برقراری تماس یكی از دهها امكانات آن به شمار می‌آید) اما رفته رفته با استقبال چشمگیر مردم تنوع محصولات نیز رشد صعودی پیدا كرد به حدی كه این روزها برای خرید یك گوشی تلفن همراه حداقل با دهها گزینه ایده‌آل و مناسب روبه‌رو هستی تا آن‌جا كه آخرین انتخاب همیشه با دشواری صورت می‌گیرد و همین علاقمندی مخاطبان سبب شده است كه كمپانی‌های بزرگ تولید تلفن همراه برای عقب نماندن از رقیب و جلب رضایت مخاطبین در هر فرصت زمانی دست به معرفی و ارایه یك محصول جدید بزنند.
 
محصولاتی كه در لابلای تبلیغات گسترده با عناوینی چون باریكترین گوشی، سبك‌ترین گوشی و... به مخاطبان معرفی می‌شود. به طور كلی این روزها ساختار گوشی‌های تلفن همراه به دلیل برخورداری از امكاناتی چون تصویربرداری،ضبط صدا امكان اتصال به اینترنت و دهها موارد دیگر روز به روز پیچیده‌تر می‌شود و همانطور كه از نام آن آشكار است این وسیله ارتباطی در هر زمان و مكان به نوعی همراه ماست و همین ویژگی بروز اشكالاتی در سیستم تلفن همراه را به سادگی امكان پذیر می‌سازد و به طبع آن نیاز به متخصصین فنی برای عیب‌یابی و رفع مشكل را دو چندان می‌كند شاید به همین دلیل باشد كه چند صباحی است كه در قسمت مهارت و آموزش می‌توان انواع و اقسام آگهی‌های تبلیغاتی در خصوص تعمیرات تلفن همراه را مشاهده كرد.


آموزش قوی بدون مدرك
با نزدیك شدن به فصل تابستان به نوعی بازار كلاس‌های آموزشی نیز داغ می‌شود به حدی كه در گذر از كوچه و خیابان همیشه دستی به سوی شما دراز می‌شود تا چند كاغذ رنگی را بین زمین و آسمان رها كند یا در هنگام گشودن در منزل نیز باز هم دسته‌ای كاغذ بر روی زمین پراكنده می‌شود حتی وقتی از هجوم این كاغذهای تبلیغاتی نیز به سكوت خانه پناه می‌آوری و در لابلای ورق‌های روزنامه‌ به دنبال خبر و مطلبی خواندنی می‌گردی باز هم كابوس این كاغذ‌ها رهایت نمی‌كند اما این‌بار به جای كاغذ‌‌های رنگی آگهی‌های كوچك و بزرگ جلوی چشمانت رژه می‌روند از آموزش كامپیوتر و آشپزی گرفته تا خطاطی و بازیگری اما در این میان آگهی‌های همچون آموزش تخصصی موبایل صد درصد تضمینی، عیب‌یابی سخت‌افزار و نرم‌افزار با جزوه رایگان و دهها عناوین تبلیغاتی دیگر نظرت را جلب می‌كند و بی‌اختیار به سوی تلفن می‌روی و اولین تماس برقرار می‌شود. آقای آن سوی خط در مورد كلاس‌های آموزش مركز اینگونه توضیح می‌دهد، دوره آموزشی در این مركز از مراحله آموزش ابتدایی آغاز و تا مرحله حرفه‌ای ادامه دارد و دراین مدت هنرجویان تعمیرات پایه تا قطعات كلی،سیم‌كشی، عیب‌یابی و نهایتا آشنایی با نرم‌افزار و سخت‌افزار و ریختن‌ انواع برنامه‌ها و كاركردن با باكس‌ها را آموزش خواهند دید.

به گفته متصدی نام‌نویسی، دوره این كلاس‌های آموزشی یك‌ماهه است و همه روزه به جز ایام تعطیل برگزار می‌شود و هر روز 4 ساعت به این امر اختصاص داده خواهد شد. به صورتی كه هنرجویان دو ساعت آموزش به صورت تمرین در سر كلاس‌ها را دارند و دو ساعت باقی مانده نیز به صورت عملی صورت می‌گیرد و شهریه این دوره یك‌ماهه 150 هزارتومان برای كلاس‌های گروهی كه حداكثر شامل 12 هنرجو است تعیین شده است. البته نكته جالب در خصوص این مركز آموزشی این ست كه به هنرجویان پس از پایان دوره هیچ مدركی اهدا نخواهد شد چرا كه اعتقاد مدیریت این مركز بر این مسئله است كه آموزش قوی ما خود یك مدرك بین‌المللی خواهد بود.

در تماس با یكی دیگر از مراكز آموزشی كه در آگهی تبلیغاتی به امكاناتی همچون پشتیبانی و ارایه جزو و خوابگاه نیز اشاره كرده است متصدی نام‌نویسی در تشریح این امكانات می‌گوید، كلاس‌های ما به صورت گروهی حداقل با 8 هنرجو برگزار می‌شود و شامل 10 جلسه 4 ساعته خواهد بود كه برعكس بقیه مراكز آموزشی تمامی ساعات آموزش به صورت عملی و در گارگاه برگزار می‌شود و در گارگاه‌های ما تمام امكانات آزمایشگاهی، دستگاه اندازه‌گیری فركانس و موارد دیگر در اختیار هنرجویان قرار خواهد گرفت و در خصوص پشتیبانی نیز ما به مدت سه سال از شاگردهای تحت تعلیم خود پشتیبانی خواهیم كرد به این صورت اگر در این مدت هنرجو در خصوص تعمیر گوشی دچار مشكل شد می‌تواند حضوری یا از طریق تماس تلفنی با كادر مجرب آموزشگاه در ارتباط باشد و برای رفع نقص گوشی با مدرسین مشورت داشته باشد و در نهایت اگر باز هم گوشی توسط هنرجو قابل به تعمیر نبود مركز به صورت رایگان تعمیر آن را به عهده خواهد گرفت.

شهریه در این مركز آموزشی برای كلاس‌های گروهی 200 هزارتومان و برای كلاس‌ خصوصی 500 هزارتومان در نظر گرفته شده است و در خصوص شاگردهای خصوصی پشتیبانی به صورت نامحدود و مادام‌العمر صورت خواهد گرفت در ضمن این مركز برای هنرجوهای شهرستانی خود خوابگاه نیز در نظر گرفته است كه به گفته مسئول نام‌نویسی استقبال از خوابگاه بسیار كم‌رنگ بوده اما وی در خصوص قیمت خوابگاه توضیحی ارایه نمی‌دهد و به همین پاسخ كفایت می‌كند كه رقم ناچیزی و البته جدا از شهریه خواهد بود.


خانم‌ها و ممنوعیت آموزش
به نظر شما در جامعه ما زنان نسبت به مردان از امتیاز خاصی برخوردار هستند یا به عكس به دلیل زن بودن بیشتر اوقات نه تنها امتیازی به زنان داده نمی‌شود بلكه شاید امتیازی نیز از آنها سلب می‌شود. اشتباه نكنید این یك مطلب فمنیستی نیست بلكه در ادامه همان مطالب بالا قصد داریم در خصوص پذیرش خانم‌ها در كلاس‌های آموزشی تعمیرات تلفن همراه به چند نكته اشاره داشته باشیم. به طور كلی كلاس‌های آموزشی تعمیرتلفن همراه به دو دسته تقسیم می‌شود دسته اول كه شگل‌گیری اولیه آن به سال 79 برمی‌گردد مربوط به سازمان فنی و حرفه‌ایی است كه در این كلاس‌ها آموزش به دو صورت عادی (دوماهه) و فشرده (یك‌ماهه) برگزارو شامل 9 جلسه تئوری و 12 جلسه عملی است كه شهریه آن ثابت و درحدود 143 هزارتومان است و در پایان به هنرجویان گواهینامه بین‌المللی اهدا خواهد شد. اما جالب است كه بدانید در تماس با مراكز آموزشی كه به نوعی با مركز فنی و حرفه‌ایی در ارتباط هستند (به این صورت كه پس از دوره مدرك كارآموزان از سوی سازمان فنی و حرفه‌ایی صادر می‌شود) اعلام شد كه طبق دستورالعمل سازمان فنی و حرفه‌ایی كلاس تعمیرات تلفن همراه برای خانم‌ها وجود دارند و این گونه آموزشگاه‌ها نیز حق برگزاری كلاس مختلط را نیز ندارند و به طور كلی شاید این آموزش خاص آقایان طراحی شده باشد.

مسئول یكی از همین مراكز آموزشی در خصوص این تصمیم‌گیری می‌گوید، این دستورالعمل از سوی سازمان به تمامی مراكز ابلاغ شده است حتی تا آنجا كه ما در جریان هستیم گویا مراكز آموزشی دیگر همچون آموزش كامپیوتر یا زبان كه به نوعی در ارتباط با سازمان هستند نیز باید كلاس‌های مختلط خود را تعطیل كنند یا آموزشگاه را صرفا به آموزش آقایان اختصاص دهند یا خانم‌ها در غیر این صورت می‌توانند مثلا روزهای زوج را به آموزش خانم‌ها اختصاص دهند و فرد را به آقایان اما در خصوص آموزش تعمیر تلفن همراه به طور كلی ما آموزشی برای خانم‌‌ها نداریم هر چند به عقیده من در بحث آموزش نباید این قدر روی جنسیت بافشاری كرد چرا كه اگر كلاس‌ها مختلط برگزار شود هنرجویان برای سبقت از همدیگر بهتر به آموزش و فراگیری توجه خواهند داشت و در خصوص این مورد كه آموزش برای خانم‌ها درنظر گرفته نشده است به نظرم یك خلا بزرگ و تبعیضی در خصوص خانم‌ها خواهد بود. شاید در این جا ذكر این نكته ضروری باشد كه بدانید بعضی از مراكز مرتبط با سازمان فنی و حرفه‌ایی با وجود تاكید دستورالعمل باز هم از خانم‌ها جهت آموزش نام‌نویسی به عمل آورده‌اند و دلیل كار خود را اینگونه توجیه كرده‌اند كه به زودی قرار است این دستورالعمل تغییر پیدا كند و این مراكز به خاطر واسطه‌ها خود توانسته‌اند جلوتر از ابلاغ دستورالعمل جدید سازمان برای ترم جدید هنرجو خانم پذیرش كنند. به هرحال این تضاد در نام‌نویسی خانم‌ها مسئله‌ای است كه باید از سوی مسئولین ذیربط به صورت دقیق شفاف‌سازی شود.

دسته دوم كلاس‌های آموزشی مربوط به مراكزی است كه به نوعی هیچ ارتباطی با سازمان فنی و حرفه‌ایی ندارند و شكل‌گیری آن از چند سال قبل آغاز شده است و در این چند ماه اخیر بعد از اینكه تعرفه تلفن همراه به ناگهان رشد صعودی پیدا كرد و كم كم خریداری گوشی‌های بدون گارانتی در بازار رونق پیدا كرد این مراكز نیز با جدیت فعالیت خود را ادامه دادند اما در این مراكز، آموزش برای خانم‌ها به چه صورتی است. در پرس‌وجو با چند مركز آموزشی معلوم شد كه در اكثر این مراكز سعی شده است كلاس‌ها به صورت مختلط برگزار نشود ولی از خانم‌ها برای دوره آموزشی نام‌نویسی صورت می‌گیرد ولی خانم‌ها به جای پرداخت شهریه كلاس‌ها گروهی كه نهایتا 200 هزارتومان است باید 700 هزارتومان شهریه پرداخت كنند.

به هرحال با چنین تبعیض‌ها گفته می‌شود استقبال خانم‌ها از این كلاس‌ها بسیار خوب بوده و حتی بعضی از هنرجوها در كار خود آنچنان مهارت كسب‌ كرده‌اند كه توسط آموزشگاه به مراكز مجاز تعمیر موبایل برای استخدام معرفی شده‌اند. شاید این مسئله مسئولین سازمان فنی حرفه‌ایی را به تجدید نظر وادار كند كه آموزش زنانه و مردانه ندارد.

منبع: ITIran.com
دوشنبه 29/5/1386 - 2:23
کامپیوتر و اینترنت

  وقتی فناوری وارد زندگی افراد می شود خیلی از حساب و کتابها به هم می ریزد. به عنوان مثال همین دوربین های فیلمبرداری تا پیش از این که بیایند ، اصلا خبری از تصویربرداری و فیلم و سرگرمی و حتی پلیس بازی نبود ، اما وقتی باب شدند چیزهای دیگری هم با آنها آمدند.

شاید کسی که این دوربین ها را اختراع می کرد، تصور این که از آنها در کارهای پلیسی هم استفاده شود را نمی کرد ، ولی می بینید که کنترل مکانهای شلوغ ، نواحی خاص یا به منظور انواع اعلام خطرها دیگر بدون وجود دوربین های تصویربرداری امکان پذیر نیست.

به این منظور روشهای مختلفی در دنیا وجود دارد که مدام در حال تکامل و بهبود هستند. در این روشها می توان فرد خاص یا جسم متحرکی را در تصویر ردیابی کرد یا حتی انواع تحلیل ها را روی او انجام داد.

یکی از دانش آموختگان کارشناسی ارشد هوش مصنوعی دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، موفق شده است نوع جدیدی از این سیستم های ردیابی را با استفاده از چند دوربین ، طراحی و اجرا کند که مزیتهایی بر انواع قبلی دارد ، هم سرعت کار خیلی بالاست و هم این که دقت بالایی دارد. مهندس محمد ایزدی ، کار خود را برای مجلات معتبر خارجی فرستاده است و در پی ثبت آن است. با ما باشید تا از جزییات این طرح با خبر شوید.

شاید برای شروع بحث بد نباشد از خود نظارت ویدئویی شروع کنیم. امروزه چه کاربردهایی برای این نوع نظارت در نظر گرفته شده است؟

نظارت ویدئویی در صحنه های پویا دارای دامنه وسیعی از کاربردهای قابل استفاده است ، مانند کنترل ترافیک شهرها ، کنترل امنیت اجتماعات و ساختمان های مهم یا تشخیص هدفهای نظامی و... ؛ اما در بسیاری از این کاربردها نیاز است رفتار انسان ها ردیابی و تحلیل شوند. به عنوان مثال در برخی از مکانهای امنیتی مانند پایگاه های نظامی و واحدهای مهم حکومتی فقط افراد خاصی اجازه ورود دارند پس ابتدا یک پایگاه داده از ویژگی های بیومتریک با استفاده از روشهای بیومتریک ایجاد می شود و هنگامی که شخصی وارد محدوده می شود ، سیستم می تواند ویژگی های فرد را مانند طول قد ، خصوصیات صورت و طرز راه رفتن از تصاویر بگیرد و تصمیمات لازم را درباره او اتخاذ کند. در کارهای پلیسی هم برای شناسایی افراد از سیستم نظارت هوشمند استفاده می شود به این ترتیب که پلیس می تواند یک پایگاه داده از خصوصیات بیومتریک مظونان ایجاد کند و سیستم های نظارت ویدئویی را در محلهایی که مظنونان به طور معمول ظاهر می شوند قرار دهد تا به طور خودکار آنها را شناسایی کنند ؛ البته چنین سیستم هایی در مکانهای عمومی قابلیت اعتماد بسیار پایینی برای نیازمندی های پلیس دارد.

کاربرد دیگری هم برای این سیستم ها در نظر گرفته شده است که می توانند به طور خودکار جریان انسان ها را به محلهای عمومی مهم مانند فروشگاه ها و مکانهای مسافربری محاسبه کنند ، سپس به تحلیل آنها برای مدیریت افراد بپردازند. گاهی اوقات هم در برخی وقایع لازم است رفتار افراد تحلیل شود. طبیعی و غیرطبیعی بودن آنها مشخص شود که در فروشگاه ها برای جلوگیری از سرقت این سیستم ها نصب می شوند و در صورت لزوم با پلیس تماس گرفته می شود.
نوع دیگری از ردیابی ویدئویی هم استفاده از چند دوربین است که برای برقراری امنیت اجتماعی و نظارت با استفاده از چند دوربین می تواند برای تضمین امنیت مکانی به کار گرفته شود به عنوان مثال ، ردیابی مظنونان در ناحیه ای با استفاده از چندین دوربین ، جزو این گروه کاری است.

شما در این خصوص طرح جدیدی ارائه کرده اید ، می توانید در این خصوص بیشتر توضیح دهید؟
کاری که من انجام داده ام در واقع یک نوآوری بوده است که آن را برای مجلات معتبر خارجی هم فرستاده ام. در این طرح ، سیستم جدیدی پیشنهاد و پیاده سازی شده است که می تواند افراد را در فضاهای باز و بسته با استفاده از چند دوربین ردیابی کند و دارای 4 قسمت است یکی تقطیع حرکت ، دیگری ردیابی افراد ، مدیریت همپوشانی افراد و نیز ترکیب داده های دوربین در طرح من ، ابتدا سوژه از تصویر پس زمینه جدا و سپس ردیابی می شود ؛ اما گاهی اوقات آدمها از کنار هم رد می شوند یا این که گروه تشکیل می دهند که این سیستم باز هم می تواند فرد مورد نظر را دنبال کند ، حتی این قابلیت را دارد که به ما بگوید سوژه از این دوربین خارج و وارد دوربین بعدی شده است.

آیا می توانید تشخیص دهید که سوژه چه شخصی بوده است؟
این کار قدم بعدی طرح است یعنی این که تشخیص داده شود این آدم چه کسی بوده است. اکنون فقط می توانیم این آدمها را ردیابی کنیم و بگوییم از کجا آمده اند و کجا رفته اند. در مرحله بعدی کار می توان با دادن برخی اطلاعات از افراد خاص یا مثلا مظنون ، امکان شناسایی آنها را در محیطهای شلوغ مانند متروی تهران برای پلیس فراهم آوریم.

کاری که شما انجام داده اید ، چه مزیتی نسبت به روشهای رایج دنیا دارد؟
هم اکنون در دنیا به 3 طریق عمل ردیابی انجام می شود که هر کدام معایبی دارد به عنوان مثال یکی از آنها دقت پایینی دارد و یا این که در یک روشی که مدل 3 بعدی آن فرد را درست می کنند و آن را در محیط مجازی حرکت می دهند ، سرعت بسیار پایینی دارد. روش دیگری هم هست که کانتور آن فرد را درمی آورند و من آن را انتخاب کرده ام یعنی خطی به دور آدم پایینی مورد نظر کشیده می شود و آن را از پس زمینه جدا می کنند که این کار سرعت و دقت خوبی دارد و من به همین دلیل از کانتور استفاده کردم ؛ البته من 2 نوع کانتور پیشنهاد دادم که ایده آنها را خودم داده ام و مزیت آن این است که سرعت را بسیار بالا می برد.

 

در واقع من ورژن جدیدی از این کار را که سرعت بالایی دارد ، ارائه داده ام ؛ اما خاطرنشان کنم ، کار اصلی این طرح حذف سایه بوده است. انسان سایه ای دارد که آن هم متحرک است و من با ارائه الگوریتم توانسته ام سایه متحرک را حذف کنم و دقت را بالا ببرم.

سیستم پیشنهادی شما چگونه عمل می کند؟
این سیستم 4فاز دارد که من در هر فاز کار جدیدی کرده ام. به عنوان مثال در قسمت اول که تقطیع حرکت است ، الگوریتم جدیدی ارائه کرده ام که انسان را از زمینه جدا می کند ، پس از دریافت تصویر صحنه از هر دوربین تقطیع حرکت انجام می گیرد. برای این منظور روش جدیدی برای مدل کردن زمینه و جداسازی افراد از زمینه ارائه شده است که حساسیت آن نسبت به تغییرات نور و نویز محیط کم است و سایه های افراد را نیز حذف می کند. با استخراج افراد از زمینه برای هر دوربین ، عمل ردیابی انجام می شود. در این سیستم ردیابی ، از کانتور فعال استفاده شده است.
من برای این قسمت کار 2 کانتور ارائه کرده ام ، یکی ردیابی با استفاده از مدل کانتور فعال مبتنی بر شاخه و قید با کنترل فازی و دیگر ردیابی با مدل کانتور فعال مبتنی بر نگاشت خودسازمانده تطبیقی با زمان که هر دو روش به طوری که در بررسی ها و آزمایشات نشان داده شده است ، نسبت به روشهای مشابه گذشته بسیار سریعتر و دقیق تر عمل می کنند.
قسمت سوم کار ، همپوشانی افراد است و به گروه ها مربوط می شود یعنی وقتی فرد ردیابی شده به افراد دیگری می رسد با آنها همپوشانی دارد و وقتی از آنها جدا می شود سیستم باید بفهمد آن فرد کدام بوده است که با استفاده از ردیابی با مدل کانتور فعال بخوبی مشکل همپوشانی افراد از سوی همدیگر حل شده است.
با استفاده از 3 قسمت یاد شده می توان افراد واقع در میدان دید هر دوربین را ردیابی کرد ، اما قسمت دیگر کار مربوط به ترکیب داده های دوربین ها برای ردیابی افراد در کل فضای تحت پوشش دوربین ها است.
در این سیستم می توان فهمید فرد از کدام دوربین خارج و وارد کدام دوربین شده است ، یعنی اطلاعات افراد به دوربین دیگر منتقل می شود. همچنین این قسمت ، موقعیت فرد در هر نقطه از فضای تحت پوشش دوربین ها را به کاربر نمایش می دهد.
در یک نمای کلی می توان سیستم را به این صورت تشریح کرد: هر دوربین به طور جداگانه به ردیابی افرادی که در میدان دیدش هستند، می پردازد. با دریافت هر تصویر از دوربین عمل تقطیع حرکت انجام می شود و افراد متحرک از زمینه جدا می شوند. نتیجه عمل تقطیع به قسمت ردیابی مبتنی بر کانتور فرستاده می شود که در این قسمت با ایجاد کانتور حول افراد و شکل دهی به کانتور ، عمل ردیابی انجام می شود.

 

منبع: jamejamonline.ir
دوشنبه 29/5/1386 - 2:23
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته