• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1378
تعداد نظرات : 171
زمان آخرین مطلب : 3843روز قبل
شعر و قطعات ادبی

رضا اسماعیلی از شاعران کشورمان به انگیزه فرارسیدن سالگرد شهادت ششمین امام شیعیان امام صادق(ع) شعری سروده است.

خبرگزاری فارس: وارث شش اسم اعظم نور اوست/فهم او را کاش لایق می‌شدم

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات فارس، رضا اسماعیلی از شاعران کشورمان به انگیزه فرارسیدن سالگرد شهادت ششمین امام شیعیان امام صادق(ع) شعری سروده است. این شعر که صبح صادق نام دارد به شرح زیر است:

کاشکی من صبح صادق می‌شدم

جرعه نوش نور صادق می‌شدم

 

می‌شدم مست از نسیم یاد او

وارث یک جان عاشق می‌شدم

 

می‌شکفتم از اشاراتش شبی

عارفی مثل شقایق می‌شدم

 

آیه‌ای ، آیینه می‌‌چیدم از او

روشن از نور حقایق می‌شدم

 

وارث شش اسم اعظم نور اوست

فهم او را کاش لایق می‌شدم

 

سهم من می‌شد الهی وصل او

تا به درد هجر ، فائق می‌شدم

 

عشق سهم عاشقان صادق است

کاشکی در عشق صادق می‌شدم

يکشنبه 10/6/1392 - 16:49
اخلاق

آیت‌الله حق‌شناس که در طول عمر به انواع بیماری‌ها دچار بودند نقل کردند که شبی گله کردند و خوابیدند. در خواب به او گفتند که وقتی دچار فلان مرض شدی فلان چیز را به تو دادیم و دانه دانه شمردند تا اینکه از گله‌مندی خود پشیمان شد.

خبرگزاری فارس: اگر مادرت راضی نیست درس اخلاق نیا/ گاهی همراه درد بصیرت هم به آدم می‌دهند

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، آیت‌الله محمدعلی جاودان از اساتید اخلاق شهر تهران در تازه‌ترین جلسه اخلاق خود با ذکر چند حدیث در رابطه با حسرت انسان در قیامت سخن گفت.

 

وی با بیان این که مفاهیم ممتاز و درجه اولی در احادیث، دعاها و زیارتنامه‌های شیعه وجود دارد که در هیچ کجای دیگر یافت نمی‌شود، به این حدیث امیرالمؤمنین اشاره کرد: إِلهِى! إِنَّهُ مَنْ لَمْ یَشْغَلْهُ الوَلُوعُ بِذِکْرِکَ، وَلَمْ یَزْوِهِ السَّفَرُ بِقُرْبِکَ، کانَتْ حَیاتُهُ عَلَیْهِ مَیْتَةً، وَ مَیْتَتُهُ عَلَیْهِ حَسْرَةً.

این استاد اخلاق در ادامه، به شرح این حدیث پرداخت و گفت: کسی که به ولع ذکر خدا مشغول نباشد، صد نوع ولع دیگر دارد و گویی برای هر کاری سفری می‌کند که به هیچ جا نمی‌رود. اگر تمام مشغولیت‌های انسان اینگونه باشد که به قرب خدا منتهی نشود زندگی‌اش هیچ فرقی با مرگ ندارد و همه‌اش حسرت خواهد بود.

این استاد اخلاق به نقلی از آیت‌الله حق‌شناس اشاره کرد و اظهار داشت: دنیا دارالتجاره‌ای است که با مرگ درش بسته می‌شود و دیگر هیچ سودی به انسان نمی‌رسد. پس کسی که زندگی‌اش با مرگ هیچ فری ندارد هم درِ دارالتجاره‌اش بسته است و هیچ سودی نخواهد داشت.

وی در ادامه با اشاره به حدیثی از رسول خدا مبتنی بر «هیچ ساعتی بر فرزند آدم نمی‌گذرد که در آن خدا را یاد نکرده باشد مگر اینکه روزی حسرت آن ساعت را خواهد خورد» تصریح کرد: برای نجات از این حسرت راهی هست. هرچه انسان به طاعت خدا بپردازد گویی در یاد خدا بوده هرچند که آن لحظات دقیقاً به یاد خدا نبوده باشد.

آیت‌الله جاودان در توضیح این مطلب افزود: ممکن است مادر شما بگوید من تنها هستم و به جلسه اخلاق نرو. اگر نزدش بمانی طاعت خدا را انجام دادی. ولو اینکه در خانه نشسته‌ای و به کار دیگری مشغول هستی؛ بنابراین اگر هرکاری که انجام می‌دهی مطابق با وظیفه باشد، طاعت خدا را کرده‌ای و اگر روزت به طاعت خدا گذشت، گویی تمام روز در یاد خدا بودی.

وی به بیان حدیث دیگری از حضرت رسول(ص) مبنی بر «همانا اهل بهشت حسرت هیچ چیز از امور دنیا را نمی خورند مگر ساعتی که بر آنها گذشته و در آن به یاد خدا نبوده‌اند» پرداخت و خاطرنشان کرد: ما در این دنیا برای چیزهای بسیاری مانند بیماری حسرت می خوریم. اما حسرت واقعی در روز قیامت، حسرت آن ساعتی است که از یاد خدا غافل بوده‌ایم. آیت‌الله حق‌شناس که در طول عمر به انواع بیماری‌ها دچار بودند نقل کردند که شبی گله کردند و خوابیدند. در خواب به او گفتند که وقتی دچار فلان مرض شدی فلان چیز را به تو دادیم و دانه دانه شمردند و او از گله‌مندی خود پشیمان شد و عذر خواست.

این استاد اخلاق در ادامه خطاب به حاضران در جلسه گفت: آیا این دل‌های معمولی امکان دوام در ذکر خدا را دارد؟ دل‌هایی که در نماز که مرکز اصلی ذکر خداست، در بازار و کلاس و کتاب و ... است. دل اگر چکش خورده باشد و کار کرده باشد و بلا دیده باشد و زحمت کشیده باشد، می‌تواند به آن ذکر برسد. اگر توانایی یاد خدا به دوام را پیدا کرد، به بهشت نقد می‌رسد.

وی افزود: بهشت نقد، بهشتی است که از همین دنیا آغاز می‌شود. هرکس به مرحوم آیت‌الله بهجت مراجعه می‌کرد ایشان می‌فرمود ذکر استغفار بگویید. ذکر استغفار آن کاری است که می‌تواند دل انسان را به اینجا برساند. هیچ چیز دیگری هم لازم نیست. البته استغفاری که با توجه باشد. استغفار دردِ دل زحمت نکشیده و چکش نخورده را دوا می‌کند.

يکشنبه 10/6/1392 - 16:47
اخبار

به مناسبت شهادت صادق آل محمد(ص) در تمامی مساجد شهر تهران که به نام یا القاب امام جعفر صادق(ع) مزین شده‌اند، مراسم سخنرانی و عزاداری برگزار می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها به تجمع عزاداران پیشوای مذهب جعفری ‌در میدان فلسطین اختصاص دارد.

خبرگزاری فارس: عزای شهادت امام صادق(ع) در مساجد همنام آن حضرت اقامه می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی مرکز فعالیت‌های دینی شهرداری تهران، در ایام شهادت امام جعفر صادق(ع) و با هدف تقویت و تعالی مبانی دینی و ارزش‌های اسلامی و توجه و تأکید به جایگاه والای سیره معصومین(ع) در اعتلای سبک زندگی اسلامی مرکز فعالیت‌های دینی شهرداری تهران به برگزاری مراسم سخنرانی، مرثیه سرایی و پذیرایی در تمامی مساجد شهر تهران که به نام یا القاب امام جعفر صادق(ع) مزین شده‌اند، اقدام می‌کند.

به همین مناسبت، هیأت رزمندگان اسلام در نظر دارد به مناسبت شهادت جانسوز حضرت امام جعفر صادق (ع) روز  دوشنبه از ساعت 10:30 مراسم سخنرانی و عزاداری در میدان فلسطین (روبروی مسجد امام صادق(ع)) برگزار کند. در این تجمع مذهبی حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان سخنرانی می‌کند و سعید حدادیان و داود علیزاده مداحی می‌کنند.

همچنین در شب شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) مراسم سخنرانی و عزاداری در حسینیه شهدای بسیج واقع در بزرگراه بسیج، خیابان شهید رحیمی از ساعت 20 برگزار می‌شود. در این مراسم آیت الله سید احمد خاتمی سخنرانی و مداحان اهل بیت ذبیح‌الله ترابی و حسین سازور به ذکر مصائب اهل بیت (ع) خواهند پرداخت.

يکشنبه 10/6/1392 - 16:46
اعتیاد و سیگار

 

 

 

جام جم آنلاین: بسیاری گمان می‌کنند که افزایش وزن پس از ترک سیگار، ناشی از زیاده‌روی در خوردن غذاست. اما نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این افزایش وزن ربطی به خوردن شکلات و بستنی پس از ترک سیگار ندارد.

خیلی ها دوست دارند که سیگار را ترک کنند، اما این کار آسانی نیست.یکی از دلایلی که سیگاری ها به سیگار کشیدن خود ادامه می دهند، ترس آنها از افزایش وزن است.

زیرا آمار نشان می دهد که ۸۰ درصد افرادی که سیگار را ترک می کنند، به طور متوسط هفت کیلو به وزنشان اضافه می شود. افزون بر این، موضوع ناراحت کننده برای این افراد آن است که این اضافه وزن مستقل از مصرف شکلات یا شیرینی برای جبران نبود سیگار است.

پژوهشگران سوئیسی به تازگی تحقیقی انجام داده اند که نشان می دهد پس از ترک سیگار، میزان مصرف کالری های زیاد نیست که باعث افزایش وزن می شود بلکه تغییراتی که در فلور روده به وجود می آید، عامل این پدیده است.

در این تحقیق افراد سیگاری، غیر سیگاری و همچنین افرادی که به تازگی سیگار را ترک کرده بودند، شرکت داشتند. این پژوهشگران به مدت ۹ماه شرکت کنندگان را مورد بررسی قرار دادند.

در این مدت در روده سیگاری ها و غیرسیگاری ها تغییراتی مشاهده نشده بود اما در همین مدت تحولات عجیبی در روده کسانی دیده می شد که سیگار را ترک کرده بودند.

در روده این افراد به طور ناگهانی باکتری های بسیار زیادی ایجاد شده بود که در روده افراد بسیار چاق نیز وجود دارد.

«گرهارد روگلر» مدیر این پروژه گفت که این افراد دچار افزایش وزن شدند بدون آن که بیشتر غذا خورده باشند. باکتری های دیده شده در روده این افراد قابلیت آن را دارند که در روده افرادی که سیگار را ترک کرده اند، بیشترین بهره برداری را از مواد غذایی کنند. موثر بودن این باکتری ها باعث افزایش وزن افراد و رشد چربی در قسمت کمر و شکم می شود.

اکنون پژوهشگران در حال انجام تحقیقی هستند تا بتوانند راهی برای خارج کردن این باکتری های موثر و پرکار از روده افراد بیابند.(ایرنا)

يکشنبه 10/6/1392 - 16:45
خواص خوراکی ها

 

 

 

جام جم آنلاین: انگور میوه‌ای است که شامل ویتامین‌های آ، ب و ث است و می‌توان از آن به عنوان تنظیم کننده قند خون و مولدی برای خون استفاده کرد.

بیان زارعیان متخصص تغذیه در مورد فواید انگور گفت: این میوه دارای مقادیری منیزیم، کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم و آلبومین است.

وی با اشاره به اینکه این میوه برای درمان بیماری های یبوست، عوارض روماتیسم، کم خونی و حتی پیشگیری از سرطان سودمند است، افزود: انگور، پتاسیم زیادی دارد که به جبران ضعف بدن کمک می کند و در کنترل فشار خون موثر است.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه انگور برای سلامتی قلب، ریه و کلیه نافع است، اظهار کرد: این میوه به دلیل داشتن املاح و مواد سلولزی، ملین بوده و برای مبتلایان به اوره بالای خون (نقرس) مناسب و سازگار است.

این متخصص تغذیه انگور را مقوی و مغذی خواند و افزود: این میوه ترشحات غدد کبد را زیاد می کند و مواد سوخته را از بدن دفع کرده و در کودکان باعث رفع نرمی استخوان می شود.

زارعیان با اعلام اینکه انگور هم چاق کننده است و هم لاغر کننده، اضافه کرد: انگور قرمز برای تصفیه خون و خون سازی از انگور سبز هم بهتر است و افرادی که قند خون پایین دارند می توانند از انگور بهره زیادی ببرند و بهتر است چند بار در روز آن را مصرف کنند.

وی با اشاره به اینکه انگور یکی از میوه های ضد سرطانی شناخته شده و این به خاطر خواص ضد عفونی کنندگی آن است، افزود: افرادی که در دوره نقاهت یک بیماری هستند و یا ضعف عمومی بدن دارند و در نتیجه قدرت دفاعی بدن آنها کم شده است، سعی کنند به مقدار زیادی انگور مصرف کنند.

زارعیان با بیان اینکه برگ این میوه مقوی و قابض و دم کرده آن فوائد زیادی دارد، خاطرنشان کرد: آب غوره نیز در رفع ورم مخاط لثه و دهان و سرکه حاصل از تخمیر دانه انگور در تسکین خارش پوست و جلوگیری از خونریزی ها بکار می رود.

این متخصص تغذیه یادآور شد: دانه های خشک انگور، صفرا و بلغم را دفع و خستگی را رفع و حالت انبساط به وجود می آورد. انگور و برگ و شیره و دانه های خشک شده و دانه های نارس(غوره) و دانه تخمیر شده (سرکه) در همه حال مصرف غذایی دارند. (ایسنا)

يکشنبه 10/6/1392 - 16:43
بیماری ها

 

 

 

جام جم آنلاین: هپاتیت B نوعی بیماری کبدی است و طبق گزارش‌های علمی، اغلب افرادی که به ویروس هپاتیت‌ B آلوده می‌شوند، از بیماری خود آگاهی ندارند و سال‌ها پس از ابتلا از وجود این بیماری مطلع می‌شوند.

هپاتیت بیماری است که کبد را درگیر کرده و برحسب زمان کشف ویروس به انواع A، B، C، D و E تقسیم بندی می شود که از این میان طبق آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، میزان آلودگی و ناقل بودن هپاتیت بی به ترتیب 1.7 و 1.2 درصد در جامعه است.

علایم بیماری هپاتیت B

هپاتیت B در اغلب موارد از مادران آلوده به نوزادان منتقل می شود و تا سال ها علامتی از خود نشان نمی دهد. بی اشتهایی، ضعف، بی حالی، پررنگی ادرار و زردی و ضعف سیستم ایمنی بدن از جمله علایم بیماری هپاتیت است.

در برخی موارد به دنبال بروز هپاتیت حاد ویروسی، فرد به صورت یک فرد ناقل در می آید؛ خوشبختانه فقط ۱۰ درصد افراد مبتلا به هپاتیت حاد ویروسی دچار هپاتیت مزمن می شوند و ناقل هپاتیت باقی می مانند اما در صورت انتقال عفونت از مادر به نوزاد، در اغلب موارد حالت ناقل پابرجا خواهد ماند و نوزادان آلوده، خود آلوده کننده جامعه خواهند بود.

تشخیص بیماری هپاتیت B

تشخیص هپاتیت B از طریق اندازه گیری آنتی ژن (نوعی ترکیبات ایجاد کننده واکنش های ایمنی بدن) از طریق آزمایشی موسوم به آزمایش HBS AG ، میسر است و اگر جواب آزمایش مثبت بود به آن معنا است که در بدن فرد، ویروس هپاتیت B وجود دارد.

حال عمومی بیمار، وضعیت کبد (اندازه آن و نتایج آزمایش های مخصوص کبد) و چند آزمایش دیگر در مورد فعالیت ویروس در بدن از دیگر آزمایش های مربوط به تشخیص بیماری هپاتیت B به شمار می روند.

در اغلب موارد به دنبال کشف ویروس هپاتیت B در بدن یک فرد، سایر افراد خانواده آزمایش شده و موارد مثبت بدون علامت شناسایی می شوند.

بهتر است ناقلین هپاتیت به صورت دوره ای (سه تا شش ماه) از نظر عملکرد کبد بررسی شوند تا در صورت تبدیل شدن به هپاتیت مزمن، تشخیص و درمان سریع تر صورت گیرد و از تخریب بیشتر کبد جلوگیری شود.

ضرورت مراجعه ناقلین هپاتیت B به متخصص

ناقلین هپاتیت B ، هیچگونه علامت، نشانه و ناراحتی ندارند، اما در خونشان ویروس وجود دارد بنابراین پس از تشخیص باید هر شش ماه یک بار به پزشک مراجعه کرده و آزمایش وضعیت کبدی را انجام دهند؛ این امر جنبه حیاتی دارد و با انجام آن می توان به فعال شدن بیماری در مراحل اولیه پی برد.

در اغلب موارد شواهدی دال بر تخریب و التهاب سلول های کبدی ناقلین هپاتیت B ، مشاهده نمی شود. در واقع یک سازش و همزیستی بین ویروس ها و سیستم دفاعی بدن به وجود می آید.

این سازگاری ممکن است تا سالیان سال باقی بماند و بیمار مشکل کبدی پیدا نکند و ویروس همچنان در حالت نهفته تا آخر عمر باقی بماند.

بنا به اعلام مرکز پاسخگویی سلامت ۱۴۹۰، از هر یکصد نفری که به این حالت مبتلا هستند، سالانه ، ویروس هپاتیت B از بدن یک یا دو نفر پاک می شود و تعداد بسیار کمی از این افراد در عرض چند سال، دچار بازگشت بیماری شده و به اصطلاح فعالیت ویروس در بدن آنها مجددا از سر گرفته می شود.

به همین دلیل به حاملین هپاتیت B توصیه می شود تا برای معاینه و انجام آزمایش های کبدی و بررسی وضعیت شان هر شش ماه یک بار به پزشک معالج خود مراجعه کنند.

بهتر است ناقلین هپاتیت به صورت دوره ای (سه تا شش ماه) از نظر عملکرد کبد بررسی شوند تا در صورت تبدیل شدن به هپاتیت مزمن، تشخیص و درمان سریع تر صورت گیرد و از تخریب بیشتر کبد جلوگیری شود.

امکان ابتلای ناقلین هپاتیت B به سیروز

در تعداد کمی از این بیماران که اختلال در کار کبد به صورت پیشرونده است، احتمال ابتلا به سیروز (التهاب شدید کبد) وجود دارد. خوشبختانه امروزه با عرضه داروهای جدید امکان جلوگیری یا به تاخیر انداختن این روند وجود دارد.

تزریق واکسن ضد ویروس هپایتت B به صورت سه دوز با فواصل یک ماه بعد و ۶ ماه بعد می تواند تا بیش از ۹۵ درصد، مانع از ابتلا به سیروز شود.

هپاتیت مزمن B و داروهای این بیماری

در تعدادی از افراد مبتلا به هپاتیت B ،ویروس به صورت فعال سبب التهاب کبد شده و آنزیم های (ترکیبات تسریع کننده واکنش) کبدی در خون این افراد افزایش می یابد.

این افراد نیاز به تشخیص شدت التهاب در کبد و فعالیت ویروس در خون و درمان دارند. برای تشخیص فعال بودن بیماری و پیگیری بیماران بعد از شروع درمان لازم است آزمایشات اندازه گیری سطح میزان ویروس در خون (موسوم به آزمایش PCR شمارشی) انجام شود.

امروزه داروهای ضد ویروسی متعددی برای درمان هپاتیت مورد استفاده قرار می گیرد. دارویی موسوم به «اینترفرون- آلفا» دارای اثرات ضد ویروسی بوده و سبب تحریک سیستم دفاعی بدن می شود. تجویز این دارو طبق نظر پزشک صورت می گیرد.

بنا به اعلام مرکز پاسخگویی سلامت ۱۴۹۰، آزمایشی موسوم به PCR شمارشی در تعیین شدت بیماری و میزان پاسخ به درمان داروهای ضد ویروسی کمک فراوانی می کند.

یکی دیگر از داروهایی که در درمان هپاتیت مزمن استفاده می شود، قرصی موسوم به «لامیوودین» است. این دارو با مهار آنزیم مسئول تکثیر ویروس هپاتیت B ، موجب مهار تکثیر آن و کنترل بیماری هپاتیت مزمن B می شود.

پیشگیری از هپاتیت B

تزریق واکسن ضد ویروس هپایتت B به صورت سه دوز با فواصل صفر، یک و شش ماه می تواند بیش از ۹۵ درصد، مانع از ابتلا به این بیماری شود.

افراد می توانند با تلقیح واکسن، از ابتلای خود در برابر این عفونت محافظت کنند.

دکتر محمود نبوی رییس اداره هپاتیت های ویروسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره واکسیناسیون این بیماری گفت: تمام ایرانی های زیر ۲۴ سال علیه هپاتیت B، واکسینه شده اند که اگر این واکسیناسیون به افراد زیر ۴۰ سال افزایش یابد، مشکل هپاتیت B در کشور تا حد زیادی رفع خواهد شد.

وی درباره داروهای هپاتیت B افزود: داروهای هپاتیت B پیش از این از خارج کشور وارد می شد اما در چند سال اخیر در داخل کشور تولید شده و تحت پوشش بیمه قرار گرفته است بطور مثال داروی خوراکی هپاتیت بی از یک میلیون تومان به کمتر از ۵۰ هزار تومان کاهش یافته است.

رییس اداره هپاتیت های ویروسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: ۹۵ درصد بیماران هپاتیت بی، بهبود یافته، یک تا دو درصد جان خود را از دست داده و دو درصد هم دچار هپاتیت مزمن می شوند. (ایرنا)

يکشنبه 10/6/1392 - 16:41
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

بازار دارویی کشور در طی یک سال اخیر، کمبود و گرانی بی‌سابقه‌ای را تجربه کرده است. پس از مشکل گران شدن ارز و سپس حذف ارز مرجع دارو در اردیبهشت امسال، بحران دارویی کشور به اوج خود رسید، اما روز گذشته، معاون جدید وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در مراسم معارفه اش، وعده داد که قیمت دارو را به قبل از دوره گران شدن دارو برمی‌گرداند.

رئیس جدید سازمان غذا و دارو که در دولت نهم معاون غذا و داروی وزارت بهداشت بود، مهم ترین اولویت کاری اش را بازگرداندن آرامش به بازار دارویی کشور اعلام کرد و اظهار کرد که دولت تصمیمات جدیدی برای حل مشکلات دارویی گرفته است و ابراز امیدواری کرد که با حمایت دولت، مشکلات را هر چه سریعتر حل کنند.

البته رسول دیناروند به جزئیات اجرای این برنامه ها اشاره نکرد و از راهکارهای تازه برای کاهش قیمت دارو سخنی به میان نیاورد.اما در عین حال او ابراز امیدواری کرد که از این پس شاهد تحولات جدیدی در وزارت بهداشت باشیم و تاکید کرد که دولت با تمام وجود خواستار حمایت از وزیر بهداشت برای حل مشکلات نظام سلامت است و تاکنون نیز بخش عمده ای از تصمیم گیری ها برای حل مشکلات در حوزه دارو در هیات دولت انجام شده و اکنون فرصت خوبی پیش آمده است تا بتوانیم با وجود حمایت دولت، مشکلات را هر چه سریع تر حل کنیم.

دیناروند درباره برنامه هایش برای حل مشکلات غذایی کشور نیز توضیح داد که باید ایمنی و سلامت فرآورده های غذایی که تاکنون مورد غفلت قرار گرفته است، تامین شود و این کار هم با برنامه های بلندمدت، پیگیری خواهد شد.

به اعتقاد این مقام مسئول، کشور ما در حوزه غذا با وضع نامناسبی روبه رو ست، اما اگر برای رفع مشکلات این حوزه قرار است از تولیدکنندگان حمایت کنیم، نباید نگاه صرف اقتصادی به این موضوع داشته باشیم و در حقیقت باید در این رابطه، تصمیم هایی بگیریم که نه سلامت مردم را به مخاطره بیندازد و نه به بنگاه های اقتصادی ضربه وارد شود.

حل مشکل دارویی بیماران صعب العلاج

پس از آنکه در اردیبهشت امسال، ارز مرجع دارو حذف شد و دارو با قیمت ارز مبادله ای در اختیار مردم قرار گرفت، بسیاری از بیماران و بخصوص بیماران صعب العلاج، برای خرید دارو با مشقت فراوانی روبه رو شدند و حتی بیمه های درمانی نیز این مابه التفاوت قیمت دارو را تقبل نکردند و افزایش قیمت دارو از جیب بیماران پرداخت شد.

گرچه کارهای نیمه تمامی برای پرداخت این مابه التفاوت ارز دارو به بیماران خاص و صعب العلاج انجام شد و قرار بود که این مابه التفاوت قیمت دارو به حساب بیماران ریخته شود، اما بسیاری از این گروه بیماران تاکنون نتوانسته اند این مابه التفاوت قیمت دارو را دریافت کنند.

در همین راستا، دیناروند در جمع خبرنگاران تصریح کرد پرداخت مابه التفاوت قیمت دارو به بیماران از اساس امکان پذیر نیست، به همین دلیل باید حمایت از این بیماران به شکلی باشد که قیمت دارو به روش گذشته و با کاهش قیمت دارو تعیین شود.

این حرف رئیس جدید سازمان غذا و دارو به این معنی است که به جای آن که دولت مابه التفاوت قیمت دارو را به حساب بیماران واریز کند، از این پس تلاش می کند که قیمت دارو را کاهش دهد تا دیگر نیازی به پرداخت مابه التفاوت نباشد.

دیناروند از عزم دولت برای حل مشکلات دارویی بیماران خاص و صعب العلاج سخن گفت و عنوان کرد دولت باید در چارچوب تخصیص اعتبارات جدید، سرعت ترخیص داروهای مورد نیاز بیماران را در اولویت قرار دهد؛ توافقات خوبی نیز با مسئولان سازمان های بیمه گر برای تامین اعتبارات داروهای بیماران صعب العلاج انجام شده است و با وجود آن که مسئولان دولت دهم برای حل مشکلات دارویی تلاش زیادی کرد اند، اما هم اکنون فقط مصوبه های جدید می تواند به عنوان راهگشای مشکلات این گروه از بیماران عمل کند و داروهای مورد نیاز مردم را تامین کند.

مطابق آمارهای وزارت بهداشت، اعتبارات حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، 2700 میلیارد تومان است و بنابر صحبت های دیناروند، این اعتبار در قالب دو و سه ردیف به تصویب رسیده است که از این میزان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان صرف پرداخت مابه التفاوت قیمت داروها می شود.

در حالی که ۵۰ میلیارد تومان از این اعتبارات هم به یارانه های دارویی اختصاص پیدا کرده است، اما این مقام مسئول بر این باور است که در صورت مدیریت صحیح، می شد تا حدودی از هزینه های اضافی در این زمینه جلوگیری کرد.

علاوه بر هزینه تراشی های اضافی در حوزه مدیریت دارو، وجود مافیای تهیه دارو هم از دیگر اظهارات چالش برانگیز دیناروند است که او این عوامل را هم در به وجود آمدن مشکلات دارویی اخیر کشور تاثیر گذار می خواند.

در وضع نامناسب دارویی قرار داریم

در مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان غذا و دارو، وزیر بهداشت نیز حضور داشت و در ضمن صحبت هایش تاکید کرد که هم اکنون کشور ما در وضع نامناسب دارویی قرار دارد و از همه مسئولان حوزه بهداشت نیز درخواست کرد سلیقه ای تصمیم نگیرند.

به اعتقاد وزیر بهداشت، خواسته مردم این است که قیمت دارو متعادل و مناسب شود و از سوی دیگر نیز تولیدکنندگان دارو انتظار دارند که ثبات ایجاد شود و همچنین واردکنندگان و صادرکنندگان دارو هم خواهان شفافیت در حوزه مدیریت و اعمال قوانین هستند.

حسن قاضی زاده هاشمی، ریشه مشکلات دارویی کشور را در مسائلی مثل ارز، بیمه ها و مطالبات وزارت بهداشت دانست و ابراز امیدواری کرد برای رفع این مشکلات از نظر نرم افزاری مشکلی وجود ندارد و دربخش سخت افزاری نیز دولت با تمام قوا به کمک وزارت بهداشت خواهد آمد.

البته وزارت بهداشت برای رفع این مشکلات سخت افزاری حوزه دارو راه زیادی در پیش دارد، زیرا با توجه به کسری بودجه 1900 میلیارد تومانی بیمارستان های کشور و تنگنای مالی آنها برای تامین داروخانه های بیمارستانی، بسیار بعید است که با این میزان کسری بودجه، وزارت بهداشت بتواند در کوتاه مدت، مشکلات دارویی کشور را مرتفع کند.

امین جلالوند - جام جم

يکشنبه 10/6/1392 - 16:39
مهدویت

رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم گفت: نور در دوره آخرالزمان همان حقیقت غیبت است، ظرفیت عالم در این دوره تغییر می‌کند. بنابراین عالم کنونی نمونه متفاوت آخرالزمان است.

خبرگزاری فارس: امکان مشاهده ملکوت عالم در عصر ظهور عمومی می‌شود

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، آیت‌الله سید محمدمهدی میرباقری در سومین جلسه درس گفتار «تاریخ فلسفه تشیع» که عصر روز گذشته (9 شهریور) به همت مؤسسه فرهنگی هنری روزگار نو در حوزه هنری برپا شد، عنوان کرد: سوره «شمس» بالاخص آیات ابتدایی آن مضامین گسترده‌ای دارد و به مثال های آخرالزمان پرداخته شده است.

*پایان تاریخ، کلبه الکترونیکی تافلر یا عصر صنعت نیست

وی در ادامه افزود: به طور مثال آیه «وَاللَّیْلِ إِذَا یَغْشَاهَا» منظور از لیل بر اساس روایت امام باقر(ع) «غشا» ولایت امیرالمومنین نیز هست بنابراین این مثال‌هایی که برای مردم از طرف خدا می آید را غیر از علما کسی بدان دسترسی ندارد. امام باقر (ع) در توحید صدوق می گویند که علمی که خدای متعال داده کلامی دشوار است و رام نشدنی، تحملش سخت است و جز ملائکه، انبیا (ع) و عبد ممتاز کسی می تواند بدان دست یابد.

آیت الله میرباقری با بیان اینکه مهمترین حقایق پایان تاریخ، کلبه الکترونیکی تافلر یا تبدیل دوره کشاورزی به صنعتی نیست، گفت: این جامعه موعود لیبرال دموکراسی است که دارای غشا و حجاب ظلمت است دراین حجاب، انسان خود را در حد دام و دهان می بیند ولی زمانی که حجاب برداشته شود، حقایق مشخص و عالم، عالم دیگری می شود.

*از منظر قرآن، امام کلمه غیب است/ زمین در عصر ظهور زنده می شود

وی دراین باره توضیح داد: بنابراین براساس روایات عصر ظهور جامعه موعود ما با جامعه موصوف الکترونیکی تافلر متفاوت است و براساس «وَاللَّیْلِ إِذَا یَغْشَاهَا» تعبیه شده به این معنی که در یک سیر تاریخی غشا از جلوی خورشید کنار می رود و زمین به نور خدا روشن و از غیب دراین عالم دمیده می شود.

وی با تأکید براینکه از منظر قرآن، امام کلمه غیب است، افزود: برای غیب معانی مختلفی است که یکی از آنها امام است و این حقیقت روزی در عالم ما ظاهر می‌شود امام آن آیه غیبی است که خدا به نبی اکرم عطا کرده و در واقع یکی از مبانی ظهور این است که غیب در عالم ما ظاهر می‌شود، عالم عوض شده و همچنین زمین زنده می‌شود. این زنده شدن بدین معناست که زمین حرف می‌زند و اگر کافری پشت سنگی پنهان شده باشد، هویدا می کند.

وی با بیان اینکه چنین روحی وقتی در عالم دمیده می شود تعجبی ندارد که همه چیز به حرف بیاید، توضیح داد: اینها همه از آیاتی برمی آید که به ظاهر خیلی ربطی به فلسفه تاریخ ندارد اما مهم اینست که بدانیم پایان تاریخ چیست که آنچه بدان اعتقاد داریم براین استوار است که پایان تاریخ در «وَالْفَجْرِ*وَلَیَالٍ عَشْرٍ» نهفته است، این سیر حقیقی تاریخ است. برخی فلسفه تاریخ را در سنن می دانند سننی مثل «إِنَّ اللّهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ» در صورتی که تاریخ فقط سنت نیست.

آیت الله میرباقری اظهار داشت: براساس مباحث قرآنی دستگاه نور و ظلمت گاهی در آیه نور و گاهی در شمس و نهار نهفته است این مثال ها در پشت صحنه عالم است پس از منظر قرآن اگر کسی از مسیر حرکت تاریخ صحبت کند منظور ظهور نور در دوره آخرالزمان و آن حقیقت غیب است.

وی با تأکید براینکه تحولات عالم در عصر ظهور با پیش از این دوره از یک سنخ نیستند، گفت: بنابراین اشتباه این است که بگوییم تمدن اسلامی درعصر ظهور محقق می شود درصورتیکه تحولات چیزی فراتر از این تمدن است.

* مشاهده ملکوت عالم در عصر ظهور عمومی می‌شود/ دین جریان ولایت متجلی در حقیقت معصوم است

آیت الله میرباقری با بیان اینکه در عصر ظهور مشاهده ملکوت عالم عمومی می شود، افزود: آیات سوره صف ناظر براین مدعاست. براین اساس دین نیز عبارت از گزاره اعتباری اخلاقی و توحیدی نیست دین جریان ولایت است که در حقیقت معصوم تجلی می یابد، لذا روایات متعدد درباره ظهور توضیح داده شده که ولایت امیرالمومنین منظور است بنابراین پایان تاریخ همان ظهور ولایت نبی اکرم، شمس حقیقی، کلمه غیب، دین و ... در عالم است نه ابزارهای پیچیده یا کلبه الکترونیکی تافلر.

وی با اشاره به اینکه امیرالمومنین (ع) یک دوره تاریخی را کوری و تاریکی نامیدند و این همان دوره روشنگری غرب است، گفت: مشخص نیست چرا غربیان این دوره را عصر روشنگری نام نهادند درحالی که دوره کوری به واقع است چرا که آنها به تولد و مرگ جسمی صرف بسنده یا به خورد و خوراک قناعت کردند.

رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم با تشریح آیه 17 سوره رعد گفت: براساس این آیه خداوند آبی از عالم بالا نازل کرد که برآن خس و خاشاکی نیز بود مثل طلایی که آب می کنید که یک خاشاکی دارد خدا حق و باطل را اینطور ازهم متفاوت کرد هاست که این خس از بین رفتنی است. قرآن کریم جبهه حق و باطل را به دو شیوه معرفی می‌کند گاهی برای هشدار ما به طور کامل دستگاه باطل را شرح می دهد و گاهی نیز تلاش کفار را چون یک کار بیهوده در برابر اراده خدا و چون یک بازدم دربرابر خدا می داند.

وی در پایان با تأکید براینکه آنچه ظرفیت جامعه جهانی را به ظهور نزدیک می کند، ظرفیت تولی امام است، افزود: بنابراین آنچه عالم را اماده تولی امام می کند، مهمترین چیزی است که ما را به ظهور نزدیک می کند و آن همان عاشورا است عاشورا محور تنزل غیب در عالم شهود و تنزل هدایت در عالم ما است.

يکشنبه 10/6/1392 - 16:37
اخبار

مدیر امور رسانه و اطلاع‌‌رسانی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) از برگزاری ویژه برنامه‌های سوگواری در سالروز شهادت امام صادق(ع) در حرم مطهر کریمه اهل بیت خبر داد.

خبرگزاری فارس: برنامه‌‌های حرم حضرت معصومه(س) در سالروز شهادت امام صادق(ع)

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام روح‌الله فاطمی‌نسب، مدیر امور رسانه و اطلاع‌‌رسانی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) گفت: در شب شهادت رئیس مذهب شیعه حضرت امام صادق (ع) (یکشنبه، دهم شهریور) آیین سوگواری با سخنرانی حجت‌الاسلام حسینی اراکی و مداحی مداح اهل بیت (ع) سید علی حسینی‌نژاد در حرم حضرت معصومه (س) برگزار می‌‌شود.

وی با اشاره به سخنرانی حجت‌الاسلام کاظم صدیقی،‌ امام جمعه موقت تهران و مداحی حاج حسن شالبافان در صبح روز شهادت امام صادق (ع) روز دوشنبه 11 شهریور ادامه داد: عصر روز شهادت نیز مراسم سوگواری با سخنرانی حجت‌الاسلام سیدمجتبی میردامادی و مداحی سیدرضا تحویلدار برگزار می‌شود.

مدیر امور رسانه و اطلاع‌رسانی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) اظهار داشت: در شام شهادت نیز آیین عزاداری با سخنرانی حجت‌الاسلام سیدحسین مؤمنی و مداحی سید مهدی میرداماد برگزار خواهد شد.

فاطمی‌نسب در پایان خاطرنشان کرد: آیین قرائت یک جزء قرآن کریم هدیه به روح مطهر امام صادق (ع) در سالروز شهادت این امام همام، بلافاصله بعد از نماز عصر در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار می‌شود.

يکشنبه 10/6/1392 - 16:36
كودك

مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت: کاهش قدرت یادگیری، کاهش قدرت حافظه، عدم تمرکز، سردرد، سرگیجه، عصبانیت، افسردگی، بی‌میلی و بی‌حوصلگی از عوارض عصبی ناشی از افت قند خون و نخوردن صبحانه در کودکان است.

خبرگزاری فارس: صبحانه نخوردن موجب بدخلقی کودک می‌شود

برلیانت بزرگمهر در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: صبحانه مهمترین وعده غذایی افراد است و خوردن صبحانه در کودکان برای آغاز یک روز پرتحرک از نظر جسمی و فکری بسیار با اهمیت است.

مشاور تغذیه گفت: بدن کودک از شب تا صبح غذا دریافت نمی‌کند بنابراین مواد مغذی به بدن نمی‌رسد و کودک دچار افت قند خون می‌شود.

وی افزود: از طرفی چون کودکان معده کوچکی دارند نیاز به تعداد وعده غذایی بیشتری دارند و باید در هر وعده مقدار غذایشان به گونه‌ای باشد که معده تحمل می‌کند بنابراین کودکان زودتر دچار افت قند خون می‌شوند.

بزرگمهر ادامه داد: افت قند خون می‌تواند باعث عوارضی در کودک شود.

مشاور تغذیه گفت: کاهش قدرت یادگیری، کاهش قدرت حافظه، عدم تمرکز، سردرد، سرگیجه، عصبانیت، افسردگی، بی‌میلی و بی‌حوصلگی از عوارض عصبی ناشی از افت قند خون در کودکان است.

بزرگمهر در پاسخ به پرسش فارس، مبنی بر اینکه «چرا بعضی از کودکان میل به خوردن صبحانه ندارند؟»، گفت: دلایل مختلفی در این زمینه نقش دارند.

وی گفت: اگر کودک دیر شام بخورد، صبح میلی به صبحانه ندارد همچنین خوردن شام سنگین و سرخ کرده که مدت توقفش در معده زیاد است می‌تواند میل به خوردن صبحانه در کودک را کاهش دهد.

مشاور تغذیه گفت: کودکانی که دیر می‌خوابند صبح نمی‌توانند وقت کافی برای صبحانه اختصاص دهند و استرس و اضطراب برای زودتر رسیدن به کلاس یا کارهای روزمره آنها را از خوردن صبحانه باز می‌دارد.

بزرگمهر الگوبرداری از پدر و مادر را مسئله مهم دیگری در این بین دانست و افزود: اگر پدر و مادر عادت به خوردن صبحانه نداشته باشند کودک نیز از آنها الگوبرداری کرده و میلی به خوردن صبحانه ندارد.

مشاور تغذیه گفت: برای اینکه کودکان الگوی تغذیه‌ای سالم داشته باشند باید والدین عادات غذایی خود را اصلاح کنند.

شنبه 9/6/1392 - 21:27
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته