• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1392
تعداد نظرات : 123
زمان آخرین مطلب : 6085روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

  هیچ قانون نوشته و نانوشته ای نمی گوید که فناوری های همراه تنها به گوشی های تلفن همراه مربوط می شوند. اگر اینگونه باشد، دامنه آنها بسیار محدود خواهد بود و اصلاً جای بحث و بررسی نخواهند داشت، چرا که پس از مدتی، به پایان می رسند و دیگر فناوری همراهی برای بررسی و معرفی باقی نمی ماند.

 اگر فناوری های همراه را به دستاوردهایی مثل قابلیت ارسال اطلاعات با مادون قرمز، بلوتوث، Wi-Max و یا Wi-Fi محدود بدانیم و به فناوری هایی که امکان تحرک، جنبش و جابه جایی را فراهم می کنند، توجه نکنیم از قافله ارتباطات سیار و همراه عقب می مانیم.

امروزه، عصر تلفیق همه فناوری ها با هم است؛ بلوتوث در کامپیوترهای لپ تاپ، تشخیص نوری و بصری حروف یا OCR در یک ساعت مچی، اینترنت پرسرعت با ADSL در دستیار دیجیتال شخصی و.... از همین رو است که احساس می کنیم تغییر رویکرد ستون «فناوری همراه» برای حفظ پویایی و کارایی آن با نگاه به فناوری های همراه خارج از محدوده تلفن همراه هم نیاز است.

ضمن اینکه باید توجه کنیم شاخه ای از مطالعه فناوری های همراه و ارتباطات سیار، با نام Mobile Computer Standards یا استانداردهای همراه کامپیوتر بررسی و مطالعه می شوند و از همین رو هم بازنگری آنها اهمیت می یابد.

این هفته، موضوع رایانه های پوشیدنی یا Wearable Computers را بررسی می کنیم که جرقه های ابتدایی آن در قرن پانزدهم میلادی زده شد،

کامپیوترهای پوشیدنی

کامپیوترهای پوشیدنی، انواعی از رایانه ها هستند که بر بدن انسان پوشیده می شوند. غالب استفاده این رایانه ها، برای نمونه سازی و الگوبرداری رفتاری از مغز انسان ها، سیستم های نظارت و دیده بانی سلامت و مصارف چندرسانه ای است.

ثبات و استحکام، مهم ترین ویژگی و قابلیت متمایزکننده کامپیوترهای پوشیدنی است. ارتباط و تعاملی مداوم و پایدار بین کامپیوتر و کاربر وجود دارد. نیازی نیست که شما کامپیوتر را روشن یا خاموش کنید یا مستقیماً دستوری به آن بدهید. این کامپیوترها از ویژگی چندوظیفه ای یا Multitasking برخوردارند و شما بدون اینکه در یک وظیفه خاص دستگاهتان اختلالی ایجاد شود، می توانید عملکردی دیگر را برایش تعریف کنید.

البته اگر تعریف اصلی کامپیوترها به عنوان محاسبه گر ریاضی را مورد توجه قرار دهیم، این تصور در ذهن ما که Wearable Computers لزوماً دستگاه های حجیم و عظیم همراه با موشواره، صفحه کلید، مانیتور 17 اینچ و سایر متعلقات یک کامپیوتر شخصی رومیزی هستند و به انسان وصل می شوند، از بین خواهد رفت.

کامپیوترهای پوشیدنی برای کاربردهای تعریف شده و اهدافی خاص طراحی می شوند. برای مثال یک تراشه نانوسلولی که برای عکسبرداری و گزارش وضعیت سلول های سرطانی یک بیمار مبتلا به سرطان، به زیر پوست او فرستاده و تزریق می شود هم کامپیوتر پوشیدنی محسوب می شود. همینطور یک مچ بند دیجیتالی که وضعیت فشار خون و ضربان نبض شخص خاصی را در هر لحظه به یک سرویس دهنده و پردازشگر مرکزی ارسال می کند، نوعی دیگر از انواع کامپیوترهای پوشیدنی است.

البته کامپیوترهای پوشیدنی و همراه، می توانند به تناسب بسیار ساده تر هم باشند. برای مثال یک ساعت مچی یا عینک آفتابی نیز می تواند کامپیوتر پوشیدنی باشد، در این صورت می شود نتیجه گرفت که سابقه و تاریخچه کامپیوترهای همراه به سال های 1300 تا 1500 میلادی برمی گردد، جایی که برای نخستین بار ساعت های مچی آنالوگ و عینک های آفتابی و طبی اختراع شدند.

اما تعاریف نوین کامپیوتر همراه، به ما این اجازه را می دهد که دستاوردهای نوین این عرصه را بررسی کنیم. از جمله تولید ژانویه سال 2005 شرکت کامپیوتری. Fossil Inc که نخستین دستیار دیجیتال شخصی خم شدنی با قابلیت پیچیدن به دور دست و استفاده به عنوان مینی کامپیوتر همراه را روانه بازار کرد.

البته نباید فراموش کنیم که شرکت IBM به عنوان یکی از غول های سخت افزاری دنیا، در سال 2001 میلادی نوعی از ساعت مچی را روانه بازار کرد که می توانست به عنوان یک رایانه همراه انجام وظیفه کند و سیستم عامل نوپای لینوکس را نیز اجرا نماید.

منبع: SharghNewspaper
دوشنبه 29/5/1386 - 2:42
کامپیوتر و اینترنت

  در چندین ماه گذشته پیشرفت های جدیدی در طراحی پروسسورها، بویژه از طرف شرکت AMD حاصل شد. این شرکت علاوه بر اینکه یک cpu با طراحی کاملا ْ۶۴ بیتی عرضه کرد که باعث برتری یافتن این شرکت در بازار کامپیوترهای رومیزی پیشرفته گردید،

 

همچنین در حذف کنترل کننده‌های حافظه (MCH) پیشقدم شد که در عملکرد Athlon ۶۴ و چیپهای"optron" یک پیشرفت قابل ملاحظه نسبت به پروسسورهای intel به حساب می‌آید. اینتل به طور متقابل پروسسور سازگار ۶۴ بیتی را عرضه نمود. به تازگی نیز هر دو شرکت پردازشگرهای دوهسته ای را عرضه نموده‌اند، این پروسسورها بهتر از آن چیزی که شما انتظار دارید کار می‌کنند.

پروسسورهای اینتل و AMD هر دو دارای دو هسته پروسسور، در حال کار در یک قالب می‌باشند که هر یک از هسته‌ها بصورت مستقل توابع و پردازشهای داده را انجام می‌دهند (در مورد اینتل این مورد کامل تر است) و هر دو این هسته‌ها توسط نرم افزار سیستم عامل هم آهنگ می گردند. در این مقاله سعی شده تا تکنولوژی که در این دو محصول استفاده شده و مقدار افزایش کارایی که شما می توانید از آنها انتظار داشته باشید بررسی گردد. در حال حاضر AMD فقط پروسورهای کلاس سرور opteron با دو هسته را بطور کامل به بازار عرضه کرده و بزودی Athlon ۶۴x۲ برای کامپیوترهای رومیزی را نیز به بازار عرضه می‌کند. در طرف مقابل اینتل در حال حاضر پنتیوم Extreme Edition ۸۴۰ رومیزی با دو هسته را به بازار عرضه نموده در حالی که خطهای تولید Pentium D و dual xeons هنوز متوقف نشده اند. با توجه به اینکه پروسسورهای دو هسته‌ای در اصل یک سیستم چند پروسسوره که در یک قالب قرار گرفته اند، می باشد. اجازه بدهید اینک چندین تکنولوژی که در سیستم های چند پردازشگر استفاده می شود را مورد بررسی قرار دهیم.

ساختار پردازنده های دو هسته ای همانطور که از نام آن ها پیداست در این تراشه ها ، دو پردازشگر و دو کش L۲ در یک واحد سیلیکونی قرار گرفته اند . مزیت این گونه پردازنده ها ، پردازش بهتر دستورات مالتی تسک است . در واقع مزایای پردازنده های دو هسته ای زمانی بهتر لمس خواهد شد که به طور همزمان چندین کار انجام پذیرد . تراشه های دو هسته ای اینتل نیاز به یک مادربرد جدید دارند در صورتی که پردازنده های دو هسته ای AMD نیاز به مادربورد جدید ندارند و فقط با به روز رسانی بایوس می توان این پردازنده ها را روی مادربورد های سوکت ۹۳۹ نصب کرد .

● چند پردازشگرهای متقارن ( SMP (symmetric Multi processing
روش مشترکی می باشد که چندین پردازشگر بطور جداگانه با یکدیگر در یک مادربرد کار می‌کنند. سیستم عامل با هر دو cpu تقریباً بطور یکسان کار می‌کند و کارهای مورد نیاز را به آنها ارجاع می‌دهد. چیپ‌های دوهسته ای جدید intel و AMD توانایی SMP را بصورت داخلی مورد توجه قرار داده‌اند. پروسسورهای سرور opteron دوهسته ای می‌تواند همچنین بصورت خارجی با دیگر چیپ‌های دوهسته ای ارتباط برقرار کند. (بشرط آنکه چیپ متقابل نیز دارای این خاصیت باشد) محدودیت اصلیSMP در پشتیبانی سیستم عاملها و نرم افزارها از این تکنولوژی می‌باشد. خیلی از سیستم عاملها (مانند ویندوز XP سری خانگی ) توانایی پشتیبانی از SMP را ندارند و از دومین پردازشگر استفاده نمی‌کنند. همچنین بیشتر برنامه‌های پیشرفته بصورت تک رشته ای کار می‌کنند، در اصل در هر زمان فقط یک پردازشگر در حالت فعال می باشد. برنامه های چند رشته‌ای از پتانسیل موجود در سیستم‌های دو یا چند پرازشگر، می‌توانند نتایج مفیدتری بگیرند، ولی به صورت کامل عمومیت ندارد. در گذشته intel و AMD سعی داشته‌اند تا تکنولوژی جدیدی مثل SMP را بیشتر برای پردازشگرهای سرور پیشرفته مانند opteron و Xeon استفاده نمایند ( البته تا قبل از پنتیوم ۳)

● Hyperthreading
این تکنولوژی بصورت اختصاصی توسط اینتل در پردازشگرهای چند هسته‌ای بکار گرفته شده است. این تکنولوژی قبلاً نیز توسط این شرکت بکار گرفته ‌شده‌ بود. اینتل برای آنکه از منابع CPUبه نحو بهتری استفاده نماید فقط قسمتهایی که کار پردازش اطلاعات را انجام می دهد را تکثیر کرده است. یعنی آنکه منابع داده در داخل CPU بصورت مشترک استفاده می‌شد. ایده hyperthreading برای دو برابرکردن مقدار فعالیت چیپ می‌باشد تا آنکه کاهش عملکرد سیستم که در اثر فقدان حافظه Cache روی می‌دهد کمتر گردد همچنین بصورت تئوری نشان داده شده که منابع سیستم کمتر تلف می‌‌گردند. در صورتی که CPU های hyperthreading مانند دو پروسسور حقیقی بنظر می رسد. ولی این CPU ها نمی‌توانند عملکردی مشابه دو CPU مجزا مانند CPU های دوهسته ای داشته باشند. زیرا در CPU های دو هسته ای دو "Threads"مشابه بطور همزمان و با Cache ‌های جداگانه L۱ و L۲ می‌توانند اجرا گردند که این عمل در پردازشگرهای hyperthreading قابل انجام نمی‌باشد. یکی از چیپهای جدید اینتل بنام ، پردازشگر پنتیوم Extreme Edition ۸۴۰ ، در داخل هر هسته خود از تکنولوژی hyperthreadings نیز پشتیبانی می‌کند، یعنی آنکه در یک سیستم عامل آن بصورت چهار پردازشگر حقیقی دیده می‌شود.

● دو چیپ در یک قالب ... چرا؟
چرا دو شرکت اینتل و AMD بطور ناگهانی شروع به توزیع پردازشگرهای دو هسته‌ای کردند؟
اول از همه رقابت چنانچه بعداً بیان خواهیم کرد AMD از ابتدا توانائی بالقوه دوهسته‌ای را در پردازشگرهای ۶۴ بیتی خود داشت. ساختمان ورودی و خروجی برای دومین هسته در CPU های فعلی ۶۴ بیتی AMD موجود می‌باشد. هیچ شرکتی نمی تواند دیگران را از بدست آوردن تکنولوژی‌های جدید منع نماید و AMD در حال حاضر با موفقیت چشمگیر خط تولید پرداشگرهای ۶۴ بیتی آسودگی را از intel سلب نموده ‌است. برای اینتل ضروری می‌باشد که دارای یک تولید تخصصی در تکنولوژی دوهسته ای ‌باشد تا رقابت با شرکاء تجاری خود را حفظ نماید. دوم، کارایی می‌باشد. مطمئناً برنامه‌های کاربردی چند رشته‌ای در پردازشگرهایی که توانایی انجام چند پردازش را دارند در پردازشگرهایی که یک پردازش را در هر زمان انجام می‌دهند، بهتر عمل خواهند نمود. البته برای سیستم های چند پردازشگره یک ایراد عمومی وجود دارد و آن تاْخیری می‌باشد که این CPU ها در اجرای کار سیستم بوجود می آورند. به بیان ساده در حال حاضر روشی برای سیستم عامل‌های موجود وجود ندارند تا پردازشها را بطور کاملاً مساوی در بین پردازشگرها تقسیم نماید، پردازشگر دوم عموماً بایک مداخله کمتر و کارایی پایین‌تر کارمی‌کند، در صورتی که ممکن است پردازشگر اول بصورت ۱۰۰% در حال پردازش ‌باشد. سومین دلیل کمتر نمایان است، ناامیدی AMD و اینتل می‌باشد، هر دو شرکت با یک مانع جدی برای افزایش سرعت پردازشگرها و کوچکتر کردن اندازه قالب آنها روبرو شده اند تا این مانع حذف نشود و یا اینکه تا کاربران عمومی متوجه نشوند که GHZ به تنهایی کارایی را بیان نمی‌کند. هر دو شرکت برای دست یافتن به هر پیشرفت که کارایی پردازشگرها را بهبود بخشید تلاش خواهند نمود و تقریباً دلیل اصلی بوجود آمدن پردازشگرهای دو هسته ای را می‌توان همین دلیل سوم بیان نمود.

● دسترسی AMD به تکنولوژی دو هسته ای
فرم فاکتور فعلی پردازشگر ۶۴ اتلن به طراحی دو هسته ای خیلی نزدیک می‌باشد. وجود کنترل کننده‌های Hypertransport و کنترل کننده حافظه درقالب چیپهای فعلی ۶۴ اتلن به معنی آنست که اضافه نمودن دومین هسته در داخل چیپ چندان مشکل نمی‌باشد. بدلیل رابط NorthBridge که AMD برای اتلن ۶۴ تهیه کرده‌ است کنترل کننده حافظه و رابط Hypertransport در داخل چیپ پشتیبانی می گردد. این به چیپ‌های دوهسته‌ای امکان می دهد که از داخل خود پردازشگر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

تعداد ترانزیستورهای پردازشگرهای اتلن ۲X۶۴بیش از دو برابر پردازشگرهای اتلن ۶۴ می‌باشد. با توجه به اینکه در ساختن CPU های جدید از روش ۹۰nm استفاده می شود سایز کل چیپ کمی افزایش پیدا کرده و ولتاژ عملکرد ۱.۳۵ تا ۱.۴ می‌باشد و گرمای خروجی به بیش از ۱۱۰w کمی افزایش می‌یابد. هر هسته پردازشگر حافظه Cache L۱ و L۲ مخصوص به خود را دارد، ۱۲۸ KB برای L۱ و بسته به مدل ۵۱۲ KB تا ۱ MB برای L۲. L۲ دارای Advaced Trsnsfer Cache(ATC) می باشد. ATC وظیفه هدایت توان عملیاتی و تبادل اطلاعات بین هسته پردازنده و حافظه نهان L۲ را بر عهده دارد . L ۲ دارای رابط ۲۵۶ بیتی (۳۲ بایتی) می باشد که باعث تبادل داده در هر سیکل Clock هسته می شود. هسته Prescott در مقایسه با هسته Northwood که دارای KB۵۱۲ حافظه نهان L ۲ است ، دارای حافظه نهان Mb۱ می باشد. ضمنا با توجه به فناوری ساخت ۹۰نانو افزایش KBبه۵۱۲ MB۱ تاثیری در تغییر اندازه Die پردازنده بوجود نیاورده است.

حافظه نهان L۱ به دو قسمت حافظه نهان داده L۱ و حافظه نهان ردیابی اجرا L۱تقسیم می شود. حافظه نهان داده L۱ دارای ۸کیلو بایت ظرفیت و حافظه نهان ردیابی اجرا ریز عمل های کد گشایی (Decode) شده را در خود نگهداری می نماید که باعث حذف کد گشا از حلقه اجرایی وکاهش خط لوله می شود.دو برتری مهمی که AMD در CPU های دو هسته‌ای دارد عبارتند از اینکه :

"Crossbar Switch" که آدرسها را جمع‌آوری کرده و توزیع می کند و داده را از هر هسته به هسته دیگر یا باقی سیستم توزیع می کند در حال حاضر امکان اضافه شدن دومین هسته را دارد. موفقیت دیگر AMD که از نظر مصرف کننده خیلی مهم می‌باشد امکان استفاده اتلن۲X۶۴ از مادربردهای سوکت ۹۳۹/۹۴۰ می باشد و فقط لازم است که شرکت تولید کننده مادربرد BIOS را برای پشتیبانی از خصوصیات جدید به روز رسانی نماید.

● دسترسی اینتل به پردازشگر دو هسته ای
با توجه به اینکه اینتل مانند AMD دارای مدل قبلی برای اضافه کردن هسته جدید در داخل یک قالب CPU نبود،برای ساخت آن مدل جدیدی راطراحی نمود که البته دارای نواقصی نسبت به مدل AMD می‌باشد. پردازنده Pentium D اینتل،یک پردازنده Dual Core (دو هسته ای) است و کارآیی بسیار خوبی دارد،ولی کاربران خیلی کم به اون توجه می کنن و بیشتر جو Pentium ۴ گرفتتشون.در واقع این پردازنده برای آنهایی مفید است که به پردازنده دو هسته ای نیاز دارن و می خوان پول کمتری نسبت به Pentium EE Dual Core خرج کنن.البته کارآیی اون کمتر از دوهسته ای هایAMDهست (متأسفانه)...این پردازنده ها با هسته Smithfield و با باس ۸۰۰ MHz و کش دو مگابایتی L۲ عرضه می شوند ... تکنولوژی ساختشون هم ۹۰ nm می باشد. چیپست های پشتیبانی کننده : ۹۴۵P Express , ۹۴۵G Express , ۹۵۵X Express . این پردازنده از EM۶۴T هم پشتیبانی می کنه واز Pentium D از HT Technology پشتیبانی نمی کنه.پنتیوم D در اصل از دو پردازشگر "Prescott" پنتیوم D در یک قالب تشکیل شده است ، این پردازنده دارای مزیت داشتن دو حافظه کش L۱ و L۲ برای هر هسته بطور مجزا می‌باشد، ولی دارای نواقصی نیز می باشند از جمله اینکه این دو پرداشگر برای ارتباط برقرار کردن با یکدیگر باید، از NorthBridge و FSB خارج پردازشگر استفاده نمایند. تعداد ترانزستورها برای چیپ های جدید بیش از ۲۳۰ میلیون و گرمای تولید شده به مقدار فوق‌العاده ۱۳۰W برای پنتیوم Extereme Edition می‌رسد.

پردازنده های دو هسته ای اینتل که قبلا با نام رمز Conroe شناخته می شدند از تکنولوژی ساخت کوچکتری بهره میبرند که باعث کاهش طول خط لوله ها و افزایش کارایی پردازنده می شوند. این سری جدید از پردازنده ها از خط لوله های ۱۴ مرحله ای (در برابر خط لوله ۳۱ مرحله ای یا بیشتر که در خانواده Xeon یافت می شد) و تکنولوژی Intel Wide Dynamic Execution بهره می برند. همچنین واحد FPU در این پردازنده ها نیز تقویت شده است. از دیگر ویژگی های این پردازنده حافظه نهان یکپارچه L۲ است که با استفاده از آن یکی از هسته ها در حالی که هسته دیگر در حالت بیکاری به سر میبرد به تنهایی می تواند از تمام فضای این حافظه استفاده کند.از مهمترین مزایای پردازنده ها Conroe افزایش بازدهی با وجود مصرف کمتر است و این بدان معناست که این هسته ها بسیار خنک تر خواهند بود و با استفاده از آنها می توان کامپیوتر های کوچکتر با صدا و حرارت کمتری تولید کرد. درطی سه سال گذشته این اولین سری پردازنده است که شرکت اینتل برای مقابله با محصولات شرکت AMD در زمینه بازی و برنامه های حرفه ای تولید می کند که شهرت آنها را در میان این دسته از کاربران افزایش می دهد. یکی از بزرگترین معایب طراحی اینتل نسبت به AMD که سوکت‌های ۹۳۹ را برای طراحی پردازشگرهای دو هسته‌ای خود حفظ نمود آن است که راه حل دو هسته‌ای اینتل نیاز به یک جفت چیپ ست جدید بنامهای ۹۵۵X و ۹۴۵P دارد. شرکت nvidia اخیراً ویرایش اینتل SLI که پروسسورهای دو هسته‌ای را پشتیبانی می‌کند را به بازار عرضه کرده ‌است که این مورد هم زمان بیشتری را مصرف و هم هزینه‌ای اضافی برای مصرف کننده در پی دارد.

● گرما و پهنای باند :
هر دو پردازشگرهای تک هسته‌ای AMD و Intel گرمای فوق‌العاده زیادی تولید می‌کردند، که هیت سینک‌های فوق‌العاده بزرگی که برای آنها استفاده می ‌شود گویای این مطلب می‌باشد. حال با اضافه کردن یک هسته اضافی چگونه می‌توان این پردازشگرها را خنک نمود. ولی AMD و Intel از چندین روش برای خنثی کردن این موضوع استفاده کرده‌اند، ابتدا آنکه در ساخت این پردازشگرها از تکنولوژی ۹۰nm استفاده شده که باعث کوچکتر شدن CPU ونزدیکتر شدن قسمتهای مختلف بر روی CPU شده و در نتیجه گرمای تولید شده را به مقدار زیادی کاهش می‌دهد و دوم آنکه فرکانس کاری این CPU ها بمقدار حدود ۴۰۰MHz نسبت به آخرین CPU های تک هسته ای کاهش پیداکرده و همچنین هسته دوم همیشه بصورت کامل کار نمی‌کند این سه مطلب باعث می‌گردد که گرمای تولید شده بمقدار خیلی زیادی نسبت به CPU های تک هسته‌ای افزایش نیابد. پهنای باند بکار رفته محدودیت بزرگتری برای CPU های دو هسته‌ای می‌باشد، زیرا هر سدو AMD و Intel پهنای باند برای CPU های تک هسته‌ای را برای این نوع CPU ها نیز حفظ کرده‌اند و طرحی برای افزایش آن ندارد.

● دو پردازشگر تک هسته ای در مقابل یک پردازشگر دو هسته‌ای
محاسبات و بررسی طرحهای موجود نشان می‌دهد که دو چیپ اپترن AMD باید دارای سرعت بالاتری نسبت به یک چیپ دو هسته‌ای باشد، زیرا هر یک از این OPTERON ها دارای یک کنترل کننده حافظه مجزا می‌باشد ولی در چیپ‌های دو هسته‌ای هر دو هسته باید یک کنترل کننده حافظه را بصورت مشترک استفاده کنند. در مورد اینتل این موضوع مطرح نمی‌باشد زیرا در هر دو طرح یک کنترل کننده حافظه در خارج از CPU استفاده می شود و فقط در طراحی دوهسته ای این مسیرها کوتاه‌تر می‌باشند که چندان پارامتر مطرحی در افزایش سرعت نمی‌باشد.

یکی از بزرگترین مزایای پردازشگرهای دو هسته‌ای نسبت به دو پردازشگر تک هسته‌ای بحث اقتصادی آن می‌باشد، زیرا اولاً خرید یک CPU دو هسته‌ای از دو CPU تک هسته‌ای ارزانتر می‌باشد و از طرف دیگر باید قیمت مادربرد را نیز لحاظ کرد که در این صورت این موضوع بیشتر جلب توجه می‌نماید.

● استفاده از پردازنده های دو هسته ای در لپ تاپ ها
كارشناسان رایانه‌ای عقیده دارند با آغاز استفاده از پردازنده‌های دو هسته‌ای در "لپ تاپها"، در آینده از یك سو شاهد قوی‌تر و ظریفتر شدن این رایانه‌ها و از سوی دیگر افزایش عمر باتری‌های آنها خواهیدم بود. به گزارش سایت اینترنتی "ای ام یی اینفو"، درحالی كه تا پیش از این پردازنده‌های دوهسته‌ای تنها در رایانه‌های شخصی رومیزی(دسكتاپ) به كار گرفته می‌شدند، شركت "اینتل" ماه گذشته نخستین پردازنده‌های دوهسته‌ای و "چیپ ست" ویژه استفاده در رایانه‌های لپ تاپ را با نام "سنترینو دیو موبایل""‪ "Centrino Duo Mobile‬معرفی كرد و شركت "اپل" نیز نخستین لپ‌تاپهای برپایه پردازنده‌های دوهسته‌ای "اینتل كور دیو"("‪(Intel Core Duo‬خود را به بازار داد. پردازنده‌های دو هسته‌ای جدید "اینتل" ویژه استفاده در لپ‌تپها، حدود ‪۶۸‬ درصد سریعتر از بهترین نمونه‌های تك هسته‌ای محصولات همین شركت بوده و به علاوه مصرف انرژی آنها نیز در مقایسه با پردازنده‌های تك هسته‌ای، ‪ ۲۸‬درصد كاهش پیدا كرده‌است. این بدان معناست كه استفاده از پردازنده‌های دوهسته‌ای جدید فاصله موجود میان توان محاسباتی لپ‌تاپها و توان محاسباتی رایانه‌های رومیزی را كاهش داده و به علاوه عمر باتری لپ تاپها را نیز افزایش خواهد داد. از سوی دیگر، یك پردازنده دو هسته‌ای، كوچكتر از دو پردازنده تك هسته‌ای است و به همین علت با استفاده از این پردازنده‌ها امكان ساخت لپ‌تاپهای قدرتمند سبك و ظریف فراهم خواهد شد. مهمترین مشكل فعلی در زمینه استفاده از پردازنده‌های دوهسته‌ای، كمبود نرم‌افزارهایی است كه بتوانند به درستی از قابلیتهای این پردازنده‌ها استفاده كنند كه این مشكل نیز با ورود نرم‌افزارهای جدید شركتهای مختلف به بازار، در آینده نزدیك برطرف خواهد شد.

 

منبع: سایت شایگان
دوشنبه 29/5/1386 - 2:42
کامپیوتر و اینترنت

  در شرایطی كه ما هنوز در اینترنت و استفاده شهروندان از سایت مناسب، سرعت و قانون مناسب در این زمینه درمانده ایم، چطور الكترونیكی شویم و امنیت را برقرار كنیم.

 

 

سیامك عدالت خواه رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای استان گیلان، در گفت وگو با ایسنا، درباره گزارش واحد اطلاعات اكونومیست كه به بررسی وضعیت توان دیجیتالی ۶۹ كشور قدرتمند اقتصادی جهان پرداخت و عنوان كرده كه ایران با امتیاز ۰۸.۳ از ،۱۰ در مكان ۶۹ و آخر این فهرست جهانی قرار دارد و درباره چرایی این مساله اظهار كرد: زیرساخت ها تنها با گام نرم افزاری قابل پیشرفت نخواهند بود؛ بستر الكترونیكی شدن در همه معیارهای آمادگی الكترونیكی به ساماندهی نیاز دارد و برای اجرا و پیشرفت اهداف باید مدیریت را به مباحث اجرایی معطوف كرد.
 
وی ادامه داد: فضای تبادل اطلاعات نیازی است كه نبود آن در نمونه بارز كارت سوخت دیده می شود، اگر كارت هوشمند سوخت الكترونیكی بود، مردم برای تهیه آن مراجعه نداشتند و مشكلاتی ایجاد نمی شد. او معتقد است: برای انجام چنین پروژه های زیرساختی به تشكیل گروه های مرتبط از تمام وزارت خانه ها و ارگان های خصوصی در قالب كمیته نیاز خواهد بود همچنین باید در نظر داشت كه برای اجرای پروژه های بزرگ، دولت نمی تواند خودش را كاملا درگیر كند.
 
عدالت خواه تصریح كرد: با توجه به رشد جمعیت، نگاه دولت باید ساماندهی شود و تنها درج در چارت سازمانی كافی نیست؛ دولت باید دو برابر نیروی انسانی را استخدام كند و از آن جا كه دولت وامدار مردم است و مردم ولی نعمت دولت هستند، باید به مردم احترام گذاشته شود و وقتی جوابگوی مشخصی برای عدم تطابق در ساختار دولتی نیست چرا از بخش خصوصی و دانشگاهی استفاده نمی كنند.
 
او ادامه داد: با توجه به این كه كپی كردن پروژه ها در كشور نتیجه ساز نیست، چرا برای گلوگاه های كشور خود اندیشه نكنیم و با دانش محوری پروژه ها را انجام ندهیم؛ متاسفانه دید اجرا در بالا غلط است و تا این زمان برای نقش دادن به مساله كوچك دید و هدف نادرست بوده است.
 
رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای استان گیلان خاطر نشان كرد: نمی شود مردم را به گرایش به سمت الكترونیكی شدن وادار كرد اما بستر را فراهم نكرد؛ در حال حاضر در جریان كارت هوشمند سوخت به مردم اولتیماتوم داده شد در حالی كه جایگاه های ارایه سوخت محدود است و این یعنی هدر رفتن سرمایه ملی كه به دلیل نبود مشاوره خوب و قوی رخ داده است.
 
به گفته او باید بخش خصوصی برای ایجاد فرهنگ استفاده به مردم فضاسازی كند و دولت در این فضای شفاف سیاست گذاری انجام دهد؛ IT مانند ساختن یك سد است كه برای انجام آن باید به بستر زمین، جغرافیا، بودجه و سود هزینه (هزینه فایده) پرداخت و هیچ كشوری بدون مطالعه اقدام به ساختن سد نمی كند.

 

منبع: روزنامه ابرار اقتصادي
دوشنبه 29/5/1386 - 2:41
کامپیوتر و اینترنت

  گوشی تلفن همراه LG K920 اولین مدل موجود در بازاراست که دارای دوربین 5 مگاپیکسل می باشد . انچه درادامه می خوانید نتیجه مقایسه دوربین این مدل با دوربین گوشیهای تلفن همراه  Sony Ericsson K800 و Nokia N73 می باشد که در بازار اکنون دارای بهترین دوربین 3 مگاپیکسل هستند :

 

نوکیا N73 عکسهای over-saturated, over-sharpened, high-contrast می گیرد که به دید غیر حرفه ایی جالب و قابل توجه هستند . مشکل موقعی بروز می کند که بخواهید از محیطی دارای رنگهای  زیاد و کنتراست بالا عکس بگیرید . بهر حال نوکیا N73 زمانی برنده بی رقیب خواهد بود که دارای رنگهایی مشابه رنگهای سونی باشد . سونی در دوربینهای دیجیتال خود این موضوع را بخوبی حل کرده است  ولی در مورد مدلهای جدید این شرکت این  موضوع  بصورت حل نشده باقی مانده است .


اما درمورد سونی اریکسون K800 عکسهای گرفته شده مورد پردازش قرار نمی گیرند و برای ویرایش مناسب هستند .

البته اگرچه مقایسه دوربین 3 مگاپیکسل با 5 مگاپیکسل غیر عادلانه است اما ما این مقایسه را برای درک تفاوتها برای شما انجام دادیم تا ببینید که آیا ارتقا به دوربین 5 مگاپیکسل ارزش دارد یا نه . لذا برای عادلانه بودن این مقایسه تصمیم گرفتیم رزولوشن عکسهای گرفته شده با دوربین 3 مگاپیکسل را تا 5 مگاپیکسل بالا ببریم  و در این متد عیبهای تصاویر نیز برگتر می شوند .

در مشاهده عکسها بصورت 100% هیچکدام از انها در صفحه مانیتورهای امروزی جا نمی شوند ..


مقایسه عکسهای گرفته شده در فضای داخل استودیو :

تمام عکسها در شرایط یکسان و زیر نور سفید گرفته شده اند . عکسهای LG KG920 دارای رزولوشن بهترو رنگهای طبیعی تر و  نویز کمتر می باشد . البته سازندگان این مدل در معرفی آن به وجود سنسور دردوربین دستگاه اشاره ایی نکرده اند . سنسوری که از سنسور گوشیهای تلفن همراه بزرگتر و مشابه سنسور موجود در دوربینهای دیجیتال با کیفیت پایین است .
رنگ عکسهای K800 سونی اریکسون کاملا خاموش است مخصوصا در مورد رنگ سبز در حالیکه عکسهای N73 دارای مشکل اساسی در نمایش رنگ زرد است . در بعضی موارد  oversaturation ارزشمند می شود . در عکسهای N73 به رنگ زرد مکعب دقت کنید .

 در مقایسه عکسها در حالت کنار هم چیده شده  در حالت ماکرو هم  LG KG920 برنده بی رقیب است .

مقایسه عکسهای گرفته شده در فضای باز : Outdoor

اولین نکته ایی که در عکسهای این موضوع جلب توجه می کند وجود رنگ زرد درعکسهای LG KG920 است . در مورد منظره هایی که دارای رنگهای زیاد نیستند باید گفت که سونی اریکسون K800 بهترین و طبیعی ترین عکس را می گیرد . اما در مورد منظره های که دارای رنگهای زیادی هستند عکسهای N73 بسیار شبیه عکسهای  LG KG920 است .
عکسهای گرفته شده با گوشی ال جی smoother از نوکیا و سونی اریکسون است .

مقایسه عکسهای گرفته شده در فضای داخل : Indoor

در فضای داخل در صورتیکه نور کافی موجود نباشد ال جی با کمک سنسور بزرگتر خود عکسهای بهتری می گیرد . عکسهای آن در این محیط مشابه عکسهای گرفته شده توسط دوربینهای دیجیتال است .
 
در این عکسها نیز دوباره ته رنگ زرد دیده می شود که در این محیط طبیعی است . وجود اختلافهایی در رنگ چراغ موجود در یکی از عکسهای گرفته شده با نوکیا ازاین محیط شبهه عدم وجود low-pass filter را در این دستگاه تقویت می کند . نقش این فیلتر که در اکثر دوربینهای دیجیتال موجود است بهتر کردن کیفیت عکس از راههای مختلف نظیر حذف لبه های ناهموار و ... می باشد . وجود اختلاف در رنگ اشیای سفید در عکس از علایم فقدان این فیلتر است . نوکیا N73 دوست دارد همه چیز را رنگی نشان دهد حتی رنگهای سفید را

مقایسه عکسهای گرفته شده با استفاده از فلاش  :

بر اساس اعلام سازندگان ال جی فلاش موجود در KG920 از نوع strobe flash است .یعنی از نوع LED flash نیست که در اکثر گوشیهای تلفن همراه بکار رفته است و بسیار شبیه xenon flash بکاررفته در سونی اریکسون K800  می باشد . فلاش نوکیا N73  از نوع معمولی LED می باشد .پس از نظر تئوری نوکیا توان رقابت با سونی اریکسون و ال جی را دارانیست . در آزمایش اول از یک دیوار سفید و از فاصله یک متری در تاریکی عکس گرفته شد که بهترین نتیجه مربوط به ال جی بود و در مقام دوم سونی اریکسون قرار می گرفت .
در آزمایش دوم از یک دیوار آجری و از فاصله دو متری در تاریکی عکس گرفته شد که متاسفانه ال جی نتیجه معکوس داد و سونی اریکسون اول و نوکیا دوم شد .
پس برای گرفتن عکسهای واضح توسط این مدل از ال جی بهتر است از فاصله نزدیک عکس بگیرید .


مقایسه از نظر  Performance

در این مورد سونی اریکسون K800 با اختلاف کمی نسبت به نوکیا N73 در صدر قرار می گیرد .  البته باید توجه داشت که N73 یک اسمارت فون است و مطمئنا باید آهسته تر از بقیه باشد اما در عین حال دارای اختلاف کمی هم درزمان فوکوس خودکار و هم در زمان ذخیره کردن عکسها با K800 بود .
فوکوس خودکار در هر دو گوشی دارای دوربین 3 مگاپیکسل عالی بود ولی LG KG920 در این زمینه ما را ناامید کرد . درست است که این دستگاه باید داده های زیادی را پردازش کند به دلیل بزرگ بودن عکسها ولی ذخیره عکسها زمان زیادی می برد . فاصله زمانی یک عکس تا عکس بعدی در این مدل حدود 10 ثانیه بود .

نتیجه :

همانطور که انتظار می رفت تقریبا در تمام زمینه های آزمایش LG KG920 نسبت به رقبای 3 مگاپیکسلی خود برنده شد . همچنین این مدل دارای حالت ماکرو و پویایی  فوق العاده در عکس گرفتن است .

معایبی که در این مدل مشاهده شد عبارتند از : اجرای آهسته slow performance ووجود ته رنگ زرد در حالت تنظیم خودکار سفیدی عکس در فضای باز

در مورد نوکیا N73 و سونی اریکسون K800 باید گفت که هر دو دارای دوربینهای خوبی برای عکسبرداری هستند اما اگر شما عکسها را بصورت جالب وبدون ویرایش بعدی نیاز دارید بهتر است N73 را انتخاب کنید ولی اگر عکسها را بصورت خام می خواهید که بعدا آنها را ویرایش کنید بهتر است K800 را انتخاب کنید . 

 

منبع: ICTIr.NET
دوشنبه 29/5/1386 - 2:40
کامپیوتر و اینترنت

  نوکیا 5700 مدل ارتقاء یافته نوکیا 3250 می باشد که طرفداران خاص خود را دارد.نوکیا 5700  یک مدل XpressMusic است و ظاهری کاملا زیبا و حرفه ای دارد.

 

5700 نسخهء به روز شدهء تلفن همراه نوکیا مدل 3250 که تاثیر خوبی بر بازار در اوایل سال گذشته داشت، میباشد. این مدل یک صفحه کلید چرخشی مشابه و سیستم عامل سیمبین سری S60 همانند مدل 3250 ، داراست.

این مدل تقریبا" یک قدم قابل توجه از مدل 3250 در رابطه با ویژگیهای فنی بسمت جلو میباشد. تلفن همراه نوکیا مدل 5700 XpressMusic یک تلفن نسل سوم با پشتیبانی شبکه GSM چهار بانده بوده و دارای صفجه نمایش بهینه یافته QVGA با دقت وضوح یا تفکیک پذیری (320 * 240) پیکسل با توانایی پشتیبانی 16 میلیون رنگ، بلوتوث استریو به اضافهء یک تراشه (آی سی) اختصاص یافته صوتی جهت کمک کردن به پخش موسیقی میباشد. نوکیا تمام این ویژگیها را در حالیکه 15 گرم کاهش وزن در 5700 نسبت به 3250 اعمال نموده، اضافه کرده است.

مانند مدل 3250، نوکیا 5700 دارای دوربین 2 مگاپیکسلی و کارت حافظه قابل توسعهء microSD تا ظرفیت 2 گیگا بایت است. حافظهء داخلی این مدل کمی محدود است و در حدود 35 مگابایت یا کمی بیشتر ظرفیت دارد.

نوکیا 5700 XpressMusic تنوع زیادی از انواع چندرسانه ای را شامل فایلهای MP3، MPEG4، AAC و WMA را اگرچه ما انتظار داشتیم که یک رادیو FM نیز در این نوع وسیله پیدا کنیم و 5700 بنظر می آید که آنرا نداشته باشد، پشتیبانی می نماید.

طرح ظاهری در مدل 5700 نسبت به 3250 بنظر می آید تغییر کرده و کمی بیشتر در خطوط مدلهای Nokia 5200 و Nokia 5300 میباشد.

هیچ چیزی در نوکیا 5700 XpressMusic وجود ندارد که ما آنرا قبلا" ندیده باشیم، اما این مدل هنوز بنظر می آید که یک بستهء جذاب برای مصرف کنندگان باشد. مدل 5700 در سه ماههء دوم سال 2007 با قیمت حدود 350 یورو قبل از احتساب مالیات و سوبسید قابل دسترس قرار گرفت.

 

منبع: ICTIr.NET (نقل از GsmArena و MobilePlusMe)
دوشنبه 29/5/1386 - 2:38
کامپیوتر و اینترنت

  یك PC یا كامپیوتر شخصی (Personal Computer)دقیقا" همان چیزی است كه به‌‌نظر می‌‌آید. كامپیوتری است كه برای استفادهٔ شخصی طراحی شده است و قادر به انجام طیف وسیعی از كار‌‌ها است به جای كامپیوتری كه برای یك هدف خاص طراحی شده و به اندازه اتاق بزرگی جامی‌‌گیرد و توسط كارشناسان بسیار ماهر نگه‌‌داری می‌‌شوند.

● یك PC چه كاری انجام می‌‌دهد
یك كامپیوتر، اطلاعات را پردازش می‌‌كند. شما اطلاعات و دستورالعمل‌‌ها را از یك سو وارد می‌‌كنید و كامپیوتر، آنها را به روش‌‌هایی برای حصول نتایج در سوی دیگر پردازش می‌‌كند (خروجی). این چرخه، ورودی، پردازش و خروجی برای همهٔ ما آشنا است ولی ما معمولا" به دنیای واقعی برحسب این طبقه‌‌بندی خاص فكر نمی‌‌كنیم. به عنوان مثال، اگر لباسشویی را یك پردازشگر لباس در نظر بگیرید، متوجه خواهید شد كه ما انتظار داریم كه خروجی(لباس‌‌های شسته شده) متفاوت از ورودی باشد، در مورد كامپیوتر نیز چنین است.
اگر ما فهرستی از نام‌‌ها و نشانی‌‌ها را تایپ كنیم(مثلا" اسم و نشانی خریداران) انتظار داریم كه كامپیوتر، اطلاعات را به صورت قابل استفاده‌‌ای پردازش كند. آنها را بر حسب موقعیت، شمارش یا گروه‌‌بندی كند. خروجی می‌‌تواند به صورت فهرست‌‌های چاپ‌‌شده كه حالا ذخیره شده‌‌اند و یا برحسب نشانی‌‌ها و همین طور صدها نامه با نام‌‌ها و نشانی‌‌های مختلف روی هر كدام باشد. همچنین، ما از كامپیوتر انتظار داریم كه اطلاعاتی را كه تایپ كرده‌‌ایم برای استفادهٔ در آینده، نگهداری كند. این توانایی كامپیوتر، برای پردازش اطلاعات خام و تبدیل آنها به اطلاعات ساختار یافته و قابل دسترسی است كه آن را ارزشمند می‌‌سازد.
 

● کنترل یك PC
مهم نیست كه شما می‌‌خواهید یك فهرست را مرتب كنید، یك نامه را چاپ كنید و یا بازی كنید، فقط شما باید به كامپیوتر خود بگویید چه كند. شما می‌‌توانید این كار را با یك صفحه كلید و یا یك موش(Mouse) انجام دهید. هر دوی آنها به عنوان وسیله‌‌های استاندارد برای PCها ساخته شده‌‌اند. چنانچه شما بخواهید با كامپیوتر، زیاد بازی كنید لازم است یك دسته‌‌فرمان (Joystick) هم بخرید.
كلیــــد‌‌ها، روی صفحه‌‌كلید كامپیوتر مانند یك ماشین تحریر قرارگرفته‌‌اند، ولی كلیـــدهای اضافی كه منحصرا"مربوط به كامپــیوتر هستند نیز وجود دارد. با وجود اینكه شما می‌‌توانید حركت روی صفحه را با استــفاده از صفحهٔ كلید كنترل كنید، امّا انجام این كار با موش(Mouse) كه یك كنترل كنندهٔ دستی مستقیم است و می‌‌تواند روی هر صفحهٔ مسطح حركت كند، بسیار آسان‌‌تر است. یك دسته‌‌فرمان كامپیوتری بر اساس دسته‌‌فرمان هواپیما طراحی شده است و حركت را در بازی‌‌ها كنترل می‌‌كند و همچنین به مركز كنترل و دكمه‌‌هایی برای شلیك كردن مجهز شده است.
 

● داخل Case چیست؟
▪ سخت افزار پردازشگر به طور كامل در جعبه‌‌ای كه واحد سیستم(System Unit) نامیده می‌‌شود قرار دارد.
▪ CPU (واحد پردازشگر مركزی) مهم‌‌ترین بخش از تجهیزات است كه در جعبهٔ سیستم قرار دارد و معمولا" به زبان ساده پردازشگر نامیده می‌‌شود. PU را می‌‌توان مغز كامپیوتر یا موتور كامپیوتر به حساب آورد.
▪ سایر اجزای ضروری داخل واحد سیستم كنترل كنند‌‌ه‌‌ها، كارت‌‌های گرافیكی، حافظهٔ كامپیوتر(RAM) و محرك‌های(drive) داخلی و خارجی هستند. كارت گرافیكی مجموعه‌‌ای از اجزای الكترونیكی است كه صفحهٔ كامپیوتر را كنترل می‌‌كند. نوع و پیچیدگی كارت‌‌های گرافیكی، عواملی را مانند، این كه چند رنگ مختلف می‌‌توانید روی صفحه نشان دهید و چند نقطه رنگی برای ساختن تصویر استفاده ‌‌شوند، تعیین می‌‌كند.
به دلیل این كه حافظهٔ فعال كامپیوتر، هر زمان كه شما واحد سیستم را خاموش می‌‌كنید خالی است، محرك‌‌های داخلی كامپیوتر برای ذخیره كردن اطلاعات جهت استفادهٔ مجدد استفاده می‌‌شوند. محرك‌‌های داخلی دیسك سخت Hard Disk)) نامیده می‌‌شوند. اطلاعات به صورت مغناطیسی در دیسك سخت ذخیره می‌‌شود و معمولا" شما نمی‌‌توانید خود محرك را ببینید زیرا، در داخل واحد سیستم نصب شده است اما تقریبا" همیشه یك چراغ روی سیستم واحد وجود دارد كه نشان می‌‌دهد دیسك سخت در حال كاركردن است.
▪ محرك‌‌های خارجی مخصوص ورود فلاپی است. همه كامپیوتر‌‌های مدرن از یك فلاپی۵/۳ اینچی كه در پوشش سخت پلاستیكی قراردارد، استفاده می‌‌كنند. دیسك در یك شیار روی واحد سیستم كه پشت آن یك محرك فلاپی قرار دارد، جای می‌‌گیرد.
▪ محرك‌‌های فلاپی و دیسك سخت، اساسا" شبیه به هم كارمی‌‌كنند ولی دیسك سخت سریع‌‌تر است و می‌‌توان اطلاعات بیشتری را ذخیره ‌كند.نوع دیگری از محرك كه در اكثر PCها به طور استاندارد قرار دارد محرك CD-ROM است. CD-ROMها شبیه CDهای موسیقی معمولی و معادل حدود ۴۰۰ فلاپی دیسك هستند.
▪ امروزه، بیشتر نرم‌‌افزار‌‌ها به صورت CD تهیه می‌‌شوند. نرم‌‌افزار‌‌هایی كه به صورت CD تهیه نشده‌‌اند به صورت فلاپی دیسك‌‌های متعدد درمی‌‌آیند و قبل از اینكه شما بتوانید از آنها استفاده كنید، باید محتویات آنها را روی دیسك سخت داخل كامپیوتر كپی‌‌كنید. این فر‌‌آیند،»نصب كردن« نام دارد. فلاپی دیسك همچنین می‌‌تواند برای ذخیرهٔ كپی‌‌های اضافی از كار شما در شرایطی كه دیسك سخت دچار اشكال شده و یا برای انتقال به شخص دیگر مورد استفاده قرار گیرد.
 

● سایر ضرورت‌‌ها
همهٔ اجزا، به واحد سیستم متصل هستند كه قدرتش را از سیستم اصلی دریافت می‌‌كند. صفحه‌‌كلید و موش(Mouse) مستقیما" به واحد سیستم متصل می‌‌شوند و به منبع تغذیه نیاز ندارند. موش می‌‌تواند از طریق محل‌‌های اتصال پشت Case و یا یك اتصال دهندهٔ نوع ۲PS/ متصل شود. صفحهٔ نمایش توسط یك اتصال‌‌دهندهٔ D شكل كه دارای Pin۱۵ است، به كنترل‌‌كنندهٔ گرافیكی در واحد سیستم متصل می‌‌شود. صفحه نمایش همچنین به منبع تغذیهٔ الكتریكی موجود درCase نیاز دارد. ولی بسیاری از واحد‌‌های سیستم، دارای رابط‌‌های معینی در پشت دستگاه هستند كه انرژی صفحهٔ نمایش را تأمین می‌‌كند. چاپگر(Printer) اطلاعات را از طریق یك كابل كه به واحد سیستم متصل است، دریافت می‌‌كند. چاپگر‌‌ها معمولا" متشكل از مبدل‌‌های سیستم اصلی هستند و باید انرژی مورد نیاز خود را از سیستم اصلی تهیه كنند.
 

● مودم و پویشگر
مودم‌‌ها برای مرتبط ساختن كامپیوتر شما به سیستم تلفن استفاده می‌‌شود. از طریق سیستم تلفن، شما می‌‌توانید توسط اینترنت با سایر كامپیوتر‌‌ها ارتباط برقرار كنید. می‌‌توانید از یك سیستم دستیابی پیوسته (On-Line) مانند سرویس دهنده كامپیوتر استفاده كنید یا با هر كامپیوتر دیگری كه مجهز به مودم است ارتباط برقرار كنید.
در واقع، همه مودم‌‌ها امكان فرستادن و یا دریافت دورنگار را برای شما فراهم می‌‌كنند و بسیاری از انواع جدید، آنها می‌‌توانند با ضبط‌‌كردن پیام‌‌ها روی دیسك سخت كامپیوتر به عنوان پیام‌‌گیر تلفنی مورد استفاده قرارگیرند.
پویشگر(Scanner) تصاویر چاپ شده یا لغات را به شكل الكترونیكی ترجمه می‌‌كند بنابراین، تصاویر و لغات می‌‌توانند توسط كامپیوتر ذخیره و یا دست‌‌كاری شوند. برای اسكن كردن عكس‌‌ها شما به یك پویشگر رنگی كه قادر به تشخیص حداقل۲۵۰ رنگ باشد نیاز دارید ولی گفته شده كه۱۶بیت یا بیشتر می‌‌تواند بیشتر از ۶۵۰۰۰ رنگ را تشخیص دهد و نتیجهٔ واقعی‌‌تری ارائه دهد.
 

● كنترل كننده‌‌های گرافیكی
كنترل كننده گرافیكی یك صفحه مدار است( به عنوان یك كارت شناخته می‌‌شود) كه در داخل كامپیوتر شما قرار گرفته و تعداد رنگ‌‌های متفاوتی كه شما می‌‌توانید در هر لحظه روی صفحهٔ نمایش داشته باشید و همچنین نقاطی كه برای ساخت تصویر استفاده می‌‌شود را مشخص می‌‌كند. كارت‌‌های گران‌‌تر عموما" سریع‌‌تر عمل می‌‌كنند و كیفیت تصویری (Resolution) بالاتری دارند. مطمئن شوید كه كارت به عنوان PCI یا AGP تعریف شده و حداقل ۲ مگابایت حافظه دارد.
 

● RAM
RAM حافظهٔ اطلاعات تصادفی است. RAM عموما" با مگابایت اندازه‌‌گیری می‌‌شود و ۱۶ مگابایت حداقل حافظه‌‌ای است كه اگر شما می‌‌خواهید از برنامه Windows استفاده كنید به شما پیشنهاد می‌‌كنیم.
 

● پردازشگر
پردازشگر قطعه‌‌ای است كه در واقع عمل حساب‌‌كردن را انجام می‌‌دهد و باید سریع‌‌ترین پردازشگری را كه می‌‌توانید، بخرید. بیشترPCها توسط تعدادی از پردازشگر‌‌ها كه توسط شركت Intel ساخته شده‌‌اند، مجهزشده‌‌اند. شناخته‌‌ترین این پردازشگر‌‌ها پنتیوم است كه جانشین پنتیوم MMX شده است همچنین دونوع پردازشگر قوی دیگر نیز وجود دارد كه Pentium II و Pentium Pro نامیده می‌‌شوند.
 

● درایو CD- RAM
امروزه بیشتر محرك‌‌ها، دارای سرعت ۳۲ هستند ولی محرك‌‌های سریع‌‌تر به‌‌تدریج رایج می‌‌شوند.
 

● دیسك سخت
دیسك سخت اطلاعاتی را كه شما در زمان كار با كامپیوتر می‌‌سازید، ذخیره می‌‌كند. در شرایط فعلی، واقعا"خرید دیسك كمتر از۲ گیگابایت به‌‌صرفه نیست. اگر می‌‌توانید دیسك بزرگتری بخرید. خروجی كار خود را بازنگری كنید. خروجی می‌‌تواند به شكل‌‌های مختلفی باشد. خروجی اوّلیه یك PC مدرن با صفحه‌‌نمایش مرتبط است البته، كامپیوتر بدون صفحه‌‌نمایش هم كار می‌‌كند ولی اگر شما نبینید كه روی صفحه چه اتفاقی می‌‌افتد، استفاده ازكامپیوتر غیرممكن خواهد بود.
صفحه‌‌نمایش‌‌ها از نظر عملكرد و قیمت، متفاوت هستند. مهم‌‌ترین عامل مؤثر در قیمت، اندازه صفحهٔ نمایش است. قیمت یك صفحه‌‌نمایش ۱۵ اینچ معمولا"۱۷۰هزار تومان است. ولی صفحه‌‌نمایش‌‌های بزرگ‌‌تر بسیار گران هستند. متوسط قیمت برای صفحه‌‌نمایش ۱۷ اینچ ۳۰۰ هزار تومان است. برای یك مدل ۲۰ اینچ یا ۲۱ اینچ انتظار پرداخت بیشتر از ۶۰۰ هزار تومان می‌‌رود. یك صفحه‌‌نمایش ۱۵ اینچ برای استفادهٔ روزانه لازم است.
 

● نرم‌‌افزار‌‌های چند رسانه‌‌ای
نرم‌‌افزار‌‌های چندرسانه‌‌ای در حقیقت طنین و منعكس‌‌كنندهٔ محیط است و معمولا" به معنی افزودن یك كارت صدا (یك كارت نصب شده با تراشه‌‌های تركیب‌‌كننده در آن)، بلندگو‌‌ها و یك محركCD-ROM است كه به كامپیوتر امكان ضبط كردن و دوباره نواختن صدا‌‌ها و اجرا كردن صدا و موزیك را می‌‌دهد. CD-ROMهای موجود در بازار در حال ترقی هستند و تعداد زیادی برنامه، كار‌‌های مرجع، كتابخانه‌‌ها و كار‌‌های هنری در این چارچوب در دسترس هستند. همچنین شما می‌‌توانید از یك محركCD-ROM برای نواختن صدا‌‌های ضبط‌‌شدهٔ قراردادی استفاده كنید. اگر شما امكانات نرم‌‌افزار چندرسانه‌‌ای را می‌‌خواهید معمولا" خرید آنها به صورت نصب شده روی كامپیوتر، ارزان‌‌تر از اضافه‌‌كردن آنها در آینده است. چه شما نرم‌‌افزار‌‌های چند رسانه‌‌ای را به صورت نصب‌‌شده بخرید و چه آن را بعدا"خریداری كنید، اطمینان حاصل كنید كه محركCD-ROM حداقل دارای مدلی با سرعت ۱۶ است. برای نتیجه(از نرم‌‌افزارهای چندرسانه‌‌ای) با كیفیت خوب باید یك كارت صدای خوب خریداری كنید. بیشتر كامپیوتر‌‌های امروزی با محرك با سرعت۳۲ به بازار می‌‌آیند.
 

● قطعات اضافی ضروری
معمولا" سیستم اوّلیه شامل چاپگر نیست بنابراین، ممكن است برای چاپگر، جداگانه هزینه شود. برای اینكه كامپیوتر خود را در هر زمینه‌‌ای كارامد سازید به نرم‌‌افزار‌‌هایی برای هر یك از این كارها نیاز دارید. این نرم‌‌افزارها عبارتند از: پردازشگر لغات، نرم‌‌افزار حسابداری، نرم‌‌افزار گرافیك و صفحهٔ گسترده و... و وسایل تكمیلی مانند فلاپی دیسك، كاغذ، پودر جوهر(Toner).

 

منبع: کامپیوتر جوان
دوشنبه 29/5/1386 - 2:37
کامپیوتر و اینترنت

   در می 2006 گوشی جدید شکلاتی LG وارد بازار اروپا شد . فروش این مدل در کره حیرت آور بود بیش از 400000 گوشی از این نوع فروش رفت.

 

 

این مدل باریک با اینکه که یک گوشی لغزشی با فرمت قدیمی می باشد ولی دارای موزیک پلایر و دوربین 1.3 مگاپیکسل همراه با فلش و بلوتوث و USB و 128 مگابایت حافظه داخلی می باشد . یکی از نکات جالب در طراحی این مدل صفحه کلید حرارتی قسمت غیر عددی آن است که تنها در هنگام لمس توسط کاربر بصورت نمایان در می آید .

ضمنا فعال شدن صفحه کلید تنها با گرمای دستان شما صورت می گیرد و هیچ چیز دیگر قادر به فعال کردن آن نیست . بعد از لمس کلیدهای قرمز رنگ آماده اجرای فرامین شما هستند . این اولین باری است که از ای تکنولوژی در گوشی تلفن همراه استفاده می شود .

صفحه نمایش TFT این مدل نیز با فعال شدن صفحه کلید فعال شده و در حالت غیر فعال چیزی در آن قابل مشاهده نیست . این مدل دارای 83 گرم وزن و باتری 800 mAh Li-Polymer  می باشد که بر اساس بیان شرکت دوام باتری در حالت مکالمه 200دقیقه و در حالت انتظار200 ساعت می باشد .

این مدل همراه با یک ست کامل کنترل موزیک ارائه می شود .به هر حال فقدان شکاف مموری کارد از مشکلات اساسی این مدل است . همچنین این مدل فاقد رادیو و رزولوشن پایین صفحه نمایش می باشد . (176*220) این روزها نباید مدل KG800 با CDMA مشابه این مدل که دارای مموری کارد و صفحه نمایش QVGA هستند اشتباه گرفت .

 

منبع: ICTIr.NET
دوشنبه 29/5/1386 - 2:36
کامپیوتر و اینترنت

آمادگی داریم گزارش‌ها و اعتراضات مردم نسبت به قبوض تلفن‌همراه شركت ارتباطات سیار را بررسی كنیم.

 

 

احمد بزرگیان، نماینده مجلس و عضو كمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار «جهان‌صنعت» ضمن بیان این مطلب اظهار كرد: مشكلات و ابهامات قبوض تلفن‌همراه مشتركان باید به شركت ارتباطات سیار ارجاع شود و نمایندگان مردم هم در كمیته مخابرات این گزارش‌ها را بررسی می‌كنند.

وی در ادامه افزود: فردی كه یك خط تلفن‌همراه در اختیار دارد حق دارد از میزان كاركرد خط تلفن‌همراه خود مطلع باشد.

عضو كمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح كرد: مردم باید بتوانند با مراجعه به سایت شركت ارتباطات سیار قادر به مشاهده لحظه به لحظه ریز مكالمات خود باشند. البته نمی‌دانم به چه میزان امكان فنی و بستر این كار در این شركت مهیاست اما در صورت اجرا روش بسیار مناسبی برای شفاف‌سازی قبوض تلفن‌همراه خواهد بود.

دسترسی آنلاین به ریز مكالمات
وی تصریح كرد: مردم با مراجعه به گوشی تلفن‌همراه خود كه زمان هر مكالمه را مشخص می‌كند و با مراجعه به سایت و گرفتن پرینت ریز مكالمات باید بتوانند مثل اطلاع از جرایم رانندگی ضمن اینكه میزان كاركرد تلفن‌همراه را مشخص می‌كند زمان استفاده از آن را نیز مشاهده كنند و به ریز مكالمات خود دسترسی لحظه به لحظه داشته باشند.

بزرگیان افزود: در برخی قبوض جرایم رانندگی، تخلفی را نشان می‌دهد كه شخص در یك شهر دیگر انجام داده در صورتی كه شخص موردنظر هرگز به آن شهر رفت‌وآمد نكرده است.

به گفته وی، بنابراین كاركرد تلفن‌همراه شخصی كه از تهران خارج نشده اما هزینه بین‌شهری در قبوض تلفن‌همراهش درج شده نیز ممكن است مشمول اشتباه شده باشد و در صورت ترتیب اثر ندادن شركت ارتباطات سیار به این‌گونه اعتراضات كمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی این اعتراضات را بررسی خواهد كرد.

نماینده مجلس شورای اسلامی یكی از علل افزایش هزینه قبوض تلفن‌همراه به خصوص در دو ماهه اول سال‌جاری را مشكل موجود بین اپراتور اول و ایرانسل عنوان كرد و گفت: چون ایرانسل در سراسر كشور بدون در نظر گرفتن منطقه اقدام به واگذاری سیم‌كارت كرده برای محاسبه منطقه‌ای هزینه مكالمات اختلافی بین این دو اپراتور به وجود آمده است و بر همین اساس هزینه مكالمه با ایرانسل بین‌شهری حساب می‌شود حتی اگر دو نفر در یك خیابان با هم تماس برقرار كرده باشند.

حذف كد بین‌شهری
بزرگیان طراحی یك نرم‌افزار جامع در این زمینه را راه‌حل مشكل موجود دانست و گفت: باید نرم‌افزاری طراحی شود كه براساس آن محل تماس اپراتور ایرانسل مشخص شود و براساس كاركرد تعرفه صادر شود تا از این طریق به اعتراضات مردم درخصوص نداشتن مكالمات بین‌شهری رسیدگی شود.

وی برداشتن كد بین‌شهری و بین استانی در اپراتور ثابت را نیز مثبت خواند و گفت: وزارت ارتباطات درخصوص برداشتن كد بین‌شهری برای اپراتور اول را نیز پیشنهاد داده است و چون با برداشتن كد بین‌شهری میزان تماس‌ها بالا می‌رود، تاثیری در كاهش درآمد شركت ارتباطات سیار نخواهد داشت.

كپی سیم‌كارت قابل پیگیری
عضو كمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی درخصوص كپی سیم‌كارت نیز گفت: مساله كپی سیم‌كارت نیز در اینجا موضوعیت پیدا می‌كند. اگر تماس‌ها به صورت آنلاین مشاهده شود می‌توان ثابت كرد در صورت كپی سیم‌كارت مكالمه مورد نظر توسط شخص دیگری در حال انجام است كه سیم‌كارت شخص را كپی كرده است.

وی تصریح كرد: تدوین نرم‌افزاری كه مشاهده مكالمات را به صورت لحظه به لحظه و آنلاین امكانپذیر كند سیم‌كارت كپی شده را قابل پیگیری می‌كند و می‌توان از این طریق از تخلفات جلوگیری كرد.

اعتراض و نارضایتی مردم از غیرشفاف بودن قبوض تلفن‌همراه و پارامترهای موجود در آن به عقیده كارشناسان باید توسط شركت ارتباطات سیار به آن پاسخ داده شود.

ریز مكالمه بخواهید
اما در همین رابطه داود زارعیان، مدیركل روابط عمومی شركت مخابرات ایران در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر اینكه به نظر می‌رسد قبوض تلفن‌همراه نیز به مشكلاتی همچون قبوض جریمه رانندگان شبیه شده است، گفت: اگر مشتركان به هزینه قبوض تلفن‌همراه خود مشكوك هستند، می‌توانند مراجعه كرده و ریز مكالمات خود را دریافت كنند.

وی در عین حال تصریح كرد: در تلاش هستیم تا سیستم صورت‌حساب خود را به صورت اینترنتی در اختیار مشتركان ارتباطات سیار قرار دهیم تا بتوانند به شكل لحظه‌ای در جریان ریز مكالمات خود قرار بگیرند.

یك توصیه مخابراتی
زارعیان در ادامه گفت: برای آنكه كاربران اطلاع دقیق‌تری از میزان تقریبی هزینه‌های مكالمات خود داشته باشند به آنها توصیه می‌كنیم كه سیستم هزینه گوشی‌های خود را فعال كرده تا به عدد نهایی برسند.

وی افزود: ما حتما دلایل فنی از جمله خارج بودن یك مشترك از محدوده موردنظر را در صورت نیاز به آنها اعلام می‌كنیم.كمااینكه در حال حاضر كم نیستند مشتركانی كه تلفن خود را از یك شهر خریده و در شهر دیگری زندگی می‌كنند كه به آنها هزینه جابه‌جایی تعلق می‌گیرد.

پرسش بی‌پاسخ
با تمام این تفاسیر، توضیحات و توصیه‌هایی كه انجام می‌شود، هنوز این پرسش بی‌پاسخ باقی می‌ماند كه كاربری كه اطمینان دارد برای مثال هزینه جابه‌جایی و درون‌شهری نداشته در حالی كه سیستم ارتباطات سیار در این خصوص هزینه‌هایی منظور كرده چگونه می‌تواند ادعای خود را ثابت كند.

در واقع و براساس اطلاعات موجود شركت ارتباطات سیار در این خصوص راهكاری برای جلوگیری از خسارت مردم ارایه نكرده است.

 

منبع: روزنامه جهان صنعت

دوشنبه 29/5/1386 - 2:36
کامپیوتر و اینترنت

دستی ساخت خود را به شرکت های سازنده گوشی های تلفن همراه ، جهت بررسی اولیه ، ارائه کرده است.

 

بر این اساس شرکت گوگل تلفن دستی طراحی شده توسط خود را با سروس های google.com همسان و همگون کرده و این دستگاه از امکانات گوگل کاملا پشتیبانی می کند.تمرکز بر روی سیستم تبلیغات ، جستجوی پیشرفته ،  ایمیل و مرورگر وب از قابلیت های مهم این دستگاه است.

زمزمه های این اقدام از طرف گوگل زمانی به گوش رسید که این شرکت اقدام به سرمایه گذاری 4.6 بیلیون دلاری در بخش مکالمات بی سیم و رادیویی انجام داد.با توجه به ارائه iPhone توسط شرکت Apple ، گوگل نیز برای مقابله با یکی از رقیبان خود و از دست ندادن بازار ، مجبور به سرمایه گذاری در این زمینه شده است.

موفقیت گوگل در این بخش و ارائه گوشی تلفن همراه خود تا حد زیادی به شرکت های سازنده این دستگاه ها و اطلاعاتی است که آن ها در اختیار دارند ، بستگی دارد.حدس و گمان های زیادی در مورد تلفن دستی شرکت گوگل وجود دارد ، اما اگر بخواهیم با اطلاعات هم اکنون خود در مورد این مسئله صحبت کنیم ، این دستگاه هنوز کار نمی کند.

 

 

دوشنبه 29/5/1386 - 2:35
کامپیوتر و اینترنت

  وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با ارائه گزارشی به تشریح فعالیت‌های صورت گرفته طی یک و نیم سال نخست فعالیت دولت نهم پرداخت.

در این گزارش که به هیات دولت ارائه شده است عملکرد وزارت آی‌سی‌تی در چهار بخش مخابرات، پست، فناوری اطلاعات و فضا مورد بررسی قرار گرفته است.

بخش مخابرات
در بخش مخابرات و در قسمت تلفن ثابت، تعداد دایری تلفن ثابت از 3میلیون و 207‌هزار شماره در دولت هشتم به 4‌میلیون و 78‌هزار شماره تا اسفند ماه سال 85 افزایش یافته که بیانگر 27‌درصد رشد در این زمینه است.

تعداد دایری تلفن‌همراه دولتی نیز از 3‌میلیون و 317‌هزار 848 شماره در شهریور ماه سال 84 به 8‌میلیون و 617‌هزار و 565 شماره در اسفندماه سال 85 افزایش یافته که شاهد افزایش 160‌درصدی عملکرد دولت نهم هستیم.

گزارش وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات از فعالیت دولت نهم در یك و نیم سال نخست فعالیت دولت در این بخش نشان می‌دهد، شمار تلفن‌های همراه دایر شده بخش غیردولتی، به‌ترتیب در اپراتور دوم (ایرانسل) ۱۰درصد و در تالیا، ۳۷درصد برنامه دولت بوده است. دایری تلفن‌همراه بخش غیردولتی به‌ترتیب درایرانسل ۲۰۰هزار شماره بوده كه ۱۰درصد اهداف و در تالیا، ۹۳۲هزار شماره بوده كه ۳۷درصد اهداف را محقق كرده است.

ضریب نفوذ تلفن ثابت در این مدت 25/5درصد نسبت به قبل افزایش یافته كه ۱۰۱درصد اهداف برنامه را برآورده كرده و ضریب نفوذ این وسیله ارتباطی را در كشور به 6/32درصد رساند.

ضریب نفوذ تلفن‌همراه نیز در این مدت 23/12درصد افزایش یافت كه ۲۳۶‌درصد اهداف را محقق ساخت و ضریب نفوذ كلی تلفن‌همراه را در ایران به ۲/۲2‌درصد رسید.

وزارت ارتباطات در گزارش خود اعلام‌كرده است متوسط زمان انتظار برای دریافت تلفن‌همراه پیش فروش به متقاضیان نیز طی ۱۸ماه فعالیت دولت نهم ۵/۵ماه‌نسبت به‌قبل كاهش یافت كه ۱۰۶درصد اهداف برنامه دولت را در این زمینه تحقق بخشید.

میزان تماس‌های موفق با تلفن‌های ثابت ۳/۳درصد و میزان تماس‌های موفق با تلفن‌های همراه نیز در این مدت هشت‌درصد بهبود یافت كه‌به‌ترتیب ۸۳درصد و ۱۳۳درصد اهداف برنامه در این دو زمینه محقق شد.

بر اساس این گزارش تعداد دفاتر ایجاد شده ICT روستایی تا آخر اسفند 85، 2‌هزار و 282 دفتر بوده که این میزان نسبت به مدت مشابه در دولت هشتم صد‌درصد رشد داشته است.

تعداد تلفن همگانی موجود در کل کشور نیز 33‌هزار و 428 دستگاه تا پایان سال 85 گزارش شده که از این تعداد 18هزار و 578 دستگاه مربوط به پیش از شهریور ماه سال 84 بوده است.

براساس این گزارش، ۱۲هزار و ۵۵۰كیلومتر نیز بر جاده‌های اصلی كشور كه دارای پوشش تلفن‌همراه هستند در یك‌و‌نیم سال نخست عمر دولت نهم افزوده شد كه ۶۷درصد بیش از اهداف برنامه برای این مقوله (۱۶۷درصد) بوده است.

شبكه فیبرنوری كشور نیز در این مدت سه‌هزار و ۷۰۰كیلومتر افزایش یافت كه سه‌درصد بیش از اهداف معین شده برای این منظور بوده و ۱۰۳درصد اهداف را عینیت بخشید.

ضمن این كه در این مدت دو كشور به‌كشورهای متصل به‌شبكه فیبرنوری ایران اضافه‌شد. براساس برنامه باید سه‌كشور به‌شبكه فیبرنوری ایران افزوده می‌شد‌ و این برنامه ۶۷درصد اهداف برنامه را محقق كرد.

۴۲۱دفتر ارتباطات و فناوری اطلاعات شهری نیز در ۱۸ماه فعالیت دولت نهم تاسیس شد كه به ۸۷درصد اهداف برنامه جامه عمل پوشاند.

این گزارش نشان می‌دهد، بسیاری از شاخص‌های عملكردی 5/1سال نخست عمر دولت نهم در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، در قیاس با 5/1سال آخر دولت هشتم، رشد دارد كه دست كم در بخش دایری‌ها و بهبود كیفیت‌های ارتباطی، به تمركز دولت هشتم به ایجاد بسترها و زیرساخت‌های ارتباطی و فناوری اطلاعاتی ارتباط می‌یابد.

طبق این گزارش، دایری تلفن‌های ثابت و همراه دولتی و همراه غیر دولتی به ترتیب ۱۶۰‌، ۲۷ و ۴۶۱درصد و ضریب نفوذ تلفن‌های ثابت و همراه به ترتیب ۲۳درصد و ۱۵۶درصد در قیاس با مدت مشابه درپایان دولت پیشین افزایش یافته‌اند.

همچنین در حالی‌كه افزایش پوشش تلفن‌همراه در جاده‌های اصلی كشور ۹۹۰‌درصد را نشان می‌دهد، بر تعداد شهرهای تحت پوشش شبكه تلفن‌همراه كشور نیز ۱۵درصد در قیاس با 5/1 سال آخر دولت هشتم افزوده شده است.

بر اساس گزارش منتشر شده افزایش سرویس پیام كوتاه (SMS)، در مقایسه عملكرد دولت نهم نسبت به عملكرد مشابه دولت هشتم 585‌درصد رشد داشته است.

بر اساس گزارش منتشر شده از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، از اقدامات مهم و اساسی انجام شده بر اساس سند ملی توسعه بخش ICT در برنامه چهارم توسعه كشور از ابتدای شهریور ماه سال 84 تا ابتدای سال 85 می‌توان به این موارد اشاره کرد:

تشكیل جلسات كارشناسی پیوسته در كلیه معاونت‌های وزارتخانه از تاریخ 19/4/85 برای تبیین چگونگی اجرای بند (ج) سیاست‌های كلی اصل (44) قانون اساسی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، بررسی موردی شرایط آزادسازی و خصوصی‌سازی مخابرات در چند كشور منتخب توسعه یافته و در حال توسعه، مطالعه و بررسی نحوه واگذاری شركت‌های مخابراتی و تهیه و تدوین پیش‌نویس «چارچوب كلی نحوه واگذاری شركت‌های مخابراتی قابل واگذاری»، تدوین و ویرایش اولیه لایحه جامع ارتباطات کشور، تدوین لایحه صیانت از حریم مسیرهای شبكه فیبر نوری كشور، به‌روزرسانی واگذاری تلفن‌ثابت در 27 استان كشور، صدور پروانه موافقتنامه اپراتور دوم تلفن‌همراه (شركت ایرانسل) پس از واریز مبلغ 3158400میلیون ریال‌، معادل هم ارز ریالی مبلغ سیصد‌میلیون یورو به عنوان مبلغ اولیه حق امتیاز به حساب خزانه دولت و شروع به كار آن در سال 1385 به عنوان اولین اپراتور غیر دولتی تلفن‌همراه در سراسر كشور، شروع عملیات نصب و راه‌اندازی شبكه هوشمند IN، حمایت از تولیدكنندگان داخلی تجهیزات مخابراتی از طریق اولویت استفاده از تجهیزات داخلی نسبت به تجهیزات مشابه خارجی، نظارت بر تداوم فعالیت 11 شركت دارای پروانه (PAP)، صدور و تمدید پروانه ارائه خدمات دسترسی به اینترنت رسا (ISP) برای تعداد 1144 فقره شركت متقاضی بخش فناوری اطلاعات بخش فناوری اطلاعات براساس گزارش منتشر شده برخی از اقدامات صورت گرفته در این بخش در یک سال ونیم عمر دولت نهم، به تشكیل جلسات شورای فناوری اطلاعات و فعال نمودن كمیسیون‌های ذی‌ربط و همكاری و تعامل با سایر نهادها و شوراها به منظور جلوگیری از موازی كاری باز می‌گردد.

همچنین، تدوین نظام جامع فناوری اطلاعات، تدوین سند راهبردی برای استقرار دولت الکترونیکی، تدوین طرح مفهومی شبکه ملی اینترنت و آغاز اجرای آن‌، همكاری با مجلس شورای اسلامی، وزارت دادگستری و سایر نهادهای ذی‌ربط و پیگیری برای تصویب قوانین و مقررات حوزه فناوری اطلاعات از قبیل: قانون جرایم رایانه‌ای و قانون حفظ حریم خصوصی و سایر قوانین و مقررات مربوطه، اتصال 271 دانشگاه به اینترنت و ارتباط دهی به 2570 شبعه بانك‌های كشور از طریق فیبر نوری و نیز تدوین و اجرای پروژه اتصال مدارس آموزش و پرورش كشور به شبكه ملی اینترنت از اقدامات صورت گرفته در این بخش است.

براساس آمار منتشر شده در این گزارش، ضریب نفوذ كاربران اینترنت در پایان سال 85 به 1/16درصد افزایش یافته است.
روستاهای متصل به شبكه‌های اطلاع‌رسانی بالای 100 نفر جمعیت نیز تا پایان سال 85 به 3‌هزار و 703 روستا افزایش یافته است.

بخش فضا
از بخش‌های جالب توجه این گزارش بخش فضا است.
اهم فعالیت‌های صورت گرفته وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این بخش را می‌توان به پیگیری و تلاش در جهت تعیین و ارتقای سهم كشور از فعالیت‌های فضایی در سطح بین‌المللی، پیگیری و اقدامات عملی برای اجرایی شدن پروژه ماهواره زهره، تدوین برنامه كلان عملیاتی – اجرایی پروژه آزمایشگاه ملی فضایی در دو بخش فنی و عمرانی، انتخاب مشاوران داخلی و خارجی تاسیس آزمایشگاه ملی و عقد قرارداد خدمات مشاوره در طراحی آزمایشگاه و شناسایی و مكان‌یابی سایت احداث آزمایشگاه عنوان کرد.

در حالی که در این بخش تامین نیاز‌های كشور به پهنای باند ماهواره‌ای استاندارد از طریق ماهواره‌های ملی 15‌درصد رشد داشته و میزان آرشیو ظرفیت سالانه اطلاعات ماهواره‌ای از 3200صحنه در دولت هشتم به 6120 در دولت نهم افزایش یافته است اما همچنان سرنوشت دو ماهواره ایرانی زهره و مصباح در‌هاله‌ای از ابهام قرار دارد. در گزارش ارائه شده پیرامون این دو ماهواره فقط به پیگیری برای اجرایی شدن ماهواره زهره و در نوبت پرتاب قرار گرفتن ماهواره مصباح اشاره شده و هیچ اطلاعات دیگری در این باره منتشر نشده است.

منبع: دنیای اقتصاد
دوشنبه 29/5/1386 - 2:34
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته