• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1392
تعداد نظرات : 123
زمان آخرین مطلب : 6088روز قبل
اخبار

مسئول رصدخانه ملی با بیان اینکه تیم پروژه رصدخانه ملی هم اکنون برای مکان یابی در کاشان به سر می برند، گفت: در حال حاضر دو منطقه کلاهبرفی و دینوا در مراحل نهایی برای استقرار محل رصد خانه ملی قرار دارند.

دکتر رضا منصوری در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد طراحی تلسکوپ گفت: کار طراحی تلسکوپ آغاز و قطر آینه که در گذشته قرار بود بین 2 تا 4 متر باشد، هم اکنون در کلاس 3 متر مشخص شده است.

مسئول پروژه رصد خانه ملی گفت : نوع تلسکوپ اپتیک و حداقل 9 ماه برای طراحی آن زمان لازم است.

سه شنبه 30/5/1386 - 4:24
دعا و زیارت

سالروز میلاد با سعادت زین العابدین حضرت سجاد سلام الله علیه خجسته باد

امام سجّادعليه السلام

نَظَرُ الْمُؤمِنِ في وَجهِ أخيهِ الْمُؤمِنِ لِلْمَوَدَّةِ وَالْمَحَبَّةِ لَهُ عِبادَةٌ

نگاه مؤمن به چهره برادر مؤمن خود از روى دوستى و محبت به او عبادت است

تحف العقول ، ص 282

دوشنبه 29/5/1386 - 3:15
دعا و زیارت

پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله :

 

اوصيكُمْ بِالشُّبّانِ خَيْرا فَاِنَّهُمْ اَرَقُّ اَفـْئِدَةً اِنَّ اللّه‏َ بَعَثَنى بَشيرا وَ نَذيرا فَحالَـفَنِى الشُّبّانُ وَ خالَفَنِى الشُّيوخُ، ثُمَّ قَرَاَ «فَطالَ عَلَيْهِمُ الاَْمَدُ فَقَسَتْ قُلوبُهُمْ»؛(1)

پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله :

 

شما را به نيكى با جوانان سفارش مى‏كنم، چرا كه آنان، دل‏هاى رقيق‏ترى دارند، به راستى كه خداوند، مرا بشارت دهنده و هشدار دهنده برانگيخت، جوانان با من هم پيمان شدند و پيران با من به مخالفت برخاستند. آن‏گاه اين آيه را خواندند: «و عمر آنان به درازا كشيد و دل‏هايشان سخت گرديد».

 

سفينة البحار، ج 2، ص 176.

دوشنبه 29/5/1386 - 3:3
دعا و زیارت

امام على عليه‏السلام :

 

فى وَصِيَّتِهِ لاِبْنِهِ الحَسَنِ عليه‏السلام اِنَّما قَلْبُ الْحَدَثِ كَالاَْرضِ الخاليَةِ ما اُ لْقىَ فيها مِنْ شَىْ‏ءٍ قَبِلَتْهُ فَبادَرتُكَ بِالاَْدَبِ قَبْلَ اَنْ يَقْسُوَ قَلْبُكَ وَيَشْتَغِلَ لُبُّكَ ؛(1)

امام على عليه‏السلام :

 

در وصيّت به فرزندش امام حسن عليه‏السلام : دل جوان ، مانند زمين كشت‏ناشده است . آنچه در آن افكنده شود، مى‏پذيرد . از اين رو ، پيش از آن‏كه دلت سخت گردد و خِرَدَت سرگرم شود ، به تربيت تو همت گماشتم

 

نهج البلاغة ، از نامه 31 .

دوشنبه 29/5/1386 - 3:3
دعا و زیارت

امام صادق عليه‏السلام :

عَلَيكَ بِالأَحداثِ فَإِنَّهُم أسرَعُ إلى كُلِّ خَيرٍ ؛(1)

 

 

كافى، ج 8، ص 93، ح 66 .

جوانان را درياب، زيرا كه آنان سريع‏تر به كارهاى خير روى مى‏آورند.

دوشنبه 29/5/1386 - 3:3
کامپیوتر و اینترنت

  دنیای دیجیتال كه نطفه آن در ابتدا و در سالهایی نه چندان دور، تنها از دو عدد ساده، یعنی صفر و یك، بسته شد، اكنون به یكی از وسیع ترین عرصه های كاربردی و ارتباطی بشر تبدیل شده است.

اكنون حتی روستاهای دورافتاده، در جهان واقعی ما هم چیزهایی از این دنیای جدید و عجیب و غریب شنیده و یا حتی درك كرده اند. به جرأت می توان گفت كه وسعت دنیای پهناور دیجیتال به وسعت جهان واقعی ما، بسیار نزدیك شده است.
 
هر كدام از ما نیز به نحوی در این دنیای گاه لذت بخش و گاه منزجركننده (از آن جهت كه اصل طبیعت گرایی انسان را به شدت تضعیف می كند) زیسته ایم و بسیاری از ابزار موجود در آن را، از ساده ترین تا پیچیده ترین، مورد استفاده قرار داده ایم؛ اما به خاطر داشته باشیم كه زیستن در این دنیا، تنها به گذراندن بیهوده زمان، تفریح، گشت و گذار، ارتباط های بی فایده و یا حظ حواس محدود نمی شود.
 
كه متأسفانه طبق آمارهای موجود، اكثر كاربردهای ابزار دیجیتال برای اكثر ساكنان دنیای دیجیتال، تنها در همین موارد خلاصه می شود! بهتر است بدانیم كه كسب علم و افزایش سریع دانش، اشتراك داشته ها و دانسته ها با سایرین، انجام بی درنگ امور روزمره،‌ ارتباط های لذت بخش، مفید و سودمند و ده ها مزیت دیگر نیز می تواند از فوائد زندگی در دنیای وسیع دیجیتال باشد (هرچند كه آهنگ زندگی در آن كمی سریع و خود زندگی، اندكی مجازی به نظر برسد). به هر ترتیب، هیچ كس منكر ویژگی های در خور توجه و سودمند زیستن در این دنیای جدید نیست.
 
تنها مشكل موجود، نگاه ساكنان ناآگاه آن است كه با استفاده ناصواب از ابزار و محیط ویژه فردی و اجتماعی آن، خود و دیگران را به دردسر می اندازند. تخریب امنیت و تهدید حریم خصوصی افراد، افزایش فساد و بی بندوباری، اعمال غیر قانونی و غیر انسانی، گرایش به سطحی نگری و انزوای شدید انسان ها از جهان حقیقی، تنها بخشی از تبعات عدم همزیستی مسالمت آمیز و رعایت نكردن قوانین شهروندی در جهان دیجیتال محسوب می شود.
 
درمان این ناهنجاری ها اما، ارتقاء بینش صحیح در افراد ناآگاه و راهنمایی های مناسب در خصوص جنبه ها و ابعاد سودمند زندگی در جهان مجازی یا همان دنیای دیجیتال است كه به عنوان مهمترین راهكار افزایش یك همزیستی لذت بخش، از آن یاد می كنیم. به این امید كه این هدف، در جشنواره آینده دنیای دیجیتال كه در كشور عزیزمان، ایران، و در اواخر مرداد ماه برگزار می شود، مورد توجه متولیان امر و نخبگان حوزه فن آوری اطلاعات و ارتباطات قرار گرفته و گامی هر چند كوچك اما تأثیر گذار در جهت نیل به جامعه آرمانی دیجیتال با همزیستی مسالمت آمیز ساكنان و مشتاقان آن برداشته شود.
 
آگاهی بخشی، ارتقاء درك صحیح و آفرینش بینشی نو برای كاربران ابزار دیجیتال، خصوصاً جوانان و نوجوانان، رسالت مهمی ست كه بر دوش همه سازمانها،‌ نهادها و حتی شركت های حاضر در جشنواره اخیر قرار دارد؛ چه آن را درك كرده، غنیمت بشماریم و چه، با بی توجهی از كنار آن عبور كنیم. به خاطر داشته باشیم كه مخاطبان یك جشنواره، همیشه از خود آن جشنواره، ارزشمندتر هستند.

منبع: پاندا
دوشنبه 29/5/1386 - 2:45
کامپیوتر و اینترنت

  متخصصان وکارشناسان امنیتی بر این باورند که هکر ها با استفاده از اطلاعاتی که در "کوکی" توسط مرورگر های وب ذخیره می شود ، دست به خرابکاری و ربودن اطلاعات کاربران می زنند.

 

اطلاعات فاش شده در مورد جدیدترین اجتماع هکر ها به این نکته اشاره می کند که قول های بزرگ تبلیغات اینترنتی ، "گوگل" ، "مایکروسافت" و "اسک"  از روش ذخیره "کوکی" بر روی سیستم کاربران برای نمایش بهتر تبلیغات و کسب درآمد بیشتر ، استفاده می کنند.

آقای رابرت گریم ، یکی از متخصصان امنیتی در اینباره می گوید:  وب سایت ها می توانند خیلی راحت و با گذاشتن رمز برای "کوکی" های خود این مشکل را حل نمایند.

یکی از دانشجویان دانشگاه ایالات متحده ، به طور دقیق و واضح شرح می دهد که چگونه می توان از "کوکی" های ذخیره شده توسط سایت "MySpace" جهت استفاده بر ضد کاربران و دسترسی به اطلاعات کاربران آن سایت استفاده کرد.
 
بر این اساس ، هکر ها می توانند از این نقص برای دسترسی به دیگر امکانات و آلوده کردن کامپیوتر های کاربران به ویروس های مخرب دیگری استفاده کنند.سایت های اجتماعی اینترنتی (Social network) و کاربران آنها حدف اول این حمله ها هستند.

 

منبع: ICTIr.NET
دوشنبه 29/5/1386 - 2:45
کامپیوتر و اینترنت

  در پي افزايش چشمگير حملات مخرب رايانه اي از طريق برنامه هاي چت، شركت هاي امنيت IT، با اعلام هشدار به كاربران اينترنت، توجه بيشتر آنها به امنيت فايل ها و لينك هاي دريافتي را، در هنگام تبادل پيام هاي فوري، خواستار شدند.

بنا بر گزارش Panda Security، با افزايش آگاهي ديجيتال در بين عموم كاربران رايانه و نيز سهولت دسترسي به ابزار اطلاعاتي در اينترنت، نرم افزارهاي چت آنلاين به مهمترين ابزار اينترنتي براي تبادل اطلاعات، داده ها و به ويژه پيام هاي فوري تبديل شده اند.
 
همين مسئله، خرابكاران اينترنتي را بر آن داشته است تا با ارسال فايل ها و لينك هاي مخرب از طريق اين ابزار و تحريك كاربران به كليك بر روي آنها، احتمال آلودگي و تخريب رايانه ها را تا حد بسيار زيادي افزايش دهند. بنا بر اين گزارش برنامه هايي مانند Yahoo! Messenger، MSN Messenger، AIM و ... به علت دسترسي آسان، كاربرد گسترده و نيز به علت وجود حفره هاي امنيتي ترميم نشده توسط كاربران، گذرگاه مناسبي براي عبور از لايه هاي امنيتي و نفوذ به رايانه هاي خانگي و شبكه هاي محلي محسوب مي شوند.
 
اين مسئله به ويژه در حملات اخير دو كد مخرب جديد از طريق برنامه هاي چت، اهميت بيشتري يافته است. اخيراً كرم هاي رايانه اي Addon.B و MSNPoopy.A، با ارسال فايل ها و لينك هاي مخرب و تحريك كاربران به كليك بر روي آنها، علاوه بر گسترش بسيار سريع در اينترنت، موجب ايجاد صدمات و خسارت هاي فراواني براي كاربران اينترنت شده اند.
 
بنا بر اعلام پاندا، خودداري از كليك بر روي هرگونه فايل و لينك ارسال شده از طرف افراد ناشناس، عدم فاش كردن هرگونه اطلاعات حساس و محرمانه در اتاق هاي چت و يا در هنگام استفاده از برنامه هاي تبادل پيام فوري، اطمينان از امنيت كامل فايل ها و لينك هاي ارسال شده توسط دوستان و آشنايان و نيز استفاده از نرم افزارهاي امنيتي رسمي و بروز شده، بهترين راه هاي جلوگيري از آلودگي سيستم از طريق برنامه هاي چت آنلاين محسوب مي شود. هم چنين برنامه مشهور NanoScan كه بعنوان سريعترين و ساده ترين راه كشف و پاكسازي كدهاي مخرب در پيام هاي فوري، شناخته شده است.

منبع: Panda Security
دوشنبه 29/5/1386 - 2:44
کامپیوتر و اینترنت

  وزرا در هر کابینه ای که باشند و با هر شرایطی که مشغول کار شوند ، همیشه عملکرد خود را قابل تحسین می دانند و به آن افتخار می کنند ؛ خط کش این افتخارات ، آمار است . هر چند یکی از انتقادات همیشگی رسانه ها به دولت ، وجود نداشتن آمار درست و قابل استناد در زمان مقتضی است.

 

سیاست دولت ها این است که از آمار نیز بسیاری اوقات به صورت ابزاری استفاده شود ؛ آمار خوب ، آمار بد !

اغلب آماری که طی این سال ها در اختیار رسانه ها قرار گرفته ، آمار خوبی بوده که برای کشور پیشرفت ، برای مردم رفاه و برای دولت افتخار به همراه داشته است . و آنچه که اغلب دور از دسترس رسانه ها بوده ، آمار بدی بوده که با گلایه و انتقاد و اعتراض اقشار مختلف همراه بوده است.

از 12 سال پیش ، هنگامی که سید محمد غرضی با معاونان و مشاورانش در ساختمان وزارت پست و تلگراف و تلفن نشستند تا درباره واگذاری سیم کارت های 500 هزار تومانی برنامه ریزی کنند تا به حال وزرای این بخش ، یکی از پر مخاطب ترین وزیران کابینه های دولت های سازندگی و اصلاحات و اصولگرا بوده اند.

در دوره اصلاحات معتمدی ، وزیر ارتباطات کابینه رییس جمهور اهل گفتمان و صلح ، بارها و بارها روی صندلی های مجلس نشانده شد تا درباره مناقصات و کیفیت شبکه تلفن همراه توضیحاتب ارایه دهد . مجلس نشینان بعد از استیضاح ناموفق خود آنقدر وزیر همیشه خندان را به چالش کشیدند تا بالاخره توانستند در زمین بازی از حریف خود امتیاز بگیرند ؛ امتیاز به دست آمده این بود : عدم محاسبه تماس های زیر 3 ثانبه که تماس های ناموفق محسوب می شد!

هر چند به نظر می رسید این امتیاز به درآمد وزارت ارتباطات از کیسه تلفن همراه ضربه ای وارد نمی کند اما انتشار این خبر تحت عنوان "غرامت" و "خسارت" در رسانه های نوشتاری ، دیداری و شنیداری ، اذهان عمومی را آرام کرد.

وزیر فعلی ارتباطات نیز سرنوشتی مانند وزیر پیشین دارد با این تفاوت که تا به حال مجبور به پرداخت خسارت نشده است! اما به دفعات بر صندلی های سبز مجلس تکیه زده تا توضیح دهد چرا مشترک مورد نظر در دسترس نمی باشد!

اما اینک محمد سلیمانی با خاطری آسوده تر از مردی که پیش از او این مسیر را طی کرده از ساختمان قدیمی وزارتخانه که با نام جدید " ارتباطات و فناوری اطلاعات" مزین شده می آید و در کنار رییس دولت نهم می ایستد و " رکوردهای IT  سال گذشته را بی نظیر " دانسته و اعلام می کند " امروز هیچ کس ، هیچ مشکلی ندارد " (1).

حدود یک ماه پیش رییس جمهور به همراه وزیر ارتباطات کابینه اش در میان جمعی از مسوولان روابط عمومی و نمایندگان رسانه ها به کاهش قیمت سیم کارت اپراتور اول و شکستن قیمت در بازار آزاد افتخار کرد  و از 16 میلیون مشترک شبکه تلفن همراه سخن گفت.

طی دو سال گذشته تنها آمار شفافی که از ارتباطات سیار یا وزارت ارتباطات منتشر شده ، آمار مربوط به میزان واگذاری های سیم کارت در کشور بوده است . دو سالی است که آماری درباره میزان موفقیت در خواست مکالمه ، درصد موفقیت پاسخ به مکالمات درخواستی ، درصد پاسخ به درخواست ها در شبکه ، میزان موفقیت جا به جایی مشترکان میان سلول های شبکه یا میزان قطع مکالمات و... ارایه نشده است .

هر چند وزیر ارتباطات به همراه معاونانش به دفعات گزارشاتی به نمایندگان مجلس هفتم ارایه داده اند و بر اساس آخرین دیدار اعضای کمیسیون صنایع و معادن با مدیران شرکت ارتباطات سیار نیز شرایط شبکه سیار خوب است !!! اما گزارش قانع و امیدوار کننده ای در اختیار رسانه ها قرار نگرفته است . پس رسانه ها بر اساس مشاهدات و مشکلاتی که مشترکان شبکه با آن مواجه هستند به بررسی وضعیت شبکه می پردازند و بر این مبنا است که اعلام می کنند وضعیت شبکه سیار کشور چندان مطلوب نیست.

کمتر از 5 روز بعد از سخنرانی وزیر ارتباطات و رییس دولت نهم در سالن اجلاس سران که بخش عمده آن درباره عملکرد موفقیت آمیز وزارت ارتباطات بود ، شبکه پیام کوتاه در پایتخت دچار اختلال شد . با وجود آنکه این اختلال در همان روزهای ابتدایی به حدی بود که مشترکان برای ارسال یک پیام کوتاه مجبور بودند چندین بار یک پیام را ارسال کنند و باز هم در بیشتر موارد موفق به ارسال نشوند ، معاون نظارت و مدیریت شبکه ارتباطات سیار معتقد بود که هیچ گونه خرابی در شبکه وجود ندارد ! وی در پاسخ خبرنگارانی که پیجوی دلیل اختلالات گسترده شبکه پیام کوتاه در پایتخت بودند می گفت ممکن است اختلالی که شما از آن صحبت می کنید به دلیل بهینه سازی  و توسعه شبکه باشد که برای تست شبکه و افزودن ظرفیت جدید به شبکه انجام می شود و این اختلال با کنترل ترافیک عادی از بین می رود.

توسعه شبکه ، افزایش ظرفیت ، بهینه سازی و ... مدتی است دیگر به عنوان دلیل قابل قبول اختلالات در باور مردم نمی نشیند ، این روزها مردم به چشم بهانه به این توضیحات نگاه می کنند . چنانچه چند روز بعد همان مسوول یاد شده اعلام کرد پس از بررسی و انجام تست های لازم مشخص شده اختلالات شبکه پیام کوتاه به دلیل بروز مشکل در یکی از مراکز پیام کوتاه (الغدیر) بوده است.

مشترکان نزدیک به دو هفته با این اختلالات دست به گریبان بودند . به غیر از این اختلالات اخیر ، پایتخت هر چند روز یک بار آنتن نمی دهد و در دسترس نیست ! البته مسوولان برای این مشکل نیز همیشه برگه ای در آستین دارند ؛ مشکل آنتن دهی در تهران به دلیل مخالفت با نصب آنتن های BTS   از سوی مردم و گاهی شهرداری است ! این هم بهانه ای است که شهروندان تهرانی به دست مسوولان داده اند.

مدت هاست شهرداری ، شهروندان و مسوولان ارتباطات سیار برای نصب آنتن های BTS  در سطح شهر با مشکلات زیادی دست به گریبان اند . راه حل هایی چون اجبار سازمان های دولتی برای نصب این آنتن ها ، رایزنی با شهرداری پایتخت ، استفاده از آنتن های مشاع و به تازگی نیز پیشنهاد زیبا سازی آنتن های BTS   در شهر به کار گرفته شد اما هیچ کدام مثمر ثمر نبوده اند چرا که هنوز هم پایتخت بد آنتن می دهد . آخرین راهکار پیشنهادی که از سوی معاون وزیر و رییس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران ارایه شده تهیه لایحه نصب آنتن و تقدیم آن به مجلس است ! تا بلکه با حمایت نمایندگان و اهرم قانون ، بتوان وضعیت آنتن دهی در پایتخت را نیز به وضعیت مطلوب رسانده و پایتخت را از رده آخر در ضریب نفوذ به جای خراسان شمالی نشاند.

تاخیر پیمانکاران GC) ها ) نیز بهانه دیگری شد برای این که توسعه شبکه و آنتن دهی با مشکل مواجه شود که آن هم بعد از ماه ها کشمکش و تهدید جهت فسخ و یا جریمه و...به نظر می رسد با توافقاتی که در جلسات بین مدیران دولتی و خصوصی صورت گرفته در حال برطرف شدن است.

هر چند با توجه به میزان واگذاری های اخیر سیم کارت های اپراتور اول و افزایش تعداد مشترکان ، باید انتظار دو برابر شدن ترافیک و در پی آن اختلالات گاه و بی گاه را داشته باشیم . شکی نیست که مسوولان نیز در جهت رفع این مشکلات تلاش می کنند چرا که سیاست اصلی وزارت ارتباطات توسعه شبکه های مخابراتی و بهبود کیفیت شبکه تلفن همراه است و در این راه نیز قدم هایی برداشته است.

اوایل اردیبهشت ماه سال جاری مدیر کل بهینه سازی شبکه ارتباطات سیار خبر داد پس از برگزاری مناقصه ای ، برنده مناقصه در قالب 6 تیم کار خود را برای اندازه گیری میدانی تمامی جاده های کشور آغاز کرده و طی یک ماه ( تا خرداد ماه ) تمامی جاده های کشور اندازه گیری میدانی شده و تا 4 ماه بعد مشکلات مربوط به شبکه تا حد ممکن رفع خواهد شد . اینک که در روزهای پایانی خرداد ماه قرار داریم باید امیدوار بود شرکت برنده توانسته باشد مشکلات را شناسایی و تا اوایل پاییز نقاط ضعف شبکه را برطرف کند.

برای بهبود شبکه در داخل شهر ها نیز قطعا برنامه هایی ریخته شده و در دست اجراست اما آنچه مشترکان در عمل با آن مواجه هستند ، افت کیفیت شبکه تلفن همراه  و افزایش اختلالات در برقراری تماس ها و ارسال پیام های کوتاه در پایتخت و برخی از استان ها و نیز برقرار بودن ضعف شبکه در حومه شهرهای بزرگ است.

به اختلالات و آنتن دهی که پیشتر اشاره کردیم . در مورد ضعف شبکه در حومه شهرهای بزرگ نیز آنتن دهی در شهر کرج می تواند مثال ملموسی باشد.

به دنبال مشکلات متعددی که مشترکان کرجی طی مدت اخیر با آن مواجه بودند ، مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار دلیل این مشکلات را حجم واگذاری بیش از ظرفیت شبکه عنوان کرد و وجود شهرک های مختلف را موجب دامن زدن به این اختلالات و آنتن دهی ضعیف دانست و وعده داد این ضعف به سرعت رفع خواهد شد.

اما اواخر اولین ماه سال جاری بود که قطع ارتباط تلفن های همراه با کد های 7 و 8 در کرج باعث اعتراض شدید مشترکان کرجی و نیز حساس تر شدن رسانه ها نسبت به این مساله شد . هر چند قطعی کدهای 7 و 8 هیچ ارتباطی با آنتن دهی ضعیف و کیفیت شبکه تلفن همراه در این شهر نداشت و بروز مشکلی در رایانه های مخابرات دلیل اصلی این قطعی ها بود اما به نظر می رسید ، انبار گلایه های مشترکان کرجی به همین جرقه کوچک نیاز داشت تا به گوش رسانه ها و مسوولان برسد . چرا که کمتر از یک ماه بعد ، یعنی اوسط اردیبهشت ماه بود که مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار ابراز امیدواری کرد با توسعه پایگاه های BTS   کیفیت شبکه تلفن همراه در کرج به وضعیت مطلوب رسیده و از میزان قطعی های موبایل در این شهرستان کم شود.

اما امروز که روزهای پایانی خرداد ماه را پشت سر می گذاریم و بیش از یک ماه از وعده وحید صدوقی گذشته ، مشترکان در شهرستان کرج همچنان با قطعی شبکه دست و پنجه نرم می کنند.

این مشکل به خصوص در بخش هایی که دور از اتوبان هستند بیشتر به چشم می خورد ؛ آنها هر چه دورتر از اتوبان و آنتن های BTS   می شوند غیر قابل دسترس تر می شوند تا زمانی که دیگر از شبکه به کلی خارج شوند و هنگام تماس با آنها به جای بوق اشغال و " مشترک مورد نظر در دسترس نیست  " و " تماس با مشترک مورد نظر امکان پذیر نمی باشد " فقط یک پیام می شنوید : شماره مشترک مورد نظر در شبکه موجود نمی باشد !!! این مشکل تا جایی پیش می رود که مشترکان اغلب برای دریافت پیام های کوتاه خود مجبورند از موبایل خودشان برای خود یک پیام ارسال کنند!

حالا این ابراز امیدواری ها و وعده ها برای بهبود شبکه چه زمان به واقعیت تبدیل می شود و برنامه های دراز مدت و فازهای تعریف شده کی به نتیجه می رسد ؟ مشخص نیست!

در کنار این اختلالات در شهرهای کوچک و بزرگ ، مشترکان با دغدغه های تازه تری طی دو سال اخیر مواجه بوده اند ؛ از آن جمله می توان به کپی سیم کارت ، سوختن سیم کارت های نسل اول ، محاسبات اشتباه در قبوض دوره ای ، قطعی بدون اخطار ، زمزمه تفاوت قیمت ارسال پیام کوتاه با فونت فارسی و...اشاره کرد که در همه موارد مسوولان از بالاترین رده های مدیریتی تا سطوح میانی وجود مشکل را در ابتدا نفی و پس از آنکه با ادامه گلایه ها و انتقادات و اعتراضات مواجه می شدند در مقام توضیح بر می آمدند و نسبت به حل آن اقدام می کردند.

با در نظر گرفتن تمام این موارد آیا باز هم می توان با تکیه بر واگذاری تعداد سیم کارت ها طی دو سال اخیر ، عملکرد وزارت ارتباطات را موفقیت آمیز دانست؟

تا زمانی که شاخصه کارایی دستگاه ها ، کمیت باشد و نه کیفیت به نظر می رسد همیشه و به راحتی می توان به هر عملکردی افتخار کرد.

دوشنبه 29/5/1386 - 2:44
کامپیوتر و اینترنت

  امروزه در مورد وب2 صحبت‌های فراوانی به میان می‌آید و تعریف‌های متفاوتی از آن می‌شود. اما به‌ راستی وب2 چیست؟

باید اعتراف كرد كه هنوز تعریف واحد و جامعی برای وب2 اعلام نشده و همچنان در نشست‌ها و همایش‌های مختلف در مورد یك تعریف جامع و كامل از این فرآیند بحث و مذاكره می‌شود. تیم اوریلی (Tim O'Reilly) از وب2 به عنوان یك سكو یاد می‌كند كه تمامی ابزارها و برنامه‌ها در سیطره آن قرار می‌گیرد و وب2 به آنها احاطه دارد. دره سیلیكون كه سال‌ها به عنوان قطب فناوری جهان محسوب می‌شده، امروزه به دنبال یك راه‌حل برای پیشرفت هرچه بیشتر می‌گردد و كارشناسان معتقدند كه به جز وب2 راه‌حلی مناسبی برای نیل به این هدف وجود نخواهد داشت.

كارشناسان وب2 این روزها از اصطلاحاتی نظیر ویكی‌ها، بلاگ‌ها، RSS، AJAX و ... استفاده می‌كنند و در مقابل، رقبا با بكار گرفتن اصطلاحاتی دیگر سعی بر آن دارند كه از این روند جلوگیری كنند. وب2 هر تعریفی كه داشته باشد یك هدف كلی را دنبال می‌كند و آن هم تغییر وضعیت كنونی اینترنت است. سایت‌های مبتنی بر وب2 پایگاه‌های اینترنتی آنلاینی برای ارایه سرویس‌های اینترنتی محسوب نمی‌شوند. از بخش جست‌وجوگر تصاویر یاهو و سایت وابسته به آن با نام Flickr گرفته تا دایره‌المعارف آنلاین ویكی‌پدیا و سایت دوست‌یابی MySpace و حتی جست‌وجوگر بزرگ گوگل نمونه‌هایی از وب2 محسوب می‌شوند كه با هدف دگرگونی اینترنت و بهبود وضعیت كنونی آن فعالیت‌های خود را دنبال می‌كنند.

اگر این سایت‌ها نتوانند به خوبی اهداف خود را برای رسیدن به وب2 محقق سازند، مجبورند این روند را Live Web نام‌گذاری كنند. تصور كنید كه تمام این خدمات از دنیای جدید وب2 بتوانند موفقیت‌آمیز باشد و میلیون‌ها كاربر را از سراسر دنیا به سمت خود بكشاند، اما آیا این قبیل سرویس‌ها توانایی پاسخ‌گویی به نیازهای روزافزون مراكز تجاری را خواهند داشت؟ ری لین (Ray Lane) مدیر اسبق شركت اوراكل كه هم‌اكنون یكی از شركای مركز تجاری Kleiner Perkins Caufield & Byers محسوب می‌شود در این باره می‌گوید: «تمام این امكانات كه برای كاربران عادی درنظر گرفته شده در اختیار شركت‌ها و سازمان‌ها تجاری قرار خواهد گرفت و استفاده‌كنندگان اصلی از این روند تنها آنها خواهند بود.»

به‌ جز نوجوانان و جوانان كه مخاطبان اصلی وب2 هستند، نسل جدید اینترنت می‌تواند تاثیرات شگرفی را در مراكز تجاری برجای بگذارد و به تحقق اهداف جهانی‌سازی كمك‌های فراوان كند. این مسئله باعث شده تا برخی افراد وب 2 را Enterprise 2.0 نام‌گذاری كنند و این جریان را پلی بین مدیر و كارمندان و یا شركت و مشتریان بدانند. دان تپ‌اسكات (Don Tapscott) مدیر گروه فكری New Paradigm تورنتو معتقد است: «وب2 بزرگ‌ترین تغییری است كه طی یك قرن گذشته در سازمان‌ها و مراكز تجاری ایجاد خواهد شد.»

نشانه‌های اولیه از این تغییرات بسیار فراوان است. شركت فیلم‌سازی والت‌دیسنی، بانك سرمایه‌گذاری Dresdner Kleinwort Wasserstein و چندین شركت بزرگ دیگر از سایت‌های ویكی یا صفحات اینترنتی قابل ویرایش استفاده می‌كنند تا بتوانند همكاری‌های بیشتری را با یكدیگر داشته باشند. دیگر شركت‌ها با استفاده از سایت‌های عمومی و اجتماعی نظیر LinkedIn و Visible Path سعی می‌كنند ارتباطات بیشتری را به‌دست آورند و شرایط لازم را برای فروش بیشتر محصولات خود فراهم كنند.

راه‌اندازی وبلاگ‌های گروهی و انفرادی نیز از كارهای مورد علاقه كاربران در عصر حاضر محسوب می‌شود، تا آنجا كه جاناتان شوارتز (Jonathan Schwartz) مدیرعامل شركت Sun Microsystems و باب لوتز (Bob Lutz) معاون شركت خودروسازی جنرال موتورز با انتشار مطالب مختلف روی وبلاگ‌های خود سعی می‌كنند ارتباط صمیمانه‌تری با مردم داشته باشند و بدون هرگونه واسطه‌ای به نیازهای آنان پی ببرند. همان‌طور كه سال‌ها پیش كامپیوترهای شخصی موفق شدند در تمام سازمان‌های دولتی و خصوصی جهان راه پیدا كنند و موقعیت ثابتی را برای خود بیابند، كارشناسان وضعیت مشابهی را برای وب 2 پیش‌بینی می‌كنند.

زمانی كه راد اسمیت (Rod Smith) معاون شركت IBM در بخش فناوری‌های رو به رشد اینترنتی سال گذشته به مدیر فناوری اطلاعات بانك سلطنتی اسكاتلند در مورد سایت‌های ویكی توضیح داد، وی با تاسف سر خود را تكان داد و اظهار داشت كه از این قبیل سایت‌ها استفاده نمی‌كند. اما وقتی كه امروز اسمیت در یك نشست كوچك در مورد سایت‌های ویكی یا دیگر تجهیزات وب2 صحبت می‌كند، افراد حاضر با خوشحالی اعلام می‌دارند كه به صورت مستمر این سایت‌ها را مورد استفاده قرار می‌دهند.

اسمیت می‌گوید: «آگاهی افراد از این روند به قدری افزایش یافته كه امروزه بیشتر مدیران شركت‌ها با ما تماس می‌گیرند و در مورد وب 2 از ما توضیحات بیشتر می‌خواهند.» به هر حال باید توجه داشت كه همانند كامپیوترهای شخصی، نیاز مبرم و اساسی وب 2 توانمندسازی هرچه بیشتر آن است. تقویت كامپیوترهای خانگی، افزایش دسترسی كاربران به اینترنت پرسرعت و سرویس‌های كاربردی و آسان وب2 نیرویی باورنكردنی را در اختیار هر یك از افراد می‌گذارد كه با آن می‌توانند كارهای گوناگونی انجام دهند.

اگر چه بیشتر این سرویس‌ها به صورت رایگان در اختیار كاربران قرار می‌گیرد، ولی باید توجه داشت كه این مسئله باعث متضرر شدن شركت‌های عرضه‌كننده خدمات وب2 نخواهد شد. تبلیغات آنلاین بزرگ‌ترین منبع درآمدی هستند كه می‌توانند در این زمینه مفید واقع شوند و به كمك شركت‌های عرضه‌كننده خدمات وب2 بیایند. جو كاروس (Joe Kraus) مدیر سایت اینترنتی JotSpot كه مبنای آن سایت‌های قابل ویرایش ویكی است می‌گوید: «تمام مراكز توانمند و بزرگ فناوری می‌توانند در این حوزه تاثیرگذار باشند و مفید واقع شوند.»

تمام این سرویس‌ها و خدمات مختلف در یك مركز جامع و بزرگ جمع‌آوری می‌شوند تا كاربری كه در هر جای این كره خاكی قرار گرفته به سادگی بتواند از آن استفاده كند. برای مثال، زمانی كه شما با سایت گوگل یك جست‌وجوی اینترنتی انجام می‌دهید، شما تعداد زیادی از ابزارهای اینترنتی را به همراه چندین پایگاه اطلاعاتی در اختیار دارید كه در هارددیسك‌های مختلف در سراسر دنیا پراكنده شده‌اند. باید توجه داشت كه این موضوع تنها مربوط به گوگل نمی‌شود، بلكه سایت‌های دیگر نظیر MySpace، eBay و حتی Skype نیز با توسعه ابزارهای خود به گونه‌ای مشابه عمل می‌كنند.

برای نمونه، سایت عمومی و اجتماعی MySpace به كاربران امكان می‌دهد تا روی صفحات اینترنتی اطلاعات مورد نظر خود را منتشر كنند، به نحوی كه امكان ویرایش آن برای دیگر كاربران هم وجود داشته باشد. این فعالیت به‌هم پیوسته از خلاقیت و نوآوری‌های افرادی كه در سایت‌های MySpace، eBay و Skype حضور دارند به طور مفید استفاده می‌كند تا این سرویس‌ها به صورت همه‌جانبه ارتقا یابد. تاپ‌اسكات در ادامه صحبت‌های خود می‌افزاید: «ما در حال گذار از سرویس‌های كنونی به سرویس‌ها و سطوح برنامه‌ریزی شده هستیم.»

برای بسیاری از افراد استفاده از برنامه اصلی‌ سایت MySpace برای رسیدن به اهداف متفاوت كار غیرممكنی به نظر می‌رسد و همین مسئله باعث می‌شود تا آنها از پیوستن به جریان وب2 باز بمانند. جان هاگل (John Hagel) نویسنده كتاب‌های مختلف در حوزه تجارت و فناوری اطلاعات بر این باور است كه بین ساكنان وب2 و سازمان‌های IT در سراسر دنیا یك تفاوت فرهنگی فاحش وجود دارد. علاوه بر این، مدیران فناوری اطلاعات در سراسر دنیا نیز دوست ندارند كاربران بدون دنبال كردن هدف به‌خصوصی از ابزارهای وب2 استفاده كنند، زیرا در بیشتر مواقع این افراد در مقابل حملات هكرها و هرزنامه‌نویسان ایمن نخواهند بود.

با این وجود، اندیشه‌ای كه در وب 2 وجود دارد و اهدافی كه برای آن در نظر گرفته شده تمام گمانه‌زنی‌های نادرست را از بین می‌برد و به همگان نشان می‌دهد كه نسل جدید اینترنت تا چه اندازه می‌تواند مفید واقع شود. به طور كلی، این قبیل ابزارها از وب2 می‌تواند مشكلاتی كه شركت‌ها و سازمان‌های كنونی در زمینه نرم‌افزار و برنامه‌های آنلاین با آنها دست و پنجه نرم‌ می‌كنند را حل كنند. بسیاری از سازمان‌های تجاری این روزها می‌كوشند با استفاده از ابزارها و امكانات آنلاین كنونی مشكلات خود را از میان بردارند، كه از جمله این ابزارها می‌توان به فیلترهای مبارزه با هرزنامه‌ها در سرویس‌های پست‌الكترونیكی و اینترانت‌ها اشاره كرد.

ولی باید اعتراف كرد كه سرویس‌هایی از قبیل سایت‌های ویكی همین سازمان‌ها را به سمت خود كشانده و آنها را مجبور كرده تا وارد جریان وب2 شوند. راس میفیلد (Ross Mayfield) مدیرعامل سایت Socialtext كه بر اساس ساختار سایت‌های ویكی كار می‌كند، می‌گوید: «بیشتر افرادی كه من امروزه با آنها در ارتباط هستم ویكی‌پدیا را به خوبی می‌شناسند، و به همین خاطر مشكلی نخواهد بود كه ما بخواهیم راه‌اندازی یك سایت شبیه ویكی‌پدیا را در یك سازمان به آنها معرفی كنیم.» به عنوان مثال، بانك سرمایه‌گذاری Dresdner Kleinwort Wasserstein از سایت ویكی Socialtext استفاده می‌كند تا پست‌های الكترونیكی موردنظر خود را آسان‌تر به مخاطبان برساند و ویدئوهایی از اماكن جدیدی كه در آنها سرمایه‌گذاری كرده را به آنها بدهند.

این بانك شش ماه پس از راه‌اندازی این سرویس جدید با دو هزار صفحه اینترنتی جدید كه بر اساس ساختارهای ویكی تولید شده بود، مواجه شد كه این صفحات توسط یك چهارم كارمندان آن به وجود آمد. این افراد از سرویس اینترانت بانك سرمایه‌گذاری Dresdner Kleinwort Wasserstein استفاده می‌كردند.

نمایشگاه بین‌المللی وب2
نمایشگاه سالانه وب2 (Web 2.0 Expo) یك گردهمایی بین‌المللی است كه در زمینه فناوری، طراحی، بازاریابی و بازرگانی وب2 انجام می‌شود. در این نمایشگاه تمام فعالان حوزه اینترنت كه قصد ارتقای كمی و كیفی آن را دارند دور یكدیگر جمع می‌شوند و در مورد آخرین تحولات آنلاین به بحث و گفت‌وگو می‌پردازند. گردانندگان این نمایشگاه سعی می‌كنند موفق‌ترین شركت‌ها را در این حوزه گرد هم بیاورند تا با استفاده از مدل‌های پیشنهادی آنها بتوانند سرعت رسیدن به اهداف وب2 را بیشتر كنند.

این مسئله را نباید از ذهن دور نگه داشت كه اینترنت به عنوان موتور محرك تمامی صنایع در حال رشد و پیشرفت بوده و به مهم‌ترین عامل افزایش رشد اقتصادی در سال‌های اخیر تبدیل شده است. این جریان با روی كار آمدن وب2 و برگزاری كنفرانس‌هایی در این زمینه شدت گرفت و باعث شد اقبال شركت‌ها به این روند افزایش یابد. نمایشگاه و همایش بزرگ وب2 در سال جاری پانزدهم تا هجدم آوریل 2007 در شهر Moscone West ایالت سانفرانسیسكوی آمریكا برگزار خواهد شد.

منبع: دنياي كامپيوتر و ارتباطات
دوشنبه 29/5/1386 - 2:43
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته