• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 4811)
شنبه 7/10/1387 - 21:44 -0 تشکر 79614
سالار شهیدان

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیک یا اباعبدالله

 پیشاپیش فرا رسیدن ماه محرم ماه شهادت مظلومانه ی عده ای از نیکان الهی را تسلیت عرض می نمایم

این تایپیک برای آشنایی با این بزرگواران زده شده است که با کمک شما گرامیان در طول ماه محرم و صفر رونق پیدا می کند.

 

دوشنبه 9/10/1387 - 11:54 - 0 تشکر 79921

هجرت و جهاد امام حسین (ع )
هنگامى كه معاویه (در نیمه رجب سال شصت هجرى ) از دنیا رفت و دوران صلح (آتش ‍ بس ) كه مانع آن بود تا امام حسین (علیه السلام ) مردم را به امامت خود دعوت نماید به پایان رسید در محدوده توان و امكانات خود، مساءله رهبرى خود را آشكار ساخت و در هر فرصتى براى آگاهى بخشى به ناآگاهان استفاده نمود و رفته رفته یارانى به گرد او آمدند، آنگاه آن حضرت مردم را به جهاد و نبرد (با سلطنت یزید و بنى اُمیّه ) دعوت نمود و آماده جنگ شد و با اهل بیت و فرزندان خود از حرم خداو حرم رسول خدا( صلّى اللّه علیه و آله و سلّم ) (از مكّه و مدینه ) به سوى عراق رهسپار گردید تا به كمك شیعیانش كه او را (به آمدن به كوفه ) دعوت نموده بودند، با دشمن جنگ كند.
امام حسین (صلّى اللّه علیه و آله و سلّم ) نخست پسرعمویش
((مسلم بن عقیل )) (علیه السلام ) را به سوى كوفه فرستاد و او را براى دعوت مردم به جهاد و گرفتن بیعت از مردم برگزید، مردم كوفه با او براى جهاد، بیعت كردند و پیمان وفادارى خود را به او اعلام داشتند و خیرخواهیش را به جان پذیرفتند، ولى طولى نكشید كه (وقتى ورق برگشت ) آنان بیعت خود را شكستند و دست از یارى او كشیدند و او را تسلیم دشمن نمودند و دشمن (در یك جنگ نابرابر) او را كشت و مردم كوفه از مسلم (علیه السلام ) دفاع ننمودند. سپس (همین مردم اغفال شده ) براى جنگ با امام حسین (علیه السلام ) از كوفه خارج شدند، آن حضرت را (در سرزمین كربلا) محاصره كردند و او را از رفتن به شهرها بازداشتند و آنچنان او را در تنگنا قرار دادند كه نه راه گریزى داشت و نه یار و یاورى و بین او و آب فرات جدایى انداختند تا اینكه بر او دست یافتند و آن حضرت را (در یك جنگ نابرابر) كشتند و آن بزرگوار در حالى كه تشنه لب ، مجاهد، شكیبا، مخلص و مظلوم بود به شهادت رسید، بیعتش را شكستند، حریم حرمتش را دریدند و به هیچ وعده او وفا نكردند و هرگونه رشته پیمان با او را گسستند و آن حضرت همچون پدر و برادرش شهید شد.

دوشنبه 9/10/1387 - 11:54 - 0 تشکر 79922

فراز و نشیبهاى عمر امام حسین (ع )
امام حسین (علیه السلام ) روز شنبه دهم محرّم سال 61 هجرى بعد از نماز ظهر، مظلوم و تشنه لب به شهادت رسید در حالى كه شكیبا بود و براى خدا و دستیابى به فیوضات الهى (به جهاد تا سرحدّ شهادت ) اقدام كرد، در این وقت 58 سال از عمرش ‍ مى گذشت ، هفت سال (اوّل عمرش ) را با رسول خدا (صلّى اللّه علیه و آله و سلّم ) گذراند، 37 سال را با پدرش امیرمؤ منان على ( علیه السلام ) و 47 سال را با برادرش ‍ امام حسن (علیه السلام ) سپرى نمود و مدّت خلافتش بعد از برادرش یازده سال بود. در پاداش بلكه در وجوب زیارت مرقد شریف امام حسین ( علیه السلام ) روایات بسیار نقل شده است از جمله امام صادق (علیه السلام ) فرمود:
((زِیارَةُ الْحُسَینِ بْنِ عَلِی (علیه السلام ) واجِبَةٌ عَلى كُلٍّ مَنْ یَقِرُّ لِلْحُسَیْنِ بِاْلاِمامَةِ مِنَ اللّهِ تَعالى ))
.
((زیارت (قبر) امام حسین (علیه السلام ) بر هركسى كه معتقد به امامت او از جانب خداست واجب است ))
.
و نیز فرمود:
((پاداش زیارت امام حسین (علیه السلام ) معادل صد حجّ نیكو و صد عمره مقبول مى باشد))
.
و رسول اكرم (صلّى اللّه علیه و آله و سلّم ) فرمود:
((مَنْ زارَ الْحُسَینَ (علیه السلام ) بَعْدَ مَوْتِهِ فَلَهُ الْجَنَّةُ؛ كسى كه بعد از شهادت حسین (علیه السلام ) مرقد او را زیارت كند، بهشت از براى اوست ))
.
و دراین باره روایات بى شمارى نقل شده است .

دوشنبه 9/10/1387 - 20:20 - 0 تشکر 80166

روز شمار جریان نهضت امام حسین علیه السلام

درخواست بیعت از سوی ولید حاکم مدینه

جمعه 27 رجب سال 60 ق

ملاقات دوم بین ولید و امام حسین (ع)

شنبه 28 رجب سال 60ق

بیرون رفتن امام (ع) از مدینه

شب یکشنبه 28 رجب سال 60 ق

ورود به مکه

شب جمعه 3 شعبان سال 60ق

اقامت در مکه

شعبان، رمضان، شوال، ذی القعده، و ذی الحجه تا روز هشتم سال 60 ق یعنی چهار ماه و پنج روز

رسیدن اولین نامه های کوفیان به امام (ع)

چهارشنبه 10 رمضان سال 60 ق

بیرون رفتن مسلم از مکه

دوشنبه 15 رمضان سال 60 ق

ورود مسلم به کوفه

سه شنبه 5 شوال سال 60 ق

شهادت مسلم

سه شنبه 8 ذی الحجه سال 60 ق

خروج امام (ع) از مکه

سه شنبه 8 ذی الحجه سال 60 ق

رسیدن امام (ع) به سرزمین کربلا

جمعه سوم محرم سال 61 ق

ورود عمر بن سعد به کربلا

جمعه سوم محرم سال 61 ق

سامان دهی سپاه از سوی عمر بن سعد و گفتگو های او با امام (ع)

از سوم تا ششم محرم الحرام سال 61 ق

ممانعت سپاه امام (ع) از دسترسی به آب

سه شنبه 7 محرم 61 ق

حمله ابتدایی بر سپاه امام (ع)

پنج شنبه 9 محرم سال 61 ق

واقعه عاشورا

جمعه 10 محرم سال 61 ق

کوچ اسیران از سرزمین کربلا

بعد از ظهر روز شنبه 11 محرم سال 61 ق

این جدول از مقاله ای با نام "العبد الزمنی فی الثوره الحسینیه" برگرفته شده که توسط آقای احمد القاضی نگاشته شده و در شماره دوم مجله رساله الحسین (ع) چاپ شده است.

 
سه شنبه 10/10/1387 - 10:41 - 0 تشکر 80218

مرثیه جابر بر ابى عبدالله (ع(
عماد الدین طبرى در بشارت المصطفى روایت كرده است كه : جابر بن عبدالله انصارى در زیارت امام ابى عبدالله الحسین علیه السلام در روز اربعین چنین گفت :
شهادت مى دهم كه تو فرزند بهترین پیامبران و پسر سید مؤمنان ، و فرزند هم سوگند تقوى و سلاله هدایت و خامس اهل كسائى

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

سه شنبه 10/10/1387 - 10:51 - 0 تشکر 80220

خبر از آخرالزمان
عاصم بن حمید، على بن الحسین امام زین العابدین علیه السلام را از توحید پرسید؛ حضرت فرمود: چون خداوند عز و جل مى دانست در آخرالزمان مردمانى دقیق و عمیق خواهند بود از این رو، سوره قل هو الله احد و آیاتى از سوره حدید را تا آیه و هو علیم بذات الصدور، نازل فرمود - تا بدینجا كه مى فرماید: - و هر كس بیشتر از این رود، هلاك شود

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

سه شنبه 10/10/1387 - 11:8 - 0 تشکر 80227

دعاى براى ارتش
جامعه ما به علوم گوناگون نیاز دارند و آنچه را كه عقل و شرع امضاء فرموده اند همه محترمند و بعد از علم دین كه علم انسان ساز است ، اجتماع به طبیب ، بازرگان معتبر و متدین و حافظان اجتماع نیازمند است .
حافظان اجتماع كه همان ارتش باشند، نگاهدارنده اجتماع و سنگر مردمند و حافظ حد و مرز اجتماع هستند. امام سجاد علیه السلام در یكى از دعاهاى خود، ارتش اسلام را دعا مى كند كه اینها حافظ مرز و بوم كشور هستند.

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

سه شنبه 10/10/1387 - 18:47 - 0 تشکر 80343

اللهم انت السّلام و منک السّلام

و لک السّلام و الیک یعود السّلام

سلاااااااااام

*******

داستان مردی که به زیارت امام حسین علیه السلام نمی‌رفت

شخصی از بزرگان هند به قصد مجاورت کربلای معلّی به این شهر آمد و مدت شش ماه در آنجا ساکن شد و در این مدت داخل حرم مطهر نشده بود و هر وقت زیارت حضرت امام حسین علیه السلام را اراده می‌کرد، بر بام منزل خود رفته، به آن حضرت سلام می کرد و او را زیارت می‌نمود؛ تا این که سرگذشت او را به «سید مرتضی»که از بزرگان آن عصر و مرسوم به «نقیب الاشراف» بود رساندند.

سید مرتضی به منزل او رفت و در این خصوص او را سرزنش نمود و گفت: «از آداب زیارت در مذهب اهل‌بیت علیه السلام این است که داخل حرم شوی و عقبه و ضریح را ببوسی. این روشی را که تو داری، برای کسانی است که در شهرهای دور می‌باشند و دستشان به حرم مطهر نمی‌رسد.»

آن مرد چون این سخن را شنید گفت: «ای نقیب الاشرف» از مال دنیا هر چه بخواهی از من بگیر و مرا از رفتن معذور دار.

هنگامی که سید مرتضی سخن او را شنید بسیار ناراحت شد و گفت: «من که برای مال دنیا این سخن را نگفتم؛ بلکه این روش را بدعت و زشت می‌دانم و نهی از منکر واجب است.»

وقتی آن مرد این سخن را شنید، آه سردی از جگر پر دردش کشید. سپس از جا برخاست و غسل زیارت کرد و بهترین لباسش را پوشید و پا برهنه و با وقار از خانه خارج شد و با خشوع و خضوع تمام، نالان و گریان متوجه حرم حسینی گردید تا این که به در صحن مطهر رسید .

نخست سجده شکر کرد و عتبه صحن شریف را بوسید. سپس برخاست و لرزان، مانند جوجه گنجشکی که آن را در هوای سرد در آب انداخته باشند، بر خود می‌لرزید و با رنگ و روی زرد، همانند کسی که یک سوم روحش خارج گشته باشد، حرکت می‌کرد تا این که وارد کفش کن شد. دوباره سجده شکر به جا آورد و زمین را بوسید و برخاست و مانند کسی که در حال احتضار باشد داخل ایوان مقدس گردید و با سختی تمام خود را به در رواق رسانید.

چون چشمش به قبر مطهر افتاد، نفسی اندوهناک بر آورد و مانند زن بچه مرده، ناله جانسوزی کشید. سپس به آوازی دلگداز گفت: «اَهَذا مَصرَعُِِِ سیدُالشهداء؟ اَهَذا مَقتَلُ سیدُالشهداء؟ ؛ آیا اینجا جای افتادن امام حسین علیه السلام است؟ آیا اینجا جای کشته شدن حضرت سیدالشهداء است؟»

پس فریاد کشید و نقش زمین شد و جان به جان آفرین تسلیم نمود و به شهیدان راه حق پیوست.»

اللهم عجل لولیک الفرج

ماندگار باشید

یا حق

اللهم ‌ارزقنا توفیق‌الشهادة فی سبیلك تحت لواء ولیك

همراه شما در انجمن سیاسی anjoman.siasi@tebyan.org

و انجمن ورزش و تندرستی anjoman.varzesh@tebyan.org

چهارشنبه 11/10/1387 - 11:31 - 0 تشکر 80456

مرض خوره اندرونى در یزید
آورده اند به نقل صحیح كه یزد را در آخر عمر مرضى پیش آمد كه آنرا خواره اندرونى گویند، كه روزى هزار بار آرزوى مرگ در دلش مى گذشت امام از كمان قهر قضا و قدر تیر مرگش میسر نمى گشت . ع : به مرگ خویش راضى گشتم و آن هم نمى بینم مى گفت .
روزى یكى از حكما یزید را گفت كه هیچ مى دانى كه تو را مرض چیست و نیش و ریش درون را باعث كیست ؟ یزید گفت : از كثرت نیش و در خبر دارم ، امام از حقیقت آن حال غافل و ناهوشیارم .فى الحال حكیم مقدار نخود موم انگبین را به رشته باریك بسته بدو داد، گفت : سر ریسمان را گرفته این موم را فرو بر تا بر تا بر تو راز درونت از بیرون آشكار گردد و یزید به قول حكیم موم را فرو برد و سر رشته را به دست نگاه داشت ، بعد از زمانى سر رشته را كشیده موم را بیرون آوردند دو عقرب سیاه بر آن موم چسبیده بود از خلق او بیرون آمد.حكیم گفت : یا ابا الحكم دانستى كه ریش درونت به كدام نیش آراسته است و حجره تاریك ضمیرات به زخم كدام جانور پیراسته ؟ گفت : آرى والله كه بدین ریش و بدین نیش گرفتارم . مدت مدید فریادها مى كرد تا بمرد. ع : این است سزاى آن كه آتش عمل است . و هرگاه خواهند عقرب را از سوراخش بیرون آرند به همین دستور عمل باید نمود كه در محبت موم آن شوم بى اختیار است ، و به دام چشم هایشان شهد مایل و گرفتار در صحراى دستپول و ششدر كودكان عرب جهت بازى طرب على الدوام با عقرب این عمل مى نمایند كه بسیار مشاهده رفته

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

چهارشنبه 11/10/1387 - 11:53 - 0 تشکر 80462

دعاى وداع امام سجاد (ع(
دهاى چهل و پنجم صحیفه سجادیه در وداع شهر رمضان است ، در این دعا، امام علیه السلام خطاب به ماه رمضان مى نماید و چندین بار وى را سلام مى كند و او را وداع مى نماید و مى فرماید: السلام علیك یا شهر الله الاكبر و یا عید اولیائه . السلام علیك یا اكبر مصحوب من الاوقات

سایت گنجینه دانلودهای رویایی

فریاد بی صدا حرف دل همه کسانی که میگویند ولی شنیده نمی شوند ...هستند ولی دیده نمی شوند ..پس تو نیز بی صدا فریاد کن....

چهارشنبه 11/10/1387 - 18:27 - 0 تشکر 80550

یعقوب بن سلیمان گوید : شبی با چند تن از یاران گفتگو داشتیم و سخن از شهادت امام حسین (ع) به میان آمد ، یک تن از یاران گفت : هیچ کدام یک از کسانی که در   به شهادت رساندن حسین (ع) شرکت داشتند باقی نماندند جز اینکه به بلایی در فرزندش و یا مال و جانش گرفتار شد ، پیرمردی در آنجا بود سوگند یاد کرد که من در به شهادت رساندن حسین (ع) شرکت کردم و تا کنون هیچ گونه آسیبی ندیده ام که موجب ناراحتی من باشد ، همه یاران بر او خشم گرفتند ناگهان چراغ ما که با روغنی که آنرا نفت می گفتند میسوخت ، دود زد و فتیله اش خراب شد ، پیرمرد برخاست که آنرا درست کند ، آتش به انگشت وی سرایت کرد ، خواست خاموش کند آتش ریشش را فراگرفت ، بیرون دوید که آتش را با آب خاموش کند و خود را در رودخانه انداخت ، آتش بالای سر او شعله ور بود ، هرگاه که سر از آب بیرون میکرد ، آتش به طرف او شعله ور میشد و او را میسوزاند و هلاک شد ( خدا او را لعنت کند )  ثواب الاعمال عقاب الاعمال صفحه 489

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.