• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن مدیریت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
مدیریت (بازدید: 5640)
دوشنبه 20/6/1391 - 8:47 -0 تشکر 555124
اصول سرپرستی

 بدون شك گروه كاری نمی تواند در اجرای اهداف و طرح ها بدون هم آهنگی در روابط بین عاملین اجرایی موفق شود. سازمان ها در راستای این منظور از نظر سرپرستان برخوردار می شوند. بنابراین سرپرست فردی است كه با ایجاد همم آهنگی  و با بهره گیری بیشتر از حداقل نیروی انسانی و امكانات مادی امور سازمانی را به انجام می رساند.

دوشنبه 20/6/1391 - 8:59 - 0 تشکر 555162

سازمان دهی براساس زمان
این نوع سازمان دهی بیشتر در سطوح پایین سازمان بكار می رود. استفاده از نوبت در بسیاری از مؤسسات (بیمارستان ها، سازمان های نظامی، فرودگاه ها، مخابرات و...) به دلایل اقتصادی، فنی و غیره و در مواردی كه روزهای كار معمولی نیست به كار برده می شود.

دوشنبه 20/6/1391 - 8:59 - 0 تشکر 555163

الگوهای جدید سازمان دهی
منطقی ترین روش در طراحی سازمان، شناسایی شرایط ویژه محیطی، تكنولوژی و استراتژیكی سازمان و انتخاب نوعی ساخت سازمانی است كه بتواند بهترین عملكرد را در آن شرایط به همراه داشته باشد. از این رو الگوهای جدید سازمان دهی بررسی می شود.

دوشنبه 20/6/1391 - 9:0 - 0 تشکر 555164

سازمان دهی برمبنای پروژه
سازمان برمبنای پروژه یا طرح یكی از انواع جدید ساخت سازمانی است. در سازمان هایی كه هدف و مأموریت آنها را می توان در قالب پروژه ها و برنامه های نسبتاً مستقلی اجرا نمود، این ساخت سازمانی قابل استفاده و مفید است. در سازمان برمبنای پروژه به تعداد پروژه های موجود در سازمان می تواند واحدهای مستقلی را ایجاد كند. این واحدها دارای عوامل و امكانات لازم برای انجام پروژه های مربوطه بوده و قادرند بدون نیاز به واحدهای دیگر، پروژه خود را مستقلاً به انجام رسانند.

دوشنبه 20/6/1391 - 9:0 - 0 تشکر 555165

در سازمان برمبنای پروژه، سازمان به واحدهای پروژه ای و كوچكتر تقسیم می شود و به همین جهت مشكلاتی ناشی از سلسله مراتب و كندی ارتباطات به حداقل ممكن كاهش می یابد.
در ساخت پروژه ای واحدهای نسبتاً مستقلی در قالب پروژه ها ایجاد می شوند كه دارای واحدهای مورد نیاز بوده و قادرند بدون درگیری با واحدهای دیگر هدف خود را تحقق بخشند. همكاری واحدها در داخل پروژه لازم است ولی كمك واحدهای خارجی چندان مورد نیاز نبوده و نقش تعیین كننده ای در عملكرد واحد پروژه ای ندارد.

دوشنبه 20/6/1391 - 9:0 - 0 تشکر 555167

در ساخت پروژه ای ضعف یك واحد، كل سیستم را تحت تأثیر قرار نمی دهد و مسأله حسابرسی مسئولیت ها، در هر پروژه به سادگی قابل پی گیری است. در ضمن سنجش و مقایسه واحدهای پروژه ای با توجه به امكانات و منابع مصروفه به وسیله آن ها، امر ارزیابی را با سهولت بیشتری امكان پذیر می سازد. پروژه ها می توانند رقابت سالم و سازنده ای با هم داشته باشند و از روش ها و تكنیك هایی كه در یك پروژه كارآمد تشخیص داده شده استفاده نمایند.

دوشنبه 20/6/1391 - 9:1 - 0 تشکر 555168

سازمان دهی ماتریالیستی یا خزانه داری (Matrix Organization)
اگر سازمان برمبنای پروژه را به عنوان واحدهایی از یك سازمان برمبنای وظیفه (ساخت سنتی) فرض كنیم، تركیب حاصله سازمان ماتریستی خواهد شد. به عبارت دیگر، سازمان برمبنای وظیفه و سازمان برمبنای پروژه به همراه هم سازمان ماتریسی را به وجود می آورند.
این نوع سازمان دهی در واقع مشكل پیشرفته تری از سرپرستی چند جانبه است و در سازمان های بزرگی كه فعالیت های فنی و پیچیده و متعددی را انجام می دهند به كار می رود. این نوع تقسیم بندی در سازمان های تحقیقاتی، مراكز آموزشی، مهندسین مشاور مورد استفاده واقع شده است.

دوشنبه 20/6/1391 - 9:1 - 0 تشکر 555170

وظیفه برنامه ریزی
تعریف برنامه¬ریزی
برنامه ریزی را به صورت های گوناگون تعریف كرده اند كه چند نمونه آن ارائه می گردد:
1-    تعریف نسبتاً جامعی از طرف «سیریل هودسن» بدین صورت ارائه شده است كه: برنامه ریزی یعنی «ارائه طرقی بر عملیات آینده كه متضمن نتایج معین با هزینه مشخص و دوره زمانی معلوم است.»
2-    برنامه ریزی عبارت است از: «تحسین هدف، یافتن و ساختن راه وصول به آن»
3-    «برنامه ریزی فرایندی است شامل اتخاذ و ارزیابی مجموعه ای از تصمیمات مرتبط با یكدیگر، قبل از نیاز به اجرای آن ها، با توجه به این اعتقاد كه بدون اقدام عملی احتمال وقوع وضعیت مطلوب در آینده وجود ندارد و در صورت اقدام، احتمال رسیدن به نتایج مورد نظر افزایش می یابد.»
4-    برنامه ریزی یعنی «تجسم و طراحی وضعیت مطلوب در آینده و یافتن و ساختن راه ها و وسایلی كه رسیدن به آن را فراهم كند.»

دوشنبه 20/6/1391 - 9:1 - 0 تشکر 555171

نهایت هدف اساسی برنامه ریزی كاهش میزان قبول خطر نسبت حوادث احتمالی و اتخاذ تدابیری برای نیل به موفقیت های سازمانی است. از این رو برنامه ریزی فرایند فكری دشواری است كه لازم می سازد تا آگاهانه راه های كنش را تعیین كنیم و تصمیم های خود را بر پایه هدف، شناخت و برآوردهای سنجیده استوار سازیم پس می توانیم اهداف برنامه ریزی را شرح زیر بیان كرد:
1-    افزایش احتمال رسیدن به هدف از طریق تنظیم فعالیت ها
2-    افزایش جنبه اقتصادی (مقرون به صرفه بودن عملیات)
3-    تمركز به روی مقاصد و اهداف و احتراز از تغییر مسیر
4-    تهیه ابزاری برای كنترل

دوشنبه 20/6/1391 - 9:1 - 0 تشکر 555172

نهایت هدف اساسی برنامه ریزی كاهش میزان قبول خطر نسبت حوادث احتمالی و اتخاذ تدابیری برای نیل به موفقیت های سازمانی است. از این رو برنامه ریزی فرایند فكری دشواری است كه لازم می سازد تا آگاهانه راه های كنش را تعیین كنیم و تصمیم های خود را بر پایه هدف، شناخت و برآوردهای سنجیده استوار سازیم پس می توانیم اهداف برنامه ریزی را شرح زیر بیان كرد:
1-    افزایش احتمال رسیدن به هدف از طریق تنظیم فعالیت ها
2-    افزایش جنبه اقتصادی (مقرون به صرفه بودن عملیات)
3-    تمركز به روی مقاصد و اهداف و احتراز از تغییر مسیر
4-    تهیه ابزاری برای كنترل

دوشنبه 20/6/1391 - 9:3 - 0 تشکر 555173

انواع برنامه ریزی
برنامه ریزی جامع یا استراژیك
برنامه ریزی استراتژیك فرایندی است در جهت تجهیز منابع سازمان وحدت بخشیدن به تلاشهای ان برای نیل به اهداف و رسالت های بلند مدت با توجه به امكانات و محدودیت های درونی و بیرونی. البته باید یادآور شد كه برنامه ریزی استراژیك قبل از آن كه یك تكنیك و فن باشد یك نحوه تلقی و باور است كه مدیران را به تفكر دراز مدت و آینده نگری و پیش بینی افق های دور ترغیب می كند. در سازمانی كه این باور و اعتقاد وجود نداشته باشد بستر مناسبی برای رشد برنامه ریزی استراتژیك وجود نخواهد داشت. برنامه ریزی استراتژیك، دور اندیشی سازمان یافته ای است كه مراحل زیر را دربر دارد:

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.