• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 3246)
چهارشنبه 13/9/1387 - 15:42 -0 تشکر 75068
ایرانیان،کاشفان فناوری نانو

مدیر مرکز مشاوره و توسعه نانوتکنولو‍ژی ایتالیا گفت: طبق تحقیقات انجام شده، ‌ایرانیان باستان 2530 سال پیش برای ضرب سکه که به زر سرخ معرف است از نانوپارتیکل‌های طلا استفاده می‌کرده‌اند.

ایمان مرادی در سمینار تازه‌های نانوتکنولوژی در عرصه تولید و تجارت بین‌الملل با اشاره به اینکه ایرانیان نخستین کاشفان و استفاده‌کننده‌گان از فناوری نانو در 2530 سال پیش بوده‌اند، افزود: در زمان داریوش اول،‌ ایرانیان سکه‌ای به نام زر سرخ را برای تجارت میان کشور‌ها طراحی و ساختند که 95 درصد آن طلا و پنج درصد آن را نقره تشکیل می‌داد که هنوز همچنین سکه‌ای پس از آن در طول تاریخ ساخته نشده است.
وی اظهار داشت: با بررسی این سکه و تحقیق راجع به اینکه چرا به‌ آن زر سرخ می‌گفته‌اند دریافتم که این سکه تنها در صورتی می‌تواند جلوه نور قرمز داشته باشد که در آن از نانوپارتیکل‌های طلا استفاده شده باشد که در این‌ صورت ایرانیان باستان نخستین گروهی بوده‌اند که از فناوری نانو استفاده کرده‌اند.
مرادی با تاکید بر اینکه تا پیش از این کشف، قدیمی‌ترین استفاده از فناوری نانو در طول تاریخ مربوط به 400 سال پس از میلاد حضرت مسیح (ع) بوده‌ است، ‌اظهار داشت: وجود یک کاپ در موزه‌ای در لندن که با تغییر جهت منبع نور و تابش نور به آن از بغل و بالا، تغییر رنگ می‌دهد و دانشمندان گمان می‌کردند که این قدیمی‌ترین شیئی‌است که در آن از فناوری نانو استفاده شده است.
وی خاطرنشان کرد: با کشف و مطالعه روی زر سرخ، نیشابوری‌ها تنها گروهی در دنیا می‌شوند که 2530 سال پیش از فناوری نانو استفاده کرده‌اند.
مرادی با تاکید بر اینکه نیشابوری‌ها چگونه در 2530 سال توانسته‌اند از نانوپارتیکل طلا استفاده کنند، تصریح کرد: سه روش برای تولید نانوپارتیکل وجود دارد که شامل PVD، CVD و روش‌های بیولوژیک برای ساخت سیلیکا هستند،‌ اما برای ساخت سکه نمی‌شود از این روش‌ها استفاده کرد.
وی اظهار داشت: در‌ خصوص زر سرخ هنوز هیچ مطلبی وجود ندارد که بگوید نیشابوری‌ها چگونه آن زمان به این نانوپارتیکل‌ها دست پیدا کرده‌اند و اینقدر تغییر‌ در این سکه‌ها استادانه بوده که همان طلای 95 درصد در آنان استفاده می‌شده است.
مدیر مرکز مشاوره و توسعه نانوتکنولو‍ژی ایتالیا با اشاره تعریف فناوری نانو افزود: نانوتکنولوژی را دستکاری اتمی ذرات می‌نامند که علم مقیاس نانوتکنولوژی به ذراتی مربوط می‌شود که زیر 100 نانومتر هستند و بیشتر از آنرا دیگر در حد نانوتکنولوژی نمی‌دانند.
وی اظهار داشت: این مقیاس در حالیست که هر تار موی انسان 100000 نانومتر، گلبول قرمز 6000 نانومتر و DNA حدود سه نانومتر قطر دارد که برای تصویربرداری میکروسکوپی از یک نانومتر 100 ساعت فرصت لازم است.

الهی و ربی من لی غیرک... 

چهارشنبه 13/9/1387 - 15:43 - 0 تشکر 75069

مرادی با اشاره به لزوم استفاده از نانوتکنولوژی در زندگی پیشرفته بشری اظهار داشت: نانوتکنولوژی تمامی علوم پایه را در کنار هم قرار می‌دهد و از این فناوری برای تهیه محصولات کوچک‌تر، ‌سریع‌تر، و تاثیرگذارتر و دستیابی به خصوصیت‌های مهم و نادر فیزیکی که تاکنون تجربه نشده است، استفاده می‌شود.
وی با اشاره به اینکه نانوالکترونیک‌ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند، ‌تصریح کرد: نانو‌های خود سامان مانند حرکت تیله‌هایی که روی زمین می‌ریزند هستند و این نانو‌ها به ‌صورت منظم و هوشمند مانند ذرات پروتئین که به عنوان یک الگو Self Assembly به کار می‌روند، هستند.
مرادی افزود: این سیستم‌ها می‌توانند هوشمندانه محل خراب شده و معیوب را پیدا و حتی خودشان را تعمیر و بازیابی کنند.
مدیر مرکز مشاوره و توسعه نانوتکنولو‍ژی ایتالیا خاطر نشان کرد: از این خصوصیت می‌توان در لوله‌های نفت استفاده کرد.
وی با تاکید بر اینکه کشور‌های پیشرفته از نانوتکنولوژی در صنایع و تجهیزات نظامی نیز استفاده می‌کنند، اظهار داشت: این کشور‌ها در سال‌های اخیر روی پروژه لباس نامریی‌ کننده نظامی کار کرده‌اند که این نظریه در آزمایشگاه، ‌آزمایش شده و جواب داده است و می‌توان پیش‌بینی کرد این یونیفرم نظامی نامریی‌کننده تا سال 2025 آماده شود.
مرادی افزود: در صنایع موشکی نیز این کشور‌ها موشکی را طراحی کرده‌اند که دو برابر از فولاد سخت‌تر و سه برابر از آلومینیم سبک‌تر است.
وی به ‌وجود نوعی NANOCHIP اشاره‌ کرد و اظهار داشت: NANOCHIP یک چیپ برای سرم انسان است که قادر است در پنج دقیقه، 700 تست مختلف روی خون انسان انجام دهد که این کار می‌تواند برای تست بیماری‌های مهم مورد استفاده قرار بگیرد.
مدیر مرکز مشاوره و توسعه نانوتکنولوژی ایتالیا افزود: تفاوت عمده‌ای که این متد آزمایش با دیگر متد‌ها دارد تشخیص بیماری‌ها به صورت الکترونیکی است

الهی و ربی من لی غیرک... 

چهارشنبه 13/9/1387 - 18:7 - 0 تشکر 75163

خیلی جالبه

باید به هوش ایرانی ها تبریک گفت

ایرانی ها هنوز هم می تونن سرآمد دنیا باشن البته اگه بخوان ...!!! 

پنج شنبه 14/9/1387 - 21:20 - 0 تشکر 75394

خبرگزاری فارس طبع فکاهی و لطیفی داره کلا.

http://www.farsnews.net/newstext.php?nn=8708230005


جمعه 15/9/1387 - 0:15 - 0 تشکر 75407

به نام خدایی که همین نزدیکی هاست

سلام

مطلب جالبی بود!

یه سوال داشتم از جناب رسیچر، میشه منظورتون رو واضح تر بگین؟

فکر میکردم شخصیتی که چنین آواتری برای آیدیش انتخاب میکنه، خیلی زیاد به افتخارات ایران و ایرانی، افتخار کنه، ولی ...

التماس دعا

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
شنبه 23/9/1387 - 20:48 - 0 تشکر 77279

سلام.

من هم از دوست خوب shine month تشکر میکنم. اونی که نوشتم نمیخواستم خدایی نکرده زحمتی که ایشون کشیده بودند و پستی رو ارسال کرده بودند رو زیر سوال ببرم. بلکه فقط میخواستم بگم متاسفانه خبرگزاری فارس چندان قابل اعتماد نیست. این هم بار اول نیست که از یک آدم گمنام و بدون تحصیلات یا کار مرتبط مطلبی نقل میکنه. این دوستمون، آقای ایمانی که مثلا یک مرکز تحقیقاتی(!) در ایتالیا راه اندازی کرده برای مشاوره! نانوتکنولوژی (اینجا میتونید سایت این مرکز علمی بسیار معتبر رو ببینیدکه برداشتن یکی از این قالبهای مجانی HTML رو چند تا عکس درش گذاشتن و با انگلیسی بسیار افتضاح تبلیغ موسسه ای رو کردند که خودشون هم تقریبا سردرگم هستند که کارش چیه! و البته شماره موبایل اعتباری cell phone آقای ایمانی در ایتالیا هم به عنوان یکی از راههای ارتباط با موسسه تحقیقاتی معظم ایشون اعلام شده) معلوم نیست کی و کجا متوجه شدند که موج نانوتکنولوژی در ایران فعلا قابل سوار شدن و بهره مندی ه و ... تحصیلاتشون چیه؟ مقالاتشون کدوم هاست؟ محصولات این موسسه فخیمه علمیشون چیه؟ تا به حال چه پروژه ای با یک مرکز معتبر انجام دادند؟ اصلا این موسسه کجا ثبت شده و مجوزش رو چه نهاد مرتبط در ایتالیا تایید کرده؟؟؟

البته در سایتشون آوردند که جزیی از CRS که موسسه تحقیقات علمی آقای دینو پالادین(!) هست می باشند. خود CRS رو که میرید و بررسی میکنید میبینید یک وب پیج ایتالیایی به هم ریخته با یک ایمیل هست که گفته فعالیت های مربوط به زیست فناوری انجام میده!! و جالبیش اینه که این جناب آقای دکتر دینو پالادین رییس مرکز تحقیقات معتبر آقای ایمانی هم هست! (یعنی اسم مرکز اصلی، اسم خود آقای رییس ه! مثلا عین اینکه ما تو ایران "داروخانه دکتر خسروشاهی" داریم! یعنی محل به اسم مسئولشه! البته چنین چیزی در مورد افراد بسیار بسیار معروف و معتبر در غرب وجود داره، مثلا "بنیاد آلفرد نوبل"، اما نه یک فرد به قول معروف یک لا قبا که خودش و دوستش یک موسسه پیش پا افتاده برای تاسیس کردن)

نهایتا اینکه صحبتهای آقای ایمانی که در فارس نیوز مخابره شده، حداقل یک غلط فاحش علمی در مورد سنتز نانوذرات فلزی داره. البته من بار اول که دیدم مصاحبه رو کاملا متوجه شدم که اینها جملاتی بوده که ایشون از قبل حفظ کرده و فقط برای مطرح شدن خودش و معروف شدنش با مخلوط کردن با زمینه های میهن دوستی و اینها (ایرانیان اولین کاشفان ...) به کار گرفته و متاسفانه اونها رو به خورد فارس نیوز داده. این جمله بسیار علمی و عمیق ایشون هم جدا مایه مسرت کسانی که موضوع رو میشناشن خواهد شد:

وی با اشاره به اینكه نانوالكترونیك‌ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند، ‌تصریح كرد: نانو‌های خود سامان مانند حركت تیله‌هایی كه روی زمین می‌ریزند هستند و این نانو‌ها به ‌صورت منظم و هوشمند مانند ذرات پروتئین كه به عنوان یك الگو Self Assembly به كار می‌روند، هستند!!

خلاصه اینکه این آواتار من به نشانه میهن دوستی هست مسلما، اما اگر بخواهیم با توسل به حرفهای بی اساس و غیر قابل اثبات خودمون (یا دیگران) رو مطرح کنیم، نه تنها کمکی به کشورمون نکردیم، بلکه باعث تخریب چهره محققین واقعی و دستاوردهای واقعی مملکتمون شدیم. یادتون باشه بد دفاع کردن، بهترین حمله است. نباید با حرفهای بی ریشه و بی ارزش حیثیت علمی و تاریخی خودمون رو زیر سوال ببریم .. آقای ایمانی هم مطمئنا نیتش این نبوده، بلکه فقط میخواسته خودش رو مطرح کنه که فکر کنم موفق هم بوده.


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.