• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خراسان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خراسان (بازدید: 3490)
پنج شنبه 26/4/1393 - 15:47 -0 تشکر 690350
آشنائی با روستای مارندیز

به نام خدا

 

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما تبیانی های عزیز.

مرندیز وپیشینه تاریخی

روستای ماراندیز كه اهالی آن . آن را بدون تلفظ الف (مرندیز )تلفظ می نمایند از توابع بخش یونسی – شهرستان بجستان بوده وبا فاصله 35 كیلومتری در شمال شرقی بجستان ودر حاشیه جاده ترانزیتی مشهد قرار دارد . دارای جمعیتی بالغ بر 3000 نفر بوده و در طول جغرافیایی 21   58 شرقی و عرض 48  34 شمالی و در ارتفاع 840 متری از سطح آبهای آزاد واقع شده است و به لحاظ آب وهوایی جزء اقلیم نیمه خشك بشمار می آید .در كتاب لغت نامه دهخدا چنین آمده است روستای مرندیز مركز دهستان لب كویر بخش بجستان – شهرستان گناباد در 37 گزی شمال شزقی بجستان ودر جلگه گرمسیر – دارای 1000تن سكنه – آبش از قنات – محصولاتش غلات – زیره – ارزن – وشغل مردمش زراعت ودامداری است .

میزرا علی نایینی ملقب به صفاءالسلطنه نائب اول وزارت خارجه در سفر نامه خود تحفه الفقرا از آبادی مرندیز سخن به میان آورده و می نویسد اول خاك طبس (ماراندیز )است . دوشنبه سیزدهم ماه منزل مارندیز از ملحقات بجستان و اصل آن ماران دژ یعنی قلعه ماران . این ده اشجار هیچ ندارد . اما بجستان انواع اشجار دارد . نهر آب شور و انبار آب باران دارد . حاصل اینجا منحصر به گندم وجو وگاورس است .اغنام واحشام هم دارند. امروز در چهارطاقی كه اسمش مسجد است و بر لب آب شور واقع است منزل شد .

مسجد جامع

 این بنا با وسعت 600 متر مربع در 37 كیلومتری شمال شرقی بجستان قرار دارد معماری آن شامل صحن .ایوان قبله . وشبستان گنبد دار بوده و از نوع بناهای یك ایوانی است – متعلق به دوران پادشاهی یزدگرد سوم است كه كتیبه های پیدا شده مربوط به شیخ خندان خطاط معروف به سلطان حسین بایقرا است وبه سبب وجود بخشی از تریینات ونمای بیرونی اطراف از نظر نقشه و نوع عناصر تزیینی با مساجد تاریخی خواف – مسجد رشتخوار – وگنبد مقبره قطب الدین حیدر مشابه است .

قلعه قدیمی

قلعه قدیمی روستا با 8 برج كه هسته اولیه تشكیل روستا را نشان می دهد در ضلع شرقی روستا قرار دارد . دارای برج وباروی منحصر به فرد بوده وبیشتر خانه های آن دوطبقه ویا سه طبقه می باشد .

كاروانسرا

این كاروانسرا در مجاورت قبرستان روستا قرار دارد و متعلق به اواخر دوره قاجاریه می باشد .

پیر ابوالمعالی

در ضلع شمالی گورستان و جنوب كاروانسرا ی روستا واقع شده و برخی از مراسمات مذهبی در این جا انجام می شود وتولیت آن را اداره اوقاف وامور خیریه با كمك هیات امنای آن بر عهده دارد .

غار تكسرا

مجموعه زیبای غار تكسرا با چشم انداری دیدنی  با فاصله 3 كیلومتر از روستا و در حاشیه جاده بوده وغاری بسیار دیدنی و جالب می باشد كه نمونه آن كمتر در این مناطق دیده شده است .

برج وبادگیر حاج آقا

این برج وبادگیر در منزل قدیمی(آقا حسین دانشوری )قرار دارد كه از آن برای نگهبانی استفاده می كرده اند و در ضلع غربی باغ منزل قرار دارد .

حوض انبار

حوض انبار روستا واقع در اراضی كشاورزی می باشد كه محل جمع آوری آب باران بوده وبرای آب شرب از آن استفاده می كرده اند كه قدمت زیادی دارد وبه حوض نو مشهور است .

بوستان روستایی پاكزاد

این بوستان در مساحتی بالع بر 6 هكتار و در حاشیه جاده بجستان مشهد قرار داشته و در سال 1375 توسط خیری كه بوستان به نام وی نامگذاری واحداث شده و در سال 1383 با اعتبارات دهیاری خیابان كشی وساماندهی شده و همه ساله استراحت گاه خوبی برای زائران آقا علی بن موسی الرضا (ع) می باشد .

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.