• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 660)
شنبه 2/9/1392 - 11:55 -0 تشکر 672787
وظایف ما و شفاعت قرآن کریم

شفاعت و یا شکایت قرآن از ما

در احادیث آمده است که قرآن یک هویت زنده دارد، روز قیامت هم به شکل یک فرشته وارد محشر می شود و مقابل تک تک ما که به صف ایستاده‏ایم و بنا است جواب بدهیم، می‏ایستد و به خدا می‏گوید: خدایا این آقا و این خانم با من چه کرد و در پایان از بعضی شفاعت و از بعضی شکایت خواهد کرد. ما کدام هستیم؟ شفاعتی یا شکایتی؟ آخر این بحث معلوم خواهد شد که جزء کدام  دسته هستیم.

 قرآن؛ نامة خداوند به انسان

خداوند فرموده: قرآن نامة من است به بندگانم. و من بندگانم را خیلی دوست دارم! به اندازه‏ای که همة هستی را برای شما آفریدم؛ هر چه در این دنیا هست و در آن دنیا. خداوند گفته است: برای انسان آفریدم آنچه در آسمان‏ها و آنچه در زمین و آنچه بین زمین و آسمان است. و بعد از آفرینش، این برنامه را برای خوشبختی شما فرستادم؛ دوست دارم بخوانید نامه من را.

 "خواندن نامة خدا " این اولین چیزی است که قرآن از ما می‏خواهد.

         

شفاعت قرآن با 10 گام

اوّل: قرائت

از خود قرآن می‏پرسیم؛ چقدر بخوانیم؟ می‏گوید زیاد؛ تا می‏توانید من را بخوانید. چگونه بخوانیم؟ با طهارت. وضو بگیرید؛ آن‏هایی که پاک باشند، از من می‏توانند الهام بگیرند. دیگر چگونه بخوانیم؟ با صدای خوش، با آهنگ خوب. چه وقت بخوانیم؟ می‏گوید پیشنهاد من این است: صبح‏ها که از خواب برخاستید؛ نماز خواندید؛ بعد من را باز کنید و بخوانید. دیگر چه وقت؟ شب‏ها. یعنی کِی؟ همان وقتی که خواب هستید، از خواب برخیزید؛ وضو بگیرید و در خلوت و تنهایی، من را بخوانید. دیگر کِی بخوانیم؟ وقت خوابیدن؛ همان موقع که اعضای خانواده می‏خواهند بروند به بستر، قرآن بخوان؛ هر چه می‏توانی! تا ورودت به دنیای خواب، یک ورود معنوی باشد. دیگر کِی بخوانیم؟ قبل از هر نماز. قرآن می گوید: تلاوت کن آیاتی از این کتاب را و نماز بخوان. می پرسیم قبل از هر نماز تقریباً چقدر باید بخوانیم؟ امام باقر(ع) فرمود: «در شبانه روز، حداقل50 آیه از قرآن را بخوانید». چند آیه دارد قرآن؟ 6236 به 50 تقسیم کنیم تقریباً می شود 120 یعنی 4 ماه ( 120 شبانه‏روز) یک بار این کتاب را باید بخوانیم. قرآن از اسمش معلوم است؛ یعنی کتاب خواندن. همین قرائت قرآن خودش تأثیر دارد.

دوّم: تلاوت

تلو یعنی چیزی پشت چیزی باشد، یعنی پشت سر هم. سوره‏ها و آیات قرآن کریم در طول 23 سال نازل شده‏اند؛ 13سال در مکه و 10 سال در مدینه که می‏گویند آیات مکی و آیات مدنی. بعد از نازل شدن تدریجی قرآن؛ پیغمبر(ص) به نظم و ترتیب قرارگیری سوره‏ها امر فرمود و به این ترتیب اول، سوره حمد قرار گرفت؛ بعد بقره و الی آخر.

"به‏ترتیب خواندن" را می‏گوییم: تلاوت. یعنی قرآن را به ترتیب بخوانید و ختم کنید.

 در این کتاب راجع به همة مسایل زندگی انسان مطلب است؛ اخلاق، سیاست، اقتصاد، تفریح، ورزش و تغذیه، همسرداری و فرزندداری. هیچ چیزی نیست که نیاز شما باشد و در آن نباشد.

اگر همة مسایل ما در این کتاب هست،  پس همه‏اش را باید بخوانیم. یک جاهایی را هر روز بخوانیم و بقیه‏اش سفید بماند؛ این خطا است. همة این کتاب باید خوانده شود تا به همة پیام‏ها دسترسی داشته باشیم. به این می‏گوییم: تلاوت. قرائت یعنی بخوانید؛ تلاوت یعنی به ترتیب بخوانید.

سوّم: ترتیل

ترتیل یعنی با دقت بخوانید؛ تند تند،  شتاب زده،  با عجله و سطحی نخوانید. ببینیم چند جور خواندن داریم؟ مدرسه رفتن و کتابِ درسی خواندن؛ این یک نوع خواندن است. معلم می‏گوید این کتاب را بخوانید و از روی آن بنویسید، بعد، امتحان می‏گیرد، این یک جور خواندن است. ممکن است اجباری باشد؛ اجمالی باشد و دانش‏آموز یا دانشجو کتاب را از روی ناچاری بخواند؛ این هم یک جور خواندن است. خواندن مجله و روزنامه در مطب پزشک یا اداره؛ این هم یک جور خواندن است. یک خواندن دیگر اینطوری است: می‏گوید یک کتاب استثنایی وجود دارد و من 7 بار آن را خوانده‏ام. آن قلب من است و می‏چسباند به سینه‏اش و به همه معرفی می‏کند؛ قرآن یک همچین چیزی از ما می خواهد. من را بخوانید با دقت؛ با عشق؛ طوری که هیچ موقع سیر نشوید. به این می‏گویند: ترتیل. یعنی این نیست که فقط سوره تمام شود، با دقت می‏خواند چون نظرش این است که این آیه‏ها برای من پیام‏هایی دارند؛ زندگی من باید بر اساس این آیه‏ها شکل بگیرد.

 

چهارم: تدبّر و تفکر

تدبّر یعنی فکر کنید. حضرت علی(ع) فرمود: « سودی در قرائت بدون تدبّر نیست». دبر یعنی پشت. می‏گوید پشت این کلمه‏ها معناها است. پشت هر آیه‏ای ممکن است چندین معنی وجود داشته باشد. امامان ما فرموده‏اند:« تا هفتاد معنا، ممکن است داشته باشد هر آیه‏ای، هر سوره‏ای.» لایه‏های زیادی دارد قرآن مثل تنة درختی که بریده شده؛ چندین لایه دارد. این آیه‏ها، لایه‏های معنایی پشتش است. همین‏طور که می‏خوانید، فکر کنید لایه‏های پشت این کلمه‏ها چه هستند؟ قرآن 114 سوره دارد و 6236 آیه. و تقریباً 78000 کلمه. این‏ها کلماتِ نامة خداست. خدا معشوق است یا بر عکس؟ فعلاً بنا را می‏گذاریم بر این که ما عاشقیم و خدا معشوق. معشوق برای عاشق نامه نوشته است، عاشق نامه را می‏خواند؛ گریه می‏کند؛ به چشم‏هایش می‏مالد؛ با دقت می‏خواند، دو بار، سه بار، چندین بار. باید این‏گونه بخوانیم قرآن را و معنی کلمه‏هایش را هم باید بدانیم. یک مسلمان با هر زبانی که باشد، همین که مسلمان است باید این 78000 کلمه را و معنایش را بفهمد. به چه منظور؟ به منظور این که فکر کند. و مگر می‏شود بدون فهمیدن، فکر کرد؟ در ضمن از این 78000 کلمه بیشترشان تکراری‏اند. تکراری‏ها را کنار بگذاریم می‏شود 11000 کلمه. 1000کلمه هم هستند که 83 درصد این کتاب را تشکیل می‏دهند.

1000 کلمه که زیاد نیست. معنی این 1000 کلمه، را به فارسی حفظ کنید. مثلاً روزی 10 کلمه. حفظ کردن هر کلمه 5 دقیقه هم طول بکشد؛ می شود 50 دقیقه. یا نه؛ 5 کلمه، نه؛ 3 کلمه، نه؛ روزی یک کلمه؛ می‏شود 5 دقیقه. حداکثر 3 سال طول می‏کشد. چندین با در کتاب قرآن این جمله آمده است: "... خُذِالکِتابَ بقُوَّهٍ...(مریم/12)" یعنی« این کتاب را محکم و جدی بگیرید». فایده‏اش چیست؟ این است که بعد از 3 سال هر جای این کتاب را که باز بکنی؛ 80 درصدش برای ما روشن است. نه اینکه فقط معنایش را بدانیم؛ به معناها فکر هم باید بکنیم. رَبَّنَا وَأَدْخِلْهُمْ جَنَّاتِ عَدْنٍ الَّتِی وَعَدتَّهُم وَمَن صَلَحَ مِنْ آبَائِهِمْ وَأَزْوَاجِهِمْ وَذُرِّیَّاتِهِمْ إِنَّكَ أَنتَ الْعَزِیزُ الْحَكِیمُ (غافر/8) "رَبَّنَا" یعنی پروردگار ما " وَأَدْخِلْهُمْ " یعنی وارد کن آن‏ها را. فرشته‏ها برای مومنین دعا می‏کنند: خدایا؛ مومنین را وارد کن به"جَنَّاتِ عَدْنٍ" که جمع جنت هست؛ جنت هم یعنی باغ. مومنین را وارد باغ‏های عدن کن. عدن یعنی همیشگی. " الَّتِی" یعنی بهشت‏هایی که "وَعَدتَّهُم" یعنی وعده دادیم تو را به آنها. و " وَمَن صَلَحَ مِنْ آبَائِهِمْ " یعنی کسی که درست باشد؛ صالح باشد از پدران. خدا قسمتتان بکند، بهشت تشریف ببرید. اما بهشت چند درجه دارد. بهشت به تعداد آیه‏های قرآن درجه بندی شده است؛ یعنی 6236. " وَ إِذا دَخَل صاحب القرآن الجَنَّه قیل لَهُ ": ورودی بهشت، فرشته‏ای نشسته است که می‏گوید درجه تو بستگی به میزان قرآن خواندن تو دارد؛ مثلاً اگر 7 آیه خواندی درجه 7، اگر 70 آیه خواندی، درجه 70. مجموعاً هر چه انس شما با این کتاب بیشتر باشد، جایتان در بهشت بالاتر است. حالا اعضای خانواده شما چند نفر هستند؟ مثلاً آقا و خانم و بچه‏ها. مثلاً 4 نفر. انشاءالله همة اعضای خانواده شما می‏روند بهشت. ولی آیا همة آنها یک جا می‏روند؟ بستگی دارد؛ ببینند چقدر هر کدام همت داشتند و به قرآن نزدیک بودند. از همین 4 نفر یکی درجه 300، یکی درجه 700، یکی 3000 و یکی درجه 5000 .  این خانواده می‏خواهند همدیگر را ببینند. می‏گویند: خدایا اینجا برای من جهنم است؛ فرزندم حتماً باید پیشم باشد. راهش این است: فرمی را پر می‏کنند اعضای این خانواده؛ می‏دهند به مدیر عامل بهشت که فرشته‏ای است به اسم رضوان.  می‏گویند ما می‏خواهیم همه یکجا باشیم. حالا یکجا، کدام درجه‏ها است؟ در قرآن 3 جا آیه‏ای داریم که این‏ها را همه را می‏برند یکجا و یکجا هم جای بالاتری است. این یک مفهومی دارد برای خانواده و آن اینکه خداوند گرد هم بودن اعضای خانواده را دوست دارد که همه با صمیمیت دور هم باشند. بعد هم که عروس و داماد شدند بچه ها خانه‏هایشان نزدیک پدر و مادر باشد و به هم سر بزنند.

قرآن از ما چه می‏خواهد؟ قرآن مدام می‏گوید: فکر کنید و فکر کنید و فکر کنید. در مورد چه فکر کنیم؟ می‏گوید در مورد قصه‏های من فکر کن! تصور نکن این قصه‏ها قدیمی هستند. حرف‏هایش برای شما است. فکر کن! فکر کن کجای این قصه به شخص شما مربوط می‏شود. فکر کنیم راجع به مثل‏ها. حدود 120 مثل در قرآن هست. فکر کنید این مثل چه حرفی برای شما دارد. روی دستور ها فکر کنید. مثلاً دستور داده زن و شوهر با همدیگر این گونه رفتار کنند؛ یا مثلاً دستوری داده برای تجار، برای کاسب‏ها. می‏گوید فکرکن! خدا که به شما نیازی ندارد؛ این دستورات را برای خوشبختی شما داده است. و فکر کن روی زیبایی این کتاب. بهترین ادبیات و بهترین کلمه‏ها. چقدر جذاب است خود همین ظاهر قرآن. ما این قرآن را به عربی فرستادیم، منظور از عربی یکی یعنی زبان عربی و دیگری یعنی فصیح یا زیبا علامه طباطبایی می‏فرمایند همین ظاهر قرآن فوق العاده جذاب است. یک جا با سئوال شروع می‏کند؛ جای دیگر با قسم. 

پنجم: استماع

استماع یعنی به آیات این کتاب گوش کنید. یعنی یکی دیگر بخواند و شما گوش کنید. در خواندن یک تأثیراتی است؛ در گوش کردن یک تأثیراتی. گاهی آدم کتابی را می‏خواند، چیزهایی می‏فهمد. بار دیگر، یک نفر دیگر که همان کتاب را که خوانده است، برایش بازگو می‏کند، می‏گوید: عجب، من وقتی این کتاب را می‏خواندم، توجهی به این چیزها نداشتم. حدیث داریم؛ شنیدن قرآن و گوش کردن قرآن مثل خواندن قرآن همان ثواب را دارد. اما گوش کردن‏ها و شنیدن‏ها هم فرق می‏کند. خواندن و شنیدن اجباری داریم، از روی ناچاری داریم اما گوش کردن خوب نشانه‏هایی دارد مثلاً یکی از نشانه‏های استماع خوب، گریه است. قرآن خودش گفته‏است بعضی‏ها من را گوش می‏کنند و بعضی‏ها اشک می‏ریزند. خب لازمه‏اش این است که آدم بفهمد که چه است؟ استماع همراه با گریه. " وَإِذَا قُرِىءَ الْقُرْآنُ فَاسْتَمِعُواْ لَهُ وَأَنصِتُواْ ... (اعراف/ 204)".  وقتی قرآن خوانده می‏شود دو کار باید بکنیم: اول؛ سکوت و دوم؛ گوش دادن.

 

ششم: تعلیم

ما که بلد هستیم بخوانیم؛ به آن‏هایی که بلد نیستند؛ یاد بدهیم. حضرت علی(ع) فرمود: «بچه‏ها به گردن پدر و مادرها حق‏هایی دارند؛ یکی‏ از آن‏ها، آموزش قرآن است.» تصمیم بگیریم در همان حدی که بلدیم، به دیگران هم آموزش بدهیم؛ اول از همه به بچه‏های خودمان. متأسفانه در مدرسه خیلی از بچه‏ها قرآن یاد نمی‏گیرند. الآن از دانش‏آموزان ابتدایی تا دبیرستانی درسی به نام آموزش قرآن دارند، حتی دانشجویان دانشگاه‏ها، اما هنوز هستند کسانی که سواد خواندن قرآن را ندارند. پس پدر و مادرها باید بیایند به کمک معلم‏ها؛ همان قدر که نگران درس ریاضی فرزندان خود هستیم، نگران درس قرآن آن‏ها هم باشیم. قرآن را با شیوه‏ای جذاب همراه با شعر و قصه و بازی به آن‏ها یاد بدهیم. قرآن با شعر بهتر است، موزون هم خوانی دارد؛ کلاس اول و دوم ابتدایی اینگونه است. ولی در کلاس‏های بالاتر، خیلی کمتر می‏شود یعنی اگر بخواهیم عشق باشد باید یک چیز هایی را اضافه کنیم چون یک زبان دیگری را می خواهد یاد بگیرد. عدم توانایی بچه‏ها در قرآن‏خوانی، بخشی بر می‏گردد به معلم؛ بخشی دیگر بر می‏گردد به روش. نمی‏توانیم فقط آموزش پرورش را متهم کنیم. شهید مطهری می‏گوید: دانشمندان امروز از دانشمندان هزارسال قبل، نابغه‏تر نیستند، تفاوت‏ آنها در این است که روش‏های نوینی را به کار می برند. یعنی قرن 21 امتیازش نسبت به قرن 10 ، روش است. با یک روش جذاب در مدت زمان کوتاه‏تری مطالب بیشتری را می‏شود یاد داد. غیر از معلم، مادرها هم باید روش یاد دان قرآن را به بچه‏ها بلد باشند.

 

هفتم: تأثیر

 تأثیر یعنی آیه‏های قرآن بر جان شما، بر قلب شما، بر ذهن شما اثر بگذارد. اصلاً 6 قدم قبلی، برای قدم‏های  7 و 8 هستند. یک کتاب خیلی خوب در این زمینه نوشته شده است با عنوان نمونه‏هایی از موارد تأثیر و نفوذ آیات قرآن به قلم آیت‏الله کریمی جهرمی که عالم خیلی بزرگی است و انتشارات دارالقرآن هم آن را چاپ کرده. در این کتاب 60 تا قصه آورده شده، مطالب سختی هم نیست، یکی از راه‏های تربیت قصه و قصه‏گویی است. قصه، دل‏ها را می‏رباید و جذب می کند. 3000 تا از 6236 آیه قرآن قصه هستند، یعنی نصف قرآن. یعنی خداوند همه حرف‏های مهمش را در قالب قصه  گفته است. یکی، دوتا از این قصه‏ها را می‏خواهم برایتان نقل کنم:

 

قصة اول:

آقا دزده، نیمه‏شب می خواست بپرد روی دیوار خانه‏ای و دزدی کند. آمد روی دیوار، دید چراغ یکی از اتاق ها روشن است ؛ یک نفر نشسته  است و  قرآن می خواند؛ اسم این آقا فُضیل است. صدایش هم به حدی است که دزد به خوبی می‏شنید. خوب گوش کرد ببیند چه آیه‏ای را می خواند . أَلَمْ یَأْنِ لِلَّذِینَ آمَنُوا أَن تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ وَلَا یَكُونُوا كَالَّذِینَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِن قَبْلُ فَطَالَ عَلَیْهِمُ الْأَمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَكَثِیرٌ مِّنْهُمْ فَاسِقُونَ (الحدید/16)« آیا براى كسانى كه ایمان آورده‏اند هنگام آن نرسیده كه دلهایشان به یاد خدا و آن حقیقتى كه نازل شده نرم [و فروتن] گردد و مانند كسانى نباشند كه از پیش بدانها كتاب داده شد و [عمر و] انتظار بر آنان به درازا كشید و دلهایشان سخت گردید و بسیارى از آنها فاسق بودند »؟ دزد گفت: چرا! پشیمان شد برگشت و توبه کرد. یکی از مزدهایی که خدا به او داد  پسری بود که اسمش را گذاشت علی . این پسر از همان بچگی به آهنگ قرآن حساس بود.

 

قصة دوم:

حضرت فاطمه(س) 40 روز از عقدش گذشته بود و آماده می‏شد که برود خانه بخت،  پدرش هم پیراهن عروسی برایش خریده بود. دید صدای در می‏آید، رفت و دید مادری است. به فاطمه(س)گفت: عروس خانم، مبارک باشد. شنیدم شما به زودی به خانه بخت می‏روی من هم دخترم عقد بسته ولی خدا می‏داند دستم خالی است، هیچی ندارم، یک کمکی به من بکن. این قصه را خود حضرت فاطمه(س)  نقل کرده. فرمود: اول تصمیم گرفتم که پیراهنی که مدتی است می پوشم را به آن خانم بدهم و آن پیراهن نو را که پدرم خریده است، در عروسی بپوشم. این آیه قران در من اثر گذاشت و تصمیمم را عوض کرد و تصمیم گرفتم پیراهن نو را به آن مادر بدهم. لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّى تُنفِقُواْ مِمَّا تُحِبُّونَ وَمَا تُنفِقُواْ مِن شَیْءٍ فَإِنَّ اللّهَ بِهِ عَلِیمٌ(آل عمران/92) «هرگز به نیكوكارى نخواهید رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق كنید و از هر چه انفاق كنید قطعا خدا بدان داناست».

قصة سوم:

امام حسن مجتبی(ع) کنیزی داشت. روزی کنیز یک دسته گل هدیه داد به امام حسن(ع). امام حسن(ع) اول تشکر کرد، بعد فرمود: از اکنون، تو آزاد هستی در راه خدا. مردم اعتراض کردند وگفتند: ای فرزند رسول خدا، او که کار مهمی نکرده بود، چرا آزادش کردید؟ امام این آیه را خواند: وَإِذَا حُیِّیْتُم بِتَحِیَّةٍ فَحَیُّواْ بِأَحْسَنَ مِنْهَا أَوْ رُدُّوهَا إِنَّ اللّهَ كَانَ عَلَى كُلِّ شَیْءٍ حَسِیبًا(نساء/86) «و چون به شما درود گفته شد شما به [صورتى] بهتر از آن درود گویید یا همان را [در پاسخ] برگردانید كه خدا همواره به هر چیزى حسابرس است» و فرمود تأثیر این آیه بود که من آن کنیز را آزاد کردم و پاسخ بهتر همان آزاد کردن اوست. 

 

هشتم: عمل

در قرآن کریم 1800 بار بحث امر و نهی آمده است. اولین آمر به معروف خود خدا است، چون امر کرده به خوبی. از این تعداد، 1400 تا امر است و 400 تا نهی است. پیغامش برای ما این است که بیشتر انرژی را باید بگذاریم بر دعوت به خوبی ها و یک سوم آن را باید وقت بگذاریم در جلوگیری از بدی‏ها. موسسه‏ای داریم به نام احیای امر به معروف. می‏پرسیم در این 20 سال اخیر چه کرده‏اید؟ می‏بینیم بیشترش برای نهی از منکر کار شده است اما اگر از قرآن بپرسی می‏گوید بیشتر فکرت را صرف امر به معروف کن. در خانه هم همین طور است، از خدا بخواهیم الهام بگیریم و بیشتر در انتشار خوبی‏ها وقت بگذاریم. مثلاً بچه‏ای 7 تا خوبی دارد و 3 تا بدی.  مرتب ورزش می‏کند اما خوب درس نمی‏خواند.دو برخورد وجود دارد: یکی این است که فقط به درس نخواندن او ایراد بگیریم، یکی دیگر این است که به ورزش کردن او افتخار کنیم، کدام بهتر است؟ یا مثلاً در نیروی انتظامی، راهنمایی و رانندگی برای اینکه تخلف نشود، جریمه می‏کند. حالا به مدت یک سال هم، به آن‏هایی که 5 سال هیچ خلافی نداشتند، جایزه بدهند. این می‏شود امر به معروف. دو کلمه در قرآن هست: 1. "عفو" یعنی ببخشید. 2. "صفح" یعنی نادیده بگیرد. خداوند آنان را که اهل عفو نیستند، روز قیامت عفو نمی‏کند؛ آن‏هایی را که اهل عفو هستند، اول گناهانشان را نشان می‏دهد و آبرویشان را می‏ریزد و بعد می‏گوید بخشیدمت. آن هایی که اهل صفح بودند یعنی با بزرگواری، چشم‏پوشی کرده بودند. خدا هم از گناهانشان چشم‏پوشی می‏کند. خداوند می‏گوید: اگر می‏خواهید که من گناهان شما را عفو کنم، شما هم گناهان دیگران را عفو کنید.

 

نهم: تبلیغ

قرآن می‏گوید همة مردان و زنان مسلمان باید مبلغ من باشند. هر کسی در حد توانش من را تبلیغ کند.  بروید روش تبلیغ یاد بگیرید و روی تبلیغ قرآن کار کنید. آن‏ها که بیان شیواتری دارند، ارتباطات بهتری دارند، در جلسات مختلف شرکت می‏کنند؛ آن‏جا از قرآن بگویند و رواج بدهند معارف قرآنی را. آن‏هایی هم که محدودتر هستند؛ در خانواده، در جمع دوستان و آشنایان قرآن را تبلیغ کنند.

 

دهم: تقویت ایمان

قرآن می‏گوید: من دشمن دارم. اصلاً کسانی هستند که آتش می‏زنند قرآن را. نمی‏خواهند قرآن باشد. فیلم می‏سازند، کاریکاتور می‏کشند، قصه می‏نویسند، شوخی می‏کنند، برای این که تضعیف کنند ایمان به قرآن را. مسلمان‏ها در نقطه مقابل باید تقویت کنند ایما‏ن‏هایشان را و ایمان بچه‏هایشان را. آیه 136 سوره نساء می‏گوید: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ آمِنُواْ/ یعنی ای کسانی که ایمان دارید ایمان بیاورید! ما می‏گوییم: داریم! می‏گوید: این کم است!

 چه ایمان‏هایی را باید تقویت کنیم؟

1- ایمان به خدا 2- ایمان به پیامبر 3- ایمان به قرآن.

دشمن برای پیشبرد اهدافش سرمایه‏گذاری می‏کند. الآن چندتا ماهواره در فضای ایران است؟ چندتای آن‏ها به زبان فارسی است؟ چندتا سایت داریم؟ بیشترکاربران این سایت‏ها، برای چه مراجعه می‏کنند؟ بیشترش به عکس و به فیلم کمتر،  به مطلب هم همینطور. اما چه تصویرهایی را بیشتر می‏بینند؟ انسان هم طبعی دارد دیگر،  طبعش به سمت آن عکس‏هایی است که بدن را نشان می‏دهد! خداوند گفته من شما را از دو چیز آفریدم: تن و روح.  و این تن بعد از مدتی می‏پوسد و خاک می‏شود و آن روح می‏ماند. طوری زندگی کنید که برای همیشه زنده باشید. زندگی سرمایه‏ای است که به شما دادم؛ بخشی را بگذارید برای تن و بخشی را بگذارید برای روح.  شیطان می‏آید و می‏گوید که همه را خرج کن برای تن! چی از این بهتر! این چشم انسان را، دل انسان را، پر می‏کند از غریزه‏های انسانی و وقتی انسان چشم باز می‏کند که می‏بیند 70 ساله است و چیزی ندارد، دستش خالی است.

 شیطان  از چه استفاده می‏کند؟ از جذابیت، صدای فوق‏العاده اثرگذار، تصویر فوق‏العاده اغواگر. آن وقت من چه کار باید کنم؟ مقاومت. و می‏توانم. حتماً خدا می‏دانسته ما این توانایی را داریم، که گفته است در مقابل گناه مقاومت کنید. یوسف(ع)، مریم(ع) و آسیه در محیط‏هایی بودند که خیلی مقاومت در برابر وسوسة شیطان سخت بود اما اراده کردند و از خدا کمک خواستند و توانستند.

دانستنی‏هایتان را بالاتر ببرید و بپرسید. مرکزی به نام مرکز علمی در قم هست، می‏توانید شبانه روزی تماس بگیرید. فقط یک همت می‏خواهد که شماره بگیرید و بپرسید راجع به قرآن، راجع به پیامبر اسلام(ص) این را گفتند ما چه جوابی بدهیم. سایت مرکز علمی به پاسخگویی سئوالات دینی هم هست و 80 نفر نشسته‏اند، به اساتید همان رشته که سئوالتان هست وصل می‏کنند. سایت دیگری هم هست به نام پاسخگو. و سایت دیگری به نام پرسجو. تقویت ایمان اگر دو راه مهم داشته باشد؛ یکی عبادت است که ما را بیمه می‏کند. دومی هم مطالعه.

به پسرت می‏گویی مطالعه کن، می‏گوید من حوصلة کتاب خواندن ندارم اما حوصلة شنیدن دارم، اشکالی ندارد، هر بچه‏ای دارای خصلتی است. آقای قرائتی می‏گوید: آدم‏ها بعضی‏هایشان توتی هستند، بعضی‏هایشان اناری، بعضی‏ها گردویی و بعضی‏ها نارگیلی. مثل یک باغ میوه است همه‏اش خاصیت دارد ولی یکی زود می‏رسد مثل توت. اول تابستان می رسد شیرین هم هست و با یک اشاره هم چیده می شود؛ این همان آدمی است که یک جمله به آن می‏گویی، گریه اش می‏گیرد و زود نماز می‏خواند. اما یکی مثل انار، آخر تابستان می‏رسد، چیدنش هم سخت است، دست آدم هم خونی می‏شود چون تیغ دارد، دیگری مثل گردو است، پشت برگ‏ها قایم شده، بروی بالای درخت ممکن است بیفتی. یکی هم مثل نارگیل است، پوست سختی دارد و دسترسی به میوه‏اش آسان نیست. بچه‏ها هم همینطورند ولی همة این‏ها نعمت‏های خداوند هستند. خداوند بهشت و جهنم را طوری درست کرده است که می‏توانند همدیگر را ببینند و با هم حرف بزنند.

 قرآن گفتگوهای بهشتیان و جهنمیان را نقل کرده است.

از بهشتیان می‏پرسند چه شد که آمدید بهشت؟ جواب می‏دهند، ما اعضای خانواده‏مان را دوست داشتیم به این خاطر آمدیم بهشت.

بهشتیان از جهنمیان می‏پرسند، چه شد که شما جهنمی شدید؟ می‏گویند: ما از نمازگزاران نبودیم.

 

نگاهی به پاره ای از وظایف ما در برابر قرآن کریم

  1. قرائت
  2. تلاوت
  3. ترتیل
  4. استماع
  5. تدبر و تفکر
  6. تعلیم
  7. تأثیر
  8. عمل
  9. تبلیغ (کمک به نشر و گسترش تعالیم قرآن) 
  10. تقویت ایمان (ایمان به خدا، پیامبر و قرآن)

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاة

منبع: پایگاه فرهنگی آموزشی قلم مهر

شنبه 2/9/1392 - 14:12 - 0 تشکر 672792

به نام خدا و سلام
ممنونم از شما بابت حضورتون در انجمنها و ثبت این مطلب
مطلب بسیار عالی ای بود کاش اون را در چند قسمت ثبت می کردید

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.