• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 1277)
سه شنبه 21/8/1392 - 10:51 -0 تشکر 671290
به همت موسسه نور؛ نرم افزار کتابخانه دیجیتال آثار آیت‌الله العظمی روحانی تولید شد

سیدمحمود خسروشاهی در گفت‌وگو با ایبنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: این کتابخانه دیجیتال با هدف ارایه مجموعه آثار مکتوب آیت‌الله العظمی روحانی برای تسهیل در پژوهش محققان حوزه و دانشگاه تولید شده است.
 
وی ادامه داد: نرم‌افزار کتابخانه دیجیتال و آثار تخصصی آیت‌الله العظمی روحانی شامل متن کامل 22 عنوان کتاب در 66 جلد از آثار معظم له با موضوع‌های اصول فقه، فقه استدلالی، عقاید، اخلاق، اخلاق اجتماعی، حقوق و قضا، تاریخ معصومان (ع)، اسلام و سیاست به زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی است.
 
وی درباره کتاب‌های این نرم‌افزار گفت: کتاب‌های فقه الصادق در 26 جلد، زبدة الأصول در شش جلد، منهاج الفقاهه در شش جلد، مناسک حج، مجموعه سه جلدی منهاج الصالحین، امر به معروف و نهی از منکر، فضایل و مصایب حضرت زهرا(س)، عاشورا و قیام امام حسین(ع)، امام زمان(عج) از ولادت تا ظهور، راه سعادت (مجموعه‌ای از دستورالعمل­ها و نصایح اخلاقی و تربیتی)، نظام حکومت در اسلام و مجموعه هفت جلدی استفتائات شرعی به زبان فارسی و مجموعه چهار جلدی استفتائات عربی این عالم شیعی از جمله آثاری‌اند که در این کتابخانه دیجیتال آورده‌ شده‌اند.
 
مدیراجرایی مرکز بررسی های اسلامی  درباره مهم‌ترین کتاب  این مجموعه یعنی فقه الصادق گفت: محتوای کتاب «فقه الصادق» مجموعه‌ استدلالی است که در مباحث فقهی از مبحث طهارت تا دیات را شامل می‌شود. این کتاب، شرحی بر کتاب «تبصره» از تالیفات علامه‌‌ حلی است و در 26 جلد بارها در داخل و خارج کشور به چاپ رسیده ‌است. البته مراحل چاپ نسخه 41 جلدی این کتاب هم به چاپ رسیده اما به دلیل این‌که موسسه نور مجموعه 41 جلدی آن را در نرم‌افزاری جداگانه‌ تولید و عرضه کرده است، ترجیح داده شد که نسخه 26 جلدی «فقه الصادق» در نرم‌افزار مجموعه آثار قرار گیرد
 
وی ادامه داد : آیت‌الله العظمی سیدمحمدصادق روحانی تالیف این مجموعه فقه الصادق را از سال 1370 هجری قمری (64سال پیش) آغاز کرده و در سال 1398 هجری قمری، در اوج مبارزات علیه رژیم ستم‌شاهی در حالی که در تبعید به سر می‌برد، نگارش آخرین جلد آن را به پایان رساند. جلد نخست این کتاب به مبحث طهارت اختصاص دارد و هم اکنون در کتابخانه ملی و سایر کتابخانه‌های معتبر موجود است.
 
ناظر دفتر آیت‌الله العظمی روحانی بر این پروژه با بیان این‌که نخستین جلد کتاب «فقه الصادق»  برای بار نخست در سال 1373 هجری قمری به همت دارالمحکمه قم به چاپ رسیده است، گفت: آیت‌الله العظمی بروجردی، آیت‌الله العظمی خوئی و بسیاری از علما و مدرسان برجسته حوزه‌های علمیه  از موسوعه فقه الصادق تجلیل کرده‌اند.
 
وی درباره امکانات نرم‌افزار کتابخانه دیجیتال و آثار تخصصی آیت‌الله العظمی روحانی گفت: جستجوی موضوعی در بیش از 12 هزار و 600 باب و سرفصل از طریق فهرست گزینشی، متن قرآن کریم به همراه ترجمه و امکان جستجو در آیات، جستجو به روش‌های گوناگون در الفاظ و عباراتِ متن و فهرست کتاب‌های برنامه از امکانات این نرم‌افزارند.
 
خسروشاهی بیان کرد: متن کامل چند دوره لغت‌نامه عربی و فارسی با امکان دسترسی به ریشه و مشتق کلمات، یادداشت‌‌برداری، ذخیره‌سازی متن، ویرایش و چاپ متن از جمله قابلیت‌های پژوهشی نرم‌افزار مجموعه آثار این مرجع تقلید به شمار می‌آید.
لینک منبع: http://www.sedayeshia.com/showdata.aspx?dataid=16156

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.