محققان علت این مساله را که چرا مصرف سیر می تواند به حفظ سلامت قلب کمک کند کشف کرده اند.
راز این مساله در `الیسین` نهفته است، همان ماده ای كه تجزیه آن به تركیبات سولفور در معده باعث بوی بد دهان می شود.
این تركیبات در واكنش با سلول های قرمز خون سولفید هیدروژن تولید می كنند كه باعث شل شدن رگ ها و گردش آسانتر خون می شود.
نتیجه تحقیقات دانشگاه آلاباما در بیرمنگام در نشریه اقدامات آكادمی ملی علوم چاپ شده است.
با این حال كارشناسان بریتانیایی اخطار دادند كه مصرف قرص های مكمل سیر ممكن است به بروز عوارض جانبی منجر شود.
سولفید هیدروژن بوی بد تخم مرغ گندیده متصاعد می كند و از آن برای ساخت بمب های بدبو استفاده می شود.
اما این ماده در تراكم پایین نقشی حیاتی در كمك به سلول ها برای ارتباط با یكدیگر بازی می كند.
نقش دیگر آن در رگ های خونی تحریك سلول های تشكیل دهند جداره رگ است كه باعث شل شدن آنها و انبساط رگ ها می شود.
این به نوبه خود از فشار خون می كاهد و به خون اجازه می دهد اكسیژن بیشتری به ارگان های اساسی بدن برساند و از فشار بر قلب بكاهد.
تیم محققان آلاباما این آزمایش را به روی موش ها انجام داد.
این آزمایش به نتایج چشمگیر منجر شد به طوری كه تا 72 درصد از فشار بر رگ ها كاست.
دكتر دیوید كراس سرپرست تحقیقات گفت: `نتایج ما حاكی از آن است كه سیر در رژیم غذایی چیز خیلی خوبی است.`
(مسلما در مناطقی كه مصرف سیر بالاست، مثلا در مدیترانه و شرق دور، میزان ابتلا به بیماری های قلب و عروق پایین است.)
با این حال برخی كارشناسان می گویند كه هنوز شواهد كافی دایر بر اینكه مصرف سیر به عنوان دارو جهت كاهش خطر بیماری های قلب و عروق وجود ندارد.