• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1596)
يکشنبه 5/8/1392 - 11:7 -0 تشکر 668457
زعفران و خواص آن


خواص فوق العاده "زعفران" برای خانم ها

زعفران گیاهی بدون ساقه است که دارای ساقه های کوتاه بوده که به دلیل عطر و خوش طعم بودنش در غذاها نقش زیادی دارند.
 مهمترین ترکیبات موجود در زعفران که باعث زرد شدن آن می شود ترکیبات مشتق کیریستن است که در زعفران به هضم طبیعی کمک می کند و موجب "تقویت معده" می شود.

بررسی ها نشان می دهد مصرف زعفران به درمان فشارخون و برطرف کردن کمبود آهن در زنان و کاهش حملات قلبی کمک می کند و در "طب سنتی" از زعفران به عنوان "آرام بخش"، ضد استرس  استفاده می کنند.

پزشکان توصیه می کنند زنانی که از کمبود "آهن" رنج می برند حتما باید در یکی از وعده های غذایی خود در روز از زعفران به عنوان "ادویه" در غذاهایشان استفاده کنند.

به امید ظهوراقا

يکشنبه 5/8/1392 - 11:8 - 0 تشکر 668458


تأثیر عصاره آبی زعفران در کاهش فشار خون

محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در یک طرح تحقیقاتی تاثیر عصاره آبی زعفران و دو ترکیب موجود در آن شامل کروسین و سافرانال در کاهش فشار خون را مورد بررسی قرار دادند.

  این تحقیق توسط دکتر محسن ایمن شهیدی ، دکتر حسین حسین زاده و دکتر یاسر جواد پور از اعضاء هیئت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است.

در این مطالعه، اثر عصاره آبی زعفران و دو ترکیب موجود در آن، کروسین و سافرانال در کاهش فشار خون با فشار خون طبیعی و همچنین فشار خونی شده با داروی (دزوکسی کورتیکواسترون استات ) مورد بررسی قرار گرفته است.

در این تحقیق سه دوز کروسین (۵۰mg/kg و ۱۰۰، ۲۰۰ ) سافرانال ( ۲۵/۰, ۵/۰ , ۱ mg/kg ) و عصاره آبی ( ۵/۲, ۵ ,۱۰ mg/kg ) به صورت داخل وریدی به گروههای ۵ تایی از حیوانات با فشار خون طبیعی یا بالا تزریق شد و اثر آنها بر روی میانگین فشار خون شریانی (MABP) و ضربان قلب بررسی شد.

بر این اساس :عصاره آبی زعفران، کروسین و سافرانال، فشار خون شریانی را به صورت وابسته به دوز در حیوانات با فشار خون طبیعی و فشار خون بالا، کاهش داد. برای مثال تجویز ۱۰ mg/kgعصاره آبی، ۱mg/kg سافرانال و ۲۰۰mg/kg کروسین، به ترتیب باعث ۷/۸+- ۶۰، ۲/۵+- ۵۰ و ۸/۳+-۵۱ میلی متر جیوه کاهش در فشار خون شریانی شد.

با توجه به نتایج این مطالعه می توان گفت که عصاره آبی کلاله زعفران اثرات پایین آورنده فشار دارد که به نظر می رسد دست کم، بخشی از آن ناشی از دو ترکیب موثره موجود در گیاه، یعنی کروسین و سافرانال، می باشد و سافرانال در پایین آوردن فشار خون، قدرت اثر بیشتری نسبت به کروسین دارد.

کروسین و سافرانال دو ماده موثره در زعفران هستند.

به امید ظهوراقا

يکشنبه 5/8/1392 - 11:10 - 0 تشکر 668461


معده درد خود را با زعفران درمان کنید



تحقیقات جدید دانشمندان آلمانی نشان می دهد که زعفران می تواند درد معده را در افراد مختلف درمان کند.

محمدتقی انوشه متخصص تغذیه، گفت: زعفران گیاهی دارای پیاز و بدون ساقه می باشد که به علت عطر، طعم و خوش رنگ بودنش در غذاها، صنایع قنادی، عطرسازی و داروسازی کاربرد فراوانی دارد.

وی مهمترین ترکیبات در زعفران را که باعث زردرنگ شدن آن می شود را ترکیبات مشتق کریستن و سامنرونال دانست و تاکید کرد: زعفران به هضم طبیعی غذا کمک می کند و موجب تقویت معده می شود، این گیاه به دلیل دارابودن آنتی اکسیدان در خود، خواص ضد سرطانی نیز دارند.

وی اظهار داشت: این گیاه گرانقیمت خاصیت کاهش چربی، کلسترول و افزایش نفوذ اکسیژن در پلاسما را دارد که این نتایج را محققان درپی آزمایش های مختلف بدست آورده اند.

انوشه تصریح کرد: در طب سنتی از زعفران به عنوان آرام بخش، ضد استرس، اشتهاآور و تقویت کننده معده استفاده می شود.

در بعضی از کشورها مانند آلمان برای درمان درد معده مورد استفاده قرار می گیرد.

وی عنوان کرد: مصرف زعفران می تواند به درمان فشار خون، برطرف کردن کمبود آهن در بانوان و کاهش حملات قلبی کمک کند.

انوشه خاطرنشان کرد: حتما زعفران وقتی آسیاب می شود، دور از نور و رطوبت نگهداری شود تا  اسانس آن از بین نرود.

به امید ظهوراقا

يکشنبه 5/8/1392 - 11:10 - 0 تشکر 668462



این طلای خوراکی را از دست ندهید!



یافته های جدید دانشمندان نشان می دهد زعفران از خوراکی هایی است که افسردگی را از انسان ها دور می کند و باعث می شود تا افراد همیشه شاد و سرحال به نظر برسند.

 در طب سنتی از زعفران و مشتقات آن زیاد استفاده می کنند زیرا باعث خوشبو شدن بدن می شود و برای معده و روده نیز بسیار مفید است.

گفتنی است، ادویه زعفران باید تقریبا در تمام غذاها مورد استفاده قرار گیرد زیرا باعث شفافیت پوست و مو می شود و به چهره شادابی می بخشد.

زعفران به عنوان یک مکمل و آرام بخش است که از خون دماغ شدن جلوگیری می کند و مصرف آن در غذاهای کودکان باعث افزایش رشد آنها نیز خواهد شد. 




به امید ظهوراقا

يکشنبه 5/8/1392 - 11:12 - 0 تشکر 668463

از خواص دیگر زعفران بدانید

بومی ‌نواحی مختلف آسیا، به‌ویژه جنوب غرب آسیا، جنوب اروپا و جنوب اسپانیاست. قسمت مورد استفاده این گیاه- که به نام زعفران در بازار تجارت موجود است- انتهای خامه و کلاله گل است. 

زعفران حاوی مواد چرب، املاح معدنی، موسیلاژ و اسانس‌های فراوانی است. رنگ زعفران مربوط به ماده‌ای به نام کرویسن است. 

مهم‌ترین خاصیت زعفران- که از قدیم مورد توجه بوده- درمان افسردگی است. 

زعفران بویی قوی و طعمی‌ تلخ دارد، باعث تحریک اعصاب شده، اثر مسکن دارد و دارای خاصیت آرام‌بخشی و خواب‌آوری است و بالاخره اگر می‌خواهید همیشه شاد و خندان باشید، زعفران بخورید. 

زعفران را باید در شیشه‌های دربسته و دور از نور نگهداری کنید زیرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست می‌دهد. اسانس زعفران تبخیرشدنی است و در صورت نگهداری نامناسب به مرور زمان اسانس آن تبخیر، از اثرات دارویی و طعم و مزه آن کاسته شده و مرغوبیت خود را نیز از دست می‌دهد. 

با توجه به اینکه مواد معطر گیاه در حالت پودر شده، بسیار سریع‌تر از پودر نشده آن تبخیر می‌شود پس بهتر است زعفران را تا موقع مصرف پودر نکنید یا در صورت پودر کردن، در ظرف دربسته نگهداری کنید. 

از مضرات زعفران این است که روی سیستم تولید مثل اثر دارد؛ بنابراین زنان حامله باید از خوردن زیاد آن اجتناب کنند. 

در ضمن خوردن زیاد زعفران برای کلیه‌ها مضر است و اشتها را نیز کم می‌کند.

به امید ظهوراقا

يکشنبه 5/8/1392 - 11:13 - 0 تشکر 668464



چگونه زعفران تقلبی را تشخیص دهیم؟!



اگرچه خالص بودن یا نبودن زعفران در آزمایشگاه‌ها به راحتی قابل شناسایی است اما تشخیص آن برای مصرف کنندگان به راحتی ممکن نیست.

  افزایش وزن زعفران با استفاده از آغشته کردن این گیاه به چربی، عسل و... حرفه‌ای‌ترین روش تقلب در فروش زعفران است و رنگ کردن قسمت‌های سفید این گیاه با رنگ طبیعی زعفران محترمانه‌ترین شیوه در تقلب طلای سرخ است که برای مصرف کنندگان به راحتی قابل تشخیص نیست اما اطلاعات پی آمده ممکن است شما را هنگام خرید این محصول یاری کند.

تقلب در زعفران منحصر به مخلوط کردن یک گیاه شبیه زعفران با این محصول نیست بلکه زعفران تقلبی حتی شامل سنگین کردن وزن آن با استفاده از چربی، عسل، نمک و شکر هم می‌شود چراکه این گیاه ارزش بالایی دارد و هر گرم آن بیش از ۵۰۰۰ تومان در بازار فروخته می‌شود لذا سودجویان را به سمت خودش می‌کشاند تا با هر چیز که می‌توانند در زعفران غش کنند.

یکی از راه‌های تقلب در زعفران این است که کلاله‌های آن را با نوعی چربی، شکر، نمک یا عسل آغشته می‌کنند و وزن آن را افزایش می‌دهند.

در این روش متقلبان به گونه‌ای حرفه‌ای و البته تخصصی تقلب می‌کنند که به سادگی نمی‌توان خالص بودن و نبودن زعفران را تشخیص داد چراکه آن‌ها ماه‌ها تلاش می‌کنند با آغشته کردن این گیاه به مواد دیگر بتوانند سود بیشتری به جیب بزنند.

متقلبان حرفه‌ای با مهارت بالا این مواد را به صورت محلول روی کلاله‌های زعفران می‌پاشند و هنگامی که خشک می‌شود وزن زعفران افزایش می‌یابد که به راحتی قابل تشخیص نیست.

روش‌های شناسایی زعفران عسلی یا روغنی!

گرچه خالص بودن یا نبودن زعفران در آزمایشگاه‌ها به راحتی قابل شناسایی است اما تشخیص آن برای مصرف کنندگان به راحتی ممکن نیست با این حال، اگر کلاله‌های زعفران بسیار براق باشد باید به آن شک کرد یا در صورت مشاهده این ظاهر غیر طبیعی آن را بین انگشتان دست یا روی کاغذ له کرد تا دید ماده خاصی از آن روی کاغذ نقش می‌بندد و کاغذ و انگشتان دست چرب می‌شود که در این صورت مشخص می‌شود زعفران به چربی خاصی آغشته شده تا وزنش بیشتر شود.

رنگ مصنوعی، تقلبی خطرناک در زعفران

یکی دیگر از راه‌های تقلب در زعفران استفاده از رنگ مصنوعی است؛ اگر رنگ‌های مصنوعی در زعفران به کار رفته باشد در آزمایشگاه قابل تشخیص است چرا که پایین بودن قدرت رنگ دهی آن نشان دهنده این تقلب خواهد بود.

این رنگ‌های مصنوعی برای سلامتی انسان بسیار خطرناک است و در واقع گل رنگ‌هایی که از مکه به عنوان زعفران و غالبا به شکل پودر به کشور وارد می‌شود از همین رنگ‌های خطرناک مصنوعی است.

تقلبی که متقلبان می‌توانند روی آن قسم بخورند!

یکی دیگر از روش‌های تقلب در زعفران استفاده از رنگ طبیعی این گیاه برای رنگ کردن دیگر قسمت‌های سفید زعفران و مخلوط کردن آن با این محصول است، این روش محترمانه‌ترین روش تقلب است که متاسفانه بسیار رایج شده است.

متقلبان و عرضه کنندگان می‌توانند روی خالص بودن زعفران خود نیز قسم بخورند چرا که از هیچ چیز به غیر از زعفران در آن استفاده نکرده‌اند اما روش شناسایی در این نوع تقلب برای مصرف کنندگان بسیار سخت است.

ظاهر زعفران باید چگونه باشد؟

شکل ظاهری زعفران یکی از روش‌های شناسایی خالص بودن آن است ظاهر این محصول شبیه میخک است؛ به گونه‌ای که پایین گیاه میله‌ای و انتهای آن دندانه دار، پهن و قیچی شکل است. همچنین رنگ زعفران باید قرمز تند باشد نه روشن و شکل کلاله‌های آن نیز نباید براق باشد.

به امید ظهوراقا

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.