• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن عمومی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
عمومی (بازدید: 1564)
شنبه 13/7/1392 - 6:56 -0 تشکر 660652
50 نکته درباره حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغات

امیدوارم این مطلب مفید واقع بشه

نظر فراموش نشه لطفا.

1)زمین وخاک به عنوان اساسی ترین عنصر حیات بشری وجایگاه تکوین ورشد گیاهان ، موهبتی است الهیکه به رسم امانت به انسان سپرده شده است تابابهره برداری بهینه وحفاظت ازآن قوام و دوام نسل خویشوگیاهان و جانوران را تضمین نماید.


2)حداقل 700سال زمان لازم است تا 1سانتی متر مکعب خاک زراعی تشکیل شود.


3)دستیابی به مهمترین هدف وزارت جهادکشاورزی یعنی امنیت غذایی ، مستلزم تداوم بهره برداری از اراضیزراعی وباغی می باشد.
 

 

شنبه 13/7/1392 - 6:57 - 0 تشکر 660654

4)به ازای هرهکتار زمین کشاورزی که از مدار تولید خارج می شود رقمی معادل8_7تن ازتولید محصولات کشاورزی کاسته می شود.


5)در مقابل هر3-2 هکتار زمین کشاورزی که از دست می رود حداقل یک اشتغال سالم در بخش کشاورزی حذف می شود که برای جبران آن بایستی در سایر بخش ها سر مایه گذاری نمود.


6)عدالت یعنی هرچیزی جای خودش باشد!؟ پس انجام فعالیت های کشاورزی بررویاراضی کشاورزیو فعالیت هایساختمانی و شهر سازیبر رویاراضی غیرکشاورزی، عین عدالت است.

شنبه 13/7/1392 - 6:57 - 0 تشکر 660655

7)دراکثرمناطق می توان شهروخانه ساخت ولی همه جا نمی توان کشاورزی کرد.


8)رشته دانشگاهی "برنامه ریزی آمایش سرزمین (Land Use Planning ) در کشورهای توسعه یافته دارای جایگاه با اهمیتی در بین رشته های دانشگاهی بوده و در کشور ما فقدان رشته مذکور مشکلات جبران ناپذیری را در برنامه ریزی های توسعه ایجاد نموده است.


9)متاسفانه دراستان اصفهان ، طی 30سال گذشته حدود 70هزار هکتار از اراضی زراعی نابود واز چرخهتولید کشاورزی خارج شده است.

شنبه 13/7/1392 - 6:58 - 0 تشکر 660656

10) تنها پنج درصد از اراضی استان دارای پتانسیل کشاورزی میباشد.


11)الگوی توسعه در ارتفاع به جای گسترش شهر ها در سطح می تواند نقش مهمی در کاهش هزینه های مدیریتشهر ی (ایجاد خدمات زیر بنائی ، امنیت و نگهداری)و همچنین حفظ اراضی کشاورزی داشته باشد.


12)تنها در شهر اصفهان حدود دو هزار هکتار بافت فرسوده وجود داشته که با برنامه ریزی صحیح از این پتانسیلمی توان در رابطه با حل مشکل مسکن بهره جست.

شنبه 13/7/1392 - 6:58 - 0 تشکر 660657

13)میانگین تراکم ناخالص جمعیت برای هریک از شهر های استان اصفهان حدود 42 نفر در هکتار بوده که بااستاندارد های کشور یعنی:100 الی150 نفر در هکتار فاصله زیادی دارد.


14)در حال حاضر حریم برخی از شهر هادر استان اصفهان بیش از 40 برابر محدوده قانونی آنمیباشد و براساس قانون در تعاریف محدوده و حریم آمده است که ، سازمان مسکن و شهر سازی موظف است در هنگام تهیه طرح های جامع، نسبت حریم به محدوده قانونی شهر ها را بین 3 تا 5 برابر تعدیل نماید.


15)طی بازنگری و تهیه و تصویب طرح جامع شهر های استان اصفهان در سال 1388بیش از سه هزار هکتارازاراضی زراعی و باغ ها از محدوده قانونی شهر ها خارج گردید.

شنبه 13/7/1392 - 6:59 - 0 تشکر 660658

16)بر اساس ماده 4قانون منع فروش و واگذاری اراضی فاقد کاربری مسکونی برای امر مسکن،هرگونه نقل و انتقال و واگذاری زمین به شرکتهای تعاونی مسکن و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی برای امر مسکن در خارج از محدوده شهر ها ممنوع می باشد.


17)هم اکنون طرح جامع اکثر شهر ها ی استان بازنگری و برای کل شهر های فاقد طرح جامع مقرر گردیده تا پایان سال جاری طرح جامع تهیه گردد.


18)در سال1374 قانون گذاران کشور (نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی ) با درک صحیح ازمخاطرات تغییرکاربری اراضی زراعی وباغ ها، اقدام به تصویب قانونی تحت عنوان« قانون حفظ کاربری اراضی زراعی وباغ ها» نمودند که این قانون در تاریخ 1/8/1385مورد بازنگری واصلاح قرار گرفت.

شنبه 13/7/1392 - 7:0 - 0 تشکر 660659

19)به موجب ماده 1 قانون: به منظور حفظ کاربری اراضی زراعی وباغ ها وتداوم بهره وری آنها از تاریخ تصویب این قانون، تغییرکاربری اراضی زراعی وباغ ها در خارج از محدوده قانونی شهرها وشهرک ها جز در موارد ضروری ممنوع می باشد.


20)به موجب بند "ت" ماده 1 آیین نامه اجرایی به کلیه اراضی تحت کشت ،آیش و باغات شامل آبی ودیم اعم از دایر وبایر که سابقه بهره برداری داشته باشند واراضی تحت فعالیت های موضوع تبصره 4 الحاقی "اراضی زراعی وباغها ”اطلاق می شود.


21)به موجب تبصره 1ماده 1قانون : تشخیص موارد ضروری تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ ها در هر استان به عهده یکمیسیونی مرکب از روسای سازمان جهاد کشاورزی ،سازمان مسکن شهر سازی ، مدیر امور اراضی ، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان و یک نفر نماینده استاندارمی باشد . که به ریاست سازمان جهاد کشاورزی تشکیل می گردد و به «کمیسیون تبصره یک ، مادهیک » معروف است

شنبه 13/7/1392 - 7:0 - 0 تشکر 660660

22)به موجب تبصره 2ماده 1 قانون: مرجع تشخیص اراضی زراعی وباغ ها،وزارت جهادکشاورزی است ومراجع قضایی واداری ، نظرسازمان جهاد کشاورزی ذیربط را در این زمینه استعلام می نمایند ومراجع اداری موظف به رعایت نظر سازمان مورد اشاره خواهد بود. نظر سازمان جهاد کشاورزی برای مراجع قضائی به منزله نظر کارشناس رسمی دادگستری تلقی می شود.


23)با استناد ماده 2قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی: تفکیک ، افراز و تقسیم اراضی کشاورزی به قطعات کمتر از حد نصاب تعیین شده ممنوع است. ارائه هر گونه خدمات ثبتی از قبیل صدور سند مالکیت تفکیکی و یا افرازی مجاز نخواهد بود.برای اینگونه اراضی در صورت تقاضا سند مشاعی صادر و نقل و انتقال اسناد به طور مشاعی بلا مانع است .


24)به استناد آئین نامه اجرائی قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی، حد نصاب فنی و اقتصادی در استان اصفهان جهت تفکیک ،افراز و تقسیم اراضی کشاورزی جهت زراعت آبی10 هکتار ،زراعت دیم 20 هکتار،باغات آبی 5 هکتار و باغات دیم 10 هکتار تعیین شده است .

شنبه 13/7/1392 - 7:1 - 0 تشکر 660661

25)به موجب تبصره3 ماده 1 قانون : ادارات ثبت اسناد و املاک و دفاتر اسناد رسمی و سایر هیات ها و مراجع مربوط مکلفند در موارد تفکیک ، افراز و تقسیم اراضی زراعی و باغ ها و تغییر کاربری آنها در خارج از محدوده قانونی شهر ها و شهرک ها از سازمان های جهاد کشاورزی استعلام نموده و نظر سازمان مذکور را اعمال نمایند.


26)به استناد تبصره 4 الحاقی به ماده یک اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها : احداث گلخانه ها ،دامداری ها ،مرغداری ها ،پرورش ماهی ،سایر تولیدات کشاورزی و کارگاههای صنایع تکمیلی و غذائی در روستاها بهینه کردن تولیدات بخش کشاورزی بوده و تغییر کاربری محسوب نمی شود . موارد مذکور از شمول این قانون مستثنی بوده و با رعایت ضوابط زیست محیطی با موافقت سازمان جهاد کشاورزی استان ها بلا مانعمی باشد.


27)اراضی داخل محدوده قانونی روستا های دارای طرح هادی مصوب ، مشمول ضوابط طرح هادی بوده و از کلیه ضوابط مقرر در این قانون مستثنی می باشند.

شنبه 13/7/1392 - 7:1 - 0 تشکر 660662

28)طرح هادی طرحی است که ضمن ساماندهی و اصلاح بافت موجود ، میزان و مکان گسترش آتی و نحوه نیازمندیهای عمومی روستایی را حسب مورد در قالب مصوبات طرح های ساماندهی فضا و سکونت گاهها ی روستائییا طرحهای جامع ناحیه ای تعیین می نماید.


29)محدوده روستا عبارت است از محدوده شامل بافت موجود روستا و گسترش آتی آن در دوره طرح هادی روستائی که بارعایت مصوبات طرح های بالا دست تهیه و به تصویب مراجع قانونی مربوطه می رسد.دهیاری هاکنترل و نظارت بر احداث هرگونه ساخت و ساز در داخل محدوده را عهده دار خواهند بود.


30) محدوده شهر عبارت است از حد کالبدی موجود شهر و توسعه آتی در دوره طرح جامع، شهر داری ها کنترل و نظارت بر احداث ساخت و ساز و تاسیسات و سایر اقدامات مربوط به توسعه و عمران در داخل محدوده شهر را بر عهده دارند.

شنبه 13/7/1392 - 7:2 - 0 تشکر 660663

31)حریم شهر عبارتست از قسمتی از اراضی بلا فصل پیرامون محدوده شهر که نظارت و کنترل شهرداری در آن ضرورت دارد و نباید از مرز تقسیمات کشوری شهرستان و بخش مربوط تجاوز نماید.


32)به موجب ماده 2 قانون در مواردی که به اراضی زراعی و باغ ها طبق مقررات این قانون مجوز تغییر کاربری داده می شود 80 درصد قیمت روز اراضی و باغ های مذکور با احتساب ارزش زمین پس از تغییر کاربری بابت عوارض از مالکین وصول و به خزانه داری کل کشور واریز می گردد که به عوارض «ماده2»معروف است .


33)به موجب تبصره 3 ماده 2 قانون: تقویم و ارزیابی اراضی زراعی و باغ ها موضوع قانون توسط کمیسیون سه نفره ای متشکل از نمایندگان سازمان جهاد کشاورزی , استانداری و امور اقتصاد و دارایی استان در هر یک از شهرستان ها انجام می پذیرد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.