• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعلیم و تربیت (بازدید: 2181)
پنج شنبه 28/6/1392 - 17:41 -0 تشکر 648304
چرا برخی از کودکان ازرفتن به مدرسه می ترسند؟

باسلام
ترس بعضی از کودکان از رفتن به مدرسه دلایل و راه حل هایی می تونه داشته باشه که ما در این تاپیک به بررسی اونها می پردازیم.

کوله بارت را ببند

شاید ابن چند سحر فرصت آخر باشد

که به مقصد برسیم

بشناسیم خدا را

و بفهمیم که یک عمر چه غافل بودیم...

پنج شنبه 28/6/1392 - 18:8 - 0 تشکر 648307

كودك مبتلا به ترس از مدرسه، معمولاً كار مدرسه‌ای خود را خوب انجام می‌دهد و از بهره هوشی خوبی برخوردار است. كودكی كه از مدرسه می‌ترسد نزد مادرش می‌ماند ولی كودك فراری از مدرسه در خیابان‌ها گردش می‌كند و از بهره هوشی كمتر از متوسط برخوردار است.


ترس از مدرسه در كودكان مدرسه‌رو و در هر سنی كه باشند دیده می‌شود، اما مشكل بین 5 الی 8 سالگی دیده شده و در 11 و 12 سالگی معمول و رایج‌تر است و هر2جنس به آن مبتلا می‌شوند؛ البته دخترها كمی‌بیشتر از پسرها.


ترس از مدرسه سبب می‌شود كه كودكان در مواردی به تعارض روی آورند و اقدام به انجام اعمالی كنند كه باعث نگرانی والدینشان شود، تا آنها به این نتیجه برسند كه كودك را نباید به مدرسه فرستاد. گاهی ممكن است كودك به‌واقع بیمار شود؛ در این صورت لازم است برای معالجه او اقدام كرد.

کوله بارت را ببند

شاید ابن چند سحر فرصت آخر باشد

که به مقصد برسیم

بشناسیم خدا را

و بفهمیم که یک عمر چه غافل بودیم...

پنج شنبه 28/6/1392 - 18:9 - 0 تشکر 648308

علل ترس از مدرسه
ترس از مدرسه تقریباً همیشه به یكی از2علت زیر برمی‌گردد؛
1- ترس مربوط به مدرسه 
2- ترس مربوط به خانه

که در زیر به توضیح هر یک از آنها می پردازیم

کوله بارت را ببند

شاید ابن چند سحر فرصت آخر باشد

که به مقصد برسیم

بشناسیم خدا را

و بفهمیم که یک عمر چه غافل بودیم...

پنج شنبه 28/6/1392 - 21:49 - 0 تشکر 648346

 امتناع از مدرسه رفتن در هر سنی دیده می شود، اما معمولاً در ابتدای هر مقطع به صورت واضح تر و عینی تر خود را نشان می دهد. تقریباً این مسئله در بین پسرها و دخترها در سنین آغاز مدرسه به طور یکسان دیده می شود، اما در سطوح بالاتر با اندکی تفاوت از یکدیگر سبقت می گیرند. در خانواده هایی که بچه ها با فاصله های زیاد از یکدیگر متولد می شوند شایعتر است.
شایع ترین دلیل ترس از مدرسه در بین کودکان و در بدو ورود به مدرسه ناشی از اضطراب جدایی از والدین بخصوص مادر است.

پنج شنبه 28/6/1392 - 21:50 - 0 تشکر 648347

اغلب مادران کودکانی که ترس از مدرسه رفتن دارند، افرادی وسواسی، کم تحمل، نکته سنج و موشکاف هستند که احتمالاً خود یا یکی از نزدیکانشان در کودکی دچار همین مشکل بوده اند.و معمولاً مادران بچه هایی که دچار اضطراب جدایی هستند شخصیتی افراطی، مضطرب، بیش از اندازه حمایت کننده، مردد، غیرمنطقی، حساس و عاطفی (سمپاتیک) دارند که اضطراب خود را با بیان افکار منفی و اضطراب آلود و عمل خود به بچه ها منتقل می کنند.

پنج شنبه 28/6/1392 - 21:51 - 0 تشکر 648348

 ترس یا امتناع از مدرسه بیش از آنکه علت شخصیتی، عاطفی یا... داشته باشد، ناشی از یادگیری است. مادر یا پدری که در ارتباط خود با کودکان مفاهیم و نکته های منفی از محرکها و مکانهایی مثل مدرسه یا درس خواندن می دهند وقتی تجربه های منفی توأم با وحشت و ترس و اضطراب، خود را از دوران تحصیل و مدرسه، تنبیه و توبیخ ها به بچه ها انتقال می دهند و از آنها می خواهند مواظب رفتارهایشان باشند، خواه ناخواه، بذر امتناع و ترس از مدرسه را در افکار آنان می کارند.

پنج شنبه 28/6/1392 - 21:52 - 0 تشکر 648349

راهکــــار

والدین تجارب افکار بازخوردهای منفی خود را به کودکان و نوجوانان انتقال ندهند، با تأکید بر مراحل مختلف رشد کودکی و نوجوانی و تغییرات هر مرحله والدین رفتارهای خود را متناسب با این تغییرات، تغییر دهند. در سنین ابتدایی از ترساندن بچه ها، ایجاد رعب و ترس از معلم، تشبیهات (اگر بچه خوبی نباشی میگم معلم تو را تو کلاس حبس کند) خودداری کنند. خاطرات، یادواره ها و تجارب مثبت، شاد و جالب خود با معلم های دوره ابتدایی را با بچه ها در میان بگذارند، از معلم ها با القاب خوب (با لبخند) یاد کنند. آنها را مهربان و دلسوز بدانند و به بچه ها انتقال دهند، پیش از آغاز مدرسه آنها را با مسئولین، معلم ها و محیط مدرسه آشنا کنند، به هیچ وجه به خاطر ضعف در فهم یا انجام تکالیف، تنبیه یا توبیخ نکنند. بچه های دیگر را به رخشان نکشند، تفریحات آنها را محدود نکنند، و دلیلش را مدرسه رفتن قلمداد نکنند. بچه ها را در دوره ابتدایی به خود وابسته نکنند، سعی کنند روشها را به آنها بیاموزند و بگذارند خودشان با کمک و یاری والدین در حد اعتدال تکالیفشان را انجام دهند. برای جلوگیری از انزواطلبی و دوری گزینی سعی کنند از دبیران در منزل استفاده نکنند، آنها را تا می توانند در محیط های آموزشی و حضور در جمع قرار دهند.

سلام ممنون از ایجاد بحث خوبتون این مشکل خیلی از خانواده هاست.

جمعه 29/6/1392 - 17:2 - 0 تشکر 648693

1- ترس مربوط به مدرسه

دیدگاه تحلیل روانی، كودك مبتلا به ترس از مدرسه را كودكی می‌داند كه نسبت به والدینش تمایلات پرخاشگرانه دارد و از اینكه تمایلاتش را در ترس از ترك و جدا شدن از پدر و مادر ابراز كند عاجز است، از این‌رو به گذشته باز می‌گردد و به یك نیازمندی قبلی توسل می‌جوید و خشم خود را از دنیای خارج و به ویژه از مدرسه ظاهر می‌كند.

ترس از مدرسه اغلب حاصل خصومت و كینه‌توزی متقابل و سركوب شده بین دختر و مادر است كه در ارتباط دختر با مدرسه متبلور می‌شود.

برخی از متخصصان نیز برترس واقعی از مدرسه تأكید ورزیده‌‌اند و تجربه‌های تكان‌دهنده در محیط مدرسه را باعث شرطی شدن ترس كودكان می‌دانند. در دیدگاه رفتاری، تأثیری كه توجه در تقویت اضطراب جدایی دارد در ماندگاری ترس شرطی نیز مؤثر است.

کوله بارت را ببند

شاید ابن چند سحر فرصت آخر باشد

که به مقصد برسیم

بشناسیم خدا را

و بفهمیم که یک عمر چه غافل بودیم...

جمعه 29/6/1392 - 17:2 - 0 تشکر 648694

2- ترس مربوط به خانه

ممكن است خانواده كودك را از چیزهای موهوم ترسانده باشند.تغییر و مواجهه با اشخاص تازه و مخصوصاً در مورد كودكان كم‌رو كه دچار عدم احساس امنیت درونی و عدم اعتمادبه‌نفس هستند نیز می‌تواند موجب فوبیای مدرسه شود. گاهی آنچه ترس از مدرسه به نظر می‌آید در واقع ترس از ترك منزل است.

گاهی وقوع حوادثی ناگوار در خانواده موجب می‌شود كودك تصور كند اگر به مدرسه برود و دور از محیط خانواده باشد اتفاق ناگواری پیش خواهد آمد. رایج‌ترین تصوری كه درباره ترس از مدرسه وجود دارد این مشكل را ناشی از «اضطراب جدایی» می‌داند.


تصور اصلی بر این است كه مادر و كودك به گونه‌ای شدید به یكدیگر وابسته‌اند، وابستگی شدید كودك برایش این ترس را به وجود می‌آورد كه امكان دارد برای خود یا مادرش اتفاقی روی دهد. ماندن كودك در خانه نیازها و اضطراب‌های كودك را ارضا می‌كند. هر چند این نگرش در بین نظریه‌پردازان بسیار رایج است اما عاقلانه نیست كه در تمام موارد این اختلال را ناشی از چنین علتی بدانیم.



کوله بارت را ببند

شاید ابن چند سحر فرصت آخر باشد

که به مقصد برسیم

بشناسیم خدا را

و بفهمیم که یک عمر چه غافل بودیم...

جمعه 29/6/1392 - 17:10 - 0 تشکر 648696

روش‌های منفی و غیرمؤثر درمان ترس از مدرسه عبارت است از:


1 – نادیده گرفتن ترس از مدرسه


2 – دور نگهداشتن كودك از موقعیت ترسناك (مدرسه)


3 – برخورد غیرمنطقی و خشونت‌بار با ترس كودك

معلم ها و والدین نباید مطلقا از روشهای بالا برای درمان ترس کودک استفاده کنند.

کوله بارت را ببند

شاید ابن چند سحر فرصت آخر باشد

که به مقصد برسیم

بشناسیم خدا را

و بفهمیم که یک عمر چه غافل بودیم...

جمعه 29/6/1392 - 17:19 - 0 تشکر 648702

ضمن تشکر از راهکار شما کاربر عزیز ( homay ) راهکار های زیر هم موثر هستند:

1- مواجه سازی :
مواجهه‌سازی بر این امر تأكید می‌كند كه حتی اگر كودك سردرد و سایر علائم اضطراب را نشان دهد باید به مدرسه برود؛ در این صورت به‌تدریج علائم فروكش خواهد كرد اما در صورت ماندن كودك در منزل به احتمال قوی علائم تثبیت خواهند شد. در همین حال لازم است والدین كودك از همان ابتدا مدیر و معلم كودك را در جریان وضعیت او قرار دهند، چون این كودكان به توجه خاص نیاز دارند.

2- روشی دیگر از مواجه سازی:
از دیگر صورت‌های مواجهه‌سازی این است كه یكی از والدین كودك چند روزی در دفتر مدرسه حضور داشته باشند و كودك به كلاس برود و پس از مدت مشخصی كه به تدریج این زمان افزایش می‌یابد بتواند از كلاس خارج شده و والدین خود را ببیند و این برنامه تا عادی شدن رفتار كودك در مدرسه ادامه داشته باشد.



3-توافق با معلم:
در روش دیگر می‌توان با معلم به توافق رسید كه كودك روز اول فقط به كلاس برود و درس خود را پس دهد و تكلیف روز بعد را بگیرد و به منزل برگردد و به تدریج میزان حضور او در مدرسه عادی شود.

4- استفاده از الگو و سرمشق:
استفاده از الگو و سرمشق نیز كه عملاً در مدرسه و كلاس صورت می‌گیرد كمك خوبی برای مواجهه‌سازی است. در این روش كودكانی كه با ذوق و شوق آمد و شد و بازی می‌كنند و همكاری خوبی در مدرسه دارند عملاً به عنوان الگو یا سرمشق كودك وارد عمل می‌شوند. والدین و معلمان نیز این موقعیت را باید برای كودك بازگو كنند.

بنابراین یاری گرفتن از كودكانی كه بدون ترس و همراه با علاقه در مدرسه و كلاس حضور دارند الگوهای خوبی برای سرمشق‌گیری كودكان مبتلا به ترس از مدرسه هستند.

5-استفاده از پاداش:
قرارداد بستن و استفاده از پاداش یكی دیگر از روش‌های درمانی ترس از مدرسه است. منظور این است كه انتظاراتی كه والدین و معلم از كودك دارند با دادن پاداش تقویت شود.استفاد از پاداش به ازای پیشرفت‌های كودك كمك موثری به از بین بردن سریع علائم می‌كند.

کوله بارت را ببند

شاید ابن چند سحر فرصت آخر باشد

که به مقصد برسیم

بشناسیم خدا را

و بفهمیم که یک عمر چه غافل بودیم...

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.