• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 10290)
دوشنبه 24/7/1391 - 14:33 -0 تشکر 566748
Life Style (سبک زندگی)

آنها که با سایتهای اینترنتی سروکار دارند و با دایره لغات بین المللی آن آشنا هستند می دانند که "سبک زندگی" (life style) از مقوله هایی است که در سایتهای مطرح  به وفور مورد توجه قرار گرفته و حتی بعنوان یکی از لینکهای ثابت در صفحات اصلی سایتها قرار دارند....

رهبر انقلاب در بیانات اخیرشان در جمع جوانان خراسان شمالی این موضوع را پیش کشیده و مطرح و از فعالان و مدیران برای کار در این زمینه دعوت کرده اند.
ابتدا به درج 20 سوالی که رهبر انقلاب در جریان سفرشان به خراسان شمالی و دیدار با جوانان آن استان در مهرماه 1391،در باب این موضوع مطرح کرده اند می پردازیم و سپس به دیگر مقالات و یادداشتها و اظهار نظرها خواهیم پرداخت....


فعلا قصد این تاپیک جمع آوری نظرات مختلف است.
ان شاالله در آینده با توجه به بانک مقالاتی که در اینجا خواهیم داشت، نقشه را عوض می کنیم ....

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

دوشنبه 24/7/1391 - 17:17 - 0 تشکر 566756

سلام
تیتر مبحث...>life style
باتشکر

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
دوشنبه 24/7/1391 - 23:6 - 0 تشکر 566844

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، با توجه به نو بودن بحث "سبك زندگی" در ادبیات و فضای گفتمانی كشور، سخنان خود را با نوعی آسیب شناسی عینی ادامه دادند و به طرح سؤالات متعدد پرداختند.
چرا فرهنگ كار جمعی در ایران ضعیف است؟
چرا در روابط اجتماعی، حقوق متقابل رعایت نمی شود؟
چرا در برخی مناطق، طلاق زیاد شده است؟
چرا در فرهنگ رانندگی انضباط لازم رعایت نمی شود؟
الزامات آپارتمان نشینی چیست آیا رعایت می شود؟
الگوی تفریح سالم كدام است؟
آیا در معاشرتهای روزانه، همیشه به هم راست می گوییم؟ دروغ چقدر در جامعه رواج دارد؟
علت برخی پرخاش گریها و نابردباریها در روابط اجتماعی چیست؟
طراحی لباسها و معماری شهرها چقدر منطقی و عقلانی است؟
آیا حقوق افراد در رسانه ها و در اینترنت رعایت می‌شود؟
علت بروز بیماری خطرناك قانون گریزی در برخی افراد و بعضی بخشها چیست؟
چقدر وجدان كاری و انضباط اجتماعی داریم؟
توجه به كیفیت در تولیدات داخلی چقدر است؟
چرا برخی حرفها و ایده های خوب در حد حرف و رؤیا باقی می ماند؟
ساعات كار مفید در دستگاهها چرا  كم است؟
چه كنیم ریشه ربا قطع شود؟
آیا حقوق متقابل زن و شوهر و فرزندان در خانواده ها بطور كامل رعایت می شود؟
چرا مصرف گرایی، برای برخی افتخار شده است؟
و چه كنیم تا زن هم كرامت و عزت خانوادگیش حفظ شود و هم بتواند وظایف اجتماعی خود را انجام دهد؟


رهبر انقلاب اسلامی پس از طرح فهرست وار این سؤالات افزودند: دهها سؤال و مسئله اساسی دیگر نیز وجود دارد كه همه آنها با سبك و فرهنگ زندگی مرتبطند و به علت اهمیت این مسائل در زندگی انسان است كه قضاوت در مورد یك تمدن با توجه به پیشرفت آن در بخش سبك و فرهنگ زندگی صورت می پذیرد.

منبع: http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=21240

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

چهارشنبه 26/7/1391 - 16:47 - 0 تشکر 567224

موسسه تبیان هم امروز در صفحه اصلی مطلبی را کار کرده با عنوان "هم اندیشی سبک زندگی در تبیان"


هرچند این تاپیک هم محل مناسبی برای این هم اندیشی، می تواند باشد . ولی از آنجا که مخاطبان و کاربران تبیان در صفحه اصلی بیشتر از انجمنهاست ، از دوستان دعوت می کنم با مشارکت در این طرح ،نظر خود را ارائه کنند:
لطفا به لینک زیر بروید:


http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=225122

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

پنج شنبه 27/7/1391 - 10:10 - 0 تشکر 567419

سبک زندگی آقا روح الله


موسسه فرهنگی راسخون در سایت خود با درج مقاله ای به نام "سبک زندگی آقا روح الله" به بیان خاطراتی از رهبر کبیر انقلاب پرداخته است. با خودم فکر کردم اگر کسی بخواهد بصورت ریز و تخصصی به دنبال کار فرهنگی درمورد بیانات اخیر رهبر انقلاب و بیست سوالی که ایشان در سفرشان به خراسان شمالی درخصوص "سبک زندگی" مطرح کردند، باشد و در این حوزه فعالیت کند ، چه قدر خوب است در زندگی و خاطرات افراد برجسته ای نظیر امام راحل و دیگر علما و بزرگان معاصر تحقیق کند. این دیدگاه به واسطه مطالعه این مقاله بوجود آمد که همنیجا از نویسنده آن "محمد مهدی حاجی پروانه" نیز تشکر می کنم.
و اما مقاله :

سبک زندگی آقا روح الله


خردادماه برای همه ایرانی ها یک مناسبت ویژه تلخ دارد. 14 خرداد سال 68 روزی بود که مردم با یکی از محبوب ترین شخصیت های دنیای معاصر وداع کردند؛ پیرمردی دوست داشتنی که با یک حسینیه ساده و محقر و نیم ساعت سخنرانی می توانست همه معادله های سیاسی و دیپلماتیک دنیا را به هم بریزد. اما محبوبیت پیرمرد ساکن جماران فقط به موضع گیری های سیاسی و پیام های تاریخی و پیش بینی های شگفت انگیز و فتواهای شورانگیز جهاد و خانه محقر نبود. مردم امام خمینی کبیر (ره) را از هر جهت یک الگوی کامل می دانستند و می دانند. یک نمونه کوچکش هم رفتار امام (ره) در خانه و با خانواده بود. امام همان قدر که با شجاعت و جدیت مثال زدنی اش پشت ابرقدرت ها را می لرزاند، در خانواده شخصیتی منحصر به فرد داشت. مرور این چند روایت از زندگی خانوادگی پیرمرد دوست داشتنی کوچه های جماران شما را با خمینی دیگری آشنا می کند که در خانه اسمش «آقا» بود؛ آقای دوست داشتنی خانواده مصطفوی.


به روایت داماد


با چراغ قوه نماز شب می خواند


در دل شب هنگامی که برای نماز شب برمی خاستند لامپ را روشن نمی کردند بلکه از یک چراغ قوه بسیار کوچک استفاده می کردند. که تنها جلوی پایشان را روشن می کرد. امام به آرامی راه می رفتند تا دیگران بیدار نشوند.
محمود بروجردی
سرگذشت های ویژه از زندگی امام خمینی (ره)، ج3


به روایت نوه


توپ بازی کنار امام


زمانی که سن کمتری داشتیم و توپ در بغل مان بود یا در حیاط دوچرخه بازی می کردیم مرتباً امام را در حیاط می دیدیم. نظم زندگی ایشان به گونه ای بود که سه و نیم ساعت در روز قدم می زدند و ما در این ساعت ها معمولاً با ایشان در حیاط مواجه می شدیم. تقریباً اتفاق نمی افتاد که ایشان من را در حیاط ببینند و نگویند که حسن برو آخوند شو!
سید حسن خمینی، دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)


به روایت از نزدیکان


قرار بعدازظهرها


بعدازظهرها که می شد خانواده امام؛ نوه ها، دخترها و عروس می آمدند و دور ایشان می نشستند و چنان با امام گرم می گرفتند و شوخی و مزاح می کردند که تصور چنین حالتی برای یک رهبر سیاسی با آن همه مشغله شاید غیرممکن است
سید رحیم میریان، عضو بیت امام (ره)


به روایت نزدیکان


توصیه ویژه به عروس و دامادها


در ابتدای عقد نصیحت می کردند سعی کنید با هم رفیق باشید. اگر مرد هستی در بیرون از خانه مسئله داری، وقتی به خانه می آیی ناراحتی هایت را پشت در بگذار و سعی کن با لطف و مهربانی داخل خانه شوی. به عروس خانم هم می فرمودند تو هم ممکن است در خانه خیلی کار کرده و خسته باشی ولی نباید خستگی خودت را به شوهرت منتقل کنی، به استقبالش برو و زندگی گرمی را برای خودتان درست کنید.


پابه پای آفتاب، همسر حضرت امام (ره) ص 106


به روایت پسر


لباس راحت مادر


مادرمان در منزل راحت لباس می پوشیدند؛ آن گونه که در بیوت علما و مراجع رسم نیست و معمولاً خانم ها در داخل بیت، حتی برای محارم خود نیز تقریباً پوشیده هستند. بارها تصمیم گرفته بودیم در این خصوص با والده صحبت کنیم اما هر بار احترام مادر را مهم تر از این یادآوری می دانستیم. از طرفی بیم آن داشتیم که امام هم از این موضوع ناراحت باشند اما به احترام همسرشان چیزی به ایشان نگویند.
خلاصه روزی دل به دریا زدم و به امام عرض کردم آیا به این شیوه ای که مادرمان در منزل می گردند اعتراضی ندارید یا حتی در دلتان نمی گذرد که کاش خانم پوشیده تر از این باشند؟ امام لبخندی زدند و فرمودند! نه من هیچ مشکلی با این وضعیت ندارم. کلاً در این خانه تا زمانی که گناهی صورت نگرفته، همه شما آزادید هر طور می خواستید رفتار کنید. فقط توجه داشته باشید که به هیچ وجه نزدیک گناه و معصیت نشوید. این پاسخ صریح امام برای ما خیلی جالب و در عین حال آموزنده بود.
مرحوم سید احمد خمینی، نقل از تقی دژاکام
(روزنامه نگار)


به روایت دختر


قرآن خواندن های بابا


اگر زمانی وارد اتاق امام می شدیم و ایشان مشغول خواندن قرآن بودند از ما اجازه می گرفتند که خواندن آن صفحه را تمام کنند و بلافاصله آن صفحه را تمام می کردند و بعد به ما اظهار محبت می فرمودند.
فریده مصطفوی، برداشت هایی از سیره امام خمینی (ره)، ج اول


به روایت همسر


در پوشش آزاد


دلشان می خواست با همان بودجه کمی که داشتند زندگی کنند ولی احترام مرا نگه می داشتند. حتی حاضر نبودند که من در خانه کار کنم. همیشه به من می گفتند جارو نکن! اگر می خواستم لب حوض روسری بچه را بشویم، می آمدند و می گفتند بلند شو! تو نباید بشویی.
من پشت سر ایشان اتاق را جارو می کردم و وقتی در منزل نبودند، لباس بچه ها را می شستم.
امام در مسائل خصوصی زندگی من دخالت نمی کردند. اوایل زندگی مان، یادم نیست هفته اول یا ماه اول به من گفتند کاری به کارت ندارم. به هر صورت که میل داری لباس بخر و بپوش اما آنچه از تو می خواهم این است که واجبات را انجام دهی و محرمات را ترک کنی؛ یعنی گناه نکنی.
مرحومه خدیجه ثقفی، همسر امام (ره)


به روایت محافظ


به خانم هیچ وقت دستور نمی دادند


احمد آقا می گفت موردی را ندیدم که حضرت امام به خانم شان بگویند برای مثال یک لیوان آب به من بدهید یا چای بیاورید یا سفره را بیندازید بلکه هر احتیاجی که داشتند، خودشان بلند می شدند و اقدام می کردند. البته اگر بنده یا والده زودتر از تصمیم امام مطلع می شدیم، برمی خاستیم و حاجت شان را برآورده می کردیم؛ ولی ایشان ابتدا زبان به درخواست نمی گشودند. حتی حضرت امام از خانمی که به عنوان خادمه در منزلشان کار می کرد، چیزی را طلب نمی کردند.
خاطرات حاج حسن سلیمانی
محافظ ویژه امام (ره)، انتشارات مرکز اسناد


به روایت عروس


قولی برای ترک سیگار


یک شب امام گفتند که در جوانی سیگار می کشیدم. تا اینکه یک شب سرد زمستان که پشت کرسی مشغول مطالعه بودم، به مطلب مهمی رسیدم و فکرم به شدت درگیر فهم آن شد. در همین حال برای سیگار از اتاق بیرون رفتم. پس از بازگشت همین که نگاهم به کتاب افتاد که آن را برزمین گذاشته و به دنبال سیگار رفته بودم، احساس شرمندگی کردم و با خود عهد کردم که دیگر سیگار نکشم. آن را خاموش کردم و دیگر سیگار نکشیدم.
فاطمه طباطبایی، کتاب اقلیم خاطرات، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)


از اذیت های علی خسته نمی شد


یک بار پیش آقا رفتم و دیدم علی (نوه امام) در کنار ایشان نشسته و از آقا تقاضای ساعت شان را دارد. ایشان فرمودند پدر جان! آخر ساعت زنجیرش می خورد به چشمت و اذیت می شوی. علی گفت خب عینک تان را بدهید! ایشان فرمودند عینکم نیز همین طور! به چشمانت می زنی، چشمانت اذیت می شود. چشم تو حالا ظریف است، گل است. علی اصرار کرد که آقا عینک را بدهید. ایشان فرمودند نه دسته اش را می شکنی و من دیگر عینک ندارم. نمی شود بچه به این چیزها دست بزند.
چند دقیقه ای گذشت و علی در خانه چرخی زد و مجدداً آمد و گفت آقا امام فرمودند جانم! علی گفت آقا! بیا تو بچه شو و من آقا می شوم! امام فرمودند باشد. علی گفت پس پاشو از اینجا! بچه که به جای آقا نمی نشیند. امام بلند شدند و خودشان را کنار کشیدند. علی گفت پس عینکت را بده! ساعتت را بده بچه که به عینک و ساعت دست نمی زند! آقا فرمودند بیا! من به تو چه بگویم؟ راهش را درست کردی و عینک و ساعت را گرفتی. گاهی علی به آقا می گفتند شما بنشینید، من شما را حمام کنم. آن وقت ایشان می نشستند و علی سر و صورت ایشان را می شستند. علی دستش را به دیوار می کشید که مثلاً صابون است. بعد به سر و صورت آقا می مالید. من به علی می گفتم با این کار آقا را اذیت می کنی و آقا می گفتند نه اذیت نمی کند. بگذار کارش را بکند.
مصاحبه با حورا صدر، ماهنامه سپیده دانایی
منبع: نشریه همشهری آیه سال چهارم شماره 2..


منبع: راسخون


هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

يکشنبه 30/7/1391 - 13:53 - 0 تشکر 568040

آقای کفایت رئیس یک مرکز مشاوره است. دیدگاه ایشان در مورد "سبک زندگی" امروز طی یک یادداشت در ایسنا تیتر شدهاست. ایشان معتقد است که سبک زندگی مشخصی برای جوانان وجود ندارد . درحالیکه بنده فکر میکنم با داشتن منابع غنی دینی و آیینی نمی شود گفت ما سبک زندگی مشخصی نداریم. البتهشاید منظور ایشان این بوده که باید سنت ائمه و بزرگان دین و فرهنگ آپدیت شود و متناسب با نیاز روز جامعه شود .. خودتان قضاوت کنید:





رئیس مرکز مشاوره مهرآوران:




سبک زندگی مشخصی برای زندگی جوانان وجود ندارد





10-261.jpg

رییس مرکز مشاوره مهرآوران با اشاره به آموزه‌های اسلامی، گفت: در دین اسلام آیات و روایات بسیاری در ارتباط با سبک زندگی وجود دارد ولی متاسفانه امروزه سبک زندگی مشخصی در ایران وجود ندارد.



به گزارش سرویس «جوانان» ایسنا، محمد کفایت درباره تعریف سبک زندگی، افزود: سبک زندگی نوع رفتاری است که ما در طول زندگی انجام می دهیم. به عبارت دیگر هر نوع آیینی که ما در مسیر زندگی در مقابل کنش‌های زندگی انجام می دهیم را سبک زندگی می‌خوانیم.



وی با توجه به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر سبک زندگی، بیان کرد: اخیرا مقام معظم رهبری بر حساسیت سبک زندگی تاکید کرده‌اند؛ بنابراین باید در این زمینه از نخبگان و اساتید خواسته شود تا بر اساس آموزه‌های دینی و سنتی، سبک زندگی ایرانی - اسلامی را طراحی کنند.



کفایت با تاکید بر اینکه شاخصه‌های سبک زندگی شامل هرگونه کنش در زندگی افراد اعم از ازدواج، اشتغال و خانواده می شود، افزود: برای رسیدن به یک نتیجه خوب در هر زمینه، باید به سبک زندگی توجه کرد و در صورت لزوم آن را تغییر داد.



کارشناس مشاوره مهرآوران در ارتباط با روند تغییر سبک زندگی، گفت: دراین زمینه مسئولان باید ابتدا فرهنگ سازی کنند. اگرچه فرهنگ سازی فرایندی زمان بر و پرهزینه است، ولی تاثیر آن پایدار و در درازمدت ارزشمند و مقرون به صرفه است.



وی در پایان تاکید کرد: کاربردی کردن نظریه‌ها، مسئله مهمی است که باید به آن پرداخته شود. در علم روانشناسی، برای درونی کردن هر چیز، ابتدا باید باور آن ایجاد شود و سپس بر روی رفتار کار شود؛ بنابراین وظیفه مسئولان در این زمینه، فرهنگ سازی سبک زندگی ایرانی- اسلامی است.

منبع: ایسنا سم ام مهرماه 1391   http://isna.ir/fa/news/91073019646/سبک-زندگی-مشخصی-برای-زندگی-جوانان-وجود-ندارد

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

دوشنبه 1/8/1391 - 23:17 - 0 تشکر 568379














روزهای اخیر و پس از فرمایشان رهبر انقلاب در جمع مردم خراسان شمالی ،در مورد "سبک زندگی" مقالات زیادی در سطح سایتهای مختلف به رشته تحریر درآمده.


ثبت مقالات در این تاپیک به منزله تایید آنها نبوده و صرفا جهت آشنایی مخاطبان با دیدگاههای مختلف ارائه می شوند تا انشا الله با جمع بندی نظرات مختلف نسبت به شناخت صحیح اقدام کنید:










«سبک زندگی»؛ طرح دوباره یک دغدغه دیرین
فارغ از این‌که اصطلاح «سبک زندگی» در فرهنگ واژگان آیت‌الله خامنه‌ای تازگی دارد یا نه، آن‌چه که در کشور ما از آن به عنوان سبک زندگی یاد می‌کنند، از همان آغاز رهبری ایشان یا حتی قبل‌تر از آن دغدغه‌ی ایشان بوده است: «بنده زمان ریاست‌جمهورى در شوراى عالى انقلاب فرهنگى قضیه‌ى طرح لباس ملى را مطرح کردم و گفتم بیایید یک لباس ملى درست کنیم [...] عرب‌ها لباس ملى خودشان را دارند، هندى‌ها لباس ملى خودشان را دارند، اندونزى‌یایى‌ها لباس ملى خودشان را دارند [...] من و شما که ایرانى هستیم، لباسمان چیست؟» (بیانات در دیدار جمعی از جوانان استان همدان، ۱۳۸۳/۴/۱۷)


این‌گونه دغدغه‌ها نسبت به «روش‌ زندگی» در اوایل رهبری آیت‌الله خامنه‌ای بیشتر از پیش نمایان گشت. نگاهی گذرا به نام‌گذاری سال‌ها در دهه‌ی هفتاد شمسی نشان می‌دهد که ارتقای فرهنگ عمومی در کشور برای ایشان اهمیتی فوق‌العاده داشته است. انتخاب‌‌ نام‌هایی همچون «وجدان کاری، انضباط اجتماعى»، «انضباط اقتصادى و مالی» و «صرفه‌جویی» ناظر بر آسیب‌شناسی جامعه‌ی آن روز ایران بود؛ آسیب‌هایی همچون زیاده‌روى و نابودکردن اموال عمومى و اموال شخصى و نیز ریخت و پاش و اسراف. در این میان نام‌هایی مانند «حرکت به سوى اصلاح الگوى مصرف» و «همت مضاعف و کار مضاعف» برای نسل‌های جوان‌تر جامعه‌ی ایرانی آشناتر است. البته انتخاب نام سال، تنها زمینه‌ی طرح این بحث برای رهبری نبود، بلکه ایشان در سخنرانی‌های مختلفی در این سال‌ها به مسائلی مثل آپارتمان‌نشینی، معماری، اصلاح موی سر، شیوه‌ی راه‌رفتن، کتاب‌خوانی، الگوى مصرف وسایل زندگى، مُد و ... نیز پرداخته‌اند.


چرا سبک زندگی؟
در شرایط حساس کنونی منطقه و جهان و علیرغم همه‌ی تهدیدها و تحریم‌های تحمیلی علیه ملت ایران و شرایط اقتصادی و ... چرا رهبر انقلاب این موضوع مهم را متن تمدن‌سازی نوین اسلامی می‌دانند؟ چرا ایشان دغدغه‌ی سبک زندگی را با این کیفیت بیان می‌کنند؟ برای یافتن پاسخ لازم است که دو وجه این سخنان را بررسی کنیم:

۱. وجه ایجابی: سال گذشته و در جمع دانشجویان کرمانشاهی بود که رهبر انقلاب هدف اصلی و میانه‌ی انقلاب اسلامی ایران را «تشکیل جامعه‌ی اسلامی با همه‌ی خصوصیات و شاخص‌هایش» عنوان کردند؛ جامعه‌ای که قرار است الگویش را سرِ دست بگیرد و در این آشفته‌‌بازار بین‌المللی و منطقه‌ای به همگان نشان دهد.

به نظر می‌رسد که در عمر بیش از سی سال انقلاب اسلامی ایران و با وجود همه‌ی سختی‌ها و فشارها، ایران اسلامی توانسته است ساختار و چهارچوب خوبی را برای پیشرفت خود بسازد. در زمینه‌ی سیاسی ما اکنون به ثبات و اقتدار سیاسی در داخل و اعتبار اثرگذار در عرصه‌ی بین‌الملل رسیده‌ایم. پروژه‌ی «مهار ایران» که با وقوع بیداری اسلامی رنگ و بوی جدیدی یافته، حاکی از این امر دارد. در عرصه‌ی علم به استناد پایگاه استنادی اسکوپوس در سال ۲۰۱۲ میلادی، حائز رتبه‌ی نخست در منطقه و شانزدهم در دنیا هستیم. همچنین با توجه به ظرفیت‌های طبیعی، زیربنایی و انسانی‌ کشورمان، ابزار مناسبی را با توجه به ساخت و اسکلت محکم نظام در اختیار داریم. حال نوبت به طراحی و ساخت بنای مورد نظر است، اما چه بنایی و با چه معماری باید برای این اسکلت طراحی نمود؟ «آن چیزهایى است که متن زندگى ما را تشکیل می‌دهد؛ که همان سبک زندگى است.»

اگر ما سبک زندگی را تنها بحثی ذیل فرهنگ ندانیم و نقش آن را در تمدن‌سازی فهم کنیم، با توجه به ظرفیت‌های فوق به موقعیتی رسیده‌ایم که باید برای طراحی بنای تمدن خود برنامه‌ریزی کنیم. حال که باید راه نوینی را برای خود و همگان باز کنیم، آیا می‌توانیم از چگونه زندگی‌کردن مردم بگذریم و تنها به انتقال گفتمان‌ها و آرمان‌های خود بسنده کنیم؟ مردم برای معیشت و معاش خود نیز نیاز به الگو دارند.

۲. وجه سلبی:
۲.۱ ساموئل هانتینگتون در کتاب «چالش‌های هویت در آمریکا» موفقیت نظام سیاسی آمریکا را در هویت‌سازی علی‌رغم حضور افراد متعدد خارجی با رسوم، اعتقادات و فرهنگ‌های متفاوت و بعضاً متضاد با تمامی جهان خاکی و در یک کلمه «آمریکایی کردن» (Americanization) آنها می‌داند. به این معنا که ما با دین شما، مذهب شما، رنگ پوست و موی شما کاری نداریم؛ فقط آمریکایی زندگی کنید، حتی اگر مسلمان هستید. هانتینگتون معتقد است که تداوم جامعه‌ی آمریکا در پرتو فرآیند آمریکایی‌کردن ممکن می‌شود؛ با این استراتژی که در مدل مرکز-پیرامون یا شمال-جنوب و برای افزایش حداکثری عمق استراتژیک آمریکا باید وارد زندگی پیرامونی‌ها و جنوبی‌ها نیز بشود.


تفکیک سبک زندگی از اعتقادات و دین -به عبارتی سکولاریزه کردن سبک زندگی- مهم‌ترین دستاورد نظام سلطه بوده که مرزهای آن به جامعه‌ی آمریکایی محدود نمی‌شود. با این منطق بوده که «فرهنگ مهاجم» غرب خود را تبدیل به «فرهنگ غالب» کرده است. وقتی انسان‌های بسیاری در خارج از مرزهای آمریکا، آمریکایی زندگی می‌کنند، ایالات متحده می‌تواند به عنوان عمق استراتژیک خود روی آن‌ها حساب کند. موفقیتی که آمریکایی‌ها نتوانستند با قدرت نظامی و سیاسی خود به آن دست یابند، با آمریکایی کردن زندگی بسیاری از مردمان جهان برایشان فراهم آمده است. جوزف نای، نظریه‌پرداز «قدرت نرم» معتقد است که آمریکا در دیپلماسی عمومی خود با دو بازوی رسانه‌ای و آموزشی، رؤیاها و انتخاب‌های جهانیان را می‌سازد.

بنابراین چه ما به دنبال تمدن‌سازی باشیم و چه نباشیم، حداقل برای حفظ هویت خود باید روش زندگی متناسب با اعتقاداتمان را ارائه دهیم وگرنه آمریکایی‌شدن دیر یا زود سرنوشت ما هم خواهد بود.

۲.۲ نگاه آسیب‌شناسانه به وضعیت فرهنگی و به‌خصوص سبک زندگی کنونی ایرانیان، ما را وامی‌دارد تا مشکلات فرهنگی خود را تنها ناشی از تهاجم فرهنگی نظام سلطه نبینیم. مشکلات جامعه را باید به‌درستی شناسایی کرد و مجرای اصلاح آن را نیز روشن نمود. بسیاری از ما این نکته را در نقد وضع موجود لحاظ نمی‌کنیم و کاستی‌ها و آسیب‌های خود را در حوزه‌ی رفتارها و هنجارهای فرهنگی، به مسائل سیاسی یا اقتصادی و بین‌المللی «فرافکنی» می‌کنیم.

شاید جنس سبک زندگی آن‌قدر به روبنا و ظواهر زندگی انسان‌ها می‌پردازد که اغلب ما معتقد نیستیم یا حتی فراموش می‌کنیم که دارای لایه‌های عمیق‌تر تئوریک نیز هست. غفلت از مبانی، خود را در استفاده از روش‌هایی نشان می‌دهد که یا سکولاریسم پنهان است یا تقلید. علت هر دو این‌ها هم سطحی‌نگری است. گروه اول بر این خیال می‌زیند که اسلام را در عصر جدید، نونوار می‌کنند و گروه دوم ناخواسته دین را قربانی سبک زندگی غربی می‌کنند.

رهبر انقلاب اسلامی در سخنان اخیر خود اولاً بستر و ضرورت و جایگاه بحث سبک زندگی را در جمهوری اسلامی مشخص کردند. ثانیاً برای نشان دادن نقشه‌ی راه این مسئله، به چند ملاحظه‌ی مهم اشاره نمودند. ایشان تفسیری توحیدی از زندگی و سبک زندگی بر مبنای خدامحوری را متفاوت از سبک زندگی انسان‌مدارانه‌ی غربی دانستند.

ملاحظه‌ی دوم اما به عرصه‌ی عمل برمی‌گردد؛ آن‌جا که اغلب گمان می‌کنند همه‌چیز باید بالا به پایین و دستوری باشد. در حالی که جنس فرهنگ و فرهنگ‌سازی به‌خصوص در جامعه‌ی ایرانی که از ظرفیت‌های شبکه‌سازی اجتماعی نظیر مساجد و حسینیه‌ها و ... برخوردار است، باید از پایین به بالا باشد. جای تأسف دارد که در بعضی مواقع که رهبری انقلاب مطالبه‌ای نرم‌افزاری را بیان می‌کنند، ابتدا آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌ها و نهادها برای آن تعیین می‌شود و نهایتاً هم اصل موضوع به حاشیه می‌رود. اگر سپردن اقتصاد به دست مردم هنوز با موانعی مواجه است، اما می‌توان سبک زندگی را با کمک مردم و به دست ایشان ایجاد کرد و رواج داد و ثمرات آن را دید.






منبع: http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=21329


هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

چهارشنبه 3/8/1391 - 12:1 - 0 تشکر 568725

تبلاگ جدید با موضوع "سبک زندگی" راه اندازی شد:
http://lifestyle.tebyan.net/default.aspx

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

سه شنبه 9/8/1391 - 14:7 - 0 تشکر 570670

رییس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان این‌که «یکی از محوری‌ترین بحث‌های فرهنگی سازمان از این به بعد بحث سبک زندگی خواهد بود» گفت: در عرصه‌ فناوری، هنر، تولید کتاب و شبکه‌ مبلغین در این زمینه تلاش خواهیم کرد.


حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی در گفت‌وگو با خبرنگار دین و اندیشه‌ خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اقدامات سازمان تبلیغات اسلامی در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تدوین سبک زندگی خاطرنشان کرد: تاکنون کارهای قابل عرضه‌ای در این زمینه انجام شده است اما تلاش می‌کنیم از این به بعد با جدیت بیشتر در این زمینه کار کنیم.



وی با اشاره به این‌که «در حوزه‌ هنری، موسسه تبیان، تولید کتاب و شبکه‌ تبلیغ برای حمایت از مبلغین در این زمینه تلاش خواهیم کرد» گفت: برخی از محصولاتی که تاکنون در این راستا ارایه داده‌ایم قابل توجه است. به عنوان مثال اگر زندگی‌نامه‌ فرماندهان دفاع مقدس را چاپ کنیم یا رمان‌های داستانی آن‌ها را نشر می‌دهیم به مفهوم تبلیغ و ترویج مسوولیت‌پذیری در صحنه‌ انقلاب و اجتماع است.



رییس سازمان تبلیغات اسلامی افزود: یک مجموعه هم در اخلاق و سیره در سال‌های گذشته چاپ شد، که الگودهی و الگوگیری کنیم و آن را به نسل جوان انتقال دهیم تا بتواند الگوهای دینی را مرجع ساختار زندگی خود قرار دهد.



رییس سازمان تبلیغات اسلامی در پایان تاکید کرد: سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان متولی تبلیغات دینی از این به بعد با جدیت بیشتر در زمینه‌ سبک زندگی و تدوین آن کار خواهد کرد.

منبع: ایسنا http://isna.ir/fa/news/91080905429/خاموشی-درگفت-وگوباایسنا-پرداختن-به-سبک-زندگی

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

سه شنبه 9/8/1391 - 14:31 - 0 تشکر 570673

آقاتهرانی: اصلاح سبک زندگی نیازمند زمان است


aghatehrani.JPG

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: برای دریافت سبک زندگی اسلامی باید به قرآن، حدیث و زندگی بزرگان مراجعه کرد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، مرتضی آقاتهرانی در نشست‌ راهبردی سبک‌ زندگی که شب گذشته در قرارگاه فرهنگی ولی امر مشهد برگزار شد با بیان این مطلب افزود: مبنای اصلی سبک زندگی، شروع اسلام است که قرآن، سنت و عقل را شامل می‌شود.



وی ادامه داد: پس از تدوین سبک زندگی اسلامی، این سبک باید در جامعه تبدیل به فرهنگ شود.




آقاتهرانی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اصلاح سبک زندگی ایرانی،‌ خاطر نشان کرد: این مساله نیازمند زمان است.




وی گفت: یکی از مشکلات اساسی ما این است که ادعای مسلمانی داریم اما رفتار و سبک زندگی ما مطابق اسلام نیست.




رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان این که غرب برای نابودی سبک زندگی اسلامی متوسل به دو شیوه است، تصریح کرد: ترویج سکولاریسم یکی از شیوه‌های غرب برای دستیابی به این هدف است.




وی ترویج فرهنگ تقلید کورکورانه از غرب را ابزار دیگر غرب در این زمینه بیان کرد.




آقا تهرانی با تاکید بر این که برنامه‌ریزی برای اصلاح سبک اسلامی یکی از اولویت‌های کمیسیون فرهنگی مجلس است، اظهار کرد: در این زمینه کمیته‌هایی در این کمیسیون تشکیل شده است.

منبع: ایسنا http://isna.ir/fa/news/91080905963/آقاتهرانی-اصلاح-سبک-زندگی-نیازمند-زمان-است

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

سه شنبه 9/8/1391 - 14:32 - 0 تشکر 570675

معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش در خصوص مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه سبک زندگی گفت: سیاست آموزش و پرورش توجه به مهارت‌های زندگی و به تبع آن سبک زندگی و مطالبات رهبری است و تلاش می‌کنیم در رویکرد تدوین کتب علاوه بر مباحث سند درس ملی و تحول بنیادین، رویکردهای مقام معظم رهبری در سبک زندگی را نیز محور برنامه‌های خود قرار دهیم.


حجت الاسلام والمسلمین محمدیان با حضور در غرفه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات با بیان اینکه آموزش و پرورش یک دستگاه بسیار حساس در نظام سازی، فرهنگ سازی و دولت و ملت سازی است، لذا باید بیش از سایر دستگاه‌ها مورد توجه ویژه قرار گیرد، افزود: بر همین اساس در سند تحول راهبردی آموزش و پرورش، ساحت‌های مختلفی که به عنوان اهداف کلان پیش بینی شده در تربیت دانش آموزان مورد توجه ویژه قرار گرفته، چرا که دانش آموزان باید در آینده نقش‌های موثری را ایفا کنند.



رییس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: برنامه‌های آموزش و پرورش با رویکرد خصلت گرایی در 11 حوزه یادگیری پیش بینی شده است که مهمترین آن "آداب و مهارت‌های زندگی" است که زمینه ساز سبک زندگی بر اساس مطالبات مقام معظم رهبری است.



محمدیان تصریح کرد: در کتب جدیدالتالیف آموزش و پرورش، سبک زندگی ایرانی اسلامی مورد توجه قرار گرفته و در مباحث نظری و عملی زمینه‌های آن تدوین شده است.



وی ادامه داد: عناوین پنج گانه ایمان، تفکر، علم، عمل و اخلاق دایره آداب مهارت زندگی است که در کتابهای جدید التالیف اول، دوم و ششم ابتدایی که بر اساس سند درس ملی تدوین شده به صورت تلفیقی این مباحث مطرح شده است.



معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: سیاست آموزش و پرورش توجه به مهارت‌های زندگی و به تبع آن سبک زندگی و مطالبات مقام معظم رهبری است و تلاش می‌کنیم در رویکرد تدوین کتب علاوه بر مباحث سند درس ملی و تحول بنیادین، رویکردهای مقام معظم رهبری در سبک زندگی را نیز محور برنامه‌های خود قرار دهیم.

منبع: ایسنا http://isna.ir/fa/news/91080905978/موضوع-سبک-زندگی-در-تدوین-کتب-و-برنامه-های

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.