• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 1122)
پنج شنبه 6/7/1391 - 10:42 -0 تشکر 562791
در سه سوت خلاص شوید!

حتما برای شما هم پیش آمده كه كسی از شما درخواستی كند و فقط و فقط به دلیل این كه نمی‌توانید نه بگویید به او پاسخ مثبت بدهید. درست است كه شما جوان هستید و توانمند، اما گاهی در « نه گفتن » ناتوان عمل می‌‌‌كنید. خب! تقصیری هم ندارید. نه گفتن هم مثل هر كار دیگر، راه و روش خاص خود را دارد.


« نه » قدرتمندترین و یكی از ضروری‌ترین كلمات در زبان امروز است كه البته پتانسیل تخریبی بالایی هم دارد و برای بسیاری از مردم سخت‌ترین كلمه است؛ چرا كه ما از نتیجه نه گفتن و از دست دادن ارتباط خود در هراسیم، پس دوست نداریم كه نه بگوییم. نه گفتن مبارزه‌ای است بین علایق شخصی ما و تمایل به ادامه ارتباطاتمان.

پنج شنبه 6/7/1391 - 10:43 - 0 تشکر 562792

آیا می‌توانیم نه بگوییم و هنوز ارتباطاتمان سر جای خود باشد؟

بله. ما می‌توانیم نه بگوییم بدون این‌كه احساس گناه كنیم یا نه گفتن ما باعث ایجاد دعوا و مشاجره شود. اكثر ما یاد نگرفته‌ایم كه « نه » را به صورت مثبت و موثر استفاده كنیم؛ پس ترجیح می‌دهیم با بله گفتن در تله بیفتیم. همه ما در مواجهه با درخواست‌های دیگران یا با بی‌میلی بله می‌گوییم یا جواب را آماده می‌كنیم و درخواست‌ كننده را با پاسخی تدافعی مورد حمله قرار می‌دهیم، به طوری كه باعث خشم و عصبانیت می‌شود یا تلاش می‌كنیم تا از پاسخ دادن طفره برویم به امید این كه قضیه تمام شود. در واقع وفق دادن، حمله كردن و اجتناب ورزیدن سه تله‌ای است كه اكثر ما در آن گرفتار می‌شویم. بدون مهارت در " نه " گفتن، شما با كوهی از درخواست‌ها و تكالیف روبه‌رو خواهید بود و مرتبا سرتان شلوغ است و كیفیت كارتان افت می‌كند و همواره مشغول انجام كارهایی هستید كه از آنها لذتی نمی‌برید. با " نه " گفتن ممكن است احساس كنید كه دیگران ناراحت می‌شوند ( البته ممكن است این‌طور شود )‌، اما شما این پیغام را به آنها می‌دهید كه وقت شما هم ارزشمند است، شما هم وظایف و اولویت‌های كاری دارید و در عین حال برای فرد درخواست‌ كننده احترام قائل هستید؛ چرا كه نمی‌خواهید مسوولیتی را بپذیرید، اما آن كار را نادرست انجام دهید. اما آیا باید به هر درخواستی پاسخ منفی داد؟ البته كه نه. گاهی لازم است به درخواست‌ها پاسخ مثبت بدهیم،میگنا دات آی آر.اما شما باید بدانید كه واقعا قادر به انجام چه كاری هستید و علاقه دارید چه كنید. شما باید این احساس را درخود ایجاد كنید كه اگر مایل به انجام كاری نیستید این توانایی را دارید كه نه بگویید و خود را گرفتار آن نكنید. البته برای بسیاری از افراد، این كار ساده نیست. راه‌هایی برای نه گفتن وجود دارد كه هم مثبت است و هم سازنده و هم چنین می‌تواند روابط شما را بهبود دهد.

پنج شنبه 6/7/1391 - 10:44 - 0 تشکر 562793

نه گفتن سه مرحله دارد و فقط نیازمند قدری تمرین است.

1 - در مرحله اول شما باید نه گفتن را با بله آغاز كنید. این بخش، فكر كردن در مورد دلیل شما برای نه گفتن است. اگر شما « نه » خود را با ارزش بیان كنید یا با « نه گفتن » بخواهید جنبه‌ای از زندگی خود را حفظ كنید، درخواست كننده احساس نخواهد كرد كه « نه » شما عكس‌العملی در برابر اوست.
احتمالا برای شما هم اتفاق افتاده كه درگذشته به خاطر قرضی كه به دوستتان داده بودید، ارتباطتان كمتر شده است، به این خاطر كه او تمایلی به برگرداندن پول شما نداشته است. پس برای ادامه دوستی‌های دیگرتان تصمیم می‌گیرید كه همواره به این درخواست پاسخ منفی بدهید. بیان این دلیل در هنگام نه گفتن، اعتماد به نفس و جرات نه گفتن را در شما ایجاد می‌كند و نشان می‌دهد كه شما هنوز در مورد ادامه دوستی با شخص مورد نظر مصر هستید.


2 - قسمت دوم، « نه » مثبت است. در این مورد شما ممكن است بگویید « متاسفم، ولی من با خود قرار گذاشته‌ام كه هرگز پولی به دوستم قرض ندهم، چون برای دوستی ارزش قائلم و نمی‌خواهم به خاطر قدری پول آن را از دست بدهم. » در این مثال شما « نه » را در مورد خود استفاده كرده‌اید نه در مورد دوست‌تان. سیاست شما این است كه پول قرض ندهید. شما امید دارید كه دوست‌تان برای این نظر شما احترام قائل شود.

پاسخ شما نكته مهم دیگری را هم در بردارد. احترام. این پاسخ، احترام به دوست‌تان است، به عنوان كسی كه شما تمایل دارید ارتباط‌تان را با او حفظ كنید.



3 - قسمت سوم، پیشنهاد است؛ ارائه پیشنهاد برای چگونگی انجام شدن درخواست طرف مقابل به رغم پاسخ منفی شماست. مثلا در مثال قرض دادن پول، اگرچه پاسخ شما منفی است، اما برای حفظ دوستی، شما ممكن است پاسختان را این‌گونه كامل كنید. «متاسفم من تصمیم گرفته‌ام هرگز پولی به دوستم قرض ندهم چون برای دوستی ارزش قائلم و نمی‌خواهم به خاطر قدری پول آن را از دست بدهم. اما امروز ناهار مهمان منی! چطوره؟»

دعوت از یك دوست برای ناهار، یك كار سخاوتمندانه و دوستانه است. دوست‌تان حتما از این كه دوستی‌اش با شما آنقدر ارزش دارد كه در موردش سخاوت به خرج می‌دهید، خوشحال می‌شود و احساس خوبی به او دست خواهد داد. شما هم احساس می‌كنید كه دوستی، ارزشش را دارد.

پس وقتی درخواستی را از كسی شنیدید كه تمایل به دادن پاسخ مثبت ندارید،‌ ابتدا فكر كنید كه از چه چیزی می‌خواهید حمایت كنید، سپس «نه» خود را با احترام و ارزشمدارانه بیان كنید و در نهایت یك راه‌ حل جایگزین پیشنهاد دهید.

میگنا

پنج شنبه 6/7/1391 - 11:54 - 0 تشکر 562815

سلام

این که نمیتونیم نه بگیم خیلی بده من خودم گاهی اینگونه میشم و خیلیم بعد پشیمون میشم بارها شده دوستام ازم کاری خواستن و چون نتونستم بگم نه و توی رو دربایسی قرار گرفتم به مشکل بر خوردم .

مطلب خیلی خوبی بود و راه حل خوبی هم ارئه داده..

دوستان اگه تجربه ای اینگونه دارن و میتونن توی همین تاپیک بگذارن و یا راه حلی در این شرایط اگه به ذهنشون میرسه را ارائه بدن .

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.