• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 3171)
شنبه 27/12/1390 - 1:35 -0 تشکر 441449
همایش ها و کارگاه های نجومی

اینجا محلیست برای معرفی همایش ها ، کارگاه ها ، گرهمایی ها و سمینارهای نجومی .

شنبه 27/12/1390 - 1:40 - 0 تشکر 441450

پنج شنبه 17/1/1391 - 16:4 - 0 تشکر 444663

شانزدهمین گردهمایی پژوهشی نجوم ایران


بدین وسیله به اطلاع می‌رساند شانزدهمین گردهمایی پژوهشی نجوم ، 21 و 22 اردیبهشت ماه 1391 در دانشگاه تحصیلات تکمیلی در علوم پایه ی زنجان برگزار خواهد ‌شد. در این گردهمایی شركت‌كنندگان ضمن ارائه مقالات پژوهشی خود به بحث و تبادل نظر پیرامون موضوعات مورد علاقه در اخترفیزیك و کیهان شناسی خواهند پرداخت. اساتید و دانشجویان دوره‌های تحصیلات تكمیلی علاقمند به شركت و ارائه مقاله در این گردهمایی می‌توانند ابتدا در سایت همایش نسبت به ثبت نام و ارسال مقالات حداكثر تا *تاریخ 20 فروردین ماه 1391* اقدام نمایند.

آدرس سایت شانزدهمین گردهمایی پژوهشی نجوم:
http://www.iasbs.ac.ir/seminar/physics/astro16

لازم به ذکر است که امسال به دلیل بزرگداشت هشتادمین سال تولد استاد ثبوتی و نیز بیستمین سال تأسیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان برنامه های ویژه ای تدارک دیده شده است.


منبع : وب سایت انجمن نجوم ایران

جمعه 25/1/1391 - 17:7 - 0 تشکر 445895

تصویر به اندازه 19% (650x488) کوچک شده است. برای دیدن تصویر در اندازه واقعی (800x600) روی این نوار کلیک کنید. برای باز شدن در پنجره جدید روی تصویر کلیک کنید.

[تصویر: rtvfj4cdlw36u8cehw2.jpg]



فراخوان گردهمایی گذر زهره از مقابل خورشید در سیستان و بلوچستان

17 خرداد ماه 1391 برای هفتمین بار پس از اختراع تلسکوپ شاهد گذر سیاره زهره از مقابل خورشید خواهیم بود، گذری که فرصت مشاهده دوباره آن به سال 2117 میلادی موکول می شود و متاسفانه در ایران تنها بخشی از این رخداد قابل مشاهده است.

17 خرداد ماه 1391 برای هفتمین بار پس از اختراع تلسکوپ شاهد گذر سیاره زهره از مقابل خورشید خواهیم بود، گذری که فرصت مشاهده دوباره آن به سال 2117 میلادی موکول می شود و متاسفانه در ایران تنها بخشی از این رخداد قابل مشاهده است.

بلوچستان بهترین منطقه ایران برای رصد این پدیده محسوب می شود. جمعیت منجمان مهبانگ زاهدان و دانشگاه زابل از کلیه ستاره شناسان علاقه مند ایران برای رصد گذر زهره 1391 از استان سیستان و بلوچستان دعوت به عمل می آورند...

از تابستان سال گذشته تا کنون تعدادی از اعضای جمعیت منجمان مهبانگ برای برپایی گردهمایی تخصصی میان ستاره شناسان ایران و نیز تعدادی از کشور های فعال جهان در عرصه ستاره شناسی که از موقعیت مناسبی برای رصد گذر زهره برخوردارند، در تلاش بوده اند تا در نهایت با لطف مسئولین محترم دانشگاه زابل و پیگیری های مکرر خانم ها سحر سرگلزائی، فاطمه شیخ و آقای بنیامین پیری امکان برپایی چنین برنامه ای فراهم شده است و بدینوسیله در فاصله کمتر از 10 روز تا آغاز زمان ثبت نام برای شرکت در گردهمایی چنین اطلاعیه در سطح جامعه نجوم آماتوری ایران منتشر می نماییم؛

گردهمایی رصدگران ایران برای مشاهده گذر زهره را با شعار «آخرین تجربه نسل امروز... میراثی برای نسل فردا» دنبال خواهیم کرد به این امید که با جدیّت تمام برای ثبتی تاریخی از آخرین فرصت نسل ما برای رصد گذر دومین فرزند خورشید از مقابل آن گام برداریم و میراثی کامل و بدون نقص برای نسل های چند دهه بعد که تا 105 سال آینده فرصت مشاهده دوباره این رویداد را نمی یابند، بر جای گذاریم. پیرو این شعار از تمام ستاره شناسان مشتاق ایران برای حضور در این برنامه دعوت می کنیم تا در ایجاد این میراث ماندگار سهیم شوند.


لوگوی بین المللی پروژه گذر زهره از مقابل خورشید - سیستان و بلوچستان



همزمان با انتشار فراخوان برای شرکت در این برنامه از «تارگاه اینترنتی گذر سیاره زهره از مقابل خورشید» نیز رونمایی می کنیم که با نشانی http://www.IranVT2012.com با اهداف اطلاع رسانی دقیق جزئیات این برنامه، انتشار مقالات و ژورنال های تخصصی مرتبط، ارائه لینک دانلود نرم افزار های محاسباتی گذر زهره، ارائه آرشیو کاملی از مقالات گذشته و جدید پیرامون گذر زهره و در نهایت گزارشی کامل به صورت تحلیلی و تصویری از رخداد راه اندازی شده است. امید است این پرتال نیز مورد استفاده کلیه علاقه مندان قرار گیرد.

http://www.iranvt2012.com/index.jpg

نمایی از صفحه نخست تارگاه



جزئیات دقیق تر پیرامون برنامه دقیق کارگاه های تخصصی گذر زهره، موقعیت جغرافیایی رصدگاه، امکانات موجود و... طی اطلاعیه های بعدی صادر خواهد شد. همچنین ثبت نام در برنامه از آغاز اردی بهشت 91 به مدت 15 روز انجام خواهد شد و به دلیل محدودیت پذیرش اولویت با اشخاصی است که در روز های آغازین برای ثبت نام اقدام فرمایند.

به امید دیدار شما در دیار رستمِ دَستان، سرزمین سیستان و بلوچستان

21 فروردین ماه 1391 » انتشار فراخوان عمومی، رونمایی از لوگو و سایت پروژه

1 تا 15 اردی بهشت ماه 1391 » ثبت نام و پذیرش برای حضور در برنامه

3 اردی بهشت ماه 1391 » رونمایی از پوستر پروژه

4 اردی بهشت ماه 1391 » رونمایی از بخش انگلیسی سایت پروژه

16 تا 18 خرداد ماه 1391 » برپایی کارگاه تخصصی و رصد علمی - عملی گذر زهره

18 خرداد ماه 1391 » گزارش اولیه

1 امرداد ماه 1391 » گزارش نهایی و اعلام نتیجه تحلیل داده ها


مجریان طرح: دانشگاه زابل و جمعیت منجمان مهبانگ

دبیر اجرایی و روابط عمومی: فاطمه شیخ

هماهنگی روابط بین المللی: مهندس سحر سرگلزائی

دبیر علمی و مدیر سایت: بنیامین پیری

هماهنگی پروژه های علمی و ساماندهی کارگروه های علمی پژوهشی: مهندس پوریا پهلوان

جمعه 25/1/1391 - 23:36 - 0 تشکر 445944

سوباروی عزیز خیلی ممنونم که این اطلاعیه رو قرار دادی . دیگه از الان باید به فکر برناممون برای گذر باشیم . سیستان و بلوچستان هم برنامه خوبی داره و به نسبت کل ایران مکان بهتریه برای رصد این پدیده . دوستان اگر کسی تصمم گرفت به این برنامه بره حتما خبر بده ، برنامه بهتری هم اگر دارید مب تونبد ابنجا معرفی کنبد .

دوشنبه 25/2/1391 - 15:13 - 0 تشکر 453511

mrs karimi گفته است :
[quote=mrs karimi;9481;441449]اینجا محلیست برای معرفی همایش ها ، کارگاه ها ، گرهمایی ها و سمینارهای نجومی .

E: همایش های سال 91
کارگـاه گذر زهـره در مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان

[تصویر: mpwfxaog0sz864ikealk.jpg]
کـارگـاه گذر زهـره در مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان برگزار میشود.
امروز 01:25 AM
ارسال یک پیام خصوصی به این کاربر مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر اعتبار:

دوشنبه 25/2/1391 - 15:20 - 0 تشکر 453513





کارگاه ساخت اسطرلاب با همکاری پژوهشکدۀ تاریخ علم و موزۀ باغ نگارستان دانشگاه تهران و با حضور سجاد نیک‌فهم خوب‌روان و پویان شهیدی در روزهای 26 و 27 اردیبهشت سال جاری، در محل موزۀ تاریخ علم باغ نگارستان برگزار می‌شود.

میراث مکتوب - کارگاه ساخت اسطرلاب  با همکاری پژوهشکدۀ تاریخ علم و موزۀ باغ نگارستان دانشگاه تهران و با حضور سجاد نیک‌فهم خوب‌روان و پویان شهیدی در روزهای سه‌شنبه 26 و چهارشنبه 27 اردیبهشت سال جاری، در محل موزۀ تاریخ علم باغ نگارستان برگزار می‌ شود. 
این کارگاه شامل چهار جلسه است و جلسۀ اول این کارگاه سه‌شنبه 26 اردیبهشت ساعت 13 با عنوان «آشنایی با اسطرلاب» برگزار می شود. در این جلسه مخاطبان با ارائۀ مطالبی در زمینۀ تاریخ اسطرلاب، انواع اسطرلاب، وجه هنری اسطرلاب و ... با اسطرلاب به صورت کلی آشنا می‌شوند. جلسۀ دوم این کارگاه نیز روز سه‌شنبه ساعت 15 با عنوان «کاربرد اسطرلاب» برگزار می شود و در این جلسه کاربردهای کهن و کاربردهایی که امروز می‌توان برای اسطرلاب در نظر گرفت شرح داده خواهد شد.
جلسۀ سوم این کارگاه نیز به «مبانی هندسی ساخت اسطرلاب» اختصاص دارد ,  و در  روز چهارشنبه 27 اردیبهشت ساعت 13 برگزار می شود. جلسۀ پایانی این کارگاه ها نیز 27 اردیبهشت ساعت 15 برگزار می شود. این جلسه به ساخت اسطرلاب اختصاص دارد و در آن با استفاده از ابزار تهیه شده مخاطب خود نمونه‌هایی از اسطرلاب خواهد ساخت.
علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام می‌توانند با شماره تلفن‌های 33119586 و 33119098 تماس بگیرند. در پایان برگزاری کارگاه ها نیزگواهی شرکت درکارگاه به شرکت‌ کنندگان ارائه می‌شود.
گفتنی است «اسطرلاب» یکی از قدیمی‌ترین ابزارهای نجومی است که از زمان باستان مورد استفادۀ منجمان بوده است و وجه هنری این ابزار سبب شده که امروزه در بسیاری از موزه‌های دنیا نمونه‌هایی از آن وجود داشته باشد. اغلب اولین مفهومی که با شنیدن نام اسطرلاب به ذهن می‌رسد طالع‌ بینی و احکام نجوم است؛ در حالی‌ که اسطرلاب در واقع یک ابزار محاسبه‌ گر برای حل مسائل نجومی بوده است. به علاوه از اسطرلاب به عنوان ابزار اندازه‌گیری زاویه در کاربردهای غیرنجومی نیز استفاده می‌شد. حتی امروز نیز می‌توان اسطرلاب را برای برخی مقاصد به کار برد.
قدیم‌ترین نشانه از ساخت چنین ابزاری در دورۀ اسلامی به کتاب الفهرست ابن‌ندیم برمی ‌گردد، جایی که او فزاری (سدۀ دوم هجری) را اولین کسی معرفی می‌کند که در جهان اسلام اسطرلاب ساخت. این ابزار که مطمئناً در یونان باستان ابداع شده است، در دورۀ اسلامی دچار تحولات بسیاری گردید به نحوی که هویت کنونی خود را مدیون مسلمانان است. دوایر سمت و تقریباً تمام کاربردهای پشت اسطرلاب در دورۀ اسلامی به این ابزار اضافه شده است.

تحقیقات بسیاری بر روی این ابزار چه توسط مستشرقین غربی و چه محققان ایرانی انجام شده است. در سال‌های اخیر چهار پایان‌نامه در مورد انواع مختلف این ابزار نجومی در پژوهشکدۀ تاریخ علم دانشگاه تهران به انجام رسیده است. مبانی هندسی اسطرلاب، اسطرلاب زورقی، اسطرلاب خطی و اسطرلاب مسرطن در این پایان‌نامه‌ها مورد بررسی قرار گرفته است.

پنج شنبه 28/2/1391 - 18:0 - 0 تشکر 454631
















همایش گذر زهره با همکاری مجموعه برج میلاد برگزار میشود
انجمن نجوم ایران - شاخه آماتوری با همکاری مجموعه برج میلاد همایش گذر زهره را برگزار می کند.



  همایش گذر زهره



انجمن نجوم ایران - شاخه آماتوری با همکاری مجموعه برج میلاد همایش گذر زهره را برگزار می کند.



زمان 4 خرداد 1391  - از ساعت 14 تا20 


 مکان : برج میلاد تهران


مبلغ ثبت نام برای شرکت در این برنامه (شانزده هزار تومان)16.000 تومان است.وجه حضور در این برنامه را حداکثر تا  پایان وقت اداری سه شنبه دوم خرداد ماه 1391 به شماره حساب 23655 بانک تجارت شعبه فلسطین - انقلاب تهران کد 00185 (0018523655)(شماره شبا: IR400180000000000018523655)به نام انجمن نجوم ایران واریز نمایید.و تصویر فیش بانکی را به پست الکترونیک info@asi.ir و یا شماره نمابر دبیرخانه همایش گذر زهره (دفتر انجمن نجوم ایران) 02166401770 ارسال نمایید.


متاسفانه به دلیل محدودیت در تعداد پذیرش شرکت کنندگان ، اولویت با علاقمندانی است که زودتر ثبت نام نمایند.


موضوعات و سخنرانان این برنامه:



سیاوش صفاریان پور (دبیر ستاد برگزاری برنامه های گذر زهره - شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران)


دکتر محمد تقی میرترابی  بازیگر نقش اول : خورشید . نقش دوم زهره!


امیر حسن زاده           گذر زهره 17خرداد در آسمان ایران (از موسسه علمی پژوهشی نجم شمال www.Nssra.ir )


دکتر محمد رضا نورزی    گذر زهره . چرا و به چه علت؟  (از قسمت خاورمیانه مجمع جهانی زمانسنجی اختفاهای نجومی  www.Iota-me.com  )


علی ابراهیمی سراجی     مستندات  تاریخی برجای مانده از رصدگران گذرزهره


فریبا ثابت             عبدالغفار نجم الدوله و رصد گذر زهره در سال1291


آتیلا پرو               مروری بر پروژه های نجوم آماتوری در گذر زهره (از قسمت خاورمیانه مجمع جهانی زمانسنجی اختفاهای نجومی  www.Iota-me.com )


علی ابراهیمی سراجی      محاسبه چرخه های گذر زهره


علی رضا وفا            ثبت گذر (عکاسی تصویر برداری و ثبت داده های گذر)






پنج شنبه 25/3/1391 - 21:44 - 0 تشکر 461908
















فراخوان اولین جشنواره ملی رصدی دانش آموزی

فراخوان اولین جشنواره ملی رصدی دانش آموزی






سه شنبه 30/3/1391 - 9:5 - 0 تشکر 463208

فراخوان جذب مدرس نجوم

فراخوان جذب مدرس نجوم
به اطلاع کلیه علاقه مندان به تدریس نجوم می رساند شرکت نوآوران ابزار دانش آموز (نادکو) با 4 سال سابقه برگزاری دوره های آموزشی نجوم در مدارس و 7 سال سابقه ی برگزاری دوره های روباتیک در سراسر کشور، به منظور تکمیل کادر مدرسین نجوم خود تصمیم به جذب نیروهای جوان و با انگیزه جهت تدریس دوره ­های نجوم عمومی (مقدماتی و متوسطه) و نجوم کودکان نموده است.


علاقه مندانی که واجد شرایط ذیل هستند می توانند فرم پیوست را تکمیل نموده و حداکثر تا ساعت 12 ظهر روز 4 شنبه 31 خرداد 91 به هر دو آدرس الکترونیکی ذیل ارسال نمایند:

Astro@nad-co.com و Ehsanmehrjoo@gmail.com
شرایط کلی:


1) گذراندن دوره های نجومی در مراکز/ موسسات نجومی و داشتن سابقه فعالیت های نجومی
2) حداقل سن 20 سال و حداکثر 32 سال
3) ترجیحا ساکن تهران (محل تدریس در مدارس تهران است). افرادی که ساکن شهرستان هستند به نمایندگی های شرکت در شهرستان ها معرفی خواهند شد.
4) داشتن حداقل دو روز وقت آزاد در هفته
5) علاقه مند به کار کردن با دانش آموزان (پیش دبستانی، دبستانی، راهنمایی و دبیرستان)
6) خوش بیان و با روابط عمومی قوی و رعایت شأن و جایگاه معلمی


پس از بررسی رزومه ها، با افراد برگزیده تماس گرفته خواهد شد و برای شرکت در جلسه حضوری روز 5 شنبه و انعقاد قرارداد دعوت به عمل خواهد آمد.


دریافت فرم رزومه

يکشنبه 18/4/1391 - 21:38 - 0 تشکر 470174

گردهمایی ستاره شناسان ایران به دعوت شهر کرمان
خانه نجوم استان کرمان در نظر دارد گرد همایی علمی منجمان ایران را در روزهای بیست ودوم لغایت بیست وچهارم تیر ماه سال جاری به مدت سه روز با همکاری معاونت سیاسی و امنیتی استانداری کرمان ونهادها ودستگاه های اجرایی برگزار نماید.
[تصویر: 10027_kerman_astronomy.jpg]
هزینه‌ی شرکت در این گرد همایی20000ریال (دویست هزار ریال) به صورت علی‌الحساب برای شرکت کنندگان از استان های دیگر کشور می باشد واین هزینه برای منجمان داخل استان 80000ریال(هشتاد هزار ریال) می‌باشد. این هزینه با اعمال تخفیف برای اعضای خانه نجوم استان کرمان 50000ریال(پنجاه هزار ریال) خواهد بود.
- مهلت ثبت‌نام تا پایان روز تیرماه 18 می باشد.با توجه به برنامه‌ی زمانی، دبیرخانه‌ی گردهمایی از پذیرش و ترتیب اثر هرگونه تقاضا پس از آن تاریخ جداً معذور است.
- در اطلاعیه‌های بعدی پس از پذیرش ، ضمن اعلام نام پذیرفته‌شدگان در وب‌سایت خانه نجوم استان کرمان در تاریخ 18 الی 20 تیرماه 1391، اطلاعات کامل تر برنامه طی روز های آینده اعلام خواهد شد.همچنین شماره حساب برای واریز وجه نقد نیز اعلام خواهد شد.
به اطلاع کلیه علاقه مندان می رساند که اطلاعات تکمیلی گردهمایی علمی منجمان ایران بدین شرح است:
برنامه همایش در ساعت 16 روز پنج شنبه 22 تیرماه در سالن آفتاب فرهنگسرای کوثر کرمان آغاز می شود و در ساعت 8صبح روز شنبه 24 تیرماه به پایان می رسد.
در روز اول این گردهمایی که با سخنرانی مسئولین استان ومیهمانان ویژه همراه خواهد بود به بحث وتبادل نظر در مورد زمینه های مختلف علم نجوم پرداخته می شودوبرنامه بدین شکل خواهد بود:

پنج شنبه 22/4/91
شروع برنامه:ساعت 17
تالار آفتاب فرهنگسرای کوثر ونگار خانه آینه و فضای فرهنگسرا
• گردهمایی علاقه مندان به علم نجوم از سراسر کشور در سالن آفتاب فرهنگسرای کوثر و سخنرانی آقایان:
دکتر محمد باقری(تاریخ علم نجوم)
دکترسید حجت الحق حسینی (نجوم مدرن)
اشین دانیلی ذاکریان (عکاسی از آسمان شب )
علی ابراهیمی سراجی (تقویم نگاری)

• نشست صمیمی و پرسش و پاسخ با اساتید فوق
• نمایشگاه توانمندی های علمی سازمانهای مردم نهاد در محوطه فرهنگسرای کوثر
• نمایشگاهی از بهترین عکس های جهان در شب(twan) با همکاری جمعیت منجمان مهبانگ زاهدان در نگار خانه آینه فرهنگسرای کوثر
• رصد آسمان شب
• نمایش توانمندیهای خانه نجوم کرمان
• هفتمین جشنواره علوم برای عموم کرمان

برنامه کارگاه های علمی
جمعه 23/4/91
شروع:ساعت 8 صبح
پژوهشسرای ابن سینای کرمان
• برگزاری کارگاه تخصصی:
• آشنایی با ابزار آلات نجومی وساخت ساعت های آفتابی(دکترمحمد باقری)
• کیهان شناسی(دکتر سید حجت الحق حسینی)
• آموزش رصدی تئوری (علی ابراهیمی سراجی)
• رویت هلال(علی ابراهیمی سراجی)
• عکاسی نجومی(اشین دانیلی ذکریان)
• آشنایی با المپیاد نجوم(علی ایزدی)
• افتتاح پایگاه رصدی خانه نجوم به نام پایگاه دانش آموزی شهید محمد رضا عسکری در روستای ارجاس رفسنجان
• کارگاه آموزش عملی رصد( علی ابراهیمی سراجی)
• کارگاه عملی عکاسی نجومی(اشین دانیلی ذکریان)
• رصد منجمان ایران در این پایگاه رصدی
• طبیعت گردی ونشست علمی
• برگزاری کلاس های آموزشی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.