• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 1223)
يکشنبه 26/12/1386 - 13:35 -0 تشکر 33972
انعکاس انتخابات ایران در رسانه‏های غربی

رسانه‌های غربی در حالی که بر استراتژی همیشگی خود مبتنی بر کاهش مشروعیت نظام از طریق عدم شرکت مردم در انتخابات اصرار می‌ورزند، چاره‌ای جز قبول حضور گسترده و پرشور مردم و پیروزی قاطع اصولگرایان ندارند.

به گزارش "الف" شبکه یورونیوز در گزارش خود با اعلام این نکته که ایران بی صبرانه در انتظار اعلام نتایج انتخابات مجلس است، افزود، مردم ایران دیروز در حالی برای انتخاب نمایندگان مجلس خود به پای صندوقهای رای رفتند که در شهرهای بزرگ مراکز اخذ رای تا دیر هنگام بازماندند تا همه بتوانند رای بدهند.

این گزارش می‌افزاید، نتیجه انتخابات شگفتی ساز نخواهد بود و انتظار می رود اصولگرایان در مجلس مثل چهار سال پیش حائز اکثریت مطلق شود.

یورونیوز افزود، محمود احمدی نژاد رییس جمهور ایران نیز به وظیفه انتخاباتی خود عمل کرد و هنگام رای دادن ظاهرا مطمئن بود. این انتخابات همچنین فرصتی برای محک زدن میزان محبوبیت رییس جمهور در فاصله زمانی یک ساله مانده تا انتخابات ریاست جمهوری است.

خبرگزاری رویترز نیز با انتشار گزارشی نوشت خانواده شهدای انقلاب اسلامی همچنان به آرمانهای انقلاب اسلامی پایبندند و از حکومت جمهوری اسلامی حمایت می‌کنند . رویترز روز جمعه از تهران گزارش داد، در آرامگاه " بهشت زهرا " هزاران جوان مدافع آرمان‌های انقلاب اسلامی آرمیده‌اند . بسیاری از خانواده های شهدا که برای زیارت قبور فرزندانشان در بهشت زهرا حضور داشتند حمایت کامل خود را از دولت" محمود احمدی نژاد "و طرحهای اقتصادی او که همواره مورد انتقاد برخی محافل قرار می گیرد، ابراز داشتند.

شبکه تلویزیونی العربیه نیز به روال گذشته و بر مبنای استراتژی رسانه‌ای خود در مقابل جمهوری اسلامی ایران، پیش‌بینی کرد نتایج شمارش آرای مجلس آینده ایران را همچنان تحت سلطه "محافظه‌کاران" قراردهد.

العربیه افزود، وزارت کشور ایران اعلام کرد میزان مشارکت در این انتخابات بیش از انتخابات سال دوهزار وچهار میلادی بوده‌است.

العربیه با اشاره به سخنان انتقاد‌آمیز مهدی کروبی از تخلفات انتخاباتی افزود، برخی از شخصیت های جناح اصلاح طلب ایران از تخلف هایی در روند انتخابات پارلمانی سخن گفتند.

با وجود حضور گسترده مردم در پای صندوق‌های رای و اعلام رسمی وزارت کشور مبنی برحضور بیش‌از 65 درصد از واجدان شرایط رای دادن، روزنامه دیلی تلگراف در بازتاب انتخابات ایران نوشت، میلیون‌ها نفر در ایران درخواست مسئولان برای شرکت در انتخابات را نادیده گرفتند.

در حالیکه نرخ مشارکت در این انتخابات، بیش از 65 درصد گزارش شده است، دیلی تلگراف افزود، شعب اخذ رای در سراسر تهران خلوت بود و فقط تعداد معدودی در آن حضور یافته بودند. یکی از مسئولان شعبه رای در مسجد خیابان دولت که خالی بود از اظهار نظر درباره اینکه چه تعداد در این شعبه رای داده‌اند خودداری کرد وی گفت شما اجازه ندارید از این موضوع اطلاع یابید.

به نوشته این روزنامه پس از انکه بسیاری از نامزدهای اصلاح طلب رد صلاحیت شدند و از رقابت در انتخابات بازماندند جمعیت هفتاد میلیونی ایران که دو سوم ان زیر سی سال هستند با انتخاب بین گستره‌ای از اصولگرایان رها شدند.

دیلی تلگراف ادامه داد، این میزان حضور را می توان با حضور هشتاد درصدی مقایسه کرد که در انتخابات ریاست جمهوری هزار و نهصد و نود وهفت و دو هزار و یک ثبت شد و در هر دو انها محمد خاتمی روحانی اصلاح طلب به پیروزی رسید.

این روزنامه انگلیسی در ادامه با اشاره به صندوق اخذ رایی که مقابل درهای دانشگاه تهران و برای جمع‌آوری آرای دانشجویان اماده شده است اشاره می‌کند و می‌افزاید، عباس نوروزی پیرمرد هفتاد و نه ساله‌ای که در کنار این صندوق حضور داشت شرکت در انتخابات را وظیفه ای ملی توصیف کرد که در تعیین سرنوشت کشور اثر گذار است.

دانشجوی بیست و پنج ساله ای نیز گفت زمانی که خاتمی رئیس جمهور بود کارهای بسیاری برای جوانان داد و مردم به اندازه امروز گرفتار نبودند اما کسانی که اکنون مسئولیت دارند کاری برای ما انجام نمی دهند.

دیلی تلگراف در ادامه نوشت تورم در ایران به بیست درصد رسیده و بیکاری به حد زیادی افزایش یافته استذر این انتخابات در صورتی که مخالفان تندروی محمود احمدی نژاد پیروز شوند ممکن است روند سیاست های ایران را تغییر دهند

گاردین نیز نوشت، ناظران سیاسی گفتند برای آنها شرکت رقمی بالاتر از پنجاه و یک درصد رای دهندگان در انتخابات بعید بنظر میرسد.

گاردین با اشاره به تلاش اصلاح طلبان برای متقاعد کردن طرفدارانشان برای شرکت در انتخابات افزود، "سید صفوی" یکی از اصلاح طلبان در این باره گفت: "ما گزینه دیگری نداریم این تنها راه پیش روی ماست."

 به گزارش گاردین دولت احمدی نژاد در میان طبقه کارگر و ساکنان محله های جنوب تهران هواداران زیادی دارد. در مسجدی در میدان شهدا زنی بنام "زینب رحیمی" گفت به نامزدان طرفدار رئیس جمهور ایران رای داده است. به گفته او آن‌ها به فکر مردم اند و با دردها و مشکلات انها هم اشنا هستند.

گاردین اما در انتهای گزارش خود به مصاحبه با فرد دیگری اشاره می‌کند و می‌افزاید، علی محمد هم یکی از ایرانی‌هایی است که مدعی است مردمی که در رای‌گیری شرکت کرده اند همه از ماموران دولت اند. او میافزاید مردم عادی از زندگی خوبی برخوردار نیستند و رای نمیدهند.

در عین حال خبرنگار شبکه تلویزیونی دویچه وله آلمان در اظهار نظری که حاکی از آشنایی عمیق‌تر این خبرنگار با مسائل ایران و منطقه است، ایران را دمکراتیک ترین سیستم سیاسی در منطقه خاورمیانه دانست.

"مارتین ابینگ" خبرنگار شبکه دویچه وله در تهران، در گزارشی درباره انتخابات مجلس ایران گفت، سیستم ایران با توجه به اینکه به مردم این کشور اجازه انتخاب نمایندگان پارلمان و رئیس جمهوری را می‌دهد دمکراتیک ترین سیستم سیاسی منطقه است.

خبرنگار دویچه وله در پاسخ به سوال مجری شبکه که از تاثیر نگرانی مردم از حمله نظامی بوش به ایران بر حضور مردم در انتخابات پرسیده بود گفت، نه من فکر می کنم این مساله هیچ تاثیری در انتخابات ایران نداشته است. مسائل مهم درایران مساله تورم و وضع بد اقتصادی این کشور است.

خبرنگار دویچه وله درباره پیام انتخابات روز جمعه، با بی‌اعتنایی تامل برانگیزی نسبت به حضور مردمدر پای صندوق‌های رای گفت، این انتخابات نمی تواند پیام خاصی برای تهران داشته باشد زیرا پارلمان ایران قدرت محدودی دارد و ما در آینده هم شاهد حضور اکثریتی از اصولگرایان در پارلمان ایران خواهیم بود و هیچ تغییر سیاسی بنیادینی در ایران به وقوع نخواهد پیوست.

سال نو مبارك

نوروزتان پیروز باد.              از طرف دوست شما nodehi

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.