• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 11455)
پنج شنبه 23/12/1386 - 4:59 -0 تشکر 33545
روحانی یا آخوند ؟؟؟

سلام رفقا .

فرق میان آخوند با روحانی در چیه ؟؟؟

اگه تونستید بگید ؟

ضمن اینکه  شنییدن میگن (( آخوند درباری )) ولی روحانی دربار

نشنیدید ... درسته ؟؟

يکشنبه 26/12/1386 - 18:26 - 0 تشکر 34011

سلام همه تبیانیهای گل

عاشق عشق عزیز بازم سلام . خوب هستید ... خوشید ..... سلامتید ....

سر این قضیه چه حرف و بحثهایی که نکردیم ..... خب معلومه به نظر من اخوند بودن وظیفه نیست .... روحانی بودن وظیفست .... که اون روحانی بودن خودش رو در لباس آخوندها نشون میده

درست میگم ؟

فک کنم دوست عزیزمون جناب ولایت بهتر بتونند کمکمون کنند تو این مسئله و همین طور دوستان دیگر طلبه
ونهلسینگ عزیز هم باحال گفتنا
یا ع ل ی مدد

آقا جان اگر قرار باشد من هم مثل ژول ورن دور دنيا را درهشتاد روز بچرخم ،
ترجيح ميدهم دور تو بچرخم
چون تو هم دنياي مني هم عقبي مني
چهارشنبه 29/12/1386 - 15:22 - 0 تشکر 34369

دوستان عزیز

سلام وخسته نباشید

ضمن عرض تبریك به مناسبت فرارسیدن عید نوروز

وبه قول ما طلبه ها (اسعدالله ایامكم...)

نمی آیید نمی آیید الانم كه می آیید وبه قول دوستمونvanhelcingعجب سوالی ؟اما جواب ،راستشو بخاید آخوند وروحانی هیچ فرقی نمی كنه واینكه می بینید الان لفظ آخوند یه كم با طبع ناسازگاره مال تبلیغات زمان رژیم ستمشاهیه كه جهت تمسخر باب می كردن والا همونه .جهت اینكه مطلب رو بهتر برسونم یه سرچ ازگوگل دراین مورد كردم ایشالا مقبول واقع بشه.

*********

آخوند، واژه‌ای فارسی به معنی دانشمند، پیشوای دینی و معلم. دربارة اشتقاق این كلمه آراء مختلف آورده‌اند: پاوْل هُرن در «اساس اشتقاق فارسی » آن را از پیشوند «آ» + «خواند» (از فعل خواندن) مركب دانسته (ص 3)؛ رَدْلُف «خوند» را در این كلمه، مخفف «خداوند» دانسته، مانند «خاوند» و جزء «خوند» در اسامی میرخوند و خوندمیر (نك‍ : ایرانیكا)؛ محمد قزوینی جزء اول كلمه را مخفف «آقا» گفته (یادداشتها، 1/1) و دهخدا نیز آن را مخفف «آغا»، و «خوند» را مخفف «خداوندگار» دانسته است (لغت‌نامه). زكی ولیدی طوغان، محقق ترك در مقاله‌ای كه در اسلام آنسیكلوپدیسی نوشته است این كلمه را تلفظ و تحریفی از آرْخون یا آرگون یونانی، كه عنوان روحانیون مسیحی و رؤسای كلیسای نسطوری بوده و در سرزمینهای آسیایی رواج داشته، دانسته است. هیچ‌یك از این اشتقاقات خالی از اشكالات تاریخی و زبان‌شناسی نیست و هنوز توافق كلی بر سر اصل و ریشة این كلمه حاصل نشده است. این كلمه به معنی دانشمند و پیشوای دینی و معلم، در اغلب لهجه‌های تركی وارد شده (افندی، 6؛ ردهاوس، 47) و در اویغوری جدید به صورت «آخنیم» عنوانی است كه در خطاب مؤدبانه به اشخاص داده می‌شود (اسلام آنسیكلوپدیسی). در میان مسلمانان چین نیز به صورت آهونگ به معنی «امام مسجد» به كار می‌رود (دولون، 439).
نخستین مورد كاربرد واژة آخوند در ایران، به مثابة عنوانی احترام‌آمیز برای روحانیون دانشمند، به دورة تیموریان مربوط می‌شود، چنانكه امیر علیشیر نوایی استاد خود مولانا فصیح‌الدین نظامی (د 919ق/1513م) را به سبب دانش گسترده‌اش در علوم معقول و منقول و ریاضیات، آخوند خطاب می‌كرده است (خواندمیر، 4/352، 353). چنین می‌نماید كه در سراسر دوران صفویه حرمت این كلمه حفظ شده و جز بر مردمان بسیار دانشمند اطلاق نگردیده است. در این دوره تنی چند از بزرگان فلسفه، از جمله ملاصدرا (د 1050ق/1640م) و ملانصرالله همدانی (د 1042ق/1632م)، آخوند نامیده شده‌اند. در عصر قاجار كاربرد این كلمه گسترش بیش‌تری یافت و شامل مدرسان مكتب‌خانه‌ها نیز گردید. با اینهمه این كلمه در میان دانشمندان آن روزگار هنوز جایگاهی والا داشت و مثلاً كاظم خراسانی (د 1329ق/1911م)، مشهورترین فقیه و مدرس پایان دورة قاجار، آخوند نامیده می‌شد، اما ظاهراً در این دورانها عنوان آخوند برای ساداتِ علما به كار نمی‌رفته است. در دوران حكومت پهلوی كاربرد این واژه بسیار گسترده‌تر شد و سیاست دستگاه حاكم نیز بر آن بود كه از حرمت آن كاسته شود و حتی مورد استعمال استهزاءآمیز پیدا كند. اكنون این كلمه به گونة عام به معنای پیشوای دینی به كار می‌رود.

************

فرد روحانی انسانی است که بر دستورات و تعالیم ادیان مسلط بوده و به آن‌ها عامل است. در بعضی از ادیان، روحانی به فردی گفته می‌شود که علاوه بر تسلط بر دستورات و تعالیم آن دین، دیگران را نیز راهنمائی کند.معادل آن در زبان فارسی و برای دین اسلام، آخوند می‌باشد. درگذشته همچنین در زبان فارسی به روحانی مسلمان، ملا گفته می شد. واژه ملا (Mullah)، اکنون در زبانهای دیگر، از جمله زبان انگلیسی، به معنای روحانی بکار می رود. در دین اسلام حد اعلای روحانی مجتهد نامیده می‌شود.

وفقكم الله

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

دوشنبه 12/1/1387 - 11:36 - 0 تشکر 35184

خیلی ممنون از لطفتون واقعا استفاده کردیم از مطلبتون

از زحمتی هم که کشیدید و سرچ کردید ممنونم

التماس دعا

شنبه 7/2/1387 - 12:26 - 0 تشکر 38195

رفقا سلام

گفتم شاید بد نباشه كه این راهم بگویم كه در میان عوام چنین شایع است كه آخوند در اول آقا خونده بوده یعنی كسی كه زیاد درس خوانده و اهل مطالعه بوده است .وسپس بر اثر كثرت استعمال شده آخوند.

حق یارتان باد.

یازهرا           

دوشنبه 27/3/1387 - 16:15 - 0 تشکر 43647

آخوند کلمی است که انگلیسی ها در ایران رواج دادند و همون روحانی است .

لطفا درباره آخوند درباری بیشتر توضیح دهید؟

http://rahpoyvesal.blogfa.com
چهارشنبه 6/6/1387 - 4:21 - 0 تشکر 54309

با سلام در این نوشته سعی دارم علت نامگذاری اسمهایی از جمله آخوند ، شیخ، ملّا، روحانی، رو براتون از کتاب خاتمیت علامه شهید مطهری بازگو کنم . « اسلام برای علمای دین اسم و عنوان خاصی انتخاب نکرده است . اسلام فقط گفت – عالم - ، همان اسمی که از حقیقت حکایت میکند . اگر بگویید این اسمهایی که بعدها پیدا شده، این اسمهایی که الان هست: شیخ، ملّا، آخوند، روحانی چیست؟ می گوییم اینها اسمهای است که بعدها خود مردم انتخاب کرده اند. البته نمی خواهم بگویم بدعت است، چون اینها را کسی به قصد اینکه از اسلام است نمیگوید . اگر کسی واقعا خیال کند كه یكی از دستورهای اسلام اینست كه به یك عالم دینی باید گفت شیخ یا آخوند یا ملا ، اشتباه كرده است . آن جوری كه من فكر می كنم تا قرن چهارم هجری و شاید اوائل قرن پنجم ، تا چهار قرن پس از پیدایش اسلام ما یك نفر عالم دینی نداریم كه یك اسم مخصوصی برای او گذاشته باشند ، مثلا كلمه[ ( شیخ ) ] به او اطلاق كرده باشند ، فقط از قرن چهارم و پنجم است كه می بینیم در میان علماء و فلاسفه و بزرگان كلمه [ ( شیخ ) ] بر اكابر علماء اطلاق می شده است ، مثلا شیعه به شیخ طوسی گفت [ ( شیخ ) ] یعنی بسیار عالم ، كثیر العلم ، چون این مرد واقعا بسیار عالم بود . فلاسفه و منطقیین به بوعلی سینا گفتند [ ( شیخ ) ] ، علمای ادب به عبدالقادر جرجانی گفتند [ ( شیخ ) ] ، شعرا به سعدی گفتند [ ( شیخ ) ] ، دیگر بعد شایع شد و به هر طلبه ای هم گفتند [ ( شیخ ) ] . لفظ آخوند و ملا تا آنجا كه من تفحص كرده ام تا ده قرن بعد از اسلام به احدی گفته نمی شده است ، در زمان صفویه بود كه این القاب پیدا شد . حتی در معنی این الفاظ هم بحث است كه آخوند یعنی چه ؟ گفته اند مخفف [ ( آقا خوانده ) ] است . [ ( ملا ) ] برخی گفته اند تحریف شده [ ( مولا ) ] است . من هنوز پیدا نكرده ام كه به یك عالمی قبل از دوره صفویه كلمه آخوند یا ملا اطلاق كرده باشند . لفظ [ ( روحانی ) ] كه خیلی جدید الولادش است ، معاصر است با خودمان ، یعنی با نسل ما . شما در شصت هفتاد سال پیش یعنی قبل از مشروطه یك جا پیدا نمی كنید كه به علمای دین روحانیین گفته باشند . این اقتباس از مسیحیت است . مسیحیها روی حساب اینكه در نظر آنها روح از تن ، آخرت از دنیا ، معنی از ظاهر جدا است ، و عالم دینی باید به اصطلاح تارك دنیا باشد به علمای خودشان می گفتندروحانیون ، و بعد هم این اصطلاح در ایران ما شایع شد . به هر حال اسلام جزء كارهایی كه نكرده است یكی اینست كه برای علماء دین اسم مخصوص انتخاب نكرده است».منبع کتاب خاتمیت ص 92-93

چهارشنبه 13/6/1387 - 1:35 - 0 تشکر 55211

چرا من فکر می کنم همون " علمای دین " بهترین اسمه و نیاز به چیز دیگه ای نیست و لزومی هم نداره

پنج شنبه 14/6/1387 - 14:20 - 0 تشکر 55425

سلام

به نظر من «روحانی» لفظ خوب و مناسب تریه.چون «روحانی» یعنی کسی که از تمام مادیات به دوره و تن خاکی خودش رو از زمین جدا کرده و به آسمان الهی اوج داده.«روحانی» یعنی شخصی که روحش خدایی ست به دور از تمام تعلقات دنیوی و مادی. 

جمعه 15/6/1387 - 12:54 - 0 تشکر 55619

با سلام و تشکر از درج مبحث

من فکر میکنم در میان القاب و عناوین مختلف  بکاربردن هر عنوانی که نوعی توهین یا  تمسخر برداشت بشه اشکال داشته باشه البته اینو باید برادرای طلبه تصدیق کنند.

یا علی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.