• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 3984)
جمعه 6/12/1389 - 13:43 -0 تشکر 290259
مرموزترین ماده دنیا در قلب قطب جنوب

با گذشت نیم قرن از كشف نوترینو، این ماده همچنان اسرارآمیز است
 
 
سلام
 
این مطلب توی ویژه نامه ی سیب از روزنامه ی جام جم که روزهای پنجشنبه منتشرمیشه،چاپ شده..
والان از روی جام جم آنلاین براتون میذارمش اینجا..
 
لینک مطلب رو هم وقتی همه ی مطلب رو گذاشتم اینجا،میذارمش..
 
در آخر این مطلب،اسم آقای "محمدرضا مصلحی" ومنبع  "Focus Magazine" به چشم میخوره..
 
 نوترینو به عنوان مرموزترین ماده در جهان شناخته شده است. با این حال همین میزان شناخت نیز بسیار ناچیز است، به طوری كه برخی دانشمندان میزان شناخت دانش بشری از این ذرات را قابل مقایسه با میزان شناختی از موادی دانسته‌اند كه بشر هنوز آنها را كشف نكرده است! این در حالی است كه تمام نكاتی كه مربوط به نوترینو می‌شود در نوع خود جالب توجه و هیجان‌انگیز است، حتی نقطه‌ای كه این ذرات را راحت‌تر می‌توان مورد بررسی قرار داد، یعنی مناطق دورافتاده و همیشه یخ‌زده قطب جنوب را هم باید یكی از جذاب‌ترین نقاط كره زمین محسوب كرد.
 


برای مطالعه ی ادامه ی این مطلب،به پاسخ های بعدی توجه کنید
.
.
ماناباشیدوشادوموفق
یاحق
 

دعا میكنم كه خداازتو بگیرد،هرآنچه كه خداراازتو گرفت...دكترعلی شریعتی

    

 

جمعه 6/12/1389 - 14:6 - 0 تشکر 290272

نوترینو به عنوان مرموزترین ماده در جهان شناخته شده است. با این حال همین میزان شناخت نیز بسیار ناچیز است، به طوری كه برخی دانشمندان میزان شناخت دانش بشری از این ذرات را قابل مقایسه با میزان شناختی از موادی دانسته‌اند كه بشر هنوز آنها را كشف نكرده است! این در حالی است كه تمام نكاتی كه مربوط به نوترینو می‌شود در نوع خود جالب توجه و هیجان‌انگیز است، حتی نقطه‌ای كه این ذرات را راحت‌تر می‌توان مورد بررسی قرار داد، یعنی مناطق دورافتاده و همیشه یخ‌زده قطب جنوب را هم باید یكی از جذاب‌ترین نقاط كره زمین محسوب كرد.

از میان تمامی ذرات و موادی كه عالم را تشكیل می‌دهند، نوترینو عمومی‌ترین و در عین حال عجیب‌ترین ماده به شمار می‌آید. این ذرات می‌توانند از درون زمین با سرعتی حركت كنند كه برای درك بهتر می‌توان آن را با حركت برق‌آسای گلوله از میان توده‌ای مه مقایسه كرد. این ذرات آنقدر مرموز هستند كه حتی پس از گذشت نیم قرن از كشف آنها اطلاعات بسیار اندكی درباره آنها به دست آورده‌ایم و از این رو می‌توان گفت عملا چیزی درباره آنها نمی‌دانیم! خورشید تنها در عرض چند ثانیه میزانی نوترینو تولید و منتشر می‌كند كه همین میزان از تمام دانه‌های شن سواحل و بیابان‌های زمین بیشتر است. این میزان نوترینو كه در همین چند ثانیه تولید می‌شود از تمامی اتم‌های موجود در بدن تمامی انسان‌هایی كه تاكنون زندگی روی زمین را تجربه كرده‌اند، بیشتر است. اگر این امكان برای ما وجود داشت كه با چشم‌های نوترینویی محیط اطراف را مشاهده كنیم، شب‌ها از نظر روشنایی و درخشندگی دست كمی از روزهای درخشان و آفتابی نداشتند. البته تنها این خورشید نیست كه در عالم نوترینو پخش می‌كند. هر یك از ستارگانی كه با چشمان غیرمسلح قابل دیدن باشند و شمار بی‌پایانی از ستارگانی كه تنها با استفاده از تلسكوپ‌های قدرتمند می‌توان آنها را دید، همواره در حال پر كردن عالم از نوترینو هستند.

نوترینوها آنقدر كوچك هستند كه بی‌سروصدا از درون هر ماده‌ای عبور كرده بی‌آن كه برخوردی با اتم‌ها و مولكول‌های سازنده آنها داشته باشند. دقیقا به همین خاطر است كه به نوترینوها عنوان ذرات اشباح را داده‌اند! در هر ثانیه تریلیون‌ها ذرات اشباح از بدن ما عبور می‌كنند. به خاطر همین ویژگی‌های عجیب و شبح گونه است كه دانشمندان و بخصوص فیزیكدانان علاقه زیادی به بررسی آنها دارند. این ذرات می‌توانند از اعماق عالم براحتی عبور كنند بدون آن كه هیچ مانعی در سر راه آنها وجود داشته باشد، اما چرا فیزیكدانان تا این حد به این ذرات علاقه‌مند هستند؟ پاسخ را می‌توان در چند جمله عقب‌تر پیدا كرد. این ذرات از دل عالم بیرون می‌آیند و از این رو مملو از اطلاعات ارزشمندی درباره پیدایش عالم و زوایای پنهان آن هستند. این همان موضوعی است كه دانشمندان و بویژه فیزیكدانان قرن‌هاست در حال بررسی آن هستند و در این رهگذر به هر نكته و سرنخی كه گوشه‌ای از پاسخ این پرسش بزرگ را ارائه كند، توجه می‌كنند.

البته ویژگی‌های خاص این ذرات در نوع خود مشكلات و چالش‌هایی را نیز به همراه دارد. اكنون این پرسش مطرح می‌شود كه چگونه می‌توان ذراتی را مورد بررسی و ردیابی قرار داد كه هیچ گاه متوقف نمی‌شوند و عملا نمی‌توان سرعت آنها را در ذهن متصور شد؟ چگونه می‌توان ذراتی را مورد ارزیابی قرار داد كه هیچ ماده‌ای نمی‌تواند سد راه عبور آنها شود؟ پیدا كردن پاسخی برای این پرسش‌ها خود به شكل‌گیری شاخه‌هایی در علوم بشری شده است به طوری كه در سال‌های اخیر دانشمندان زیادی درصدد ارائه راه‌حل‌های كاربردی در این زمینه بوده‌اند. تازه‌ترین راهكاری كه در این خصوص ارائه شده، مفهومی موسوم به Ice Cube بوده است. این پروژه آزمایشی در ایستگاه تحقیقاتی آموندسن ـ اسكات قطب جنوب، یعنی جنوبی‌ترین نقطه زمین آغاز شده است. البته این ایستگاه در منطقه بسیار سختی از نظر آب و هوا ساخته شده و لذا راه‌اندازی این پروژه در نوع خود كار بسیار دشواری بوده است. در این نقطه از جهان دمای هوا در بالاترین دما به منهای 13 درجه سانتی‌گراد می‌رسد. با این حال این دما را نمی‌توان ویژگی چندان بارزی برای این نقطه از جهان دانست بلكه این روزها پروژه Ice Cube به عنوان سمبلی برای قطب جنوب در نظر گرفته می‌شود. در اینجا می‌توان نگاه عمقی‌تری به كهكشان‌ها و فضای بیكران داشت. دانشمندانی كه در این پروژه آزمایشگاهی حضور دارند، هسته كهكشان راه شیری را به دقت مورد بررسی قرار می‌دهند و این دقیقا همان جایی است كه تاكنون بشر امكان مشاهده آن را نداشته است. به هر حال می‌توان گفت در این نقطه از جهان شكل جدیدی از علم موسوم به اخترشناسی نوترینویی، حیات یافته است.


"مطالعه‌ای در باب اشباح" رو توی پاسخ بعدی بخونین..

ادامه ی همین بحث هست..

دعا میكنم كه خداازتو بگیرد،هرآنچه كه خداراازتو گرفت...دكترعلی شریعتی

    

 

جمعه 6/12/1389 - 14:11 - 0 تشکر 290278

مطالعه‌ای در باب اشباح

همه چیز به سال1930 بازمی‌گردد. زمانی كه فیزیكدان اتریشی به نام وولفگانگ پائولی از نتایج مطالعاتی خبر داد كه نشان می‌دادند پرتوهای هسته‌ای شامل ذرات الكتریكی خنثی هستند كه به احتمال فراوان جرمی ندارند. این ذرات نوترینو نام گرفتند كه در زبان ایتالیایی به معنای خنثی كوچك است. پائولی به سرعت متوجه شد كه شانس ردیابی یك ذره نوترینو بسیار ناچیز است و حتی همان زمان نیز با صراحت مدعی شد هیچ كس هم نخواهد توانست این ذرات را به دام بیندازد. امروزه شانس بسیار ناچیزی كه وی مطرح كرده بود همچنان پابرجاست، اما با این تفاوت كه میزان این شانس بیشتر از گذشته شده است. نكته مهم این كه زمانی كه پای چهره‌های متعدد علمی به این مقوله باز می‌شود، شانس به دام انداختن این ذرات نیز به نوبه خود بیشتر می‌شود. این یك حقیقت پذیرفته شده علمی است كه نوترینوها از هر ماده‌ای كه بر سرشان باشد در كمترین زمان ممكن عبور می‌كنند بدون آن كه سدی در برابرشان توانایی ایستادگی داشته باشد، اما این هم منطقی است كه بپذیریم اگر در نزدیكی یكی از منابع تولیدكننده این ذرات باشیم، به عنوان مثال منبعی كه در هر ثانیه میلیاردها ذره نوترینو تولید می‌كند، این شانس را داریم كه حداقل یك یا دو ذره از این ذرات را شكار كنیم. این خبری هیجان‌انگیز و البته خوشحال‌كننده برای دانشمندان و بخصوص فیزیكدانان است.

سال 1951 دو فیزیكدان آمریكایی به نام‌های كلاید كاون و فرد رینس از یك رآكتور اتمی برای تولید انبوهی از نوترینوها استفاده كردند. این دستگاه در هر ثانیه 10 تریلیون ذره نوترینو به ازای هر سانتی‌متر مربع تولید می‌كرد. آنها عنوان هیجان‌انگیز پروژه شبح را بر آزمایشات خود گذاشتند. علت آن نامگذاری به طبیعت بسیار خاص این ذرات باز می‌گشت كه نه‌تنها دیده نمی‌شدند بلكه می‌توانستند از هر ماده‌ای عبور كنند. در تابستان 1956 و در رآكتور ریور ساوانا در جنوب شرق آمریكا رویای دانشمندانی كه سال‌ها به دنبال شكار حتی یك ذره نوترینو بودند به واقعیت تبدیل شد. در آن سال و در آن مركز نخستین نوترینو شكار شد. كاون و رینس خوشحال از این دستاورد تاریخی برای وولفگانگ پائولی كه در سال 1930 و برای نخستین بار وجود ذرات نوترینو را ثابت كرده بود، پیغامی فرستادند و در آن نوشتند كه باید شانس بیشتری برای شكار این ذره در نظر می‌گرفته است. شكار این ذره در حالی صورت می‌گرفت كه دنیا وارد عصر اكتشافات فضایی شده بود. افسانه آپولوها در آسمان و شكار ناشناخته‌ترین ذره موجود در عالم روی زمین سراسر جهان را مملو از هیجانات مربوط به كشفیات و دستاوردهای علمی كرده بود.

نوترینوها آنقدر كوچك هستند كه بی‌سروصدا از درون هر ماده‌ای عبور می‌كنند بی‌آن كه برخوردی با اتم‌ها و مولكول‌های سازنده داشته باشند. به همین خاطر به آنها ذرات اشباح می‌گویند!

اما اكنون این پرسش مطرح می‌شود كه این فیزیكدانان برای شكار این ذره نوترینو چه اقدامی انجام داده بودند كه تا پیش از آن هیچ دانشمند دیگری موفق به انجام آن كار نشده بود. آنچه آنها انجام داده بودند شامل قرار دادن دو تانك بزرگ مملو از آب در اعماق زمین بود. این دو تانك در فاصله 11 متری از رآكتور قرار داشتند. زمانی كه یك ذره نوترینو به یكی از الكترون‌های موجود در آب برخورد می‌كند دقیقا همان حالتی روی می‌دهد كه در برخورد توپ بیلیارد با توپ‌های ثابت روی میز دیده می‌شود. بر اثر این برخورد فلش نوری ایجاد شد كه با استفاده از دستگاه‌های الكترونیكی مخصوصی كه در اطراف مخزن قرار داشت، ثبت شد. قرار گرفتن مخازن در چنین عمقی از زمین به این خاطر صورت گرفت كه آنها را از پرتوهای كیهانی مصون نگاه دارند. این پرتوها در حقیقت ذرات انرژیكی هستند كه از فضاهای دور به زمین رسیده و می‌توانند نتایج آزمایش‌هایی از این دست را دستخوش تغییرات زیادی كنند. با استفاده از این ردیاب به ظاهر ساده، دانشمندان برای نخستین بار توانستند اطلاعاتی هرچند مختصر درباره نوترینوها به دست آوردند. این اطلاعات شامل انرژی این ذرات و همچنین محل پیدایش آنها می‌شد. آنچه این دانشمندان انجام داده بودند در حقیقت طراحی و ساخت نوعی تلسكوپ نوترینویی بود كه از آن به عنوان پنجره‌ای تازه به سوی عالم یاد می‌شود.


عنوان بعدی این مطلب "ابرنواخترها منبع عظیم تولید نوترینوها" هست..

نجوم هم وارد گود شد..

دعا میكنم كه خداازتو بگیرد،هرآنچه كه خداراازتو گرفت...دكترعلی شریعتی

    

 

جمعه 6/12/1389 - 14:36 - 0 تشکر 290319

قبل از مطالعه ی این مطلب،

اگر اطلاعات بیشتری راجع به "ابرنواختر" میخواهید، این لینک را بخوانید==> ابرنو اختر چیست؟


ابرنواخترها منبع عظیم تولید نوترینوها

در 23 فوریه 1987 ابرنواختر عظیمی در یكی از كهكشان‌های راه شیری فوران كرد. اخترشناسانی كه آن موقع این حادثه تاریخی را مورد بررسی قرار می‌دادند، این پرسش را نیز مطرح می‌كردند كه از بابت این فوران عظیم تا چه میزان نوترینو تولید و روانه زمین شده است؟ دانشمندان تخمین زدند در عرض تنها 15 ثانیه حجم عظیمی از این ذرات روانه زمین شده است. دانشمندانی كه در تاسیسات زیرزمینی پیشرفته آمریكا و ژاپن این رویداد را زیر نظر داشتند از ردیابی این حجم عظیم در زمین خبر دادند.

اكنون فیزیك اخترشناسان به این نتیجه رسیده بودند كه سقوط جاذبه‌ای یك ابرنواختر می‌تواند منبع عظیمی از تولید نوترینوها باشد. در این میان باید به نكته‌ای ظریف توجه كرد و آن این‌كه نور فلش مانندی كه از بابت سقوط جاذبه‌ای یك ابرنواختر دیده می‌شود، تنها بخش بسیار كوچكی از رویداد عظیم كیهانی است كه در آن نقطه از عالم روی داده است. دانشمندان با محاسبه شمار نوترینوهایی كه در آن روز تاریخی ردیابی كردند و همچنین اطلاعاتی كه درخصوص فاصله آن ابرنواختر از زمین داشتند، توانستند محاسباتی درخصوص ویژگی‌های مربوط به این ذرات و از جمله میزان انرژی نهفته در آنها انجام دهند. این محاسبات نشان داد كه نظریه ابرنواخترهای صحیح بوده است، یعنی زمانی كه ستارگان در خود فرو می‌ریزند حجم عظیمی از ذرات نوترینو را از خود رها می‌كنند. این عدد بسیار بزرگ است یعنی 10 به توان 59 یا به عبارتی دیگر عدد یك و 9 صفر كه در مقابل آن قرار می‌گیرد. اگر بخواهیم این عدد را بخوانیم باید بگوییم: 100 میلیارد تریلیون تریلیون تریلیون تریلیون نوترینو! بدیهی است كه تصور كنیم این حجم عظیم از ذرات نوترینو میزان انرژی عظیمی نیز در خود نهفته دارند. پس از انجام این محاسبات تاریخی بود كه فیزیك اخترشناسان بر آن شدند تا نگاه دقیق‌تری روی ابرنواخترها داشته باشند.

اما در حالی كه مخازن آبی قرار گرفته در عمق زمین ابتكار عمل خوب و موثری برای شكار نوترینوها به شمار می‌آید، باید برای شكار دسته‌های بزرگ‌تر، تور وسیع‌تری نیز پهن كرد. در اینجا صحبت از نوترینوهایی است كه از فواصل بسیار دور كیهانی به زمین می‌رسند. بزرگ‌ترین تور شكار نوترینویی كه تاكنون ساخته شده همان Ice Cube راه‌اندازی شده در قطب جنوب است. این پروژه بزرگ فاصله چندانی تا تكمیل شدن ندارد. البته در اینجا برای این‌كه نوترینوها را به دام بیندازند نه از آب بلكه از یخ استفاده می‌كنند. البته بدیهی است كه استفاده از یخ در قطب جنوب همانقدر ساده است كه خواستن از دانشمندان برای تولید یخ و نگاه داشتن آن در دمای مورد نظر برای مدت طولانی و آن هم در حجم بالا در خانه كاری دشوار است. دقیقا به همین خاطر بوده است كه این پروژه بزرگ در قطب جنوب آغاز شده است. قرن‌های طولانی است كه در قطب جنوب برف می‌بارد. این حجم عظیم برف در لایه‌های زیرین یخی این منطقه فشار خیره‌كننده‌ای تولید كرده است كه در زیر آن تمامی حباب‌های هوا، له شده‌اند. دانشمندان از صدها حسگر در عمق یخ‌های به كار گرفته شده در پروژه Ice Cube استفاده می‌كنند. اكنون كه این گزارش را می‌خوانید تنها چند روز از قرار گرفتن آخرین سری این حسگرها در دل یخ‌های مورد نظر گذشته است. در دنیای فیزیك اتفاقات بسیار خاصی نیز روی می‌دهد كه یكی از آنها در این پروژه دیده می‌شود. برخورد نوترینوها به یك اتم یخ موجب تولید ذره دیگری به نام muon می‌شود. این ذرات نور آبی تولید می‌كنند كه به وسیله حسگرهای نوری ثبت می‌شوند و از آنجا كه یخ كاملا شفاف و خالص است، پرتوهای نور آبی می‌توانند بی‌آن كه افت رنگ پیدا كنند تا صدها متر در دل یخ نفوذ كنند.

مشكلی كه در اینجا وجود دارد و درخصوص نوترینوهایی كه از رویدادهای بسیار دور دست كیهانی تولید و روانه زمین می‌شوند نیز دیده می‌شود، این است كه muon‌ها زمانی تولید می‌شوند كه پرتوهای كیهانی با اتم‌های اتمسفریك زمین برخورد می‌كنند، اما ازآنجاكه نوترینوها تنها ذرات شناخته شده‌ای هستند كه می‌توانند از زمین نیز عبور كنند، پروژه Ice Cube می‌تواند از زمین به عنوان فیلتر استفاده كند.

دانشمندان دریافته‌اند شدت نوترینوهایی كه از سایر ستارگان تولید می‌شود در مقایسه با نوترینوهایی كه از خورشید تولید و روانه زمین می‌شوند همچون شب پرستاره در برابر روز است. شكار نوترینوهایی كه از خورشید به زمین می‌رسند كار بسیار دشواری است چه برسد به نوترینوهایی كه از عمق كیهان راهی زمین می‌شوند. برای این دسته اخیر به تورهای بزرگ شكار نیاز است و پروژه Ice Cube همان تور بزرگ مورد نظر دانشمندان است. پروژه Ice Cube به ما كمك خواهد كرد تا چیزهایی را در عالم ببینیم كه در روز روشن قابل رویت نیستند. همچنین اطلاعات ارزشمندی درخصوص امواج الكترومغناطیسی در اختیار ما قرار می‌دهد. پس از همین حالا پرسش‌هایی را كه دانشمندان به دنبال دستیابی به پاسخ آنها درخصوص دنیای نوترینوها هستند باید با استفاده از نتایج تحقیقات صورت گرفته در پروژه Ice Cube حل شده تصور كرد، اما فقط یك امای كوچك دارد؛ تا یك دهه دیگر باید صبر كرد.


و در ادامه خواهید خواند: "Ice Cube چگونه كار می‌كند؟"

دعا میكنم كه خداازتو بگیرد،هرآنچه كه خداراازتو گرفت...دكترعلی شریعتی

    

 

جمعه 6/12/1389 - 14:40 - 0 تشکر 290328

Ice Cube چگونه كار می‌كند؟

قطب جنوب به عنوان سردترین، خشك‌ترین و بادخیزترین نقطه زمین شناخته شده است، اما همین نقطه بسیار سخت مكان ایده‌آلی برای ساخت یكی از كاربردی‌ترین پروژه‌های علمی بشر به شمار می‌آید، یعنی رصدخانه نوترینویی. آنچه این نقطه را برای ساخت این رصدخانه ایده‌آل می‌كند، حجم عظیم یخ‌های شفاف و خالصی است كه برای كار دانشمندان مورد نیاز است.

1 ـ در جریان برخورد پرتوهای كیهانی با اتم‌های اتمسفریك شمار قابل توجهی از ذرات muon تولید می‌شوند كه در پروژه Ice Cube بخوبی تشخیص داده می‌شوند، اما muon‌هایی كه از زیر به بالا می‌آیند به وسیله نوترینوهایی تولید شده‌اند كه از زمین عبور كرده‌اند و به احتمال فراوان اساس كیهانی دارند.

2 ـ ذره نوترینو با اتمی در یخ برخورد می‌كندو به muon باردار الكتریكی تبدیل می‌شود كه در ادامه، نور آبی از خود برجای می‌گذارد.

3 ـ حسگرهایی كه هر یك به اندازه یك توپ بسكتبال هستند این نور آبی را ردیابی می‌كنند. دانشمندان با مقایسه داده‌های به دست آمده از این حسگرها می‌توانند مسیر حركت muon‌ها و در نتیجه نوترینویی كه آن را تولید كرده است، دنبال كنند.

4 ـ این حسگرها سیگنال‌هایی را به سیستم‌های رایانه‌ای می‌فرستند كه این رویدادها را ثبت می‌كنند. پیش‌بینی می‌شود روزانه تا یك هزار مورد از این رویدادها اتفاق افتد.

محمدرضا مصلحی

منبع: Focus Magazine


انشاالله که از اینکه این مطلب را دنبال کردین،پشیمون نشده باشین..

این هم لینک مطلب==> مرموزترین ماده دنیا در قلب قطب جنوب

ماناباشیدوشادوموفق

یاحق 

دعا میكنم كه خداازتو بگیرد،هرآنچه كه خداراازتو گرفت...دكترعلی شریعتی

    

 

جمعه 6/12/1389 - 17:42 - 0 تشکر 290400

سلام پنجره خیال عزیز
ممنون از مطلبی که در انجمن خودتون به ثبت رسوندید.
هنوز مطلبتون رو کامل نخوندم. اما گفتم قبل از اون از حضورتون تشکر کنم.
به محض خوندن مطلب پرمحتواتون، نظرم رو بیان می کنم.

امیدوارم مطالب بیشتری از شما دراین‌جا ببینیم.

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

يکشنبه 30/5/1390 - 0:53 - 0 تشکر 356220

سلام
جالب بود
ممنون از مطلب خوبتون

عده ای دائم مینالند که گل سرخ خار دارد، ما باید شاد باشیم که خارها گل دارند.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.