چندقیمتی بودن آرد و حمایت دولت، رقابت برای ارتقای کیفیت نان را پایین میآورد و در نتیجه هر نانی با هر شرایطی که تهیه میشود به فروش میرسد....
اما در حال حاضر با حذف یارانه دولتی به دلیل یکسان شدن قیمتها، کنترل بهتری بر کیفیت نان صورت میگیرد. دکتر حامد پورآرام، کارشناس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت، این جملات را بیان میکند و اعتقاد دارد هدفمند کردن یارانهها فرصتی است تا مشکلات نان کشور برطرف شود.
دکتر پورآرام مهمترین عامل موثر در بالا بردن کیفیت نان در کشور را به روز کردن دانش نانوایان ذکر میکند و میگوید: «امروزه، در دنیا، نان دارای متخصص و دانشگاه و درواقع یک نوع صنعت است، بنابراین باید دانش نانواهایمان را بالا ببریم.» این متخصص تغذیه صحبتهایش را با بیان یک مثال ادامه میدهد: «نانوایی که دارای تخصص و دانش باشد حتی اگر آرد بد هم تحویل بگیرد، میتواند به کمک افزودنیهای مجاز و مفید، نانی تولید کند که کیفیت مناسبی داشته باشد.» دکتر پورآرام، عامل مهم دیگری را که در کیفیت نان نقش دارد حذف عوامل مضر مانند جوششیرین، عنوان میکند و میافزاید: «هنوز هم در کشور ما برخی نانواییها از جوششیرین برای تهیه نان استفاده میکنند که برای سلامتی بسیار مضر است.»
به گفته این کارشناس اداره بهبود تغذیه، یک نان خوب باید از آرد سبوس و یا فیبردار تهیه شده باشد و تخمیر کامل برای آن انجام شود. او با اشاره به نانهای صنعتی توضیح میدهد: «در تهیه نانهای صنعتی به دلیل آنکه در حجم وسیع و با تکنولوژی روز دنیا درست میشود، نانوا این امکان را دارد که با اضافه کردن، افزودنیهای مجاز، کیفیت نان را بالا ببرد و نانی مناسب و با ماندگاری طولانی تولید میکند.» وی در پایان توصیه میکند: «نانهای صنعتی که تیرهتر هستند را خریداری کنید.» به گفته این مخصص تغذیه، بهترین نان سنتی نان سنگک با 93درصد فیبر و سبوس است.»