• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 6213)
پنج شنبه 4/11/1386 - 17:31 -0 تشکر 26471
اعتیاد و مواد مخدر

كشور ما یكی از كشورهایی است كه سخت درگیر پدیده اعتیاد است . در حدی كه مسئولین محترم معتقدند در دهه آینده این مسئله می‌تواند امنیت ملی كشور را تهدید كند و این درحالی است كه ما در كشورمان هیچ گونه مركز تحقیقاتی و دانشگاهی كه این مسئله را عمیقاً مورد بررسی قرار دهد نداریم. فارغ‌‌التحصیلان رشته‌های دانشگاهی مربوطه مثل پزشكی ، روانشناسی، جامعه شناسی ، مددكاری و غیره، اطلاعاتشان در این خصوص بسیار كم است و سیستم آموزش عالی ما به گونه‌ای است كه ما رشته‌ای به نام اعتیاد و یا كالج انستیتو و یا دانشكده‌ای كه در این زمینه فعالیت كند ، نداریم

در چنین وضعیتی كاملاً طبیعی است كه هر كس بنا به سلیقه خود نظریه‌ای دهد و ما شاهد اختلاف نظرها و ایده‌های متفاوت باشیم و كاملاً طبیعی است كه بسیاری از طرح‌ها و برنامه‌‌ها نتیجه‌بخش نبوده و به شكست منتهی شود. خوشبختانه در چند سال اخیر ما شاهد تحولاتی در این زمینه هستیم كه چشم‌انداز روشنی از آینده ترسیم می‌كند و این امیدواری را به وجود می‌آورد كه در آینده نزدیك از این وضعیت خارج شویم

..

يکشنبه 7/11/1386 - 21:3 - 0 تشکر 27024

كراك در بین جوانان ایران به صورت ماده‌ای كم‌خطر با میزان نشئگی بالا معرفی شده است

كراك (Crack) چیست ؟

مقدمه:

كرك (Crack) كه گاهی راك (Rock) نیز نامیده میشود، ماده ای محرك است كه از تصفیه كوكائین به دست می آید و به اشكال مختلف تدخین (استنشاق دود) میشود.

اما کراکی که در ایران رایج است از مشتقات هروئین است و در صورتی که بصورت علمی تولید شود  از تصفیه هروئین به دست می آید .

كراك ماده‌ای بی‌بو است، مصرف آن راحت است و با یك فندك در هر جایی كه باشی می‌توانی مصرف كنی؛ درست برخلاف مصرف تریاك و یا هروئین است.

کراک موجود در بازار ایران:

كراك جدیدترین ماده مصرفی بین معتادان ایران است.  این ماده شیمیایی خشك كه در تركیب آن به جای کوکائین و هروئین از قرصهای فاسد استفاده می شود.
این ماده به سبب اینكه فاقد هر گونه بوی نامطبوع و خاص بوده مصرف را راحت كرده و موجب شده روند گرایش افراد به این ماده افزایش یابد.

جالب است که بدانید تنها سه بار مصرف مقدار بسیار اندكی از كرك موجود در بازار ایران ، اعتیاد به آن را حتمی خواهد كرد و پس از این زمان بسیار كوتاه، شخص را به شدت به خود نیازمند و وابسته میكند.

 در حال حاضر كراك در بین گروهی از جوانان ایران شایع شده و به دومین ماده مصرفی معتادان تبدیل شده است. متأسفانه این شیوع بالا به دلیل تفكر اشتباهی است كه در بین جوانان به وجود آمده است . در بین جوانان، این ماده به صورت ماده‌ای كم‌خطر با میزان نشئگی بالا معرفی شده و ۹۵درصد از مصرف‌كنندگان، آن را به اسم روان‌گردان می‌شناسند اما پس از شروع به مصرف، مشخص می‌شود كه كراك ماده‌ای بسیار اعتیادآور است.


لازم به ذکر است  ۹۰درصد از مصرف‌كنندگان كراك، زیر ۲۴سال هستند. و این ماده در بین دختران نیز رواج یافته است.

در ایران فشرده‌كردن هروئین در آزمایشگاه‌های خانگی‌ای انجام می‌شود كه هیچ كدام استاندارد نیستند. و هر آزمایشگاهی بسته به نوع امكانات و سلیقه تولیدكننده متفاوت است و تولید کنندگان برای سود بیشتر انواع مواد دیگر (هر نوع داروی آرام‌بخش و كورتن )  را  به این ماده اضافه می کنند . بنابراین عوارض ناشی از مصرف كراك با انواع‌ مختلفش، در هرد فرد می تواند بسیار متفاوت از دیگران باشد.

کراک های موجود در کشور ایران  ۱۵۰ برابر هروئین قدرت تخریبی بر فکر ، مغز و اعصاب دارد و حتی منجر به مرگ های فجیعی می شود.

كراك در بین جوانان ایران به صورت ماده‌ای كم‌خطر با میزان نشئگی بالا معرفی شده و ۹۵ درصد از مصرف‌كنندگان آن را به اسم روان‌گردان می‌شناسند چرا كه از نظر كارشناسان سم‌شناسی كراك در اصل انرژی‌زا و شادی‌آور بوده و هیچ‌گونه اعتیادی را در مصرف‌كننده به وجود نمی‌آورد. اما كراكی كه در ایران توزیع می‌شود كراك اصل نبوده و در آزمایشگاه‌های مخفی و خانگی كشور با فشرده كردن هروئین بدون در نظر گرفتن هرگونه استانداردی تهیه می‌شود و در برخی موارد نیز از ضایعاتی كه نمی‌توان از آن هروئین خالص به دست آورد كراك تولید می‌شود. بنابراین خلاف تصور مصرف‌كنندگان كراك از تبلیغات نوع خارجی نوع ایرانی آن اعتیادآور بوده و طی یك ماه اول مصرف دائم از آن مقدار مصرف به ۳ یا ۴ برابر روز اول مصرف رسیده و تعداد دفعات مصرف روزانه به ۱۰بار در روز افزایش پیدا می‌كند.

قیمت كراك از لحاظ گرمى بالا است بنابراین هر كسى قدرت خرید كراك را ندارد.  به خاطر گران قیمت بودن این ماده بسیار محدود وارد كشور ایران شده و اقشار مرفه آنرا مصرف مى‌كنند، در نتیجه آنچه تحت عنوان كراك در بازار و میادین به فروش مى‌رسد واقعى نیست. و عوارض جانبی بسیار زیاد و مرگ آور است .


مشتقات هروئین:

هروئین به چهار گروه تقسیم می شود،

گروه اول همان مرفین است یعنی قبل از اینکه عمل استیلازاسیون روی آن انجام گیرد.

گروه دوم را هروئین خیابانی با درصد خلوص بین ۳ تا ۷ درصد که به هروئین خاکستری نیز معروف است نام برد و گفت: اغلب معتادان از این نوع هروئین استفاده می کنند كه خطر جانی برای مصرف كنندگان در پی دارد.

گروه سوم هروئین آزمایشگاهی با درصد خلوص بین ۶۰ تا ۷۰ درصد نام برد که امروزه قاچاقچیان به منظور فریب معتادان و مصرف کنندگان به آن عنوان کراک داده اند. درواقع آنها با این عنوان اعلام نمودند که مصرف کنندگان کراک می تواند سایر مواد را به راحتی ترک نموده و ترک کراک راحت تر از سایر مواد مخدر می باشد.

 نوع چهارم هروئین تزریقی با درصد خلوص بالای ۹۵ درصد است که در گذشته به آن اشک خدا گفته می شد و امروزه آن را هروئین کریستال می نامند.

گفتنی است،‌ كراك كه از مشتقات هروئین است میزان وابستگی و مضرات آن به مراتب بیش از مواد مخدر دیگر است.

تاریخچه مصرف كرك:

ابتدا كشیش‌ها كرك را مى‌سوزاندند چون اعتقاد داشتند این كار باعث مى‌شود كه خدایان به وجد بیایند. همچنین كریستف كلمپ در چهارمین سفر خود مصرف این گیاه را توسط سرخپوستان آمریكایى ذكر كرده است.
كشورهاى بولیوی، كلمبیا، آمریكا، هندوستان، جزیره سیلان و مالزى مراكز رشد و نمو كوكا است.
این ماده بوسیله پیپ های شیشه ای تدخین و دود آن استنشاق می شود و در كمتر از چند دقیقه به مغز حمله كرده و نئشگی ایجاد می كند و تاثیرات ناپایداری از خود بروز می دهد.
اعتیاد به كراك ،شیشه و كریستال بسیار شدیدتر و سریع‌تر از اعتیاد به تریاك، هرویین،موادمخدر دیگر و روانگردانها می باشد و ترك آن بسیار مشكل‌تر است.
در هر جامعه‌اى پس از شیوع مواد اعتیادآور و مشاهده عوارض سوء آن، میل به مصرف آن در افراد كم مى‌شود و در شرایط كنونى نیز هروئین به عنوان ماده مخدر خطرناك و خانمان‌سوز در جامعه جا افتاده است. بنابراین قاچاقچیان با تغییر رنگ، ظاهر و نام این ماده مخدر سعى در ایجاد بازار فروش كرده‌اند. تا جایى كه با آزمایش بر روى حدود ۳۰ نمونه از كراك‌هاى مصرفى با قیمت هر گرم ۲۰ تا ۵۰ هزار تومان مشخص شد این مواد كراك واقعى نبوده، بلكه هروئین است. در حالیكه كراك واقعى نوعى از كوكائین است و قیمتى چندین برابر این رقم را دارد و نام صحیح آن كرك (CRACK ) می باشد،قیمت هر گرم آن حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تومان و قیمت هر كیلو از آن حدود ۱۵۰ میلیون تومان است كه فعلا به صورت محدود در كشور های آمریكائی و توسط افراد مشهور و سرمایه داران بزرگ قابل مصرف می باشد و در آسیا و كشور های دیگر به صورت محدود وجود دارد.
در این بین نه تنها قاچاقچیان سنتی سعى در نابود كردن نوجوانان و جوانان دارند بلكه تبلیغ موادمخدر صنعتى به سایت‌هاى اینترنتى نیز رسیده است و هم اكنون حدود ۱۶ هزار سایت اینترنتى وابسته به عناصر نامشروع ، قاچاقچیان مدرن این مواد هستند.
كركى كه هم اكنون در ایران مورد استفاده قرار مى‌گیرد و با نام كراك شناخته می شود، واقعى نیست و در حقیقت نوعى هروئین غلیظ شده(هروئین فشرده) است كه قیمت آن هم یك دهم قیمت
واقعى‌اش است و چهار تا شش ثانیه پس از مصرف اثراتش شروع مى‌شود. مصرف این ماده از كمترین مقدار توسط فرد در طول یك ماه به ده برابر افزایش پیدا مى‌كند تا جایى كه فردى كه روزى یكبار مصرف مى‌كرده مجبور است هرچند ساعت یكبار این كار را تكرار كند.
كراك برخلاف دیگر مواد مخدر بدون بو و مصرف آن بسیار ساده است. حتى اگر این ماده در حضور اعضاى خانواده مصرف شود هیچ كس متوجه آن نخواهد شد.

کوکائین و کراک چی هستند؟

كوكایین، آلكالوئید اصلی برگ كوكا است كه از برگهای بوته ای به نام (Ergthroxglom Coca) بدست می آید، كه مركز اصلی رویش آن آمریكای جنوبی است. كوكایین به عنوان ماده موثر در سالهای ۶۰ ۱۸۵۹ م. از برگ كوكا (تصویر ۱) مجزا و استحصال شد. كراك را نیز از كوكایین تهیه و در اواخر تابستان و اوایل پاییز سال ۱۹۸۵ م. به بازار شهر نیویورك عرضه كردند. كراك خطرناكترین ماده اعتیاد آوری است كه تا كنون به بازار آمده و به حدی وابستگی آور است كه یك بار مصرف آن، فرد را معتاد می كند. از نظر طبقه بندی فارماكولوژی، محرك سیستم اعصاب مركزی است.

كوكایین پودر سفید نرم شفاف كریستالی با طعمی تلخ است كه اغلب با پودر تالك، یا ملین ها یا شكر مخلوط می شود و معمولا به صورت استنشاق، تزریقی، خوراكی یا دود كردن و گاهی هم به طریق پاشیدن روی دستگاه تناسلی مصرف می كنند.

دود معمولی آن برای انفیه و استنشاق ۳۰ تا ۱۰۰ میلی گرم است و ۱۰ تا ۲۵ میلی گرم آن برای تزریق استفاده می گردد. كوكایین بی حس كننده موضعی است و به ندرت برای برخی از اعمال جراحی استفاده می شود.

نامهای خیابانی آن Coke مخفف كلمه كوكایین (Cocaine)، Candy (شیرینی) ، Nose (بینی) ،Snow (برف) ، Happy (خوشحال، خوشبخت) و Dust (مواد گردی، گرد و خاك) می باشد.
استعمال كوكا قرنها است در كشورهای هند، پرو و بولیوی معمول بوده، برگهای رنگ كوكا را برای لذت و خوش بودن می جوند، مردم این كشورها برای قادر شدن به انجام كارهای سخت و جدی و راه رفتن و تحمل گرسنگی و تشنگی از جویدن كوكا یاری می گیرند.
تا آنجا كه به تاریخچه كوكا مربوط می شود، این عادت در میان ساكنان كوه های آند رایج بوده است. در تابوت های (Huacas) باستانی پرو، مجسمه های در حال استعمال كوكا كشف شده اند. روشن ترین علامتی كه بر چهره معتادان كوكا دیده می شود فرو رفتگی گونه هاست كه در اثر مكیدن برگ كوكا به وجود می آید.


چه كسانی از كرك استفاده میكنند؟

هرچند كوكائین زمانی به عنوان ماده مخدر طبقه ممتاز شهرت داشت، اما اعتیاد به كرك محدود به یك گروه سنی یا شرایط اجتماعی / اقتصادی خاص نیست. در واقع كرك ارزان و در دسترس بوده لذا مصرف كوكائین را برای همه ممكن ساخته است. در بسیاری از كشورهای پیشرفته جهان، اعتیاد به كرك نه تنها از سنین مدرسه، كه از هنگام تولد و توسط مادران معتاد، آغاز میشود!

در اروپا کراک كوكائین فقرا محسوب می شود

كراكی كه در قارة آمریكا و اروپای غربی مصرف می‌شود، سال‌ها قبل از تركیبات كوكائین ساخته شد. كوكائین جزو مواد محرك است و درختچة كوكا كه گرد كوكائین را از برگ آن به دست می آورند، در آمریكای جنوبی كشت می‌شود.

تجارت كوكائین در قاره آمریكا همانند تجارت كراك در آسیا پرمنفعت است و قسمتی از درآمد كشاورزان فقیر بولیوی، اكوادور و كلمبیا را تشكیل می‌دهد.

كوكائین طی مراحل استخراج، حمل و توزیع، ارزش افزودة زیادی پیدا می‌كند. به طوری كه تنها افراد دارای درآمد بالا قادر به تهیة آن هستند. ولی تاجران مواد مخدر برای این‌كه اقشار نیازمند جامعه در حسرت تشنگی كوكائین نمانند، آن را با تركیبات شیمیایی دیگری تركیب كردند و «كوكائین فقرا» را ساختند كه ارزان‌تر است و همگان می‌توانند از آن استفاده كنند.

این محصول به نام كراك شهرت یافت و مانند هر تجارت سودآور دیگر، دامنة آن به اروپا هم رسید. با این حال، كراك هنوز در آسیا گران‌قیمت بود. در واقع اگر كراك حقیقی از مسیر تجارت مواد مخدر تا ایران بیاید، بیش از صد هزار تومان در گرم قیمت خواهد داشت. پس كراك آسیایی كه یك دهم این قیمت هم نیست، از چه چیزی ساخته شده است؟

برخی امتیاز اختراع كراك را به مافیای سرخ روسیه نسبت می‌دهند. عده‌ای دیگر، منشأ آن را در تركیه، پاكستان یا دیگر كشورهای خاورمیانه می‌دانند. این سؤال كه آن مدیر متخصصی كه فرمول جدید را ساخته است چه ملیت یا چه اهداف بلند مدتی داشته است، هنوز به جواب نرسیده. زیاد هم مهم نیست، چون موضوع مهم‌تری وجود دارد.

كراك آسیایی از كوكائین ساخته نشده است. كراك امروزی موجود در كشور ما كه در حال تخریب مصرف‌كنندگان جوانش است، فقط فرمول قوی‌تری از هروئین است!


كراك ایرانی خطرناك تر از كراك خارجی !
كراك اصل نوعی از مواد مخدر است از الكالوئیدهای دسته كوكائین، انرژی زا و شادی آور است و هیچگونه اعتیادی را در فرد مصرف كننده ایجاد نمی كند، ولی موادی كه با نام كراك در ایران توزیع میشود كراك اصل نیست ، بلكه هروئین غلیظ شده است كه توسط مافیای روسیه تولید و درایران پخش میشود .
در ایران كراك در آزمایشگاههای مخفی و خانگی با فشرده‌كردن هروئین بدون در نظر گرفتن هر گونه استانداری انجام می شود و هر آزمایشگاهی بسته به نوع امكانات و سلیقه تولیدكننده متفاوت است و همین موضوع، وضعیت بازار كراك و مصرف آن را آشفته‌تر كرده است.
در برخی موارد نیز از ضایعاتی كه نمی توان از آن هروئین خالص بدست آورد كراك تولید میشود ، این كراك یكی از قویترین مواد مخدر محسوب شده و بشدت اعتیاد ایجاد میكند بطوریكه طی یكماه اول مصرف دائم از آن مقدار مصرف به ۳ یا ۴ برابر روز اول مصرف رسیده و تعداد دفعات مصرف روزانه به ۱۰ بار در روز (تقریبا ً هر ۲ ساعت یكبار) میرسد .
كراك بسیار كوچك است؛ از نخود كوچكتر. به‌اندازه یك عدس حتی یك دانه ماش را به نوك سنجاق می‌چسبانند و همین ‌اندازه می‌تواند بارها با یك سنجاق داغ دیگر مورد استفاده قرار گیرد.
هرچند كوكائین زمانی به عنوان ماده مخدر طبقه ممتاز شهرت داشت، اما اعتیاد به كرك محدود به یك گروه سنی یا شرایط اجتماعی یا اقتصادی خاص نیست و ارزان بودن و در دسترس بودن آن، كراك را همگانی كرده است و اعتیاد به كراك در بسیاری از كشورهای صنعتی شده اعتیاد به كراك نه تنها از سنین مدرسه، كه از هنگام تولد و توسط مادران معتاد، آغاز میشود!
این ماده مخدر صنعتی بدلیل نداشتن بو و سهولت استفاده نسبت به سایر مواد مخدر باعث جذب مصرف كنندگان سایر مواد مانند تریاك گردیده است چرا كه مصرف كراك به قدری آسان است كه فرد در مدت ۵ دقیقه حتی در دستشوئی و با استفاده از فندك و نی یا لوله و سنجاق می تواند آنرا مصرف كند.

تقریبا هرگونه حالت تحرك و نشاط روحی و جسمی كه توسط مواد اعتیاد آور ایجاد شود، با حس بیحالی و لختی همراه خواهد بود و هر چقدر مقدار به اصطلاح “پرواز” شادمانه حاصل از این سوء مصرف، بالاتر باشد، “سقوط” و احساس خماری و افسردگی پس از آن شدیدتر و طولانی تر خواهد بود.

اعتیاد از همین جا آغاز میشود زیرا نیاز به فرار از این حالت ناگوار، موجب مصرف مجدد كرك شده و پس از برطرف شدن تاثیر اولیه كرك، حالت افسردگی باز میگردد…و این چرخه همچنان ادامه میابد.

دوباره این مطلب را تکرار می کنیم  تنها سه بار مصرف مقدار بسیار اندكی از كرك موجود در بازار ایران ، اعتیاد به آن را حتمی خواهد كرد و پس از این زمان بسیار كوتاه، شخص را به شدت به خود نیازمند و وابسته میكند.

كراك چطور در ایران رواج پیدا كرد؟

از سه سال قبل، نام مادة جدیدی در بازار مواد مخدر ایران شنیده می‌شد. خیلی از معتادان، وقتی به خرده‌فروش (ساقی) همیشگی خود مراجعه می‌كردند تا تریاك، هروئین یا مواد مشابه را تهیه كنند، با این جنس تازه مواجه می‌شدند كه قوی، سریع و راحت بود و مهم‌تر از همه ارزان‌قیمت بود.

این مادة جدید به سرعت بازار مصرف را از آن خود كرد و هنوز هم با سرعت در حال پیشروی است. جمعیت مخاطب آن نیز بیشتر در سنین ۲۰ تا ۳۰ سال هستند، هر چند كه قسمتی از معتادان قدیمی را هم به خود جذب كرده است.


روش‌های گسترش

جنس جدید معمولا با استفاده از سه روش عمده گسترش پیدا می‌كند. كراك هم برای رواج بیشتر در میان جوانان از هر سة این روش‌ها استفاده كرد.

اول این‌كه كسانی كه به هروئین اعتیاد دارند و می‌خواهند با كمك یك مادة دیگر، آن را ترك كنند، نوع مصرف را تغییر می‌دهند، در حالی كه ماده جایگزین به مراتب خطرناك‌تر از اولی است.

دومین روش گسترش، این است كه برای تسكین عوارض مواد محرك یا توهم‌زا كه معمولا در پارتی‌ها مصرف می‌شوند، می‌توان از جنس جدید استفاده كرد. این توصیه‌ای است كه بچه‌های اهل «توهم» به هم می‌كنند تا سردرد و تنش‌های ناشی از آن را كاهش دهند. معمولا هم تصور می‌كنند كه اعتیادآور نیست. مشكل این‌جاست كه بلافاصله وابستگی ایجاد می‌شود، زیرا این مادة جدید، از مواد مشابه اعتیادآورتر است.

سوم این‌كه غیر از مدل لباس و آرایش مو، مصرف مواد مخدر هم به صورت یك «مد» از كشورهای غربی تقلید می‌شود. بنابراین اگر ماده‌ای كه در غرب رایج است به ایران بیاید،‌ به جهت حفظ كلاس و كسب پرستیژ، بازار مصرف تضمین‌شده‌ای دارد. جوانانی هستند كه بنگ و حشیش و تریاك را نشانة عقب‌ماندگی و كریستال و آیس و اسید را نشانة پیشرفت می‌دانند.

جوانانی كه سابقة مصرف كراك دارند، آن را به تكه‌های سفیداب سنتی تشبیه می‌كنند با ظاهری سنگ‌مانند ولی متخلخل، سست و سفید رنگ كه هیچ بوی خاصی ندارد.

كراك به صورت تدخینی و تزریقی، مصرف می‌شود، در مدت بسیار كوتاهی اثر می‌كند. حتی مراحل تزریق آن هم ساده‌تر است.

این ویژگی‌ها باعث شده كراك در پارتی‌ها و جمع‌های دوستانه، بیشتر رواج پیدا كند. دختران هم مصرف‌كنندة آن هستند و اگرچه به مقدار كمتری نشئه می‌شوند، ولی وابستگی بیشتری پیدا می‌كنند. آن‌ها كه به دوستان خود به فرما می‌زنند استفاده از كراك را بعد از مصرف كریستال یا اسید پیشنهاد می‌كنند تا اثر محرك را كمتر كند.

شایعاتی دربارة تأثیر كراك بر فعالیت جنسی هم وجود دارد كه ناشی از تبلیغات در مورد كراك آمریكایی است، ولی در مورد كراك آسیایی، مصداق پیدا نمی‌كند.

اطلاعات به دست آمده از مصرف کنندگان سابق كراك‌  كه اكنون در دورة ترك به سر می‌برند، نكات دیگری از دلایل گسترش این ماده را روشن می‌كند.

آنها می گویند دفعة اول با سه تا پك، ۲۴ ساعت نشئه می شدیم. به یك ماه نرسید كه مصرفمان دو برابر شد. بعد از ۶ ماه به جایی رسیدیم كه هر سه‌چهار ساعت باید دود می‌گرفتیم. اگر دیر می‌شد، شروع می‌كردیم به لرزیدن و تشنج. بعد هم مجبور شدیم تزریق كنیم.

دیگری می گوید در اكس پارتی بودم. به یكی دیگر از دخترها گفتم دارم از سردرد می‌میرم. گفت فاز نگرفته‌ای، بیا كراك بزن. خودش هم برایم درست كرد. هنوز دود را بیرون نداده بودم كه احساس كردم سرم آرام شد. چند روز بعد به او تلفن زدم و پرسیدم باز هم از آن‌ها داری؟

كم سن‌ترین نمونه‌ای كه مصرف قابل توجهی هم داشت، یك پسر ۱۳ ساله بود كه هر روز ۵ گرم كراك را در چند وعده به رگ‌هایش می‌ریخت.

چگونه معتادین به كرك را تشخیص دهیم؟

از جمله نشانه های اعتیاد به كراك می توان به :تغییرات بارز در شخصیت و رفتار، از دست دادن توجه و تمركز ، كاهش وزن، ناپدید شدن لوازم قیمتی خانه و نداشتن توضیح قانع كننده برای مقدار پول خرج شده ، رفت و آمد با افراد معتاد، آشفتگی چشمگیر، رفتار كینه توزانه با افراد خانواده و دوستان ،برنامه خواب نامنظم ، بی توجهی به آراستگی ظاهری ، پارانویا شدید (سوء ظن به همه) ،بی قراری و
یك نشانه ابتدایی سوء مصرف كرك، جدایی ناگهانی جسمی / روحی فرد از كانون خانواده و تغییر رفتار چشمگیر اوست. هرچند بسیاری از نشانه های زیر با مشكلاتی چون اختلالات احساسی یا گذراندن دوران سخت بلوغ مشابه است، اما هرگز نباید احتمال مصرف مواد محرك یا مخدر را از نظر دور داشت :


تغییرات بارز در شخصیت و رفتار
از دست دادن توجه و تمركز
كاهش وزن
ناپدید شدن لوازم قیمتی خانه و نداشتن توضیح قانع كننده برای مقدار پول خرج شده
رفت و آمد با افراد معتاد
آشفتگی چشمگیر
رفتار كینه توزانه با افراد خانواده و دوستان
برنامه خواب نامنظم
بی توجهی به آراستگی ظاهری
پارانویا شدید (سوء ظن به همه)
بی قراری
اضطراب

چرا هر روز آمار توزیع و مصرف كرك در جامعه بالاتر  می رود ؟

فروشندگان مواد مخدر علاقه بسیاری به فروش كرك دارند زیرا نه تنها ارزان تر از كوكائین است و راحت تر به فروش میرسد، بلكه مصرف آن هم ساده تر است و به ظاهر چندان “خطرناك” نمیرسد و از طرفی پنهان كردن آن هم ساده است.

به این ترتیب فروش كرك در شهرهای بزرگ جهان و در مكانهایی مانند میادین شهر، مدارس، فروشگاههای بزرگ و … كه پیش از این برای این تجارت مكانهایی بسیار خطرناك محسوب میشدند، به شدت افزایش یافته است.

اثرات کراک

در كل اثرات كوتاه ‌مدت مصرف كراك مشابه آمفتامین است ولی با مدت زمان كوتاه‌تر، احساس افزایش انرژی، چابكی و سرخوشی زیاد می‌كند ،افزایش ضربان قلب، نبض، تنفس، درجه حرارت بدن، فشار خون، گشادگی مردمك چشم، پریدگی رنگ، كاهش اشتها، تعرق شدید، تحریك و هیجان، بی‌قراری، لرزش به‌خصوص در دست‌ها، توهمات شدید حسی، عدم هماهنگی حركات، اغتشاش دماغی، گیجی، درد پا، فشار قفسه سینه، تهوع، تیرگی بینایی، تب، اسپاسم عضله، تشنج و مرگ از عوارض مصرف این ماده مخدر صنعتی است.

اثرات مخرب مصرف كراك :

اعتیاد به كراك سبب از بین رفتن درد و خروج استرس و اضطراب از بدن فرد، احساس سرخوشى كاذب و ایجاد تحرك در فرد، بروز رفتارهاى خطرناك و حرف‌هاى بى‌ربط می شود كه تمام اینها تنها ۵ تا ۷ دقیقه طول مى‌كشد.
تكرار مصرف این ماده طى چند روز همراه با استفراغ، گیجی، بى‌تفاوتى اسپاسم عضله و مرگ ناگهانى در اثر ایست تنفسى است.
مهم‌ترین اثر بلند مدت مصرف كراك در فرد معتاد از بین رفتن اثرات ماده در عرض سه تا پنج ساعت می باشد ،بنابراین فرد باید حداقل هر چهار ساعت یك‌بار و حتى بمقدار كمتر مصرف را تكرار كند تا دچار مشكل نشود. همچنین از بین رفتن اشتها، كاهش وزن، یبوست، عفونت‌هایى همچون ایدز و هپاتیت، شكنندگى پوست، پیرى زودرس، افزایش فشار خون همراه با آزادسازى هیستامین كه خارش در فرد ایجاد مى‌كند، از آثار مصرف این ماده در دراز مدت است، همچنین اثرات تخریبى مصرف موادى همچون شیشه، كریستال و كراك بین ۱۱۰ تا ۱۴۰ برابر تریاك و هروئین بر روى مغز و اعصاب می باشد.
كراك شدیدا فرد مصرف كننده را دچار خواب آلودگی یا به اصطلاح خودمانی «چرت» میكند . مصرف مداوم این ماده مخدر در كوتاه مدت (مدت یكسال ) اثرات مخرب جبران ناپذیری در بدن فرد مصرف كننده اعم از عفونت اجزای داخلی بدن ، پوسیدگی دندانها ، سرطان حنجره و ریه ، نابودی ریه و كبد ایجاد میكند بطور كلی تمام اجزائیكه در تماس مستقیم با دود كراك هستند ذره ذره نابود شده و می پوسند و در برخی موارد طبق گزارشهای موجود افراد معتاد به كراك،میزان عفونت بدن به قدری است كه اجزای بدن از هم جدا میشوند و گوشت زیر پوست دچار عفوت شده و به اصطلاح كرم میگذارد.
گفته می‌شود كسانی را كه در اثر مصرف كراك می میرند در هنگام دفن غسل نمی‌دهند چون در هنگام شستشو اجزای بدن از هم جدا میشوند همچنین بررسى‌ها نشان مى‌دهد مصرف چهار روز كراك باعث مى‌شود كه اثرات آن به مدت ۷ سال در فرد باقى بماند و موجب اختلالات حركتی، افزایش هذیان گویى و تضعیف حس بینایى و لامسه شود.
متأسفانه شیوع مواد روانگردان و مخدر شیمیایى در میان جوانان و به خصوص نوجوانان به موضوعى بسیار خطرناك تبدیل شده تا جایى كه هم اكنون ۱۴ درصد مدارس كل كشور در معرض آلودگى به موادمخدر، سیگار و الكل قرار دارند و آخرین تحقیقات حاكى از تجربه حداقل یكبار مصرف سیگار ۵/۳ درصد، حداقل یكبار مصرف مواد مخدر ۰/۵درصد و تجربه حداقل یكبار مصرف الكل، ۲/۱ درصد دانش‌آموزان كشور است.

اثرات كوتاه مدت مصرف کراک:

اثرات كوتاه مدت آن مشابه آمفتامین است ولی با مدت زمان كوتاهتر، احساس افزایش انرژی، چابكی و سرخوشی زیاد می كند، از جمله اثرات آن پس از مصرف عبارت است از: افزایش ضربان قلب، نبض، تنفس، درجه حرارت بدن، فشار خون، گشادگی مردمك چشم، پریدگی رنگ، كاهش اشتها، تعرق شدید، تحریك و هیجان، بی قراری، لرزش به خصوص در دستها، توهمات شدید حسی، عدم هماهنگی حركات، اغتشاش دماغی، گیجی، درد پا، فشار قفسه سینه، تهوع، تیرگی بینایی، تب، اسپاسم عضله، تشنج و مرگ.

در حالت قطع ماده نیز افسردگی شدید حادث می شود. ناخالصی كوكایین خیابان اغلب موجب حساسیت و آلرژی شدید می شود كه معمولا با آب ریزش بینی و بی خوابی شدید همراه است. در مسمومیت حاد با كوكایین، فرد مصرف كننده دچار بی قراری و تشویش، هیجان، شوریدگی فكر و اختلال تنفسی می گردد. ضربان، تنفس و فشار خون فرد افزایش می یابد.
اثرات دراز مدت مصرف کراک:

از جمله اثرات بلند مدت آن از دست دادن وزن بدن، یبوست، بی خواب، ضعف جنسی، دپرسیون تنفسی، اشكال در ادرار كردن، تهوع، كم خونی، رنگ پریدگی، تعرق شدید، دردهای شكمی و اسهال، اختلالات در هضم و دستگاه گوارشی، سردرد، لرزش دست ها، لرزش و تشنج، پریدن عضلات و سفتی آنها، هپاتیت، آب ریزش دائمی بینی، ایجاد زخم، آماس و جوشهای پوستی به خصوص اطراف مخاط گوش و بینی، زخم مخاط بینی (در مصرف به صورت انفیه)، اضطراب، بی قراری، تشنج پذیری شدید، سوء ظن، گیجی، اختلالات درك زمان و مكان، رفتار تهاجمی، تحریك پذیری شدید، افسردگی، پرخاشگری، تمایل به خود كشی، توهمات و اختلال در حواس (به خصوص بینایی، شنوایی، و لامسه)، افكار هذیانی، و گاهی اشتهای كاذب و سرانجام ناراحتی جدی دماغی و روانی به نام سایكوز و كوكایین.

تحمل و ایجاد وابستگی كوكایین مشابه آمفتامین است وابستگی شدید روانی ایجاد می كند كه این وابستگی در عصاره كوكایین یعنی كراك شدیدتر می باشد.

در آزمایشاتی كه برای تحقیق پیرامون اثر كوكایین بر روی موش و میمون انجام شده، پس از قطع مصرف آن، نشانه های ترك از جمله ضعف شدید، بد خوابی، افسردگی، تحریك پذیری، گرسنگی زیاد دیده شده است.

مصرف كننده، كراك را چه به طریق استنشاق یا پاشیدن روی توتون و ماری جوانا و چه از راه كشیدن با پیپ استعمال كند، دیگر نمی تواند از مصرف آن خودداری كند و باید پی در پی آن را استعمال نماید. خیلی سریع جذب ریه گشته و به مغز می رسد و حالت تهاجمی به مصرف كننده دست داده، باعث بزرگ شدن قلب، افزایش فشار خون می شود، به گونه ای شدیدتر از كراك پدیدار می گردد. اصولا فردی كه كراك مصرف می كند، دیگر بر خود تسلط ندارد و گویا خودی خود را گم كرده است.

کراک، هروئینی است که تا حد امکان اشباع شده یعنی یك گرم کراک از ۱۰ تا ۱۰۰گرم هروئین ساخته شده ولی قیمت آن هم‌قیمت هروئین و در بعضی مواقع، به مراتب ارزان‌تر از هروئین است. اعتیاد آن نسبت به هروئین بسیار شدیدتر و فوری‌تر و ترك آن بسیار مشكل‌تر است.

کراک ماده مخدر جدیدی است؛ یعنی در واقع با نام جدید معرفی شده. نوجوانان نمی‌دانند که بدتر از هروئین است بنابراین وحشتی که از هروئین دارند از كراك ندارند و اکثرا خیال می‌كنند کراک چیزی در حد قرص‌های روان‌گردان و اکستازی است. به همین دلیل از مصرف آن وحشت ندارند و این عامل شروع اعتیاد و علت فاجعه است.

مصرف حتی یک بار کراک اعتیادآور است و این تفاوت اساسی کراک با قرص‌های اکستازی است که اگرچه در بلندمدت کشنده هستند اما اعتیاد با قدرت بالا ندارند. تبلیغات زیادی که شبانه‌روزی علیه قرص‌های اکستازی شده باعث شده که خطر کراک در سایه و پنهان باقی بماند.

کراک بر خلاف هروئین، تریاک، حشیش و… بدون بوست و مصرف آن بسیار ساده و بدون نیاز به وسایل حجیم و صرف وقت است و فرد می‌تواند در حمام یا توالت، ظرف کمتر از ۱ الی ۲دقیقه مصرف كند.

کراک بسیار کوچک است؛ از نخود کوچکتر. به‌اندازه یك عدس حتی یك دانه ماش را به نوک سنجاق می‌چسبانند و همین ‌اندازه می‌تواند بارها با یک سنجاق داغ دیگر مورد استفاده قرار گیرد.

بنابراین جاسازی آن بسیار ساده و خانواده‌ها به‌سادگی نمی‌توانند آن را کشف کنند؛ چیزی شبیه یك تکه گچ از دیوار کنده‌شده و به‌ اندازه یك ماش كه توجه هیچ کس را جلب نمی‌كند.

معتاد به تریاك می‌تواند سال‌ها زنده بماند و زندگی عادی داشته باشد؛ حتی کار كند و خانوده‌اش را سرپرستی کند.حتی معتاد هروئین نیز اگر به طرف تزریق كشیده شود می‌تواند ۱۰ تا ۲۰سال زنده بماند اما معتادی که ۳ماه بعد از مصرف کراک تا ۳۰کیلو از وزن بدنش کم می‌شود آیا بیش از ۲سال زنده می‌ماند؟


نشانه های هشدار دهنده در هنگام مصرف کراک
به گفته معتادین به كرك حالات زیر در هنگام برطرف شدن آثار ماده محرك بروز میكنند :

 نگرانی و بیقراری برای تهیه مجدد كرك
افسردگی شدید
فقدان انرژی و بی اشتهایی
بی خوابی
داشتن احساساتی متناقض از عشق و تنفر نسبت به خود

اثرات روانی مصرف كرك چیست؟

شخصی كه كرك مصرف میكند به سرعت در حالات و شرایط مختلف روانی در حركت است كه با خوشی و رضایت فراوان و احساس برانگیختگی و هیجان همراه است، سپس با كم شدن اثر این ماده، دلتنگی و افسردگی و متعاقب آن زودرنجی، بی خوابی و پارانویا بر شخص غلبه میكند.

معتادان به كرك، ممكن است حالات روانی اسكیزوفرنیك، توهم و خطاهای حس را نیز تجربه كنند. كسانی كه مصرف كرك بسیار زیادی دارند در یك binge (مصرف) تمام این حالات را از سر میگذرانند، عده ای از این افراد در اثر ابتلا به پارانویا و افسردگی ناشی از مصرف دائم كرك، دست به خودكشی یا جنایت میزنند.

مصرف بیش از حد یا Overdose و جنون
تدخین كرك، به علت مقدار بسیار زیاد ماده محركی كه وارد جریان خون و به دنبال آن به مغز میكند، احتمال مصرف بیش از حد و مرگ آور یا مسمویت از كوكائین را هم افزایش میدهد. نشانه های این دو وضعیت مشابه بوده و شامل تهوع، استفراغ و تنفس نامرتب، تشنج و اغما است كه میتواند به مرگ منتهی شود.

مصرف همزمان كوكائین با الكل یا مواد مخدر دیگر، میتواند واكنشهایی شدید و مرگ آور به دنبال داشته باشد. مصرف مداوم كرك ممكن است به جنون كوكائین منجر شود كه نوعی حالت روانی دائمی بوده و نشانه های آن پارانویا و توهم دیداری و شنیداری است.

تاثیرات فیزیكی مصرف كرك

ابتدایی ترین تاثیرات جسمانی كرك، گلودرد مزمن، گرفتگی صدا و تنگی نفس است كه به برونشیت (ورم نایژه) و نفخ ریه منجر میشود. چشمها درشت شده و شخص هنگام تمركز برای دیدن هر چیز، هاله هایی نورانی در اطراف آن مشاهده میكند.

ضربان قلب تا حد ۵۰% افزایش میابد و رگها به سرعت منقبض شده موجب بالا رفتن فشار خون میشوند كه میتواند به حمله قلبی، تشنج و سكته منجر شود. كرك به دلیل از بین بردن میل به غذا خوردن و ایجاد بیخوابی، موجب كاهش وزن شدید و سوء تغذیه میشود.

آنالیز:

میزان مصرف كراك به شدت در میان گروه سنی ۱۷ تا ۲۵ سال در حال افزایش است و این امر به‌طور حتم میزان

مرگ و میر را در سال‌های آتی افزایش خواهد داد چرا كه براساس آمار ، تدخین كراك برای شخص حس نشاط ظاهری شدید یا به اصطلاح «پرواز شادمانه» به وجود می‌آورد كه حدود ۵ تا ۷ دقیقه طول می‌كشد و پس از آن با ایجاد افسردگی حاد واحساس بی‌ارزش بودن و ولع زیاد برای مصرف این ماده ادامه می‌یابد و در مراحل بعد ترك اعتیاد را مشكل می‌سازد و بیشتر به همین علت است كه معتادان به كراك كمتر اقدام به ترك آن می‌كنند .

 ۱۳/ ۷ درصد دانش‌آموزان در معرض مستقیم اعتیاد
هنگامی كه بیشترین تبلیغات قاچاقچیان و فروشندگان مخدرهای صنعتی با عنوان‌هایی همچون بی‌خطر‌بودن، اعتیادآور نبودن و… در كنار ارزانی و آسانی تهیه آنها قرار می‌گیرد، طبیعی است كه درصد زیادی از جوانان جامعه به مصرف آن مبادرت ورزند.
هم‌اكنون از ۱۰ میلیون دانش‌آموز سراسر كشور ۱۳/۷ درصد آنها در معرض مستقیم اعتیاد قرار دارند. این در حالیست كه به گفته محمد موسی‌زاده، كارشناس، آشنایی جوانان با كراك در دوره دبیرستان و گاه در دوره راهنمایی صورت می‌گیرد و تبلیغ كلامی مواد، منجر به استفاده از آن می‌شود.
در سال‌های گذشته بیشتر مراجعان كلینیك‌های ترك اعتیاد را میانسالانی تشكیل می‌داد كه به تریاك و هروئین و نمونه‌های مشابه اعتیاد داشتند، بیشتر مراجعان جوانان كم‌سن و سالی هستند كه همراه خانواده‌هایشان برای سم‌زدایی می‌آیند و نزدیك به ۶۷درصد این افراد معتادان به مواد صنعتی هستند كه نیاز به سم‌زدایی‌های فوق‌سریع دارند و در حقیقت چهره معتادان و نوع اعتیادشان كاملاً عوض شده و این نگران‌كننده است.
یک مادر که کودکش را برای ترک به کلینیک برده می گوید ک پسرم تنها ۱۵ سال سن دارد و مصرف موادمخدر را از ۱۲ سالگی و با مصرف حشیش شروع كرده است و در حال حاضر به كراك اعتیاد دارد و وضعیت روحی و جسمی خوبی ندارد.
او تاكید می‌كند كه پسرش توسط همسالان خود معتاد شده و گاهی برای تهیه مواد همراه دوستانش دست به كارهای خلاف می‌زد.

معتادان به كراك در رفتارهای خود تغییرات بارزی را نشان می‌دهند كه از جمله آنها عبارتند از: از دست‌دادن توجه و تمركز، كاهش وزن، ناپدید‌شدن لوازم قیمتی خانه، آشفتگی، برنامه خواب نامنظم، بی‌توجهی به آراستگی ظاهری، پادرانویای شدید، بی‌قراری و اضطراب.
بنابراین كراك، شخصیت معتادان را متزلزل كرده و بار روانی آن به‌مراتب بیشتر از سایر مواد دیگر است.


مرگ ناگهانی معتادان كراك

هر چند اثرات كوتاه‌مدت كراك مشابه‌ آمفتامین است و در مدت زمان كوتاه‌تری فرد احساس چابكی و سرخوشی مفرط می‌كند اما پس از آن منجر به بروز عوارض جسمانی و حتی مرگ مصرف‌كننده می‌شود. دكتر جلالی فوق‌ تخصص سم‌شناسی درباره عوارض كراك به می‌گوید: كراك نوعی مواد از الكائیدهای دسته كوكائین است كه اصل آن انرژی‌زا و شادی‌آور است.
اعتیاد به كراك در كشورهای صنعتی محدود به یك گروه سنی با شرایط اجتماعی یا اقتصادی خاص نیست و ارزان بودن و در دسترس بودن این موادمخدر را همگانی كرده است. البته در ایران بیشتر گروه سنی ۱۷ تا ۲۵ سال به آن گرایش دارند. كراك ماده‌ای است كه خوشی و نشئگی آن چند ماه بیشتر طول نمی‌كشد و بعد از مدت كوتاهی خوشحالی روز اول را به مصرف‌كننده نمی‌دهد و فرد برای به دست آوردن خوشی روز اول مصرف خود را زیاد می‌كند به‌طوری كه در ماه سوم و چهارم هر دو ساعت یك‌بار اقدام به مصرف كراك می‌كند.

تزریق كراك آخرین مرحله برای كسب خوشی بیشتر است كه عوارض جسمانی و روانی جبران‌ناپذیری برای معتاد به همراه دارد. تزریق به شدت مغز، كبد و قلب را تحت‌تاثیر قرار داده و موجب التهاب این اعضا می‌شود. تحت‌تاثیر عوارض منفی كراك تمام اجزایی كه در تماس مستقیم با دود كراك هستند ذره‌ذره نابود شده و می‌پوسند.
اجزای داخلی بدن عفونت می‌كند و در برخی موارد دیده شده مصرف‌كنندگانی كه به مدت طولانی از این ماده استفاده می‌كنند، میزان عفونت به اندازه‌ای است كه اجزای بدن از هم جدا می‌شوند، یعنی گوشت زیر پوست دچار عفونت شده و به اصطلاح «كرم» می‌زند.
محرومیت چند هفته‌ای یا چندماهه یك معتاد كراك از این ماده او را نمی‌كشد بلكه استفاده مجدد پس از یك دوره زمانی، موجب مرگ معتاد می‌شود چرا كه با ایجاد مسمومیت تعداد تنفس‌ها را كاهش داده و خواب معتاد را عمیق‌تر می‌كند و در اكثر اوقات شاهدیم كه این افراد حین مصرف در خرابه‌ها و دستشویی‌های اماكن عمومی می‌میرند.
ترك كراك تنها به‌وسیله روش سم‌زدایی فوق‌سریع URD میسر است و روش‌های دیگر ترك كراك از قبیل استفاده از دارو و قرص‌های ترك در این مورد چندان تاثیرگذار نیستند.

عوارض اجتماعی کراک:

در میان افراد معتاد به هر گونه ماده اعتیاد آور، تهیه “مواد” در بسیاری از مواقع از راههای نامشروع و خلاف انجام میگیرد و بسیاری از كسانی كه به كرك اعتیاد دارند نیز برای برآمدن از عهده مخارج تهیه مداوم آن به روشهای خلافكارانه دست میزنند. اما نكته پر اهمیت این است كه دست زدن این افراد به اعمال خشونت بار و جنایتكارانه دلیل مهم دیگری هم دارد و آن بروز رفتارهای شرورانه و پرخاشگرانه ناشی از بروز بیماری پارانویا (بیماری سوء ظن) است كه از عوارض مصرف كرك به شمار می آید و در واقع پرداختن این اشخاص به اعمال خشونتبار، لزوما به دلیل نیاز به پول نیست.

آیا اجساد كراكی‌ها را به دلیل پوك و فاسد شدن در مرده‌شورخانه نمی توان شست ؟

قبلا شنیده بودیم و در جامعه دیده بودیم که تریاكی‌ها پوستشان کاملا سیاه می‌شود. اما در مورد كراكی‌ها تکلیف چیست؟

مردم می گویند : چون اجساد آن‌ها چنان پوك و فاسد است كه قابل شستن نیست. بدون غسل دفن می گردند. شایعات، حاكی از این بودند كه اعتیاد به كراك در مراحل آخر خود، چنان جسم فرد را نابود می‌كند كه ممكن است استخوان‌هایش در حین جابه‌جا كردن بشكند یا اعضای بدنش از هم جدا شود. یعنی كراك این‌قدر خطرناك است!!

در جواب باید گفت كه مواد مخدر می‌توانند چنین تأثیری بر روی اندام‌ها بگذارند. ولی با این حال هنوز به طور دقیق، یافته‌ای برای تأیید این قضیه در رابطه با مصرف کراک وجود ندارد. بر روی مواد مخدر سنتی، مطالعات زیادی انجام گرفته. اما به دلیل نو ظهور بودن انواع مواد مخدر صنعتی و آزمایشگاهی، تحقیقات زیادی در دسترس نداریم تا بتوانیم به آن‌ها استناد كنیم. همچنین لازم به ذکر است با توجه به آنکه کراکی که در نقاط دیگر جهان مصرف می شود خالص تر است و با نوع ایرانی که انواع قرض ها در آن ریخته می شود کاملا فرق دارددر نتیجه نوع ایرانی به مراتب خطرناکتر است و نتیجه تحقیقات در اروپا در مورد ایران صدق نمی کند .

اما می توان دلایل زیر را برای پوسیدن بدن این افراد به دست آورد:

«مصرف كراك باعث می‌شود كه فرد هیچ دردی را حس نكند و در نتیجه بیماری‌های مختلف در بدنش به راحتی پخش شود. علاوه بر آن، مخدرها سیستم ایمنی را تضعیف می‌كنند و راه برای ورود عوامل عفونی باز می‌شود. در نتیجه، یك شخص معتاد به كراك احتمالا دچار چند بیماری مختلف هم خواهد بود.

حالا اگر این شخص، كارتن‌خواب باشد قطعا عوامل عفونت‌زا در جسم او خانه كرده‌اند. ولی به دلیل بی‌حس بودن ناشی از مصرف مخدرها دركی از وضعیت خود ندارد. وقتی یك فرد سالم می‌میرد، پس از طی زمان مشخصی مثلا ۷۲ ساعت جسمش دچار پوسیدگی‌هایی خواهد شد.

 حال اگر شخصی معتاد به كراك و آلوده به عفونت درونی باشد، پس از مرگ در مدت ۱۲ ساعت به همین مرحله خواهد رسید. جنازة یك روزة او مانند جنازة چندین روزة افراد سالم است و بسیار زودتر فاسد شده و از هم می‌پاشد. در بسیاری  از انواع دیگر مواد مخدر هم این حالت به درجات مختلف دیده می‌شود.»

http://www.congres.org/

پنج شنبه 11/11/1386 - 20:56 - 0 تشکر 27710

اخبار: >پیشروی اعتیاد به سمت هروئین نگران‌كننده و زنگ خطر است

خبرگزاری دانشجویان ایران بیرجند
سرویس: حوادث

اعتیاد در جامعه به سمت هروئین در حال پیشروی است كه این موضوع بسیار نگران‌كننده و زنگ خطری برای جوانان كشور است.

به گزارش خبرنگار «حوادث» ایسنا، سردار غلامعلی نكوئی، فرمانده نیروی انتظامی استان خراسان جنوبی با بیان این مطلب اظهار كرد: در راستای اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی، مرحله جدید این طرح كه برخورد با عوامل و عناصر توزیع‌كننده مواد مخدر و روانگردان‌ها است، از طریق ناجا به تمام استان‌ها ابلاغ شده است.

وی افزود: در استان خراسان جنوبی نیز این طرح همزمان با سایر استانها در كشور و از یكم آذرماه به مرحله اجرا درآمد كه در قالب این طرح، تعدادی از افراد نیروی انتظامی آموزش دیده و ساماندهی شده‌اند.

سردار نكوئی تصریح كرد: نیروهای آموزش‌دیده در این طرح به مدت4 روز، یكسری سوژه‌ها‌ را به صورت نامحسوس شناسایی و محل اختفای آنها را ردیابی كردند و به این ترتیب موفق به دستگیری 43 تن و كشف سه تن و 665 كیلوگرم انواع مواد مخدر شدند كه 31 كیلوگرم از این مواد هروئین است.

وی ادامه داد: از یكم مرداد ماه، این طرح به صورت علنی به مرحله اجرا گذاشته شده و 300 تیم اطلاعاتی و عملیاتی در سطح استان خراسان جنوبی مسوولیت برخورد با عوامل و عناصر توزیع‌كننده مواد مخدر را برعهده دارند.

فرمانده انتظامی خراسان جنوبی افزود: از آغاز اجرای طرح به صورت علنی165 تن دستگیر و حدود یك تن و707 كیلوگرم مواد مخدر كشف شد.

سردار نكوئی مهمترین هدف اجرای این طرح را انهدام پل ارتباطی بین مصرف‌كننده و قاچاقچی اصلی عنوان كرد و افزود: عناصر و عوامل توزیع‌كننده مواد مخدر در اصل به عنوان یك عقبه كه بیشترین اقدامات انتقال و دپوی مواد مخدر را در كشور انجام می‌دهند، محسوب می‌شوند.

وی از دیگر اهداف این طرح را مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر و دستگیری توزیع‌كنندگان روانگردان‌ها برشمرد و خاطرنشان كرد: استان خراسان جنوبی از نظر موقعیت و جغرافیا در یك منطقه عبور مواد مخدر قرار گرفته و بیشتر گرایش معتادان استان به تریاك است، اما جوانان به مصرف مواد صنعتی كه ضایعاتش بیش از مواد افیونی و مخدر است، گرایش بیشتری پیدا كرده‌اند.

گفتنی است: از ابتدای امسال 28 تن و800 كیلوگرم مواد مخدر از سوی ماموران فرماندهی نیروی انتظامی استان خراسان جنوبی كشف شده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 46 درصد افزایش داشته است.

دوشنبه 15/11/1386 - 0:34 - 0 تشکر 28199

درباره اعتیاد از ما هم بپرسید !

وقتی كه در سال 79 طی یك مصاحبه ای آقای مهندس دژاكام بنیانگذار كنگره 60 اعلام كردند كه درمان اعتیاد یك شبه امكان پذیر نیست و به حد اقل 10 یا 11 ماه زمان نیاز دارد و تاكید داشتند كه حتماَ باید در كنار بازسازی جسم ، روان و جهانبینی یك فرد معتاد هم تغییر كند و ضرورت استفاده از یك نگهدارنده مثل تریاك و یا مشتقات آن را در طول درمان یادآوری كردند  ، شاید به گمان بعضی افراد طرح این موضوعات فقط یك شعار و نظریه شخصی تلقی گردید و سبب شد تا این مسیر به سختی طی شود و فرصت ها هم از دست بروند .

امروز كه بیش از 7 سال از آن تاریخ گذشته ، به لطف خداوند شرایط پذیرش آن بگونه ای دیگر فراهم گردیده است .

حتی اگر بعضی از فرصت ها از دست رفته باشد . كافی است تا گفته بزرگان را آویزه گوش نمائیم ( ( كه همه چیز را همگان دانند )) . لذا جای بسیار خوشحالی است كه آنچه تجربه كرده ایم را امروز از زبان مسئولین محترم به ویژه دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر و آقای دكتر جهانی شنیدیم كه اعلام كرده اند كه :
« بزودی شربت تریاك به منظور درمان معتادان توزیع می گردد »

این مهم نیست كه نقطه آغاز از كجا بوده ، اهمیت آن در نحوه توزیع و زمان شروع و چگونگی اجرای آن  توسط مسئولین است كه حتماَ باید با كمك خانواده ها و مدد گرفتن از رسانه های عمومی جهت بستر سازی لازم در جامعه باشد .

همچنین بپذیریم كه فرصت ها زود گذرند و عواقب تاخیر  در اجرائی كردن آن خسارات فراوانی را به جامعه و نسل جوان تحمیل خواهد كرد ، زیرا هرچه كه زمان می گذرد سوداگران مرگ محصولات جدیدتری از مواد مخدر را باشتاب به بازار عرضه می كنند . و این فاصله حركت با ایشان هر روز بیشتر می شود و ناچاریم بپذیریم كه تاكنون به گرد آنها هم نرسیده ایم پس جای تعجب ندارد اگر امروز فرزندمان كه به منزل می آید رفتار عجیب و غریبی داشته باشد زیرا نمی دانیم و نمی شناسیم كه چه موادی را استفاده كرده است .

نگارنده كه سال ها مصرف كننده مواد مخدر بوده ام یكی از صد ها نمونه رها یافته در این مجموعه می باشم . زمانی كه به صورت تفریحی و برای سرپوش گذاشتن به روی همه مشكلات خود از آن به عنوان آرام كننده استفاده می كردم اعتیاد را فقط مختص كسانی كه بی اراده و لاابالی هستند می دانستم و بعضاَ از نصیحت كردن دیگران و دادن پند و اندرز هم دریغ نمی كردم .

وقتی كه فاصله های مصرف بیشتر شدند معتاد شدم ، گرچه به هیچ وجه حاضر به پذیرش صفت اعتیاد خود خواسته ام نبودم ، اما نمی توانستم از این واقعیت فرار كنم پس درصدد رهائی برآمدم . به هر طریقی كه متداول بود متوسل شدم كه از هیچ كدام جواب نگرفتم ، فقط روش سم زدائی را تجربه نكردم چون اول اینكه هزینه آن را نداشتم و بعد اینكه نمی خواستم اطرافیانم بدانند و كسی را هم كه از این طریق درمان شده باشد سراغ نداشتم ، فقط این را می دانستم كه نباید معتاد باشم و خفت آن را نمی پذیرفتم ، همین و بس ....

هیچ راهی را برای نجات سراغ نداشتم و مستاصل و درمانده شده بودم كه . با حضور در كنگره و با روش درمان تدریجی و یا كاهش پله ای به مدت یكسال است به درمان قطعی رسیده ام و امروز كه به عنوان یكی از اعضای این مجموعه هستم پذیرفته ام كه نشئگی و سرخوشی با دست گیری از یك معتاد درمانده بسیار لذت بخش تر از نشئگی مواد مخدر است و از این بابت خدا را سپاسگزارم .

اما افسوس می خورم كه نمی دانم به چه طریقی و با چه زبانی به دیگر معتادان اعلام كنم كه بهترین راه و كم هزینه ترین و بدون عوارض ترین گزینه ها برای درمان اعتیاد شناسائی شده و به اثبات رسیده است ، تا از نگرانی و تشویش رها شوند
.
و لذا از پژوهشگران ، محققین ، مسئولین ، خانواده ها و همه كسانی كه دستی در مبارزه با اعتیاد دارند در خواست می كنم . فرصت را غنیمت شمرده و یكبار دیگر گفتنی های تجربه شده و كاربردی در كنگره 60 را به ویژه در ارتباط با درمان اعتیاد به مواد مخدر جدید و صنعتی مثل كراك و شیشه و قرص های روان گردان كه می شود با تریاك و مشتقات آن درمان كرد مورد بازنگری قرار دهند و بپذیرند كه این مجموعه امروز نسبت به سال های گذشته حرف های بیشتری برای گفتن دارد و  برابر مستندات موجود و نمونه های زنده آن ثابت قدم ایستاده است و لزوماَ تاكید می كنیم موضوع مقاله مورد نظر نه تنها یك شعار نیست و نه تنها قدیمی نشده است بلكه شرط بلاغ است كه اگر به آن توجه كافی نشود هزینه های جبران ناپذیر دیگری را به همراه دارد پس درباره اعتیاد از ما هم بپرسید شعار نبوده و نیست  .

www.congress60.org
مسافر – رحمت

دوشنبه 15/11/1386 - 0:37 - 0 تشکر 28200

مفاهیم: مواد مخدر چیست؟

مواد مخدر به آن دسته از تركیبات شیمیایی گفته می‌شود كه مصرف آنها باعث دگرگونی در سطح هوشیاری مغز شود.
مواد مخدر را به چهار گروه اصلی تقسیم می‌كنند

1) depressant

مواد مخدری كه واكنش های مغز را آهسته می‌كند.

اثرات: كم شدن سرعت تنفس و ضربان قلب كم شدن فشار خون خواب آور

(هروئین، تریاك، مورفین)

2) stimulant

مواد مخدری كه به سیستم عصبی بدن سرعت می‌بخشد.

اثرات: بیشتر شدن سرعت تنفس و ضربان قلب، بیشتر شدن فشار خون، جلوگیری از خواب

(كوكائین نیكوتین)

3) hallucinogen

مواد مخدری كه باعث حالت‌هایی مثل هذیان می‌شود.

اثرات: از دست دادن حافظه؛ لرزش؛ حالت استفراغ و عوض شدن اخلاق

(PCP LSD)

4) inhalant

 مواد مخدری كه از طریق استنشاق استفاده می‌شود.

اثرات: آهسته شدن فرآیند مغز، بیشتر شدن ضربان قلب و سردرد

(ماری‌جوانا)

سرعت مسمومیت توسط مواد مخدر:

خوردن: بین 20 تا 30 دقیقه

  تزریق كردن در رگ :بین 15 تا 30 ثانیه

تزریق كردن در ماهیچه: بین 3 تا 5 دقیقه

استنشاق: بین 5 تا 8 ثانیه

ریختن در چشم: بین 3 تا 5 دقیقه

 آثار مواد مخدر بر مغز

مهم‌ترین محل تاثیر مواد مخدر بر مغز است. در مغز گیرنده‌هایی وجود دارد كه این مواد بر آن‌ها اثر می كنند. این گیرنده‌ها به 3 گروه تقسیم می شوند:

1 اثر بر گروه اول سبب تنظیم و كاهش احساس درد، كاهش فعالیت مركز تنفس، یبوست و اعتیاد می‌شود.

2 اثر برگیرنده های دوم سبب كاهش احساس درد و افزایش حجم ادرار می‌شود.

3 اثر مواد مخدر بر گیرند‌ های گروه سوم سبب كاهش احساس درد می‌شود.

اثار سوء مواد مخدر

در شرایط معمولی وقتی بشر از انجام دادن كاری لذت ببرد و به عبارتی دیگر پاداش بگیرد، از مناطق پایینی مغز او موادی به اسم دوپامین و نوراپی نفرین ترشح می‌شود و بر روی قشر و سایر مراكز حیاتی آن اثر می‌كند و احساس لذت و پاداش به او دست می‌دهد و سعی در تكرار آن عمل دارد. یكی از آثار سوء مواد مخدر فعال شدن همین سیستم است. بنابراین كسانی كه یك بار با این مواد آشنا می‌شوند چون سیستم پاداش در مغز آنها تقویت شده، تمایلی شدید به تكرار مصرف آن پیدا می‌كنند. از بین مواد مخدر هروئین به سهولت در چربی حل می‌شود. مغز انسان نیز مقدار زیادی چربی دارد و بنابراین در مقایسه با مرفین و مشتقات آن، هروئین پس از مصرف در زمان كوتاه‌تری روی مغز اثر می‌كند. كدئین نیز كه از مشتقات تریاك است به آسانی در سیستم گوارش جذب شده و در بدن تبدیل به مرفین می‌شود. در یك مطالعه روشن شده است كه در معتادان، یكی از آثار سوء مصرف مواد، كاهش جریان خون در بعضی از نواحی مغز است.

اثرات مواد مخدر بر رفتار

1 این مواد حالت خمودگی، ابر گرفتگی شعور ایجاد می‌كنند یعنی می‌توانند بیداری بیش از حد بشر را كاهش دهند. مواد مخدر و الكل این حالت بیداری بیش از حد را كاهش می‌دهد. بنابراین آنهایی كه كار فكری شدید، یكنواخت و خسته كننده می‌كنند با اولین آشنایی‌ها در معرض ابتلای به اعتیاد هستند و مواد مخدر و الكل ابتدا ظاهرا آنها را آرام می‌كند اما پس از مدتی قدرت مبارزه، كار و ثمر بخشی را از آنها می‌گیرد.     

2 قسمت اعظم دردهای بشر روانزاد است، انواع كمر دردها، پشت درد، سردرد، دل دردهای مزمن، دردهای عضلانی و استخوانی، می‌تواند جنبه روانی داشته باشد. كسانی كه با مراجعه به پزشكان مختلف و استفاده از روش‌های مرسوم فرهنگی، تسكینی برای درد خود نمی‌یابند، در مقابل مواد مخدر بسیار آسیب پذیر هستند. این مواد اصل درد و عامل ایجاد كننده درد را از بین نمی‌برند فقط  شخص را نسبت به درد بی تفاوت می‌كنند. مثلاً اگر كسی شكستگی داشته باشد، درد ایجاد شده سبب كم حركتی یا بی حركتی عضو شكسته شده می‌شود و فرصتی برای محل شكسته ایجاد می‌شود تا استخوان سازی صورت گرفته و محل شكستگی ترمیم یابد اما مواد مخدر واكنش انسان را به درد كه همان بی حركتی و كم حركتی است از بین برده و عضو حركت كرده می‌تواند جوش خوردن شكستگی را به تأخیر بیندازد.

3 در مسیر اعتیاد؛ بتا آندورفین‌ها كه مواد شبه مخدر درون زا هستند كاهش می‌یابد، زیرا با ورود مواد مخدر خارجی جای شبه مرفین‌های مفید و تولید شده در بدن شخص را می‌گیرد. بنابراین پس از ترك اعتیاد و در حین آن كه مواد مخدر خارجی به بدن نمی‌رسد و مغز، دیگر مواد شبه مرفین درون زا ترشح نمی‌كند، درد و حالت روحی ناخوش و اضطراب و بی‌قراری در شخص زیاد است كه البته پس از مدتی كه از ترك بگذرد مجدداً مغز مواد لازم را ترشح خواهد كرد.
4 با كاهش آندورفین‌ها در مغز شخص معتاد و بدن او، خاصیت دشمن كشی مونوسیت‌‌ها كه از سلول‌های دفاعی بدن هستند كاهش می‌یابد. بنابراین شخص معتاد نسبت به افراد سالم به عفونت‌ها حساستر است و زودتر مبتلا می‌شود.

اثرات مواد مخدر بر بدن

1 مواد مخدر آن دسته از سلول های دفاعی بدن را كه مسئول از بین بردن مهاجمان به بدن هستند، كاهش می‌دهند و نیز با كاهش فعالیت آن‌ها، می‌توانند سبب رشد سلول های سرطانی شوند


2 تمامی داروهای مخدر و روانگردان، مغز و نواحی مخـتـلف بـدن را تـحت تـاثـیـر خـود قـرار می‌دهند و تعادل شیمیایی بدن را بر هم می‌زنند.

مواد روانگردان

تاثیرات روانی مواد مخرب بر هیچكس پوشیده نیست. در ذیل اشاره  مختصری به انواع مواد روانگردان و اثرات آن شده است.

مواد روانگردان به 4 گروه تقسیم بندی می‌شوند:

 STIMULANT (محرك‌ها): افزایش انرژی، هوشیاری ذهنی و فـعالـیـت جـسـمــانی، كاهش خستگی، سركوب گرسنگی، افزایش ضربان قبل و فشار خون. مثال: كـوكـائــین و كافئین.

 DEPRESSAN (سركوبگرها): كاهـش انــرژی، هـوشیـاری ذهـنـی، ضـربـان قـلـب، فعالیت جسمانی و سرعت تنفس، كاهش سرعت عكس العمل،خواب آور و القاء حالت رویا. مثال: الكل ، مرفین و هروئین.

 HALLUCINOGENS (توهم زاها): تغـیـیـر و اخـتـلال در خـلق و خـو، ادراك و حــواس بینایی، شنوایی و احساسات، القاء حالت رویا. مثال: ماری جوآنا و ال اس دی.

 NARCOTICS (مخدرها): القاء بی‌حسی، كرختی،رخوت و خواب شدید.

 انواع گیاهان روانگردان

OPIUM POPPY  (خشخاش)
داروهای استخراجی: هروئین، مورفین، كـدئـیـــن، تریاك..


 CANNABIS SATIVA (شاهدانه)
داروهای استخراجی: RAHYDROCANNABINOL كه مـــاده ای مسـكن، شـل كنـنـده عـضلات، خـواب آور و آنـتـی بیـوتـیك است.

 COCA از آن كوكائین استخراج می‌شود كه یك آلكالوئید بی‌حس كننده موضعی است.

حشیش (CANNABIS) به‌صورت تكه‌های جامد، از رزین گیاه شاهدانه می‌باشد، قـهـوه ای و یــا مشكی است.
خطرات كوتاه مدت: احسـاس سـردرگـمـی، اضــطراب، هراس، بدگـمـانـی، تـوانـایـی یادگیری كاهش می‌یابد، هماهنگی حركات مختل می‌شود.

خطرات دراز مدت: پارانوئید، اسكیزوفرنی، جنون، روانپریشی، افسردگی و اضطــراب، استعمال آن همراه با سیگار سبب آسیب جدی به ریه ها می‌گردد.

ماری جوآنا (MARIJUANA) از برگ، ساقه شاهدانه بدست می‌آید.
خطرات: پارانوئید، آسیب به ریه‌ها، سرفه و عفونت مجاری تنفس، برونشیت.

هروئین (HEROIN) از خشخاش بدست می‌آید، شكل تغییر یافته مورفین است.
خطرات: بسیار اعتیاد آور است، هپاتیت، ایدز، اسـتـعمال بیش از حد تنفس را متوقف كرده و سبب مرگ می‌شود. چون با موادی همچون گچ، آرد، تالك و غیره تركیب می‌گردد استعمال تزریقی آن سبب ایجاد حساسیت در بدن و خارش شدید می‌شود. صـــدمه به قلب و عروق خونی، عفونت، هموروئید و سوء تغذیه، آسیب به كبد و كلیه.

كوكائین (COCAIN) گرد سفید رنگی كه از برگهای خشك شده گیاه كوكا به‌دست می‌آید.
خطرات: استنشاق آن از راه بینی سبب آسیب به پره مــیانی بینی شده و در آن ایجاد حفره می‌كند. آنقدر خطرناك است كه با اولین مصرف می‌تواند سبب سكته قلبی شود. مشـكـلات تـنـفسی، آسیـب بـــه ریه، تشنج و مرگ ناگهانی. در دراز مـدت نـیـز سـبـب پارانوئید، توهم، خشونت و كاهش وزن میگردد.به مغز و قلب نیز آسیب جدی می‌رساند.

ال اس دی (LSD) مخفف LYSERGICACIDDIETHYLAMIDE است.
خطرات: افسردگی، روانپریشی، جنـون، تشـنـج، مـرگ، خود كشی از عواقب مصرف آن بشمار می‌رود.

اكستاسی (ECSTASY) 
خطرات: گرمازدگی، افزایش شدید گرمای بدن كه بسیار خطرناك اســت، فرد برای رفع تشنگی مـمـكن اسـت آب فـراوان بـنـوشد كـه ایـن خـود سبب رقیق شدن بیـش از حـد خــون و از مــیان رفتن تعادل سدیم خون شـده و سـبـب تـورم اعـضـاء بـدن هـمـچـون مـغز و در نهایت مرگ فرد می‌شـود، پـس از یـكـی دو روز بـعـد فـرد احـسـاس افسـردگـی و خـستگی می‌كند، سبب آسیب به كبد، كلیه و مغز می‌شود، توهم گویی، استفراغ، تشنج.

كتامین (KETAMIN)
خطرات: در كوتاه مدت سبب مشكـلات بـیـنـایی، عـدم تـعـادل و هـمـاهنگی، توهمات وحشتناك و در دراز مدت سبب احساس گم گشتگی و جدایی از واقعیت می‌گردد.

متادون (METHADONE)
خطرات: سبب كما و مرگ می‌گردد.

آمفی تامین (AMPHETAMINES) 
خطرات: دركوتاه مدت سبب احساس اضطراب، افسردگی و خستگی می‌شود، افزایش ضربان قلب و تنفس، اختلال در دید، خشكی دهان، سـرگـیـجـه و خشونت، مرگ ناگهانی و سكته قلبی شده و در دراز مدت سبب توهم، وحشتزدگی، كـاهش وزن، آسیب به مغز و حافظه، تشنج و مرگ می‌شود.

قارچ‌ها (MAGIC MUSHROOMS)
خطرات: درد شكم، اسهال، تهوع و مرگ در پی مصرف قارچ‌های سمی.

جی اچ بی (GHB) مخفف GAMMA HYDROXYBUTYRATE است.
خطرات: تهوع، خواب آلودگی، احساس گم گشتگی، تشنج و مشكلات تنفسی.

حلال‌ها (INHALANTS) 
خطرات: كوتاه مدت سبب تهوع، سرفه شدید، لكه اطراف دهان،خفگی و در دراز مدت سبب سر درد، خونریزی بینی، كاهش حس بویایی، كـاهـش اكـسیـژن به مغز و آسیب به مغز، آسیب به كلیه‌ها، كبد و سیستم عصبی و شش‌ها می‌شود.

استروئیدها (STEROIDS) 
خطرات: افزایش فشار خون، كلسترول بالا، بیماری كلیه و كبد، صدمه به قلب، دیابــت، یرقان، افسردگی، رفتارهای خشونت آمیز. در مردان: كـاهش اسپرم، ناباروری، آكنه، سكته.

سركوبگرها و مسكن‌ها   (TRANQUILIZERS= DEPRRESSANT)
خطرات: اعـتــیاد آور، كاهش انرژی، كاهش حافظه، افسردگی، بی خـوابـی و حـمـلات هراسی.

پی سی پی (PCP)
اثرات: عدم تمركز، اضطراب، افسردگی.

اكسی كنتین (OXYCONTIN)
خطرات: مانند مسكن ها.

تریاك (OPIUM) خصوصیاتی شبیه هروئین دارد.
از گیاهی به ‌نام کوکنار یا خشخاش گرفته می‌شود. با مصرف تریاک ابتدا نوعی خوشحالی زودگذر به شخص دست می‌دهد. پس از آن مرحله منفی آغاز می‌شود که فرد را به ‌مصرف مجدد تریاک وا می‌دارد. حرکات ارادی معتاد پس از مرحله اول کند‌ می‌شود و شخص نسبت به امور بی‌تفاوت می‌شود.
تریاک سبب مسمومیت حاد و مزمن می‌شود. در مسمومیت حاد که خیلی سریع بروز می‌کند بیمار دچار سردرد، سرگیجه، سنگینی سر می‌شود و سپس احساس تشنگی شدید می‌کند. آنگاه بیمار به خواب عمیق فرو رفته و به طرف مرگ سیر می‌کند. مردمک چشم تنگ می‌شود و دیگر به تحریک با نور پاسخ نمی‌دهد. نفس نیز خیلی آهسته می‌شود و از 4 تا 5 نفس در دقیقه تجاوز نمی‌کند. مرگ ممکن است در طی چند دقیقه تا چند ساعت در اثر اغما و وقفه تنفس پیش آید. گاهی نیز مسموم با یک بهبودی زودگذر چند روز زنده مانده و سرانجام جان می‌سپارد. مسمومیت و مرگ با تریاک فراوان مشاهده می‌شود. مسمومیت مزمن در نزد معتادان دیده می‌شود.

چهارشنبه 17/11/1386 - 21:35 - 0 تشکر 28808

خبرگزاری دانشجویان ایران تهران
سرویس: آسیب‌های اجتماعی

یك متخصص فیزیولوژی ورزشی با تشریح سه دسته از داروهای مورد سوء مصرف در ورزشكاران به عنوان داروهای دوپینگی و نیروزا، تاكید كرد: این داروها تا درصد بسیار بالایی، زمینه اعتیاد ورزشكاران به انواع مواد مخدر حتی در سطح قهرمانی را فراهم می‌كنند.

دكتر مسعود حاج رسولی در گفت‌وگو با خبرنگار «اجتماعی» ایسنا، گفت: همه داروهای مخدر و مسكن مورد سوء مصرف ورزشكاران، به ویژه ورزشكارانی كه ورزش‌های تصادمی و برخوردی مانند بوكس انجام می‌دهند، زمینه ساز اعتیاد به مسكن‌های بسیار قوی در آن‌هاست.

وی افزود: از جمله داروهای مخدر و مسكن مورد سوء مصرف در ورزشكاران،‌ داروهای ناركوتیكی یعنی داروهای ساخته شده از تركیبات كدئین، تریاك، حشیش و مرفین است كه ورزشكاران آن‌ها را برای از بین بردن دردهای جسمی خود مصرف می‌كنند.

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر همچنین هشدار داد: استفاده از اسپری‌های بی‌حس‌كننده برای ایجاد بی‌حسی موضعی و در نتیجه احساس نكردن درد در ورزشكاران نیز به تدریج زمینه گرایش به مصرف مسكن‌های قوی‌تر را در آنان فراهم می‌كند.

وی داروهای محرك را دومین دسته از داروهای دوپینگی و نیروزای مورد سوءمصرف به ویژه در ورزشكارانی كه نیاز به هوشیاری و تحرك زیاد دارند، مانند دوچرخه‌سواران و دونده‌ها برشمرد.

حاج رسولی در ادامه آمفتامین، مت‌آمفتامین و افدرین را از جمله داروها و تركیبات محرك و نیروزا خواند و گفت:‌ ساختار اصلی مواد مخدر شیمیایی و صنعتی كنونی، مانند اكستازی را آمفتامین‌ها تشكیل می‌دهند كه مصرف این تركیبات در ورزشكاران عقب افتادگی، خستگی و انرژی‌زایی بیش از حد و در صورت مصرف طولانی، اعتیاد روانی را به همراه دارد.

وی همچنین به دسته سوم داروهای دوپینگی و نیروزای مورد سوء مصرف در ورزشكاران اشاره و عنوان كرد: داروهای آنابولیك ـ استروئید كه از آن‌ها به عنوان داروهای حجم ساز و نیروزا یاد می‌شود، از داروهای زمینه‌ساز قطعی اعتیاد هستند كه سوءمصرف آن‌ها اغلب در بدن‌ساز‌ها رواج دارد.

جمعه 19/11/1386 - 23:38 - 0 تشکر 29114

مصرف داروهای محرک‌ونیروزا گرایش به مواد اعتیادآور در ورزشکاران را افزایش می‌دهد
دبیرکمیسیون سنجش نظام روانشناسی‌ومشاوره:
پایگاه‌های تغذیه سالم ورزشی ایجاد شود 

بر اساس یافته‌های یک پژوهش، استروئیدهای آنابولیک و مواد دوپینگ و نیروزا از مواد عمده مورد مصرف ورزشکاران برای افزایش انرژی است که البته مصرف این مواد و همچنین داروهای محرک، گرایش به مصرف مواد اعتیاد آور در ورزشکاران را افزایش می‌دهد؛ اما با وجود این تاثیرات منفی، متاسفانه از هیچ یک از استروئیدهای آنابولیک و مواد نیروزا در قانون مبارزه با مواد مخدر به عنوان مواد زمینه‌ساز اعتیاد یاد نشده است.

به گزارش خبرنگار «اجتماعی» ایسنا، دکتر کامبیز ـ دبیر کمیسیون سنجش نظام روانشناسی ‌و مشاوره ـ کامکاری صبح روز چهارشنبه در نشست هم‌اندیشی و پژوهشی بررسی تاثیرات ورزش در کاهش میزان گرایش به مصرف موادمخدر در نوجوانان و جوانان شهر تهران، ‌اهداف انجام این پژوهش را شناسایی اثرات جامع شناختی و روانشناختی ورزش در افزایش تعاملات اجتماعی و بهداشت روانی و در نتیجه کاهش گرایش نوجوانان و جوانان نسبت به مواد مخدر خواند.

این عضو انجمن بین‌المللی روانشناسان ورزش، جامعه تحقیق خود را همه نوجوانان و جوانان 13 تا 30 ساله شهر تهران با جمعیت سه هزار نفری و در تقسیم‌بندی سه گروه افراد عادی، ورزشکار و معتاد هر گروه به تعداد یک هزار نفر عنوان کرد.

وی با اشاره به این که ورزشکاران و معتادان هر دو به نسبتی تحت تاثیر عوامل ژنتیکی قرار دارند، با اشاره به یافته‌های این تحقیق، گفت: در ورزش‌های تیمی، دلبستگی به اجتماع و تعهد به خانواده بیش از ورزش‌های انفرادی است.

کامکاری همچنین تاکید کرد: ورزش موجبات پیشگیری از اعتیاد را به میزان قابل توجهی با افزایش عزت نفس، کاهش هیجان خواهی، تعهد به خانواده، دلبستگی به اجتماع و کاهش اضطراب و افسردگی فراهم می‌کند.

دبیر کمیسیون سنجش نظام روانشناسی و مشاوره ایران در ادامه تصریح کرد: بهتر است به جای زندان‌ها، فضاها و امکانات ساختاری ورزش در کشور افزایش یابند، تا علاوه بر شکوفایی استعدادهای نیروی انسانی،‌ ورزش نیز از محدوده قشر خاص و مرفه جامعه خارج و به همه سطوح جامعه گسترده شود.

وی با تاکید بر این که آگاهی ورزشکاران به تاثیرات مواد نیروزا و محرک باید افزایش یابد، بیان کرد: ایجاد پایگاه‌های تغذیه سالم ورزشی در کشور به کاهش انحرافات تغذیه‌ای ورزشکاران کمک می‌کند.

این عضو انجمن بین‌المللی روانشناسان ورزش همچنین اذعان کرد: علاوه بر ورزشکاران، باید به توانمندسازی بیش از پنج میلیون و 500 هزار سالمند و بیش از چهار میلیون معلول در کشور نیز توجه شود.

به گفته کامکاری، پژوهش بررسی تاثیرات ورزش در کاهش میزان گرایش به مصرف مواد مخدر در نوجوانان و جوانان شهر تهران، تحقیق برتر سازمان تربیت بدنی در زمینه اعتیاد شناخته شده است.

منبع خبر خبرگزاری دانشجویان ایران تهران 4786

يکشنبه 21/11/1386 - 21:31 - 0 تشکر 29429

پاردایم یا الگوی درمانی كنگره 60

دو صد گفته چون نیم كردار نیست.
بهترین روش یا متدی كه تاكنون بشر را به دروازه‌های تمدن یا پیشرفت رسانده‌است، الگو برداری از طبیعت بوده است. برای مثال هواپیما كه از روی پرندگان ، و زیردریایی كه از روی ماهی‌ها الگوبرداری شده‌است . اگر به كتاب آسمانی نگاه كنیم متوجه می‌شویم كه مرتباً از الگوها سخن به میان می‌آید؛ قوم عاد، قوم ثمود، قوم لوط، فرعون، موسی و ... همه برای ما الگو می‌باشند.
در زندگی امروزی صنعت‌گران ،،هنرمندان، برج‌سازان، شهرسازان و.... همه سعی می‌كنند كالای خود ، یا طرح خود را به‌صورت الگو به نمایش بگذارند، زیرا ماكت یا الگوی به نمایش گذاشته شده، كاملاً نشان دهندة تبحر، سلیقه و ذوق صاحب آن است. ولی هیچ نوشتار، گفتار، نقشه و ماكتی نمی‌تواند به اندازة الگوی واقعی بیانگر و نشان دهندة اصل موضوع باشد. به این دلیل همه در كنگرة 60 الگوی یكدیگر هستند؛ برای مثال معتاد تزریقی كارتن خواب كه اكنون چند سال از رهایی او می‌گذرد  و شخصی موفق است، الگوی تازه وارد می‌باشد و معتاد تزریقی تازه وارد هم الگوی فرد رها شده است كه اگر به مصرف مواد برگردد ، مانند او خواهد شد، جوانان الگوی جوانان و پیران الگوی پیران.

چگونگی اصلاح ساختارهای تخریب شده جسم ، روان و جهان‌بینی.

جسم:
در قسمت جسم مهم‌ترین تخریب ، از كار افتادن دو سیستم مهم، یعنی ضد درد و تولید كننده‌های مواد شبه افیونی می‌باشد. راه‌اندازی این دو سیستم دقیقاً 11 ماه زمان می‌خواهد و این عدد با تحقیقات و پژوهش‌هایی كه در مدت شش سال برروی صدها نفر در درازمدت صورت گرفته است ، به‌دست آمده است.
تا زمانی‌كه این سیستم به طور كامل راه‌اندازی نشده است و مرفین طبیعی در بدن به اندازه كافی تولید و ترشح نمی‌شود، ما شاهد اختلالات بی‌شماری در جسم و روان بیمار خواهیم بود و تمامی اختلالات ناشی از قطع مصرف مواد مخدر چه جسمی و چه روانی، هیچ دلیلی جز عدم تولید مواد شبه افیونی ندارند. بیمار اعتیاد برای درمان كامل خود باید بپذیرد كه 11 ماه زمان نیاز است و از هر روشی كه برای درمان استفاده كند باید بداند كه تا پایان11 ماه درمان نشده است.
چگونه سپری كردن این مدت ، بسیار بسیار مهم است. اگرمعتاد به صورت ناگهانی مصرف مواد مخدر خود را قطع كند، دچار انواع و اقسام اختلالات جسمی و روانی خواهد شد كه  حداقل تا 11 ماه ادامه خواهند داشت. و بعضی از تخریب‌ها شاید تا آخر عمر هم پابرجا باقی بماند. این سندرم محرومیت از مواد مخدر فقط منحصر به روزهای اول قطع مواد نیست ، بلكه تا ماه‌ها ادامه خواهد داشت كه معمولاً به دلیل شدت و سختی این عوارض و طولانی بودن مدت آنها اكثر بیماران قادر به تحمل آن نیستند و در ابتدا یا نیمه راه به مصرف مجدد مواد مخدر روی می‌آورند.
اگر بیمار بخواهد از داروهای موجود كه برای درمان اعتیاد تجویز می‌شوند و یا به صورت آزاد به فروش می‌رسند استفاده كند ، علاوه بر عوارض محرومیت كه حتی با مصرف دارو هم از بین نمی‌روند ، دچار عوارض جدیدی می‌شود كه ناشی از مصرف این داروها و تداخل ناشی از مصرف آنها می‌شود كه خود این مطلب صحبت جداگانه‌ای دارد كه در بخش‌های بعدی باز خواهد شد. یكی از شایع‌ترین مواد حوزه Opium كه در كشور ما مصرف می‌شود تریاك است. تریاك 25 نوع تركیب یا الكالوئید دارد. نظیر: Cotamine Narcotine Narceine Codeine Morphine Papaverine . اگر در نظر بگیریم كه هر یك از این تركیبات بر روی بخشی از ساختار بیوشیمی جسم تاثیر بگذارد ، كه می‌گذارد ، می‌توانیم تصور كنیم كه كل سیستم بیوشیمی جسم از تعادل خارج می‌شود و ما قادر نیستیم با هیچ دارویی و یا مجموعه‌ای از داروها ، این عوارض را پوشش دهیم.
ما معتقدیم تنها ماده‌ای كه می‌تواند عوارض سندرم محرومیت را تمام و كمال پوشش دهد ، خود ماده مخدر یا تریاك است. از اینجا به بعد ما به چشم دارو به تریاك نگاه می‌كنیم و مصرف كننده‌ای كه قصد درمان و رهایی دارد نیز به همین دید به تریاك نگاه می‌كند. تا به حال به قصد نشئه شدن مصرف می‌كرده اما با آموزشی كه می‌بیند و آگاهی كه كسب می‌كند به چشم دارو به تریاك مصرفی خود نگاه می‌كند.
هر چند تریاك از هزاران سال قبل دارو بوده و هنوز هم هست و استفاده‌های پزشكی آن بسیار است فقط نام آن در استفاده‌های خاص پزشكی تغییر می‌كند.
به عبارت ساده دوره درمان 11 ماهه را شخص بیمار یا بایستی با تحمل عوارض ناشی از قطع ناگهانی مصرف طی كند ، كه اكثراً نمی‌توانند ، یا باید دارو‌های شیمیایی مصرف كند كه وضعیت بدتر می‌شود و بهتر نمی‌شود و یا  اینكه خود ماده مخدر را به عنوان دارو و در حد نیاز جسم ، فقط به منظور پوشش عوارض ناشی از كمبود مرفین، مصرف كند و به صورت تیپر یا تدریجی كاهش دهد
.
در كنگره 60 راهنمایان وظیفه دارند برنامه مصرفی رهجو یا بیمار را تنظیم كنند. بیمار در این مدت خودسرانه هیچ‌گونه حركتی درخصوص تعیین مقدار و زمان مصرف مواد خود نمی‌كند و این مهم كاملاً به عهده راهنماست. این برنامه با توجه به فرایند زمان و محاسبات دقیق ، تنظیم می‌شود. در پروسه درمانی كنگره 60 ، اولین حركت ، تثبیت مقدار مصرف مواد مخدر توسط بیمار است . زیرا اكثراً بدون برنامه منظم ، مواد خود را مصرف می‌كنند. در ابتدا به بیمار گفته می‌شود كه مواد مصرفی خود را در حدی كه متعادل باشد تعیین و ثابت كند و بعد از چند روز كه مصرف منظم را آموخت به صورت پله‌ای مقدار مصرف او كاهش می‌یابد و تیپر می‌شود. این كاهش هر 21 روز یكبار و هر بار 20% مقدار مواد مصرفی از مرحلة قبل است. در این مدت كه به صورت پله‌ای یا تیپر Taper مصرف شخص كاهش می‌یابد، به موازات آن سیستم تولید كننده مواد شبه افیونی و ضد درد نیز راه‌اندازی می‌شود و تولید این مواد در بدن افزایش می‌یابد تا جایی كه مصرف مواد به كمترین حد خود یعنی یك گرم در 30 روز می‌رسد و سپس قطع می‌شود و در این موقع سیستم تولید‌كننده مواد شبه افیونی كاملاً راه‌اندازی شده است و بیمار بدون هیچگونه عوارضی به راحتی از این مرحله عبور می‌كند. در این مدت او به دلیل استفاده از داروی مناسب(تریاك) با كمترین هزینه توانسته است هم دوره درمان را بگذراند و هم اینكه به راحتی به مسائل زندگی خود رسیدگی كند.

روان:
     امروزه اكثر متخصصین درمان اعتیاد معتقدند كه اعتیاد یك بیماری روحی و روانی است. گفته می‌شود كه مشكلات جسمی بیماری اعتیاد و تخریبی كه در جسم به‌وجود می‌آید ، در مقایسه با تخریب‌های روحی و روانی ناچیز است و به راحتی می‌توان آن را بازسازی كرد. اما در قسمت روان ، كار دشوار است و اكثر مشكلات معتاد در درمان بیماری اعتیاد به این قسمت مربوط می‌شود. به عبارت ساده بیماری اعتیاد یك بیماری روانی است. كنگره 60 در این خصوص بر این عقیده است كه بیمار اعتیاد یا معتاد ، الزاماً و ذاتاً بیمار روانی نیست، از آنجا كه جسم و ساختارهای آن بر اثر مصرف دراز مدت مواد مخدر دچار تخریب و عدم تعادل شده است ، مشخص است كه روان نیز به تبع آن دچار عدم تعادل می‌شود اما این عدم تعادل ریشه در عدم تعادل جسم دارد و اعتیاد نمی‌تواند یك بیماری روانی باشد. ما معتقدیم تمامی مشكلاتی كه یك معتاد بعد از قطع مواد مخدر با آن رو به رو می‌شود و به زعم دیگران مشكلات روانی هستند، كاملاً ریشه در جسم بیمار دارند و دلیل آن كمبود ترشح مواد شبه افیونی جسم است. زیرا كمبود این مواد باعث بروز اختلالاتی همچون افسردگی   ، نا امیدی ، گوشه‌گیری ، تنبلی ، كند ذهنی  ، بی میلی به زندگی  ،  بی خوابی ، ناتوانی جنسی  ،  افزایش میل جنسی و غیره می‌شود كه دیگران آنها را مشكلات روانی می‌دانند اما ما آنها را عوارض پنهان ناشی از كمبود ترشح مواد شبه افیونی و عدم راه‌اندازی سیستم تولید كننده آنها می‌دانیم.
شایان ذكر است این عوارض ، بخش دوم عوارض ناشی از قطع مصرف می‌باشند و معمولاً بعد از گذشت 20 روز از قطع مصرف مواد مخدر به خوبی حس می‌شوند . بخش اول عوارض كه شامل انواع دردهای جسمی شامل استخوان درد ، درد دست‌ها و پاها ، اسهال ، عرق كردن ، ریزش اشك و آب بینی، خمیازه ، عطسه ، بی‌قراری و غیره می‌باشد ، عوارض آشكار یا سندرم محرومیت ناشی از قطع مصرف می‌باشند كه نهایتاً تا 20 روز بعد از قطع مصرف از بین می‌روند.
كنگره 60 معتقد است زمانی‌كه بیمار با استفاده از روش درمان تدریجی ، خود را درمان می‌كند  ، در طول دوره 11 ماهه درمانی ، با كاهش پله‌ای مصرف مواد مخدریا تیپر و بازسازی ساختارهای جسم  ، به موازات آن ساختارهای روان نیز به تبع جسم اصلاح می‌شوند و این اصلاح به صورت خودكار صورت می‌گیرد.
زمانی‌كه شخص مصرف مواد خود را قطع نموده و از نظر جسمی به تعادل كامل رسیده است ، از نظر روانی نیز دارای تعادل كامل خواهد بود و كوچك‌ترین عوارضی در این خصوص به سراغ او نمی‌آید. در این حالت راكب و مركب هر دو میزان هستند. اما در غیر این صورت، یعنی زمانی كه شخص بیمار از نظر جسمی مشكل دارد با هیچ تكنیكی نمی‌توانیم مشكلات روانی او را برطرف كنیم  ، درست مانند اسبی كه لنگ است اما با داشتن سوار كار ماهر ، انتظار سواری خوب را داشته باشیم كه غیر ممكن است.


جهان بینی:
سومین آیتم مهم در درمان اعتیاد جهان‌بینی است. همانگونه كه گفته شد جهان بینی یعنی چگونه دیدن جهان ، هستی و زندگی است و كسی كه دچار بیماری اعتیاد است  ، به دلیل حكومت افیون بر شهر وجودی او ، دچار جهان بینی از نوع خاص می‌شود كه ما به آن جهان بینی یا تفكر و نگرش افیونی می‌گوییم و شخص فقط از زوایه نشئگی و مصرف مواد مخدر به زندگی نگاه می‌كند.
تغییر جهان بینی و نگرش بیمار از این حالت و به تعادل رساندن آن یكی از بخش‌های بسیار بسیار مهم، در سیستم درمانی كنگره 60 است. چرا كه اگر تفكرات و نگرش فرد اصلاح نشود حتی اگر سال‌‌‌ها مواد مخدر مصرف نكند درمان نشده است. به همین دلیل ، یعنی عدم حركت اصلاحی در جهت تعادل این بخش ، در روش‌های دیگر ، اكثر معتادان بعد از قطع مصرف ، حتی با وجود گذشت مدت طولانی دوباره به مصرف مواد مخدر روی می‌آورند
و این ذهنیت پدید آمده است كه معتاد بایستی تا آخر تحت مراقبت و كنترل باشد، در صورتی كه هرگز چنین نیست و اگر معتادی به درستی درمان شده باشد یعنی جسم  ، روان و جهان‌بینی او به تعادل رسیده باشد هرگز نیازی به مراقبت و كنترل دائمی نیست و در هرگونه شرایط نامطلوب و یا محیط‌های آلوده و دوستان آلوده قرار گیرد هرگز مصرف نخواهد كرد و برگشتی نخواهد داشت.
در پروسه درمانی كنگره 60 كه همراه با برپایی كارگاه‌های آموزشی و گروه درمانی است ، بیمار همزمان با كاهش پله‌ای مصرف مواد مخدر و به تعادل رساندن ساختارهای جسم و روان در جلسات گروه درمانی نیز شركت می‌كند.
تنها عاملی كه می‌تواند تفكرات و نگرش شخص معتاد را تغییر دهد و آن را از حالت افیونی بودن خارج و به سمت سلامتی و نگرش صحیح سوق دهد  ، آموزش و كسب آگاهی و رسیدن به دانایی است؛ كه این مهم با شركت بیمار در جلسات گروه درمانی و كارگاه‌های آموزشی كنگره 60 و تحت آموزش قرار گرفتن ، به شكل كامل میسر می‌شود. در سیستم آموزشی كنگره 60  ، پیرامون موضوعات متعدد درخصوص شناخت انسان و مواد مخدر و جایگاه انسان در زندگی و نقش او ، و همچنین طرق كسب لذت‌های سالم و بدیع، آموزش كاملی صورت می‌گیرد و بیمار با آموزشی كه می‌بیند و آگاهی‌ئی كه كسب می‌كند و همچنین تجربیاتی كه از سایر دوستان به او منتقل می‌شود ، آرام آرام دچار یك تحول و دگرگونی اساسی در بخش تفكرات و نگرش می‌شود و می‌آموزد كه چگونه باید زندگی كند و زمانی‌كه مصرف مواد مخدر او بعد از گذشت دوره درمانی قطع می‌شود در حالی كه از نظر جسمی و روانی از تعادل كامل برخوردار است ، در بخش جهان‌بینی نیز آموزش های لازم را دیده و به تعادل رسیده است و در این جاست كه می‌توانیم ادعا كنیم بیمار درمان شده است نه اینكه ترك اعتیاد كرده است

چهارشنبه 24/11/1386 - 17:45 - 0 تشکر 29836

سلام حالت چطوره زودباش بگو 123 123 123 ؟

از مطالبی که در مورد اعتیاد گذاشتی ممنونم واقعا اعتیاد بلای خانمان سوز است

در وفای تو چنانم که اگر خاک شوم / آید از تربت من بوی وفاداری تو . . .

منتظر شما در وبلاگ دل شکسته
شنبه 27/11/1386 - 22:5 - 0 تشکر 30335

والدین نقش مهمی در پیشگیری از اعتیاد مواد مخدر فرزندانشان دارند
تهران خبرگزاری ایسکانیوز : رییس آموزش پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی گفت: والدین نقش مهمی در پیشگیری از اعتیاد مواد مخدر فرزندانشان دارند.

سرهنگ سماواتی ، رییس آموزش پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی روز شنبه درگفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز" با بیان اینکه والدین نخستین الگوی رفتاری برای فرزندان هستند ، اظهار داشت: بنابرین باید با دقت و توجه در رفتار خود الگویی مناسب در شخصیت خود به آنها ارایه دهند.
وی ادامه داد:اعتیاد والدین مهمترین عامل محیطی است که می تواند موجب مصرف مواد مخدر توسط نوجوانان در سنین پایین باشد، چرا که وجود این معضل در خانواده سبب آشنایی زود هنگام مواد مخدر در فرزندان است.
سرهنگ سماواتی افزود:اعتیاد والدین موجب از بین رفتن زشتی وقبح این مسئله در نزد فرزندان شده و مصرف مواد برای آنها به صورت امری عادی جلوه کند ، از طرفی وجود پدر معتاد در خانواده باعث می شود فرزندان از لحاظ دریافت محبت و عاطفه ، کنترل و نظارت و بالاخره حمایت از سوی پدر ، در شرایطی گیج کننده و سر درگم به سر برند ،چرا که پدر معتاد هنگام نئشگی بسیار خوش خلق بوده ولی هنگام خماری رفتاری همراه خشم وعصبانیت دارد.
رییس آموزش پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی تصریح کرد: این امر باعث تزلزل در شخصیت پدر در نزد فرزندان و نیز سردر گمی آنها در مقابل پدر می شود ،بنابرین باید بکوشید تا الگویی مناسب برای خود باشید و صفات مثبتی چون درستکاری ، صداقت ،ایمان و... را برای آن به نمایش بگذارید تا این صفات در آنها رشد یابد.
وی با تاکید بر اینکه والدین باید شناخت کافی از فرزندان خود داشته باشند ، خاطر نشان کرد: والدین با فرزندان باید طوری رابطه دوستی برقرار کنند تا بتوانند نیازها،گرایش ها، علایق، طرز تفکر و قدرت تفکر آنهاپی برده و نقاط ضعف و قدرت و حساسیت های آنها را شناسایی کنند.
سرهنگ سماواتی ادامه داد:یکی از مهمترین عواملی که باعث جلوگیری از گرایش افراد به مواد مخدر می شود، برقراری یک ارتباط مناسب ،صمیمی و گرم با نوجوان است.
وی اظهار داشت: تجربه نشان داده است که اکثر اعتیادها و انحرافات ،ناشی از عدم برقراری یک ارتباط مناسب بین والدین وفرزندان است.
سرهنگ سماواتی درخصوص چگونگی برقراری ارتباط مناسب با فرزندان به خبرنگار خبرگزاری ایسکانیوز گفت:کلمات می توانند تاثیر مثبت داشته باشند و با ایجاد حالت تدافعی گفتگو را به بحث و جدال بکشاند ، پس انتخاب مناسب در برقراری یک ارتباط موثر و نزدیک شدن به آنها نقش بسزایی دارند،اگر خشمگین هستید چند لحظه درنگ کنید وبر اعصاب خود مسلط باشید وبه جای پند و موعظه باهمفکری او را راهنمایی کنید.
رییس آموزش پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی به والدین توصیه کرد: از گوشه و کنایه زدن و بر چسب زدن ، سرزنش کردن و توهین و تحقیر کردن فرزندانتان جلوگیری کنید .
وی همچنین در ادامه سخنان خود تصریح کرد:به فرزندانمان" نه"گفتن را بیاموزیم تا زمانی اگر پیشنهادی از جانب دوستان به آنها داده می شود قبل از اینکه اقدام به انجام آن کنند به عواقب مثبت یا منفی آن بیندیشند ، سپس با تکیه بر منطق و استدلال تصمیم بگیرند و چنانچه انجام آن عواقب منفی به دنبال داشته باشد بسیار محکم و قاطع در قبال آنها بایستند و پاسخ منفی بدهند .
سرهنگ سماواتی در پایان از خانواده ها به خصوص والدین خواست تا با افزایش سطح آگاهی در خصوص معضل اعتیاد از گرایش فرزندانشان به مواد مخدر جلوگیری کنند./

شنبه 27/11/1386 - 22:9 - 0 تشکر 30337

جام جم :

وقتی مسوولان ستاد مبارزه با موادمخدر، متولیان آموزش و پرورش را متهم می کنند که آنها از انجام هرگونه پژوهشی درباره موادمخدر در مدارس جلوگیری می کنند ، وقتی کتاب مهارت های زندگی برای پیشگیری از مصرف موادمخدر سالهاست در راه رسیدن به مرحله چاپ خاک می خورد، وقتی مصوبات ستاد پیشگیری از موادمخدر درباره وظایف آموزش و پرورش بعد از 10 سال هنوز اجرایی نشده است و وقتی مسوولان آموزش و پرورش از ستاد مبارزه با موادمخدر در اختصاص ندادن بودجه ویژه برای مبارزه با اعتیاد دانش آموزان انتقاد می کنند، اصلا عجیب نیست اگر 30 هزار دانش آموز معتاد و دهها هزار مصرف کننده تفننی در مدارس داشته باشیم ، گرچه همه بر این باوریم که مسوولان برای کنترل نفوذ اعتیاد در مدارس تلاش می کنند اما ناهماهنگی ها و نبود برنامه ریزی جامع برخی از این تلاش ها را ناکام گذاشته است.
شاید هنگامی که سردار احمدرضا رادان ، فرمانده انتظامی تهران بزرگ ، در حاشیه مراسم نمادین نواختن زنگ مدرسه در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره وضعیت موادمخدر در مدارس ، به گفتن «بی اطلاعم» بسنده کرد، قصد داشت غائله مصرف مواد افیونی را در مدارس ختم به خیر کند؛ اما انگار آتش این غائله حتی از 10 سال پیش که مصوبات ستاد مبارزه با موادمخدر درباره وظایف آموزش و پرورش اجرایی نشد، تندتر شده است.
دکتر هومان نارنجی ها، مدیرکل امور فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به کاهش 1.3 ساله سن اعتیاد می گوید: رقم 30 هزار نفری دانش آموزان معتاد، فقط مربوط به گروهی است که خودخواسته به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کرده اند، اما رقم قابل توجهی از دانش آموزان نیز مصرف کنندگان تفننی محسوب می شوند.
وی با تاکید بر این که مداخلات پیشگیرانه در حوزه آموزش و پرورش هنوز کمرنگ است ، می گوید: پژوهش های بنیادین فراوانی باید در این حوزه صورت گیرد که هنوز برای انجامشان اقدامی نشده است. برای مثال هنوز نمی دانیم نگرش دانش آموزان در چه مقطعی نسبت به موادمخدر مثبت می شود یا الگوی مصرف جاری موادمخدر در مدارس چیست؟
نارنجی ها درباره ممانعت مسوولان مدارس از انجام پژوهش و توزیع پرسشنامه هایی برای سنجش میزان شیوع مصرف موادمخدر در مدارس می گوید: اطلاعات مربوط به موادمخدر در هیچ جای دنیا محرمانه نیست ، اما هنوز این فرهنگسازی در کشور ما رخ نداده است.
وی ادامه می دهد: مدیران ، وجود دانش آموزان معتاد را در مدارس ، بکلی منکر می شوند و این در حالی است که بیشتر آنان هیچ گونه اطلاعاتی درباره انواع موادمخدر، طریقه و علائم مصرف آن ندارند. اما حتی اگر بشود به تعویق افتادن دو ساله چاپ کتاب مهارت های زندگی را به عنوان مرجعی اطلاع رسان درباره موادمخدر در مدارس نادیده گرفت ، بسیاری از کارشناسان معتقدند مهمترین خلا در زمینه پیشگیری از شیوع مواد افیونی ، در خانواده 16 میلیون نفری آموزش و پرورش ، نبود آیین نامه برخورد با موادمخدر در مدارس است.
مدیرکل امور فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر دراین باره اظهار می کند: هنوز برای برخورد با دانش آموزان معتاد یا آنها که به صورت تفننی از موادمخدر استفاده کرده اند، برنامه کارشناسی شده ای در کشور نداریم.
وی توضیح می دهد: نبود چنین آیین نامه ای ، توانایی تصمیم گیری مسوولان را در برخورد با توزیع و مصرف مواد مخدر می گیرد؛ به طوری که مدیران و مشاوران مدارس هنوز بدرستی نمی دانند با دانش آموز معتاد یا کسی که برای بار اول استفاده از مواد مخدر را تجربه کرده است ، چگونه باید رفتار کنند؟
نارنجی ها می افزاید: اولین اقدام اغلب مدیران در برخورد با دانش آموزان معتاد، اخراج آنها از مدرسه است در حالی که این روش آنان را به معتادان حرفه ای تبدیل می کند.وی با اشاره به این که آموزش و پرورش نباید در اجرای برنامه های پیشگیرانه چشم انتظار بودجه ستاد مبارزه با مواد مخدر بماند، می گوید: تلاش برای پیشگیری از اعتیاد باید به جزیی از فعالیت های ذاتی سازمان ها و نهادها تبدیل شود و بودجه محدود اختصاص یافته به پیشگیری از اعتیاد در ستاد مبارزه با مواد مخدر به طور مسلم ، پاسخگوی آنها نخواهد بود.

تکذیب می کنیم ، آماده مناظره هستیم

محسن فریدی ، معاون پژوهش و آموزش سازمان دانش آموزی کشور و مدیرکل سابق دفتر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار جام جم با تکذیب آمار ارائه شده از سوی جانشین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، اعلام کرد: مدارس ایران ، مدارسی ایمن است که میزان آسیب های اجتماعی آن از جمله اعتیاد بسیار نادر و بسیار کمتر از آن حدی است که برخی اعلام می کنند.
فریدی گفت: به عنوان یک کارشناس آموزش و پرورش که سالها تجربه کار ستادی دارم ، این گونه اخبار را بشدت تکذیب می کنم.
وی گفت: احتمالا روش پژوهشی آنها نادرست است و نمونه آماری آنها مبین جامعه آماری نیست.
فریدی افزود: امیدوارم مسوولان مربوطه در ستاد مبارزه با مواد مخدر مستندات خود را در این پژوهش اعلام کنند.
به گفته فریدی ، تعمیم دادن نتایج یک پژوهش در مناطقی که درصد آسیب های اجتماعی آن از جمله در مدارس بالاست به کل کشور، کار نادرستی است و پژوهش های آماری بویژه درباره مسائل حساس نظام تعلیم و تربیت کشور که اساس آن آرامش و اطمینان است ، باید بدقت و به صورت کاملا علمی انجام شود.
فریدی افزود: به عنوان یک معلم و کارشناس آموزش و پرورش آماده ام در مطبوعات یا صداوسیما درباره این مساله با کسانی که مدعی آمار نگران کننده اعتیاد در مدارس هستند، مناظره کنم.
وی افزود: مسوولان ستاد مبارزه با موادمخدر به دلیل کم کاری های خود، سعی دارند توپ را در مورد مساله اعتیاد دانش آموزی به زمین آموزش و پرورش پرتاب کنند.
مدیرکل سابق دفتر مبارزه با آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش در حالی پاسخگوی سوالات خبرنگار «جام جم» شد که مسوول فعلی این بخش در آموزش و پرورش که چندی است منصوب شده است ، رغبت چندانی به گفتگو در این زمینه ندارد و تلاش ما برای گفتگو با وی به نتیجه نرسید.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.