• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 4090)
دوشنبه 5/7/1389 - 21:47 -0 تشکر 235791
جنگ نرم

جنگ نرم موضوعی مهم با گستره ای وسیع است واگر بخواهیم در رابطه با آن صحبت كنیم نمی توانیم براحتی تمام ابعاد آنرا مورد بررسی قرار دهیم.

برای بررسی كلیه ابعاد مربوط به جنگ نرم بهتر است آنرا به زیرموضوعاتی تقسیم كنیم تا بتوانیم بحث را بصورت تخصصی مطرح نماییم

اگر دوستان بتوانند زیرموضوعاتی برای جنگ نرم ارائه دهند بسیار راهگشا خواهد بود تا هر زیر موضوع رابصورت مستقل مطرح نموده و در مورد آن بحث نماییم

بنظر من ابعاد مختلف جنگ نرم عبارتند از :

1-  فرهنگی

2- اعتقادی

3- اطلاعاتی و روانی

4-- سیاسی

5- اقتصادی

6-سایبری(اینترنتی)

 

مژده مژده پایگاه مجازی تحلیل و بررسی جنگ نرم افتتاح شد

 

  

WWW.JangeNarm1388.com

سه شنبه 6/7/1389 - 14:36 - 0 تشکر 236039


مبحث خوبیه اگر کامل توضیح بدید
مطلب روز جامعه است
و بدترین نوع جنگ و با بدون سلاح گرم
شاید با کمترین هزینه
با درگیر کردن اعصاب و اندیشه و روان ادما

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
چهارشنبه 7/7/1389 - 0:15 - 0 تشکر 236347

تعریف مانع و جامعی از جنگ نرم كه بنده به آن رسیدم این است:
جنگ نرم جنگی است كه هدف دشمن در آن تغییر تفكرات ، آداب و رسوم و عقاید مردم است
و ابزارهای بكارگیری شده شامل ابزارهای فكری ، فرهنگی و فناوری های جدید می باشد

 

مژده مژده پایگاه مجازی تحلیل و بررسی جنگ نرم افتتاح شد

 

  

WWW.JangeNarm1388.com

پنج شنبه 8/7/1389 - 11:23 - 0 تشکر 236914

آنچه كه در مقابله با جنگ نرم دشمن از اهمیت ویژه ای برخوردار است :
شناخت اهداف دشمن و شناخت ابزارهای دشمن است.
همانطور كه در تعریف جنگ نرم اشاره شد هدف دشمن از جنگ نرم بطور كلی تغییر فكر و رفتار مردم است
البته با توجه به اینكه جنگ نرم دارای ابعاد متنوعی است (كه در بالا ذكر شده است) در هریك از این ابعاد این هدف كلی رنگ خاصی بخود می گیرد و به اصطلاح غربی ها كاستومایز می شود.
كه البته در تاپیك های مجزایی به شرح اهداف دشمن در هر یك از ابعاد مختلف جنگ نرم خواهیم پرداخت انشاءالله

 

مژده مژده پایگاه مجازی تحلیل و بررسی جنگ نرم افتتاح شد

 

  

WWW.JangeNarm1388.com

يکشنبه 11/7/1389 - 9:35 - 0 تشکر 237753

از لحاظ روان‌شناسی، انسان یك سیستم است كه مجموعه‌ای درون‌داد (اطلاعاتی كه به فرد داده می‌شود) و مجموعه‌ای برون‌داد دارد. اگر شما بتوانید درون‌داد و اطلاعاتی را كه به ذهن او وارد می‌شود به نوعی كنترل كنید، تا حدودی می‌توانید رفتار برونی او را هم كنترل كنید. وقتی ورودی یك كارخانه كنترل شود، خروجی آن را نیز در كنترل است. در نبرد نرم، همین كار صورت می‌گیرد. اطلاعات مورد نیازی كه ظاهراً مفید است، به فرد داده می‌شود اما این اطلاعات ممكن است "درست"، "گزینش شده" یا "اشتباه" باشد. نهایتاً رفتاری كه از فرد منتج می‌شود، رفتاری است كه شما مایلید صورت بپذیرد.

 

مژده مژده پایگاه مجازی تحلیل و بررسی جنگ نرم افتتاح شد

 

  

WWW.JangeNarm1388.com

سه شنبه 13/7/1389 - 21:52 - 0 تشکر 238598

در مقابل جنگ نرم دشمن ما دو وظیفه داریم:
1- دفاع نرم
2- حمله نرم

برای دفاع نرم باید قدرت نرم خود را حفظ كرده و آنرا افزایش دهیم تا در مقابله با حملات نرم دشمن كمتر آسیب ببینیم

در حمله نرم باید با دشمن به جنگ نرم برویم یعنی یك جنگ نرمی علیه خودش راه بندازیم ( مانند دیپلماسی عمومی در مسائل سیاسی )

 

مژده مژده پایگاه مجازی تحلیل و بررسی جنگ نرم افتتاح شد

 

  

WWW.JangeNarm1388.com

سه شنبه 13/7/1389 - 21:55 - 0 تشکر 238599

پس افزایش قدرت نرم یكی از مهمترین مولفه ها برای برخورد با جنگ نرم دشمن است

 

مژده مژده پایگاه مجازی تحلیل و بررسی جنگ نرم افتتاح شد

 

  

WWW.JangeNarm1388.com

يکشنبه 25/7/1389 - 10:22 - 0 تشکر 242523

قدرت نرم:
که بیشتر ناظر بر ابعاد فرهنگی، روانی و اطلاعاتی است. تعبیری که رهبر انقلاب از این نوع قدرت داشته‌اند. اصطلاح «استعمار نو» بوده است. در این نوع قدرت، به جای تصرف و تسلط سرزمین‌ها و یا دولت‌‌ها، تصرف «ذهن» ‌ها و «قلب‌»ها مد نظر قرار می گیرد. و از این طریق، یعنی با تسلط بر ذهن و قلب افراد یک جامعه می‌توان آنان را به «اقناع» رساند. به سادگی روشن است که ابزارهای رسیدن به چنین هدفی در اولویت اول، رسانه های فرهنگی و اطلاعاتی است.
نکته مهم این است که در مقابل قدرت سخت و نیمه سخت می‌توان صلابت به خرج داد و مقابله به مثل کرد. اما در فرایند قدرت نرم از آنجا که فعالیت ها و عملکردهای آن به صورت غیر مستقیم و ناملموس است، انسان بدون آن که بداند تحت تاثیر قرار گرفته و به اصطلاح دچار «استحاله» شده و به عنصری در اختیار بیگانه تبدیل می‌شود.
مبرهن است که جامعه آماری برای به کارگیری چنین قدرتی با توجه به ویژگی های خاصی که اعضای جوان یک کشور دارند، در درجه ی اول معطوف به این قشر می باشد. و به همین علت رهبر انقلاب چندی پیش در دیدار با دانشجویان کشور، جوانان و دانشجویان را «افسران جنگ نرم» نامیدند.
منبع:www.softwar.isarblog.com

 

مژده مژده پایگاه مجازی تحلیل و بررسی جنگ نرم افتتاح شد

 

  

WWW.JangeNarm1388.com

يکشنبه 25/7/1389 - 10:27 - 0 تشکر 242525

چند گام‌ در برابر جنگ نرم
اولین كاری كه در مقابله با هرگونه عملیات نرم رقیب می‌تواند صورت بگیرد، "آگاهی‌بخشی" است تا هم رقیب بفهمد كه ما متوجه اعمال او هستیم و هم ملت خودمان این آمادگی را دریابند. وقتی كه از طریق آگاهی‌دهی، "مصون‌سازی" ایجاد شود، گام بزرگی برداشته شده است. البته این كار پیچیده است و در یك مقطع كوتاه انجام شدنی نیست.
در واقع ما باید در یك فرایند ملت‌سازی شركت كنیم. امام خمینی(ره) یك انقلاب را به پیروزی رساند اما پیش از آن فرایند ملت‌سازی را آغاز كرده بود. انقلاب در واقع ثمره‌ی كار بود، نه شروع آن. این ملت‌سازی از چه زمان آغاز می‌شود؟ از مهدها. كشوری كه می‌خواهد برای دنیا الگو درست كند، باید از لحاظ حركت، نمونه‌ی مطلوب و مورد پذیرش را در مركز جهان اسلام ایجاد و نهادینه كند. بنابراین باید فرایند ملت‌سازی‌ای را كه شروع كرده‌ایم، تكمیل كنیم؛ البته به عنوان یك فرایند مستمر؛ یعنی یك پروسه، نه پروژه.

نكته‌ی دیگر این‌كه نمی‌توان برای كل جامعه یك پیام واحد طراحی كرد. با توجه به اجزاء مختلف جامعه، هر پیام باید متناسب با روحیات، تعلقات فكری، مبنای شناختی و منطقی خاصی طراحی شود. گرچه اجزاء جامعه هویت دینی و ملی واحدی دارند كه طبق دین اسلام باید از پیش از تولد تا زمان مرگ برای آن‌ برنامه داشت. تلاش ما برای تمدن‌سازی و ملت‌سازی، عظمت كار ما و این‌كه تلاش ما مكانیكی نیست را نشان می‌دهد.
همچنین هنگامی كه نظام، پیامی را برای آحاد مردم طراحی می‌كند، نباید در ذات این پیام، تعارض و تناقضی وجود داشته باشد. بنابراین، نظام فرهنگی و نهادهای فرهنگی كشور باید درون یك استراتژی كلان عمل كنند.
نویسنده:دکتر امیر محبیان

 

مژده مژده پایگاه مجازی تحلیل و بررسی جنگ نرم افتتاح شد

 

  

WWW.JangeNarm1388.com

جمعه 21/8/1389 - 23:30 - 0 تشکر 250308

مقاله ای تحت عنوان "راهبردهاى امنیتى ایران در مقابله با جنگ نرم مخالفان " توسط آقای مصطفى دلاورپور اقدم به رشته تحریر درآمده که مطالعه آن برای شما دوستان عزیز بسیار مفید فایده خواهد بود :


مقدمه

یکى از ابزارها و شیوه هاى ایالات متحده براى تغییر رفتار و یا تضعیف نظام جمهورى اسلامى ایران، تقویت آموزه هاى جنگ نرم در سیاست هاى عملیاتى و راهبردى است.

با توجه به پراکندگى نیروهاى نظامى امریکا در منطقه و بالتبع افزایش آسیب پذیرى آنها، مخالفت جامعه جهانى با تداوم سیاست یکجانبه گرایانه مبتنى بر نظام هژمونیک، پیروزى قاطع کاندیداهاى حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهورى و یک سوم مجلس سنا به تاریخ چهارم نوامبر 2008 و بهره بردارى ابزارى آنان از موءلفه هاى نرم افزارگرایانه، اقتدار یگان هاى نظامى جمهورى اسلامى ایران در حوزه «جنگ هاى نامتقارن علوى» و «بازدارندگى موشکى»، ابهام اطلاعاتى غرب پیرامون نوع و دامنه واکنش جمهورى اسلامى ایران در قبال سناریوى حمله نظامى ، تهدید ثبات امنیت عرضه انرژى، تکثر قومى ـ فرقه اى در ایران، عمق استراتژیک پایین فلسطین اشغالى و اقتدار روزافزون نظام در میان جنبش آزادیخواه از مهم ترین دلایل ایالات متحده براى بکارگیرى «دکترین جنگ نرم» علیه جمهورى اسلامى ایران است؛ به همین دلیل تضمین امنیت ملى، ضرورت توسعه «عمق استراتژیک داخلى و خارجى» و تحقق اهداف عالیه سند چشم انداز(1) ایجاب مى کند که متولیان امر با رویکرد کاربردى ـ راهبردى نسبت به آسیب شناسى پیامدهاى جنگ نرم امریکا و اتخاذ پاداستراتژى کارآمد براى مهار و خنثى سازى آن اقدام کنند.
گفتار اول: واکاوى ابزارها و اهداف جنگ نرم مخالفان نظام جمهورى اسلامى ایران

مهم ترین شیوه هاى عملیاتى پیروان دکترین براندازى نرم براى تغییر رفتار و یا تضعیف نظام مقدس جمهورى اسلامى ایران عبارتند از:
توسعه بخشى به عملیات هاى آفندى جنگ رسانه اى

یکى از مهم ترین ابزارهاى ناتوى فرهنگى براى بى ثبات سازى نظام امنیت اجتماعى؛ گسترش هدفمند شبکه هاى ماهواره اى است. به عنوان مثال هم اکنون 4/5 میلیون گیرنده ماهواره اى غیر مجاز در کشور فعال است و از 17 هزار و 666 شبکه ماهواره اى جهانى، نزدیک به سه هزار شبکه در داخل کشور قابل دریافت است. از این تعداد 380 شبکه به موسیقى، 74 شبکه به تبلیغات مد لباس و لوازم آرایش، 273 شبکه به تبلیغ ادیان ساختگى و 235 شبکه به برنامه هاى مبتذل اختصاص یافته اند.(2)

از طرفى مجلس نمایندگان ایالات متحده با تخصیص بودجه سالانه به توسعه شبکه هاى ماهواره اى فارسى زبان ضد انقلاب، بصورت مستقیم در امور داخلى جمهورى اسلامى ایران مداخله مى کند زیرا این شبکه ها با بهره گیرى از ترفندهاى تبلیغاتى تلاش مى کنند زمینه هاى ناامنى هاى مدنى در پنج سطح صنفى، دانشجویى، قومى، فرقه اى و اجتماعى را فراهم کنند.
گسترش عمق و دامنه جنگ هاى اطلاعاتى

تلاش «شبکه هاى جاسوسى»(3) امریکا و رژیم صهیونیستى براى نفوذ در نهادهاى استراتژیک نظام با هدف بى ثبات سازى نظام امنیت اجتماعى، گسترش «نافرمانى مدنى»(4) و رفع خلأ اطلاعاتى در ردیف تهدیدات نرم نظام مقدس ج.ا.ایران تعریف مى شود که برخى مصادیق آن عبارتند از:

- تحریک به ایجاد و گسترش برخى تنش هاى قومى در استان هاى شمال غربى کشور توسط عوامل جاسوسى رژیم صهیونیستى در کردستان عراق و جمهورى آذربایجان؛

- افزایش قابل توجه بودجه نهادهاى اطلاعاتى و امنیتى ایالات متحده؛

«مدیر اطلاعات ملى»(5) ایالات متحده بودجه این سازمان براى سال 2008 را 47/5 میلیارد دلار اعلام کرد که به غیر از هزینه «برنامه هاى اطلاعاتى نظامى»(6) مى باشد که حداقل شامل ده میلیارد دلار است.

افشاى بودجه اداره اطلاعات ملى امریکا براى چهارمین بار است که بصورت رسمى اعلام مى شود. بودجه این اداره در سال هاى 1997، 1998 و 2007 به ترتیب برابر 6/26، 7/26 و 5/43 میلیارد دلار بوده است(7) که بیانگر جهش قابل توجه بودجه شبکه هاى جاسوسى امریکا پس از یازده سپتامبر و با هدف رفع خلأ اطلاعاتى عملیات هاى مداخله جویانه ایالات متحده مى باشد که بخش قابل توجهى از آن شامل تأمین مالى طرح هاى جاسوسى در خاورمیانه مانند جمهورى اسلامى ایران است.

- رفع خلأ اطلاعاتى پیرامون تأسیسات هسته اى و موشکى جمهورى اسلامى ایران.

ابهام اطلاعاتى در رابطه با قابلیت هاى آفندى و پدافندى نیروهاى مسلح جمهورى اسلامى ایران مى تواند نوعى بازدارندگى روانى نامتقارن را در برابر سناریوهاى تهدیدزا دشمنان نظام ایجاد نماید به همین دلیل دستیابى به اطلاعات طبقه بندى شده نظامى همواره به عنوان یکى از کارویژه هاى شبکه هاى جاسوسى رژیم صهیونیستى و ایالات متحده همواره مطرح بوده و از مصادیق آن مى توان به شناسایى و دستگیرى شبکه جاسوسى موساد از مراکز نظامى توسط سازمان حفاظت اطلاعات سپاه و یا اعدام جاسوس رژیم صهیونیستى (على اشترى) توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) اشاره کرد که بیانگر دوره جدید جنگ اطلاعاتى رژیم اشغالگر قدس و جمهورى اسلامى ایران است.

- شستشوى مغزى پناهندگان ایرانى و کاربست هدفمند آنها در شبکه هاى جاسوسى.

یکى از شیوه هاى خصمانه جنگ اطلاعاتى امریکا علیه نظا مقدس جمهورى اسلامى ایران، تمرکز بر گروه ها و افرادى است که بصورت قانونى و یا غیرقانونى از کشور خارج شده و در اردوگاه هاى پناهندگى به ویژه در سوئد، فرانسه، هلند و آلمان مستقر شده اند زیرا وابستگى و علقه آنان به آب و خاک ایران کمرنگ است و بستر خیانت و جذب آنان در ساختار شبکه هاى اطلاعاتى مخالفان نظام فراهم مى باشد.

این سناریو محتمل است که ایالات متحده بخشى از کارویژه شناسایى افراد خود فروخته را توسط گروهک تروریستى منافقین انجام دهد زیرا تمرکز آنان در اردوگاه هاى پناهندگى زیاد است و بخشى از عضوگیرى را نیز به صورت مستقیم انجام دهد و با آموزش هاى لازم و بازگشت سازماندهى شده آنان به ایران، از آنها در اهداف جاسوسى و یا بى ثبات سازى استفاده نماید.

این سناریو محتمل است که برخى فعالیت هاى اطلاعاتى دشمنان نظام از طریق مجارى زیر پیگیرى شود:

- در قالب تیم هاى تحقیقاتى - آموزشى

- در قالب تیم هاى دیپلماتیک سایر کشورها

- در قالب گروهک هاى تروریستى سازمان یافته مانند منافقین

- در قالب جهانگرد

- در قالب تیم هاى بازرسى معاونت پادمان آژانس اتمى

- گسترش نصب تجهیزات جاسوسى و ماهواره اى در محیط پیرامونى جمهورى اسلامى ایران

- تأسیس میز مخصوص مطالعات ایران در وزارت امور خارجه و پنتاگون و یا ایجاد دفاتر ویژه مربوط به ایران بویژه در شهرهایى مانند باکو، استانبول، دبى، نجف، کربلا و بصره که محل تردد تعداد زیادى از ایرانیان است که یکى از کارویژه هاى آنها جذب نخبگان علمى، اقتصادى، سیاسى و فرهنگى و یا تبدیل آنان به عوامل نفوذى در نهادهاى استراتژیک امنیتى ، نظامى و اقتصادى است.
ایجاد و توسعه هدفمند جنگ هاى فرقه اى در محیط امنیتى داخلى و خارجى جمهورى اسلامى ایران

یکى از ابزارهاى دکترین براندازى نرم با محوریت تضعیف اقتدار جهان اسلام، عملیاتى کردن تنش هاى عقیدتى ـ قومى با بهره گیرى از ترفندهاى عملیات روانى ـ رسانه اى است؛ به عبارتى متولیان ناتوى فرهنگى قواعد و محیط بازى ژئوپلتیک جهان اسلام را طورى مدیریت مى کنند که دورنماى آن به سمت هدر رفتن بخشى از ظرفیت و منابع مادى و معنوى ملل اسلامى به سمت مهار تنش هاى فرقه اى متمرکز شود که در صورت عدم تبیین پاداستراتژى مناسب، مى تواند عمق استراتژیک امنیت داخلى و خارجى جمهورى اسلامى ایران را با تهدیدهاى ساختارى هویتى مواجه کند. برخى تهدیدهاى نرم در این حوزه عبارتند از:

- تلاش وهابیون براى شبهه افکنى در فرایض حج

یکى از ابزارهاى اختلاف افکنى وهابیون، شبهه افکنى در برابر تکلیف گرایى فرایض حج است که در این راستا معاونت آموزش و پژوهش بعثه مقام معظم رهبرى با انتشار آثار پژوهشى ماندگار، اقدام هاى قابل توجهى را براى رفع این شبهات انجام داده است.

- افزایش تبلیغات گروه هاى ضاله در برخى نواحى استان هاى مرزى

گروه هاى ضاله مانند پیروان وهابیت و بهائیت با بهره گیرى از برخى کاستى هاى نواحى کمتر توسعه یافته استان هاى مرزى مانند کرمان، تلاش مى کنند به ترویج عقاید خود اقدام نمایند.(8)

توجیه «مداخلات بشردوستانه» با ابزار مانور تبلیغاتى و تغییر جهت دار بیانیه هاى سازمان هاى بین المللى دولتى و غیردولتى

یکى از ابزارهاى ایالات متحده براى بهره بردارى امنیتى - سیاسى و مشروعیت بخشى به «مداخلات بشر دوستانه»(9)، استناد به قطعنامه ها و یا بیانیه هاى غیر الزام آورى است که توسط برخى سازمان ها با موضوع «نقض حقوق بشر»(10) صادر مى شود که برخى مصادیق آن عبارتند از:

- کمیته سوم مجمع عمومى سازمان ملل

نفوذ نظام سلطه و حامیان آن در ساختارهاى سازمان ملل مانند شوراى امنیت و «شوراى اقتصادى - اجتماعى»(11) به حدى است که همواره از آنها در جهت تخریب وجهه بازیگران مستقل استفاده کرده اند، به عنوان مثال «کمیته سوم مجمع عمومى»(12) در 21 نوامبر 2008 با تصویب قطعنامه غیر الزام آورى، مدعى نقض شدید حقوق بشر در جمهورى اسلامى ایران شده بود، در حالیکه این کمیته در برابر نقض شدید و عینى حقوق ملت فلسطین توسط رژیم صهیونیستى همواره سکوت کرده است.

طرح این «قطعنامه غیر الزام آور»(13) با 81 رأى موافق در برابر 71 رأى مخالف مورد موافقت قرار گرفت که در نهایت با 70 رأى موافق، 51 رأى مخالف و 60 رأى ممتنع به تصویب رسید.(14)

در این قطعنامه که با پیشنهاد کانادا و حمایت امریکا به تصویب رسید، با حمایت از تجمع هاى غیرقانونى و یا آزادى زندانیانى که جرایم مشهودى علیه امنیت اجتماعى شهروندان مرتکب شده اند، در راستاى گسترش «نافرمانى هاى مدنى» و «بى ثبات سازى» ایران ارزیابى مى شود.

- سازمان «دیده بان حقوق بشر»

بررسى متن تمام گزارش هاى مرتبط با ایران «دیده بان حقوق بشر»(15) مبین این است که تنظیم کنندگان آن با ترسیم یک فضاى مجازى و غیر دولتى، تلاش نموده اند کد بین المللى اقتدار ایران در ساختار نرم افزارى جهانى را تنزل دهند تا قدرت هاى سلطه گر با تغییر جهت دار از گزارش هاى آنان در جهت مشروعیت بخشى براى مداخله در امور داخلى ایران استفاده کنند(16) و این سازمان نیز با تنظیم گزارش هاى جهت دار همواره در این مسیر حرکت کرده است.

- پارلمان اتحادیه اروپا

ایالات متحده در راستاى گستره بخشى به مداخلات بشردوستانه؛ تلاش مى کند از ظرفیت تقنینى نمایندگان «پارلمان اتحادیه اروپا» نیز براى افزایش عملیات روانى علیه جمهورى اسلامى ایران استفاده نماید. به عنوان مثال این پارلمان که مقر آن در «استراسبورگ» است، در ژوئن 2008 سومین قطعنامه غیر الزام آور خود را با محوریت نقض حقوق بشر در ایران صادر کرد.
حمایت غیرمستقیم از افزایش توزیع و مصرف مواد مخدر در ایران

یکى از شاخصه هاى سنجش قدرت نرم و ثبات امنیت اجتماعى، برخوردارى جامعه از قشر جوان پویا و فعال در حوزه سازندگى است و کارگزاران نظام با مدیریت مناسب جمعیت جوان کشور مى توانند از این ظرفیت براى تحقق اهداف عالیه انقلاب استفاده نمایند، به همین دلیل دشمنان نظام با تنوع سازى شیوه ها و ابزارهاى جنگ نرم و براندازى در سکوت در جهت منفعل سازى جمعیت فعال کشور برنامه ریزى مى کنند که از مهم ترین ابزارهاى آنان مى توان به حمایت غیرمستقیم امریکا و انگلستان از تولید مواد مخدر در شرق کشور و در نهایت کانالیزه کردن توزیع و مصرف آن در ایران اشاره کرد.

به عنوان مثال دکتر على لاریجانى ریاست محترم مجلس هشتم در سومین روز از سفر خود به ژنو و در دیدار با دبیرکل اتحادیه بین المجالس اعلام کرد «تولید مواد مخدر در عرض هشت سال 40 برابر شده، حجم اصلى ترانزیت این مواد از سه فرودگاه تحت کنترل ناتو به سمت کشورهاى غربى صورت گرفته و تجهیزات مربوط به 330 آزمایشگاه تولید مواد مخدر در افغانستان از سوى کشورهاى غربى تأمین مى شود».(17)

تهدید امنیتى رشد قاچاق و مصرف مواد مخدر در ایران به حدى است که بنا بر اعلام رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا «در هفت ماه اول سال 1387؛ 352 تن انواع مواد مخدر کشف شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 30 درصد رشد را نشان مى دهد. پیش سازهاى تولید هروئین نیز از کشورهاى غربى مانند آلمان، روسیه، چین، هلند و کره جنوبى بصورت غیرقانونى از راه امارات وارد افغانستان مى شود».(18)

از طرفى در سال 1386؛ درصد مصرف تریاک، کراک و هروئین به ترتیب 8/32، 7/25 و 3/18؛ بوده است که بیانگر تغییر الگوى مصرف از مواد مخدر سنتى به مواد مخدر صنعتى و قرص هاى روانگردان مى باشد.(19)
حمایت از ایجاد و گسترش شایعه هاى براندازانه

یکى از ابزارها و شیوه هاى دیپلماسى عمومى ایالات متحده براى تضعیف نظام جمهورى اسلامى ایران، گسترش هدفمند شایعه هاى بى اساس و غیر مستند با هدف شکاف سازى میان جامعه و حاکمیت است.

مهم ترین اهداف تئوریسین هاى دکترین براندازى نرم براى ترویج این گونه شایعات عبارتند از:

ـ انزواى سیاسى، امنیتى و اقتصادى جمهورى اسلامى ایران؛

ـ جلوگیرى از الگو شدن ایران اسلامى براى سایر کشورهاى منطقه و در حال توسعه با استفاده از راهبرد ایران هراسى و یا انعکاس تصاویر مجازى از بازدارندگى موشکى نامتقارن جمهورى اسلامى ایران و یا دورنماى ژئوپلتیک شیعه؛

ـ تضعیف بنیان هاى هویت ساز ایرانى ـ اسلامى مانند نمایش فیلم سیصد و یا نشر کتاب هاى غیر مستند در رابطه با شیوه زندگى پیامبر اکرم(ص)؛

ـ به چالش کشاندن ثبات امنیت اجتماعى در ایران مانند شایعه وجود ارتباط میان وقوع برخى زلزله ها در ایران با برخى آزمایش هاى هسته اى و یا توزیع وسیع فراورده هاى خونى آلوده؛

ـ تضعیف وحدت ملى مانند شایعه سازى در رابطه با برخوردهاى دوگانه و تبعیض آمیز حاکمیت با اقلیت هاى قومى ـ فرقه اى؛

ـ به چالش کشاندن ثبات امنیت اقتصادى کشور مانند شایعه سازى درباره پیامدهاى وسیع تحریم هاى اقتصادى، قریب الوقوع بودن حمله نظامى و یا گسترش بیمارى هاى فراگیر در یک ناحیه خاص جغرافیایى؛

ـ بررسى بازخورد واکنش جامعه مانند شایعه بیمارى رهبر فرزانه انقلاب توسط رسانه هاى بیگانه؛

ـ تداعى شائبه وجود اختلاف میان کارگزاران نظام در حوزه هاى استراتژیک مانند ترویج شایعه وجود اختلاف میان متولیان دیپلماسى هسته اى.

 

مژده مژده پایگاه مجازی تحلیل و بررسی جنگ نرم افتتاح شد

 

  

WWW.JangeNarm1388.com

شنبه 22/8/1389 - 20:39 - 0 تشکر 250591

به نام خدا
یه کتاب خوب در زمینه جنگ نرم:
سراب
نبرد نرم در بستر دموکراسی
واکاوی و بررسی چگونگی و چرایی کودتای ناکام مخملی در ایران
مولف: بابک اسماعیلی
ناشر: درک نو

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.