• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن شمال > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
شمال (بازدید: 4585)
جمعه 1/5/1389 - 17:44 -0 تشکر 213687
ویکی‌پدیای مازندرانی

در دفتر زمانه فتد نامش ز قلم

هر ملتی که مردم صاحب قلم نداشت

 

در پیشگاه اهل خرد نیست محترم

هر کس که فکر جامعه را محترم نداشت

 

با آن‌که جیب و جام من از مال ومی تهیست

ما را فراغتی است که جمشید جم نداشت

 

انصاف و عدل داشت موافق بسی ولی

چون فرخی موافق ثابت قدم نداشت

 

امروز می‌خواهم سایتی به نام ویکیپدیا را به شما هم ولایتیان عزیز معرفی کنم.

ویکی‌ها وبسایت‌هایی هستند که ایجاد محتویات در آنها از طریق مشارکت بازدید کنندگان آنها صورت میگیرد. این گونه وبسایت‌ها متعلق به هیچ گروه و یا فردی نیستند و همه از مزایای چنین پایگاه‌هایی بهره میبرند. از جمله ویژگی‌های ویکی‌ها این است که از زبان‌های مختلف در دنیا از جمله زبان طبری و گیلکی، حمایت می‌کند و گویشوران هر زبانی می‌توانند به زبان خود در آن فعالیت نمایند. اکنون کلیه‌ی امکانات در شهر اینترنتی مازندرانیان به شرح زیر معرفی میشود:

اینجا قرار است یک دانشنامه به زبان گیلکی باشد، یعنی همان دایره المعارفی که شما در کتابخانه‌ها دیده‌اید این‌بار در اینتر نت و به زبان طبری(مازندرانی) در اختیار شماست. ممکن است که بپرسید مطالب این وبسایت را چه کسانی می‌نویسند که در پاسخ باید گفت: خود شما. همانطور که گفته شد این دانشنامه با فعالیت‌های من و شما پر بار خواهد شد و برای این کار نیاز به تأییدیه یا مدرک نیست. هم اکنون دوستانی در ویکیپدیای طبری در حال فعالیت هستند و شما نیز می‌توانید با گذاشتن چند دقیقه وقت در هفته! به دیگران کمک کنید.

لوگو ویکیپدیا

اما لازم به ذکر است که سایت‌های ویکی از آسان‌ترین وبسایت‌هایی هستند که میتوان با آن‌ها کار نمود اما برای شروع اگر ندانید که باید از کجا شروع کنید، کمی سردرگم خواهید شد. برای هر کاری ابتدا باید آموزش ببینید. در ادمه با نحوه کار در ویکی‌پدیای طبری آشنا خواهید شد.

 

 

در زمان نوشتن یک مقاله برای دانشنامه اینترنتی ویکی‌پدیا به زبان مازندرانی از طرف بازدیدکنندگان حدود 3000 نوشته کوتاه و بلند وارد شده‌است که با توجه به شروع کار سایت از تاریخ آوریل 2006 عملکرد طبری زبانان ضعیف ارزیابی شده که دلیل آن هم عدم مشارکت مردم این جامعه است. خانه نویسندگان دانشنامه اینترنتی ویکی‌پدیا به زبان مازنی تعدادی از علل عدم همکاری در سایت را به صورت زیر می بیند:

عدم توانایی در خواندن و نوشتن به زبان مازندرانی:

اکثر طبری زبانان به دلیل اینکه از آموزش زبان مازندرانی در آموزشگاه‌ها بی بهره اند، توانایی خواندن و نوشتن به این زبان را دارا نمی‌باشند. در این زمینه خوانندگان باید توجه داشته باشند که آسان خواندنِ نوشته های فارسی به دلیل تکرار و تمرین زیاد (نمره های دیکته خود را بیاد بیاورید) است و برای زبان مازندرانی نیز می‌بایست تمرین نمود اما به دلیل نزدیکی خط مازنی به خط فارسی کار ساده‌تر است. قابل ذکر است که ویکیپدیای طبری بر اساس نظر فعالین مازندرانی، رسم الخط پیشنهادی خود را دارد اما ویکیپدیای مازنی دست نویسندگان را بازتر گذاشته و شما مختارید که به هر رسم الخطی که راحت ترید طبری بنویسید مثلا بعضی از اعضا مطالب را با خط لاتین می‌نویسند.

 

عدم آشنایی با نحوه همکاری در سایت:

در اینجا باید گفت که کار کردن با وب‌سایت ویکی‌پدیا راحت‌تر از هر سایت دیگری است، اما برای شروع اگر ندانید که باید از کجا شروع کنید کمی سردرگم میشوید، برای رفع این مشکل مشارکت کنندگان می‌بایست مطالب آموزشی را به خوبی مطالعه نمایند و از دیگران بپرسند و یاد بگیرند. ما به شما توصیه می‌کنیم که به سایت بروید و سعی کنید صفحات را دستکاری کنید. اگر چیزی عوض شد نگران نباشید زیرا دیگران آن‌را به حالت قبل برخواهند گرداند.

برخورد با مطالبی از دانشنامه که به لهجه دیگری از زبان گیلکی است:

این طبیعی‌است که مطالب سایت بیشتر به لهجه ای از زبان طبری نوشته می‌شوند که گویشوران آن لهجه بیشتر فعالیت می‌کنند. همینطور است در رابطه با صفحه اول سایت که به دلیل بیشتر بودن مقالات به لهجه ایست که میبینید. اما این موضوع برای نخستین بار این توهم را برای بازدید کننده به وجود می آورد که فقط باید به همان لهجه مازندرانی بنویسد و چون به آن آشنا نیست در دانشنامه همکاری نمیکند. در ویکی‌پدیای طبری شما مختار هستید که به هر لهجه ای از این زبان که راحت‌تر هستید بنویسید و محدودیتی وجود ندارد.

عدم همکاری به امید مشارکت دیگران در سایت:

یکی از دلایل بارز عدم رشد ویکی‌پدیای طبری تنبلی در مازندرانی نویسی است. این موضوع با تعداد صدها نفری که در سایت عضو شده‌اند اما فعالیتی از آنها دیده‌نشده مشخص می‌شود. این افراد ابتدا به عضویت سایت در می‌آیند اما در شروع کار باز می‌مانند و کار را به امید نفر دیگر رها میکنند.  

نوشته:

همانطور که گفته شد ویکیپدیا میخواهد یک دانشنامه اینترنتی به زبان طبری باشد و اگر در رابطه با ساختار دانشنامه‌ای آشنا باشید می‌دانید که در دانشنامه‌ها مدخل‌های فراوانی در رابطه با هر موضوعی وجود دارد که در ویکی‌پدیا نیز همین‌طور است و شما میتوانید در مورد هر موضوعی که فکرش را بکنید، اعم از تاریخی، ادبیات، ورزش، جغرافی، موسیقی، آداب و رسوم، بازی‌ها، آب و هوا، فلسفه و ... بنویسید.

کلمه نوشته به این دلیل انتخاب شده است که شما مختارید که در رابطه با موضوع مورد نظرتان از یک توضیح یک خطی تا یک مقاله مفصل را بنویسید. البته شما باید کوشش کنید نوشته‌تان هرچه پربارتر بوده و اطلاعات بیشتری در اختیار قرار دهد و همینطور سعی کنید نوشته‌های ناقص دیگران را کامل تر کنید و با منابع مفید نوشته خود را پوشش دهید.

نوشته شما دو بخش اصلی خواهد داشت که شامل عنوان و متن است. عنوان می‌تواند نام‌های افراد وقایع و هر چیز دیگری باشد و در متن نیز در مورد آن عنوان خواهید نوشت.

مثال:

عنوان: غار هوتو:

متن: هوتو اتا غار نوم هسه که بهشهر کنار جا بیته. ونه دله آدمون اسکلت پیدا بیّه. دانشگائ پنسیلوانیا شه کارشیناسی ِگروه ره برسنی‌یه تا اونجه قدمت ره پیدا هاکنن....

برای وارد کردن نوشته هایتان در ویکیپدیا باید این کارها را انجام دهید:

-         در صفحه اول سایت و بالا در کادر خالی عنوان مقاله خود را بنویسید.

-         بر روی دکمه "صفحه ره دچی‌ین" کلیک کنید.

-         در صفحه جدید متن‌تان را کپی و یا تایپ کنید.

-         بر روی دکمه ذخیره کلیک کنید.

اکنون شما یک مقاله به دانشنامه ایترنتی ویکیپدیا به زبان طبری افزوده‌اید و اگر فردی در رابطه با آن موضوع در جستجوی اطلاعاتی باشد نوشته شما را خواهد خواند. اما نکات اولیه‌ای که باید قبل از وارد کردن متن‌تان به آن توجه کنید: در تایپ نوشته تان هر بار که اینتر "Enter"میزنید و سر سطر می آیید یکبار دیگر اینتر بزنید (یعنی با زدن دکمه اینتر کیبورد به سر سطر آمده و خط بعدی را شروع کرده باشید) چون خط‌های جدا شده با یک اینتر بعد از ذخیره به هم چسبیده نمایش داده میشوند و این به خاطر اشکال در سایت نیست و دلایل ویرایشی دارد. نکته بعدی اینکه شما میتوانید در متن‌تان لینک، عکس و ... نیز قرار دهید که به مرور با کار در سایت آنها را فرا میگیرید.

 

تغییرات انجام شده در سایت به ثبت میرسند:

از دیگر امکانات ویکیپدیا "تازه دگاردسته‌ئون" می‌باشد که می‌توانید آن‌را در بالا و سمت راست صفحه ببینید. کار این صفحه ثبت کوچکترین تغییراتیست که شما و دیگران در سایت ایجاد می‌کنید، از جمله اضافه نمودن نوشته و ویرایش دیگر نوشته‌ها؛ مثلاً اگر شما نوشته‌ای در سایت وارد کنید و سپس به بخش "تازه دگاردسته‌ئون" بروید می‌بینید که عنوان نوشته شما به همراه نوع کاری که انجام داد اید به ثبت رسیده و میتوانید دیگران را نیز از همینجا تحت نظر بگیرید.

 

عضویت در سایت:

اگر امتحان کرده باشید حتماً متوجه شده اید که بدون عضویت میتوانید در سایت نوشته قرار دهید و خیلی چیزها را تغییر دهید. اما عضویت در سایت مزیت‌هایی دارد که یکی از آن‌ها ثبت نوشته شما با نام کاربری خودتان است. شما با ثبت تعداد نوشته‌ها و ویرایش‌هایتان میتوانید اعتبار کسب کنید. از طرفی امکاناتی مانند ترجیحات، پی‌گیری‌‌ها و مشارکت‌ها، بارگزاری تصاویر و... تنها از طریق عضویت در اختیار شماست.

عضویت در ویکیپدیا به سادگی مشارکت در آن است. برای عضویت بر روی لینک " ورود به سیستم / گرفتن اکانت جدید" در بالاترین قسمت سایت کلیک کنید؛ بعد بر روی " گرفتن اکانت جدید" کلیک کنید؛ سپس به صفحه ای میروید که مواردی را از شما میخواهد. آن‌ها را پر کنید و بر روی " گرفتن اکانت جدید " کلیک کنید. توجه کنید که می‌بایست به ایمیل خود بروید و در ایمیلی که در همان لحظه از طرف سایت برای شما آمده بر روی لینک فعال کردن حساب کاربری کلیک کنید.

نکته دیگری که باید توجه کنید این است که چون بدون ورود هم میتوانید در سایت فعالیت نمایید، ممکن است که به صورت وارد نشده در سایت نوشته قرار دهید ودر نتیجه فعالیت‌هایتان با اسم کاربریتان ثبت نمی‌‍‌گردد. پس یادتان باشد که با حساب کاربری خود به سایت وارد شده باشید.

در پایان از شما میخواهیم که سوالات خود را در اینجا با ما درمیان بگذارید.

 

لینک ویکیپدیای طبری

 

 

جنت عدن است گويي کشور مازندران     در حريم حرمت اسپهبد اسپهبدان
 
 
 
سه شنبه 5/5/1389 - 4:3 - 0 تشکر 214848

به نظر بنده عنوان این بحث خیلی بجا بوده است چرا که خیلی از علاقه مندان به فرهنگ «طبرستان» از آن بی اظلاع هستند.
نکته ای که لازم است یادآوری شود اینست که اگر دوستان در فهم بعضی از لغات مازندرانی درج شده در آنجا، با مشکل روبه رو هستند؛ میتوانند به فرهنگ لغت آنلاین مازندرانی که آدرس آن در زیر آمده است رجوع نمایند.


http://tabarestan.ir



از خـــــم ابروی توام هیچ گشــــایشی نشد***وه که در این خیال کج عمر عزیز شد تلف

  چنــد بنـــاز پرورم مهــر بتـــــان سنـگ دل***یـــاد پدر نمی کــــنند این پســـران نا خــلف 

 حافظ اگر قدم زنی در ره خانــدان به صدق***بدرقــــه رهــت شود همت شحــنه نجـــــف

 

  ₪₪۩۞۩  بفرمایید اینجا ۩۞۩₪₪  
 

 

 

جمعه 20/12/1389 - 17:4 - 0 تشکر 297050

3000مقاله چنتا کتاب میشه؟
هرچنتا که بشه فکر میکنم برای زبان کوچک‌شده و درحال انقراضی مثل مازندرانی خیلی زیاده...
حتی اگر کتاب نباشه بلکه به صورت صفحات دانشنامه آنلاین اینترنتی باشه.
حتی اگه فقط4-5نفر نوشته باشنش.

اگه 4-5نفر 3000مقاله رو در مدت کوتاهی مینوین پس مثلا 10کاربر در همون زمان چن برابر اون مقدار مقاله نویسی میکنن؟

----

ویکی‌پدیای مازندرانی(مازرونی ویکی‌پدیا) که دانشنامه‌ای آزاد است و هرکسی می‌تواند آن را ویرایش کند دیروز 3000امین مقاله‌ی خود را ثبت کرد. این درحالیست که همکنون کاربران فعال آن به5نفر هم نمی‌رسد و از ویکی‌های کم طرفدارست.

شاید این عدد 3000درنظرتان کم باشد ولی خوب وقتی اکثر مازنی‌ها بدان توجهی نمی‌کنند(من جمله جنابعالی) باید هم عدد کمی به نظر آید ولی همین 3000میتواند سکویی برای 4،5،6،7،8،9و 10000باشد چنانچه به طور مثال ویکی‌پدیای فارسی چند وقت پیش 100,000امین مقاله را ثبت کرد و ویکی انگلیسی 5میلیون مقاله دارد!

امیدست این ویکی مازنی نیز همانند اکثر زبان‌های دنیا(از گیلکی،کردی سورانی و کردی کرمانجی،زازاکی ،بلوچی گرفته تا زبان‌های بومی آفریقا) کاربران بیشتری به خود ببیند. این عدد 3000در مقابل به طور مثال ویکی‌پدیای کردی که ده‌ها کاربر فعال دارد عدد خوبیست چنانچه آن ویکی با داشتن حدود 4-5برابر ویکی طبری فقط 300مقاله بیش از آن دارد.

شما نیز به جشن 3000شدن ویکی‌پدیای مازندرانی دعوتید.

نظرات و پیشنهاداتان را درباره این عدد به زبان مادریتان در اینجا بنویسید:
http://mzn.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D9%88%D8%B1%D9%88%D9%86_%D9%84%D9%88%D8%B4


اگر هم دوست دارید به ما بپیوندید راهش اینست:
http://mzn.wikipedia.org/w/index.php?title=%D8%B4%D8%A7:%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%AF_%D8%A8%D9%87_%D8%B3%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87&type=signup&returnto=%D9%88%DB%8C%DA%A9%DB%8C%E2%80%8C%D9%BE%D8%AF%DB%8C%D8%A7:%D8%AF%D9%8E%D8%B3_%D8%A8%DB%8C%D8%AA%D9%86

جنت عدن است گويي کشور مازندران     در حريم حرمت اسپهبد اسپهبدان
 
 
 
جمعه 20/12/1389 - 17:28 - 0 تشکر 297059

سلام

من چند ماه پیشا این ویكی پدیا رو دیده بودم و خیلی هم لذت بردم از وجودش....البته خودم مازندرونی نیستم ولی جای جالبی بود....امیدوارم روز به روز بر تعداد كاربرانش افزوده شه....فكر كنم دلیل عدم استقبال بخاطر همون عدم آگاهیه

حق یارتون

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

سه شنبه 21/6/1391 - 17:27 - 0 تشکر 558909

http://v6rg.com/?p=162#comment-7166
سلام بر دوستان عزیز تبیانی...

خبری خوش دارم که بد نیست اینجا هم جار بزنمش :)

ویکی‌پدیا مازندرانی، تنها دایره‌المعارف زبان تبری، اندکی پیش به تعداد مقاله (مدخل) ده هـــــــزار رسید.

برای دیدن این دایره‌المعارف عظیم داوطلبانه اینجا را بخوانید.

جنت عدن است گويي کشور مازندران     در حريم حرمت اسپهبد اسپهبدان
 
 
 
دوشنبه 3/7/1391 - 23:5 - 0 تشکر 562301

اتـــه کشی  بهــیه؛خـــاره که بوریــم و هارشیم..........


از خـــــم ابروی توام هیچ گشــــایشی نشد***وه که در این خیال کج عمر عزیز شد تلف

  چنــد بنـــاز پرورم مهــر بتـــــان سنـگ دل***یـــاد پدر نمی کــــنند این پســـران نا خــلف 

 حافظ اگر قدم زنی در ره خانــدان به صدق***بدرقــــه رهــت شود همت شحــنه نجـــــف

 

  ₪₪۩۞۩  بفرمایید اینجا ۩۞۩₪₪  
 

 

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.