• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 1785)
پنج شنبه 31/4/1389 - 21:42 -0 تشکر 213392
چرا برخی گیاهان در بهار و برخی در تابستان گل می‌دهند

دانش  - به نظر می‌رسد ژن مخصوصی در گیاه به نام DNF ، حد مشخصی از نور روز را برای تعیین زمان گل‌دهی در نظر می‌گیرد. به همین دلیل گیاهان بر اساس طول روز در هر فصل، تصمیم می‌گیرند که گل بدهند یا ندهند

بهنوش خرم‌روز: برخی از گیا‌هان در فصل بهار یا پاییز گل می‌دهند، در حالی که برخی دیگر، ‌فصلی مانند تابستان را برای گل دادن انتخاب می‌کنند. حتی گیاهانی را داریم که در زمستان گل می‌دهند، ‌اما گیاهان چه‌طور انتخاب می‌کنند که در چه فصلی گل بدهند؟ خب این معمایی است که دانشمندان به تازگی توانسته‌اند تنها قسمتی از آن را حل کنند.

بر اساس گزارش ساینس‌دیلی، داستان به تولید گونه‌ای تازه از یک گیاه با استفاده از تغییر ژنتیکی برمی‌گردد. وقتی زمان گل دادن گیاه تغییر یافته عوض شد، دانشمندان متوجه شدند که یک ژن خاص،‌ مسئول کنترل زمان گل دادن در گیاه است. این ژن که گل‌دهی بی‌تفاوت به روز (DNF) نامیده می‌شود، به محض وارد شدن به ساختار ژنتیکی گیاه جدید،‌ کنترل زمان گل‌دهی را به دست گرفت و آن را به زمان عادی برگرداند.

 DNF  ژن کنستانس را تنظیم می‌کند. کنستانس تنها در نور فعال می‌شود و یک گیاه زمانی گل می‌دهد که سطح کنستانس فعال به حد مشخصی در طول روز برسد. ظاهرا DNF این حد را تعیین می‌کند. به همین دلیل هم دانشمندان حدس می‌زنند که گیاهان زمان گل‌دهی خود را با طول روز تنظیم می‌کنند که در فصل‌های مختلف،‌ متفاوت است. اما مکانیسم این جریان و چرایی آن هنوز روشن نیست.

سایت شهر خبر

جمعه 1/5/1389 - 0:27 - 0 تشکر 213503

آیا به میزان حساسیت سلول های فتوسنتز هم بستگی داره؟
یا این که حساسیت کلروپلاست مد نظره؟
و یا آیا می توان به میتوکندری ها اشاره ای داشت؟

اي شهيد:

کس چون تو طريق پاکبازي نگرفت     با زخم نشان سرفرازي نگرفت

زين پيش دلاورا کسي چون تو شگفت     حيثيت مرگ را به بازي نگرفت

جمعه 1/5/1389 - 21:13 - 0 تشکر 213739

سلام


نکته ای که من از خبر دستگیرم شد این ه که ؛ هر گیاهی بالاخره برای زندگی خواه نا خواه نور دریافت می کنه و از طریق تنفس نوری(میتوکندری) و فتوسنتز و فعالیت های دیگه برای خودش انرژی ذخیره می کنه.
اما ژنی در گیاه هست که در سطح خاصی از میران نور دریافتی فعال می شه و باعث فعال کردن فرآیندهای گل دهی می شه.که این سطح هم در گیاهان بسته به نوع گونه و جنس شون متفاوت ه.
برای مثال یک اتم برای برانگیخته شدن میزان انرژی مشخصی نیاز داره تا به سطح بالاتر حرکت کنه. در اینجا هم برای فعال شدن این ژن گلدهی میزان نور دریافتی مشخصی وجود داره.
پس نتیجه می گیرم طول روز در میزان نور دریافتی موثره.در نهایت هم فصول هستند که در طول روز نقش دارند.
هرچه قدر نور دریافتی در طول روز بیشتر باشه حساسیت کلروپلاست ها بیشتر و سلولهای فتوسنتزی بیشتری درگیر می شن.البته این نکته هم هست که میزان نور بیشتر هیچ وقت دلیل بر فتوسنتز بیشتر نیست.
بلکه کیفیت نور هم موثره.

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.