• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1132)
شنبه 12/10/1388 - 12:57 -0 تشکر 173682
عوامل مؤثر بر بازیافت

 

 

سلام

 

عوامل مؤثر بر بازیافت

 

   یكی از عوامل مؤثر و غالب در بازیافت عامل اقتصادی است. افزایش چشمگیر و مؤثر قیمت نفت و محصولات آن محركی است تا تمامی كشورهای صنعتی نسبت به كشف امكانات بازیافت مواد ، بعنوان جلوگیری از افزایش قیمت نفت اقدام كنند. در زمینة دفن در زمین معمولاً مناطق پست و كم‌ارتفاع به عنوان اراضی محل دفن انتخاب می‌شوند و نهایتاً پس از فشردن و متراكم كردن جهت جلوگیری از نشت هرگونه مادة سمی به آبهای زیرزمینی ، با لایه‌ای از خاك رس پوشش داده می‌شوند. بیشتر این زمین‌ها در شهرهای بزرگ در نواحی كم جمعیت واقع شده‌اند و كامیونهای حامل زباله باید فرسنگ‌ها راه بپیمایند و مقدار زیادی گازوئیل و یا بنزین مصرف كنند تا به جایگاه دفن بهداشتی زباله برسند كه مستلزم هزینه و نیروی كار زیادی است و از اشكالات موجود در روش دفن زباله ، موضوع ناهماهنگی و نامتجانس بودن مواد است.

 

   بازیافت زباله معمولاً بر سایر روش‌های دفع همچون دفن یا سوزاندن مقدم است ، زیرا علاوه بر صرفه‌جویی در هزینه ، انرژی و منابع طبیعی ، آلودگی محیط را نیز كاهش می‌دهد.

 

   طبق یك بررسی، جمع‌آوری مواد قابل بازیافت برای هر تن زباله حدود 35 دلار و دفن روزانه هر تن مواد زائد در یك محل حــدوداً تا 80 دلار هزینه در بردارد. بازیافت تا 50% یا بیشتر حجم مواد پس مانده را كاهش داده و هزینه‌های سیستم جمع‌آوری زباله‌ها را بطور مؤثر كاهش می‌دهد. كشور ژاپن موفق‌ترین برنامه بازیافت را در سطح جهان به خود اختصاص داده است. حدود یك سوم زباله‌های ژاپن سوزانده شده و فقط یك ششم آن دفن می‌گردد.

 

   خانواده‌های ژاپنی پس‌مانده‌های خانگی خویش را در هفت قسمت جداگانه و در روزهای مختلف جمع‌آوری و بازیافت می‌نمایند.

 

   در آمریكا روزانه تعداد 2 میلیون درخت قطع می‌شود كه ضرر بزرگی به محیط زیست است. بازیافت كاغذ در یك روز یكشنبه موجب جلوگیری از قطع 7500 درخت می‌شود و با بازیابی یك تن آلومینیم 4 تن بوكسیت و 700 كیلوگرم ذغال كك نیز ذخیره شده و باعث جلوگیری از ورود 35 كیلوگرم آلومینیم فلوراید به هوا می‌شود.

 

   عــــمل بازیابی مصرف انرژی و آلودگی هوا را كاهش می‌دهد. با بازیابی بطری‌های پلاستیكی 60-50% انرژی مصرفی برای ساختن بـــطری‌های نو صرفه‌جویی می‌شود.

 

   در ایران با جمعیت حدود 60 میلیون نفر ، روزانه بیـش از 38 هزار تن زباله تولید می‌شود كه هزینه‌های جمع‌آوری و دفع آنها تنها در شهرها روزانه حدود 21 میلیون تومان برآورد می‌شود. طبق یك بررسی فقط بهای كاغذ و كارتن و پلاستیك جدا شده از زباله كه به ترتیب 27/8% و 11/4% كل زباله‌های پنج شهر كوچك و بزرگ كشور را تشكیل می‌دهد كه رقم قابل توجهی است. بررسی‌های اخیر كه در شهرهای مختلف كشور انجام گرفته است، نشان می‌دهد كه مواد آلی از 6/76-35% و كارتن از 7/4  2/9 % و پلاستیك از 3/6-1/2% مهمترین اجزای قابل بازیافت زباله كشور ما را تشكیل می‌دهند. و لیكن علیرغم اینكه فرهنگ بازیافت مواد از قدیم در ایران موسوم بوده است در سالهای اخیر ، بازیافت بی‌رویه ( زباله دزدی ) مواد بعلت تنوع مواد، در عدم مدیریت صحیح و نیز محدودیت ورود مواد اولیه خطرات و بحران‌های بهداشتی خاصی را در كشور به وجود آورده است. كاغذ، آلومینیم ، لاستیك و مواد پلاستیكی و شیشه از جمله زواید بسیار با ارزش هستند كه می‌توان آنها را بازیابی كرد.

دوشنبه 14/10/1388 - 13:20 - 0 تشکر 174100

با سلام و تشکر بابت مطلب خوبتون

یه جایی خوندم یا شنیدم که ظروف یه بارمصرف پلاستیکی که ساخته میشه حدود حداقل سیصد سال طول میکشه تا تو طبیعت تجزیه شه و میزان تولید و مصرفش هم بسیار بالاست و اگه همینجوری پیش بره شاد بیست سی سال دیگه کره زمین به یه زباله دونی شبیه تر باشه تا تنها کره آبی رنگ فضا!

البته جدیدا یه ظروفی با نشاسته و روغنهای حیوانی ساخته شده که در عرض مدت کم تجزیه میشه و تازه هیچ ضرری هم برای خوردن نداره مثلا میتونه به عنوان غذای دام استفاده بشه یا اینکه به عنوان کود شیمیایی در کشاورزی مصرف بشه.

البته یه خورده گرونتر از اونه.

کاش استفاده از این نوع ظروف فرهنگ بشه.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.