• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 4520)
دوشنبه 18/8/1388 - 1:36 -0 تشکر 162701
نقد فیلم هفته(سوپراستار)

با سلام

دوستان عزی همانطور که قول داده بودیم نقد هر فته ای فیلم ها را شروع کردیم. این اولین فیلمی است که به نقد آن می پردازیم .دراین تاپیک به  مدت یک هفته به نقد فیلم سوپراستار ساخته خانم تهمینه میلانی می پردازیم.

اطلاعاتی در ارتباط با فیلم سوپراستار:

موضوع:اجتماعی

مخاطب:خانواده

نویسنده و کارگردان:تهمینه میلانی

بازیگران:شهاب حسینی،فتانه ملک محمدی،محمد رضا شریفی نیا،افسانه بایگان،فریباکوثری،نسرین مقانلو،سارا خوئینی ها،رضا رشیدپور،السافیروزآذر ولیلازارع

خلاصه فیلم:کوروش زند بازیگر سینماست که با معروف شدن گرفتار عادات واخلاق بدی شده و هر روز با شهرت بیشتر این اخلاقات زشت در او افزایش ی یابد و در 33 سالگی کاملا اسیر زندگی مادی است و از همه افراد سوء استفاده می کند و خود را برتر از دیگران می بیند روزی در لوکیشن فیلم دختری را میبیند که آن دختر ادعادارد فرزند او از زنی است که در 16 سالگی با او رابطه داشته.رفتار و برخورد این دختر زندگی او را تغییر می دهد و او را متحول می کند و...

منتظر شروع نقد با نظرات شما دوستان هستم.خودم هم به جمعتان اضافه میشم.شروع کنید

با سرانگشت عشق هرکسي شاعرمي شود(افلاطون)
دوشنبه 18/8/1388 - 5:4 - 0 تشکر 162708

درسته که کار درستی نیست !!!

اما به هر حال این فیلم دیده شده و فقط عده ی کمی که وقت نکردند برند سینما و یا در حال حاضر از موسسات پخش فیلم خریداری کنند این فیلم رو ندیدند . 

چون اینجا هدفمون هم خیره و می خوایم این فیلم رو نقد کنیم می تونید این فیلم رو دانلود هم کنید البته فقط تو مواردی که نمیشه نسخه ی اورجینال رو خرید !!!

برای فیلم هایی که کمیاب هستند و فیلمهای خارجی قرار دادن لینک مجاز است !

من تا فیلم رو دانلود کنم و ببینم فکر کنم سه روز طول بکشه تا اون موقع بحث با بچه هایی باشه که فیلم رو دیدند . 


دوشنبه 18/8/1388 - 19:42 - 0 تشکر 162824

سلام

راستش نقاد خوبی نیستم اما در حد خودم بحث را شروع می کنم .من نقد خودم را روی یک جنبه از فیلم که غرور و خودبزرگ بینی است متمرکز می کنم .جنبه های دیگر را دوستان بگویند که بحث راه بیفته.خوب از نظر من در فیلم به این موضوع اشاره شده که نباید خودبزرگ بینی داشته باشیم و اگر به جایی رسیدیم که محبوب همه شدیم نباید فکر کنیم که حتما از آنها برتر و بالاتر هستیم و به همین دلیل اجازه بازی کردن با احساسات آنها و هرکاری را به خود بدهیم و بقیه را برده خود بدانیم . مانند کوروش زند در این فیلم که اجازه هربرخوردی را با زنهای زندگیش و مادرش وکارگردان فیلمش و بقیه افراد زندگیش را به خود می دهد زیرا احساس می کند آنها از او پایین تر هستند و او موجود برتر است به همین دلیل به آنها امر ونهی می کند و با لحن بدی با آنها حرف می زند و اگر هم کمکی به آنها بکند بر سر آنها منت می گذارد.به عنوان مثال همین که فکرمی کند متولیدن مرداد ماه بهترین هستند و می گوید در دنیا 2 نوع آدم وجود دارد یکدسته افرادی که دوست داشتند مرداد به دنیا بیایند و دسته دیگر متولیدن مرداد ماه نشان از خودبزرگ بینی او دارد یا همینطور در جایی دیگر از فیلم که بخاطر اینکه به مادرش امکاناتی داده است بر سرش منت می گذارد در حالی که این جزء وظایفش بود که به مادرش خدمت کند و حتی خیلی از این امکانات راهم خودش به زور به مادرش داد تا نگویند مادرش در حد او نیست از این موارد است .در نگاه کلی فیلم از این جنبه به موضوع نگاه می کند که باید تواضع داشته باشیم به این موضوع دقت کنیم که ما از همین مردم بودیم و حالا که به جایگاه بالایی رسیدیم باید دست آنها را بگیریم و به آنها کمک کنیم نه اینکه تحقیرشان کنیم .چون اگر جایگاهمان را از دست دهیم دیگر کسی را نداریم که کمکمان کند و همراهمان باشد.در یک جمله خلاصه اش میکنم وقتی می خواهیم اوج بگیریم از کنار آدمهای مختلفی رد میشیم که اگر با آنها رفتار درستی داشته باشیم وقتی داریم سقوط می کنیم آنها دست ما را میگیرند و از سقوط نجاتمان می دهند و مارا برای رسیدن به اوج دوباره کمک می کنند.پس یکی از شعارهای این فیلم تواضع است .

موفق باشید

با سرانگشت عشق هرکسي شاعرمي شود(افلاطون)
چهارشنبه 20/8/1388 - 3:25 - 0 تشکر 163053

هزاران بار برای نوشتن مقدمه از اول تا اواسط فیلم جمله به هم می دوختم تا یه چیز دهن پر کنی بشه ولی چنان مست فیلم شدم که فکر می کنم هر چی بنویسم بی ارزشه ...

من چون ذهنم آشفتست نقد رو به چند منظر تقسیم می کنم

1 . سینما علیه سینما 2 . نقش زن در ادبیات و سینما 3 . غرور و عشق 4 . سینما در سه سال اخیر 5 . احساسات شخصی خودم ...

سینما علیه سینما

در سال گذشته تعداد فیلم هایی ساخته شد که به پشت صحنه ی فیلم ها پرداخته بودند ، کارگردانان نامداری چون استاد بهرام بیضایی و تهمینه میلانی گویی از ظاهر شیک و فریبنده ی سینما خسته شده و به ساخت فیلم هایی پرداختند که به فساد در سینمای ایران پرداخت ، اصولا هر چیزی که صنعتی بشود ، اضلاعی برای خود دست و پا می کند که دیگر صفای آن کمانهای نرم هنری را از دست میدهد و سینما تقریبا هنری است که در گرد و غبار صنعت آلوده شده است .

در این صورت کارگردانانی که تا دیروز به لایه های عمیق اقشار مردم و فساد در جامعه می پرداختند سوژه ای جدید در کنار خودشان می بینند و با عنوان کردن این عبارت معروف که آب در کوزه و ما گرد جهان می گردیم طرح و تم اثر را بر روی برگه های سفید ، سیاه می کنند !

به طور کل در دورانی هستیم که اصلاح اصول نادرست راهی درست برای نجات محسوب می شود و فیلم تنها می تواند با نشان دادن ، تلنگری باشد بر غافلانی که خود را به غفلت زده اند . به قول بزرگی اینگونه افراد با آب جوش هم از خواب بیدار نمی شوند چون خوابشان خودخواسته است ...

نقش زن در ادبیات و سینما

چند وقت پیش مقاله ای در مورد نقش زن در ادبیات کهن پیش و پس از انقلاب تالیف می کردم و در اون مقاله به بررسی حضور زنان در دوره های مختلف و نقش آنان در تم داستان بحث مفصلی شده بود ، به طور مثال در داستان شهرزاد و شهریار یا همان هزار و یکشب ، شهرزاد ، شهریار خودکامه را به کمالی انسانی رساند که گویا شهرزاد فرشته ی نجات او بوده است . یا در قصه های کهن دیگر چون لیلی و مجنون ، ویس و رامین ، شیرین و فرهاد ، خسرو و شیرین و ... در همه ی این داستانها زن نقش موثر بر شخصیت مرد را داشته و باعث تحول روحی و روانی مرد شده است و در همه مرد به درجات و رتبه های بالا ترفیع یافته ، البته عکس این نیز وجود داشته و دارد که از جهات دیگر باید مورد بررسی قرار بگیرد ، ما در سوپر استار نیز چنین ویژگی را در رها یا همان فرشته ی نگهبان (رمان پائولو کوئیلیو :) می بینیم ، رها برای نجات و رهایی دادن به کوروش می آید و وقتی او را از غفلت خود خواسته بیدار می کند می رود ، کوروش با از دست دادن عشق چند روزه ای که رها به او آموخته بود چیزهایی را به دست می آورد که سالهای سال آنها را از دست داده بود ، اگر به سیر تحول اخلاقی بنگریم می بینیم که در این فیلم نیز به خوبی روی آن کار شده بود ، ابتدا ایجاد جرقه ای یا روشنایی کوچکی ، سپس جنگ با نفس و در آخر پیروزی ، البته این برداشت بنده است ولی در این فیلم این پلکان عروج را به خوبی در قالب داستانی نرم حس می کنیم .

غرور و عشق

پیشنهاد می کنم کتاب زهیر رو بخونید ، یک عشق کوتاه در زندگیم این کتاب را به من هدیه داد ، یکی از آثار بی نظیر پائولو کوئیلیو ، اصلا من فکر می کنم کل این فیلم اقتباسی از آثار پائولو باشد همه می دانیم که جاده ی سانتیاگو همان بیابانیست که کوروش در انتها به انتهای بی انتهای آن سفر می کند ، زهیر نقطه ای بود که پائولوی مغرور را به زندگی بازگرداند ، مردی که عشق را فراموش کرده بود و خود را اسیر دنیای بی ارزشی کرده بود و در انتها در راه کشف زهیر خود به چیزهایی پی می برد که تا به حال به آنها فکر نکرده بود ، مثل کوروش که عینک مادرش را ندیده بود ، یکی از پرداخت های این فیلم به مسئله ی غرور بی معنی عده ای بود که در پوشش های مختلف خود را می پوشانند و از همه چیز حتی خودشان فرار می کنند و حقیقت همواره برایشان تلخ است !

سینما در سه سال اخیر

سینمای ما وابسته است به نوع تفکر مردم و همواره با رصد احوال جامعه تم هایی را بر می گزیند تا روی آنها مانور دهد .

در این چند سال اخیر سینما مسیری جدید و نو را پیش گرفت ، فیلم ها عامه پسند تر و در کنار عامه پسندی بسیار سعی داشتند در بین دو تفکر افراطی به تعادلی برسند که همگی آن را بر افراط و تفریط های خود جایگزین گردانند ، سوپر استار در بین این فیلمها کاری نو و بدیع محسوب می شود زیرا در کنار پرداختن به این تم ، بسیار درست و حساب شده به مسائل و بهتره بگم بحران سینمای ایران و یا شاید جهان نیز پرداخت .

احساسات شخصی خودم

خیلی خوشحالم این فیلم رو در سینما ندیدم ، آخرین باری که در سینما اشک ریختم فیلم میم مثل مادر بود که خیلی تلاش میکردم اشکم را از نگاه دوستم که کنارم نشسته بودند پنهان کنم ... سوپر استار هم چنین حالی بهم داد ، شاید به خاطر جادوی سناریوی دقیق و کارشده ی فیلم بود و علی رغم اینکه به قشری خاص پرداخته میشد خیلی خوب همذات پنداری و سیمپاتی رو هم به خوبی رعایت کرده بود و تماما زندگی خاکستری را در روبروی سپید پاکی قرار داده بود که قصد پاک کردن خاکستر یکی از خاکستری های شهر خاکستری را داشت .

سوپر استار یکی از فیلم های ایرانی بود که از دیدنش لذت بردم و آن را به یاد خواهم داشت .

کوتاه نوشته ای در مورد فن فیلم

اول فیلم بازی ها به نظرم به شدت تصنعی میومد البته ابتدای فیلم که با کات مواجه شدیم و بعد بازی شهاب حسینی خیلی ساختگی میومد ولی بعد خیلی نرم و رئال شد ، ابتدا حرکات دوربین به شیوه ی رئال بود و در صحنه ای در ابتدا اگر اشتباه این اصطلاح رو در مورد نور پردازی به کار برده نباشم ! نویز شدیدی نور روی دوربین داشت که این یکی از ویژگی های تازه مده شده ی !!! ساخت فیلم های رئال است ، فکر کنم نام درام گذاشتند روی ژانر فیلم کار درستی باشد یک درام خانوادگی تا حدودی ...

در جایی می خواستم بگم این فیلم از نظر فنی قابلیت پرده ی سینما رو نداشت !!! اما فکر کردم دیدم تقریبا نود و نه درصد فیلمهای ایران تلویزیونی هستند و فقط فرقشان با فیلم های تلویزیونی نگاتیو سی و پنج است...

این خیلی بی ادبیه که من این حرفو میزنم اما با کمی عمق سنجی در سکانس ها و پلانهایی که گرفته می شود به خوبی این نکته مشهوده .

از مهردار گرامی تشکر ویژه دارم که من رو به دیدن این فیلم دعوت کرد واقعا ازتون ممنونم ، راستی فیلم رو دانلود کردم اصلا کیفیتش خوب نبود و همچنین وسط فیلم نوشته بود برای نظارت شورای نمی دونم چی چی !!! فکر کنم مافیای فیلم هم دستش رو شده دیگه!!!! به هر حال فیلم رو خریدم و پیشنهاد میدم فیلمها رو بخرید با اینکه فیلم موسسه ای که ازش خریده بودم کیفیت چندانی هم نداشت !!!

زیاد حرف زدم

تشکر ویژه از مهردار گرامی

موفق باشید

چهارشنبه 20/8/1388 - 13:18 - 0 تشکر 163112

سلام

خواهش می کنم جناب محسن خسرو.نیازی به تشکر نبود.شما لطف دارید.منم تشکر می کنم که فیلم رو دیدید و نقد زیباتون را در مورد اون گفتید.به این میگند نقد درست حسابی.دستتون درد نکنه.ممنون بخاطر همکاریتون

موفق باشید

با سرانگشت عشق هرکسي شاعرمي شود(افلاطون)
پنج شنبه 21/8/1388 - 2:36 - 0 تشکر 163243

سلام

راستش منم تصمیم گرفتم احساسم از دیدن این  فیلم بگم .خوب حقیقتش من وقتی فیلم رو دیدم بعد از پایان فیلم واقعا احساس حقارت کردم نسبت به رها یا فرشته فیلم که چقدر می تواند یک آدم به دنیا زیبا نگاه کند و چقدر خوب باشد و چقدر خوبه که یک آدم را همه دوست داشته باشند و چقدر این شخصیت عالی به تصویر کشیده شده.بغض گلوموگرفته بود و چقدراین حس بده. وقتی بغضت میگیره خیلی بدتر از اینه که گریه میکنی چون بغض رو فرو میدی و سنگین تر میشه غمت اما اگه گریه کنی خالی میشی از غم.حالا بگذریم از صحبت های روانشناسه.داشتم می گفتم از حسرتم به رها و خوبی های زیادش.به اینکه ناجی مهربان قصه بود و سوپراستار قصه ما رو از یک خواب طولانی بیدار کرد.من 2 صحنه از فیلم را خیلی دوست دارم یکی وقتی رها فال کوروش را میگیرد و دیگری وقتی کوروش بعد از رفتن رها دارد با مادرش حرف می زند و زیباترین لحظه در اون سکانس وقتی بود که عکسش را پاره کرد.می دونید انگار با این کار خواست غرور و بزرگبینی خودشو نابود کنه و بگه من هیچی نیستم.کوروشی که کاملا خودشیفته بود و در همه جای خانه اش عکس های خودش بود حالا عکس خودشو پاره می کنه و این کار به این معنا است که چیزی باارزش تر از خودش یعنی رها پیدا کرده وبه خاطر اون از خودش گذشته.رها اون ذات پاکی رو که به کوروش گفته بود داره و ازش دور شده رو بهش برگردوند و با آمدنش  باعث شد کوروش  متحول شود و به اطرافیانش توجه کند.مثلا مادرش را درست ببیند(عینکی شدن مادر کوروش).ببخشید احساساتی شدم و عذر می خوامد اگه احساسم در مورد فیلم در رها خلاصه شده.این علتش علاقه وافرمن به این شخصیت در فیلم است.این نوشته رو نقد حساب نکنید.دلنوشته حساب کنید.

موفق باشید.

با سرانگشت عشق هرکسي شاعرمي شود(افلاطون)
جمعه 22/8/1388 - 19:49 - 0 تشکر 163507

با سلام

با عرض پوزش به خاطر تاخیرم

دیگه اینکه منو بخشید چون سواد نقد کردن ندارم!

تهمینه میلانی برخلاف کارهای قبلیش که همگی داستانهایی زنانه داشتند برای اولین بار زندگی یک ستاره سینما رو به تصویر کشیده اما هنوز نگاه مرد ستیزی خود را حفظ کرده است. بازیگری که بر خلاف ظاهرش یک فاسد است.داستان با تولد کوروش زند و درد دل مادر او با پیرمرد نوازنده (آقای تابان) آغاز می شود که برای سلامتی و موفقیت کودک دعا می کند.داستان اصلی فیلم با ورود دخترک نوجوان (رها عظیمی) به منزل کوروش شروع می شود.رها مانند فرشته ای عمل می کند که می خواهد با پند و اندرز بازیگر را به راه درست راهنمایی کند.انتخاب هنرپیشگان بخصوص برای رها و کوروش به درستی انجام گرفته است.میلانی،فرشته (رها) با بازی فتانه ملك محمدی را از بین 150 نوجوان انتخاب كرده كه برای اولین كار خوب از او بازی گرفته است. این فیلم در بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر در بخش معناگرا به نمایش درآمد و دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن در بخش بین الملل را برای فتانه ملك محمدی و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای شهاب حسینی به ارمغان آورد.از نكات دیگر فیلم فیلمبرداری بسیار خوب علی رضا زرین دست ، فیلمبردار قدیمی سینمای ایران است . همچنین اینبار محمد نیك بین (همسر تهمینه میلانی) به غیر از تهیه كنندگی این كار،به عنوان طراح صحنه و لباس هم حضور داشته است. انتخاب یک آدم ناشناخته یا یک هنر پیشه به جای رضا رشید پور مجری تلویزیون به عنوان دستیار کارگردان داخل فیلم می تونست باور پذیرتر باشد.چند جمله از تهمینه میلانی درباره فیلمش:فیلم من در مورد آدم‌هایی است كه دچار خودشیفتگی می‌شوند، آدم‌هایی كه فكر می‌كنند به دلیل موقعیتی كه جامعه به آنها می‌دهد می‌توانند چشم جامعه را در‌بیاورند. همذات‌پنداری بقا این نوع افراد را هر كسی نمی‌تواند داشته باشد.

«سوپراستار» از نظر من هر كسی می‌تواند باشد و حتی بچه‌ معروف‌ها و پولدار‌ها هم به نوعی «سوپراستار» هستند.

 

می دانی که چشم هنگامی زیباست که مملو از اشک باشد و اشک زمانی زیباست که به خاطر عشق بریزد.... 

خرید از فروشگاه تبیان با تخفیف ویژه :

فقط كافیست در كادر كد بازاریاب " 777547 " را وارد نمایید.

http://www.tebyan.net/EC.htm

جمعه 22/8/1388 - 21:44 - 0 تشکر 163513

سلام

ممنون آقا محسن بخاطر نقدتون واطلاعاتی که دادید.بله من هم در مجله ای خوانده بودم که فتانه ملک محدی بازیگر نقش رها در بین 150 بازیگر انتخاب شده و در مجله گفته شده بود معیار اولیه خانم میلانی یکیش این بود که بازیگر نقش رها چشم و ابروی  مشکی  داشته باشد و در ضمن بتواند ویولون بنوازد که در نهایت  چند نفر انتخاب شدند که از این چندنفر تست گرفتند و فتانه ملک محمدی در بین آنها انتخب شد.بازم ممنون بخاطر همکاریتون وشرکت در نقد فیلم سوپراستار

موفق باشید

با سرانگشت عشق هرکسي شاعرمي شود(افلاطون)
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.