• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1974)
پنج شنبه 23/7/1388 - 17:21 -0 تشکر 158550
4 مشکل متداول جسمانی که نادیده گرفته می شوند

سری را که درد نمی کند، دستمال نمی بندند. بعضی ها این ضرب المثل را همه جا به کار می برند، حتی در مورد سلامتی جسمیشان. اما باید به یاد داشته باشید که در مورد جسمتان عمل به این ضرب المثل درست نیست. اینجا می خواهیم به بیماری ها و دردهایی اشاره کنیم که در ظاهر بی خطر هستند ولی ممکن است صدمات جبران ناپذیری به شما بزنند. خوشبختانه پیشگیری در این موارد کمک زیادی می کند.

1- فشارخون
فشارخون یکی از بارزترین بیماری های کشنده ی در ظاهر بی خطر است. تا زمانی که شما فشار خونتان را اندازه نگیرید، از بالا بودن آن اطلاع پیدا نخواهید کرد تا اینکه صدمه جبران ناپذیری را بر روی سلامتیتان بگذارد. فشار خون با گذشت زمان سیستم گردش خون شما را از پا در آورده و به حملات قلبی، ناتوانی های قلبی و کلیوی، سکته و حتی آسیب های مغزی منجر می شود.


دوست دارید بدانید این اعداد نشاندهنده ی چیست؟ پزشکان دو جنبه ی فشار خون را اندازه گیری می کنند: فشار مربوط به انبساط و انقباض قلب. عدد بالایی که مربوط به انقباض قلب است، فشار روی سیاهرگ ها و سرخرگ هایتان را هنگام تلمبه زدن قلب نشان می دهد. عدد پایینی که مربوط به انبساط قلب است نشاندهنده ی فشار در زمان استراحت قلب بین هر ضربان است. تحقیقات جدید نشان می دهد که فشار خون 140 روی 90 می تواند در طول زمان باعث آسیب رسانی شود. فشار خون 120 روی 80 فشار خون نرمال به حساب می آید.


چه کسانی مبتلا هستند؟
موسسه ملی سلامتی تخمین می زند که تقریباً 25 درصد افراد مبتلا به فشارخون هستند. این مسئله توسط مردان بیش از زنان نادیده گرفته می شود.


چه کسانی در خطرند؟
همه در خطر ابتلا به این بیماری هستند. دلایل ابتلا به ابن بیماری هنوز توسط پزشکان و دانشمندان کشف نشده است، اما بسیاری بر این عقیده اند می تواند تحت تاثیر ژنتیک، رژیم غذایی و فشارهای روحی باشد. اضافه وزن نیز میتواند به این بیماری منجر شود.


علائم آن
شما فقط زمانی متوجه خواهید شد که به این بیماری مبتلا هستید که فشارخونتان بیش از اندازه بالا رود. البته فشارخون شدید می تواند همچنین باعث خستگی، گیجی، اختلالات بینایی، درد سینه و...شود.


روش تشخیص
می توانید با مراجعه به پزشک یا داروخانه ها به راحتی فشارخونتان را اندازه گیری کنید.

روش درمان
کاهش وزن می تواند اولین قدم برای معالجه ی فشارخون باشد. استفاده از یک رژیم غذایی مناسب و ورزش سبک یا متدهای ریلکسیشن مثل مدیتیشن و یوگا نیز می تواند کمک کننده باشد. پزشک معالجتان ممکن است داروهای ادرارآور، بتا بلاکر، بلاکر کلسیم، آنزیم های تبدیل آنژیوتنسین یا آلفا بلاکر نیز برایتان تجویز کند. تحقیقات نشان داده است که درمان های ضد-استرس نیز می تواند در بیمارانی که در طول روز مداوماً فشارخونشان بالا می رود، کمک کند.




2- زخم های گوارشی
ممکن است تصور کنید که نادیده گرفتن زخمی در معده تان غیر ممکن است، اما افراد بسیاری هر روزه این کار را انجام می دهند. زخم های خفیف علائم کمی دارد و حتی زخم های شدید هم ممکن است با تصور ترش کردن یا سوء هاضمه نادیده گرفته شود. اگر این بیماری زود تشخیص داده شود، می تواند معالجه شود.


زخم های گوارشی با یک باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری ایجاد می شود. این باکتری باعث ضعیف شدن ماده ی مخاطی که پوشش معده ی شما را از اسید موجود در روده حفظ می کند می شود. بعد از اینکه آن مانع را ضعیف کرد، این باکتری وارد پوشش معده تان شده و آن را سوراخ می کند. هرچند اسید معده تان به خوردن بافت صاف و بی حفاظ ادامه می دهد و زخم پدید می آید.


چه کسانی مبتلا هستند؟
یکی از هر 10 انسان در کل جهان ممکن است به این مسئله مبتلا شود. این زخم ها در مردها بیش از زنان عمومیت دارد.


چه کسانی در خطرند؟
پزشکان هنوز نمی دانند که این باکتری چطور پخش می شود و می توان گفت که همه در خطر ابتلا به این بیماری هستند. مانند همه ی بیماری های دیگر، آنها که سابقه ی خانوادگی در این زمینه دارند بیشتر در معرض خطرند.



علائم آن
اگر زخم ایجاد شود، شما دچار معده درد خواهید شد. این درد چند روز یا چند هفته ادامه پیدا خواهد کرد. معمولاً این درد دو یا سه ساعت بعد از صرف غذا یا نیمه های شب وقتی معده تان خالی است بروز می کند. غذا خوردن می تواند به از بین رفتن درد کمک کند. همه ی این علائم ممکن است با سوء هاضمه اشتباه گرفته شوند به همین دلیل است که این زخم ها معمولاً نادیده گرفته می شوند.


روش تشخیص
اگر مشکلات معده دارید و فکر می کنید ممکن است زخم معده باشد حتماً به پزشک مراجعه کنید تا به راحتی آن را تشخیص دهد. پزشک با استفاده از عکسبرداری توسط اشعه ی ایکس و در گاهی موارد آندوسکوپی زخم شما را تشخیص خواهد داد. همچنین با آزمایش خون نیز می توانند از وجود باکتری هلیکوباکتر پیلوری اطلاع یابند.

روش درمان
آنتی بیوتیک ها می توانند به از بین بردن آن باکتری کمک کنند و آنتی اسیدها علائم را فرو می نشانند. چنین زخم هایی را می توان در طی چند هفته به راحتی مداوا کرد.




3- هیاتال هرنیا
مردها معمولاً دوست ندارند بگویند که دل درد دارند و فکر می کنند مسئله ی مهمی نیست. به همین دلیل است که هیاتال هرنیا که معمولاً به درد یا سوزش قلب نیز منجر می شود نادیده گرفته می شود.


در هیاتال هرنیا بخشی از معده به قسمتی ضعیف از دیافراگم و قفسه ی سینه فشار وارد می کند که منجر به رفلکس اسید و سوزش و درد قلب شود.


چه کسانی مبتلا هستند؟
پزشکان تخمین می زنند که یک چهارم همه ی افراد بالای 50 سال به این بیماری مبتلا می شوند.


چه کسانی در خطرند؟
دانشمندان هنوز از عوامل ابتلا به این عارضه آگاهی ندارند، اما باز می گوییم که سابقه ی خانوادگی ممکن است به این بیماری بینجامد.


علائم آن
تشخیص اینکه کسی به این بیماری مبتلا هست یا خیر دشوار است. بعضی از انواع این عارضه ممکن است هیچ علائمی نداشته باشند. اما انواع جدی تر آن درد و سوزش قلب، درد سینه را به همراه دارد. این علائم ممکن است مثلاً با خوردن مقدار زیادی پیتزا یا سوسیس تشدید شود.


روش تشخیص
این عارضه را می توان با عکسبرداری توسط اشعه ی ایکس یا آندوسکوپی تشخیص داد.

روش درمان
برای درمان و بهبودی این عارضه بهتر است از خوردن غذاهای سنگین و دراز کشیدن بعد از صرف غذا پرهیز شود. کاهش وزن نیز می تواند کمک کننده باشد. برای درمان این عارضه پزشک بازدارنده هایی که به PPI معروف هستند را تجویز می کند. این بازدارنده ها مانع از تولید اسید شده و به بدنتان فرصت می دهد تا هرگونه صدمه و آسیب را که سوء هاضمه باعث شده است ترمیم کند. در این زمینه گاهاً جراحی نیز پیشنهاد می شود.



4- آسیب های ناشی از فشار های مکرر
60 درصد بیماری های مربوط به کار، اسیب های ناشی از فشارهای تکراری است. اکثر ما در طول روز ساعت ها پشت کامپیوتر نشسته و پشت سر هم با موس و کیبورد کار می کنیم. همه ی این حرکات پشت سر هم و مکرر و بدون وقفه، می تواند به دست ها، مچ ها، بازوها یا حتی شانه های شما فشار وارد کند. مردم معمولاً این عارضه ها را جدی نمی گیرند، اما نباید اینطور باشد.


چه کسانی مبتلا هستند؟
خانم ها معمولاً بیشتر از آقایان در معرض ابتلا به این عارضه هستند اما این به این معنا نیست که آقایان مبتلا نخواهند شد. مردها نیز در سنین میانسالی در خطر هستند.


چه کسانی در خطرند؟
اگر می بینید کارتان به صورتی است که در آن نیاز به حرکاتی مکرر با دست ها و مچ هایتان است، در خطر هستید. افرادی که در موقع کار مجبورند پشت کامپیوتر یا دستگاه هایی با چنین ویژگی هایی بنشینند باید بسیار مراقب باشند.


علائم آن
تونل کارپال، لوله ای در مچ است که عصب میانی در آن قرار دارد و سیگنال ها را از شست، انگشت اشاره، انگشت وسطی نیمی از انگشت سوم مخابره می کند. وقتی این لوله ملتهب شده و آسیب ببیند به عصب هم صدمه وارد می آید که باعث سوزش و خارش، کرخ و بی حس شدن، ضعف یا درد در انگشت ها می شود.


روش تشخیص
اگر در همه ی انگشت ها به جز انگشت کوچک احساس درد دارید، احتمالاً به این عارضه مبتلا شده اید. چون عصبی که انگشت کوچک را به مغز وصل می کند از راه دیگری جر تونل کارپال عبور می کند. پزشک معالج به این علائم نگاه می کند و ممکن است الکترومیوگرام نیز انجام دهد.


روش درمان
بستن انگشت ها با آتل یا نوارهای مخصوص در شب هنگام خواب می تواند به انگشت ها استراحت دهد. برای این منظور معمولاً مسکن هایی مثل ایبوپروفن نیز تجویز می شود. می توان کورتیکواستروئید نیز کنار تونل کارپل تزریق کرد تا از التهاب کاسته شود. اگر این درمان ها بهبودی ایجاد نکرد، جراحی توصیه می شود.




پیشگیری کنید
ـــــــــــــــــــــــــ
به خاطر داشته باشید که می توان از تشدید این صدمات جلوگیری کرد، اگر مراقب بوده و مداوماً برای معاینات به پزشک مراجعه کنید. حداقل سالی یکبار به پزشک مراجعه کرده و تمام دردها و ناراحتی های جسمی خود را با او در میان بگذارید تا وی آزمایشات لازم را انجام دهد. همین کار ممکن است جانتان را نجات دهد.

 

منبع:  

www.pezeshki2.persianblog.ir

پنج شنبه 25/4/1388 - 1:55 - 0 تشکر 132981

به نام خدایی که به راستی درمانگر درمان هاست!

سلام خدمت تمامی دوستان عزیز انجمن بهداشت و سلامت

از اونجایی که برنامه های تابستانی انجمن بهداشت و سلامت ارائه طرح های مناسبتی به صورت مجازی میباشد امروز هم با نام روز جهانی کمر درد نامگذاری شده است!

شاید اکثر ماها حتی برای چند لحظه به درد کمر دچار شده باشیم!

مثل نشستن طولانی مدت پای سیستم که بعدش قسمت پایین کمر به شدت درد میگیره!

یا ایستادن های طولانی مدت توی اتوبوس، منتظر شدن واسه تاکسی و اتوبوس و مترو و یا برای خانوم های خونه دار ایستادن های زیاد بر سر گاز و سینک ظرفشویی که بعدش منجر به کمر درد میشه!

البته این دو مورد فقط دو نمونه کوچیک و روتین کمر درد بود!

انشاءالله که هیچ کس به درد کمر دچار نشه...

در این تاپیک قصد داریم سمیناری مجازی برگزار کنیم و در مورد کمر صحبت کنیم!

بعله درست حدس توی این تاپیک فقط با قسمت کمر شما کار داریم!!!

شاد باشید و هیچ وقت کمرتون درد نگیره!

پنج شنبه 25/4/1388 - 8:10 - 0 تشکر 132993

به نام خدا

سلام

چه سمینار خوبی.من بهش خیلی نیاز دارم.

 من خیلی وقتا که از پشت سیستم بلند میشم کمرم درد میگیره

به حدی که میگم دیگه پشت کامپیوتر نمیرم.

 

  «همانا این دل ها همانند بدن ها افسرده می شوند، پس برای شادابی دل ها، سخنان زیبای حکمت آمیز را بجویید»

 

حکمت91.نهج البلاغه.امام علی (ع)

 

 

اگر در این روزگار مُردم، بگویید به او بگویند:

*مادرانه ها*

پنج شنبه 25/4/1388 - 13:43 - 0 تشکر 133071

سلام و هزاران سلام!

درود و هزاران درود!

خیر مقدم عرض مینمایم خدمت دوست خوبم A_V_B_2066

واقعاً درد های ناشی از نشستن های طولانی مدت خیلی برای بدن و اعصاب مضر هستش..

شما وقتی پای سیستم میشینی یک سری قواعد و قوانین رو باید رعایت کنی تا با درد کمر کمتری مواجه بشی یا اصلاً دردی نداشته باشی!

خب یه سری اون قوانین رو خدمت شما عرض میکنم

1. وضعیت صندلی: پشتی صندلی نباید خیلی شل باشد که با کوچکترین تکیه ای به عقب رود!

اگر شما نتوانید به راحتی تکیه دهید بعد از مدتی عادت میکنید که بدون اینکه تکیه دهید بر روی صندلی بنشینید و کمر شما دچار کوژ پشتی میشود!

صندلی باید قابل تنظیم باشد پشتی آن هم به همین ترتیب.

زاویه آرنج در موقعی که پشت سیستم نشسته اید باید 90 درجه داشته باشد، و زیر مچ دست آزاد و رها نباشد و حتماً زیر مچ دست پایه ای قرار داشته باشد.

سعی کنید حتی الامکان از جای پا استفاده کنید.

هر 1ساعت بلند شوید و قدمی کوتاه بزنید.

از حرکات کششی حتماً استفاده کنید.

شاد و سربلند باشید

ایشالا کمر دردتون خوبه خوبه خوب بشه...

یا علی مدد

پنج شنبه 25/4/1388 - 17:11 - 0 تشکر 133107

به نام خدا

سلام

دکی عزیز ممنون بابت این مطلب خوبت،

واقعا کمر درد خیلی بده من پدرم بعضی موقعها دردش اود میکنه چون علتش این بود بود که در جوانی از روی تخت افتاد پایین که هنوز که هنوزه باهاش داره کنار میاد

البته کمرد درد میتونه عوامل ارثی هم باشه

این بحث ادامه دارد...

شنبه 27/4/1388 - 16:48 - 0 تشکر 133560

آقای دکی. به نظر می رسه که شما پزشک باشید. بنده در دوران بارداریم  ( حدود 6 سال پیش)به شدت از سمت کمر زمین خوردم و هنوز هم مبتلا به آن هستم به نحوی که هر وقت طولانی مدت پشت میز کامپیوتر و یا میز کارم می نشینم ( چون در رابطه با کارم هم زیاد باید ساعتها بنشینم مطالعه کنم وهم بنویسم) به شدت کمرم درد می گیرد . دیگه کلافم کرده. البته به پزشک هم مراجعه داشتم اما اثری نداشته.

tanks 

روح الهي
يکشنبه 28/4/1388 - 0:42 - 0 تشکر 133665

عرض سلام و هزاران سلام خدمت شما خواهر محترم

ضمن تشکر از تشریف فرمای شما و تشکر بایت شرکت در مباحث .

بنده متاسفانه باید اعلام کنم اصلاً و ابداً پزشک نیستم البته بارها و بارها توی سایت عنوان کرده ام این مورد رو!!!

بنده فقط بعضی از کتب پزشکی سنتی یا همون طب قدیم و کمی هم مقاله های علمی و پزشکی روزانه رو مطالعه میکنم.

خب مورد شما خیلی سنگینه!

موردی که حتی پزشک هم نتونسته کمکتون کنه!

بنده چند مورد رو متذکر میشم خدمتتون.

البته این موارد هیچ گونه توصیه پزشکی نیست.

1. شما حتماً باید از صندلی استفاده کنید که کمری یا پشتی آن به صورت کامل کمرتون رو بگیره!

2. بالش هایی توی بازار هستش که مخصوص کمر درده.

احتمالاً داروخونه ها داشته باشند.

این بالش رو تهیه کنید و هر وقت بر روی صندلی نشستید این بالش رو بر روی نشیمن صندلی بگذارید.(البته به شرطی که وقتی روی این بالش نشستید کمرتون خم نشه برای تایپ کردن، صندلی رو طبق اون استاندارد بالا تنظیم کنید)

اصلاً و ابداً بیشتر از 45 دقیقه یا حداکثر یک ساعت مدام روی صندلی ننشینید.

به ازای هر 1ساعت 5 الی 10 دقیقه راه بروید و حرکات توصیه شده توسط پزشک رو انجام دهید.

بهتون پیشنهاد میکنم استخر تشریف ببرید و داخل آب توی عمق کم راه بروید.

به هیچ وجه ممکن با شتاب به طرفین حرکت نداشته باشید.

انشاءالله هرچه زود تر از درد کمر خلاصی پیدا کنید.

البته به خاطر اینکه بنده پزشک نیستم نمیتونم از شما سوالاتی بپرسم ولی در حد توانم و طبق حدسی که زدم از نحوه زمین خوردنتون این موارد رو متذکر شدم.

يکشنبه 28/4/1388 - 0:50 - 0 تشکر 133671

برای بهبودی ماهیت عملکرد بدن و اینکه در آینده دچار کمر درد نشویم بهتر است درمان مشخص شده از نظر پزشک معالج را ادامه دهیم و در صورت لزوم مراجعات متوالی به پزشک معالج داشته باشیم .


تغییرنحوه زندگی بهترین راه برای سلامتی است!


 در صورت سیگار کشیدن بهتر است آنرا متوقف نماییم . چاقی را بایستی با کاهش وزن درمان کرد . مشکلات  روانی اجتماعی نیز می تواند باعث تاخیر و یا عدم بهبودی کمر درد شود . و در موارد کمردرد های مزمن بدون علت جسمی مشخص بایستی حتما به دنبال علل روانی اجتماعی بگردیم و در جهت درمان آنها بکوشیم مهمترین مسئله برای کمردرد شاید جلوگیری از ایجاد مشکلات کمر باشد .


با رعایت نکات ریز می توان از ایجاد کمر درد جلوگیری کرد :


1- ایستادن و نشستن مناسب

  2- انجام تمرینات ورزش مرتب (بخصوص تمرینات هوازی )


3- بدست آوردن و حفظ وزن مناسب

4- توقف سیگار کشیدن

5- رژیم غذایی مناسب ( شامل ویتامین و کم چرب )

6- رعایت اصول صحیح در بلند کردن وزنه

7- استفاده مناسب از وسایل ورزش  

وسایل تشخیصی :

مگر مواردی که شک بر ضایعات وخیم و خطرناک به عنوان علت کمر درد باشد مثل عفونت – تومور یا شکستگی نیازی به انجام تستهایی چون رادیو گرافی و یا سایر وسایل تصویری وجود ندارد . در موارد نادری که شک به ضایعات وخیم فوق وجود دارد از رادیو گرافی ساده - MRI –CT  اسکن و یا روش های آزمایشگاهی پاراکیلینیک استفاده می شود ولی بایستی بیماران باید بدانند در اکثر موارد کمر درد تا در افراد جوان و سالم بدون سابقه بیماری زمینه ای اتفاق می افتد نیازی به انجام تست های تصویر برداری نمی باشد .


درمان غیر جراحی :

در مواردی که کمردرد خیلی شدید نباشد بیشتر کشیدگی یا آسیب تاندونها مطرح است و ممکن است درمان های خانگی کفایت کند و معمولا در عرض چند هفته بهبود حاصل می شود ، توجه می شود در عرض 24 تا 48 ساعت اول برای کاهش تورم – اسپاسم عضلات وارد از کمپرس آب سرد شود . (به فواصل 15 دقیقه ای کیسه یخ داخل حوله و روی کمر گذاشته شود . بعد از گذشت 2 روز می توان برای  گرم کردن و حذف اسپاسم از کمپرس گرم استفاده کرد. درطول دوره  بهبودی استراحت و کم شدن فعالیت نیز توصیه می شود . البته استراحت بهتر است هر چه کوتاهتر باشد و معمولا توصیه به استراحت مطلق نیز نمی شود . داشتن فعالیت مختصر  برای بهبودی بهتر است می توان ورزش هایی چون راه رفتن – دوچرخه سواری و شنا را توصیه کرد . استفاده از کمربند طبی را برای دوره های کوتاه موقع انجام فعالیت های روزمره می توان توصیه کرد.

يکشنبه 28/4/1388 - 0:51 - 0 تشکر 133672

داروهایی که برای کمر درد بکار برده می شود داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی باعث کاهش تورم درد می شوند .

 درموارد دردهای خیلی شدید می توان از داروهای نارکونیک (مخدر) استفاده کرد . داروهای دیگر مثل شل کننده عضلانی ضد افسردگی ها و یا داروهای خیلی شدید می توان از داروهای خواب آور نیز ممکن است تجویز شود .

البته بایستی بدانیم استفاده از دارو رل مهمی در درمان کمر درد و بهبود سیربالینی آن ندارد .


استفاده از روش های  فیزیوتراپی مانند سرما یا گرما ، ماساژ نسوج عمقی ، تحریک الکتریکی و اولتراسونر را نیز می توان در درمان کمردرد بکار برد ولی هیچکدام اثرات ثابت شده ای در بهبود کمر درد ندارد . شاید استفاده از روش های فیزیوتراپی بتواند بیمار را برای انجام تمرینات ورزشی ، قسمت فعال درمان فیزیکی است آماده نماید.


درمان جراحی درصد کمی از بیماران مبتلا به کمردرد بریا بهبود مشکل کمرشان نیازبه انجام جراحی دارند . علیرغم اینکه کمردرد ممکن است شدید باشد ولی معمولا با درمانهای ساده وگذشت زمان بهبود می یابد . در موارد شدید وبهبود نباشد کمر درد و درد  پا ممکن است نیاز به انجام جراحی باشد بخصوص در مواردی که فشار بر روی عناصر عصبی کمر وجود دارد و باعث ایجاد نقایص عصبی بهبود نیابنده و یا پیشرونده برای بیمار شود.

معمولا به غیر از موارد خواص توصیه می شود جراحی فقط پس از عدم پاسخ بیمار به درمانهیا ساده تر چون استراحت – فیزیوتراپی و درمانهای دارویی (بمدت چندین  ماه ) مورد توجه قرار بگیرد.

يکشنبه 28/4/1388 - 0:52 - 0 تشکر 133673

پیشگیری از آسیب به کمر


بلند کردن اشیا - گاه حتی چیزهای سبک - یک علت رایج فشار آمدن به کمر و آسیب‌‌دیدن آن است



برای پیشگیری از آسیب‌دیدن کمر هنگام بلند کردن اشیا، این تکنیک‌ها را به کار ببندید:

    * سعی نکنید اشیای سنگین را با عجله بلند کنید. برای انجام کاری که می‌خواهید انجام دهید وقت بگذارید و طرح داشته باشید.


* درست در جلوی شیء بایستید. خیلی از آن فاصله نگیرید.


* فاصله بین پاهایتان به اندازه طول شانه‌های‌تان باشد.


* در حالی که عضلات شکم‌تان  را سفت کرده‌اید، به جای استفاده از کمرتان، شیء را با استفاده از عضلات پاهای‌تان بلند کنید.


* اگر شیء سنگین به نظر می‌رسد، از دیگران کمک بخواهید.

يکشنبه 28/4/1388 - 0:54 - 0 تشکر 133675

سودمندی ویتامین دی در بهبود كمردرد


مصرف ویتامین دی در بهبود دردهای كمر و پشت موثر است.



بررسی پژوهشگران درباره بیش از 360 بیمار مبتلا به درد مزمن كمر و پشت نشان می دهد، با تجویز ویتامین دی به این افراد به صورت روزانه به مدت سه ماه، درد این بیماران در حد چشمگیری بهبود می یابد.

ویتامین دی، مهم ترین عامل جذب كلسیم در بدن است كه با تابش نور خورشید بر پوست و مصرف لبنیات، تامین می شود.

!

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.