• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 1450)
سه شنبه 9/4/1388 - 17:13 -0 تشکر 127870
چرا توسعه فناوری اطلاعات؟

راهکارهای توسعه فناوری اطلاعات                    

نیاز به جنبشی مثل نهضت سواد آموزی که در سراسر کشور تا ریشه کنی بی سوادی ادامه دارد، برای فراگیر کردن و بهره مندی از فناوری اطلاعات در کشور کاملا احساس می شود. برخی کارشناسان بهترین راه نفوذ فناوری اطلاعات بین عموم مردم را تشویق و قرار دادن مزایای قابل لمس استفاده از این فناوری عنوان می کنند و معتقدند به عنوان مثال انجام پرداخت الکترونیکی و اینترنتی از سوی شهروندان، هزینه های کمتری را برای دولت خواهد داشت و اگر فردی داوطلبانه عنوان می کند که برای او بطور نمونه قبض برق و آب صادر نشود و هزینه ها را اینترنتی پرداخت می کند، هزینه جاپ و صدور توزیع برگه قبض محاسبه شده و از هزینه پرداختی مشترک کم شود؛ این عامل تشویقی کوچک می تواند مردم را به پرداخت های غیر حضوری ترغیب کند.

 

این بحث رو دنبال کنید ادامه دارد...

 

 

دل دریای من بی تو مرداب است

 

چهارشنبه 10/4/1388 - 15:18 - 0 تشکر 128179

به گزارش ایسنا، الزام در پرداخت قبوض به صورت غیر حضوری و دریافت کارمزد از مشترک به دلیل پرداخت های حضوری می تواند مردم را به انجام امور روزانه از راه های الکترونیکی مجبور کند اما به عقیده خسرو سلجوقی-کارشناس فناوری اطلاعات- تجربه ثابت کرد تنها تشویق راهگشای برخی مسائل نیست زیرا در مواردی که فرهنگ استفاده مبنی بر پرداخت های حضوری در خرید یا امور بانکی است اجبار در کنار تشویق می تواند راهگشا باشد. وی با تأکید بر اینکه با زیرساخت های موجود هم می توان فناوری اطلاعات را در بین عموم مردم توسعه داد، می افزاید: در این باره دولت نقش اصلی را ایفا می کند زیرا می تواند با اخذ سیاست های کلان این حوزه و اعلام آن به طور همگانی مردم را از سرویس هایی که ارائه می شود آگاه و آن هارا برای استفاده تشویق کند.     
به گفته او قوانین موجود در حوزه IT کافی است و می تواند مشکلاتی که پیش می آید را پوشش دهد اما عاملی که نیازمند آن هستیم همت مسئولین کشور برای ورود به حوزه گسترش طرح های IT است که تاکنون شعارهای زیادی در این باره داده شده و اکنون وقت عمل کردن است.    
شاید تشویق، مردم را بطور اختیاری به سمت استفاده از فناوری اطلاعات سوق دهد اما آموزش کاربری رایانه در حوزه آموزشی هم باید برای کسانی که در سن یادگیری هستند، اجباری شود و این می تواند از سنین پایین دبستان ها آغاز شود.     محمد عشقی- استاد دانشگاه در این باره معتقد است؛ توسعه فناوری اطلاعات و نفوذ هرچه بیشتر آن در بین عموم مردم در دو بخش دولتی ومردمی قابل بررسی است. به گفته او برای آگاهی مردم از فوید استفاده از فناوری اطلاعات برای انجام امور باید اطلاع رسانی صورت بگیرد که این امر در حال حاضر کم است. البته تشویق مردم با ارائه راهکارهای تشویقی در روشهای مختلف آگاهی رسانی می تواند میزان تاثیر پذیری آنان برای بهره گیری از خدمات الکترونیکی IT محور را افزایش دهد.
عشقی تصریح می کند: دولت باید برای رسیدن به آموزش کاربری رایانه در سطح کشور و نه فقط شهری بزرگ در ایجاد زیرساخت های لازم نقش داشته باشد اما در حاضر حتی در برخی از تقاط تهران به عنوان پایتخت امکان دسترسی به اینترنت پرسرعت وجود ندارد. دولت باید با ایجاد زیر ساخت و مبارزه با نبود اطلاعات در حوزه IT به نفوذ فناوری اطلاعات در بین تمامی اقشار جامعه کمک کند.
این بحث رو دنبال کنید ادامه دارد...

دل دریای من بی تو مرداب است

 

يکشنبه 14/4/1388 - 16:38 - 0 تشکر 129367

به عقیده برخی کارشناسان، مهم ترین عاملی که جهان را به سمت استفاده از فناوری اطلاعات می برد، احتیاج به آن است؛ با استفاده از فناوری اطلاعات می توان در موارد بسیار صرفه جویی و حتی ارز آوری کرد اما با توجه به این که ایران از منابع غنی نفت برخوردار است و اقتصاد کشور بر پایه در آمد های نفتی استوار است ، نیاز به فناوری اطلاعات حس نمی شود. اما در شرایطی که می توان با استفاده از فناوری اطلاعاتت کارها را در زمان کمتر و با هزینه ای بسیار نازل تر به انجام رساند به نظر می رسد در کشور ما برای انجام امور به صورت الکترونیکی ،به جای حضور در ادارات و شرکت های مختلف که منجر به هزینه هایی در حوزه سوخت می شود، ارزش بسیاری قائل نیستند.

مشاهده می شود که موارد متفاوتی چون انرژی، نان و شیر و غیره یارانه دریافت می کنند اما این امکان برای فناوری اطلاعات وجود ندارد و به گفته کارشناسان شاید چون احساس نیازی به وجود نیامده و دیده نشده، این کمک مالی از سوی دولت نیز به حوزه تخصیص نیافته است.

امه به نظر می رسد دولت می تواند این کمک مالی را به صورت ایجاد کلاس های آموزشی به این حوزه تزریق کند که لازمه آن سیاست گذاری کلان و استراتژی در سطح کشور است. نیاز به جنبشی مثل نهضت سواد آموزی که در سراسر کشور تا ریشه کنی بی سوادی ادامه دارد، در حوزه فناوری اطلاعات برای فراگیر کردن بهره مندی از این فناوری کاملا احساس می شود.

سرعت کاربری اینترنتی و IT حداقل در تهران سریع است زیرا بسیاری از سرویس های عمومی امکان ارائه از کانال های اینترنتی دارد؛ البته این به معنای کیفیت مطلوب نیست زیرا برای رسیدن به این مهم به بسترهای مناسب و حتی قوانین و مقررات مطابق با پیشرفت تکنولوژی نیاز دارد.

اسلام ناظمی- استاد دانشگاه معتقد است: آموزش در سطح همگانی یکی از راهکارهای افزایش ضریب نفوذ فناوری اطلاعات در بین مردم است. آموزش فناوری اطلاعات در سطح عموم باید از سطح کودکان شروع شود. طبق استانداردهای بین المللی برای کودکان هشت تا دوازده سال آموزش تحت عنوان E-KIDS تعریف شده تا از این سن با کاربری رایانه آشنا شوند.

وی با بیان این که سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور برنامه ای مشابه برای کودکان را برای اجرا مصوب کرده است، می افزاید: تمرکز توسعه نفوذ فناوری اطلاعات بین آحاد مردم را باید از کودکان که کاربران آینده در سطوح عمومی و تخصصی هستند آغاز کرد و پیش بینی آموزش به این گروه در سنین بالاتر می تواند از دیگر برنامه های این حوزه باشد.

این کارشناس معتقد است: در مرحله بعد باید مردم عامه که خدمات شهری به منظور ارائه به انسان تهیه می شود نیز آموزش ببینند. ثابت شده است که بدون آموزش های اولیه، برخی از شهروندان توان استفاده از خدمات الکترونیکی را ندارند البته اگر آموزش به کودکان به درستی و برای عموم صورت بگیرد آموزش کودکان به والدین ارزانترین و در دسترس ترین نوع آموزش به بزرگسالانی است که باید قبوض را به صورت الکترونیکی پرداخت کنند.

وی خاطر نشان کرد: دولت با تمام محدودیت هایی که داشته و دارد، تمام تلاش خود را کرده تا سرویس های مورد نیاز را ارائه دهد امااین حد مطلوب نیست زیرا هنوز در برخی از مناطق تهران امکان ارائه سرویس ADSL اینترنت پرسرعت وجود ندارد.

آحاد مردم برای دریافت سرویس و استفاده از IT به کیفیت درخور توجه اهمیت خاص یم دهند و برای کاربران تفاوتی نمی کند سرویس را یک دستگاه دولتی و یا یک بنگاه اقتصادی بخش خصوصی ارائه می کند بلکه برقراری ارتباط و  رفع سریع نیاز از راه های الکترونیکی با قیمت مناسب در شرایطی که اطمینان استفاده از این روش تضمین شده باشد از اهمیت بالایی برایشان برخوردار است.

پرویز رحمتی- رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران می گوید: برای نفوذ IT در بین طیف های مختلف مردم نیازمند فرهنگ سازی از طریق رسانه های صوتی و تصویری و نوشتاری هستیم . این رسانه ها نقش بسیار تعیین کننده ای در انتقال اخبار و اطلاعات و ایجاد فضای مساعد برای توسعه بازار IT دارند.

اما بعد از فرهنگ سازی و آشنایی مردم با IT این سوال مطرح می شود که آیا نرخ و تعرفه به کارگیری این خدمات برای کاربران معقول و به صرفه است؟  و باید هزینه های مربوط به کارگیری IT برای خانوارها به گونه ای تعریف و پیاده سازی کنیم تا امکان اینکه در سبد طیف گسترده ای از خانوارهای ایرانی قرار بگیرد فراهم شود. بنابراین بعد از فرهنگ سازی و تعیین قیمت مناسب خدمات، مردم به دنبال کیفیت هستند و اگر سرویسی با کیفیت پایین ارائه شود به طور قطع مورد استقبال قرار نمی گیرد.

منبع : اطلاعات- اقتصاد و بورس

دل دریای من بی تو مرداب است

 

پنج شنبه 29/5/1388 - 14:53 - 0 تشکر 143782

سلام دوست عزیز من هم کاملا با این مطالب موافقم من شخصا سعی میکنم بیشتر کارامو از دولت الکترونیک و اینترنت انجام بدم ولی مثلا به بقیه میگم کاری مانند پرداخت قبض به من بدین انجام بدم مخالفت میکنند پس این ناشی از کم اطلاعی مردم است البته دولت هم در سال های اخیر تلاش هایی کرده iman206

iman
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.