• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن روانشناسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
روانشناسي (بازدید: 2739)
دوشنبه 8/4/1388 - 0:23 -0 تشکر 127130
كار امروز را به فردا مسپار

سلام


جام جم آنلاین: از نظر روان‌شناسی، اهمال‌كاری یا تنبلی یعنی به آینده محول كردن كاری كه تصمیم به اجرای آن گرفته‌ایم. به طور كلی، به تعویق انداختن كار، رفتاری ناپسند و ناراحت‌كننده است كه پیامدهای ناخوشایندی در بر دارد و هرگز نمی‌توان از تاخیر در انجام كارها، به تصور و گمان بهتر ارائه كردن آنها دفاع كرد. اهمال‌كاری به هر شكلی كه باشد ، رفتاری نامطلوب و نكوهیده است كه بتدریج در وجود انسان به صورت عادت درمی‌آید.

 

پس با آن مبارزه كنید، زیرا پیامدهای تاخیر در كار، برای خود شخص نیز رنج‌آور است و احساسی كه از این تاخیر در او ایجاد می‌شود، علاوه بر زیان‌های پیش‌بینی شده و نشده، شرمساری و بیزاری از خویشتن را نیز در بر دارد.

از نظر آماری، این عادت نزد بیشتر مردم رایج است و بسیار نادرند كسانی كه دچار این بیماری نباشند. عادت به تعویق انداختن كار در انسان، نظیر بسیاری از عادت‌های دیگر همچون پرخوری و سیگار كشیدن، جنبه فراگیر دارد و مردم با این كه از زیان آنها آگاه هستند، با وجود این از كنارش بی‌توجه می‌گذرند.

ما عادت داریم برای خطاهای خود ازجمله تاخیر در كارها، به عذر و بهانه و منطقی جلوه دادن آن رو ‌آوریم، در نتیجه با این كار خود، به تجدید و تقویت آنها كمك می‌كنیم. وقتی برای به تعویق انداختن كارهای خود عذر و بهانه می‌آورید، در حقیقت آن را موجه جلوه می‌دهید و عواقبش را از یاد می‌برید.


درادامه باهم به رفع این مشكل میپردازیم

یا حق

دعا میكنم كه خداازتو بگیرد،هرآنچه كه خداراازتو گرفت...دكترعلی شریعتی

    

 

دوشنبه 8/4/1388 - 0:27 - 0 تشکر 127131

درابتدا بهترازخصوصیات افراد تنبل را بشناسیم...

خصوصیات افراد تنبل

این افراد از تاخیری كه در كارشان داده‌اند، ناراحت و پشیمان هستند. تنبلی این افراد با احساس ناخوشایندی همراه است و همچنین احساس پوچی و بی‌ارزشی می‌كنند. در بیشتر گزارش‌ها این نكته جلب‌نظر می‌كند كه افراد یاد شده از نداشتن اعتماد به نفس شكایت دارند. وجود نشانه‌های افسردگی، خستگی، سردردهای شدید، بی‌خوابی، فشارخون و زخم معده در وجود فرد تنبل، گواه بر آن است كه او می‌خواهد خود را از رنج تنبلی نجات دهد.

در كارشان احساس مسوولیت نمی‌كنند و در زندگی بتدریج دوستانشان را از دست می‌دهند. احساس مسوولیت نكردن باعث می‌شود افراد تنبل به نصایح دوستان، استادان و كسانی كه می‌خواهند در این باره به او كمك كنند گوش ندهند، در نتیجه بتدریج آنها را از دست می‌دهند.

فردامیام تا بیشترراجع به این موضوع حرف بزنیم

فعلا یا حق

دعا میكنم كه خداازتو بگیرد،هرآنچه كه خداراازتو گرفت...دكترعلی شریعتی

    

 

دوشنبه 8/4/1388 - 17:45 - 0 تشکر 127441

باید بگم من خیلی این شکلیم

منتظرم راه های فرار از این مشکلات را هم قرار بدین تا بتونیم در زندگی موفق باشیم .

ممنون از بحث زیبایتان  

دوشنبه 8/4/1388 - 19:32 - 0 تشکر 127492

سلام

ممنون ازمحسن خسروی عزیز...

به طور كلی، به تاخیر انداختن كارها از 3 ناراحتی منشا می‌گیرد:

الف - احساس خودكم‌بینی

به طور نسبی هر كس در مواقعی احساس خودكم‌بینی می‌كند. یعنی شخصیت خود را در جایگاهی پایین‌تر از آنچه هست می‌بیند و از این نظر دچار ناراحتی می‌شود یا اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهد و احساس بی‌ارزشی می‌كند.

ب - پایین بودن سطح تحمل (سرخوردگی)‌

یكی از علل سرخوردگی یا پایین بودن سطح تحمل، به خود رسیدن و افراط است؛ مثلا افراط در خوردن، افراط در خوشی، زیاده‌روی در مصرف مواد مخدر و غیره. عوامل یاد شده موجب سرخوردگی نمی‌شوند، ولی بتدریج زمینه را برای آن مهیا می‌كنند. خصوصیات یاد شده در رفتار هر كس به طور نسبی دیده می‌شود.

از كار كردن نهراسید و تنها به خوب ارائه كردن آن توجه نداشته باشید، چون همیشه قضاوت درباره كار انجام نشده، پوچ و بی‌حاصل است. اگر شما به ایده‌آل می‌اندیشید، یعنی می‌خواهید هر كاری را به بهترین شكل انجام دهید ولی نمی‌توانید و طبعا ناراضی می‌شوید.

نارضایتی عاملی است كه شما را از فعالیت بعدی بازمی‌دارد و دیگر حاضر نخواهید بود آن كار را ادامه دهید و این وضع در شما ابتدا به صورت بهانه‌جویی و سرانجام عادت ظهور خواهد كرد. شما باید بدانید مقصود از كار، انجام آن به نحو احسن نیست. هر كار خوب و ظاهرا بی‌ایراد، خالی از نقص نخواهد بود.

پس سختگیر نباشید و به خود اعتماد داشته باشید. یكی از دلایل بی‌علاقگی، عدم اعتماد به نفس است، پس خود را باور كنید.

پرتوقعی در حقیقت عامل مستقیم سرخوردگی است. دوست دارید در آزمون ادبیات انگلیسی حتما نمره 20 بگیرید یا لااقل نمره 18 و 19، در غیر این صورت ترجیح می‌دهید به تحصیلتان ادامه ندهید. این همان پرتوقعی است كه از آن یاد كردیم و طرز فكری است كه شما را به تنبلی سوق می‌دهد، زیرا ترس دارید كه توقع شما در حد انتظارتان نباشد و به این دلیل كوشش و سعی لازم را به كار نمی‌برید، در نتیجه نسبت به كار بی‌علاقه می‌شوید.

هرگاه در كاری به نتیجه بالاتر از میزان استعداد و توانایی خود فكر كنید، باید بدانید به جای این كه به ادامه آن تشویق شوید، به بیزاری و انزجار از آن سوق داده خواهید شد؛ چراكه توانایی شما نمی‌تواند بیش از حد كارآیی‌تان در آن باشد. بدون واهمه درباره نتیجه كار به فعالیت‌های خود بپردازید.

تنها اشتغال به كار، شما را از اندیشه‌های مزاحم نجات خواهد داد و بتدریج درمی‌یابید كه به سوی موفقیت گام برمی‌دارید و در كارتان احساس بهروزی می‌كنید. شما در هر كاری كه شروع می‌كنید، باید از پیش خودرا برای مواجهه با برخی مشكلات آماده كنید. این احتمال كاملا طبیعی و منطقی است. نباید با خود بگویید: «به علت مشكلاتی كه وجود دارد آن كار را دوست ندارم.» پس در مواجهه با مشكلات شكیبا باشید. به خود تلقین كنید كه می‌توانید آن را به شكلی دلخواه انجام دهید. خود این فكر به شما نیرو می‌دهد كه در جهت مقصود پیش بروید.

ج - خشم

بسیاری از تنبلی‌ها نتیجه خشم و پرتوقعی است؛ مثلا شاگردی از ترس مردود شدن، انجام تكالیف درسی خود را عقب می‌اندازد و از آن نظر كه نمی‌تواند آن را به طور كامل انجام دهد، بهانه‌تراشی می‌كند. مثلا تقصیر را به گردن هم اتاقی خود می‌اندازد، استادش را مقصر می‌داند كه تكلیف مشكل برای او تعیین كرده است. والدینش را مقصر می‌داند كه او را به مدرسه برده‌اند و شب به معلمان و والدین خود احساس دشمنی می‌كند.

از كار كردن نهراسید و تنها به خوب ارائه كردن آن توجه نداشته باشید  چون همیشه قضاوت درباره كار انجام نشده  پوچ و بی‌حاصل است

به جای این كه از دست خود عصبانی باشد و خود را مقصر بداند، همه تقصیرها را به گردن دیگران می‌اندازد!
در بررسی آماری كه در این مورد به عمل آمده، معلوم شده علت عمده تنبلی در افراد، پرتوقعی و پایین بودن سطح تحمل آنهاست كه به خصومت و تنفر آنها از اشخاص می‌انجامد.

فردا راههای جلوگیریش رو براتون میذارم

درپناه حق ماناباشید

دعا میكنم كه خداازتو بگیرد،هرآنچه كه خداراازتو گرفت...دكترعلی شریعتی

    

 

چهارشنبه 10/4/1388 - 10:55 - 0 تشکر 128053

سلام به پنجره خیال عزیز.

بحث جالبی رو مطرح کردی.به نظرم یکی دیگه از عواملی که ما معمولا کارای امروز رو به فردا موکول میکنیم بی انگیزگیه.اگه کاری که قراره انجام بدیم انگیزه و نیروی کافی رو برامون داشته باشه کمتر پیش میاد که لذت انجامشو بندازیم برای یه وقتی توی آینده.

بازم مرسی از انتخابت.

-----------------------------------------------------------------

"یاد خدا آرامبخش قلبهاست"

مدیریت انجمن روانشناسی

anjoman.ravanshenasi@tebyan.org

----------------------------------------------------------------

جمعه 12/4/1388 - 19:48 - 0 تشکر 128873

سلام

ممنون از توجهت نگین عزیز...


راه‌های جلوگیری از تنبلی

به خود پاداش بدهید

بزرگ‌ترین نیروی انگیزه بخش در جهان، شور و هیجان و رضایت از كاری است كه انجام می‌دهید. اگر احساس كنید كه پاداش تلاش خود را می‌گیرید انگیزه‌ای برای كار بیشتر به دست می‌آورید؛ اما اگر كاری كه می‌كنید هرگز به قدر كافی خوب نباشد زندگی، فعالیتی كسل‌كننده و بی‌نشاط می‌شود. اشخاص موفق و مقید اغلب به دلیل كاری كه می‌كنند به خود امتیاز می‌دهند و احساس هیجان دارند.

قاطعیت نشان دهید

خیلی‌ها به علت نداشتن قاطعیت و موافقت كردن با انجام كارهایی كه علاقه‌ای به انجام آن ندارند، مسامحه می‌كنند. البته همه ما در مواقعی برای كمك به دیگران تن به انجام كارهایی می‌دهیم كه به آن علاقه‌ای نداریم، اما این خوب بودن، اگر احساس كنید شما باید همیشه آری بگویید و همه را راضی كنید، می‌تواند مساله‌ساز شود. ممكن است بیش از حد خود را متعهد كنید و به جای آن كه برخوردی صادقانه داشته باشید، تن به مسامحه دهید.

از كلمه باید استفاده نكنید

تنبل‌ها بیشتر به خود می‌گویند: باید آن نامه‌ها را بنویسم، باید شروع كنم. عبارت‌های بایددار معمولا موثر نیستند، زیرا احساسی از گناه تولید می‌كند و در نتیجه شرایطی فراهم می‌كنند كه شما از انجام آن خودداری می‌كنید. در همان لحظه كه به خود می‌گویید «باید این كار را بكنم» احتمالا این اندیشه را در سر دارید ...«اما حالا به انجام آن مجبور نیستم، تا فرصتی دیگر صبر می‌كنم.» گاهی اوقات هر چه بیشتر به خود بگویید كه باید كاری صورت دهید، انجامش به همان اندازه دشوار می‌شود.

مثبت فكر كنید

وقتی به كاری كه از انجامش طفره رفته‌اید فكر می‌كنید، احتمالا ناراحت می‌شوید و ترجیح می‌دهید كار دیگری بكنید. علتش این است كه به خود پیام‌های منفی می‌دهید و در اثر آن خود را گناهكار و شكست خورده می‌بینید. می‌توانید برخورد با این افكار منفی را بیاموزید تا تحت تاثیر آنها قرار نگیرید. این افكار را یادداشت كنید. كار بسیار مهمی است.

اجازه بدهید تكرار كنم. علت طفره‌روی شما از كار این است كه درباره آن به طرزی غیرمنطقی و غیرواقع‌بینانه فكر می‌كنید. وقتی از كاری اجتناب می‌كنید، همیشه درباره چیزی خود را فریب می‌دهید.

وقت مشخصی را تعیین كنید

(مثلا چهارشنبه از ساعت 10 تا 15/10 دقیقه) و این وقت را منحصرا به انجام كاری كه به تعویق انداخته‌اید اختصاص دهید. خواهید دید كه همین 15 دقیقه كوشش، كل مشكل تعلل ورزی شما را از میان برمی‌دارد.

در به عهده گرفتن كاری كه از آن پرهیز دارید شجاع باشید

یك عمل شجاعانه می‌تواند همه ترس‌های شما را از میان ببرد. دیگر به خود نگویید عملكردتان باید خوب باشد. به خاطر داشته باشید كه نفس عمل كردن بسیار مهم‌تر است.

كلمات امید، آرزو و شاید را از فرهنگ لغات خود حذف كنید

این كلمات ابزار به تعویق‌اندازی كارها هستند. هر وقت این كلمات وارد ذهن شما می‌شوند، جملات تازه‌ای را جانشین آنها كنید. مثلا جمله «امیدوارم كارها رو به راه شوند> را به جمله <آن كار را عملی خواهم كرد» تبدیل كنید و این یكی را به زبان آورید.

نگاه دقیقی به زندگی خود بیندازید

ببینید اگر می‌دانستید فقط 6 ماه دیگر زنده خواهید بود، آیا همین روش‌ها و همین كارها را انتخاب می‌كردید؟ اگر نه بهتر است كارهایی كه «می‌خواهید» انجام دهید، زیرا به طور نسبی هر چه دارید همین است. اگر ابدیت زمان را در نظر بگیریم، 30 سال یا 6 ماه فرقی با هم ندارند. زندگی شما لحظه‌ای بیش نیست و تاخیر در هر كاری بی‌معنی است.

زمان حال را با دقت بررسی كنید

ببینید اكنون از چه چیزی اجتناب می‌كنید و شروع به مقابله و مبارزه با ترس از زندگی مثبت و سازنده كنید. به تعویق اندازی موجب نگرانی نسبت به امری در آینده می‌شود و این نگرانی جانشین زمان حال شما می‌شود. اگر آن امر به صورت «اكنون» در آید نگرانی نسبت به آینده طبعا باید از بین برود.

اگر دلتان می‌خواهد دنیا تغییر كند، شكوه و شكایت نكنید

كاری بكنید به جای این كه لحظات خود را با انواع نگرانی‌های اختلال‌آمیز نسبت به كارهای معوق مانده بگذرانید، با این نقطه ضعف فلاكت‌بار مبارزه كنید و پیوسته در لحظه حال زندگی كنید. یك فرد عمل‌كننده باشید، نه آرزوكننده، امیدوار یا انتقادكننده.

درپناه حق 

موفق باشید

دعا میكنم كه خداازتو بگیرد،هرآنچه كه خداراازتو گرفت...دكترعلی شریعتی

    

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.