• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 1251)
پنج شنبه 21/3/1388 - 0:11 -0 تشکر 121260
تذکرات حضرت امام خمینی به موسوی!

تذكرات مكرر امام خمینی (ره) به دولت موسوی درباره دولتی كردن امور

خبرگزاری فارس: امام خمینی (ره) مكرر به دولت موسوی با تعابیری مثل «بیماری مهلك دولتی كردن امور»، «نامشروع بودن این كار» درباره دولتی كردن اقتصاد تذكر می دادند. اما موسوی یكسال پس از جنگ هم تغییری در سیاست های دولتی نداد.

 

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس، نوع اقتصاد وموضع‌گیری‌های آقای موسوی از دیدگاه اقتصادی در طی دوره دهه اول انقلاب به "اقتصاد ‌دولت‌محور " موسوم بوده و این اعتقاد ایشان باعث بروز یك دولت "دیوان‌سالاری " در كشور گردید كه البته در دهه‌های دوم و سوم انقلاب این نوع اقتصاد مورد نقد برخی نخبگان جامعه و از جمله طرفداران تند و معتقدان آن دوره قرار گرفت، البته در همان زمان هم علی‌رغم تذكرات مكرر حضرت‌امام‌(ره) مبنی بر مشاركت مردم و ایفای نقش نظارتی دولت، و تأكید رئیس‌جمهور وقت بر این معنا، ولی آقای موسوی همچنان بدنه دولت را گسترش داد به طوری كه امروز یك معضل جدی نظام گستردگی فعالیت دولتی در بخش اقتصادی و اداری شده است.


این در حالی است كه امام‌خمینی‌(ره) مكرر می‌فرمودند: "از اموری كه لازم است عرض كنم این است كه شما می‌دانید و ذكر هم كردید ـ مكرر ـ كه دولت بدون پشتیبانی مردم نمی‌تواند كار انجام بدهند ـ كارشان را انجام بدهند ـ كه برای مردم نمی‌خواستند كار كنند،‌آنها می‌خواستند برای ارباب‌های خودشان كار بكنند و روی آن مبنا مجهز برای آن جهت بودند… و شما كه می‌خواهید برای همه خدمت بكنید، برای 40میلیون جمعیت، یك دولت محدود نمی‌تواند كار بكند، باید چهل‌میلیون جمعیت را در صحنه نگه دارد و نگهداری به این است كه شما بازار را می‌خواهید نگه دارید، بازار را شریك كنید در كارها، بازار را كنار نگذارید؛ یعنی، كارهایی كه از بازار نمی‌آید و معلوم است كه نمی‌تواند بازار انجام بدهد، آن كارها را دولت انجام بدهد. كارهایی كه از بازار می‌آید، جلویش را نگیرید؛ یعنی مشروع هم نیست. آزادی مردم نباید سلب بشود، دولت باید نظارت بكند. مثلاً در كارهایی كه می‌خواهند از خارج بیاورند مرم را آزاد بگذارند، ‌آن‌قدری را كه می‌توانند؛ هم خود دولت بیاورد، هم مردم؛ لكن دولت نظارت كند در این كه یك كالاهایی كه بر خلاف مصلحت جمهوری اسلامی است، بر خلاف شرع است، ‌آنها را نیاورند. این، نظارت است. همچو نیست كه آزادشان كنید فردا بازارها پُر بشود از آن لوكس‌ها و از آن بساطی كه در سابق بود. اما راجع به تجارت، ‌راجع به صنعت، راجع به اینها اگر مردم را شریك خودتان نكنید، موفق نخواهید شد. یعنی نمی‌شود یك جمعیت كثیری را بدون شركت خود جمعیت، بدون شركت، مثل این است كه ما بخواهیم ـ چیز را ـ كشاورزی را خود دولت كند، خوب! كشاورزش كه نمی‌تواند دولت ـ كشاورزی ـ بكند. كشاورزی را دولت باید تأیید بكند تا كشاورزها كشاورزی كنند. تجارت هم همین‌جور است. صنعت هم همین‌جور است. صنایعی كه مردم ازشان نمی‌آید، البته باید دولت بكند، كارهایی را كه مردم نمی‌توانند انجام بدهند، دولت باید انجام بدهد. كارهایی كه هم دولت می‌تواند انجام بدهد و هم مردم می‌توانند انجام بدهند، مردم را‌ آزاد بگذارند كه آنها بكنند، خودتان هم بكنید، جلوی مردم را نگیرید. فقط یك نظارتی بكنید كه مبادا انحراف پیدا بشود، مبادا یك وقتی كالاهایی بیاورند كه مخالف با اسلام است. مخالف با صلاح جمهوری اسلامی است. این مسأله‌ای است كه بسیار مهم است در نظر من؛ من كراراً هم گفتم. آقایان هم وعده داده‌اند ولی نمی‌دانم چقدر عمل شده! در هر صورت این هم از مسائلی است كه بسیار اهمیت دارد و ما باید چه بكنیم.

 

متن تذکرات در ادامه مبحث...

پنج شنبه 21/3/1388 - 0:14 - 0 تشکر 121263

(4 شهریور 63 خطاب به هیأت دولت موسوی)


"…دولتمردان از دانشمندان و متخصصان متعهد استمداد كنند تا راز موفقیت را به دست آورند. دولتمردان با رویه و فكر واحد برای رسیدن به آنچه صلاح اسلام و كشور است به پیش روند و این سیاست صحیح اسلامی است و خدای نخواسته در سیاست‌بازی‌های گروهی وارد نشوند كه با ناكامی مواجه می‌شوند. دولت چنانچه كراراً تذكر داده‌ام بی‌شركت ملت توسعه بخش‌های خصوصی جوشیده از طبقات محروم مردم و همكاری با طبقات مختلف مردم با شكست مواجه خواهد شد.

 كشاندن امور به سوی مالكیت دولت و كنار گذاشتن ملت، بیماری مهلكی است كه باید از آن احتراز شود و در این موضوع گزارش‌های مختلفی می‌رسد و هیأت‌دولت موظف است این امر را به طور همگانی گزارش دهد و كیفیت عمل را در اختیار عموم گذارد و این امر را جدی تلقی كند و تذكر این نكته مهم است كه دخالت‌دادن كسانی كه در امور تجارت واردند، از بازاریان محرومیت كشیده و درد اسلام و انقلاب چشیده تا متخصصان وارد و مسلمان و متعهد از امور ضروری است. دولت و این دوستان باید دقیقاً توجه كنند كه آزادی بخش خصوصی به صورتی باشد تا هر چه بهتر بشود به نفع مردم محروم و مستضعف كار كرد، نه چون گذشته تعدادی از خدا بی‌خبر در تمام امور تجاری و مالی مردم سلطه پیدا كنند ".

پنج شنبه 21/3/1388 - 0:15 - 0 تشکر 121265

(پیام 22 بهمن 63)


"...حالا كه بعد از جنگ است، مردم باید در كارهای تجاری آزاد باشند لیكن با نظارت دولت كه یك وقت خدای نخواسته ... آن چیزهای فاسدی كه می‌آورند دوباره شروع نشود ".


"... در بازسازی اگر بخواهد ملت سرخود كار بكند فساد ایجاد می‌شود؛ اگر بخواهد دولت مستقل اجرا كند قدرت ندارد. باید مردم همراهی كنند و هرچه قدرت دارند برای این امر مهم به میدان بیاورند لیكن با نظارت دولت "

پنج شنبه 21/3/1388 - 0:17 - 0 تشکر 121267

(پیام در تاریخ: 8/6/67)


"...استفاده از نیروهای عظیم مردمی در بازسازی و سازندگی و بها دادن به مؤمنین انقلاب، خصوصاً جبهه‌رفته‌ها و توسعه حضور مردم در كشاورزی و صنعت و تجارت و بازار شهرهای تخریب شده و شكستن طلسم انحصار در تجارت داخل و خارج به افراد خاص متمكن و مرفه و بسط آن به توده‌های مردم و جامعه "؛

پنج شنبه 21/3/1388 - 0:19 - 0 تشکر 121269

(پیام برای ترمیم اصول بازسازی 11/7/67)



"...مشروع هم نیست آزادی مردم نباید سلب شود. دولت باید نظارت بكند... اما راجع به تجارت، راجع به صنعت راجع به اینها اگر مردم را شریك خودتان نكنید موفق نخواهید شد ... این یك مسئله ای است كه بسیار مهم است. بنظر من كراراً هم گفتم آقایان وعده دادند ولی نمی‌دانم چقدر عمل شده... "؛


مجدداً در بهمن 63 نیز بر این مسئله تاكید كردند؛
در آبان‌ماه 64 نیز همین سیاست اسلامی را تكرار می‌فرمایند: "...همینطور شركت‌دادن مردم را در امور این را كراراً گفتم، خود شماها هم گفتید كه یك كشوری را كه بخواهید اداره بكنید یك دولت تا شركت مردم نباشد نمی‌شود اداره صحیح بشود "؛

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.