• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 7565)
جمعه 29/11/1389 - 18:47 -0 تشکر 285841
اخبار نجومی خبرگزاری ها

اینجا محلیست برای گذاشتن اخبار نجومی خبرگزاری های مختلف.

اخبار جدید و به روز نجوم را می توانی در این تاپیک پی بگیرید.

--------------------------------------------------------------------------------------

1- اگر این تاپیک در بالای سایر تاپیک ها قرار داشت یعنی حاوی خبر جدیدی هست.

2- لطفا تمام اخبار را اینجا ذکر کنید.

4- اگر فکر می کنید خبر پتانسیل بحث را دارد می توانید آن را در تاپیک جداگانه ای قرار دهید.

5- ذکر منبع و زمان انتشار خبر فراموش نشود.

جمعه 26/1/1390 - 15:9 - 0 تشکر 308087

۱۳۹۰/۰۱/۲۲


شبیه سازی برخورد دو ستاره نوترونی در چند میلی ثانیه


شبیه سازی ابررایانه ای جدیدی از برخورد دو ستاره نوترونی نشان می دهد چنین پدیده ای می تواند پاسخی برای سئوال قدیمی چگونگی شکل گیری انفجارهای کوتاه گامایی باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این شبیه سازی که با استفاده از ابررایانه "دامیانا" در موسسه آلبرت اینشتین انجام گرفته پدیده ای را مصور کرده است که در کمتر از 35 میلی ثانیه رخ می دهد، سرعتی سه برابر بیشتر از سرعت پلک بر هم زدن. انفجارهای کوتاه گامایی از جمله درخشانترین پدیده های شناخته شده جهان به شمار می روند و میزان انتشار انرژی آنها در چند ثانیه با کل انرژی که در یک سال توسط یک کهکشان آزاد می شود، برابری می کند.

امواج گامایی بلندتر از دو ثانیه از رایجترین انواع این امواج هستند و گمان می رود این امواج در اثر فروپاشی ستاره های عظیم به درون سیاهچاله ها به وجود می آیند با فروریختن مواد به درون سیاهچاله ها، برخی از انواع آنها در خلاف جهت و با سرعتی برابر سرعت نور فوران می کنند این فورانها به میان ستاره در حال فروپاشی نفوذ کرده و انفجارهایی از امواج گاما به وجود می آورد.

درک پرتوهای کوتاه گامایی که به سرعت نیز ناپدید می شوند بسیار دشوار است، اخترشناسان برای انجام مطالعاتی که به درک درستی از هویت این پرتوها برسد، با مشکلات فراوانی مواجهند اما این وضعیت از سال 2004 ، زمانی که ماهواره سوئیفت ناسا به سرعت ردیابی موقعیت انفجارهای گامایی را آغاز کرد، رو به تغییر گذاشت.

یک ستاره نوترونی هسته ای درهم فشرده و محصول انفجار ستاره ای است، مواد این هسته به چنان تراکمی دست پیدا می کند که امکان ساخت آن بر روی زمین وجود ندارد زیرا یک قاشق چایخوری از مواد این ستاره وزنی بیشتر از کوههای هیمالیا دارد.

http://www.mehrnews.com/mehr_media/image/2011/04/635698_orig.jpg

شبیه سازی برخورد دو ستاره نوترونی بر روی زمین با شبیه سازی دو ستاره نوترونی آغاز شد که در فاصله 17 کیلومتری از یکدیگر در گردش بودند. هر یک از این ستاره ها جرمی 1.5 برابر خورشید در کره ای به وسعت 27 کیلومتر بودند و میدان مغناطیسی یک تریلیون بار قدرتمندتر از میدان مغناطیسی خورشید به وجود آوردند.

در کمتر از 15 میلی ثانیه، دو ستاره با یکدیگر برخورد کرده، با یکدیگر ترکیب شده و به سرعت به سیاهچاله ای در حال چرخش تبدیل شدند که وزنی برابر 2.9 ستاره خورشید داشت. سپس توده ای بسیار متراکم با حرارتی بیش از 18 میلیارد درجه فارنهایت سیاهچاله ستاره نوترونی را در بر گرفت. این برخورد قدرت میدانهای مغناطیسی ترکیب شده را تشدید کرد اما در عین حال آن را آشفته و بی نظم ساخت.

طی 11 میلی ثانیه بعدی جریان گاز با سرعتی برابر سرعت نور قدرت میدان مغناطیسی را افزایش داد و به سرعت قدرت این میدان را به هزاران برابر قدرت میدان مغناطیسی ابتدایی ستاره های نوترونی تبدیل کرد در همین زمان فضایی که برخورد در آن صورت گرفته بود به تدریج آرام گرفته و به تدریج دو قیف در محور چرخش سیاهچاله به وجود آمد.

بر اساس گزارش ناسا، این دقیقا همان ساختاری است که برای آغاز انفجارهای گامایی به آن نیاز است، ساختاری برای قدرت دادن به فورانهایی از ذرات مافوق سریع که می توانند انفجارهای کوتاه گامایی خلق کنند. محققان معتقدند برای اثبات این مدل شبیه سازی شده از ترکیب ستاره های نوترونی، باید در انتظار کشف امواج گرانشی بود، امواجی در تار و پود فضا-زمان که در نظریه نسبیت پیش بینی شده است. این مطالعه می تواند جزئیات زیادی را در ارتباط با نیروهای محرک برخی از قدرتمند ترین انفجارهای جهان توضیح دهد.

منبع: خبرگزاری مهر 

 ما مي توانيم ....

شنبه 27/1/1390 - 19:45 - 0 تشکر 308511

دانشمندان دانشگاه مریلند مدعی شده‌اند كه توانسته‌اند عدم امكان سفر در زمان را اثبات كنند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، ایگور سمولیانینوف و یوجوهانگ دست به ساخت یك نسخه اسباب‌بازی از مهبانگ (بیگ‌بنگ) كه به مرحله‌ ایجاد جهان در حدود 13.7 میلیارد سال پیش گفته می‌شود، زده‌اند.

این آزمایش به شبیه‌سازی چگونگی جریان نور و زمان در دوره مهبانگ و نه در زمان خود انفجار می‌پردازد.

بر اساس این تحقیقات می‌توان به توضیح این مساله پرداخت كه چرا زمان تنها به جلو حركت می‌كند.

برای این آزمایش،‌ محققان از نوارهای آكریلیك و طلا كه متامواد نامیده می‌شوند استفاده كرده و آنها را طوری ترتیب دادند كه نور را به شیوه‌های نامتعارف پیچ و تاب دهند.

این مواد را می‌توان مانند شنل نامرئی در نظر گرفت كه با خم كردن نور به دور اشیا، آنها را پنهان می‌كند.

این دانشمندان همچنین مدعی شده‌اند كه متامواد می‌توانند رویدادهای نجومی مانند چرخش یك سیاره به دور یك ستاره یا چگونگی رفتار نور در سیه‌چاله‌ها را شبیه‌سازی كنند.

هنگامی كه لیزر با متامواد برخورد می‌كند،‌ منجر به برانگیتن موج‌های پلاسمون از سطح می‌شود كه تنها در یك جهت حركت می‌كنند.

این حركت با شیوه حركت مواد عظیم در زمان و فضا كه به ایجاد یك لحظه مهبانگ مانند منجر می‌شود مشابه است.

در آغاز دانشمندان بر این باور بودند كه می‌توانند با ساخت متاموادی كه در آن حركت نور در یك دایره با حركت ماده در زمان از لحاظ ریاضی یكسان است و پس از آن با ارسال یك پلاسمون در یك مدار گرد كه آن را به جایی كه آغاز كرده برمی‌گرداند، در زمان سفر كنند.

اما مشخص شد كه موضوع خیلی پیچیده‌تر از آن است چرا كه نور خاصی كه باید با مواد در حال سفر در زمان تعامل داشته باشند نمی‌توانند در یك دایره باشند.

با این حال این تیم تحقیقاتی همچنین اذعان كردند كه این یافته‌ها مطلق نیستند.

انتهای پیام
كد خبر: 9001-10682

يکشنبه 28/1/1390 - 10:37 - 0 تشکر 308689

۱۳۹۰/۰۱/۲۸

انتشار اطلاعات تلسکوپ WISE ناسا


ناسا به تازگی دو گنجینه از اطلاعات را از پروژه ماموریت نقشه برداری از آسمان منتشر کرده است تا برای دانشمندان و دیگر افراد علاقمند امکان بررسی میلیونها کهکشان، ستاره، اخترواره و دیگر اجرام ناپیدا را به وجود آورد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بسیاری از این اجرام که اطلاعات و تصاویر مرتبط با آنها به صورت آنلاین منتشر شده است پیش از این نیز رصد شده بودند اما کشفیات جدیدی نیز در میان آنها به چشم می خورد. از میان یافته های این ماموریت می توان به بیش از 33 هزار اخترواره جدید و ستاره دنباله دار اشاره کرد که در میان مریخ و مشتری در حرکتند.

ناسا تلسکوپ WISE که دوربینی فروسرخ به همراه دارد را از دسامبر 2009 به منظور اسکن دقیق آسمان در جزئیاتی بالا به مدار پرتاب کرده است و این فضاپیما تا کنون و طی ماموریت 14 ماهه خود یک و نیم بار تمام آسمان را اسکن کرده و از مدار قطبی خود بیش از دو و نیم میلیون تصویر به ثبت رسانده است.

قدرت این تلسکوپ در ردیابی درخشش ناشی از حرارت به یافتن اجرام غبار آلود، سرد و دورافتاده کمک فراوانی می کند، اجرامی که معمولا در چشم غیر مسلح و یا تلسکوپهای معمولی نامرئی هستند. تصاویر منتشر شده جدید بیش از نیمی از این عکسها را در اینترنت در اختیار علاقمندان قرار داده و قرار است کل اطلاعات این تلسکوپ تا بهار سال آینده منتشر شوند.

بر اساس گزارش فاکس نیوز، در ماه اکتبر مواد خنک کننده این تلسکوپ به پایان رسیدند و از این رو WISE دیگر قادر به سرد کردن تجهیزات حساس به دمای خود نیست از این رو چند ماه اخیر را به جستجوی اخترواره های نزدیک به زمین و ستاره های دنباله دار پرداخته است تا به دانشمندان در شناسایی خطرهای احتمالی که از سوی آسمان زمین را تهدید می کنند، کمک کند.

منبع: خبرگزاری مهر 

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 29/1/1390 - 9:41 - 0 تشکر 309039

یك شهاب‌سنگ با قدرت 15 بمب اتمی با فاصله زیاد از كنار زمین گذشت.
ستاره‌شناسان هفته گذشته این سنگ آسمانی را كه شبیه به سیگار برگ بود در فضا مشاهده كرده و مسیر آن را دنبال كردند.

محققان در ابتدای امر از چشمك زدن این شهاب‌سنگ كه GP59 نام دارد شگفت‌زده بودند اما این سنگ به دلیل شكل درازش در چرخش خود از دیدرس خارج شده و تاریك شد.

این شهاب‌سنگ 50 متری كه می‌توانست یك كشور كوچك را كاملا نابود كند خوشبختانه از فاصله سه میلیون و 356 كیلومتری زمین عبور كرد.

فاصله این شهاب سنگ كه توسط یك تلسكوپ 11 اینچی توسط نیك جیمز، ‌ستاره‌شناس آمریكایی شكار شد با زمین حدود 10 برابر فاصله ماه تا زمین بود.

این گزارش توسط ستاره‌شناسان رصدخانه نجومی مالوركا در اندلس اسپانیا دنبال شد و آنها متوجه شدند كه این شهاب‌سنگ به سمت زمین در حركت بود.

ستاره‌شناسان تاكنون حدود سه هزار شهاب‌سنگ را شناسایی و ثبت كرده‌اند.
منبع :
خبرگزاری ایسنا

دوشنبه 29/1/1390 - 9:43 - 0 تشکر 309040

دوشنبه 29/1/1390 - 19:8 - 0 تشکر 309218

برام سواله که یعنی هنوزستاره شناسان نمیتونند تشخیص بدن یه جرمی درحاله نزدیک شدن به زمین که وقتی یان شهاب سنگ گذشت باخبرشدند؟؟؟؟؟؟

خیلی وقت ها خدا پشت خطه ولی مامشغولیم

پاشو جواب بده الان پشته خطه ...

سه شنبه 30/1/1390 - 0:44 - 0 تشکر 309359

اصولا باید بتونن . ولی نمی دونم

سه شنبه 30/1/1390 - 0:44 - 0 تشکر 309360

فضانوردان هم مالیات می دهند/ ماجرای پرداخت مالیات پس از ماموریت آپولو 13

فضانوردانی که ساکن ایستگاه فضایی بوده و در ارتفاع 354 کیلومتری از سطح زمین زندگی می کنند، هیچ بهانه ای برای دیر پرداخت کردن مالیاتهای خود ندارند و در صورت به تاخیر افتادن پرداخت، با آنها مشابه ساکنان زمین برخورد خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، زندگی کردن در ارتفاع 354 کیلومتری از سطح زمین به هیچ وجه نمی تواند برای پرداخت نکردن مالیات بهانه خوبی باشد، به طوری که برای دو فضانورد آمریکایی ساکن ایستگاه شاید هیچ چیز به اندازه روز پرداخت مالیاتهای شان نتواند آنها را به یاد زمین بیاندازد.

"کدی کولمن" و "ران گاران" دو فضانورد آمریکایی ساکن ایستگاه فضایی نمی توانند از بهانه زندگی در ارتفاع 354 کیلومتری زمین برای فرار کردن یا دیر پرداخت کردن مالیاتهای شان استفاده کنند و از این رو این دو فضانورد با دقت زمان پرداخت مالیاتهای خود را تحت نظر دارند.

سخنگوی ناسا در این باره می گوید آنها می توانند مالیاتهای خود را پیش از فرارسیدن زمان پرداخت کرده و یا از همسران خود درخواست کنند که پرداخت آن را به عهده بگیرند.

زندگی و مالیات در فضا

کولمن و گاران دو نفر از 6 فضانوردی هستند که در ایستگاه فضایی بین المللی زندگی می کنند. کولمن در ماه دسامبر به فضا سفر کرده و انتظار می رود در ماه سپتامبر به همراه دو فضانورد روسی و ایتالیایی به زمین بازگردد. گاران نیز به همراه دو فضانورد روسی در ماه آوریل به همراه کپسول گاگارین از قزاقستان به ایستگاه فضایی سفر کرد.

مالیات از زمانی که فضانوردان آمریکایی سفر به فضا را آغاز کردند به بخشی عادی از زندگی روزانه در فضا تبدیل شده است و امروز ساکنان ایستگاه فضایی برای نظارت بر امور مالی و شخصی خود بر روی زمین به افراد معتمد در زمین و همچنین ابزار ارتباطاتی از قبیل تلفن همراه و اینترنت دسترسی دارند. آنها حتی می توانند پیامی را بر روی توئیتر خود ارسال کرده و از فرا رسیدن روز پرداخت مالیات گلایه کنند.

مالیات فضانوردان آپولو

اما 14 سال پیش داستان برای فضانوردان ماموریت آپولو 13 به سوی ماه به شکلی دیگر بود، بسیاری از افراد ماجرایی که در ماموریت آپولو 13 ناسا در آوریل 1970 رخ داد را به یاد می آورند. پرواز فضایی که بعدها به موفقیت آمیزترین شکست ناسا شهرت پیدا کرد، انفجار کپسول اکسیژن طی سفر آپولو 13 به سوی ماه سرنشینان فضاپیما به نامهای "جیم لاول، "فرد هیس" و "جک ویگرت" را مجبور کرد هدف اصلی خود را رها کنند و در همین حال مرکز کنترل زمین در تلاش بود این سه نفر را سالم و زنده به زمین بازگرداند.

سرنشینان آپولو 13 با همکاری و بکارگیری خلاقیت و سپری کردن لحظاتی مرگبار در نهایت به زمین بازگشتند، اما با وجود این "ویگرت" بر روی زمین با ماجرای مالیاتی غم انگیزی مواجه شد.

از آنجایی که وی جایگزین خلبان "کن ماتینگلی" شده بود، از آمادگی کافی برای پرواز به فضا برخوردار نبود و به بسیاری از کارهایش در زمین رسیدگی نکرده بود که از آن جمله مالیاتهای پرداخت نشده اش بود. وی پس از بازگشت به زمین مجبور شد با سختی فراوان زمان پرداخت مالیاتهای خود را تمدید کند.
منبع خبرگزاری مهر

شنبه 3/2/1390 - 16:28 - 0 تشکر 310983

۱۳۹۰/۰۲/۰۳

ارتباط الکترونی میان زحل و "انسلادوس"/ دلیل پیدایش شفقهای شمالی در زحل


مطالعه ای جدید نشان می دهد سیاره زحل نیز از پدیده زیبایی به نام نورهای شمالی یا شفق شمالی برخوردار است که به واسطه جریان یافتن الکترونها از جانب قمر انسلادوس و به سوی این قمر شکل می گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این شفقها بسیار کم رنگ بوده و در طیف نوری ماورا بنفش می درخشند. یافته جدید فضاپیمای کاسینی نشاندهنده ارتباطی مشابه ارتباط مداری میان سیاره مشتری و سه قمر همسایه اش است. جریان الکترون به سو و از جانب قطبهای انسلادوس در حلقه هایی بزرگ شکل گرفته و پس از برخورد با میدان مغناطیسی زحل شفقهای رنگارنگی را خلق می کنند.

روند خلق شفقها در زحل مشابه پدیده ای است که در ارتفاعات بالای زمین رخ می دهد، اینجا، بر روی زمین مسیر ذرات باردار پر شتابی که از سوی بادهای خورشیدی به سوی زمین راهی شده اند به واسطه میدان مغناطیسی زمین منحرف شده و منجر به خلق تصاویر شگفت انگیزی می شوند که ما آنها را به نام شفقهای شمالی یا جنوبی می شناسیم.

در مقابل میدانهای مغناطیسی زحل و مشتری اقمار آنها را در خود فروبرده و به واسطه پدیده ای که جفت شدگی الکترودینامیکی نامیده می شود، ذرات مستقیما از سوی قمرها به سوی سیاره ها کشیده شده و مداری الکتریکی به وجود می آید. انتظار می رود مکانیزم شفقهای زحل بر اساس گوگردی باشد که از فعالیتهای آتشفشانی ناشی می شود، این گوگرد توسط نور خورشید تجزیه شده و الکترونها و یونها را به وجود می آورد.

با این همه در مورد قمر انسلادوس این منبع می تواند الکترونهای ناشی از فعالیتهای آتشفشانی باشد که مواد مایع و یا نمک دار را به بالا پرتاب می کند. شفقهای ایجاد شده بر روی زحل شدت یک دهم شفقهای دیده شده در سیاره مشتری را داشته و شدت نوری آنها از تنوع بالایی برخوردار است.

بر اساس گزارش بی بی سی، ماموریت فضاپیمای کاسینی سال گذشته تا سال 2017 تمدید شد. این فضاپیما از سال 2004 در کنار زحل و قمرهایش حرکت کرده و تا کنون 12 عبور نزدیک از قمر انسلادوس را با موفقیت به پایان رسانده است.

http://mehrvista.com/image/2011/04/639468_orig.jpg

کاسینی موفق به ثبت تصاویری از بخشهای درخشان در منطقه قطب شمال سیاره زحل شده که نشاندهنده وجود ارتباط الکتریکی میان زحل و انسلادوس است

http://mehrvista.com/image/2011/04/639469_orig.jpg

میزان و شدت تابش پرتوهای ماورا بنفش در بخشهای قطبی زحل

http://mehrvista.com/image/2011/04/639470_orig.jpg

شبیه سازی یه بعدی از ارتباط الکتریکی میان زحل و انسلادوس

 ما مي توانيم ....

شنبه 3/2/1390 - 16:32 - 0 تشکر 310990

۱۳۹۰/۰۲/۰۳

آیا جهان اولیه تک بعدی بوده است!؟


دانشمندان احتمال می دهند جهان اولیه به جای سه بعد، تک بعدی بوده است. فرضیه ای که برای اثباتش راه حلی یافته شده که می تواند این فرضیه را رد یا اثبات کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیا جهان اولیه تک بعدی بوده است؟ این سئوال به شدت گیج کننده ای در قلب نظریه ای فیزیکی است که دانشمندان فکر می کنند پاسخ آن را یافته اند. این نظریه برای اولین بار در سال 2010 توسط محققان دانشگاه بوفالو ارائه شد. به گفته این محققان جهان اولیه که از یک انفجار متولد شده و در ابتدا بسیار کوچک بوده است، پیش از توسعه یافتن و در برگرفتن بعد دوم، مانند یک صفحه تک بعدی بوده و در نهایت به جهانی سه بعدی و امروزی تبدیل شده است.

اکنون در مقاله ای جدید همین محققان آزمایشی را ارائه کرده اند که می تواند فرضیه ناپدید شدن ابعاد را در جهان اثبات و یا رد کند. از آنجایی که سفر امواج نوری به سوی زمین زمان زیادی صرف می کند، تلسکوپهایی که فضا را رصد می کنند در واقع می توانند با نگریستن به بخشهای خارجی تر جهان به گذشته بازگشته و زمانهای پیشین را مشاهده کنند.

محققان می گویند از آنجایی که امواج گرانشی نمی توانند در فضای یک یا دو بعدی وجود داشته باشند یک رصد خانه مسطح گرانشی نمی تواند امواج گرانشی به جا مانده از جهان اولیه را رصد کند و به همین دلیل می توان به این نتیجه رسید که جهان اولیه تک بعدی بوده است. محققان باور دارند نظریه تکامل ابعاد می تواند دیدگاه انسانها را درباره چگونگی شکل گیری جهان به شدت تغییر دهد.

ایده اصلی نظریه تکامل ابعاد این است که بُعدیَت به اندازه فضایی که انسان آن را رصد می کند و همچنین فضاهای کوچکتری که ابعاد محدودتری دارند بستگی دارد. این به آن معنی است که به ادامه یافتن توسعه جهان، بعد چهارم نیز در جهان هستی به وجود خواهد آمد، البته در صورتی که تا کنون به وجود نیامده باشد.

بر اساس گزارش دیلی میل، در این نظریه همچنین آمده است که فضا زمانی که انرژی های بسیار قدرتمند مرتبط با جهان اولیه در آن وجود داشته اند، از ابعاد کمتری برخوردار بوده است. در صورت به تایید رسیدن چنین فرضیه ای می توان به دلیلی برای توضیح دادن سرعت گرفتن توسعه و گسترش جهان هستی دست پیدا کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.