• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 30900)
جمعه 31/2/1389 - 1:24 -0 تشکر 201336
رفع اشکال و چکیده کتاب "نجوم به زبان ساده"

سلام بر دوستداران نجوم.

با توجه به معرفی شدن کتاب "نجوم به زبان ساده" برای شروع فعالیت در نجوم من این کتاب رو خریدم و در حال مطالعه اون هستم.

در این تاپیک به صورت کاملا خلاصه مطالب کتاب رو درج می کنم و از سایر دوستان حاضر درخواست می کنم که اشکالاتم رو هم که می نویسم رفع کنند. بازم ممنون

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

جمعه 14/3/1389 - 19:33 - 0 تشکر 204007

ممنون. خوشحالم که جواب دادین بهم. دیروز که دیدم کسی بهم محل نداد داشتم ناامید می شدم. گفتم این بارم مثل دفعات دیگه تو این سایت به آدم دیر جواب می دن. آخه عیبی که اینجا حداقل واسه من داشته اینه که به آدم دیر جواب میدن. مخصوصا اگه از مشاوره ها چیزی بپرسی. البته فایده هاش خیلی بیشتر از عیباشه که باید بهشون بگیم دستشون درد نکنه.
اما امروز که دیدم خوشحال شدم که حداقل اینجا زودتر جواب می دن و با معرفت ترن. بازم مرسی.
ممنون از جواب و راهنمایی medman، نیما و محاق. مرسی.
امیدورام اینجا بتونیم به هم دیگه کمک کنیم و چیزی یاد بگیریم. منم سعی می کنم زود به زود سر بزنم و اگه چیزی بلد باشم در خدمتتون بزارم.
ولی خداییش مطلبای نجومتون مفصله و جالب. من که از هول حلیم دارم میفتم تو دیگ. هی سیو کردم که بخونم. حالا کی وقت کنم نمیدونم. D:
بازم ممنون از همتون. مخصوصا زود جواب دادنتون.
موفق باشین.

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

شنبه 15/3/1389 - 9:26 - 0 تشکر 204043

سلام...پلوتو مدارش چه شکلیه؟

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

شنبه 15/3/1389 - 11:57 - 0 تشکر 204060

پلوتون دومین جسم بزرگ شناخته‌شده در گروه سیاره‌های کوتوله است که از هنگام کشف در ۱۹۳۰ تا ۲۴ اوت ۲۰۰۶ نهمین سیاره سامانه خورشیدی بود. اما اکنون بنا بر تعریف نوین اتحادیه بین‌المللی اخترشناسی یک سیاره کوتوله و همچنین به عنوان نمونه نخست از رده جدید اجرام فرا نپتونی به شمار می‌رود.

«پلوتون» گویش زبان فرانسه است و در زبان انگلیسی به آن «پلوتو» می‌گویند.

مدار پلوتون بطور واضح با مسیر خورشید زاویه دارد و این زاویه بیش از ۱۷ درجه است. پلوتون مداری غیرعادی دارد به طوری که در مدتی مدارش از نپتون به خورشید نزدیکتر می‌شود.

تنها قمر پلوتون شارون نام دارد که بیشتر شبیه یک جفت برای پلوتون است تا یک قمر. از این رو به آنها سیستم «پلوتون-چارون» نیز گفته می‌شود.

در سال ۱۸۹۴ در آریزونای آمریکا اخترشناسی به نام پرسیوال لاول، رصدخانه لاول را بنا نهاد و در آن جست وجو برای یافتن سیاره جدید آغاز کرد. او محل پلوتون را بامحاسبه اثر جاذبه اش بر روی نپتون و اورانوس پیدا کرد ولی بدون یافتن سیاره جدید در سال ۱۹۱۶ درگذشت. جوانی با نام کلاید تومباو که در رصدخانه لاول کار می‌کرد جستجو برای یافتن این سیاره را ادامه داد. تومباو در ۱۸ فوریه ۱۹۳۰ با مقایسه دو عکس متوجه تغییر مکان منبع نوری در این دو عکس شد که همان سیاره پلوتون بود.

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

شنبه 15/3/1389 - 13:12 - 0 تشکر 204072

جالب بود مرسی.
ممنون از اطلاعات مفیدتون.
میشه یه خورده راجع به این سیارههای کوتوله که گفتین توضیح بدین.
و همینطور راجع به کوتولۀ سفید توضیح مفصل بدین. منظورم اینه که جوری توضیح بدین که راحت فهمیده بشه. مطلبایی که هست یا گفته میشه یه خورده پیچیدش می کنن. شما اگه میشه ساده توضیح بدین. ممنون.

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

شنبه 15/3/1389 - 20:20 - 0 تشکر 204131

yassy گفته است :
[quote=yassy;165504;204072]جالب بود مرسی.
ممنون از اطلاعات مفیدتون.
میشه یه خورده راجع به این سیارههای کوتوله که گفتین توضیح بدین.
و همینطور راجع به کوتولۀ سفید توضیح مفصل بدین. منظورم اینه که جوری توضیح بدین که راحت فهمیده بشه. مطلبایی که هست یا گفته میشه یه خورده پیچیدش می کنن. شما اگه میشه ساده توضیح بدین. ممنون.

سیاره کوتوله تعبیری است که اتحادیه بین‌المللی اخترشناسی که مرجع رسمی برای نوآوردن زبان‌زدها و واژه‌های مربوط به اخترشناسی است به جرمی آسمانی داده که در سامانه خورشیدی دارای ۴ ویژگی زیر است:

  1. 1. در مداری به دور خورشید می‌گردد.
  2. 2. دارای جرمی است که به آن توان گرانشی می‌دهد که باعث می‌شود شکل نسبتاً گرد و همسان داشته‌باشد.
  3. 3. اجرامی را که در همسایگی مدارش هستند تمیز نکرده‌است.
  4. 4. قمر یک سیاره نیست.

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

سه شنبه 18/3/1389 - 20:31 - 0 تشکر 204619

سلام همراهان

1-9ستاره های دنباله دار

دنباله دارها اجرامی آسمانی با شکل منحصر به فردن که اندازهشون بزرگه و گهگاه ظاهر میشن.یه دنباله دار نمونه تشکیل شده از یه کره نورانی یا راس که استوانه ای رقیق و دراز به نام دنباله بهش وصله. راس ممکنه به بزرگی خورشید به نظر برسه و دنباله قووسی در آسمان رسم می کنه. دنباله دار که با چشم غیر مسلح مث ماه بی حرکت به نظر میرسه در واقع سرعتش صدها کیلومتر در ثانیه است!!! سرعتشو میشه از روی تغییر مکانش نسبت به ستارگان ثابت تعیین کرد.

بیش از هزار دنباله دار کشف شده و هر سال بر این تعداد اضافه هم میشه. اکثریتشون اینقدر کم نورن که با چشم غیر مسلح مرئی نیستن. دنباله دارهای بزرگ نادراند و به طور متوسط یکی دو بار در طول یه عمر دیده میشن.

از تمام دنباله دارها 260 تاشون مدار بسته دارن یعنی یه مدار کشیده و سیگاری شکل به دور خورشید. این دنباله دارها پیوسته مسیری واحد را دور میزنن و چندین بار به زمین نزدیک شده اند و مشاهده شدن. مدار بقیه به شکل سهمی یا هذلولیه. اینا احتمالا فقط یه بار در نزدیک زیمن ظاهر میشن. از فضای خارج میان و دور میزنن و دیگه هم دیده نمیشن.

1-10شهابوارها

اجسام جامد ریزین که در فضا حرکت می کنن. گهگاه گروهی از اونا جذب زمین شده و به دام جو زمین می افتن. گرمای برخوردشون به زمین اونا رو میسوزونه و غبار حاصل از این سوختن به زمین سقوط میکنه. هرسال صدها تن غبار اونا رو زمین میشینه. در موارد شهابوارهای بزرگ قبل از اینکه کامل بسوزن به سطح زمین میرسن. پدیده نوری حاصل از ورود شهابوارها به جو زمین به نام شخانه یا تیرشهاب نامیده میشه. این نور میتونه چندثانیه دووم بیاره.

.............

خیلی نکته مبهمی این قسمت برام نداشت ولی اگه یکی بتونه از آخرین دنباله داری که از کنار زمین عبور کرده و بزرگ بوده اطلاعاتی بده ممنون میشم و نیز آیا معلومه دنباله دار بزرگ بعدی به عمر ما قد میده یا نه؟!!

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

سه شنبه 18/3/1389 - 23:40 - 0 تشکر 204652

ممنون از پاسخ
اما راجع به کوتولۀ سفید نگفتین

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

چهارشنبه 19/3/1389 - 13:9 - 0 تشکر 204738

خودم ج.اب کوتولۀ سفید رو پیدا کردم
اینک لینکش اگه کسی خواست اینجاست
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=125664
راستی یادم رفت بگم. آقای medman خوبین همشهری؟ از اینکه یه همشهریم اینجاست خوشحالم. :)

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

چهارشنبه 19/3/1389 - 21:43 - 0 تشکر 204814

ممنون یاسی جان. اشالا موفق باشید هرجا هستید. جناب نیما مختصری در مورد کوتوله سفید توضیحی دادن تو همین صفحه است ولی به نظر زیادی خلاصه است. شما تو کدوم انجمن اماتوری نجوم عضو شدید؟ من تو پارک علم و فناوری.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

پنج شنبه 20/3/1389 - 6:41 - 0 تشکر 204826

ممنون. ایشالله شمام موفق باشید همیشه. آقا نیما راجع به سیاره کوتوله گفتن. کوتوله سفید فرق داره با اون.
من عضو انجمن نجوم آسمان کویر هستم

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.